facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μοσκοβισί για το Grexit

«Τώρα που κλείνουμε την αξιολόγηση, το πρόγραμμα, και που πηγαίνουμε σε μια αλλού είδους σχέση, με περισσότερη αρμονία, θα ήταν κρίμα να επιστρέψει το "Grexit" καθώς έχει γίνει τόσο πολλή δουλειά από την κυβέρνηση και τις ελληνικές Αρχές, τόσες προσπάθειες και τόσα οδυνηρά πράγματα» δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του ευρωπαίου επίτροπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί ότι θα ήταν κρίμα για την Ελλάδα να επιστρέψει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (Grexit) καθώς, σύμφωνα με τον επίτροπο της Κομισιόν, «έχει γίνει τόσο πολλή δουλειά από την κυβέρνηση», συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα καλούν τον κ. Μοσκοβισί να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί αφήνοντας σκληρά υπονοούμενα για τη στάση του.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι εννοείτε κύριε επίτροπε;

«Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή δήλωση Μοσκοβισί περί grexit. Παραθέτουμε τι ο ίδιος ο Μοσκοβισί δήλωνε στις 8.12.2014 στην Süddeutsche Zeitung “Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη”, ομολογώντας ότι η Ελλάδα συνιστά συστημικό κίνδυνο. Τελικά τι από τα δύο ισχύει» ανφέρεται σε non paper του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με απλά λόγια οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητούν από τον κ. Μοσκοβισί να διευκρινίσει αν το Grexit είναι κίνδυνος που αφορά μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες και γι' αυτό πρέπει να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό ή μήπως το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα επηρεάσει όλη την Ευρωζώνη όπως δήλωνε στις 8 Δεκεμβρίου στην Süddeutsche Zeitung ότι «η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη» και άρα το Grexit είναι διαπραγματευτικό όπλο των Ελλήνων έναντι των Ευρωπαίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μοσκοβισί για το Grexit"

«Καμπανάκι» Στουρνάρα: Μειώνεται η ρευστότητα-Κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης

Για κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας προειδοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα για συνεννόηση, «για να γίνουν οι λίγες ακόμη μεταρρυθμίσεις που απομένουν».

Μιλώντας στην εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ξενοφώντα Ζολώτα, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας πως η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά όπως τόνισε, ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος.

Όπως ανέφερε, από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει πολύ καλά το τεράστιο βάρος της νομοθετικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που σήκωσαν οι Έλληνες βουλευτές.



«Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν το μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας και απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα σε εκείνα «που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», να συνεννοηθούν.

«Θέλω να τους πως ότι θα ήταν άκρως επιθυμητό να συνεννοηθούν, ώστε να προχωρήσουν οι λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις που απομένουν, ώστε να "δέσουν", με τρόπο που δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση, τόσο η δημοσιονομική σταθερότητα όσο και η οικονομική ανάπτυξη», είπε και πρόσθεσε: «Πράττοντας έτσι, μεταξύ άλλων, θα αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο, είτε ως Ιφιγένεια, για παραδειγματισμό των κρατών-μελών της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ».

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, σήμερα, υπάρχουν ακόμη αρκετοί που πιστεύουν ότι, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να ακμάσει έξω από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν άλλοι που φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς να σέβεται τους κανόνες της, χωρίς να τηρεί τις δεσμεύσεις της», είπε, προσθέτοντας πως αν μας δείχνει κάτι η εμπειρία του παρελθόντος, αυτό είναι ότι η Ελλάδα μπόρεσε να πετύχει τους στόχους της «μόνο όταν σεβάστηκε τους κανόνες του παιχνιδιού και τους αξιοποίησε προς όφελός της».

«Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα μπόρεσε και ανέδειξε προσωπικότητες όπως ο Ξενοφών Ζολώτας.», ανέφερε, μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ανακάμπτει μετά από την παραμονή της για έξι περίπου χρόνια σε μια παρατεταμένη και βαθιά ύφεση που -όπως τόνισε- «ήταν το αποτέλεσμα, τόσο σοβαρών λαθών της οικονομικής πολιτικής όσο και του λανθασμένου, εσωστρεφούς αναπτυξιακού προτύπου».

«Η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκε σκληρά όταν σημαντικά τμήματα του πληθυσμού υποβλήθηκαν σε μεγάλες θυσίες, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία, η ισορροπία στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι τελευταίες εκτιμήσεις για κρίσιμα οικονομικά μεγέθη «εμφανίζονται σημαντικά βελτιωμένες, δείχνοντας με τον πιο έκδηλο τρόπο ότι οι θυσίες και η προσπάθεια εξόδου από την κρίση αποδίδουν καρπούς».

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ένα τρίμηνο νωρίτερα του αναμενομένου, η οικονομία έχει εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωζώνης.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα δύο επόμενα έτη. Μάλιστα, έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, το μεγαλύτερο κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρωζώνη, μεγάλη βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα και πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.», είπε χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και οικονομικής αβεβαιότητας, οι ελληνικές εξαγωγές αύξησαν τα μερίδιά τους στη διεθνή αγορά, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

«Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το επενδυτικό κλίμα και τις συνθήκες ρευστότητας της οικονομίας. Με άλλα λόγια, και ως αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που καταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια, η στροφή του αναπτυξιακού προτύπου προς μία οικονομία της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας έχει επιτέλους αρχίσει να πραγματοποιείται», δήλωσε, αλλά όπςω τόνισε, βασική προϋπόθεση ολοκλήρωσής του είναι η διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων μέτρων προσαρμογής έχει ήδη ληφθεί. Πολύ λίγα απομένουν ακόμα. Η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της μόνο οφέλη, το κόστος ήδη το εισέπραξε», ανέφερε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» Στουρνάρα: Μειώνεται η ρευστότητα-Κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης"

Θέση στη Βουλή ζητούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Πολλά είναι τα ξένα τηλεοπτικά μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάλυψης των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας με επιστολές τους προς το Γραφείο Τύπου της Βουλής έγκριση διαπιστεύσεων.

Όπως, εξάλλου, έγινε γνωστό, πολλά είναι τα αιτήματα για δορυφορική σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής ενόψει της μεθαυριανής πρώτης ψηφοφορίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από το σύνολο των εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας Μέσων.

Την ίδια ώρα πρεσβείες ζητούν να εκπροσωπηθούν και να παρακολουθήσουν την ψηφοφορία από τα διπλωματικά θεωρεία, ενώ τα κόμματα θα είναι εκείνα που θα διαθέσουν συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων σε απλούς πολίτες.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της Βουλής είναι έτοιμες ενόψει της Τετάρτης να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με το σύνολο των υπαλλήλων τους, γι΄ αυτό άλλωστε και έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες.

