facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πρόθυμοι να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά δηλώνει το 60% των νέων

Πρόθυμοι να μετακομίσουν στο εξωτερικό για εργασία δηλώνουν οι Έλληνες σε ποσοστό 60%, έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου του 64%, με τη νεολαία να εμφανίζεται περισσότερο «συγκρατημένη» και να προτιμά την εύρεση εργασίας στη χώρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας με τίτλο «Αποκωδικοποιώντας το Παγκόσμιο Ταλέντο» που διεξήγαγαν οι εταιρείες The Boston Consulting Group και The Network, καθώς και η skywalker.gr για την Ελλάδα.

Στην έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συμμετείχαν 1.235 άτομα από την Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως τέλη Νοεμβρίου 2014.

Αναλυτικότερα, η οικονομική αβεβαιότητα είναι ο νούμερο ένα λόγος που θα έκανε τους Έλληνες να αποφασίσουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. Καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και καλύτερο βιοτικό επίπεδο, ο δεύτερος και τρίτος λόγος αντίστοιχα.

Ως προς το τι αναζητούν οι Έλληνες, η εκτίμηση που δείχνει ο εργοδότης για τη δουλειά του εργαζόμενου κατατάσσεται πρώτη προτεραιότητα. Αντανακλώντας το δύσκολο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας κατατάσσεται ως δεύτερο ζητούμενο.
«Στην Ελλάδα, οι νέοι δείχνουν προτίμηση για εύρεση εργασίας στη χώρα τους σε υψηλότερο ποσοστό από άλλες χώρες και το βασικό κίνητρο για αναζήτηση ευκαιριών είναι η εκτίμηση της δουλειάς τους από τους εργοδότες» ανέφερε ο Βασίλης Αντωνιάδης, επικεφαλής της BCG στην Αθήνα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η νέα γενιά Ελλήνων (21-30 ετών) επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα περισσότερο από τον μέσο όρο.

Μόνο 5% των Ελλήνων ερωτηθέντων ήδη ζουν στο εξωτερικό, ενώ 55% επιπλέον ερωτηθέντες θα μετακόμιζαν στο εξωτερικό για δουλειά, ποσοστά χαμηλότερα από τον μέσο όρο.

Οι τρεις πρώτες χώρες στις οποίες θα πήγαιναν οι Έλληνες είναι οι αγγλόφωνες Μ. Βρετανία (18%) στη πρώτη θέση, οι ΗΠΑ (12%) στην τρίτη θέση και η οικονομικά σταθερή Ελβετία (13%) στη δεύτερη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό.

Εκτός από τους Έλληνες όμως που εκφράζουν επιθυμία να εργαστούν σε αυτές τις χώρες, υπάρχουν και κάτοικοι άλλων χωρών οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν για δουλειά στην Ελλάδα. Μεταξύ των πρώτων δέκα χωρών, τρία κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Φινλανδία (3η θέση), Γαλλία (5η θέση), και Ολλανδία (7η θέση).

Ενδιαφέρον εύρημα είναι το τι κάνει τους Έλληνες χαρούμενους στην εργασία τους. Ο καλός μισθός τοποθετείται τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων. Πρώτο σε σημασία είναι η εκτίμηση του εργοδότη για τη δουλειά του εργαζόμενου, δεύτερο η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας και τρίτο πόσο ενδιαφέρον είναι το αντικείμενο εργασίας. Η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το δημιουργικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον και η αίσθηση επαγγελματικής ασφάλειας συμπληρώνουν τα σημαντικότερα κίνητρα.

