facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σόιμπλε: Απαραίτητη προϋπόθεση η τρόικα για στήριξη από τον ESM

Στην αποσαφήνιση ότι οι χώρες που δέχονται χρηματοδοτική στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της τρόικας προχώρησε σήμερα Τρίτη από το Νέο Δελχί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Σόιμπλε ανέφερε πως τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να συνεχίσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να επιτύχουν την οικονομική ανάταξη, ενώ εμφανίσθηκε θετικός για τις Γαλλία και Ιταλία, λέγοντας πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Ο ίδιος επέμεινε πως η τρόικα, των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εξακολουθεί να είναι το αποτελεσματικότερο σχήμα ελέγχου για τα  προγράμματα στήριξης της ευρωζώνης.«Όποια χώρα της ευρωζώνης θέλει στήριξη μέσω του ESM, θα πρέπει να δεχθεί τον αυστηρό έλεγχο της τρόικας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Αναφερθείς στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που βρίσκει αντίθετη την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας και την κοινή γνώμη της χώρας ο Σόιμπλε προέταξε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.
«Θα πρέπει να αποδεχθούμε τις ενέργειες της ΕΚΤ εφόσον θέλουμε να στηρίξουμε την ανεξαρτησία της. Οι απόψεις μας σε αυτή την περίπτωση δεν ταυτίζονται», ανέφερε.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news