Αυξημένα δε, θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέση στη Βουλή ζητούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης"

Το «Ελληνικό Σήμα» κάνει την εμφάνισή του

Το «Ελληνικό Σήμα» θα αρχίσουν να βλέπουν οι καταναλωτές τις επόμενες μέρες στις συσκευασίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και στα αλκοολούχα προϊόντα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως σκοπός του Σήματος είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή παραπλάνησής τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός ανέφερε ότι μπορεί κάθε κλάδος να υποβάλει σχετικό αίτημα για την απόκτηση σήματος στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης.



Για την απονομή του σήματος, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι διεθνείς, κοινοτικές και εθνικές διατάξεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τις επισημάνσεις, την ασφάλεια και την προστασία του καταναλωτή.

Επίσης θα πρέπει από την παραγωγή ή την επεξεργασία τους να προκύπτει εγχώρια προστιθέμενη αξία. Δηλαδή, για τα φυσικά προϊόντα βασικό κριτήριο είναι η παραγωγή ή εκτροφή ή συγκομιδή -ανάλογα με το προϊόν- στην ελληνική επικράτεια.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του «Ελληνικού Σήματος»
Για τα μεταποιημένα φυσικά προϊόντα πρέπει ποσοστό της μάζας των συστατικών ή της μάζας της βασικής πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται να προέρχεται από την Ελλάδα (το ποσοστό είναι διαφορετικό για κάθε κατηγορία ενώ εισάγονται και εξαιρέσεις για πρώτες ύλες που δεν μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα ή επιτρέπονται και προσωρινές εξαιρέσεις αν υπάρχει έλλειψη σε συγκεκριμένη πρώτη ύλη λόγω έκτακτων συνθηκών).

Για τα λοιπά βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα και υπηρεσίες κριτήριο απονομής του σήματος ορίζεται το ποσοστό του κόστους παραγωγής που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Στο κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται οι δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη του προϊόντος (όχι όμως και αυτές για προβολή προώθηση και διαφήμιση).

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «Ελληνικό Σήμα» κάνει την εμφάνισή του"

Oι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη

Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη με φόντο την οικονομική κρίση και την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και ένα δημοσίευμα για τις μίζες της Rheinmetall στην Ελλάδα είναι τα βασικά θέματα της επισκόπησης Τύπου.

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει, εκεί όπου η Ιταλία και η Γαλλία αποτυγχάνουν – στην εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού. Εάν δεν χάσουν τώρα την ψυχραιμία τους, μπορούν να σώσουν την Ευρώπη. Ένας μεγάλος κίνδυνος όμως παραμένει» διαπιστώνει η Welt του Βερολίνου, η οποία επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας και σχολιάζει σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει μέσα στην Ευρώπη:

«Η Ευρώπη κλονίζεται. Ο βορράς και ο νότος συγκρούονται. Η Γαλλία είναι αδύναμη. Οι Βρετανοί απομακρύνονται από την ΕΕ. Η Ουγγαρία ξεφεύγει σιγά-σιγά από την κοινότητα των κρατών δικαίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία υποθέσεις διαφθοράς υπονομεύουν την εμπιστοσύνη συνολικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Η ΕΕ καταφέρνει με πολύ κόπο να απαντήσει απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα. Μια νέα συζήτηση απέναντι στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα: αυτή τη φορά μπορούν οι Έλληνες να σώσουν την Ευρώπη».

«Το στοίχημα των Ελλήνων» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung το δημοσίευμά της και σημειώνει: «Απρόσμενα γρήγορα η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Σιγά-σιγά είχαμε συνηθίσει ότι η κατάσταση βελτιώνεται στη χώρα από την οποία προήλθε η ευρωκρίση. Η χώρα μετά από πέντε σκληρά χρόνια άρχισε να βγαίνει από την κρίση. Ήδη όμως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μπορούν όλα αν αλλάξουν. Τότε θα πρέπει το κοινοβούλιο να εκλέξει έναν νέο πρόεδρο. Εάν δεν καταστεί εφικτό θα προκηρυχθούν εκλογές για τον Φεβρουάριο. Και σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα κερδίσει το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να αναθεωρήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας και να επιτύχει μια αναδιάρθρωση του χρέους στα επίπεδα του 2012. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουόταν με την Ευρώπη. Στην χειρότερη περίπτωση απειλείται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

Γερμανικές μίζες στην Ελλάδα

«Ταξίδι στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung και αναφέρεται στις μίζες που πλήρωνε η Rheinmetall στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: «Η θυγατρική εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics κατά την πώληση των εναέριων αμυντικών συστημάτων Asrad έδωσε πολλά εκατομμύρια μίζες σε υπουργούς και στρατιωτικούς. Οι εισαγγελίες στην Αθήνα και στη Βρέμη έχουν ερευνήσει το θέμα και εξετάζουν τώρα ποιος θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και ποιος όχι. Η Rheinmetall έχει προχωρήσει σε αυτοκάθαρση και πρότεινε αμνηστία σε όσους μάνατζερ είχαν εμπλακεί στις δωροδοκίες. Όποιος ομολογήσει, ο όμιλος δεν προτίθεται να τον διώξει ποινικά. Αγωγές αποζημίωσης δεν θα κατατεθούν. Μέχρι στιγμής όμως κανείς δεν έχει δηλωθεί».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Γερμανικές εταιρείες για δεκαετίες έδιναν μίζες στην Ελλάδα. Ποτέ πριν δεν εκδόθηκε κάποιος. Τώρα αυτό ίσως αλλάξει».

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Oι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη"

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: ''Άδικες οι περικοπές στον ευαίσθητο τομέα των ΕΔ''

Άδικες χαρακτήρισε τις περικοπές που έχουν υποστεί τα στελέχη των ΕΔ ο γνωστός Δημοσιογράφος της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς, σε επικοινωνία που είχε με το kranosgr μετά τη δημοσίευση από το ιστολόγιο μας ανοιχτής επιστολής του Ταξιάρχου ε.α. Αργύριου Ανδριώτη με αφορμή παλαιότερες αναφορές του Δημοσιογράφου στα επιστρεφόμενα αναδρομικά ποσά και στις μνημονιακές περικοπές των στελεχών.

