facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εισαγγελείς: «Όχι» στην κατάργηση της φρούρησης δικαστικών

Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σχετικά με «τη δρομολόγηση δραστικής μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων- στόχων», επισημαίνει την ανάγκη η δρομολογούμενη ρύθμιση να μην συμπεριλάβει δικαστές και εισαγγελείς.

Όπως αναφέρει η Ένωση, λόγω «της ειδικής φύσης των καθηκόντων (χειρισμός υποθέσεων με μεγάλη βαρύτητα, με εμπλεκόμενα πρόσωπα με επικινδυνότητα κ.λπ.) και της δημόσιας θέσης των δικαστικών λειτουργών, η Πολιτεία επιβάλλεται να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία τους, διακρίνοντάς τους από άλλα υπό φρούρηση πρόσωπα-στόχους του δημόσιου βίου που -πιθανώς- έχουν τη δυνατότητα διατήρησης προστασίας και με ίδια μέσα».

Η ΕΕΕ εκτιμά ότι «η Πολιτεία θα συμμεριστεί ως προφανείς τους λόγους που υπαγορεύουν τη διατήρηση της φύλαξης των δικαστικών λειτουργών ως έχει».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news