facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Και ο στρατός στη μάχη στον Έβρο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός

Και ο στρατός της ξηράς πέφτει στη μάχη, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στον Νομό Έβρου, που κινδυνεύει με καταστροφή από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων.

Την εντολή να συνδράμει ο στρατός ξηράς το έργο της πυροσβεστικής και των συνεργείων των τοπικών φορέων έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο νομός έχει ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς πήγε χθες στην περιοχή και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Πύθειο, υπό τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιο Παυλίδη, τον δήμαρχο Ορεστιάδας, και εκπροσώπους της ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και υπό το φόβο των πλημμυρών βρίσκονται οι νότιες περιοχές του νομού Έβρου.

ΑΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ο στρατός στη μάχη στον Έβρο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός"

Αποκάλυψη "μαχαιριά" για μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις - "Βόμβα" και από ΔΝΤ: Υψηλός ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!

- Για 1.050.000 συνταξιούχους ο νέος χρόνος δεν θα φέρει... δώρα
- Οι δύο κατηγορίες "εκτάκτων εσόδων" που θα φέρουν το "ψαλίδι" στις επικουρικές
- Στα 376 εκατομμύρια ευρώ τα "έκτακτα έσοδα" που προβλέπεται να έρθουν από την μείωση συντάξεων
- Δείτε το έγγραφο ντοκουμέντο που επιβεβαίωσε και το Επικουρικό Ταμείο
- "Νάρκη" και από το ΔΝΤ που θεωρεί πως ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός!


Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πλέον περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, που παίρνουν επικουρικές από το Ενιαίο Ταμείο.

Συγκεκριμένα, το ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σχετίζεται άμεσα με 1.050.000 συνταξιούχους και αποτελεί την εισηγητική έκθεση προς το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των μισθωτών.

Το... "καυτό" κομμάτι του εγγράφου βρίσκεται στην πέμπτη σελίδα, όπου γίνεται αναφορά για δύο κατηγορίες "εκτάκτων εσόδων". Μία συγκεκριμένη κατηγορία, μάλιστα, αναφέρεται σε έκτακτα έσοδα ύψους 276 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία "αφορούν σε μειώσεις συντάξεων στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4052/2012".



Καμία διάψευση

Την ίδια ώρα, τόσο από το υπουργείο Εργασίας, όσο και γενικότερα από το στρατόπεδο της κυβέρνησης, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επέλθουν νέες μειώσεις με το... καλημέρα το 2015 κι αυτό είναι βέβαια κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, για να καλυφθεί το ποσό που ποαναφέραμε, δηλαδή τα 376 εκατομμύρια ευρώ, θα χρειαστούν μειώσεις που θα φτάνουν το 7-8%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, ανώτατο στέλεχος του επικουρικού ταμείου επιβεβαίωσε την είδηση, επισημαίνοντας όμως πως σε αυτή την έκθεση δεν συνυπολογίζονται μία σειρά από κατηγορίες εσόδων, όπως για παράδειγμα έσοδα από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ, αλλά και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, της τάξης περίπου των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που το επικουρικό ταμείο εκτιμά πως θα έχει διαθέσιμα μέσα στο 2015.

Αυτό σημαίνει πως ίσως από αυτά τα έσοδα να καταστεί δυνατό να καλυφθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού των 376 εκατομμυρίων ευρώ.

"Νάρκη" και από ΔΝΤ για κατώτατο μισθό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Ημερησία, σε μια ακόμη απίστευτη και προκλητική απαίτηση προχωρά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βάζοντας "φωτιά" στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, δύο 24ωρα από την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου.

Το ΔΝΤ απαιτεί τώρα να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα διότι τον θεωρεί… υψηλό! Μελέτη εμπειρογνωμόνων του Ταμείου αναφέρει ότι ο κατώτατος μισθός ως ποσοστό του μέσου μισθού «αυξήθηκε» και καλείται η χώρα μας να μειώσει το επίδομα ανεργίας.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Το ποσοστό του κατώτατου μισθού σε σχέση με το μέσο μισθό παρέμεινε απαράλλαχτο για την πλειοψηφία των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ αυξήθηκε στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. H εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Οι χαμηλά ειδικευόμενοι

Οι εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν ότι ο μισθός αυτός των χαμηλά ειδικευόμενων δεν πρέπει να "πλησιάζει πολύ" το μέσο μισθό που λαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων σε μία οικονομία.

Να σημειωθεί πως σήμερα ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα σήμερα ανέρχεται στα 586 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός στα 1.022 ευρώ. Συνεπώς ο κατώτατος μισθός αποτελεί το 57% του μέσου μισθού που δίδεται στους εργαζομένους στην Ελλάδα

Τονίζεται ακόμη ότι το ποσοστό εργαζομένων που δουλεύει υπό καθεστώς προσωρινής απασχόλησης είναι μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζουν ότι το υψηλότερο κόστος εργασίας- όπως αυτό προκύπτει και από την αύξηση του κατώτερου μισθού σε σχέση με το μέσο μισθό- σχετίζεται με υψηλότερη ανεργία, ειδικά στους νέους κατά 0,4- 1,2 ποσοστιαίες μονάδες, επειδή οι νέοι προσλαμβάνονται σε τέτοιες θέσεις.

