facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τι αλλάζει στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών από τη Δευτέρα

Νέο κύμα αλλαγών -το δεύτερο από τις αρχές του φθινοπώρου- στις γραμμές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ, θέτει σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της εταιρείας «Συγκοινωνίες Αθηνών».

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, σειρά για αλλαγές έχουν τα βόρεια και δυτικά προάστια, όπου θα γίνουν τροποποιήσεις σε οκτώ γραμμές, ενώ θα καταργηθεί προσωρινά και η γραμμή Express «Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα» που εξυπηρετούσε από τον περασμένο Μάϊο τους τουρίστες της κρουαζιέρας.

Για τη συγκεκριμένη γραμμή είχε διατυπώσει αντιρρήσεις ο Δήμος Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «με τη λειτουργία της, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν μένουν καθόλου στον Πειραιά». Πάντως, σύμφωνα με στελέχη των «Σ. Α», η γραμμή αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τον Μάρτιο του 2015.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες γραμμές, το σχέδιο της εταιρείας που θα εφαρμοστεί από την άλλη βδομάδα, προβλέπει:


  • Την τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 704 Καματερό - Στ. Αττικής, ώστε να φτάνει έως την πλατεία Αγίων Αναργύρων. Η γραμμή θα μετονομαστεί σε 704 Καματερό - Πλατεία Αγίων Αναργύρων.
  • Την τροποποίηση της γραμμής 701 Καματερό - Ιλιον - Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό της Ανθούπολης, μετονομαζόμενη σε 704 Καματερό - Ιλιον - Στ. Ανθούπολης.
  • Την τροποποίηση της γραμμής 747 Πετρούπολη - Πανόραμα - Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό Ανθούπολης. Θα μετονομαστεί σε Πετρούπολη - Πανόραμα - Στ. Ανθούπολης.
  • Η κυκλική γραμμή 527 Πεύκη - Μαρούσι θα τροποποιηθεί σε Πεύκη - Στ. Νερατζιώτισσας, ώστε να καταλήγει στο σταθμό.
  • Η κυκλική γραμμή 501 Πεύκη - Μαρούσι Α μετονομάζεται σε Πεύκη - Μαρούσι.
  • Στη γραμμή 640 που είναι τοπική του Ηρακλείου, μεταφέρεται μόνιμα η αφετηρία από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην οδό Κουντουριώτου.
  • Η γραμμή 444 Χαλάνδρι - Γαλάτσι - Στ. Άνω Πατήσια, γίνεται κυκλική και μετονομάζεται σε Στ. Ειρήνη - Γαλάτσι - Στ. Ανω Πατήσια και ορίζεται νέα αφετηρία και τέρμα επί της οδού Νεραντζιωτίσσης.
  • Την τροποποίηση της γραμμής Β8 Πολυτεχνείο - Ν. Φιλαδέλφεια - Μεταμόρφωση, η οποία μετονομάζεται σε 619 Μεταμόρφωση - Ν. Φιλαδέλφεια - Στ. Ανω Πατησίων, με αφετηρία και τέρμα στην οδό Ζέας της Μεταμόρφωσης.
Σημειώνεται, ότι σε πολλές από τις γραμμές που τροποποιούνται, καταργούνται και αρκετές στάσεις, ενώ ιδρύονται ορισμένες καινούριες. Πολλές από τις στάσεις θα παραμείνουν σε λειτουργία καθώς εξυπηρετούν άλλες γραμμές. Ωστόσο, οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην ταλαιπωρούνται, περιμένοντας άσκοπα σε λάθος στάσεις.

 tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών από τη Δευτέρα"

Με Κάννες απειλεί ο Σόιμπλε αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος - «Καλή η απόφαση Σαμαρά» (Βίντεο)

Με τη σύνοδο των Καννών συνέδεσε την επερχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαν Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας το δραματικό παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου 2011 που οδήγησε στην πτώση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Στο τέλος έχει ευθύνη ο λαός και η Βουλή. Το βιώσαμε και στις Κάννες, όταν η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα αποσύρθηκε την επόμενη ημέρα υπό την πίεση του Ευάγγελου Βενιζέλου» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο κ.Σόιμπλε, αποκαλύπτοντας ότι η πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, «μαζεύτηκε» με την παρέμβαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η εκρηκτική νύχτα της Συνόδου των Καννών

Ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αιφνιδίασε τους ηγέτες των G20 με την πρότασή του να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τις απαιτήσεις των εταίρων. Το Βερολίνο έδειξε τα δόντια του διαμηνύοντας ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος μπορεί να είναι ένας: εντός ή εκτός ευρωζώνης.

Όπως θα έγραφαν οι Financial Times μερικούς μήνες μετά, ήταν η βραδιά που η Ευρωζώνη βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της. «Ήταν το σημείο όπου η ευρωζώνη θα μπορούσε να είχε εκραγεί – Πώς σώθηκε το ευρώ» ήταν ο τίτλος του άρθρου της οικονομικής εφημερίδας, όπου αποκάλυπτε στοιχεία έπειτα από συνομιλίες του ανταποκριτή των FT, Πίτερ Σπίγκελ, με κορυφαίους αξιωματούχους, από «μεσαίους γραφειοκράτες μέχρι πρωθυπουργούς». Στις ώρες που ακολούθησαν η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η χώρα μας ήρθε αντιμέτωπη με το περιβόητο «Grexit».

Εν γνώσει του Βερολίνου η επίσπευση της εκλογής ΠτΔ

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει του η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει την προεδρική εκλογή. «Δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Υπάρχουν μυστικά που οι άλλοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουμε ή εμείς κάνουμε ότι δεν τα ξέρουν οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για μια «καλή απόφαση».