Παγκόσμια αγορά εργασίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας παγκοσμίως ποσοστό 64% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ήδη ζουν ή είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν στο εξωτερικό για εργασία.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη σε 189 χώρες από την The Boston Consulting Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες συμβούλων και τη The Network, το παγκόσμιο δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 50 κορυφαία job sites. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 200.000 ερωτώμενοι παγκοσμίως, ενώ 50 άτομα από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο κλήθηκαν σε συνέντευξη για την εις βάθος διερεύνηση των απαντήσεών τους. Στις συνεντεύξεις συμμετείχαν μηχανικοί, γιατροί-ερευνητές, project managers και δημόσιοι υπάλληλοι.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί θα μετακόμιζαν, ποσοστό 64% των ερωτηθέντων αναφέρουν τη διεύρυνση της προσωπικής και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Όσον αφορά στο τι θα τους ικανοποιούσε στην εργασία, απλά θέματα αναφέρονται ως πιο σημαντικά. Έτσι η εκτίμηση του εργοδότη για τη δουλειά του εργαζόμενου και οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις.

Οι ΗΠΑ είναι η πιο δημοφιλής χώρα προορισμού παγκοσμίως (ποσοστό 42%) και την ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία (ποσοστό 37%) και ο Καναδάς (ποσοστό 35%). Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία (ποσοστό 33%) και ευρωπαϊκές χώρες, που είτε έχουν ισχυρές οικονομίες είτε είναι γνωστές για την πολιτισμική τους προσφορά (ή και τα δύο).

Αντίστοιχα το Λονδίνο (ποσοστό 16%), η Νέα Υόρκη (ποσοστό 12,2%) και το Παρίσι (ποσοστό 8,9%) είναι οι πιο ελκυστικές πόλεις προορισμού παγκοσμίως

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόθυμοι να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά δηλώνει το 60% των νέων"

Προς το Υπουργείο Υγείας: Πρέπει να θρηνήσουμε ένα νεκρό παιδί για να παρέμβετε;

Είμαστε μάρτυρες μια απίστευτης ιστορίας που εξελίσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Ένας μικρός ασθενής μας, 2.5 ετών δεν μπορεί να κάνει την επέμβαση που πρέπει γιατί το νοσοκομείο ζητά 300 ευρώ από τους ανασφάλιστους γονείς του, οι οποίοι δεν έχουν να τα δώσουν. Το σοβαρό της υπόθεσης – πέρα από την κατάσταση της υγείας του μικρού – είναι ό,τι βάσει του ΦΕΚ Β 1465 με ημερομηνία 05/06/2014, οι ανασφάλιστοι πολίτες δικαιούνται δωρεάν νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία.   Οι γονείς ακολούθησαν όλη την διαδικασία που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος αλλά από το λογιστήριο του νοσοκομείου τους είπαν πως η προγραμματισμένη επέμβαση για τις 8-12-14 δεν μπορεί να γίνει μέχρι να εγκριθεί το αίτημα από την τριμελή επιτροπή όπως ορίζει ο νόμος.

Εθελοντής γιατρός μας επικοινώνησε την Τρίτη 02/12/2014 με το λογιστήριο του νοσοκομείου και τον παρέπεμψαν στον ιατρικό διευθυντή που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία των τριμελών επιτροπών.  Ο συγκεκριμένος γιατρός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, 6 μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου, δεν έχει εγκριθεί κανένα αίτημα ανασφάλιστου πολίτη και δεν πρόκειται να εγκριθεί κανένα εκτός εάν το Υπουργείο Υγείας δεν τους απαντήσει σε επιστολή που έστειλε το ΔΣ του νοσοκομείου στις 10-11-2014 και συγκεκριμένα σε δύο ερωτήματα τα οποία διατύπωσαν, και είναι τα εξής:
  1. Ποιος θα αναλάβει την έρευνα για το εάν τα παιδιά είναι όντως ανασφάλιστα;
  1. Θα τους δώσει δώσει ο υπουργός χρήματα για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφάλιστων παιδιών εφόσον το νοσοκομείο δεν έχει, γιατί είναι ήδη χρεωμένο;
Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο εθελοντής γιατρός μας του απεύθυνε την εξής ερώτηση : «Εάν έχετε περίπτωση παιδιού με καρκίνο, θα το εγκρίνετε;»

Η απάντηση ήταν αποστομωτική : «Αν ο υπουργός δεν μας δώσει χρήματα, ΟΧΙ!»

