facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Απίθανη κωλοτούμπα Καμμένου για ΜΟΜΑ-Βαράνε Προσοχή με εργολάβους και Ε.Ε.

Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:

Για επανασύσταση της ''ΜΟΜΑ'' - η οποία θα λέγεται αλλιώς - έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας που γνωστοποίησε ωστόσο ότι αυτή θα συγκροτηθεί από σταδιακά από 3 υπάρχουσες μονάδες: Δυο του Μηχανικού (αυτές που είναι στο Λουτράκι και στη Λάρισα), και μια της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι στην Αττική.

Αυτές θα κάνουν εκείνα τα τεχνικά έργα ο διαγωνισμός των οποίων θα κηρύσσεται άγονος λόγω μη προσέλευσης εργολάβων. Τέτοια ίσως προκύψουν σε μικρές δυσπρόσιτες περιοχές ή νησάκια.. Επίσης θα γίνονται - όπως και τώρα - τεχνικά έργα σε έκτακτες καταστάσεις (θεομηνίες κλπ) σε διάφορες περιοχές.

Η ''στροφή'', όπως είχε προϊδεάσει ήδη ο υφυπουργός Άμυνας κ Νίκος Τόσκας, έγινε διότι η ΕΕ δεν επιτρέπει την δραστηριοποίηση κρατικών φορέων όταν υπάρχουν εργοληπτικές εταιρίες για λόγους ανταγωνισμού. Έτσι τα έργα που θα ''περισσεύουν'' αναμένεται να είναι λίγα.

Εμείς από την αρχή είχαμε κάνει λόγο για τα εξής:

Η μεγάλη «εθνική» αστική προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάντα το ίδιο θύμα: την νεολαία. Τώρα και με αφορμή την πλημμύρα του Έβρου θυμήθηκαν να ανασυγκροτήσουν τη ΜΟΜΑ!

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση παρουσιάστηκε ως χαστούκι στους εργολάβους-κατασκευαστές, οι οποίοι είχαν πιέσει τα μέγιστα για να πετύχουν τελικά το κλείσιμο της ΜΟΜΑ, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Σε αυτή την προπαγανδιστική τους προσπάθεια βοήθησε τα μέγιστα και το κόμμα του Μπόμπολα, το ΠΟΤΑΜΙ, καθώς σε ανακοίνωση τους άσκησαν δριμεία κριτική στην συγκεκριμένη απόφαση του ΥΠΕΘΑ.

Το κλείσιμο όμως της ΜΟΜΑ επιβάλλει μεταξύ άλλων η Ε.Ε., που προωθεί την ιδιωτικοποίηση όλων των κερδοφόρων τομέων κράτους-δήμων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πραγμάτωση των τεχνικών έργων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των εργολάβων. Πρόκειται για βασική αντιλαϊκή-αντεργατική ρύθμιση καθώς όλοι γνωρίζουν τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας που επικρατούν στο χώρο των κατασκευών.

Στην πραγματικότητα όμως ο Στρατός δε θα παραγκωνίσει τους εργολάβους, αλλά θα αναλάβει την εκτέλεση διαφόρων έργων σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» καλύπτοντας το κενό του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων. Εκμεταλλευόμενος τη δωρεάν εργασία των φαντάρων: από τους αποφοίτους των πολυτεχνικών σχολών, τους χειριστές μηχανημάτων, τους φαντάρους με εξειδικευμένες οικοδομικές γνώσεις κλπ.

Αυτή είναι η "εθνική ανάπτυξη" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: όπως και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στέλνουν τους νέους στον στρατό για να τους δουλεύουνε τσάμπα, φορτώνοντας τους και το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης. Παράλληλα, θα δίνουν δις ευρώ για όπλα και το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς.

Ουσιαστικά ο Π.Καμμένος συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων, και ιδιαίτερα των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, μετατρέποντας την περίοδο της υποχρεωτικής στράτευσης σε περίοδο άγριας εργασιακής μας εκμετάλλευση.

Μας ντύνουν λοιπόν υποχρεωτικά στα χακί για να μετατραπούμε σε κρέας στα κανόνια τους και για να εκμεταλλεύονται τη Μαύρη, Απλήρωτη Εργασία μας.

Να καθαρίζουμε τις παραλίες. Να μαζεύουμε σκουπίδια στους δήμους. Να ανοίγουμε δρόμους που πλημμύρισαν ή έκλεισαν από τα χιόνια. Να σβήνουμε φωτιές ή να αναλαμβάνουμε την πυρασφάλεια. Να κάνουμε τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις των αξιωματικών και στις Λέσχες τους. Να καλύπτουμε θέσεις φαρμακοποιών-γιατρών στα νησιά της άγονης γραμμής.

Με αυτό τον τρόπο όμως οι φαντάροι καλύπτουν θέσεις εργασίας, συχνά μάλιστα εξειδικευμένης εργασίας.

Αντί λοιπόν να γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο, τρέχουν οι χαμάληδες στρατιώτες.

Έτσι όμως θα καταπολεμηθεί η ανεργία;

Ή αντίθετα με τη δική μας απλήρωτη εργασία εξοικονομούνται χρήματα για πολεμικές δαπάνες;

Από την άλλη μεριά αποκαλύπτεται τι σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει το Χρέος και αναζητά τρόπους πληρωμής του, εντός της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, ικανοποιώντας τους τοκογλύφους!

Χρέος που δεν προκάλεσε ο εργαζόμενος λαός αλλά καλείται να το καλύψει με ιδρώτα και αίμα, κυριολεκτικά!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για τα συμφέροντα τους
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news