facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Νέες βόμβες Ρωμανιά! Απαιτούνται 6 δισ. για 400.000 συντάξεις και εφάπαξ

Για άλλη μία φορά ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς προκαλεί πονοκεφάλους για το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις με τις δηλώσεις του από το πρωί σε δύο μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Ρωμανιάς αποκάλυψε πως η νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει 400.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και εφάπαξ, χρήματα που σαφώς δεν υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν.

Ο ίδιος ο κ. Ρωμανιάς είχε προκαλέσει νέους τριγμούς στα τέλη Ιανουαριου όταν είχε δηλώσει πως τα προβλήματα με την καταβολή συντάξεων θα είναι εμφανή από τον Μάρτιο, χαρακτηρίζοντας τα πράγματα "σφιχτά", μία δήλωση που διαψεύστηκε από τους υπουργούς και οδήγησε και τον ίδιο σε αναδίπλωση.

Λίγο νωρίτερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega επανέλαβε τα περί επιστροφής της 13ης σύνταξης, κάτι που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

Η επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων αφορά περίπου σε 1.262.000 συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, μέτρο που θα κοστίσει 540 με 550 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο κ. Ρωμανιάς με δηλώσεις του ναι μεν δεσμεύτηκε ότι η επιστροφή της 13ης σύνταξης θα γίνει οπωσδήποτε, αλλά άφησε ορθάνοιχτα άλλα ενδεχόμενα, που αλλάζει λίγο το τοπίο για την επιστροφή του δώρου. Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς γίνεται προσπάθεια μέσα σε αυτά τα 700 ευρώ να μην συνυπολογιστεί το ΕΚΑΣ, αλλά δεν μπόρεσε να εμφανιστεί σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα γίνει.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως εάν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει να μην συνυπολογίσει το ΕΚΑΣ, τότε οι συνταξιούχοι που θα τους επιστραφεί η 13η σύνταξη μειώνονται . Αλλά οι αποκαλύψεις Ρωμανιά δεν τελείωσαν εκεί, καθώς σημείωσε πως υπάρχον συζητήσεις για το εάν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια σε αυτή την επιστροφή της σύνταξης ή όχι.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μειώνεται ακόμα περισσότερο ο αριθμός των συνταξιούχων που θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων, ενώ σε αυτά τα εισοδήματα μπορεί να υπολογίζεται για παράδειγμα η είσπραξη ενοικίων ή άλλων εισοδημάτων.

Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο Mega προχώρησε και σε μιά καταγγελία για το περιβόητο PSI. Όπως είπε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες του έγινε η καταγγελία πως όταν αποφασίστηκε το κούρεμα, το PSI, μετρητά που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μετατράπηκαν σε ένα βράδυ σε ομόλογα και την επόμενη ημέρα κουρεύτηκαν. Επεσήμανε δε πως αυτό είναι προς το παρόν μία καταγγελία την οποία θα διασταυρώσει τις επόμενες ημέρες.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news