facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ολάντ σε Μέρκελ: Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ένα Grexit

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το Europe 1

Ουδέτερη στάση φαίνεται πως κρατά το Παρίσι και η γαλλική κυβέρνηση απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικού μέσου ενημέρωσης, φέρεται να είπε στη καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, πως δεν θα προέκυπτε κανένα πρόβλημα εάν η Ελλάδα έβγαινε από τους κόλπους της Ευρωζώνης.

«Εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη πριν από πέντε χρόνια, θα είχαμε προβλήματα με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο», φέρεται να είπε στην κ. Μέρκελ ο Γάλλος πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

«Είτε είναι στις Βρυξέλλες είτε σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το ερώτημα τίθεται με σοβαρότητα και μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος ο ίδιος φαντάζεται αυτό τo σενάριο. Μου εκμυστηρεύθηκε πριν από μερικές ημέρες ότι πριν από πέντε χρόνια, εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα λέει ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πιο ξεκάθαρα η Ευρώπη είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει», ανέφερε η διαπιστευμένη στα Ηλύσια Πεδία δημοσιογράφος, Καρολίν Ρου.

«Σε άλλο... πλανήτη ο Βαρουφάκης»

Η ίδια δήλωσε για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη, ότι ως καθηγητής Οικονομίας «έχει την τάση να θέλει να δίνει μαθήματα» και πρόσθεσε ότι αυτό δεν αρέσει ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στους υπουργούς. Μάλιστα, τόνισε πως υπάρχει εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για την προσωπικότητα του κ. Βαρουφάκη.

«Είναι σε άλλον πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά ένας Γάλλος αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τον Έλληνα υπουργό.

Τέλος, η Κ.Ρου είπε ότι η Κομισιόν περιμένει από την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα να τιμήσει τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν από τους προκατόχους του. «Και εδώ είναι που υπάρχει εμπλοκή» τόνισε.

voria

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news