Οι αναλυτές διαχωρίζουν πάντως τις χώρες σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το ύψος της ανεργίας προ και μετά την κρίση. Η Ελλάδα, μαζί με Ισπανία και Ιταλία, κατατάσσεται στην τρίτη κατηγορία, όπου η ανεργία των νέων ήταν υψηλότερη του μέσου όρου και πριν την κρίση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη "μαχαιριά" για μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις - "Βόμβα" και από ΔΝΤ: Υψηλός ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!"

Επαχθείς αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων 701 & 704 του Καματερού

H δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»,  θεωρεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα του Δήμου μας πρόβλημα που περιλαμβάνεται στην πρώτη ομάδα προτεραιότητας και τούτο διότι η ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής και οικολογική μετακίνηση αποτελεί δικαίωμα και προϋπόθεση για τον λαό της πόλης.

Αφ’ενός η ανάγκη βελτίωσης των μεταφορών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (σύγχρονα μεταφορικά μέσα, πύκνωση δρομολογίων κάλυψη όλων των περιοχών του Δήμου, ανταπόκριση με τα μέσα σταθερής τροχιάς δηλ.μετρό & προαστιακό) κι αφ’ετέρου οι πληροφορίες και κάποια δημοσιεύματα, ότι ο ΟΑΣΑ κυοφορεί συγκοινωνιακές αλλαγές μας οδήγησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο να ζητήσουμε την συζήτηση του όλου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Η απάντηση του Δημάρχου κ.Σαράντη, ήταν καθησυχαστική. Ότι πρόκειται για κάποια αβάσιμα δημοσιεύματα όπως λέει ο δήμαρχος που κυκλοφορούν και ότι παρακολουθεί το θέμα. Εάν δε χρειαστεί, το ΔΣ θα συζητήσει έγκαιρα, θα αποφασίσει & θα ζητήσει την υιοθέτηση των προτάσεών του απ’ τον ΟΑΣΑ.

img1_704Δυστυχώς, τα πράγματα εξελίχτηκαν τελείως διαφορετικά και μόνο καθησυχασμό δεν εφιστούσαν. Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΑΣΑ από Δευτέρα 15/12 πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή αλλαγές των λεωφορειακών γραμμών 701 & 704 που εξυπηρετούν την πόλη του Καματερού.

Οι αλλαγές αυτές αποκόπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Καματερού, θα επιφέρουν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες κατοίκους δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις τους, τη μετάβασή τους στις εργασίες, στις Δημόσιες Υπηρεσίες (Δημαρχείο, Εφορία, ΙΚΑ) καθώς και σε εκατοντάδες μαθητές που θα χρειάζονται δύο συγκοινωνίες για να μεταβούν στο σχολείο τους.
Χάρτης Γραμμής _701
Χάρτης Γραμμής _704

———————————————————————————————————————————————————————
Χθες (11/12) απόγευμα ειδοποιήθηκαν οι Σύμβουλοι που προέρχονται απ’ το Καματερό να συγκεντρωθούν σήμερα 10 π.μ προκειμένου να επισκεφθούν τον Οργανισμό.

Στην σύσκεψη που προηγήθηκε αποφασίστηκαν τα παρακάτω τα οποία και διατυπώθηκαν εγγράφως σε διαμαρτυρία – απαίτηση που κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε.

«Καταδικάζουν την αλλαγή των δρομολογίων η οποία θα προσθέσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
Απαιτούν:
  1. Καμία αλλαγή στα υφιστάμενα δρομολόγια
  2. Την πύκνωση των δρομολογίων και τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης μέσα από την οποία έχουν τη βεβαιότητα ότι θα καταδειχτεί η αναγκαιότητα διατήρησης και βελτίωσης των δρομολογίων.
  3. Δεσμεύονται, ότι εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και το αργότερο εντός ενός μηνός θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για την εύρυθμη λειτουργία των γραμμών με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των Πολιτών του Δήμου μας.
  4. Να τους δοθεί η συγκοινωνιακή μελέτη που αφορά στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού.
Σε περίπτωση μη αποδοχής των αιτημάτων μας θα προβούμε σε όλες τις αγωνιστικές ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των Πολιτών μας».

Η μετάβαση στον Οργανισμό ουσιαστικά απέβη άκαρπος διότι δεν είχε  προγραμματιστεί συνάντηση με αρμοδίους κι απλώς συναντηθήκαμε με τον σχετικό με το αντικείμενο υπάλληλο ο οποίος μας εξέθεσε τις απόψεις του Οργανισμού κι αφού μας άκουσε δεσμεύτηκε για τη μεταφορά των δικών μας απόψεων στους Προϊσταμένους.

