facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Έξι γιατροί και πρώην διευθυντής νοσοκομείου βρέθηκαν με αδικαιολόγητα 2,7 εκατ. ευρώ

Στην τσιμπίδα της οικονομικής αστυνομίας στη Σάμο πιάστηκαν έξι γιατροί και πρώην διοικητικός διευθυντής νοσοκομείου της Σάμου, αφού έπειτα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 2,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 2005-2011.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία η έρευνα αφορούσε σε έξι γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και έναν πρώην διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου για διαφθορά, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς και αδικαιολόγητου πλουτισμού

Διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών τους καταθέσεων, που ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για το χρονικό διάστημα 2005-2011

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε έρευνα, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού, από έξι ιατρούς και πρώην διοικητικό Διευθυντή γενικού Νοσοκομείου στη Σάμο.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα παραπάνω επτά φυσικά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από το έτος 2005 έως και το έτος 2011.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των επτά φυσικών προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Πιο αναλυτικά, η αναντιστοιχία, όπως προέκυψε, ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι απέκρυψαν εισοδήματα διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι γιατροί και πρώην διευθυντής νοσοκομείου βρέθηκαν με αδικαιολόγητα 2,7 εκατ. ευρώ "

Το ΣτΕ ακύρωσε απόφαση για μηδενικό αριθμό εισακτέων σε Τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την με αριθμ. 3151/2014 απόφαση του δικαιώνει πανηγυρικά το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ακυρώνοντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μηδενικό αριθμό εισακτέων στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών.

Το εν λόγω Τμήμα δεν συμπεριλήφθηκε στο μηχανογραφικό δελτίο το 2011 καθώς ορίστηκε μηδενικός αριθμός εισακτέων αλλά ούτε και στο μηχανογραφικό του 2012 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Τελευταία φορά που το τμήμα δέχθηκε εισακτέους ήταν το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 όπου σύμφωνα με την τότε Υπουργική Απόφαση ορίστηκε ότι το Τμήμα θα δεχθεί 100 εισακτέους.

Το Δεκέμβριο του 2012 οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στο εν λόγω Τμήμα ανέρχονταν σε 581 ενώ στο χειμερινό εξάμηνο του ίδιου έτους είχαν προχωρήσει σε δηλώσεις μαθημάτων οι 159. Το Τμήμα είχε αξιολογηθεί θετικά είναι υψηλή ήταν η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας που έφθανε το 82%.

Το ΑΤΕΙ-Θ, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, υποστήριξε σθεναρά από την πρώτη στιγμή ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας, λήφθηκε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και στρατηγικό σχεδιασμό για την Ανώτατη Εκπαίδευση, βάλλοντας εναντίον του αυτοδιοίκητου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το συγκεκριμένο Τμήμα αφαιρέθηκε από τα μηχανογραφικά δελτία, παρά την θετική εξωτερική αξιολόγηση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σηματοδοτεί την αντιστροφή του αρνητικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού ο όποιος επιβλήθηκε στα Ιδρύματα χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές απαιτήσεις σε παραγωγικούς τομείς και οι υφιστάμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Μετά και την απόλυτη δικαίωση του ΑΤΕΙ-Θ, το ίδρυμα ζητά, με ανακοίνωσή του, άμεσα την επανένταξη του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στα μηχανογραφικά δελτία και την επανενσωμάτωση του στο ΑΤΕΙ-Θ που είναι ο φυσικός του χώρος, με τον οποίο έχει ιστορικούς δεσμούς.


Να σημειώσουμε ότι με το σχέδιο «Αθηνά» και σύμφωνα με το ΦΕΚ 1887/2013 το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας− Υδατοκαλλιεργειών του Παραρτήματος Μουδανιών του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με έδρα τα Μουδανιά συγχωνεύτηκε με άλλα Τμήματα σε Ηγουμενίτσα και Μεσολόγγι και δημιούργησαν το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι.


Σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας−Υδατοκαλλιεργειών του Παραρτήματος Μουδανιών του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με έδρα τα Μουδανιά εξακολουθεί να λειτουργεί με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, οπότε και καταργείται.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ ακύρωσε απόφαση για μηδενικό αριθμό εισακτέων σε Τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης"

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο αύριο

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών, έχει εξαγγείλει για αύριο, Τετάρτη, η ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης, με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων στο Δημόσιο και την αποτροπή νέων.

Εξάλλου, έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα νομαρχιακά τμήματά της να προγραμματίσουν για αύριο ανάλογες συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και διαβήματα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο αύριο"

Προσοχή στο «βίντεο»: Νέος ιός διαδίδεται αστραπιαία στο Facebook

Ενας νέος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Facebook, προσβάλλοντας τους υπολογιστές των χρηστών.

Ο ιός είναι κρυμμένος σε ένα αρχείο το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει ένα βίντεο. Οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποίηση ότι κάποιος φίλος τους τούς έχει προσθέσει σε μια δημοσίευση στην οποία περιέχεται το επίμαχο βίντεο. Αν κάνουν κλικ στο αρχείο, το μηχάνημά τους «κολλά» τον ιό.

Εναλλακτικά, το ίδιο αρχείο διαδίδεται μέσω προσωπικών μηνυμάτων, στο inbox των χρηστών.

Εάν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, μην κάνετε κλικ στο λινκ που περιέχεται σε αυτό. Θα πρέπει να το σβήσετε αμέσως.

Οσοι έχουν μολυνθεί από ιό θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους στο Facebook, να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή τους (history, cookies, temporary files, κλπ) και να σιγουρευτούν ότι έχουν την ενημερωμένη έκδοση του antivirus τους.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή στο «βίντεο»: Νέος ιός διαδίδεται αστραπιαία στο Facebook"

ΕΟΠΥΥ: Κόβονται διαγνωστικές εξετάσεις λόγω πλαφόν! Αλαλούμ με τους ασφαλισμένους

Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι για άλλη μια φορά οι ασθενείς καθώς το μειωμένο πλαφόν που άρχισε να εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά κέντα και εργαστήρια τους αφήνει χωρίς εξετάσεις. 

Όλο και λιγότερες δωρεάν εξετάσεις μπορούν τελικά να κάνουν οι ασφαλισμένοι με τον ΕΟΠΥΥ καθώς ο νέος «κόφτης» που έθεσε ο οργανισμός στις επιχειρήσεις βάζει περιορισμούς στην κάλυψη των εξετάσεων.

Ειδικότερα κάθε εργαστήριο και κέντρο έχει συγκεκριμένο ποσό να «ξοδέψει» για ασθενείς του ΕΟΠΥΥ. Αν το ξεπεράσει τότε θα υποχρεωθεί να πληρώσει επιστροφές (clawback) γεγονός για το οποίο διαμαρτύρονται όλες οι επιχειρήσεις και τα ιατρεία.

Και το ζήτημα είναι πως από τη νέα έμπνευση του ΕΟΠΥΥ επηρεάζονται και τα δημόσια νοσοκομεία.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ που πρόσφατα είχε χαλασμένη λυχνία στον αξονικό του τομογράφο. Όταν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου προσπάθησαν να παραπέμψουν ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, αυτοί δεν έγιναν δεκτοί λόγω πλαφόν.

Και το φαινόμενο να πηγαίνουν ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα από τα δημόσια νοσοκομεία είναι σύνηθες καθώς τα περισσότερα μηχανήματα του ΕΣΥ είναι παλαιά και παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες.

Παρ αυτά το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δε φαίνεται να σκοπεύουν να τροποποιήσουν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ που είναι κουτσουρεμένος και περιορισμένος…

healthreport
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Κόβονται διαγνωστικές εξετάσεις λόγω πλαφόν! Αλαλούμ με τους ασφαλισμένους "

Μητρόπουλος: Εξεταστική επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο για Δήμα και κυβέρνηση Παπαδήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή.

Με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο προειδοποίησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Σημείωσε πως θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL.

