facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Κουρουμπλής: Όποιος επιλέγει ιδιωτική κλινική, θα την πληρώνει

Το δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας «όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».

Αυτό δήλωσε σε κυριακάτικες συνεντεύξεις του, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ όπως επανέλαβε στο "Βήμα της Κυριακής" καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ για επισκέψεις στα δημόσια νοσκομεία αλλά και το 1 ευρώ ανά φαρμακευτική συνταγή. Ο κος Κουρουμπλής σχεδιάζει να υλοποίησει αυτές τις εξαγγελίες ποντάροντας στην επαναφορά του χονδρεμπορικού κέρδους υπέρ ΕΟΠΥΥ, όπως είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις στη βουλή.

Το εισιτήριο θα παραμείνει και μάλιστα θα αυξηθεί για τους τουρίστες που κάνουν χρήση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας. Μάλιστα, ο κος Κουρουμπλής είπε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο. Οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;» αναρωτιέται.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news