Ο κ.Σόιμπλε εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της, ενώ, παράλληλα, εξήρε τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.


newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Με Κάννες απειλεί ο Σόιμπλε αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος - «Καλή η απόφαση Σαμαρά» (Βίντεο)"

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις

Η Ελλάδα επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου με το πολιτικό στοίχημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά γύρω από την προεδρική εκλογή, τα σενάρια για την επόμενη ημέρα και την κατάρρευση του χρηματιστηρίου Αθηνών να απασχολούν τις εφημερίδες. Στο κύριο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Financial Times θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν τόσο τη χώρα όσο και ολόκληρη την Ευρωζώνη δεδομένων των πιθανοτήτων να αναδειχτεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζει δε “πολιτικά ανώριμο” και μη έχοντα κυβερνητική εμπειρία τόσο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα όσο και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. “Το ελληνικό κοινοβούλιο δεν πρέπει να αμφιβάλλει ποια κατεύθυνση να πάρει. Πρέπει να αποφύγει την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα αποσταθεροποιήσουν έντονα την Ελλάδα, πιθανώς και την Ευρωζώνη. Αν και ο κ. Τσίπρας έχει μετριάσει την αντιμνημονιακή του ρητορική τις τελευταίες εβδομάδες ώστε να καθησυχάσει τους επενδυτές, ο ίδιος και το κόμμα του είναι πολιτικά ανώριμοι και δεν διαθέτουν κυβερνητική εμπειρία”.

Κατά τους FT ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πιστώνεται με το γεγονός ότι “έβαλε την Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης τα τελευταίας δύο χρόνια... Όμως ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό και για την κρίση. Η ανακοίνωση της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Οκτώβριο ήταν λανθασμένη απόφαση. Σχεδιασμένη ως δόλωμα προς μια κοινή γνώμη κουρασμένη από τη λιτότητα, η ανακοίνωση το μόνο που πέτυχε ήταν να θορυβήσει τους επενδυτές που θεώρησαν την έξοδο πρόωρη”. Αλλά και η τρόικα θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα αν ο Σαμαράς μείνει στην εξουσία, συνεχίζουν οι FT.

Αντί να εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην δημοσιονομική πειθαρχία η τρόικα θα πρέπει να αρχίσει να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. “Το καλύτερο που θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα είναι ότι ο κ. Σαμαράς θα κερδίσει την ερχόμενη προεδρική ψηφοφορία και ότι την άνοιξη θα συμφωνήσει την έξοδο από το πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης μαζί με ένα προληπτικό χρηματοδοτικό πακέτο”, καταλήγει το κύριο άρθρο των Financial Times.

“Εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε την Τρίτη με την απόφαση του να επιταχύνει την προεδρική εκλογή”, αναφέρει το ρεπορτάζ των New York Times. “Μια ζαριά που εκθέτει την κυβέρνηση του σε κίνδυνο και προσφέρει μια ευκαιρία στο αριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι αντίθετο με τους όρους της οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας”. Σύμφωνα με τους ΝΥΤ υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Δήμας θα καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης ώστε να αποτραπούν οι βουλευτικές εκλογές.

Κατά τους Financial Times η μεγαλύτερη υποχώρηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το 1987 οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές ανησυχούν από την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να ανέλθει στην εξουσία. “Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει μια εκλογική αναμέτρηση, κάτι που θα μετατρέψει σε ανοιχτή κρίση μια σχέση μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών που είναι ήδη τεταμένη”, εκτιμούν οι FT. “Επισπεύδοντας την εκλογή προέδρου ο κ. Σαμαράς στοιχηματίζει ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές και αυτοί των μικρότερων κομμάτων θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο του αντί να αντιμετωπίσουν το πολιτικό και οικονομικό χάος που θα πυροδοτήσει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ” καταλήγει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η επιστροφή της συζήτησης περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. “Η Ελλάδα μπορεί να αποδειχτεί τις επόμενες έξι εβδομάδες πιο σημαντική για τις παγκόσμιες αγορές απ' ό,τι ήταν το 2014 η Ρωσία/Ουκρανία. Μια πιθανή εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναγκάσει την Ευρωζώνη να επιλέξει μεταξύ δημοσιονομικής ένωσης (κούρεμα του ελληνικού χρέους) ή της πρώτης εξόδου από το ευρώ”, λέει στους FT ο Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Capital.

Η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal επικεντρώνεται περισσότερο στην κατάρρευση του ΧΑΑ και στην άνοδο του επιτοκίου των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Ωστόσο δημοσιεύει αρκετές εκτιμήσεις επενδυτών σχετικά με την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. “Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η Ευρωζώνη είναι μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε γενικές εκλογές”, εκτιμάει ο Φίλιπ Λόουλορ, επικεφαλής οικονομολόγος της Smith & Williamson. Για τον Λόουλορ η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τόσο προβληματική ώστε δεν θέλει πολύ ώστε να ξεσπάσει μια πυρκαγιά. Κατά τον Γιώργο Σαραβέλο, αναλυτή της Deutsche Bank, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αυξάνουν τη νευρικότητα στις αγορές. “Ο συνδυασμός πολύ μεγάλης εκλογικής αβεβαιότητας και η έλλειψη επίσημου μηχανισμού διάσωσης οδηγούν σε περίοδο αβεβαιότητας (για τα ελληνικά ομόλογα)”. Ο Τόργκεϊρ Χόιεν, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην νορβηγική Skagen Funds, λέει ότι “θα αποφύγει την Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση”.

Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ο κ. Χόιεν είχε τοποθετήσει το 5% του χαρτοφυλακίου του συνολικού ύψους 17,5 δισ. δολαρίων σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία πούλησε μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αθήνα. Κατά τον κ. Χόιεν το πιθανότερο σενάριο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και να “ακολουθήσει πολύ σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις” με την τρόικα. Κατά τον ίδιο κάτι τέτοιο δεν θα οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις"

Όταν ο Τσίπρας δήλωνε τον θαυμασμό του για τον Σταύρο Δήμα

Σε συνέντευξή του στο παρελθόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει τον θαυμασμό του στον υποψήφιο για την Πρεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα.

Το koolnews.gr παρουσιάζει το απόσπασμα:

Από τους Έλληνες πολιτικούς υπάρχει κάποιος που θαυμάζεις;

Ο Μπελογιάννης.