Επανάλαβε τη θέση του πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, όμως αντίθετα θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για άλλα ζητήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος.

«Έμεινα έκπληκτος που ο κ. Μητρόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν σήμερα ότι θα κυβερνήσουν μέσω ειδικών δικαστηρίων» απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

«Αυτό το έκανε η δεξιά κάποτε», συμπλήρωσε.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητρόπουλος: Εξεταστική επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο για Δήμα και κυβέρνηση Παπαδήμου (ΒΙΝΤΕΟ)"

Καμία παράταση στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

Στην αποσαφήνιση ότι μετά την 19η Δεκεμβρίου δεν θα υπάρξει παράταση της υποβολής αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2011-2013 (χωρίς πρόστιμα) προχώρησαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μετά από συναντήσεις της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών με ανώτατα στελέχη της ΓΓΔΕ ξεκαθαρίσθηκε πως η παράταση της προθεσμίας υποβολής διορθωτικών Ε9 για τις χρήσεις 2011-2013 χωρίς πρόστιμο δεν είναι εφικτή.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΓΓΔΕ δεν πρόκειται να δοθεί παράταση πέραν της 19ης Δεκεμβρίου καθώς πρέπει να οριστικοποιηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για την 01/01/2014 μέχρι 31/12/2014. Η παράταση δεν είναι εφικτή και για το λόγο ότι λογιστές και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι τις 31 .

Στη βάση αυτή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών προέτρεψε τα μέλη της να αξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους και να εστιάσουν στην υποβολή έως τις 19 Δεκεμβρίου των δηλώσεων Ε9 που μειώνουν το ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Εξάλλου, και νέα ευτράπελα έχουν προκύψει με τον ΕΝΦΙΑ και το συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών πάγωσε κρατικές επιχορηγήσεις κοινωφελών και προνοιακών ιδρυμάτων, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού του φόρου.

Συγκεκριμένα, συμψήφισε τις βεβαιωμένες οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με τα ποσά των επιχορηγήσεων που οφείλει να καταβάλει στο ιδρύμα. Πλέον, ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό είναι να υποβληθεί από το ίδρυμα τροποποιητική δήλωση Ε9 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμία παράταση στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9"

Τι θα ισχύει για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2015

«Η μάχη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τη μείωση των τιμών συνεχίζεται σκληρά. Δεν συζητήσαμε θέμα πλειστηριασμών αλλά με τον κώδικα δεοντολογίας από 1η Ιανουαρίου, δεσμεύονται οι τράπεζες για προστασία της πρώτης κατοικίας». Με αυτές τις δηλώσεις που έκανε χθες εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ουσιαστικά αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση για παράταση του μέτρου αναστολής των πλειστηριασμών.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παραπέμπει στον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος και στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Τι ισχύει σήμερα

Σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει τώρα και μέχρι τέλους της χρονιάς απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για δάνεια και οφειλές προς τρίτους που βρίσκονται στο στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης. Τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος προϋποθέτουν το καθαρό εισόδημα του οφειλέτη, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση των κρατήσεων για ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, να μην υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ, η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να είναι έως 200.000 ευρώ, με τη συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να είναι μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών που διαθέτει να μην υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Τι προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών

Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών από την άλλη περιέχει γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του δανειολήπτη.

Ο Κώδικας προβλέπει, επίσης, τα βήματα, τις προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα. Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο απαιτητικές τια τους δανειολήπτες που κρίνονται μη συνεργάσιμοι και μπορεί να οδηγήσουν και σε πλειστηριασμό του σπιτιού τους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι θα ισχύει για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2015"

Το Pirate Bay άνοιξε και πάλι!

Μετά το ολιγοήμερο κλείσιμο της, η δημοφιλής ιστοσελίδα διαμοιρασμού torrent αρχείων, The Pirate Bay, ανοίγει και πάλι σε νέο domain.

