facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας σε Τουσκ: Αν δεν συμφωνήσουμε, ζητώ Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τουσκ ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Κυριακή.

Με ένα υπαινικτικό tweet, νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη οργιώδες παρασκήνιο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ότι υπήρξε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο κύριος Τουσκ έγραψε πως η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο αναζήτησης μιας «κοινώς αποδεκτής στάσης» των χωρών της ΕΕ, χωρίς όμως να εξηγήσει τι ακριβώς συζητήθηκε.

Αναψε έτσι και πάλι τις συζητήσεις για ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ώστε να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα. 

Από την ελληνική πλευρά άλλωστε έχει -τις τελευταίες ώρες ειδικά- συζητηθεί το ενδεχόμενο αυτό, διά στόματος των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά.

Το tweet του κυρίου Τουσκ: 

«Συζητήσαμε πιθανή κοινώς αποδεκτή στάση όλων των χωρών της Ευρώπης με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ».



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news