Εκείνο που προέκυψε ήταν ότι δεν πρόκειται για αιφνιδιασμό της Δημοτικής Αρχής διότι υπήρξαν συζητήσεις ότι ο Οργανισμός θεωρεί το θέμα τετελεσμένο κι ότι, επειδή στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό αναγκάζεται να μειώσει τις βάρδιες κι άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις επαχθέστερες αλλαγές στο άμεσο μέλλον.

Εμείς είμαστε ήδη αποδέκτες των σοβαρών προβλημάτων και των αντιδράσεων των κατοίκων της Πόλης μας.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τετελεσμένα κι ότι μαζί με τους Πολίτες θα δώσουμε δυναμική απάντηση.
———————————————————————————————————————————————————————
leoforeia_1Ζητούμε όχι μόνο την ακύρωση των προγραμματισμένων δυσμενών αλλαγών αλλά και την υλοποίηση αλλαγών στη βάση ολοκληρωμένης πρότασης για την εξυπηρέτηση του συνόλου των Πολιτών.

Άλλωστε και προγραμματικά είχαμε αναδείξει το ζήτημα της πύκνωσης των δρομολογίων του προαστιακού και τη σύνδεση των αστικών λεωφορείων με τα μέσα σταθερής τροχιάς για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και για την αποσυμφόρηση (π.χ σύνδεση Καματερού με στάση προαστιακού στα Άνω Λιόσια και Λυκότρυπα).

Παράλληλα ο Δήμαρχος έχει ενοχληθεί ουκ ολίγες φορές από διετίας, από πρωτοβουλία κατοίκων της γειτονιάς (τέρμα Αγίου Νικολάου) στην οποία σταθμεύουν τα παραπάνω λεωφορεία και του έχει κοινοποιηθεί εναλλακτικό σχέδιο διαδρομής και στάθμευσης των λεωφορείων αυτών, που περιλαμβάνει και τη σύνδεσή τους με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Πρόταση η οποία δεν κοινοποιήθηκε βέβαια ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο προς διαβούλευση.

Δυστυχώς οι εδώ και χρόνια προύχοντες του Δήμου μας, επιλέγουν να μετανοούν των πράξεών τους, ζητώντας συγχώρεση και άφεση «αμαρτιών», παρά να προνοούν για την κάθε πράξη τους.
Εμείς θα είμαστε στο δρόμο, και με την κυριολεκτική και με τη μεταφορική σημασία, μπροστάρηδες στο αγώνα της κοινωνίας για την κατάργηση των συνεπειών κάθε «τετελεσμένης αμαρτίας» των έως και σήμερα διοικούντων το Δήμο, για την πρόληψη των όσων αυτή θα φέρει. αλλά και για την κατάκτηση όλων των δίκαιων αιτημάτων που θέτει τη κάθε στιγμή η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες πολίτες, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι «χωρίς φωνή».
Σάββατο 13/12/2014,

Αγ.Ανάργυροι – Καματερό
«Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»

allhleggyi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαχθείς αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων 701 & 704 του Καματερού"

Προκαθορισμένο αριθμό εισακτέων προτείνουν τα ΑΕΙ

Καθαρή συμφωνία για τον αριθμό των εισαγομένων στα πανεπιστήμια εξ αρχής προτείνουν τα ίδια τα ΑΕΙ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εκ των υστέρων προσαυξήσεις του αριθμού από το... παράθυρο λόγω «ειδικών» συνθηκών.

Ειδικότερα, αρχίζει σήμερα η Σύνοδος των Πρυτάνεων στην Αθήνα, με τα ΑΕΙ να φέρνουν στο τραπέζι του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας -δίπλα στο μόνιμο θέμα της υποχρηματοδότησης- και το θέμα ορισμού των εισακτέων τους, μετά και την πρόταση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου να αναλάβουν αποκλειστικά τα ΑΕΙ τη σχετική αρμοδιότητα. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Οικονομικού Παν. Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος, για τον τρόπο ορισμού των εισαγομένων σε κάθε ΑΕΙ προτείνεται:

• Να υπάρχει τριμερής συμφωνία ανάμεσα σε κάθε ΑΕΙ (που γνωρίζει πόσους μπορεί να εκπαιδεύσει), την Αρχή Αξιολόγησης των ΑΕΙ (ΑΔΙΠ) και την πολιτεία (που χρηματοδοτεί τα ΑΕΙ) για τον αριθμό.

• Ο αριθμός να είναι καθορισμένος από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται και θέσεις για ειδικές κατηγορίες (π.χ. από μετεγγραφή). Για τις θέσεις από μετεγγραφή προτείνεται να αποτελούν έως το 15% των συνολικών θέσεων κάθε ΑΕΙ (ή σχολής).