Τι κι αν η Σουηδική αστυνομία έκανε έφοδο στις εγκαταστάσεις του και πήρε όλα τα μηχανήματα που υπήρχαν εκεί, η δημοφιλής ιστοσελίδα διαμοιρασμού torrent αρχείων, The Pirate Bay, μεταφέρθηκε και ξανανοίγει με τη βοήθεια του της ιστοσελίδας Isohunt

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ότι το Pirate Bay άνοιξε σε νέο Domain που εδρεύει αυτή τη φορά στην Κόστα Ρίκα (.cr) όπως αποδείχθηκε όμως το domain αυτό είναι ψεύτικο.

Πάντως η ιστοσελίδα torrent, Isohunt, η οποία και αυτή έχει “κλείσει” από την αστυνομία δημιούργησε την σελίδα oldpiratebay.org στην οποία ο χρήστης μπορεί να βρει ότι έψαχνε στο Pirate bay.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Pirate Bay, η η δημοφιλής ιστοσελίδα διαμοιρασμού torrent αρχείων έχει πάνω από 40 sites στα οποία μπορεί να μεταφερθεί πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αρχών, ειδικά αν αναλογιστεί κάνεις ότι η ιστοσελίδα βρίσκεται σε cloud servers σε 20 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο…

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Pirate Bay άνοιξε και πάλι!"

Υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ χιλιάδες ασφαλισμένοι με μπλοκάκι

Επιλογή ασφάλισης τέλος. Χιλιάδες νέοι ασφαλισμένοι πλέον θα υπάγονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ εάν πληρώνονται με μπλοκάκι

Για την ακρίβεια όπως προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Μπέζας οι ασφαλισμένοι μετά την 1/1/1993 που έχουν λιγότερες από 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα πλέον δεν έχουν δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα και υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. και για όλο το χρόνο της παράλληλης απασχόλησής τους.

Δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα συνεχίζουν να έχουν οι παράλληλα απασχολούμενοι στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. και στον Ο.Α.Ε.Ε., μόνο εφόσον συμπληρώνουν 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκεί κάθε φορά η παράλληλη απασχόλησή τους.

Αναλυτικότερα η εγκύκλιος προβλέπει ότι :

- Στους ασφαλισμένους στους οποίους είχε χορηγηθεί εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση του Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. ή του Ο.Α.Ε.Ε. έως και τις 6.4.2014 , η ρύθμιση θα ισχύσει μετά τη λήξη της χορηγηθείσας εξαίρεσης.

-Η προϋπόθεση της πραγματοποίησης των 25 ημερών ασφάλισης ανά μήνα στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.A.M. δεν εξετάζεται για τον μήνα κατά τον οποίο γίνεται η πρόσληψη, καθώς και για τον μήνα κατά τον οποίο λήγει η εργασία και η ασφάλιση στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. Για τους ενδιάμεσους μήνες της ασφάλισης στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. θεωρείται ότι πληρούται η προϋπόθεση της πραγματοποίησης των 25 ημερών ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα που ο μισθωτός απουσιάζει από την εργασία του με επιδότηση λόγω ασθενείας ή τακτικής ανεργίας ή λόγω άδειας κυήσεως, λοχείας ή γονικής άδειας ανατροφής τέκνων ή λόγω εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών, ή λόγω απεργίας, με την προϋπόθεση ότι −συνυπολογιζόμενων των ανωτέρω − συμπληρώνονται 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια των περιόδων αυτών. Ειδικά κατά το μήνα Φεβρουάριο κάθε έτους και προκειμένου για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο θεωρείται ότι πληρούται η προϋπόθεση των 25 ημερών ασφάλισης, εφόσον ο εργαζόμενος έχει πραγματοποιήσει τον κατά περίπτωση πλήρη αριθμό ημερών ασφάλισης του μήνα αυτού.

-Οι ασφαλισμένοι που έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 2, επιλογής μεταξύ Ο.Α.Ε.Ε. και Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., υποβάλλουν σχετική δήλωση στον ασφαλιστικό φορέα της επιλογής τους καθώς και στον μη επιλεγέντα ασφαλιστικό φορέα και στον εργοδότη/ες εντός έξι (6) μηνών από το χρονικό σημείο κατά το οποίο κάθε φορά δημιουργείται η υποχρέωση ασφάλισης στο δεύτερο φορέα.

