facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων Ελλάδας - δανειστών για την επίτευξη συμφωνίας

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δύο τεχνικές ομάδες εργασίας, μία ελληνική και μία που θα εκπροσωπεί τους δανειστές, θα διαπραγματευθούν άμεσα, πιθανότατα από αύριο, το περιεχόμενο μιας νέας συμφωνίας και παράλληλα θα προετοιμάσουν το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Αρχίζουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις οι τεχνικές επιτροπές Ελλάδας - δανειστών με στόχο μια νέα συμφωνία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Δύο τεχνικές ομάδες εργασίας, μία ελληνική και μία που θα εκπροσωπεί τους δανειστές, θα διαπραγματευθούν άμεσα, πιθανότατα από αύριο, το περιεχόμενο μιας νέας συμφωνίας και παράλληλα θα προετοιμάσουν -αν υπάρξει συμφωνία- και το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Η συμφωνία, που οι ίδιες πηγές εκτιμούν ως σοβαρή μετατόπιση εκ μέρους του Ντάισελμπλουμ, ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του επικεφαλής του Eurogroup με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά θα αναζητήσουν κοινό έδαφος για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά μια κίνηση εκτόνωσης της έντασης που προέκυψε χθες το βράδυ όταν ο κ. Ντάισελμπλουμ και άλλοι αξιωματούχοι απείλησαν ότι αν δεν υπογραφεί το κοινό ανακοινωθέν, δεν θα υπάρξει καμία συνομιλία των τεχνικών επιτροπών.

Με τον τρόπο αυτό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το κεφάλαιο αυτό έκλεισε σε καλό κλίμα και η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε με τις κινήσεις της να αποφύγει μια κρίση, λόγω του γεγονότος ότι δεν ζητά παράταση του προγράμματος.

Οι τεχνικές επιτροπές θα παραδώσουν την εργασία τους στην ομάδα εργασίας του Eurogroup, που με τη σειρά του και υπό τον όρο ότι θα υπάρξει συμφωνία, θα προωθηθεί στους υπουργούς.

Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, αποδεικνύει ότι «δεν τελεσφόρησαν τελεσίγραφα», ενώ η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις δεσμεύσεις της ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέα ελλείμματα, να ελέγξει τις δαπάνες και γενικότερα να τηρήσει όσα δημοσίως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news