Από τους εν ζωή;

(παύση) …Από τους εν ζωή είναι δύσκολο να επιλέξω. Νομίζω αν επέλεγα κάποιον, θα αδικούσα κάποιους άλλους.

Ε, και τι πειράζει; Θα παρεξηγηθούν; Πες μας απλά δυο-τρεις που εκτιμάς, ακόμα κι αν διαφωνείς μαζί τους. Υπάρχουν, ας πούμε, τέτοιοι στη Νέα Δημοκρατία;

Αυτές, ξέρετε, είναι ερωτήσεις-παγίδες… Αν σας πω, για παράδειγμα, ότι εκτιμώ τον Δήμα ή τον Παλαιοκρασσά, μπορεί κάπου μετά να δω τίτλο «Ο Τσίπρας εκτιμάει τον Παλαιοκρασσά». (γέλια)

Εμείς πάντως δε θα το βάλουμε! Όντως τους εκτιμάς;

Ναι, βέβαια.

koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Όταν ο Τσίπρας δήλωνε τον θαυμασμό του για τον Σταύρο Δήμα"

Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με διάγγελμά του πριν από λίγα λεπτά, ανακοίνωσε και επίσημα το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, ως υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

"Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό", σημείωσε χαρακτηριστικά.



Αυτό είναι το βιογραφικό του Σταύρου Δήμα

Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια του νομού Κορινθίας. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστημίο Αθηνών και Πολιτικές & Οικονομικές Επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στη Διεθνή Τράπεζα του ΟΗΕ ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Το 1986, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Εργου (ΟΚΕ) Οικονομικών της ΝΔ.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1989, στις εκλογές που διεξήγαγε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μία εβδομάδα αργότερα, η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής τον εξέλεξε πέμπτο, με 34 ψήφους, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 25 Ιουλίου 1991, ενώ συνόδευε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο επίσημο ταξίδι του στη Σοβιετική Ενωση, δήλωσε ξαφνικά ότι παραιτείται από υπουργός Βιομηχανίας. Τα αίτια της παραίτησης, τα οποία δεν αποσαφηνίστηκαν από τον ίδιο, απεδώθησαν από το σύνολο του Τύπου σε φραστικό επισόδειο που είχε με τη σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Μαρίκα Μητσοτάκη. Η παραίτηση υπεβλήθη και τυπικά στις 27 Ιουλίου - είχε ήδη γίνει αποδεκτή από τον πρωθυπουργό την προηγούμενη ημέρα- ενώ τα καθήκοντα του υπουργού Βιομηχανίας ανατέθηκαν προσωρινά από τις 29 Ιουλίου στον υφυπουργό Β. Μαντζώρη.

Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τρεις ημέρες αργότερα, ανέλαβε γραμματέας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.

Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 10 Μαϊου εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (πρώτος με 89 ψήφους).

Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με την Εθνική Οικονομία.

Τον Ιανουάριο του 1995, με απόφαση του πρέδρου της ΝΔ ορίστηκε γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του κόμματος.

Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 2 Απριλίου του ίδιου έτους, επανεξελέγη δια βοής γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.

Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων, στη θέση της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία παραιτήθηκε, ενώ από τον Νοέμβριο του ιδίου χρόνου ανέλαβε υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος.

Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος. Το Νοέμβριο του 2011 ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών στη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου.

Διετέλεσε:

* Υφυπουργός Συντονισμού (28/11/1977-10/05/1980)

* Υπουργός Εμπορίου (10/05/1980-11/10/1980)

* Υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου (11/10/1980-17/09/1981)

* Υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου (17/09/1981-21/10/1981)

* Υπουργός Γεωργίας (02/07/1989-12/10/1989)

* Υπουργός Γεωργίας (23/11/1989-13/02/1990)

* Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (11/04/1990-29/07/1991)

* Υπουργός Εξωτερικών (11/11/2011-17/05/2012)

Είναι παντρεμένος με την Άλκηστη Κοντού κι έχουν δυο γιους και μία κόρη.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας "

Και ο Άρειος Πάγος λέει «όχι» στον Ρωμανό

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, έθεσε στο αρχείο (απέρριψε) την αίτηση  του Νίκου του Ρωμανού  που ζητούσε να αναιρεθεί  το Βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Η κυρία Θεοδώρου  έκρινε δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το βούλευμα. Η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει ότι είναι αιτιολογημένη η απόρριψη του αιτήματος του Ρωμανού  από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το επίμαχο συμβούλιο σύμφωνα με  την κυρία Θοεδώρου έκανε ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων που απαιτούν για τους υπόδικους τη σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προφυλάκιση.

Ακόμη, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε αβάσιμους τους  υπόλοιπους προβαλλόμενους λόγους.

Στην αίτησή του, ο Νίκος Ρωμανός  είχε προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει γιατί η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Αν δε βρεθεί λύση, ο Ρωμανός ξεκινά απεργία δίψας

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού μετά την γνωστοποίηση της απόρριψης της αίτησης αναίρεσης από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου σε δήλωσή του επισήμανε  ότι εάν δεν υπάρξει σήμερα λύση  στην Βουλή  με την γνωστή τροπολογία για το ζήτημα του Ρωμανού  τότε ξεκινά και απεργία δίψας και κάλεσε όσους έχουν την εξουσία να θεσπίσουν διάταξη για τον Ρωμανό.

Η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής:

«Ένας ακόμη δεσμός με τη ζωή του Νίκου Ρωμάνου έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στην ρύθμιση που θα συζητηθεί σήμερα στην Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και του Ρωμανού για να μην αρχίσει την απεργία δίψας. Όπως λύση είναι και το βραχιολάκι.

Πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή η πολιτεία  θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της.

Αν αρχίσει την απεργία δίψας σε  ένα –δύο 24ώρας οι βλάβες στο Ρωμανό θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας αυτό.

Αυτή που έχουν την εξουσία να σπεύσουν να ικανοποιήσουν την θέσπιση της διάταξης για τον Νίκο Ρωμανό».