Η δήλωση αυτή για όσο χρόνο διαρκεί η παράλληλη απασχόληση είναι δεσμευτική και δεν μπορεί να γίνει μεταβολή στον αρχικά επιλεγμένο ως υποχρεωτικό φορέα ασφάλισης.

- Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης επιλογής ασφαλιστικού φορέα εντός της εξάμηνης προθεσμίας, ο ασφαλισμένος υπάγεται υποχρεωτικά στον φορέα στον οποίο υπάγεται η μισθωτή απασχόληση ή αυτοαπασχόληση την οποία για πρώτη φορά ανέλαβε σε κάθε διάστημα παράλληλης απασχόλησης. Εάν προηγείται η ανάληψη της μισθωτής απασχόλησης καθίσταται υποχρεωτικός φορέας ασφάλισης το Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., εφόσον κάθε μήνα της παράλληλης απασχόλησης ο παράλληλα απασχολούμενος συμπληρώνει 25 ημέρες ασφάλισης στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ.. Εάν προηγείται χρονικά η ανάληψη της αυτοαπασχόλησης ο ασφαλισμένος υπάγεται υποχρεωτικά στον Ο.Α.Ε.Ε..

- Στην περίπτωση μεταβολής εργοδότη από παράλληλα απασχολούμενο που έχει επιλέξει ως υποχρεωτικό φορέα ασφάλισης το Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. και εφόσον μεσολαβεί κενό διάστημα ημερών στον ίδιο μήνα από την απόλυση μέχρι την επαναπρόσληψη, υποβάλλεται νέα δήλωση επιλογής φορέα εντός εξαμήνου. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης επιλογής εντός της προθεσμίας αυτής, ισχύουν όσα προβλέπονται στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο πολυαπασχολούμενος επαναπροσλαμβάνεται από τον ίδιο εργοδότη.

Εάν δεν μεσολαβεί οποιοδήποτε κενό διάστημα από την απόλυση μέχρι την επαναπρόσληψη, ακόμη και από διαφορετικό εργοδότη, δεν απαιτείται η υποβολή νέας δήλωσης επιλογής φορέα.

- Τα πρόσωπα που έχουν δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα κατά τα ανωτέρω ασφαλίζονται στους φορείς ασθένειας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας που αντιστοιχούν στο συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης της επιλογής τους. Εάν το ασφαλιστικό καθεστώς επιλογής δεν περιλαμβάνει όλους τους κλάδους ασφάλισης, οι οποίοι υφίστανται στο ασφαλιστικό καθεστώς στο οποίο μπορούσαν να υπαχθούν λόγω της μισθωτής απασχόλησης ή της αυτοαπασχόλησης, τότε τα πρόσωπα αυτά, ως προς τους ελλείποντες κλάδους, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στους αντίστοιχους κλάδους του ασφαλιστικού καθεστώτος στο οποίο μπορούσαν να υπαχθούν λόγω μισθωτής απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης.

-Ο αυτοαπασχολούμενος που είναι παράλληλα και μισθωτός, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις επιλογής ασφαλιστικού φορέα μεταξύ Ο.Α.Ε.Ε. και Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., δύναται να ασφαλιστεί προαιρετικά και στον δεύτερο μη επιλεγέντα φορέα εντός εξαμήνου από την ανάληψη της δεύτερης απασχόλησης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 2084/1992, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Εκκρεμείς την 7.4.2014 (ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 4254/2014) αιτήσεις και ενστάσεις ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών οργάνων που κρίνονται μετά την ημερομηνία αυτή αντιμετωπίζονται με τις προϋποθέσεις του Ν. 4254/2014 και της Απόφασης αυτής.

