facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κυβερνητικές αναταράξεις για τη ρύθμιση χρέους

Αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για το πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα της ρύθμισης του χρέους. Εκτός από τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος μετά τις δηλώσεις του στους Financial Times προχώρησε σε διευκρινήσεις χωρίς ωστόσο να αλλάζει την ουσία της τοποθέτησής του, κυβερνητικά στελέχη προχώρησαν σήμερα σε μπαράζ δηλώσεων, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει "το κούρεμα του ελληνικού χρέους".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό (ANT1) ότι «πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο γι’ αυτό απαιτείται η διαγραφή του. Δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Ενδεχομένως κάποιοι να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα».

Παράλληλα, τόνισε ότι η διαγραφή μπορεί να γίνει με διάφορους τεχνικούς τρόπους και «ένας από αυτούς τους τεχνικούς τρόπους είναι αυτός που ακούστηκε χθες σε παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη σε Βρετανούς επενδυτές» συμπλήρωσε. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το δημόσιο χρέος να καταστεί βιώσιμο, για να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία. Αναφερόμενος στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη με Ευρωπαίους, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Πάντως, σε αντίθετο μήκος κύματος από αυτό του κ. Βαρουφάκη ήταν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρη Στρατούλη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (Mega) η κυβέρνηση επιμένει στη διαγραφή του χρέους: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Διεκδικούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους γιατί μόνο έτσι μπορεί να πάρει ανάσα ο λαός», επισήμανε.

Ο κ. Στρατούλης, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Βαρουφάκη υποστήριξε ότι το δημοσίευμα των Financial Times δεν αποδίδει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και τόνισε: «Ζητούμε διαγραφή του χρέους για να γίνει το χρέος μας βιώσιμο».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Παραπολιτικά) πως «είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαπραγμάτευση με τους εταίρους που έχει ως στόχευση το συμφέρον της Ελλάδας, και του ελληνικού λαού».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ΑΝΕΛ ζητούν τη σύσταση μιας ανεξάρτητης αρχής λογιστικού ελέγχου για το χρέος.

Η κ. Χρυσοβελώνη επικαλέστηκε δήλωση του Πάνου Καμμένου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην οποία είπε πως οι ΑΝΕΛ δεν αποκλίνουν από τις αρχές τους και εμμένουν στην διαγραφή του χρέους.

ΝΔ: «Να ανακοινώσει η κυβέρνηση την επίσημη θέση της»

Να ανακοινώσει την επίσημη θέση της ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων για την πορεία της χώρας καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης. Εκανε μάλιστα την ακόλουθη δήλωση για τις αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών.

«Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές και πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, δια του λαλίστατου κ. Βαρουφάκη, ομολογεί απερίφραστα ότι:

Πρώτον, η διαγραφή χρέους δεν είναι πλέον στο τραπέζι, αθετώντας τα όσα έλεγαν μέχρι σήμερα. Δεύτερον, ότι δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι: Πρώτον, το χρέος θα διαγραφεί και δεύτερον, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπου στη μέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης συμφώνησε με τον κ. Στρατούλη, επικαλούμενος τον κ. Βαρουφάκη!

Η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να ανακοινώσει την επίσημη θέση της, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων, που διεξάγονται για την πορεία της χώρας».

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news