Δύο πρώην γ.γ. του υπ. Δικαιοσύνης υπερ του Ν. Ρωμανού

Κοινή δήλωση υπέρ  του Νίκου Ρωμανού έκαναν οι δύο πρώην γενικοί γραμματείς αντεγκλητικής  πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιάννης Ιωαννίδης και Μαρίνος Σκανδάμης.

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Ιωαννίδης και Σκανδάμης, ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι  στην δήλωσή του ευσχήμως δεν τάσσονται ευθέως υπέρ του Ρωμάνου, αλλά την χαρακτηρίζουν «οριακή περίπτωση».

Ειδικότερα, η δήλωση  των δύο πρώην γενικών γραμματέων έχει ως εξής:

«Έχοντας υπηρετήσει τους θεσμούς του Κράτους Δικαίου, με όση δύναμη διαθέταμε, πιστεύουμε βαθιά στην αξία των κανόνων και στην αναγκαιότητα εφαρμογής τους. Υπάρχουν, ωστόσο, οριακές περιπτώσεις, όπου η ζωή μας ξεπερνάει όλους.

Εξάλλου η ανθρώπινη ζωή είναι, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, η υπέρτατη αξία.

Η ιστορία του Νίκου Ρωμανού είναι μία από αυτές τις οριακές περιπτώσεις. Όση σημασία και αν έχει η διάκριση των εξουσιών ή η προστασία της δημόσιας τάξης, όσο λεπτές κι αν είναι υπό κανονικές συνθήκες οι σταθμίσεις μεταξύ δημόσιων αγαθών και δικαιωμάτων των κρατουμένων,  όλα τούτα θα εκμηδενιστούν αν το αποτέλεσμα στο οποίο θα οδηγήσουν θα είναι η απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου χτυπημένου από μια εξαιρετική μοίρα».

Και καταλήγουν οι κ.κ. Ιωαννίδης και Σκανδάμης: «Η Πολιτεία έχει αρχές, αξίες και κανόνες, έχει και όργανα που επωμίζονται την ευθύνη να διασφαλίσουν, εκτός από την τήρηση των κανόνων, την επικράτηση των αρχών και των αξιών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ο Άρειος Πάγος λέει «όχι» στον Ρωμανό"

«Βόμβα» Βαρουφάκη: Η ΕΚΤ θα μπλοκάρει τη ρευστότητα στις τράπεζες αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μία δήλωση-βόμβα έκανε σήμερα ο οικονομολόγος και στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο γνωστός οικονομολόγος είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε: «Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο».

Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις απειλές και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, είναι καλύτερα να μην εκλεγεί!

Αναφερόμενος στην κυρία Μέρκελ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η γερμανίδα καγκελάριος προτιμά να έχει στην Ελλάδα μια «φρέσκια κυβέρνηση», η οποία, αφού τρομοκρατηθεί, θα εφαρμόσει την πολιτική του Βερολίνου. Συμπλήρωσε δε ότι το Βερολίνο «πούλησε» τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ενώ του είχε υποσχεθεί ρύθμιση χρέους, δεν το έπραξε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Βαρουφάκη: Η ΕΚΤ θα μπλοκάρει τη ρευστότητα στις τράπεζες αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Αναστέλλουν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου τις επισχέσεις τους οι Ιδιωτικές Κλινικές

Αναστέλλουν τις επισχέσεις τους μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου οι ιδιωτικές Κλινικές, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο εμπιστοσύνη τόσο στην ηγεσία του υπουργείου Yγείας όσο και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αλλά και ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να τακτοποιηθούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις περί πληρωμής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) - στην δύναμη του οποίου βρίσκονται οι 28 μεγάλες ιδιωτικές κλινικές- συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, και έλαβε την απόφαση να αναστείλει την επίσχεση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ κ. Βασίλειο Μπαρδή θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να έχει πληρώσει τόσο τον μήνα Απρίλιο του 2014 όσο και τα ληξιπρόθεσμα ύψους 100 εκατ. ευρώ (2006- 2011). Με την στάση μας αυτή, αναφέρει ο κ. Μπαρδής, δείχνουμε ξεκάθαρα εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και δεν απομένει πλέον, παρά να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση.

Έτσι από αύριο Τετάρτη και για τις επόμενες δέκα ημέρες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι τις υπηρεσίες των κλινικών πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή που τους αναλογεί και έχοντας την κάλυψη του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την τακτική του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και η ΠΕΙΚ η οποία αντιπροσωπεύει τις γενικές και ψυχιατρικές κλινικές.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλουν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου τις επισχέσεις τους οι Ιδιωτικές Κλινικές"

Με 10 αλλαγές ο νέος συνδικαλιστικός νόμος

«Ψαλίδι» στα συνδικαλιστικά προνόμια, αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την προκήρυξη απεργίας και επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών για το αν εφαρμόζεται το λοκ άουτ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μέσα στον μήνα κατατίθεται στη Βουλή.

Υστερα από 32 χρόνια αλλάζει ο νόμος (1264/82), με τις νέες ρυθμίσεις να αφορούν δέκα βασικές διατάξεις.

Οι βασικές ρυθμίσεις έχουν ως στόχο να περιοριστούν προνόμια, ενώ όσον αφορά στο λοκ άουτ ανοίγει ο δρόμος για την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για την εξέταση των αγωγών από εργοδότες και εργαζομένους (με βάση και τον αστικό κώδικα).

Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις τροποποιούνται σημεία των άρθρων 14, 15, 16 και 17 του νόμου 1264/82 σχετικά με τα προνόμια των συνδικαλιστών. Επιπλέον αλλαγές υπάρχουν στα άρθρα 19 και 21 αναφορικά με τον χρόνο προειδοποίησης για την απεργία και το προσωπικό ασφαλείας αλλά και στο άρθρο 22 για τη δικαστική έκβαση των υποθέσεων στην περίπτωση του λοκ άουτ. Αντιθέτως δεν υπάρχουν αλλαγές στη διαδικασία που απαιτείται για να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Με 10 αλλαγές ο νέος συνδικαλιστικός νόμος"

Φθιώτιδα: Υπεγράφησαν αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό 3,5εκ.ευρώ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό ποταμό και στους συμβάλλοντες χειμάρρους σε αυτόν», προϋπολογισμού 3.500.000 €.