-Η εξαίρεση από την ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ή του Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. αρχίζει από τον πρώτο μήνα της παράλληλης απασχόλησης, διαρκεί για όσο διάστημα ασκούνται παράλληλα οι δύο δραστηριότητες και λήγει όταν παύσει η μία εκ των δύο. Για την εξαίρεση από την ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. απαιτείται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση του ασφαλισμένου να αναφέρεται ότι οι ημέρες ασφάλισης του στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. είναι 25 ανά μήνα και ότι υποχρεούται να γνωστοποιεί στον Ο.Α.Ε.Ε. την τυχόν διακοπή της ασφάλισης του στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. καθώς και την επαναπρόσληψή του σε άλλο εργοδότη.

-Σε περίπτωση χορήγησης εξαίρεσης από τον Ο.Α.Ε.Ε. όπου διαπιστώνεται μετά τη λήξη της ότι ο ασφαλισμένος δεν συμπληρώνει 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., η ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. καθίσταται υποχρεωτική για όλο το χρονικό διάστημα της παράλληλης δραστηριότητας που έπεται της τελευταίας χορηγηθείσας εξαίρεσης ή συνέχισης/παράτασης αυτής.

-Για τον έλεγχο της συνδρομής της προϋπόθεσης πραγματοποίησης 25 ημερών ασφάλισης ανά μήνα η χορηγούμενη κάθε φορά εξαίρεση από τον Ο.Α.Ε.Ε. (αρχική ή συνέχιση/παράταση αυτής) είναι εξάμηνης διάρκειας.

-Στην περίπτωση συμβασιούχων με σύμβαση μικρότερη του εξαμήνου, και εφόσον προκύπτει η ασφάλιση τους στο Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. για 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα, η χορηγούμενη εξαίρεση από τον Ο.Α.Ε.Ε. είναι ίση χρονικά με την διάρκεια της σύμβασης.
Η αίτηση του ενδιαφερομένου για συνέχιση της ήδη χορηγηθείσας εξαίρεσης του δεν επέχει θέση νέας δήλωσης επιλογής φορέα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ χιλιάδες ασφαλισμένοι με μπλοκάκι"

Η Δανία διεκδικεί τον Βόρειο Πόλο! Κατέθεσε αίτημα στον ΟΗΕ

Αίτημα στον ΟΗΕ προκειμένου να ανακηρύξει δανέζικη περιοχή τον Βόρειο Πόλο υπέβαλε η Δανία υποστηρίζοντας ότι η περιοχή που τον περιβάλει συνορεύει με το ηπειρωτικό κομμάτι της Γροιλανδίας, μιας δανέζικης αυτόνομης περιοχής.
 
Για «ιστορική και σημαντική στιγμή» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Μάρτιν Λίντεργκαρντ.
 
Ανάλογα αιτήματα εξετάζουν να υποβάλουν Καναδάς και Ρωσία.
 
Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται ένα υποβρύχιο βουνό μήκους 1,800 μέτρων και το οποίο χωρίζει την Αρκτική στα δύο.
 
Το 2008 η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία εκτίμησε ότι σχεδόν το 22% των ανεξερεύνητων πηγών ενέργεια της γης βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου αλλά ο Βόρειος Πόλος είναι απίθανο να έχει τόσο πολύ πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στο παγωμένο υπέδαφός του.
 
Η Δανία υποστηρίζει ότι της ανήκει μια έκταση 895.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ίση με περίπου 20 φορές  το μέγεθος της Δανίας, πάνω από τα ναυτικά σύνορα της Γροιλανδίας.
 
defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δανία διεκδικεί τον Βόρειο Πόλο! Κατέθεσε αίτημα στον ΟΗΕ "

Ερευνα: Οι Ελληνες είναι οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης

Μόλις 10 χρόνια – και πολλές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές – χρειάστηκαν για να μετατραπούν οι Ελληνες από τον πιο χαρούμενο λαό της Ευρώπης το 2004 στον πιο δυσαρεστημένο με τη ζωή και την εργασία του

Στην οικογένεια εργάζεται μόνο ο πατέρας με καθεστώς μερικής απασχόλησης, η μητέρα ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά αλλά η ηλικία δεν της αφήνει πολλά περιθώρια, και την ίδια στιγμή τα έξοδα και οι λογαριασμοί τρέχουν ενώ δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα η κατάσταση.