Επικοινωνία με το kranosgr είχε και ο Ταξίαρχος ε.α. Αργύριος Ανδριώτης ο οποίος συνομίλησε σήμερα με τον Γιώργο Αυτιά μετά από πρωτοβουλία του Δημοσιογράφου ο οποίος και θα παρουσιάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην εκπομπή του τα νέα στοιχεία για την μισθολογική αδικία των στελεχών.

Διαβάστε τι δήλωσαν στο kranosgr o Γιώργοs Αυτιάs και o Ταξιάρχοs ε.α Αργύριοs Ανδριώτηs.

Αγαπητοί φίλοι.

Αφού σας συγχαρώ για την έγκυρη και άμεση ενημέρωση σε θέματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μέσω της ιστοσελίδας σας, αλλά και των άξιων στελεχών τους, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής.

Οι απόστρατοι Αξιωματικοί μας, αλλά και οι εν ενεργεία είναι οι πλέον αδικημένοι από τις μειώσεις μισθών που έγιναν λόγω των μνημονίων και σ αυτή την αδικία αναφέρομαι καθημερινά.

Είχα την τιμή να μιλήσω πριν λίγη ώρα με τον αξιότιμο απόστρατο Ταξίαρχο Αργύριο Ανδριώτη και συμφωνήσαμε ότι η αδικία συνεχίζεται. Ήταν μία ιδιαίτερα κατατοπιστική συζήτηση που βοήθησε και τους δύο να ανταλλάξουμε πολλές απόψεις δίκαιες για τις Ένοπλες δυνάμεις μας και την μισθολογική αδικία.

Μία αδικία που πρέπει να τερματιστεί, γιατί αδίκως έγιναν οι περικοπές στο ευαίσθητο αυτό τμήμα της κοινωνίας μας.

Αυτά τα τονίζω επι καθημερινής βάσεως και τα γνωρίζουν όλοι. Άλλωστε πάντα στην εκπομπή όταν υπάρχει θέμα που αφορά τα οικονομικά των Ενόπλων δυνάμεων υπάρχει εκπρόσωπος.

Οι απόψεις μας με τον κ. Ανδριώτη ταυτίζονται στο ότι πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως όλοι οι εργαζόμενοι στις ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι απόστρατοι. Αυτό είναι και το δικό μου ζητούμενο, γιατί αναγνωρίζω από την πρώτη στιγμή την αδικία που έχει συντελεσθεί.

Τα ποσά που αρχικά είχαν προβλεφθεί, ως αποκατάσταση της αδικίας δεν ήταν αυτά που τώρα λαμβάνουν οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία, οι οποίοι πρέπει να τύχουν άμεσα καλύτερης και δικαιότερης αντιμετώπισης.

Η θυσία τους υπέρ της Πατρίδος είναι τεράστια.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία, αλλά και ότι κάνετε για τις Ένοπλες δυνάμεις...

Οι προσπάθειες μου για τελική επίλυση του οικονομικού προβλήματος όλων των εργαζομένων στις Ένοπλες δυνάμεις αλλά και των αποστράτων συνεχίζονται.

Με τιμή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ


Αγαπητοί κύριοι
Σας ευχαριστώ για την καταχώρηση της επιστολής μου στην ιστοσελίδα σας.
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο κ. Γεώργιος Αυτιάς ανταποκρίθηκε αμέσως στην επιστολή και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου. Στην επικοινωνία μας και στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, εδόθησαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και διαπιστώθηκε ότι τα αναφερόμενα στην εκπομπή του οφειλόταν σε λανθασμένα στοιχεία που του είχαν δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, τα πραγματικά δεδομένα θα παρουσιασθούν από την εκπομπή του το προσεχές Σαββατοκύριακο και συμφωνήσαμε ότι οι αδικίες στο προσωπικό των Ενόπλων μας δυνάμεων συνεχίζουν να υφίστανται και προς άρσιν των αδικιών αυτών θα συνεχίσει να αγωνίζεται από την πλευρά του.
Με εκτίμηση
Αργύριος Ανδριώτης
Απόστρατος Αξιωματικός ΣΞ

kranosgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. ΑΥΤΙΑΣ: ''Άδικες οι περικοπές στον ευαίσθητο τομέα των ΕΔ'' "

Νέα ποινική δίωξη για κακούργημα κατά Παπαγεωργόπουλου

Νέα ποινική δίωξη ασκείται εις βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος ήδη εκτίει 12ετή κάθειρξη για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ, ενώ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής του δήμου. Aπό σήμερα κατηγορείται μαζί με έναν αντιδήμαρχο και πέντε δημοτικούς υπαλλήλους για παράνομες ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν έλλειμμα άνω του ενός εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης, που βασίστηκε σε διαχειριστικό έλεγχο οικονομικού επιθεωρητή, ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος ζήτησε να κινηθεί η ποινική διαδικασία για συνολικά 7 άτομα και να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία για άλλους 14 εμπλεκόμενους. Παρήγγειλε στην επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Χριστίνα Καπαμά να ασκήσει ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημόπουλος στην παραγγελία του ζητεί να ασκηθεί δίωξη:

- Για απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση εις βάρος του πρώην αντιδημάρχου Αναστάσιου Γερογιάννη ο οποίος κατηγορείται ότι παράνομα εξέδωσε ειδικές εντολές για την καταβολή χρηματικών ποσών , με συνολικό έλλειμμα 338.395 ευρώ για το δήμο Θεσσαλονίκης, την τριετία 1999-2002.

- Εις βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για άμεση συνέργεια στην απιστία κατ' εξακολούθηση που κατηγορούνται ότι τέλεσαν τρεις αντιδήμαρχοι, την πενταετία 1999-2004, με συνέπεια να δημιουργηθεί έλλειμμα 868.338 ευρώ στο δημοτικό ταμείο. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου ,"παρέλειπε να ασκεί εποπτεία στην οικονομική διοίκηση και διαχείριση του δήμου, δεν ανακάλεσε του αντιδημάρχους οικονομικών από τα καθήκοντα τους ενώ γνώριζε ότι προέβαιναν στην έκδοση παράνομων διοικητικών πράξεων".

Για διακεκριμένη απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση κατηγορούνται πέντε υπάλληλοι ανάμεσα στους οποίους είναι οι εξής:

- Ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ταμειακής Υπηρεσίας Θωμάς Γκόλας ο οποίος κατηγορείται εκτέλεσε τις ειδικές εντολές που εκδόθηκαν από τέσσερις αντιδημάρχους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους 1.094.234 ευρώ στο ταμείο του δήμου από το 1998 έως και το 2005.

