facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης στο Reuters:Την Τετάρτη η ολοκληρωμένη πρόταση της Αθήνας για το χρέος

«Θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση (σ.σ. για το χρέος της Ελλάδας) την Τετάρτη» δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφερόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης, στην οποία παρόντες θα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έγινε αναλυτική συζήτηση για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης και της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Με τη Lazard

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με πολυμελές κλιμάκιο του Οίκου Lazard είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Lazard αναλαμβάνει την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους και της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

«Οταν πας στο δικαστήριο (σ.σ.: εννοεί το Eurogroup) χρειάζεσαι και τους καλύτερους δικηγόρους» φέρεται να σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Οι προγραμματικές δηλώσεις

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα αρχίσει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με ψηφοφορία.

Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά και τους άξονες των θέσεών της για την συμφωνία-γέφυρα που προτείνει στους δανειστές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι προγραμματικές δηλώσεις θα αφορούν σε δύο μέρη:

α) Το πρώτο πεντάμηνο (μέχρι τέλος Ιουνίου) που θα αφορούν στο πρόγραμμα-γέφυρα και
β) τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας και το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε «η κυβέρνηση μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, είτε τη λέει στη Βουλή είτε στο Eurogroup».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news