• Το νέο σύστημα θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 μέσω υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας.

Παράλληλα, η Σύνοδος θα εξετάσει το θέμα της υποχρηματοδότησης (το Παν. Αθηνών εκπέμπει σήμα ότι δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του δαπάνες το 2015), τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων και το «πάγωμα» των διορισμών και άρα τη μη κάλυψη των θέσεων που χηρεύουν (λόγω π.χ. συνταξιοδοτήσεων) και κατά συνέπεια τη μη διδασκαλία μαθημάτων.

Χωρίς πρύτανη το ΑΠΘ

Την ίδια στιγμή, ακέφαλο είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους από το Συμβούλιο της Επικρατείας η εκλογή του Περικλή Μήτκα στη θέση του πρύτανη και θα διεξαχθούν νέες εκλογές. Στο ανώτατο δικαστήριο έχει προσφύγει ο καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Συμβουλίου του ΑΠΘ με την οποία αποκλείσθηκε ο ίδιος από την τελική τριάδα υποψηφίων πρυτάνεων. Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση και ακύρωσε την από 31.7.2014 απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία διορίζεται πρύτανης ο κ. Μήτκας, καθώς έκρινε ότι δεν ήταν νόμιμη η σύνθεση του Συμβουλίου επειδή δεν είχε κλητευθεί ο τότε πρύτανης στις συνεδριάσεις του. «Στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν είχα ούτε ανάμειξη ούτε λόγο. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, από σήμερα δεν ασκώ τα καθήκοντα που μου εμπιστεύθηκε το εκλογικό σώμα. Στις πρώτες 100 ημέρες που υπηρέτησα ως πρύτανης, διαπίστωσα το μεγαλείο και το μέγεθος του Ιδρύματος και, κυρίως, τις δυνατότητες των ανθρώπων του. Κινήθηκα με γνώμονα πάντα το συμφέρον του ΑΠΘ και προσπάθησα, μαζί με τους συνεργάτες μου, να θωρακίσω το κύρος του και να υπερασπιστώ τον δημόσιο χαρακτήρα του» δήλωσε ο κ. Μήτκας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαθορισμένο αριθμό εισακτέων προτείνουν τα ΑΕΙ"

Έκλεισε η συμφωνία για τα "βραχιολάκια"

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 613/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») των 250 κρατουμένων και υποδίκων, ύψους 1.000.000 ευρώ επικυρώθηκε στην εταιρεία «G4S Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Επανδρωμένων - Τεχνικών Υπηρεσιών Ασφαλείας Ανώνυμη Εταιρεία» με το διακριτικό τίτλο «G4S Secure Solutions S.A.».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρχές του χρόνου, νομοθέτησε το «βραχιολάκι» και έθεσε σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα για την ηλεκτρονική επιτήρηση 250 κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων) προκειμένου να μπορούν να εκτίουν την ποινή τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τον περασμένο Μάιο το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το ποσό τους 1.000.000 ευρώ για να μπορεί να ξεκινήσει ο διαγωνισμός προμήθειας του όλου συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκια», εγκατάσταση μονάδας παρακολούθησης γεωεντοπισμού, κ.λπ.), ενώ προβλέφθηκε και χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ).

Στη συνέχεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης προκηρύχθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια των αναγκαίων συσκευών για το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η διακήρυξη του δημόσιου διεθνή διαγωνισμού .

Η διακήρυξη του κλειστού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού (συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) προέβλεπε δύο φάσεις (Α ́ και Β ́) και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή. Στην πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα υπέβαλλαν φάκελο δικαιολογητικών και στη δεύτερη φάση θα υπέβαλλαν προσφορές.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος η εταιρεία «G4S Secure Solutions S.A.», η Ένωση Εταιρειών στην οποία συμμετείχαν οι: 1) «ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. - Διεθνείς Τεχνολογίες» και 2) η εταιρεία «Phoenix Facility Services Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία», καθώς και η Ανώνυμη Εταιρεία «Χ. Θεοδόσης ΑΒΕΕ».

Κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού ασκήθηκαν μεταξύ των εταιρειών προσφυγές οι οποίες με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, άλλες έγιναν δεκτές και άλλες μερικά δεκτές. Η Ένωση Εταιρειών τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ζητώντας την προστασία των εννόμων συμφερόντων της. Στρεφόταν κατά του υπουργού Δικαιοσύνης και ζητούσε να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί της τελευταίας προσφυγής που είχε καταθέσει κατά την διαδικασία του διαγωνισμού και είχαν μερικά απορριφθεί με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ζητούσε να ακυρωθεί ως παράνομος ο αποκλεισμός της από τον διαγωνισμό για τα «βραχιολάκια».

Αμέσως μετά η εταιρεία «G4S Secure Solutions S.A.» άσκησε παρέμβαση στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση της Ένωσης Εταιρειών.

