facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση για την Ελλάδα πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος

Μέχρι την Τρίτη το Eurogroup θα έχει την γνωμοδότηση των τριών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισήμανε ότι, αν το πρόγραμμα δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, δεν θα γίνουν και οι καταβολές των προβλεπόμενων κεφαλαίων.

"Φθάσαμε στην σωστή απόφαση. Το Eurogroup έχει τώρα την σαφήνεια που ζητούσε", δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και τόνισε ότι το σημαντικότερο σημείο της συμφωνίας είναι το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις σχετίζονται σαφώς με το πρόγραμμα και ότι η τετράμηνη παράταση θα συμφωνηθεί, μόνο εφόσον πληρούνται οι όροι. Επιπλέον, η Αθήνα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ακόμη ότι οι εταίροι δεν επιθυμούσαν να κάνουν την κατάσταση πιο δύσκολη από ό,τι ήδη ήταν για την Αθήνα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι εύκολο για την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει την αποψινή απόφαση στους ψηφοφόρους της. "Έίχα προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του", πρόσθεσε και ανέφερε ότι "για κάθε νέα κυβέρνηση υπάρχει το ραντεβού με την πραγματικότητα". Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που έλαβαν οι υπόλοιπες χώρες στο Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ο έλληνας ομόλογός του ήταν απομονωμένος.

e-typos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news