facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Ούτε σεντ προκαταβολικά στην Ελλάδα

Η παράταση για τέσσερις μήνες της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημείωσε ότι παραμένουν πολλές αμφιβολίες στη Γερμανία για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ήταν για μας μία εύκολη απόφαση, αλλά δεν ήταν εύκολη ούτε για την ελληνική κυβέρνηση, διότι είχαν πει στον λαό κάτι τελείως διαφορετικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια» είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.

«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό» πρόσθεσε ο Σόιμπλε, ο οποίος πάντως κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παράταση κατά την αυριανή ψηφοφορία στη γερμανική Bουλή.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ πρόκειται να αποφανθούν την Παρασκευή σχετικά με την παράταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild, που δημοσιεύεται σήμερα, οι περισσότεροι Γερμανοί αντιτίθενται σ' αυτή την επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Μόνο 21% καλούν τους βουλευτές να δώσουν το «πράσινο φως».

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα Rheinische Post, περίπου εξήντα βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) δεν θα υπερψηφίσουν την εισήγηση του Βόλγκανγκ Σόιμπλε για παράταση του ελληνικού προγράμματος.

«Ούτε ένα σεντ προκαταβολικά»

Ο ίδιος, μάλιστα, προειδοποίησε ότι «δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά» και τόνισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων αποτελεί η υλοποίηση όλων των όρων.

«Δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και υποστήριξε ότι πρόκειται για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος.

«Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι κατανοεί πως στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news