facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ποινικές διώξεις για τις παράνομες προσλήψεις στην «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» το 2009

Ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών σε βάρος έξι υπευθύνων της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» οι οποίοι φέρονται να προχώρησαν σε δεκάδες παράνομες προσλήψεις, την προεκλογική περίοδο του 2009, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Η υπόθεση έφτασε στο εισαγγελέα μετά από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκανε λόγο για δέκα αδικαιολόγητες πρόσληψής υπαλλήλων καθώς και για μετατροπή 35 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μάλιστα, συμφωνά με την μέχρι τώρα ερευνά αρκετές από τις συμβάσεις έληγαν σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρία δεν είχε πλέον αντικείμενο και συνεπώς δεν έπρεπε να ανανεωθούν. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι των οποίων η υπηρεσιακή κατάσταση άλλαξε , πήραν μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. "Με τον τρόπο αυτό εντάχθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης" όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της "απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ".

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news