facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Νέο ενιαίο μισθολόγιο με ψαλίδι επιδομάτων στο Δημόσιο

Αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν θα οδηγούν σε αυξήσεις μισθών αλλά θα στοχεύουν στην εξομοίωση των αποδοχών για υπαλλήλους διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών που έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα, αλλά και περικοπές πρόσθετων επιδομάτων και παροχών που χορηγούνται σε χιλιάδες εργαζομένους στο Δημόσιο (για υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω μετακινήσεων εκτός έδρας κ.λπ.), προαναγγέλλει η κυβέρνηση μέσω της «λίστας Βαρουφάκη» με τις δεσμεύσεις για την εφαρμογή «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται ότι σχεδιάζει να επιβάλει, σε συνεργασία με τους δανειστές, δραστικές μειώσεις σε δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την καταβολή κοινωνικών παροχών, την παιδεία, την εθνική άμυνα, τις μεταφορές και την τοπική αυτοδιοίκηση!

Οπως ήδη έχει αποκαλύψει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και επιβεβαιώνει το κείμενο με τις «δεσμεύσεις Βαρουφάκη», στο ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου θα επέλθουν σημαντικές τροποποιήσεις με στόχο να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα. Ουσιαστικά, με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους. Επιπλέον, με τις αλλαγές στο μισθολόγιο θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια, εξέλιξη η οποία σημαίνει ότι η κλιμάκωση των αμοιβών θα είναι πιο ευρεία με πιθανές μειώσεις στα κατώτατα επίπεδα!

Το σχέδιο που θα προωθηθεί δεν θα διαφέρει και πολύ από αυτό που σχεδίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς περίπου την ίδια δέσμευση είχε συμπεριλάβει στα δύο τελευταία αναθεωρημένα Μνημόνια και ο κ. Ι. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών εκείνης της κυβέρνησης! Συγκεκριμένα, στα δύο εκείνα Μνημόνια ο κ. Στουρνάρας είχε δεσμευθεί ότι:

* Το σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο θα επανεξεταστεί με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών συνάδουν με την ποιότητα των παρεχομένων δημοσίων υπηρεσιών και ταυτόχρονα είναι δημοσιονομικά βιώσιμα.
* Η επανεξέταση του συστήματος αμοιβών θα περιλαμβάνει μια δημοσιονομικά ουδέτερη αναθεώρηση του μισθολογίου, με σκοπό να «αποσυμπιεστεί» το εύρος των μισθών σε συνάρτηση με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού, με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται επίσης για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές προς τους εργαζομένους στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή στα λεγόμενα «μη μισθολογικά επιδόματα», τα οποία συνίστανται σε αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση, για δαπάνες εκτέλεσης υπηρεσίας και για μετακινήσεις εκτός έδρας!

e-typos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news