facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της νομισματικής ένωσης

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της νομισματικής ένωσης, ειδάλλως παίζει με την ουσία της Ένωσης. Το να κάνει κάποιος παραχωρήσεις στην Ελλάδα τώρα, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη».

Αυτά δήλωσε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων BELGA, ο βέλγος υπουργός Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ, στο φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι VRT.

Ο βέλγος υπουργός, οποίος πρόσκειται στο υπερσυντηρητικό κόμμα Ν-VA, πρόσθεσε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση παραμείνει στις θέσεις της, κινδυνεύει «να πάψει να ανήκει κλαμπ» της Ευρωζώνης.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει περισσότερη βοήθεια και λιγότερο έλεγχο. Δεν είναι αυτό δυνατόν, εκτός και αν θέλουμε να αμφισβητήσουμε την ίδια την ουσία της νομισματικής ένωσης» είχε ήδη επισημάνει ο Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ στο Twitter την Τρίτη το πρωί.

Ερωτηθείς για τη δημοσιονομική πειθαρχία από το VRΤ, υπογραμμίζει ότι οι κανόνες δεν μπορούν να παρακαμφθούν.

«Όταν ζούμε σε μία νομισματική ένωση, πρέπει μερικοί κανόνες να γίνονται σεβαστοί, είτε πρόκειται για σοσιαλιστική είτε για φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Η νομισματική ένωση προϋποθέτει μερικές υποχρεώσεις, τόσο σε επίπεδο δημοσιονομικής πειθαρχίας όσο και στη διατήρηση του επιπέδου της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της υγείας του τραπεζικού συστήματος» είπε ο βέλγος υπουργός.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news