facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δημόσιο: Τι αλλάζει στον έλεγχο των πιστοποιητικών των υπαλλήλων

Aλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται από εδώ και στο εξής ο έλεγχος του φακέλου των δημοσίων υπαλλήλων και της γνησιότητας των πιστοποιητικών που έχει καταθέσει για την πρόσληψή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «δεν πρόκειται να συνεχίσει το κυνήγι μαγισσών» που ξεκίνησε ο προκάτοχός του.

Ως εκ τούτου:

-Παύει ο επανέλεγχος των συμβάσεων που με τα ΠΔ Παυλόπουλου και Β. Παπανδρέου και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος, «πρόκειται για βαθύτατη υποκρισία του κράτους και του πολιτικού συστήματος» που χρησιμοποιούσε τους συγκεκριμένους συμβασιούχους ως αορίστου χρόνου το οποίο επικυρώθηκε με τα ΠΔ και στη συνέχεια επιχείρησε να θέσει τους υπαλλήλους εκτός Δημόσιου

-Στο πλαίσιο αυτό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους δεν θα επικεντρώνονται ούτε στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών αλλά σε περίπτωση που βρεθεί υπάλληλος με τέτοιο πιστοποιητικό θα απομακρύνεται από το Δημόσιο

-Ο έλεγχος για την γνησιότητα των πιστοποιητικών και των πτυχίων θα γίνεται όταν προσλαμβάνεται κάποιος στο Δημόσιο και πιθανότατα, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε επί Κ. Μητσοτάκη, όταν μετακινείται σε άλλη θέση.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news