- Ο πρώην ταμειακός διαχειριστής πληρωμών που κατηγορείται ότι προέβη στην παράνομη εκταμίευση 825.994 ευρώ, βάσει ειδικών εντολών που είχαν εκδώσει δύο αντιδήμαρχοι για τα έτη 2000, 2001, 2002, 2003 και 2005.

- Η προϊσταμένη του Τμήματος Εξόδων που εκτέλεσε ειδικές εντολές ενός αντιδημάρχου, μέσα στην τριετία 1999- 2002, με συνέπεια να δημιουργηθεί έλλειμμα 395.160 ευρώ.

- Η διαχειρίστρια της παγίας προκαταβολής για τα έτη 2001- 2002, η οποία εκτέλεσε ειδικές εντολές ενός αντιδημάρχου, δημιουργώντας έλλειμμα 142.161 ευρώ.

- Η προϊσταμένη του τμήματος Εξόδων η οποία εκτέλεσε ειδικές εντολές δύο αντιδημάρχων , για τα έτη 2002, 2003 και 2005, προκαλώντας έλλειμμα 410.478 ευρώ στο ταμείο του δήμου.

Κάποιοι απ' τους παραπάνω υπαλλήλους ήταν κατηγορούμενοι και αθωώθηκαν για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά.

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τέσσερις εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης. Η εμπλοκή τους αφορούσε μικρά χρηματικά ποσά και η αξιόποινη πράξη της απιστίας παραγράφηκε λόγω παρελεύσεως 15ετίας.

Ενοχοποιητικά στοιχεία δεν προέκυψαν και για άλλους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους.

Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε και για άλλα 7 άτομα καθώς δεν προέκυψε η τέλεση απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, παρά μόνο ενδείξεις για πλημμελήματα που παραγράφηκαν λόγω πενταετίας. Ανάμεσα στους τελευταίους είναι ο πρώην δημοτικός υπάλληλος και σημερινός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος καθώς επίσης και ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Αθανάσαρος.

Η έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή Αιμίλιου Σαμώλη ξεκίνησε μετά από σχετικές αναφορές κακοδιαχείρισης στις δικογραφίες της υπεξαίρεσης, της παγίας και του ιματισμού. Στο πόρισμα γίνεται λόγος για περίπου 3.000 ειδικές εντολές, οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε τιμολόγια προμηθευτών που αναζητήθηκαν στα αρχεία του δήμου, όμως δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι αδιαφανείς πληρωμές με ειδικές εντολές αφορούν το διάστημα 1997-2008.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ποινική δίωξη για κακούργημα κατά Παπαγεωργόπουλου"

Δούρου: Επανασυνδέει το ρεύμα σε όσους δεν είχαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πήρε την πρωτοβουλία -και μάλιστα, έπειτα από πρόταση ακροατή σε ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία συμμετείχε η περιφερειάρχης- και ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνεται: «Κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού, που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας. Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής, με συναίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης, προχωρά στο πρόγραμμα "Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους"».

Με βάση όσα ανακοινώθηκαν, η Περιφέρεια Αττικής «αναλαμβάνει άμεσα τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά, στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Το πρόγραμμα ξεκινά τούτη την περίοδο, παραμονές εορτών, έτσι ώστε να μην μείνει ούτε ένα νοικοκυριό στο σκοτάδι τούτες τις γιορτινές ημέρες».

Οι αρχές του προγράμματος

1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

2. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο -στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.

4. Η Περιφέρεια Αττικής θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου 2. Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και θα κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίησή τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

Δικαιολογητικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του.

5. Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δούρου: Επανασυνδέει το ρεύμα σε όσους δεν είχαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους"

Ξανά-παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης προκειμένου να πολιτευτεί σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Παπαγιαννίδης εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο ειδησεογραφικό site της Λέσβου www.lesvosnews.net.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για να πολιτευτώ στο νομό Λέσβου».

Ο απόστρατος αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι την τελευταία διετία επικεφαλής του ΕΚΑΒ, είχε αποφασίσει από το φθινόπωρο να αποχωρήσει επιθυμώντας να διεκδικήσει μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και δη ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λέσβου.

Ωστόσο, η βαριά δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ που κόστισε τη ζωή ενός 34χρονου πολύτεκνου πατέρα στη Σάμο στις 19 Νοεμβρίου 2014, άλλαξε τα σχέδιά του και επέσπευσε την απόφασή του.

Η μοιραία για τον 34χρονο πολυτραυματία καθυστέρηση του οχήματος του ΕΚΑΒ οδήγησε τον κ. Παπαγιαννίδη σε παραίτηση. Με μία φορτισμένη και αιχμηρή επιστολή ο διοικητής του ΕΚΑΒ ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου άνδρα, ευχόμενος παράλληλα η παραίτησή του να δώσει το έναυσμα για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Το βαρύ καταγγελτικό περιεχόμενο της επιστολής, αλλά και το «ευχαριστώ» που εξέφρασε προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε δεν άφησαν βεβαίως ιδιαίτερο περιθώριο στον υπουργό Υγείας. Ο κ. Μάκης Βορίδης δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παπαγιαννίδη και ανακοίνωσε εμφατικά στις 24 Νοεμβρίου ότι «ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του» - όπως κι έγινε για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά-παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ"

Έσπασε το ανάχωμα στο Πέταλο του Έβρου – Στο πόδι κάτοικοι και Αρχές για τις πλημμύρες (ΒΙΝΤΕΟ)

-Η στάθμη του νερού εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το όριο του συναγερμού

Επικίνδυνη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με το πρόβλημα να έχει μετατοπιστεί πλέον κυρίως στο Νότιο τμήμα του Νομού.

Ο Έβρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τη Δευτέρα έσπασε το ανάχωμα και στο Πέταλο. Συνεργεία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δίνουν μάχη καθημερινά για να συγκρατήσουν τα νερά του ποταμού, ενώ χιλιάδες στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει.

Από τις πλημμύρες έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια.

Οι κάτοικοι διακατέχονται από αισθήματα έντονης ανησυχίας μιας και δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους ξημερώνει ενώ τα νερά του ποταμού θέτουν σε δοκιμασία αναχώματα και Αρχές.

Στο βόριο τμήμα του Νομού τα φαινόμενα παρουσιάζουν ύφεση, με τη στάθμη του νερού να υποχωρεί σταδιακά, ωστόσο η εικόνα είναι διαφορετική στο νότιο τμήμα. Εκεί κατά μέσο όρο η στάθμη αγγίζει τα 7 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6.

