facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αλ.Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας στο Eurogroup ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το λόγο ζήτησε σχεδόν το σύνολο των 149 βουλευτών του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την ΚΟ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και οι βουλευτές να πουν ανοιχτά αν εγκρίνουν τη συμφωνία ή όχι. Παράλληλα τους έθεσε προ των ευθυνών τους και ζήτησε να διατυπωθεί στη συνεδρίαση τυχόν πρόθεση οποιουδήποτε βουλευτή να καταψηφίσει τη συμφωνία.

«Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θέλω να το πει εδώ», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ερωτήσεις σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων έθεσε Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε πως δεν υπήρχε προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση, ούτε έγινε συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Δεν υπήρξε συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για τους χειρισμούς πριν πάμε στις διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν σημεία στην επιστολή που δεν θυμίζουν γλώσσα δίκη μας αλλά των δανειστών» φέρεται να δήλωσε.

Ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να υποστήριξε ότι σε πολλά σημεία, η επιστολή δεν θυμίζει τη γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή των δανειστών. «Αυτά που λέω, τα λέω για να δούμε πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Για τα επόμενα βήματα» είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς εξέφρασε την εκτίμηση πως η διπλωματία της κυβέρνησης απέδωσε στη Σύνοδο Κορυφής και το Εurogroup. Στην ουσία, είπε, η συμφωνία μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο, πρόσθεσε.

«Η ρήξη δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση. Αυτοσκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και το λαό», είπε ο κ. Παππάς.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε ότι αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση της επιτρέπει να σταθεροποιήσει την κατάσταση και, τελικά, «αυτό για το οποίο θα κριθούμε είναι η αποτελεσματικότητά μας στη διακυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πνεύμα που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των βουλευτών ήταν ότι έχει γίνει ένας συμβιβασμός, η ευστάθεια του οποίου θα κριθεί από το κυβερνητικό έργο και την ανταπόκριση στις προσδοκίες των πολιτών.

«Διαπραγματευθήκαμε, τώρα πρέπει να κυβερνήσουμε», ήταν μια από τις φράσεις που ακούστηκαν.

Μεταξύ των τοποθετήσεων που ξεχώρισαν ήταν αυτή της Μαρίας Κανελλοπούλου, η οποία δήλωσε: «Κυκλοφορεί ένα ωραίο tweet: 8 στους 10 στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δύο είναι αριστεροί».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news