facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Σουλτς: Ο Τσίπρας να συμπεριφερθεί σαν πρωθυπουργός

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες, θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση», υποστηρίζει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel» που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο έχει ήδη συναντήσει αφότου ανέλαβε, λέει: «είναι λογικός άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις. Θα πρέπει όμως να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο, που του επιβάλλει να εφαρμόσει με κάθε κόστος το πρόγραμμα του κόμματός του και να αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού».

«Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής», αναφέρει ο κ. Σουλτς. Αφού τονίζει πως κατανοεί την δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου καλεί, για ακόμη μια φορά, την Αθήνα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, συμπληρώνοντας πως στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news