Επιπλέον πονοκέφαλο στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκαλούν και οι μεγάλες ποσότητες υδάτων που καταλήγουν στο ύψους του Τυχερού από τον ποταμό Εργίνη της Τουρκίας.




thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Έσπασε το ανάχωμα στο Πέταλο του Έβρου – Στο πόδι κάτοικοι και Αρχές για τις πλημμύρες (ΒΙΝΤΕΟ)"

Πρόγραμμα κατάρτισης 7.000 ανέργων πτυχιούχων από τον ΟΑΕΔ

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση νέου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους, μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης ένταξης από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικότερα σε άνεργους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, προκειμένου να καταρτιστούν και να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων και κατά περίπτωση σε θέματα οργάνωσης – λειτουργίας επιχειρήσεων, επαγγελματικής συμπεριφοράς, βασικής επαγγελματικής ορολογίας και διαχείρισης εργασιακού χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», περιλαμβάνει 208 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 832 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις. Η συνολική του διάρκεια ανέρχεται σε 1.040 ώρες και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν επιταγή κατάρτισης, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος τόσο κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης, όσο και κατά τη διάρκεια της της πρακτικής άσκησης.

Οι προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

  • να είναι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχοι πτυχιούχων τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί σχετική πρόκληση και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση που θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια και εφόσον επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον πάροχο κατάρτισης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα κατάρτισης 7.000 ανέργων πτυχιούχων από τον ΟΑΕΔ"

Ανοικτή επιστολή του Ταξχου ε.α Αργυρίου Ανδριώτη προς τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά

Αξιότιμοι κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι.

Σας κοινοποιώ ανοιχτή επιστολή που αποστέλλω στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, κ. Γεώργιο Αυτιά, επιστολή που απαντά σε εκπομπή του που παρουσιάσθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 στον παραπάνω τηλεοπτικό σταθμό και αφορούσε, όπως ανέφερε, τις «αυξήσεις» που θα πάρουν οι αξιωματικοί.
Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εκπομπής (δεν πιστεύω ότι ήταν και σκοπός) ήταν να λειτουργήσει αμέσως ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός) και να επισύρη την δικαιολογημένη μήνη του κόσμου εναντίον του κλάδου μας.

Όλα τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν ήταν ανακριβή και αποδείχτηκε αυτό περίτρανα μετά από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ των πραγματικών ποσών που λαμβάνει ο καθένας από εμάς, ποσά που αποτελούν επιστροφή μέρους των παρανόμως και αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων, μόνο από εμάς, τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους μας.

Πιστεύω ότι οι ανακρίβειες αυτές, δεν ήταν εσκεμμένες αλλά προήλθαν από παραπληροφόρηση και με τα στοιχεία που προσκομίζω στον κ. Αυτιά θα τον βοηθήσω να αποκαταστήση την αλήθεια.
Στο σύνολο του τύπου που το κοινοποιώ, παρακαλώ όσοι το νομίζουν σκόπιμο να δημοσιεύσουν την επιστολή αυτή.

Στους συναδέλφους τους παρακαλώ για την κατά την κρίση τους κοινοποίηση.

Στην ΕΑΑΣ Ξάνθης, προτείνω να το υποβάλει στην ΕΑΑΣ προκειμένου να κοινοποιηθεί στο σύνολο των συναδέλφων ή να καταχωρηθεί στην προσεχή έκδοση της ΕΗ.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι σε όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Με εκτίμηση
Αργύριος Ανδριώτης
Απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητέ και αξιότιμε κύριε Αυτιά

Είμαι απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, ονομάζομαι Αργύριος Ανδριώτης του Χρήστου, κατάγομαι από την ακριτική μυροβόλο Χίο και κατοικώ στην πόλη των χιλίων χρωμάτων, την επίσης ακριτική Ξάνθη, έχω Α Μ συνταξιούχου 1101343050014 και αριθμό κινητού τηλεφώνου (σε περίπτωση που θελήσετε κάποια προσωπική επαφή) 6944141420.

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
για το χρόνο που θα αφιερώσετε για μένα καθώς η επιστολή μου αυτή αφορά αποκλειστικά εμένα και κανέναν άλλο συνάδελφο μου, επίσης όμως σας ευχαριστώ εκ μέρους συναδέλφων μου που έστω και αραιά και που αφιερώνεται χρόνο στις εξαίρετες εκπομπές σας, για τον κλάδο μας.

Αφορμή να σας γράψω κ. Αυτιά, ήταν η εκπομπή σας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον Φεβρουάριο του 2014. Για να μην σας κουράζω και ψάχνετε στο αρχείο σας, το τμήμα που μας αφορά βρίσκεται στον σύνδεσμο http://eaaslarisas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2729.html και σας γράφω τώρα γιατί περίμενα τα τελευταία στοιχεία που εκδόθηκαν την 10/12/2014, προκειμένου να ασχοληθούμε με πραγματικά δεδομένα.

Στην εκπομπή σας αυτή λοιπόν εκτός των άλλων, στο 2:14 λεπτό η κ. Μάγδα Τσέγκου, με βάσει τους πίνακες που παρουσιάζονται, λέει ότι ο συνταγματάρχης θα πάρει αύξηση μηνιαίως 508 € και εσείς συμπληρώνετε : «θα παντελονιάσει 500 € η Συνταγματαρχάρα». Λέτε ότι είναι πολλά τα λεφτά, αναρωτιέστε αν υπάρχουν αυτά τα λεφτά ή θα χρειασθεί να μπουν φόρους στους υπολοίπους φορολογούμενους για να μας δώσουν εμάς αυτά τα πολλά λεφτά.

Με αυτή σας την εκπομπή αγαπητέ κ. Αυτιά, πετύχατε :

1. Να λειτουργήσει αμέσως ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» και να επισύρει την μήνη του κόσμου εναντίον μας. Δεν συνάντησα γνωστό μου από την ημέρα της εκπομπής σας και μετά που να μην με μέμψη για τα χρήματα που θα πάρουμε σε βάρος των λοιπών φορολογουμένων, σε καιρό κρίσης της Πατρίδος μας. «Ντροπή σας» και «Αίσχος» ήταν οι ηπιότερες φράσεις που ακούγαμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σας αναφέρω τον πεθερό μου, ηλικίας 90 ετών, που σας παρακολουθεί ανελλιπώς, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι πρόκληση αυτό που κάνουμε. Εξ’ άλλου πλήθος αναρτήσεις στο διαδίκτυο αποδεικνύουν το αληθές των γραφομένων μου.

