facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

«Μπλόκο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση

Με επιστολή του προς την ελληνική πλευρά, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, ζητά να «παγώσουν» τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, όπως τουλάχιστον αναφέρει το βρετανικό δίκτυο Channel 4.

Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, ο κ. Κοστέλο απαίτησε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως είναι για παράδειγμα η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ή τροφίμων σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Όπως αναφέρει ο Μέισον, ο Κοστέλο με επιστολή του «μπλοκάρει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς το θεωρεί «ασυνεπές» ως προς τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αφού προωθείται «μονομερώς» και «με έναν πρόχειρο τρόπο».

Ο Κοστέλο, σύμφωνα πάντα με τον Πολ Μέισον, υποστηρίζει πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν διαβουλεύσεις, μεταξύ άλλων και για τη συνέπεια ως προς τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συμπαγές και πλήρες πακέτο» σημειώνει.

Παράλληλα, ο κ. Κοστέλο θέτει «βέτο» και για το νομοσχέδιο που αφορά φορολογικά θέματα, ήτοι στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Την είδηση-«βόμβα» μεταδίδει και το πρακτορείο Bloomberg.

Τα δύο εν λόγω νομοσχέδια θεωρούνται από τους «θεσμούς» ως μονομερής ενέργεια.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news