facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας

«Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα «Zeit» ο Γιάνης Βαρουφάκης και ζητά από τους Γερμανούς να ακούσουν τους Έλληνες λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν χρειάζεται να μας εμπιστευτείτε, αλλά να συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό».

«Αν κοιτάξει κανείς καθαρά στατιστικά τα πράγματα, θα δει ότι υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά στην πραγματικότητα τα εισοδήματα και οι τιμές πέφτουν. Η υπάρχουσα πολιτική που εφαρμόζεται εν μέσω κρίσης έχει προκαλέσει την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη: στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι έχει έρθει σε κόντρα με όλη την Ευρώπη, μέσα σε λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είναι φυσικό αυτό που συμβαίνει. Θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνει αντιληπτό παντού ότι συντελείται μια ριζική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση στην Ελλάδα και πήρε αποφάσεις που απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα».

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου πως ενδεχομένως όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επισημαίνει:

«Οι Γερμανοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν σημαίνει πως αποκλίνουμε από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων αν δώσουμε σε έναν συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ τον μήνα επιπλέον 300 ευρώ το χρόνο».

«Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε τα καρτέλ, τους πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους. Γιατί ένα χλμ. αυτοκινητόδρομου κοστίζει τρεις φορές περισσότερο στην Ελλάδα απ' ότι στη Γερμανία; Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ευνοιοκρατίας και διαφθοράς. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε. Αντί γι' αυτό ασχολούμαστε με τα ωράρια των φαρμακείων», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Οσον αφορά στους δημοσίους υπαλληλους ο ελληνας ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως «δεν έχουμε προσλάβει ακόμη κανέναν. Ανακοινώσαμε ότι θα επανεξετάσουμε απολύσεις στον δημόσιο τομέα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αν κάνουμε επαναπροσλήψεις θα είναι γιατί δεν ήταν νόμιμες οι απολύσεις».

Επιπλέον αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσεγγίσει τον γ.γ του ΟΟΣΑ, Χοσέ Άνχελ Γκουρία για να πάρει βοήθεια αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων του κόμματος.

Επαναλαμβάνει τέλος ότι «η Ελλάδα δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news