2. Να επισύρετε εναντίον σας και εναντίων των συνεργατών σας την μήνη των συναδέλφων μου. Αγανακτισμένοι από την ανακρίβεια των αναφερομένων σας και με τον τρόπο και το ύφος που τα παρουσιάζατε (κατά τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών, ειρωνικό), να σας χαρακτηρίζουν «άνθρωπο του συστήματος», «παπαγαλάκι της Κυβέρνησης», «βολεμένο στα κανάλια του συστήματος» και λοιπά παρόμοια. Σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο αποδεικνύουν πάλι το αληθές των γραφομένων μου.

Σας παρακαλώ, αγαπητέ κ. Αυτιά, επειδή σας συμπαθώ, είμαστε και από γειτονικά νησιά, δώστε μου την ευκαιρία και βοηθείστε με μέσω της εκπομπής σας, να σας παραθέσω τα πραγματικά στοιχεία και τα πραγματικά ποσά, όχι αυξήσεις αλλά επιστροφές, που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις μας, μόνο από εμάς και όχι από όλους τους λοιπούς φορολογούμενους και να αποδείξουμε στους αγανακτισμένους συναδέλφους μου ότι η συγκεκριμένη εκπομπή σας ήταν μια ατυχής παρένθεση στα τόσα λαμπρά που έχετε επιτύχει και ότι όλα οφείλονται στην παραπληροφόρηση σας από τους συνεργάτες σας.

Σας παραθέτω λοιπόν τα παρακάτω πραγματικά στοιχεία :

Δεν θα μπορούσα κ. Αυτιά να διανοηθώ ότι σε περίοδο κρίσεως της Πατρίδος μου να αρνηθώ την προσφορά μου προκειμένου να βοηθήσω, στο μέτρο που μου αναλογεί, προσφέροντας μέρος της σύνταξης μου στην Πατρίδα μου. Εξ’ άλλου έχουμε γαλουχηθεί με αυτές τις αρχές και ιδανικά. Προσέφερε η γηραιά μητέρα μου μέρος από την πενιχρή σύνταξή της, να μην προσφέρω εγώ με την κατά πολύ μεγαλύτερη σύνταξή μου;

Προσέφερα λοιπόν, όπως όλοι οι φορολογούμενοι, το ποσό που μου αναλογεί, βάσει των περικοπών που θέσπισε η Κυβέρνηση, αγόγγυστα και με την ελπίδα ότι με τις περικοπές αυτές θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία της Πατρίδος μας. Η κυβέρνηση μας όμως, επί πλέον των παραπάνω περικοπών και ίσως επειδή είμαστε εύκολος κλάδος, λόγω του ότι δεν έχουμε συνδικαλιστικά όργανα για να φωνάξουμε ή δεν προβαίνουμε σε άλλες ενέργειες που θα επηρεάσουν την λειτουργία του Κράτους, ή ίσως μας θεωρεί και «δεδομένους», με διάφορους νόμους που θέσπισε μας παρακρατεί, παράνομα και αντισυνταγματικά, μόνο από εμάς, σε αντίθεση από τους λοιπούς φορολογούμενους, διάφορα ποσά, που μειώνουν την σύνταξη μας σε επίπεδα εξαθλίωσης και για πολλούς από εμάς να τίθεται θέμα επιβίωσης.

Όπως φαίνεται από τις ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, του Υπουργείου Οικονομικών, που σας επισυνάπτω συνημμένα, τα ποσά των συντάξεων μου κατά τα έτη της κρίσεως είναι :

Έτος 2010, ποσό 29.977,07 €.

Έτος 2011, ποσό 27.391,20 €.

Έτος 2012, ποσό 23.351,12 €.

Έτος 2013, ποσό 16.794,73 €.

Έτος 2014, ποσό 15.114,16 €. (Επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική βεβαίωση το ποσό εξάγεται από την πρόσθεση των μηνιαίων συντάξεων. Μόλις όμως εκδοθεί θα είναι και αυτό στη διάθεση σας, εφόσον το επιθυμείτε).

Από τα παραπάνω ποσά παρατηρούμε ότι η σύνταξη μου μειώθηκε κατά 50% και αν σ΄ αυτά υπολογίσουμε και τις μειώσεις στα βοηθήματα του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ που λαμβάνω, η συνολική μείωση στις αποδοχές μου ανέρχεται στο 61%. Επίσης παρατηρείστε στα επισυναπτόμενα ότι παρά την δραματική μείωση των συντάξεων μου οι κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη του Ν.3865 έχουν αυξηθεί κατά 75%.

Με δεδομένη λοιπόν την παραπάνω αδικία εις βάρος μας, προβήκαμε δια των οργάνων μας σε διάφορα διαβήματα προς την Κυβέρνηση, η οποία όμως ή κώφευε ή επιδεικτικά μας αγνοούσε ή μας ενέπαιζε δια του κ. Πρωθυπουργού και δια των συναρμοδίων Υπουργών της και ειδικά δια του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Κατήλθαμε για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδος σε ειρηνικές διαδηλώσεις σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. Κανένα αποτέλεσμα. Η κοροϊδία συνεχιζόταν. Αποφασίσαμε λοιπόν δια των Ενώσεων μας να προσφύγουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 2192/2014 απόφασή του, κρίνει τις επί πλέον περικοπές στις συντάξεις μας, παράνομες και αντισυνταγματικές και διατάσσει την Κυβέρνηση να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα. Επίσης το Ελεγκτικό Συνέδριο με την έκδοση της σχεδόν ομόφωνης αποφάσεως (27 υπέρ και 2 κατά), αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 που αφορά περικοπές συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016) ήταν αντισυνταγματικός και καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Νέος εμπαιγμός. Οι επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, βαπτίζονται αυξήσεις. Ο υποτιμητικός όρος «ένστολος» χρησιμοποιείται από τους πάντες και όλα τα ΜΜΕ πλέον αναπαράγουν το προκλητικό «αυξήσεις στους ένστολους». Ο κ. Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι οι αξιωματικοί θα δουν τον επόμενο μήνα τις αυξήσεις των μισθών τους. Κοροϊδία. Στην ομιλία του στην Βουλή για την πρόταση μομφής αναφέρει ότι οι αξιωματικοί με τον μισθό του Νοεμβρίου θα δουν τις αυξήσεις τους, κατά 50% και το υπόλοιπο 50% σε 36 δόσεις. Κοροϊδία. Κανείς δεν κατάλαβε τι θα του επιστραφεί. Η Κυβέρνηση αγνοεί, με τρόπο που καταλύεται το Σύνταγμα, τις δικαστικές αποφάσεις. Το ΣτΕ εκδίδει απόφαση και καλεί την Κυβέρνηση, εντός διμήνου να εφαρμόση την απόφαση του.