Έξι μήνες μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού εν ισχύι νόμου, και ενώ ο Υπουργός Υγείας επανειλημμένα και κατηγορηματικά διαψεύδει εμάς αλλά και άλλους φορείς που καταγγέλλουν ό,τι οι ανασφάλιστοι συνεχίζουν να είναι αποκομμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Υπουργείο Υγείας θέτει καθημερινά σε κίνδυνο ζωές ακόμα και μικρών παιδιών, λόγω των κλειστών προϋπολογισμών που έχει επιβάλει στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από μέρους του για το εάν οι τριμελείς επιτροπές συνεδριάζουν ή όχι.
Κατά τα φαινόμενα σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει από την ημέρα που ο υπεύθυνος του λογιστηρίου στον Ευαγγελισμό πέταξε εκτός χειρουργείου ανασφάλιστο πολίτη (διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2014/05/23/euaggelismos/ )

Θα απαντήσει το Υπουργείο Υγείας για όλα τα παραπάνω;
Θα επέμβει εισαγγελέας επιτέλους να ελέγξει τις καταγγελίες;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς το Υπουργείο Υγείας: Πρέπει να θρηνήσουμε ένα νεκρό παιδί για να παρέμβετε;"

Οι Ισραηλινοί απέτρεψαν επίθεση των τζιχαντιστών σε πλατφόρμα αερίου

Tο Ισραήλ απέτρεψε επίθεση των Ισλαμιστών σε πλατφόρμες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο με την αρωγή της Αιγύπτου.

Το επεισόδιο, κατά παράδοξο τρόπο, έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ και μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στις 12 Νοεμβρίου, ομάδα εξτρεμιστών, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, κατέλαβε πυραυλοφόρο φρεγάτα της Αιγύπτου, με στόχο να τη ρίξει σε ισραηλινή πλατφόρμα φυσικού αερίου.

Οι εξτρεμιστές εξέπεμψαν ψεύτικο σήμα κινδύνου, παρασύροντας την αιγυπτιακή φρεγάτα σε απόσταση πυρός. Ακολούθως απέπλευσαν από το αιγυπτιακό λιμάνι της Νταμιέτα, στοχεύοντας ισραηλινές πλατφόρμες φυσικού αερίου και πετρελαίου. Κατά τη μάχη, 70 χιλιόμετρα από τις αιγυπτιακές ακτές, τραυματίστηκαν 5 Αιγύπτιοι και 8 αγνοούνται. Στο επεισόδιο είχε εμπλακεί και η αιγυπτιακή αεροπορία. Ύστερα από ανταλλαγή πληροφοριών, ανέλαβε δράση το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ, εξαπολύοντας μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για ανακοπή των τρομοκρατών. Σκότωσε 8 άτομα, κατέστρεψε 4 από τα ταχύπλοα σκάφη τους και συνέλαβε 32, οι οποίοι σύμφωνα με το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψηλής ασφαλείας και ανακρίνονται. Εκτιμάται ότι για την επίθεση ευθύνεται η οργάνωση Ανσάρ Μπαύτ Αλ Μαγκντίς, η οποία δρα στην περιοχή του Σινά και στις αρχές Νοεμβρίου, προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος.

energypress
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Ισραηλινοί απέτρεψαν επίθεση των τζιχαντιστών σε πλατφόρμα αερίου"

Έκθεση-κόλαφος Σούρλα για τη διαφθορά

Περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο λόγω της φοροδιαφυγής, η οποία επιτυγχάνεται μέσω offshore εταιρειών, τριγωνικών και ενδοομιλικών συναλλαγών, λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών, πλαστών και εικονικών τιμολογίων και άλλων πρακτικών διαφθοράς.

Ο γ. γ. Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, παρουσίασε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, την Έκθεση Πεπραγμένων για τη διετία 2012-2014 της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για μία έκθεση-κόλαφο 103 σελίδων, στην οποία παρουσιάζεται με στοιχεία η διαφθορά στην Ελλάδα, αλλά και οι κινήσεις στις οποίες προχώρησε η Γραμματεία για την αντιμετώπισή της.

