facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Μάρτιν Σουλτς

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 15.00.

Ο κ. Σουλτς, ο οποίος την Παρασκευή μεταβαίνει στο Βερολίνο για να συναντήσει την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, έχει δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει σε μια «αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι «είναι πραγματιστής. Θα πρέπει να βρει έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους του και πιστεύω πως το γνωρίζει».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σουλτς θέλει να διαμορφώσει ιδίαν αντίληψη για τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να τις μεταφέρει στο Βερολίνο.

Ήδη, παρατηρούν οι ίδιες πηγές, είναι η δεύτερη κίνηση που γίνεται προς την Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα, με πρώτη την πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, που προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 12ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση, έστω ανεπίσημη, έχει ήδη αρχίσει.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την Αθήνα θα επισκεφθεί και ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news