Με το υπόψη έργο θα γίνουν εργασίες καθαρισμού, διευθέτησης και αποκατάστασης της παροχετευτικότητας της κοίτης του Σπερχειού και των χειμάρρων που εκβάλουν σε αυτόν και γενικά όλες οι απαιτούμενες εργασίες για τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων της κοιλάδας του Σπερχειού. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση η οποία στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών της Φθιώτιδας.

Εξάλλου, η αυταπόδεικτη σπουδαιότητα του έργου τονίσθηκε και κατα τη διάρκεια της πρόσφατης ημερίδας για τα «Αντιπλημμυρικά του Σπερχειού» που διοργάνωσε το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς τον περασμένο Οκτώβρη στη Λαμία, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και εκπροσώπων των ΠΑΘΕ, Ε65 και ΕΡΓΟΣΕ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε άμεσα στη δημοπράτηση και συμβασιοποιήση του έργου που θα καλύψει τις αντιπλημμυρικές εργασίες της δικης της αρμοδιότητας, όπως αντίστοιχα οφείλουν να πράξουν και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι ενδεικτικά: καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης, καθαρισμός από φερτά υλικά ή απορρίμματα, επισκευή και συμπλήρωση αναχωμάτων με προϊόντα εκσκαφών, διαμόρφωση κοίτης για να αποκτήσει ενιαία κλίση και να μην λιμνάζουν νερά, συμπλήρωση - ενίσχυση και μόρφωση πρανών όπου απαιτείται, επένδυση των πρανών με συρματοκιβώτια ή λιθορριπή στα σημεία που παρατηρείται διάβρωση ή απαιτείται ενίσχυση της διατομής τους, κατασκευή συρματοκιβωτίων ή λιθορριπών σε σημεία συμβολών ή έντονων μαιανδρισμών για την προστασία των αναχωμάτων. Επίσης θα εκτελεστούν όσες εργασίες κριθούν απαραίτητες κατά την εκτέλεση του έργου σύμφωνα με τις εντολές της επίβλεψης.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή προχωράει με σταθερά βήματα στον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Οι προβλεπόμενες εργασίες στην κοίτη του Σπερχειού ενισχύουν την πολιτική προστασία προστατεύοντας τις περιουσίες των κατοίκων και πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Με σκληρή και συντονισμένη δουλειά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά μπροστά, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φθιώτιδα: Υπεγράφησαν αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό 3,5εκ.ευρώ "

Ηλεκτροκίνητα τρένα σε όλη τη Θεσσαλία από το 2017

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για δημοπράτηση μπαίνουν οριστικά τα έργα ηλεκτροκίνησης σε όλο το τμήμα του Θεσσαλικού Σιδηρόδρομου. Τα ευχάριστα νέα έρχονται από την ΕΡΓΟΣΕ καθώς τα δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα για την περιοχή είναι σε τροχιά υλοποίησης.
Όπως μαθαίνει το ypodomes.com τα έργα ηλεκτροκίνησης στα τμήματα Λάρισα-Βόλος και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα εντάσσονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας της νέας περιόδου και αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του 2015! Το σπουδαίο αυτό νέο επιβεβαιώνει την «σιδηροδρομική στροφή» που αποφάσισε να κάνει επιτέλους η χώρα και να αναπτύξει όχι μόνο το βασικό άξονα της χώρας, γνωστό ως ΠΑΘΕΠ αλλά και άλλα «υποσχόμενα» τμήματα.

Σε πρώτη φάση θα δούμε να δημοπρατείται το έργο ηλεκτροκίνησης του τμήματος Λάρισα-Βόλος μήκους 61,5 χιλιομετρων. Αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη η εργολαβία της Α` φάσης (από τον ΟΣΕ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Τη σκυτάλη θα αναλάβει η εργολαβία της ΕΡΓΟΣΕ που είναι ώριμο μελετητικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 24 μήνες . Έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και το κόστος του έργου είναι 34εκ.ευρώ.

ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Εδώ έρχεται η εργολαβία να ολοκληρώσει τα έργα εκσυγχρονισμού που ολοκληρώθηκαν προ δεκαετίας. Στο τμήμα αυτό μήκους 80χλμ θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης.

Η δημοπράτηση είναι ώριμη και πιθανότατα εντός του 2015 να το δούμε να «βγαίνει» στον αέρα. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη του 2017 να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και το ηλεκτροκίνητο τρένο να μπορεί να φτάνει μέχρι την εντυπωσιακή περιοχή των Μετεώρων.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα η διαδρομή Τρίκαλα-Αθήνα θα γίνεται σε λιγότερο από 3 ώρες ενώ η εξοικονόμηση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι πολύ μεγάλη. Η σχέση των ηλεκτροκίνητων τρένων σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα είναι στο 1/10 πράγμα που εξηγεί γιατί τα έργα ηλεκτροκίνησης θεωρούνται πλέον επιτακτικά και στη χώρα μας.

Η ηλεκτροκίνηση στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται δεδομένη εδώ και δεκαετίες και η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες (αν όχι η μοναδική) που επέλεξε να παραμείνει με δίκτυο που διασχιζόταν μόνο από ρυπογόνα, ακριβά πετρελαιοκίνητα τρένα.

ypodomes
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτροκίνητα τρένα σε όλη τη Θεσσαλία από το 2017 "

Πράσινο φως για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμάζεται να κοσμήσει την πρωτεύουσα της Ελλάδας και συγκεκριμένα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας!

Η δημοτική αρχή έχει δώσει το πράσινο φως και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου τη θέση του στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Ο δήμος Αθηναίων έχει προκρίνει 2 τοποθεσίες και περιμένει την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για να ξεκινήσει η διαδικασία της τοποθέτησης.

Η μία είναι στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο και η δεύτερη στη συμβολή των οδών Β. Αμαλίας και Β. Όλγας, στο Ζάππειο.