Τη μάχη για την πάταξη της διαφθοράς «συνεχίζουμε ανυποχώρητοι, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε κατεστημένες νοσηρές αντιλήψεις, οικονομικά συμφέροντα και κυκλώματα διαπλοκής που, κατά το παρελθόν, ορισμένοι ανέχθηκαν δίνοντας χώρο σε εξωθεσμικά κέντρα που υπονόμευσαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και ποδηγέτησαν την πολιτική ζωή της χώρας» σημείωσε ο κ. Σούρλας, χαρακτηρίζοντας την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εθνική υπόθεση.

«Ανοίξαμε και θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε φακέλους διαφθοράς, όπως αυτούς των offshore εταιρειών, τριγωνικών και ενδοομιλικών συναλλαγών, λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών, των πλαστών και εικονικών τιμολογίων κ.λ.π.. Θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν επιπτώσεις στους θεσμούς και στην οικονομία, όταν μάλιστα εκτιμάται ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία ανέρχονται σε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ ετησίως, λόγω της φοροδιαφυγής, που αποτελεί τη βασική αιτία της χρεοκοπίας» προσέθεσε καλώντας άπαντες να αντιληφθούν ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για διακρίσεις σε «ημέτερους» και «άλλους», βάσει πολιτικών πεποιθήσεων, βάσει κοινωνικής θέσης και επιρροής. Υπάρχουν μόνον, από τη μια πλευρά οι έντιμοι και οι ευσυνείδητοι και από την άλλη οι διεφθαρμένοι και οι διαπλεκόμενοι».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση-κόλαφος Σούρλα για τη διαφθορά"

Αρνητική η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ν.Ρωμανό

Την άρνηση του δικαστικού συμβουλίου συνάντησε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του. Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, βρίσκει τον Ν.Ρωμανό στην 23η ημέρα απεργίας, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο.

Με «αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο» απαντά ο Νίκος Ρωμανός.

Για τυπικούς λόγους η άρνηση

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για το λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης - ανακριτής, το οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.

Ο ειδικός εφέτης - ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Ν.Ρωμανός

Σε επιστολή του ο Νίκος Ρωμανός αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν εμμέσως πλην σαφώς υπαγορευμένη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει πίσω, ούτε αποδέχεται την πρόταση για εξ αποστάσεως φοίτηση.

Υπογραμμίζει, δε: «Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο.

»Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.

»Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα. Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

»Όλα για όλα!

Για όσο ζούμε και όσο αναπνέουμε Ζήτω η Αναρχία!
6 Δεκέμβρη ραντεβού στους δρόμους της οργής
Η σκέψη μου τριγυρνάει στους γνωστούς δρόμους
Γιατί αξίζει να ζεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
Και όπως λέμε και εμείς Δύναμη.
»ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού».
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς και για τις επόμενες ημέρες.
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητική η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ν.Ρωμανό"

Οι προτάσεις της ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κόμματος για την προετοιμασία της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση. Γιατί μέσα από την κρίση, που βιώνουμε αυτόν τον καιρό, προβάλλει η ιστορική ανάγκη για μεγάλες και βαθιές τομές στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματός μας.

Αυτή την ιστορική ανάγκη υπηρετεί η σημερινή υπεύθυνη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Μεταπολίτευση, που θα οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα.

Σήμερα, θέτουμε προς δημόσια διαβούλευση και συζήτηση τις προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.

Οι αλλαγές αυτές απαιτούνται από τον ελληνικό λαό και κρίνουν την ευθύνη, την ωριμότητα και τη βούληση του πολιτικού μας συστήματος, να τολμήσει ριζοσπαστικές τομές, θέτοντας τα θεμέλια μιας καινούργιας εποχής.

Μιας εποχής, με τη Δημοκρατία μας θεσμικά πιο ισχυρή, πιο λειτουργική, πιο παραγωγική.

Με τον Έλληνα πολίτη να ξαναβρίσκει τη χαμένη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς.

Την ελληνική οικονομία σε ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.

Την κοινωνία μας πιο συνεκτική.

Το εθνικό μας σύστημα πιο δίκαιο, πιο σταθερό, πιο λειτουργικό.