Μετά από όλα αυτά αγαπητέ κ. Αυτιά, από 10/12/2014 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, στο οποίο φαίνονται οι επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων. Στην περίπτωση μου, όπως φαίνεται από το επισυναπτόμενο, η επιστροφή αναδρομικά για τους 6 μήνες του 2012, είναι 552,03 €. Η μηνιαία επιστροφή εάν αφαιρέσουμε και τον φόρο 22% που προκρατείται, ανέρχεται στο ποσό των 71,76 €. Επισημαίνω ότι το ποσό αυτό αφορά σε μένα που είμαι Ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην πλειοψηφία των συναδέλφων μου τα επιστρεφόμενα ποσά ανέρχονται από 0 μέχρι 20 €.

Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητέ κ. Αυτιά. Είμαι βέβαιος ότι θα την προβάλλετε από την εκπομπή σας προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, έτσι ώστε να αποδείξουμε στους αγανακτισμένους συναδέλφους μου, ότι δεν είστε αυτά που σας κακολογούν και για να πειστεί ο κόσμος ότι και «ντρεπόμαστε» και προσφέρουμε αυτό που μας αναλογεί και περισσότερο να πειστεί ο πεθερός μου ότι δεν είμαστε προκλητικοί αλλά ζητούμε το δίκαιο μας.

Είμαι στη διάθεση σας, είτε τηλεφωνικά, είτε δια της φυσικής παρουσίας μου, να σας βοηθήσω σε ότι θελήσετε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σας εύχομαι υγεία και Καλές Γιορτές.

Με εκτίμηση

Αργύριος Ανδριώτης

Απόστρατος Αξιωματικός του ΕΣ

ΥΓ. Η παρούσα επιστολή, ως ανοιχτή, κοινοποιήθηκε σε όλον τον πανελλαδικά κυκλοφορούντα τύπο, ημερήσιο, Κυριακάτικο και εβδομαδιαίο, τις Ενώσεις Αποστράτων όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ μέσω της ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε περισσότερους από 1500 αποδέκτες των οποίων διέθετα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και δημοσιεύθηκε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

·      
ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

·       ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

·       ΓΕΝΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

·       ΓΕΝΙΚΟ
ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

·       ΓΕΝΙΚΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

·       Δ/ΝΣΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜ/ΠΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΙ   ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΡ/ΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Α.Μ. 1101343050014
·   Α.Φ.Μ : 018651855
·   ΑΘΗΝΑ : 15/02/2011
·       Α.Φ.Μ.
ΕΡΓΟΔΟΤΗ : 090165560

·       Δ/ΝΣΗ :
Κάννιγγος 29, Τ.Κ. 10110, Τ.Θ. 1116, Αθήνα



ΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ




Βεβαιώνεται ότι στον συνταξιούχο με ονομ/μο ΑΡΓΥΡΙΟΣ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΦΜ 018651855 καταβλήθηκαν το έτος 2010 τα εξής ποσά:



ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
Ποσό σύνταξης Ακαθάριστο (μετά την αφαίρεση των
μνημονιακών μειώσεων)
31.467,63
Κρατήσεις ( Υγ. Περ. - Ν.3865 - Χαρτ. )
1.490,56
Καθαρό φορολογητέο Ποσό ΚΩΔ( 303-304 )
29.977,07
Φόρος που Αναλογεί ΚΩΔ( 313-314 )
4.598,59
Φόρος που Παρακρατήθηκε ΚΩΔ( 315-316 )
4.529,62

Εκτ. Εισφορά Ν.3986/11 Αρθ.29
0,00



ΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ



Βεβαιώνεται ότι στον συνταξιούχο με ονομ/μο ΑΡΓΥΡΙΟΣ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΦΜ 018651855 καταβλήθηκαν το έτος 2011 τα εξής ποσά:

ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
Ποσό σύνταξης Ακαθάριστο (μετά την αφαίρεση των
μνημονιακών μειώσεων)
30.268,61
Κρατήσεις ( Υγ.Περ. - Ν.3865 - Χαρτ. )
2.877,41
Καθαρό φορολογητέο Ποσό ΚΩΔ( 303-304 )
27.391,20
Φόρος που Αναλογεί ΚΩΔ( 313-314 )
3.638,45
Φόρος που Παρακρατήθηκε ΚΩΔ( 315-316 )
3.583,88



Εκτ. Εισφορά Ν.3986/11 Αρθ.29
0,00




ΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ



Βεβαιώνεται ότι στον συνταξιούχο με ονομ/μο ΑΡΓΥΡΙΟΣ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΦΜ 018651855 καταβλήθηκαν το έτος 2012 τα εξής ποσά:



ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
Ποσό σύνταξης Ακαθάριστο (μετά την αφαίρεση των
μνημονιακών μειώσεων)
26.834,42
Κρατήσεις ( Υγ.Περ. - Ν.3865 - Χαρτ. )
3.483,30
Καθαρό φορολογητέο Ποσό ΚΩΔ( 303-304 )
23.351,12
Φόρος που Αναλογεί ΚΩΔ( 313-314 )
3.153,43
Φόρος που Παρακρατήθηκε ΚΩΔ( 315-316 )
3.106,13



Εκτ. Εισφορά Ν.3986/11 Αρθ.29
0,00





ΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ




Βεβαιώνεται ότι στον συνταξιούχο με ονομ/μο ΑΡΓΥΡΙΟΣ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΦΜ 018651855 καταβλήθηκαν το έτος 2013 τα εξής ποσά:



ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
Ποσό σύνταξης Ακαθάριστο (μετά την αφαίρεση των
μνημονιακών μειώσεων)
19.417,49
Κρατήσεις ( Υγ.Περ. - Ν.3865 - Χαρτ. )
2.622,76
Καθαρό φορολογητέο Ποσό ΚΩΔ( 303-304 )
16.794,73
Φόρος που Αναλογεί ΚΩΔ( 313-314 )
1.605,54
Φόρος που Παρακρατήθηκε ΚΩΔ( 315-316 )
1.581,46

Εκτ. Εισφορά Ν.3986/11 Αρθ.29
124,20
Ποσό Αφορολόγητο Ακαθάριστο
0,00



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του έτους 2015

Ενημέρωση

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την απογραφή σας από τον ΟΠΑΔ, η θεώρηση του βιβλιαρίου υγειονομικής περίθαλψης ισχύει εφ' ορου ζωής, χωρίς να

απαιτείται η προσκόμιση του τριμηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος από την Υπηρεσία συντάξεων.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘ/ΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΤΑΝΟΣ

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 2.264,05

ΕΟΒ ΣΥΖΥΖΟΥ 35,00

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 552,03

ΜΕΙΩΣΗ (Ν4024/11) -181,11

ΜΕΙΩΣΗ (Ν4051/12) -74,94

ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12) -277,43

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΠΟΣΑ

ΦΟΡΟΣ 301,31

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 91,96

ΕΑΣ (Ν3865/10) 158,48

ΕΚΤ. ΕΙΣΦΟΡΑ (Ν3986/11) 10,61

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΔΡ.ΑΝΑΠΡ.ΣΤΡΝ.4307/14 552,03

ΠΛΗΡΩΤΕΟ 1.755,24

kranosgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτή επιστολή του Ταξχου ε.α Αργυρίου Ανδριώτη προς τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά "

Τέλος οι Σύροι από το Σύνταγμα -Απέραντη χωματερή η πλατεία [εικόνες]

Τέλος στην παραμονή των Σύρων προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος έδωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις 03:00 τα ξημερώματα, απομακρύνοντάς τους.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες μπήκαν σε οχήματα και απομακρύνθηκαν από τον χώρο της πλατείας Συντάγματος, ενώ στο σημείο έως τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμεναν αστυνομικές δυνάμεις. Αρχικά μεταφέρθηκαν στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη και στη συνέχεια σε σπίτια φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται πως οι Σύροι πρόσφυγες βρίσκονταν επί σειρά ημερών στον χώρο της πλατείας Συντάγματος απέναντι από το Κοινοβούλιο. Μάλιστα, είχε παρατηρηθεί πως τον τελευταίο καιρό ο κόσμος, οι Σύροι πρόσφυγες, ανακυκλωνόταν στην πλατεία, συνεχώς εμφανίζονταν και νέα πρόσωπα, ενώ κυκλώματα διακινητών προσπαθούσαν να τους εκμεταλλευτούν, ζητώντας τους ακόμα και 10.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν στις χώρες που επιθυμούσαν.

Μια απέραντη χωματερή η πλατεία Συντάγματος

Η απομάκρυνση των άτυχων αυτών ανθρώπων από την πλατεία Συντάγματος φανέρωσε και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής κάτω από τις οποίες ζούσαν, αφού η εικόνα στην πλατεία θυμίζει περισσότερο χωματερή.









iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος οι Σύροι από το Σύνταγμα -Απέραντη χωματερή η πλατεία [εικόνες]"

Στο ΣτΕ δικηγόροι για να σταματήσει η πανελλαδική αποχή διαρκείας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 12 Αθηναίοι δικηγόροι, μια δικηγορική εταιρεία με έδρα την Αθήνα και δύο Ανώνυμες Εταιρείες υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για την πανελλαδική αποχή διαρκείας των δικηγόρων.

Με την προσφυγή τους ζητούν: 1) προσωρινή διαταγή που να «παγώνει» την αποχή, 2) αναστολή των επίμαχων αποφάσεων περί αποχής διαρκείας και 3) την ακύρωση των αποφάσεων για την πανελλαδική αποχή διαρκείας.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν ότι το αρμόδιο όργανο για τη λήψη αποφάσεων αποχής διαρκείας δεν είναι η Ολομέλεια ή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, αλλά μονό η γενική συνέλευση των μελών του ΔΣΑ.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η αποχή διαρκείας παραβιάζει το άρθρο 20 του Συντάγματος και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ που κατοχυρώνουν την δικαστική προστασία των πολιτών, ενώ παραβιάζεται και το άρθρο 5 του Συντάγματος, καθώς περιορίζεται υπέρμετρα η επαγγελματική ελευθερία του δικηγόρου.

Παράλληλα, παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος καθώς δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των εμμίσθων δικηγόρων και των δικηγόρων που ασκούν μαχόμενοι ελεύθερη δικηγορία και διατηρούν γραφεία, αφού οι έμμισθοι από την αποχή διαρκείας δεν έχουν καμία απολύτως οικονομική ή ηθική συνέπεια, ενώ οι ελεύθεροι δικηγόροι «πένονται και καλύπτουν κατά την διάρκεια της αποχής μόνοι τους τα έξοδα τους, αλλά και των οικογενειών τους».

Επίσης, υποστηρίζουν οτι η αποχή είναι παράνομη, καθώς ο ΔΣΑ εξαναγκάζει τους Αθηναίους δικηγόρους σε αποχή, αφού: α) οργανώνει σε κάθε δικαστήριο της πρωτεύουσας υπηρεσίες περιφρούρησης της αποχής η οποία μπορεί ακόμα να αποτρέψει βίαια την άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων, β) δεν χορηγεί γραμμάτια προείσπραξης ως μέσο εξαναγκασμού των μελών του ΔΣΑ για αποχή και 3) δεν χορηγεί άδειες παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι οι Αθηναίοι δικηγόροι κατά το δημοψήφισμα που έγινε δεν αποφάσισαν κατά πλειοψηφία αποχή διαρκείας, καθώς στο ΔΣΑ ψήφισαν 10.114 δικηγόροι. Εξ αυτών αυτοί που ψήφισαν αποχή διαρκείας ήταν 4.578 (45,26%), ενώ αυτοί που ψήφισαν υπέρ καμίας αποχής ή στοχευμένης αποχής ήταν 4.697 (46,44%).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ δικηγόροι για να σταματήσει η πανελλαδική αποχή διαρκείας"

Διπλή εξεταστική σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το Φεβρουάριο -Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Την τελευταία τους ευκαιρία, πριν διαγραφούν, να λάβουν πτυχίο , θα έχουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο οι αιώνιοι φοιτητές.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τις προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων, ανακοίνωσε ότι με νέα ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή η εξεταστική του Φεβρουαρίου θα είναι διπλή.

Με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο, οι «αιώνιοι» φοιτητές (όσοι γράφτηκαν σε σχολές πριν το 2003) που συμμετείχαν σε εξεταστικές των προηγούμενων ετών (2012-2013) δεν έχασαν τη φοιτητική τους ιδιότητα και επιπλέον με τη νέα ρύθμιση του δίνεται η δυνατότητα να δώσουν τα μαθήματα και του χειμερινου και του εαρινού εξαμήνου στη διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Το δικαίωμα, αυτό, μάλιστα, διευρύνεται και δίνεται και σε όσους βρίσκονται επί πτυχίω, ακόμη και αν δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα έτη φοίτησης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλή εξεταστική σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το Φεβρουάριο -Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news