facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τι περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η Αθήνα

Η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε την Τρίτη η κυβέρνηση προς την ΕΕ, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στις προτάσεις της η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην ακυρώσει τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ δηλώνει ότι θα σεβαστεί τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Τονίζεται, επίσης, ότι θα προχωρήσει την αναθεώρηση όσων αποκρατικοποιήσεων δεν έχουν ξεκινήσει.

Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι το σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με SSM, ΕΚΤ και ΕΕ για την σταθερότητα του τραπεζικού τομέα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ευρωβουλής, όπου - μεταξύ άλλων - θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε ότι «λάβαμε την επιστολή αργά χθες το βράδυ άλλα έγκαιρα».

Ο επικεφαλής της ευρωζώνης υπογράμμισε ακόμη «ότι τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news