Το ζήτημα που είχε ανακύψει είναι εάν η Ένωση Εταιρειών κάλυπτε τους όρους του διαγωνισμού σε επιμέρους κεφάλαιά του, όπως ήταν αυτός της ύπαρξης εμπειρίας στον τομέα υπηρεσιών επιτήρησης.

Τελικά, απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Εταιρειών και μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία «G4S Secure Solutions S.A.», η οποία ήδη έχει καταθέσει την τραπεζική εγγυητική επιστολή και ξεκινάει μέσα στο επόμενο διάστημα η διαδικασία εφαρμογής υλοποίησης του διαγωνισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η συμφωνία για τα "βραχιολάκια""

Στο τραπέζι η κατάργηση της "ομάδας Δέλτα" λόγω άσκοπης βίας

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατούν στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για την… αποκλίνουσα συμπεριφορά αστυνομικών στις λεγόμενες «ειδικές δυνάμεις» του Σώματος. Το πρόβλημα, σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εστιάζεται στην ομάδα Δέλτα, η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου έξι χρόνια για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων.
Οπως λένε στον «Ε.Τ.» της Κυριακής αξιόπιστες πηγές, το αποκορύφωμα του προβληματισμού εκφράστηκε από στρατηγό της Αστυνομίας, ο οποίος έφτασε στο σημείο πριν από δύο εβδομάδες να ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για κατάργηση της ομάδας.

Η πρόταση αυτή προέβλεπε την απορρόφηση των ανδρών της Δέλτα σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ανάλογη πρόταση είχε γίνει ύστερα και παλιότερα από άλλο στρατηγό του Σώματος επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή. Η εισήγηση προέβλεπε τότε την απορρόφηση του προσωπικού της ομάδας στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι συζητήσεις γύρω από το μέλλον της Δέλτα άνοιξε ξανά ύστερα από πρόσφατα κρούσματα αδικαιολόγητης βίας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η συμπεριφορά αστυνομικών της ομάδας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στις 17 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τέσσερα διαφορετικά περιστατικά στην ίδια περιοχή. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και γυρίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων απεικονίζεται άνδρας της Δέλτα να σηκώνει αδικαιολόγητα το γκλομπ του και να το δείχνει προκλητικά προς τους συγκεντρωμένους, χωρίς να έχει προηγηθεί ένταση.
Σε άλλο βίντεο άλλος άνδρας της Δέλτα διαπληκτίζεται με άτομο που βρίσκεται μέσα σε ταβέρνα καλώντας τον, «αν είναι άνδρας», να βγει έξω. Την ίδια ημέρα δύο δημοσιογράφοι και ένας φωτορεπόρτερ χτυπήθηκαν από αστυνομικούς της υπηρεσίας. Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Vice έπεσε αιμόφυρτος στην οδό Θεμιστοκλέους, ενώ η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Mega δέχθηκε κροτίδα στα πόδια στην οδό Νοταρά. Και όλα αυτά συνέβησαν παρότι αρκετές φορές ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συγκεντρώσει τα μέλη της ομάδας για να τους μιλήσουν για θέματα «αυτοσυγκράτησης και αυτοκυριαρχίας».

Αξιωματικοί που έχουν εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας της Δέλτα διατυπώνουν μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ενστάσεις για τη σημερινή διαχείρισή της: «Η Δέλτα δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια για ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Για να είναι οι μονάδες άμεσης επέμβασης οι ειδικές δυνάμεις του Σώματος. Σήμερα χρησιμοποιούνται μέχρι και για να κάνουν προληπτικές προσαγωγές.

Είναι σαν να βάλεις τα ΕΚΑΜ να κάνουν ελέγχους στο δρόμο. Είναι λογικό να δημιουργηθεί πρόβλημα. Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, ότι στελέχη που ήταν η “ψυχή” της ομάδας έχουν απομακρυνθεί και αυτό έχει ορατές επιπτώσεις στη ψυχολογία των ανδρών της και στην πειθαρχία τους. Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί της ομάδας ούτε πειθαρχούν όπως παλιά ούτε έχουν τη ψυχολογία που είχαν. Πρέπει να αποφασιστεί αν η Δέλτα θα αναμορφωθεί ή αν θα καταργηθεί. Δύο δρόμοι υπάρχουν».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο τραπέζι η κατάργηση της "ομάδας Δέλτα" λόγω άσκοπης βίας"

ΕΣΕΕ: Η μόνη Κυριακή που όλοι θέλουν ανοικτά τα καταστήματα είναι μετά τα Χριστούγεννα

Εκτός απροόπτου, κανονικά θα λειτουργήσουν και την τελευταία Κυριακή του έτους, στις 28 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, καθώς στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή έχει περιληφθεί σχετική τροποποίηση του νόμου.

