facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης στο CNN: Παραδίνουμε μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα στους εταίρους

Νέα συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου για τις διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται, σχετικά με την επόμενη φάση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδας.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι «παραδίνουμε μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους μας», η οποία θεωρεί ότι θα εγκριθεί, είπε επίσης ότι δίνεται «χώρος και χρόνος ανάσας στην Ελλάδα», ώστε να μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθωση του χρέους, αλλά και της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα «ασφυκτικά», όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Βαρουφάκης, πρωτογενή πλεονάσματα, που είχαν διαπραγματευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με tweet του ευρωβουλευτή Siegfried Muresan, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε στη συνέντευξή του πως το γεγονός πως η Ελλάδα καθυστέρησε να στείλει τη λίστα αποδίδεται σε επιθυμία των εταίρων.

Σε ερώτηση της Κριστιάν Αμανπούρ για τα προβλήματα που θα έχει στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και στους Έλληνες πολίτες το γεγονός ότι γίνεται επέκταση του παρόντος προγράμματος, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένο με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της σχέσης ισοτιμίας που έχει πετύχει η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, στις συζητήσεις του με τους θεσμούς.

Επίσης, είπε, ότι πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες φάσεις και για το πρόγραμμα μετά το πρόγραμμα-γέφυρα θα ευωδοθούν.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news