facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του προγράμματος, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Προσερχόμαστε σε ένα διάλογο για να βρούμε κοινούς στόχους» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στο αδιέξοδο του χθεσινού Eurogroup.

«Δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τρόπο ωμό και σκληρό», είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε ένα πράγμα, σε μια αμοιβαία σταθερή συμφωνία. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει κοινή συναίνεση για να προκύψει μια κοινή λύση. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για την δημοκρατία αυτό που συμβαίνει. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Προσερχόμαστε σε ένα διάλογο για να βρούμε κοινούς στόχους. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αυτή η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να λήξει μέσα σε μία εβδομάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση του Μνημονίου: «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του μνημονίου, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τέτοιο σκληρό τρόπο» στη χώρα μας, «ειδικά όταν έχει υπάρξει μία προεργασία ώστε να υπάρχει μία διαφορετικού τύπου κατεύθυνση».

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «ούτε μπλοφάρει, ούτε παίζει πόκερ με τη χώρα και με την Ευρωζώνη» και σημείωσε ότι το άγχος και η πίεση αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην άλλη πλευρά. Επειδή κατηγορηθήκαμε και ως ανεύθυνη κυβέρνηση, δεν θεωρώ ότι είναι υπεύθυνη στάση να γίνονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τους Έλληνες υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρεται με ανεύθυνο τρόπο στις διαπραγματεύσεις.

Δεν είναι ότι έχεις πεισμώσει, μιλάς για μια πολιτική που πατάει σε έναν ορθό λόγο και βάζει τέλος σε έναν παραλογισμό που όλοι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς» τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε θα αποβεί συμφέρον για την ελληνική κοινωνία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο που παρουσίασε στο Eurogroup ο Επίτροπος Μοσκοβισί λάμβανε υπόψιν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news