Από σήμερα, ανοίγει ο εθνικός διάλογος για το νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας.

Με τρόπο δημοκρατικό, υπεύθυνο και συντεταγμένο. Γιατί το Σύνταγμα και οι διαδικασίες άμεσης διαβούλευσης με το λαό, είναι σοβαρά θεσμικά και πολιτειακά ζητήματα για να γίνονται αντικείμενο κομματικών επιδιώξεων από την Κυβέρνηση.

Κινήσεις πρόσκαιρου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που αποσκοπούν να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, είναι δημοκρατικά απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Τα δημοψηφίσματα δεν προσφέρονται για άλλοθι.

Απευθύνουμε πρόσκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας, στην κοινωνία των πολιτών, στον πνευματικό κόσμο, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και τους κοινωνικούς εταίρους, να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.

Βασικές επιδιώξεις των προτεινόμενων κατευθύνσεων είναι:

  • η εξισορρόπηση και η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος με τη δημιουργία ουσιαστικών αντίβαρων στον πρωθυπουργοκεντρικό σημερινό χαρακτήρα του.
  • η διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στους θεσμούς και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί.
  • η πιο αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών αγαθών και των ατομικών δικαιωμάτων.
  • η συμβολή στην ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.
Αυτός είναι ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση».

Προτάσεις - κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση

Οι προτάσεις-κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση είναι οι εξής:
  1. Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  2. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.
  3. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
  4. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
  5. Επανεξέταση του αριθμού των Βουλευτών και των Βουλευτών Επικρατείας.
  6. Αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών και ιδίως την κατάργησή της όπως ισχύει σήμερα.
  7. Αναθεώρηση της διάταξης για την  ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.
  8. Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας (πρόταση ΝΔ).
  9. Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων και  εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.
  10. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
  11. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή  του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.
  12. Ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου.
  13. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.
  14. Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας.
  15. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής. Επίσης θεσμοθέτηση δύο Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.
  16. Παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου μόνον με τυπικό νόμο.
  17. Υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του  Δημοσίου, εκτός εκείνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  18. Κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών.
  19. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
  20. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.
  21. Οριοθέτηση της εν γένει δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων , ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  22. Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
  23. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  24. Εξορθολογισμός των διατάξεων για τα Μ.Μ.Ε. προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.
  25. Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων  διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
  26. Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος και σύνδεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την εξασφάλιση ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.
  27. Πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.
  28. Αναθεώρηση του άρθρου 17, προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής προστασίας του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
  29. Αναθεώρηση του άρθρου 24  (και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου.
  30. Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.
  31. Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι προτάσεις της ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση"

Άτομα με Αναπηρία: Το ΕΣΥ έχει λαβωθεί και μαζί με αυτό όλοι εμείς

Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σημερινή, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, στα πέτρινα χρόνια του Μνημονίου και της Τρόικας, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων -στη προκειμένη περίπτωση των Ατόμων με Αναπηρία- διακυβεύονται κατάφωρα και πληγώνονται δραματικά.

Η 3η Δεκεμβρίου δεν πρέπει να είναι διαφορετική από τις άλλες ημέρες, αναφέρει στο onΜed ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, αλλά είναι ημέρα στην οποία θα πρέπει να δίνουμε λίγο παραπάνω έμφαση.

Και συνεχίζει: «Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας μας και ο αγώνας όλων των ατόμων με αναπηρία θα πρέπει να είναι συνεχής ενάντια στην φτώχεια και τον αποκλεισμό. Ωστόσο, η 3η Δεκεμβρίου 2014 φέρνει την αγωνία και το άγχος των ΑμΕΑ, οι οποίοι βιώνουν στο πολλαπλάσιο τις δύσκολες συνθήκες αυτές. Το ερώτημα επομένως δεν είναι εάν στα χρόνια της κρίσης έχουμε υπηρεσίες υγείας όλοι εμείς που υποφέρουμε, αλλά σε τι βαθμό έχουμε υπηρεσίες υγείας και πρόσβαση σε αυτές».

