facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν» προειδοποιεί η Μέρκελ

Υπέρ της παράτασης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας, όμως, ότι «η προσπάθεια δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει».

Η ελληνική κυβέρνηση σιγά-σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν, φέρεται να είπε η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με μέλη της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών για την οικονομική πολιτική Μίχαελ Φουκς αναφερόμενος στον κατάλογο μεταρρυθμίσεων τον οποίο υπέβαλε η Αθήνα μίλησε για «πολλά θετικά σημεία», αλλά τόνισε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι Έλληνες θα εφαρμόσουν τα μέτρα όπως τα ανακοίνωσαν. Σημείωσε, πάντως, ότι η πρώτη του εντύπωση είναι ότι ο Πρωθυπουργός «κατέβηκε» πολύ από τις αρχικές του ιδέες.

Ευτυχής διότι «προς το παρόν επέστρεψε η λογική» δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Τόμας Όπερμαν και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «αναγκάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες να μάθει ότι η βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων της είναι συνδεδεμένη με όρους». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος θα υπερψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Neues Deutschland την εισήγηση της γερμανικής κυβέρνησης για παράταση του ελληνικού προγράμματος θα υπερψηφίσει και η Αριστερά (Die Linbke), η οποία μέχρι τώρα καταψήφιζε τα προγράμματα βοήθειας με το επιχείρημα ότι τα χρήματα καταλήγουν κυρίως στις τράπεζες.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Γκρέγκορ Γκίζι εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως οι προταθείσες από την Αθήνα μεταρρυθμίσεις, δείχνουν μια πρώτη διέξοδο από την λογική των περικοπών και της φτωχοποίησης.

antenna

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news