Τέτοιες ιστορίες μπορεί να συναντήσει κανείς όλο και πιο συχνά. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσής τους.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας.

ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) Διονύσης Μπαλούρδος, με την παρατεταμένη οικονομική ύφεση στην Ελλάδα παρατηρείται όξυνση του φαινομένου της φτώχειας (23,1%, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία). «Εξετάζοντας προσεκτικότερα τα στοιχεία διαπιστώνεται αύξηση της ακραίας και της απόλυτης φτώχειας, αύξηση της σώρευσής της σε παραδοσιακά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, περισσότεροι μη φτωχοί θα έρθουν κοντά στο όριο φτώχειας ενώ παραδοσιακά μεσαία στρώματα - νέοι φτωχοί - θα περάσουν το κατώφλι της.
Εχουμε την εμφάνιση ενός νέου πληθυσμού φτωχών ο οποίος περιπλέκεται με τις νέες αστικές μορφές φτώχειας που καθορίζονται από μια αλληλουχία αρνητικών παραγόντων, όπως είναι η απώλεια εργασίας και εισοδήματος, η απώλεια κατοικίας, η υπερχρέωση, η κρίση της οικογένειας».

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπως προσθέτει, η ανεργία παραμείνει υψηλή ενώ η εργασία δεν φαίνεται να αποτελεί από μόνη της ένα ικανοποιητικό δίχτυ προστασίας. «Ο εξαναγκασμός ενός ατόμου να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις δεξιότητές του και επομένως στη δυνατότητά του να διατηρηθεί στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανειδίκευτη, κακή και ανασφάλιστη εργασία».

Είναι λοιπόν φανερό, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, ότι ως συνέπεια της απώλειας θέσεων εργασίας, της οικονομικής αβεβαιότητας και της αδυναμίας εκπλήρωσης των τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεων υπάρχουν και θα υπάρξουν ψυχολογικές συνέπειες και αύξηση των ψυχοσωματικών διαταραχών, όπως οι κρίσεις άγχους και πανικού.

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2014 δείχνει ότι σε αντίθεση με άλλους ευρωπαίους πολίτες οι Ελληνες, σε ποσοστό 74%, θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή, ενώ σε ποσοστό 49% πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.

Ταυτόχρονα, 1 στους 2 Ελληνες πιστεύει ότι η κατάσταση στη αγορά εργασίας επίσης θα χειροτερέψει και το 32% νομίζει ότι θα παραμείνει ίδια. Το πιο σοβαρό πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με το 63% των Ελλήνων, είναι η ανεργία.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. «Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, τα ποσοστά κατάθλιψης στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 50% μέσα στην τριετία 2011-2013, με τους παράγοντες κινδύνου να είναι μεταξύ άλλων οι ηλικίες 35-44 ετών, το χαμηλό εισόδημα έως 400 ευρώ και η ανεργία» επισημαίνει ο κ. Μπαλούρδος.

Είναι ενδεικτικό ότι στην έρευνα του ΟΟΣΑ Καλύτερη Ζωή οι Ελληνες βάζουν μηδέν (0) στην ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της χώρας μας είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πιο δυστυχισμένοι ανάμεσα σε 36 χώρες του ΟΟΣΑ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα: Οι Ελληνες είναι οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης"

Ελληνικό: Αίτηση αναθεώρησης για την πώληση από την Περιφέρεια Αττικής

Αίτηση αναθεώρησης στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατέθεσε η Περιφέρεια Αττικής, κατά της απόφασης του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού από τη μοναδική πλειοδότρια εταιρεία Lamda Development.

Το 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε κρίνει τον περασμένο Νοέμβριο νόμιμο το διαγωνισμό, καθώς και ότι κατά τη διαγωνιστική διαδικασία τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες της νομιμότητας, κάνοντας δεκτή την αίτηση ανάκλησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης κατά της απόφασης του Ζ' Κλιμακίου, με βάση την οποία είχε «παγώσει» η διαδικασία από τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω αδιαφάνειας και παραβίασης των αρχών της ίσης μεταχείρισης.

