facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Θα υπάρξουν αυξήσεις ΦΠΑ, αλλά όχι στα νησιά

Δεν απέκλεισε αυξήσεις του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης μιλώντας σε συνέντευξη στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή των συντελεστών για τα νησιά.

Ο υπουργός μετέθεσε για το μέλλον τις ανακοινώσεις για αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ και αφού πρώτα υπάρξει σαφής εικόνα για τη δημοσιονομική κατάσταση και την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
«Οι δεσμεύσεις μας είναι τετραετούς διάρκειας, θα υπάρξει σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου» είπε ο κ. Βαρουφάκης υπαναχωρώντας από την προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αναπροσαρμογή του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ για τα φετινά εισοδήματα. Σε βάθος τετραετίας είναι και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης είπε χαρακτηριστικά μετριάζοντας τις προσδοκίες για άμεση εφαρμογή του.

Σε ο,τι αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων που είχε ανακοινώσει η αναπληρωτής υπουργός Ν. Βαλαβάνη προανήγγειλε αλλαγές σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ με αποτέλεσμα το τελικό κείμενο να δημοσιοποιηθεί ύστερα από 1-2 εβδομάδες.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις σημείωσε ότι όσες έχουν ολοκληρωθεί θα προχωρήσουν, για τις υπόλοιπες που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορεί να γίνουν αλλαγές στους όρους ή να ελεγχθεί η νομιμότητά τους.

e-typos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news