Η τροποποίηση αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2014, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και πιθανότατα και την τελευταία Κυριακή του έτους 28 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. σε όλη την επικράτεια.

«Εάν υπάρχει μία Κυριακή που θα έπρεπε να είναι η μία και η πρώτη των επτά θεσμοθετημένων είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου, η οποία παραδοσιακά ίσχυε από το 1966 μέχρι πέρυσι, που έκαναν τη λειτουργία της αγοράς "μαντάρα". Εάν υπάρχει μία Κυριακή που δεν είναι σημείο αμφισβήτησης με το υπουργείο Ανάπτυξης και αντιπαράθεσης μεταξύ εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου και αν υπάρχει μία Κυριακή που όλοι οι έμποροι θέλουμε όλα τα καταστήματα ανοικτά σε μια εορταστική αγορά είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Κορκίδης υπενθύμισε ότι σχετικό αίτημα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους είχε υποβληθεί και πέρυσι από την ΕΣΕΕ, όμως τελικά δεν ικανοποιήθηκε, με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για την αλλαγή στη νομοθεσία, η οποία προϋποθέτει νόμο και όχι απλώς υπουργική απόφαση.

Ο νόμος 4177/2013 επιτρέπει τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, μεταξύ των οποίων και τις δύο Κυριακές που προηγούνται των Χριστουγέννων. Φέτος, η πρώτη Κυριακή είναι η 14η Δεκεμβρίου και η δεύτερη η 21η Δεκεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή της θεσμοθέτησης του νόμου 4177/2013, η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι είχε επισημάνει πως αντί των δύο Κυριακών προ των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι ανοιχτά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, όταν πλέον θα είχε καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό, λοιπόν, που αναμένεται να κάνει η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο είναι να επικαιροποιήσει το Βασιλικό Διάταγμα 748/1966, το οποίο προέβλεπε ότι τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του έτους.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΕΕ: Η μόνη Κυριακή που όλοι θέλουν ανοικτά τα καταστήματα είναι μετά τα Χριστούγεννα"

Πέθανε ο ηθοποιός Τόνυ Άντονυ

Πέθανε το Σάββατο ο γνωστός ηθοποιός Τόνυ Άντονυ, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 66 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα σε εκκλησία στο Αιγάλεω και η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στην Σκόπελο.

Ο γνωστός κωμικός είχε πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, σε ταινίες -ανάμεσά τους και βιντεοταινίες-, ενώ ήταν γνωστός stand-up κωμικός.

Ανάμεσα σε άλλα είχε παίξει στα: Είσαι το Ταίρι Μου, Τα 7 Κακά της Μοίρας μου, Το Κόκκινο Δωμάτιο.

Ο Τόνυ Άντονυ γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1948 στην Αθήνα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αντώνης Κόνιαρης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο ηθοποιός Τόνυ Άντονυ"

Ανεξάρτητο οργανισμό για φόρους και έσοδα απαιτεί η τρόικα

Την απαίτηση της τρόικας για 100% εφαρμογή των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση με το δεύτερο μνημόνιο το 2012 αποτυπώνει το έγγραφο που έστειλαν οι δανειστές, ως συνοδευτικό υλικό στο αίτημα της χώρα για δίμηνη παράταση του μνημονίου.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο έγγραφο τίθενται όλα τα ανοιχτά ζητήματα (συμπληρωματικά μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2015, αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σταδιακή κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, απελευθέρωση κλειστών αγορών, μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και το πτωχευτικό δίκαιο).

Ωστόσο, για πρώτη φορά θίγεται το ζήτημα να δημιουργηθεί ανεξάρτητος οργανισμός εσόδων, στα πρότυπα του αμερικανικού IRS, με ξεχωριστή δομή από το υπουργείο Οικονομικών και ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το αίτημα αυτό, οι δανειστές θέλουν να καταστήσουν γνωστές τις ενστάσεις τους για την λειτουργία της «ανεξάρτητης» γγ Δημοσίων Εσόδων και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του υπουργείου Οικονομικών στο σκέλος των εσόδων.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

"Στόχος του προγράμματος είναι, να ενισχύσει σημαντικά την αυτονομία και τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης. Υπάρχει συμφωνία επί της Αρχής για την ίδρυση Οργανισμού διαχείρισης των φορολογικών εσόδων, με την κατάλληλη αυτονομία από το υπουργείο Οικονομικών. Ο Οργανισμός θα διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναπτύσσει και εγκρίνει τη στρατηγική για τους ανθρώπινους πόρους και τον προϋπολογισμό του".

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξάρτητο οργανισμό για φόρους και έσοδα απαιτεί η τρόικα"

Χωρίς ασφάλιση ένας στους τέσσερις εργαζόμενους

Σαρώνει η ανασφάλιστη εργασία, παρά τους τακτικούς ελέγχους. Περίπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δουλεύει χωρίς ασφάλιση, ενώ απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των απασχολουμένων στη γεωργία ή σε κατ’ οίκον απασχόληση που δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα ένσημα, παρά την καθιέρωση του εργόσημου.