Στην αίτησή της η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν από το ΤΕΕ, σχετικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης που έχει χαρακτηρισθεί «εξευτελιστικό».

Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει «την κατηγορηματική βούλησή της να προασπίσει τη Δημόσια Περιουσία» και εν προκειμένω «τα 40.000 τ.μ. που διαθέτει στον χώρο του Ελληνικού».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό: Αίτηση αναθεώρησης για την πώληση από την Περιφέρεια Αττικής"

Πολίτες άνω των 67 ετών καταγγέλουν αποκλεισμό από πιστωτικές κάρτες

Οι τράπεζες δεν ανανεώνουν, αλλά ούτε και εκδίδουν πιστωτικές κάρτες σε άτομα άνω των 67 ετών κατήγγειλε ο Θ.Καράογλου της ΝΔ καταθέτοντας σχετική ερώτηση. «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν ακολουθείται από τις τράπεζες» τέτοια πρακτική αναφέρει ο γγ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αν και επισημαίνει ότι η Ενωση δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των τραπεζών-μελών της. Επίσης αναφέρεται στα κριτήρια βάσει των οποίων οι τράπεζες χορηγούν προϊόντα.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου στην ερώτηση που κατέθεσε επισήμανε ότι «οι συνταξιούχοι που είδαν τη σύνταξή τους να μειώνεται και υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν τις ανάγκες και την καθημερινότητά τους στα νέα οικονομικά δεδομένα, είδαν ως λύση τη διευκόλυνση μέσω τραπεζικού συστήματος.»

» Προκαλεί, όμως, εντύπωση ότι η απόρριψη των συνταξιούχων άνω των 67 ετών από την έκδοση πιστωτικών καρτών, δεν εξετάζεται καν κατά περίπτωση, καθώς δεν εξετάζεται το ιστορικό που έχει ο πολίτης, εάν δηλαδή χρησιμοποιούσε στο παρελθόν κάρτες, εάν υπήρξε συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του, εάν έχει το απαιτούμενο εισόδημα που να του επιτρέπει να ανταποκρίνεται στις μηνιαίες δόσεις της χρήσης της κάρτας του».

Τι απαντά η Ένωση Τραπεζών

«Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν ακολουθείται από τις τράπεζες κάποια πρακτική που να αποκλείει όλους τους πολίτες άνω των 67 ετών από τη χορήγηση και ανανέωση πιστωτικών καρτών», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά την ερώτηση του κ. Καράογλου.

Ο κ. Γκόρτσος, αν και επισημαίνει ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των τραπεζών - μελών της, ούτε στις σχέσεις των τραπεζών - μελών της με την πελατεία τους, δηλώνει ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση της Ένωσης τέτοια πρακτική.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να παροράται ότι τα πιστωτικά ιδρύματα χορηγούν τραπεζικά προϊόντα βάσει τραπεζικών κριτηρίων. Επομένως, μεταξύ άλλων, εκτιμούν τον πιστωτικό κίνδυνο, ήτοι τον κίνδυνο που αφορά στην ενδεχόμενη αδυναμία του συγκεκριμένου πελάτη να ανταποκριθεί στις αναληφθείσες υποχρεώσεις του και εν συνεχεία εξετάζουν εάν θα προβούν στη χορήγηση της πίστωσης ή όχι».

Ο κ. Γκόρτσος επισημαίνει, εξάλλου, ότι υπάρχει ο Μεσολαβητής Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών, ο οποίος εξετάζει ανέξοδα, δίκαια, αμερόληπτα και με διαφανείς διαδικασίες, διαφορές και παράπονα που ανακύπτουν από την παροχή τραπεζικών και επενδυτικών υπηρεσιών, με σκοπό τη φιλική διευθέτησή τους.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολίτες άνω των 67 ετών καταγγέλουν αποκλεισμό από πιστωτικές κάρτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news