Το άγαλμα του Γιάννη Παππά στο παρελθόν έφθασε άλλες δύο φορές κοντά στην… πηγή ωστόσο δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια τοποθέτησής του στην Αθήνα. Φαίνεται ότι η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή.

Το ιστορικό

Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη, ακαδημαϊκό και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Παππά το 1972.

Αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού το 1992 και δόθηκε στον δήμο της Αθήνας με σκοπό να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Η πρώτη (ανεπιτυχής) απόπειρα τοποθέτησής του έγινε επί δημαρχίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου μάλιστα τοποθετήθηκε βάθρο αλλά και επιγραφή στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Αμαλίας, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Η δεύτερη έγινε αρκετά χρόνια μετά, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, με το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίζει υπέρ της εγκατάστασής του στην πλατεία Κοτζιά, με ταυτόχρονη μεταστέγαση του έργου «Θησέας» στην Κορεατική αγορά.

Η απόφαση συνάντησε την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και της δημιουργού του «Θησεά», Σοφίας Βάρη, οπότε ο Μέγας Αλέξανδρος παρέμεινε στην αυλή του δημιουργού του, η οποία από το 2005 (όταν και ο Γιάννης Παππάς απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών) λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος του Μουσείου Μπενάκη.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα"

Η Ιωάννα Κριεκούκη αναδείχθηκε νέα δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας

Επανακαταμέτρηση ζήτησε η παράταξη του υποψηφίου Θ.Πανωλιάσκου

Η Ιωάννα Κριεκούκη αναδείχθηκε νέα δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας, κατά τον β΄γύρο της επαναληπτικής εκλογής της 7ης Δεκεμβρίου. Η κ. Κριεκούκη (που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) αναλαμβάνει τη δημαρχία από τον Γ.Δρίκο (που πρόσκειται στη ΝΔ).

Η συμμετοχή έφτασε στο 60%

Ο συνδυασμός της κ. Κριεκούκη συγκέντρωσε 4773 ψήφους, κερδίζοντας με ποσοστό 51,06% και ο Γιώργος Δρίκος συγκέντρωσε 198 ψήφους λιγότερους (4575 ψήφοι) που αντιστοιχεί σε ποσοστό 48,94%.

Ωστόσο, η εκλογική διαδικασία ενδέχεται να επαναληφθεί, καθώς ζήτησε επανακαταμέτρηση η παράταξη του υποψηφίου Θ.Πανωλιάσκου (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο των επαναληπτικών εκλογών, ο κ. Δρίκος συγκέντρωσε το 36% των ψήφων (3.908 ψήφους) ενώ η κ. Κριεκούκη επελέγη από το 30% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις εκλογές. Πέρασε στον τελευταίο εκλογικό γύρο για μόλις 6 ψήφους από τον υποψήφιο που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, Θάνο Πανωλιάσκο.

Επίσης, ο κ. Δρίκος έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά των επαναληπτικών εκλογών και η προσφυγή του θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιωάννα Κριεκούκη αναδείχθηκε νέα δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας"

ΣτΕ: Στην ολομέλεια η απόφαση για την ιδιότητα του πρύτανη

Οι πρύτανεις που συνταξιοδοτούνται θα πρέπει να παραμένουν στην θέση τους μέχρι την λήξη της θητείας τους. Αυτό έκρινε τόσο η πενταμελής όσο και η επταμελής σύνθεση του ΣτΕ. Το ζήτημα, λόγω μείζονος σπουδαιότητος παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια.

Η αυξημένη, 7μελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά πλειοψηφία, με αφορμή την περίπτωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννη Μεσσήνη, έκρινε ότι «ο νομοθέτης δεν θέλησε η κατάληψη του εν ενεργεία πρύτανη από το νόμιμo όριο ηλικίας, η οποία συνεπάγεται βεβαίως την απώλεια της ενεργού ακαδημαϊκής ιδιότητας του, να αποτελεί και λόγο διακοπής της θητείας του ως διοικητικού οργάνου, αλλά να συνεχίζει και να ολοκληρώνει την θητεία αυτή περιοριζόμενος εφεξής αποκλειστικά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του αξιώματος του» (πρύτανη).

Η επιλογή αυτή του νομοθέτη, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας στην υπ΄ αριθμ. 4335/2014 απόφασή τους, «δικαιολογείται από την ανάγκη να διασφαλίζεται η διοικητική σταθερότητα στα ΑΕΙ και να αποτρέπονται κατά το δυνατόν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες οφειλόμενες σε πρόωρη διακοπή της θητείας του πρύτανη».

Εξάλλου, σημειώνουν οι δικαστές, «η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση (νόμοι 4009/2011, 1268/1982 και 2083/1992) είναι συνταγματικώς θεμιτή και από την άποψη του άρθρου 16 του Συντάγματος, δεδομένου ότι παρέχεται ευρεία ευχέρεια στον κοινό νομοθέτη να καθορίζει τα όρια ηλικίας των καθηγητών των ΑΕΙ». Αντίστοιχη κρίση είχε εκφράσει και η πενταμελής σύνθεση του ΣτΕ.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο εν ενεργεία πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννης Μεσσήνης και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του συμβουλίου του Ιδρύματος με την οποία αποφασίστηκε να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου πρύτανη γιατί ο κ. Μεσσήνης συνταξιοδοτείτε στις 31.8.2014 λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας (τελικά διορίστηκε κατόπιν εκλογής πρύτανης ο Γεώργιος Πετράκος).

Ακόμη, ζητεί ο κ. Μεσσήνης να ακυρωθούν και άλλες συμπληρωματικές αποφάσεις της πρώτης, όπως είναι ο διορισμός στην θέση του πρυτάνεως του εν λόγω Πανεπιστημίου του Γιώργου Πετράκου, κ.λπ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Στην ολομέλεια η απόφαση για την ιδιότητα του πρύτανη "

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας διοργανώνει το 6ο χειμερινό Hamfest

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας προσφέροντας τη δική του βοήθεια στην ιδέα του ραδιοερασιτεχνισμού, με την υποστήριξη του...
Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 6ο χειμερινό Hamfest Bazzar στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 από τις 09:00 έως τις 15:00, στο κλειστό Γυμναστήριο Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 9).