Τα ποσοστά ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας κυμαίνονται στο 22-25%, παρά τους τακτικούς ελέγχους, αλλά και τα «τσουχτερά» πρόστιμα, που φτάνουν τα 10.550 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Χειρότερη είναι η εικόνα στους εργάτες γης, αλλά και σε κατ’ οίκον απασχόληση, όπου από το 2010 καθιερώθηκε το εργόσημο για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας. Και στους τομείς αυτούς ισχύουν τα ίδια αυστηρά χρηματικά πρόστιμα, ωστόσο σε όλους τους ελέγχους, κυρίως στην επαρχία, διαπιστώνονται σχεδόν καθολικά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Οι περισσότεροι ανασφάλιστοι στο γεωργικό τομέα είναι αλλοδαποί, οι οποίοι είτε ζουν μονίμως στη χώρα μας είτε έρχονται ένα διάστημα, ειδικά για τη συγκομιδή συγκεκριμένων προϊόντων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αττική είναι η «πρωταθλήτρια» στην ανασφάλιστη εργασία, κατά τα στοιχεία του Οκτωβρίου, με ποσοστό 15,27%, ενώ ακολουθεί το Νότιο Αιγαίο (14,86%).

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ασφάλιση ένας στους τέσσερις εργαζόμενους"

Έρχεται ρύθμιση και "κούρεμα" δανείων

Ακόμη και σε διαγραφή μέρους του δανείου, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγεί η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από τις αρχές του νέου χρόνου. Βάση για τη νέα γενιά ρυθμίσεων θα αποτελεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τις τράπεζες, το 30% των νοικοκυριών βρίσκεται κάτω από το όριο που έχει οριστεί ότι θα πρέπει να διαθέτει μία μέση οικογένεια, για να καλύπτει τις μηνιαίες ανάγκες της, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η δυσκολία που εμφανίζουν οι οικογένειες με δύο ή τρία παιδιά, το 40%-45% των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο των εύλογων δαπανών διαβίωσης.

Το ποσό των εύλογων δαπανών διαβίωσης ορίστηκε στα 1.347 ευρώ μηνιαίως για μία τετραμελή οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει ως μηνιαία δόση για τις οφειλές αυτή η οικογένεια θα πρέπει να περισσεύει από το συγκεκριμένο ύψος εισοδήματος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται ρύθμιση και "κούρεμα" δανείων"

Παγίδα κατασχέσεων για όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους

Παγίδα σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου που εντάσσονται στη νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμών χρεών τους έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη κι αν οι οφειλέτες είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, οι εφορίες δεν παύουν να προχωρούν σε κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ενοικίων και λοιπών εσόδων και εισοδημάτων τους!

Τη δυνατότητα συνέχισης των κατασχέσεων αυτών την παρέχει ο ίδιος ο νόμος με τον οποίο θεσπίστηκε η νέα ρύθμιση, καθώς προβλέπει ότι για όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση αναστέλλονται μόνο οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που τυχόν τους έχουν επιβληθεί, όμως οι κατασχέσεις απαιτήσεών τους εις χείρας τρίτων εξακολουθούν να επιβάλλονται έως ότου εξοφλήσουν το 50% των ρυθμιζόμενων οφειλών τους.

Συνεπώς, για να αρθούν οι κατασχέσεις σε καταθέσεις, έσοδα ή εισοδήματα των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση θα πρέπει αυτοί να αποπληρώσουν το 50% των χρεών τους.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

             

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγίδα κατασχέσεων για όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους"

«Μπλόκο» από τη ΓΓΔΕ σε όσους προσφεύγουν κατά του ΕΝΦΙΑ

Σε «τοίχο» θα προσκρούσουν όσοι φορολογούμενοι προφεύγουν κατά του ΕΝΦΙΑ. Παρότι τον Οκτώβριο η ΓΓΔΕ θέσπισε μια πιο «φιλική» για τους πολίτες διαδικασία προσφυγής στην Διεύθυνση Φορολογικών Διαφορών, με χθεσινή της εγκύκλιο την καταργεί και πλέον… καλεί τους πολίτες να φροντίσουν μόνοι τους να επιταχύνουν, αν θέλουν, τη διαδικασία προσφυγής, καταθέτοντας σε …ψηφιακή μορφή τα απαραίτητα δικαιολογητικά!

Με ανακοίνωσή της η ΓΓΔΕ ενημερώνει ότι εφεξής, θα ισχύει και για τις προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ η ίδια διαδικασία που ήδη εφαρμόζεται για το σύνολο των προσφυγών. «Με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή» αν θέλουν «να επιταχύνεται η αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να επιτυγχάνεται η τήρηση των προθεσμιών προς όφελός τους».

