facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η πολυνομία "θρέφει" τη φοροδιαφυγή, καταγγέλλουν οι δικαστές

Στοιχεία - σοκ έδωσαν οι διοικητικοί δικαστές για την πολυνομία που ενισχύει αντί να αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή. "Ποιός τομέας της πολιτείας μπορεί να λειτουργήσει σωστά όταν το σύστημα της δικαιοσύνης πάσχει" αναρωτήθηκε η Ειρ.Γιαναδάκη πρόεδρος της Ένωσης ΔιοικητικώνΔικαστών.

Για παράδειγμα στην Αμερική από το 1775 έως σήμερα έχουν ψηφιστεί και εφαρμοστεί 10 φορολογικοί νόμοι. Αντίστοιχα στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες, μαζί με 3.450 νόμους και 115.000 υπουργικές αποφάσεις.

Μόνο τους τελευταίους 30 μήνες, τα χρόνια της κρίσης δηλαδή, έχουν ψηφιστεί:

-6 αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα
-17 νόμοι στους οποίους συμπεριελήφθησαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις
-111 υπουργικές αποφάσεις
-138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι, επεξηγηματικές των διατάξεων.
"Η εκάστοτε κυβέρνηση φαίνεται να εξαντλεί τη δύναμη της σε μία ακατάπαυστη παραγωγή νόμων, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, που κάποτε δεν εφαρμόζονται καθόλου, συχνά εφαρμόζονται για λίγο και μετά καταργούνται συνήθως όταν εφαρμόζονται ευνοούν κάποια μερίδα πολιτών αλλά ταυτόχρονα και βλάπτουν άλλη" υποστήριξε η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Στην ετήσια γενική συνέλευση των δικαστών "παρών" ήταν και ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος μίλησε για αλτρουισμό των δικαστών, αλλά και η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άφησε αιχμές σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης, υπονοώντας ότι χρησιμοποίησε τη δικαιοσύνη.

"Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν αυτό το φρόνημα και να καταστήσουν τον δικαστή εργαλείο αντισυνταγματικών πρακτικών" είπε η κ.Κωσνταντοπούλου.

"Προχθές συγκεκριμένα στη Βουλή των Ελλήνων η ίδια η πρόεδρος της Βουλής, η οποία από το βήμα της Βουλής ζήτησε επίσημα κατάργηση διάταξης εισαγγελέως", "απάντησε" ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.


Loading the player ...



megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news