Καλούμε όλους τους φίλους Ραδιοερασιτέχνες, επαγγελματίες και ιδιώτες καθώς και όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, (Συλλόγους, Μ.Κ.Ο., Συλλόγους εθελοντών κλπ), από όλη την Ελλάδα να μας τιμήσουν, με την παρουσία τους.

Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος έμποροι (αντιπρόσωποι και μη), κατασκευαστές με συσκευές και υλικά τηλεπικοινωνιών, εκδόσεις και άλλα προϊόντα προς ενημέρωση των Ραδιοερασιτεχνών και των φίλων της ασύρματης επικοινωνίας, καθώς φυσικά και ιδιώτες.

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για κρατήσεις θέσεων, συμπληρώνοντας, αποκλειστικά και ΜΟΝΟ την φόρμα συμμετοχής και αποστέλλοντας την στο φάξ του συλλόγου 210-6129469 η συνημμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@grc.gr

Η φόρμα συμμετοχής με την οποία αποκλειστικά, θα γίνονται δεκτές οι συμμετοχές των ενδιαφερομένων, θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου τις επόμενες ημέρες.

φόρμα συμμετοχής

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι έχουν αποστείλει ήδη, θα πρέπει να ξαναστείλουν την νέα δήλωση συμμετοχής, ορθώς συμπληρωμένη και ισχύει από τις 28/11/14 και έως τις 07/12/14.
Καμία συμμετοχή ΔΕΝ θα γίνει δεκτή με οποιαδήποτε άλλο τρόπο.!! π.χ.
  1) αποστολή φόρμας συμμετοχής παλαιοτέρων χρόνων,
  2) αποστολή απλής σελίδας φαξ,
  3) αποστολή απλού ηλεκτρονικού μηνύματος,
  4) τηλεφωνική κλήση σε άτομα του ΔΣ, κλπ.

Η εκδήλωση θα γίνει, στις 14 Δεκεμβρίου 2014 Κυριακή, από τις 9.00 έως τις 15.00 για τους επισκέπτες.
Στο Κλειστό Γυμναστήριο  Αμαρουσίου "Σπύρος Λούης",  Βας.Ολγας 8, Μαρούσι, ΑΘΗΝΑ.

Υπεύθυνος κρατήσεων θέσεων Θανάσης SV1NJT Κιν. 697 72 98 172    Καθ. 19:00-21:00 
                Συντονιστής θέσεων  Στέλιος   SV1LJG Κιν. 694 52 57 731   Καθ. 19:00-21:00

Παρακαλούμε όπως τηρηθούν σχολαστικά τα τελικά, χρονικά πλαίσια στην φόρμα συμμετοχής ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να προμηθευτούν την απαραίτητη ΚΑΡΤΑ ΕΚΘΕΤΗ για την εκδήλωση, κατά την προσέλευσή τους.

Για όσους επιλέξουν να ερθουν στην εκδήλωση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχουν τις παρακάτω επιλογές:

Με τον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ - Σταθμός Αμαρουσίου)

Με τις παρακάτω γραμμές ΟΑΣΑ

Στάση Αμαρουσίου "Τσαλδάρη"

Στάση Αμαρουσίου "Σχολεία"

Στάση Αμαρουσίου "Πλατεία Πίνδου"

Τελευταίες χρήσιμες πληροφορίες.
Οι εκθέτες μπορούν να φέρουν καλώδιο για λήψη ρεύματος στην θέση τους, από την περιφερειακή εγκατάσταση τροφοδοσίας που θα υπάρχει περιμετρικά των τραπεζιών.
Συχνότητα επικοινωνίας: δίαυλος RU-97 (439.325, -7.600, tsq 77)
Συντεταγμένες εκδήλωσης: N 38.0570824 E 23.8062681
Η είσοδος για τους επισκέπτες θα ανοίξει στις 09.00


Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την ιστοσελίδα του Συλλόγου: www.grc.gr

grc
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας διοργανώνει το 6ο χειμερινό Hamfest"

Κομισιόν: Οι κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν και στο Ιντερνετ

Την εφαρμογή των κανόνων Δικαίου και της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο ζητεί, με δημόσια παρέμβαση του, ο Επίτροπος Νιλς Μούιζνιεκς.

Σε παρέμβαση του με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης μιας έκθεσης για το θέμα αυτό, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να θεωρούμε «εικονικό κόσμο» το Διαδίκτυο και τα ψηφιακά περιβάλλοντα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής του Διαδικτύου είναι υπό τον έλεγχο των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες δεν συνδέονται άμεσα με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον, οι ιδιωτικοί φορείς υπόκεινται στις εθνικές νομοθεσίες των χωρών στις οποίες είναι εγκατεστημένοι και αυτές οι νομοθεσίες δεν είναι πάντα σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο ή τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογραμμίζει.

Στην παρέμβαση του ο Επίτροπος θίγει και το θέμα της αυξανόμενης πίεσης που ασκείται από εθνικές κυβερνήσεις και άλλους φορείς, στις ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις, προκειμένου να αποκαλύψουν πολλά από τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Διαδικτύου.

Όλο αυτό, τονίζει, θα πρέπει να σταματήσει.

«Οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ιδιωτικές εταιρείες που ελέγχουν το Διαδίκτυο, για την επιβολή πρακτικών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ, θα πρέπει, παράλληλα, να τις υποχρεώσουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών και ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναφορικά με τις δραστηριότητες τους στο Διαδίκτυο», καταλήγει σ' αυτό το σημείο ο Επίτροπος Μούιζνιεκς.

Στην σχετική του παρέμβαση ο Επίτροπος, επισημαίνει επίσης τις απειλές που προέρχονται από την αύξηση της εποπτείας που ασκείται από την κρατική ασφάλεια, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ιδιωτικών επιχειρήσεων, στους χρήστες του Διαδικτύου.

