facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Bloomberg: Ένα βήμα πίσω έκανε η Γερμανία, δέχεται να συζητηθεί η επιστολή Βαρουφάκη

Από το πρωινό απόλυτο «όχι» η γερμανική πλευρά πέρασε στην αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για παράταση ως βάση για τη διαπραγμάτευση

Ένα βήμα πίσω από το απόλυτο πρωινό «όχι» στην επιστολή Βαρουφάκη κάνει η Γερμανία. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, δεν απορρίπτει πλέον εντελώς, ως ασύμβατο με τα συμφωνηθέντα της Δευτέρας, το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και δέχεται να γίνει η διαπραγμάτευση στο Eurogroup με βάση το ελληνικό έγγραφο.

Η Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg, θεωρεί πως η πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μπορεί να αποτελέσει μια βάση για διαπραγματεύσεις και δεν κρίνει απαραίτητα αναγκαίο να υποβληθεί νέο προσχέδιο από την Ελλάδα, όπως ανέφερε Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ιδιωτικής φύσης των συζητήσεων.

Η στάση που υιοθέτησε η Γερμανία, σχολιάζει το Bloomberg, δείχνει ότι έγινε ένα βήμα πίσω σε σχέση με τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας το ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Σόιμπλε σχεδιάζει να παρευρεθεί στη συνάντηση των Βρυξελλών, συμπληρώνει το Bloomberg. Κάτι που έχει σημασία, δεδομένου ότι η αρχική απόλυτη απόρριψη των ελληνικών αιτημάτων υποδήλωνε άρνηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τη σύγκληση της αυριανής συνεδρίασης.

ienimerosi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news