facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βούτσης: «Θα προχωρήσει η επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων»

Διαβεβαιώσεις ότι η επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι απολύθηκαν λόγω μνημονιακών μέτρων, θα προχωρήσει κανονικά έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης.

«Αλίμονο εάν υπάρχει κανείς μετά τη συζήτηση που έγινε στην Ευρώπη, που θέτει θέμα επαναπρόσληψης για τις καθαρίστριες. Αυτό θα σήμαινε εμμονή και τιμωρητική διάθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την Πέμπτη τις δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου περί μονομερούς ενέργειας. Επανέλαβε πως δεν πρόκειται για ένα μέτρο που ανατρέπει τη δημοσιονομική πολιτική, καθώς ήδη στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί 15.000 προσλήψεις κατά το τρέχον έτος στις οποίες θα συμπεριληφθούν και οι διάφορες κατηγορίες απολυμένων (π.χ. καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες).

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε επίσης αλλαγές στον Καλλικράτη σε όλα τα επίπεδα, από το χωροταξικό μέχρι τα οικονομικά των δήμων. Οι όποιες αλλαγές – όπως διευκρίνισε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης – θα γίνουν σε συνεννόηση με τους αιρετούς και με στόχο στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 να υφίσταται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο.

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο κ. Βούτσης άφησε επίσης αιχμές για όσους βιάστηκαν να πουν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι παρένθεση. «Δεν έχουμε άγχος να αποδείξουμε ότι σε λίγες μέρες η ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’ θα περιμαζέψει όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν δεχόμαστε πέραν του λαού που μας κρίνει κάθε μέρα, να μας εξετάζουν με το δάχτυλο».

Ο υπουργός μίλησε και για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. «Πάμε καλά. Είναι η πρώτη φορά που χωρίς κοινή προγραμματική δέσμευση και χωρίς εξαγγελία για κοινή δέσμευση, υπάρχει αλληλοσεβασμός στο μείζον» ανέφερε, κάνοντας λόγο για αμοιβαία κατανόηση στα θέματα που χωρίζουν τα δύο κόμματα.

Ένα από αυτά είναι και η κυβερνητική πρόθεση για προώθηση ρύθμισης με την οποία θα χορηγείται ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς όπως επανέλαβε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η ίδια επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση πως παρά τις δεσμεύσεις της, δεν αύξησε τις θέσεις σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων, δίνοντας βάρος στα κέντρα κράτησης.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news