«Η ανάγκη για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της τρομοκρατίας είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η μυστική παρακολούθηση μπορεί να καταλήξει να καταστρέψει τη δημοκρατία, αντί να συμβάλει στην υπεράσπιση αυτή. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δείχνουν τόση αποφασιστικότητα στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όση δείχνουν και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», σημείωσε ο Επίτροπος.

Ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις και οι περιορισμοί στο Διαδίκτυο πρέπει να γίνονται μόνον με δικαστική εποπτεία, καθώς επίσης και με βάση ένα αυστηρά καθορισμένο νομικό πλαίσιο.

Η αποτυχία να προστατευθούν τ' ανθρώπινα δικαιώματα στο Διαδίκτυο μέσα από γενικές ρυθμίσεις νομιμοποιεί τις εθνικές κυβερνήσεις να υποκλέπτουν και να αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένων των χρηστών και αυτό είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εξόντωση του Διαδικτύου όπως το ξέρουμε, κατέληξε ο Επίτροπος.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Οι κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν και στο Ιντερνετ"

Η Γερμανία ανακαλεί γενόσημα που κυκλοφορούν και στην Ελλάδα

Νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο

Πόσες φορές ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας, διερρήγνυε τα ιμάτιά του για την ποιότητα γενοσήμων παρασκευασμένων σε τρίτες χώρες; Πόσες φορές ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την ίδια θέση, ισχυριζόταν πως ό,τι γενόσημο -ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης- έχει πάρει έγκριση από αρχές ευρωπαϊκών χωρών, είναι ασφαλές να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα;


Ένα νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν, όμως, στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Οι δύο τελευταίες χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην ανάκληση αδειών κυκλοφορίας των επίμαχων γενοσήμων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο γερμανικός ΕΟΦ (BfArM).

Το σκάνδαλο αφορά σε ψευδή ή παραποιημένα αποτελέσματα κλινικών ερευνών και ελέγχων βιοϊσοδυναμίας για περίπου 178 γενόσημα 28 φαρμακευτικών εταιρειών. Τις μελέτες είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία, η ινδική GVK Bio από το 2008 μέχρι το 2014. Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα σκευάσματα αυτά είχαν πάρει άδεια κυκλοφορίας στη Γερμανία, ενώ προηγουμένως είχαν πάρει και την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Αφορμή για τους ελέγχους που διενεργεί τώρα ο BfArM αποτέλεσε η έρευνα του γαλλικού οργανισμού φαρμάκων (ANSM) στις εγκαταστάσεις της GVK Bio στην περιοχή Hyderabad της Ινδίας, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις στη διεξαγωγή των μελετών και στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Ο εκπρόσωπος του BfArM, Μάικ Πόμερ, δήλωσε στο «Spiegel» ότι θα ανακληθούν οι άδειες κυκλοφορίας των σκευασμάτων που έχει ελέγξει η ινδική GVK Bio, τουλάχιστον μέχρι οι φαρμακευτικές οι οποίες τα διακινούν ή παρασκευάζουν να προσκομίσουν νέα, διορθωμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η υπόθεση ενδέχεται να αφορά σε περίπου 1.250 σκευάσματα.

Από τη μεριά του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, σύμφωνα με την οποία θα διερευνήσει αν οι άδειες κυκλοφορίας των εν λόγω σκευασμάτων θα πρέπει να διατηρηθούν, ανασταλούν ή ανακληθούν οριστικά. Η τελική οδηγία του ΕΜΑ αναμένεται τον Ιανουάριο του 2015.

Τα υπό έλεγχο γενόσημα αφορούν σε μία μεγάλη γκάμα ασθενειών, όπως για το Αλτσχάιμερ, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την υπέρταση, αντιαλλεργικά, αντικαταθλιπτικά, ακόμα και σκευάσματα για τη σχιζοφρένεια.

Στη Γαλλία έχουν ήδη ανασταλεί οι άδειες κυκλοφορίας 25 σκευασμάτων και στο Βέλγιο 8, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις μεταξύ των «κομμένων» γενοσήμων υπάρχει και σκεύασμα της ισραηλινής TEVA, η οποία έχει βεβαρυμένο παρελθόν ανακλήσεων και στις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα, στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας Ισραήλ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα –όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις- της συγκεκριμένης εταιρείας δεν υπόκεινται σε υποχρεωτικό έλεγχο από τους οργανισμούς φαρμάκων των χωρών της Ε.Ε!

Αναλυτικά, τα σκευάσματα των οποίων οι άδειες ανακαλούνται προσωρινά ανήκουν στις εταιρείες: Abbott Products, Biogaran, Cristers, Laboratoires Gerda, Medipha Sante, Mylan Sas, Teva Sante, Zydus France, για την περίπτωση της Γαλλίας και Mylan sprl, Teva Pharma Belgium και Apotex Europe BV Nederland στην περίπτωση του Βελγίου.

Οι πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις, οι οποίες εγείρουν θέμα δημόσιας υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και στην Ελλάδα, έρχονται τη στιγμή, που η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θέτει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής διαγωνισμών για τις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων. Ένα από τα σημεία που στηλιτεύει είναι ότι, σύμφωνα με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, «δεν απαιτείται οι μειοδότες να προσφέρουν σκευάσματα που έχουν λάβει τιμή στην Ελλάδα», άρα δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Τις συνέπειες τέτοιων πολιτικών, οι οποίες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο αφήνουν διάπλατα «παράθυρα» για να την είσοδο αμφιβόλου ποιότητας γενοσήμων στην αγορά, τρέχει τώρα να «μαζέψει» ο γερμανικός ΕΟΦ. Όμως, το Βερολίνο, το οποίο πιέζει για τις αιματηρές περικοπές στην υγεία στην Ελλάδα και για τη συνέχιση της εφαρμογής μέτρων που αφανίζουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία προς όφελος εταιρειών φθηνών γενοσήμων, προστατεύει τους δικούς του πολίτες. Οι ελληνικές αρχές και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο;

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γερμανία ανακαλεί γενόσημα που κυκλοφορούν και στην Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news