Το πρόβλημα με τις μαζικές αγωγές κατά του ΕΝΦΙΑ είχε ξεσπάσει τον Σεπτέμβριο. Χιλιάδες προσέφυγαν επικαλούμενοι εξωπραγματικά υψηλές φορολογητές αξίες (επειδή από φέτος πλεόν ο φόρος ακινήτων συνδέεται ευθέως με τις αντικειμενικές τιμές). Ωστόσο καμία προσφυγή δεν μπορεί να πάει στο δκαστηριο, αν δεν περάσει πρώτα από την Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών. Η Διεύθυνση δεν προλαβαίνει όμως να τις εξετάσει, χρόνος χάνεται και σχεδόν πάντα οι αιτήσεις πάντα απορρίπτονται.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η ΓΓΔΕ ετοίμασε τον Οκτώβριο μια απλουστευμένη διαδικασία, για να μην ταλαιπωρούνται άδικα οι πολίτες. Τώρα όμως αυτό αλλάζει, αφού με χθεσινή της εγκύκλιο, καταργεί την ειδική διαδικασία και στέλνει τις υποθέσεις αυτές, όπως και όλες τις άλλες προσφυγές, στην παλαιά γραφειοκρατική διαδκασία που ισχύει.

Με τον τρόπο αυτόν όμως πρέπει ο αρμόδιος υπάλληλος της Εφορίας να δημιουργεί και ηλεκτρονικό φάκελο της υπόθεσης, τον οποίο αποστέλλει μέσω της υφιστάμενης ηλεκτρονικής εφαρμογής στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρος αφού πρεπει να συγκεντρωθούν και να ψηφιοποηθούν δεκάδες έγραφα.

Για παράδειγμα, στον ηλεκτρονικό φάκελο περιλαμβάνονται σε ψηφιακή μορφή:

α) το διαβιβαστικό έγγραφο του φυσικού φακέλου της υπόθεσης προς την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, με συνημμένη την κατάσταση των εγγράφων που προβλέπεται

β) η ενδικοφανής προσφυγή,

γ) η αίτηση αναστολής στην περίπτωση υποβολής της,

δ) τα έγγραφα που προσκόμισε ο υπόχρεος σε μαγνητική μορφή,

ε) οι εκθέσεις ελέγχου,

στ) οι προσβαλλόμενες πράξεις,

ζ) οι αιτιολογημένες απόψεις της φορολογικής αρχής επί των ισχυρισμών του υπόχρεου, καθώς και

η) κατάσταση - πίνακας των προσβαλλόμενων πράξεων.

Με την εγκύκλιο που έπαυσε να ισχύει, ο υπάλληλος της Εφορίας δεν χρειαζόταν να συγκροτήσει ηλεκτρονικό φάκελο ούτε να συντάξει έγγραφο με τις αιτιολογημένες απόψεις της Διοίκησης έναντι των ισχυρισμών του φορολογούμενου, που καθυστερούν τις υποθέσεις, μέχρι να απορριφθούν σιωπηρά χωρίς να τις εξετάσει καν η υπηρεσία, λόγω έλλειψης χρόνου.

Επιπλέον, για υποθέσεις με αντικείμενο φορολογικές διαφορές από 583 ευρώ και άνω, απαιτείται να πληρώσει ο φορολογούμενος δικηγόρο και παράβολα, αποθαρρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους πολίτες να αναζητήσουν το δίκιο τους στην υπηρεσία Επίλυσης Διαφορών.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπλόκο» από τη ΓΓΔΕ σε όσους προσφεύγουν κατά του ΕΝΦΙΑ"

Καμπάνα 49 ετών στον Βλαστό για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο

Συνολικά 49 χρόνια κάθειρξης «φόρτωσε» χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας στον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος προσπάθησε να αποδράσει με ελικόπτερο, από τις φυλακές Τρικάλων, στις 24 Φεβρουαρίου 2013, με τη βοήθεια συνεργών.

Οι δύο βασικοί συνεργοί του, που βρίσκονταν στο ελικόπτερο και πυροβολούσαν κατά αστυνομικών, εξωτερικής φρουράς και σωφρονιστικών υπαλλήλων, στο έδαφος, καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε συνολική ποινή κάθειρξης 32 και 20 χρόνων.

Οι δύο συνεργοί κρίθηκαν ένοχοι (με ελαφρυντικά), για οκτώ αδικήματα ορισμένα εκ των οποίων κατά συρροή, όπως: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, διακεκριμένη αρπαγή από κοινού κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία σε αεροσκάφος, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου από κοινού, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους από κοινού, παράνομη οπλοφορία κλπ. Για όλες τις κατηγορίες των δύο συνεργών, κρίθηκε ένοχος ηθικής αυτουργίας ο Βλαστός.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπάνα 49 ετών στον Βλαστό για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news