facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κόκκινος συναγερμός στον Έβρο - Εκκενώνονται χωριά

Σε εκκένωση των οικισμών Λαγυνά και Πόρου στον νομό Εβρου προχώρησαν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τις έντονες πλημμύρες.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι το βράδυ της Πέμπτης το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφτασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έσπασε το ανάχωμα που προστάτευε τον οικισμό από τα νερά.

«Εχουμε μια πρωτοφανή, ιστορικά ποσότητα νερού στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης, προσθέτοντας ότι στο ύψος των Φερών, η ποσότητα των υδάτων φθάνει τα 2.850 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι μεγάλες πιέσεις υδάτων δέχεται και η περιοχή των Φερών, όπου εκκενώθηκε ο οικισμός Πόρος αργά το βράδυ της Πέμπτης και περίπου 80 άτομα μετακινήθηκαν σε ξενοδοχεία της γύρω περιοχής.

Σημείωσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές και ο ίδιος, όπως και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, βρίσκονται στα σημεία που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.


Κόλλια-Τσαρουχά: «Προτεραιότητά μας η προστασία της ανθρώπινης ύπαρξης»

Απόλυτη προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή, είναι να προστατευθεί η ανθρώπινη ύπαρξη, δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αναφερόμενη στις πλημμύρες στον Έβρο.

«Έχω ήδη ενημερωθεί για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Έβρου και ειδικά τα Λαγυνά και ο Πόρος. Θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια τον αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Πέτροβιτς και τους τοπικούς φορείς για την άμεση κινητοποίηση που ελπίζουμε ότι θα αποτρέψει τα χειρότερα. Το ελάχιστο που μπορώ να πω αυτές τις στιγμές είναι ότι συμπάσχω με τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας», τόνισε η υφυπουργός.

Σημείωσε δε, ότι «το πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι προτεραιότητα και η αντιμετώπισή του έχει να κάνει με τη στενή συνεργασία με τη γείτονα χώρα και τους φορείς της».

Η ίδια διαβεβαίωσε πως «από μέρους μας υπάρχει η πολιτική βούληση» και εξέφρασε την ελπίδα για μια «ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία» και ανάλογη ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά ανέφερε ακόμη ότι η πρώτη επίσημη περιοδεία της ως υφυπουργός θα είναι στον νομό Έβρου.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news