Το ΕΣΥ προσφέρει λιγότερες υπηρεσίες υγείας, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, γιατί έχει λαβωθεί, αναφέρει ο κ. Βαρδακαστάνης, προσθέτοντας, ότι «η μεγαλύτερη αταξία σήμερα στην υγεία και στο κομμάτι της αναπηρίας είναι τα ΚΕΠΑ. Είναι γεγονός ότι η χώρα μας, όπως και κάθε χώρα, έχει ανάγκη από έναν αξιόπιστο Οργανισμό πιστοποίησης και ελέγχου αναπηρίας. Η πιστοποίηση είναι η καρδιά του ζητήματος και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε επέμβαση με βίαιο και βάρβαρο τρόπο». Με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ για το ΚΕΠΑ, όπως αναφέρει ο συνομιλητής μας, στις 21 Νοεμβρίου τα 120.000 άτομα περίμεναν για να λάβουν πιστοποίηση 2-4 μήνες , αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι πάντα έτσι. Μερικούς μήνες νωρίτερα, στην ουρά για πιστοποίηση περίμεναν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 15% του πληθυσμού μιας χώρας είναι ανάπηροι, ωστόσο η Eurostat αναγνωρίζει το 16% του πληθυσμού. Η Ελλάδα, από την δική της πλευρά, δέχεται ένα ποσοστό της τάξεως του 9,8%, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Βαρδακαστάνη μόνο ένα 3% εκτιμά ότι λαμβάνει παροχές αναπηρίας, δηλαδή 168.000 άτομα.

Εν τω μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καλεί σήμερα τους πολίτες, να συμμετάσχουν στη μεγάλη παναναπηρική συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, μπροστά στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29), με προσυγκέντρωση στις 5.30 στον πεζόδρομο Κοραή, στη στάση του μετρό Πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς, κηδεμόνες ΑΜΕΑ και εργαζόμενοι στα κέντρα ειδικής αγωγής δεν πάει άλλο, δεν ανεχόμαστε τα ψίχουλα που μας ρίχνουν! Όχι στην απάτη του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, δε θα ζήσουμε με ελεημοσύνες. Οργάνωση και Αγώνας είναι η μόνη ΔΙΕΞΟΔΟΣ!»

Και συνεχίζει στο μήνυμά της:

«Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής. Για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων. Για μαζικές προσλήψεις ΑΜΕΑ, αλλά και εργαζόμενων στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, στην ειδική αγωγή. Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία. Ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ που στόχο έχουν το πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ.

Γυρίζουμε την πλάτη σε παλιούς και νέους παραμυθάδες. Δεν υπάρχουν σωτήρες και μεσσίες. Κέρδη, μονοπώλια, ΕΕ και δικαιώματα των εργαζόμενων και των ΑΜΕΑ δεν συμβιβάζονται -είναι σε αμείλικτο πόλεμο. Η ανάκαμψη που ευαγγελίζονται δεξιοί και αριστεροί σωτήρες αν τους αφήσουμε θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ, απομονώνουμε τις συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που στηρίζουν με το αζημίωτο το πέρασμα της αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης και ΕΕ».

Η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί τα παρακάτω αιτήματα για τα Άτομα με Αναπηρία:

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια και ειδική αγωγή, με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

- Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση-οδηγία του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

- Κατάργηση του παράβολου (χαράτσι) που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

- Να μη σταματάει ούτε στιγμή η καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης αναπηρίας, χωρίς καμία επίπτωση για όσο ο ανάπηρος και ο χρονίως πάσχων περιμένει να εξεταστεί από τα ΚΕΠΑ.

- Έκτακτη ενίσχυση 1.000€ σε όλους τους ανάπηρους των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα τώρα εν όψει εορτών, για να μπορέσουν στοιχειωδώς να καλύψουν τις ανάγκες τους.

- Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρόνοιας και στα κέντρα ειδικής αγωγής.

- Μέτρα προστασίας των ανέργων, 600€ επίδομα για όσο κρατάει η ανεργία.

- Μαζικές προσλήψεις αναπήρων τώρα με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Άτομα με Αναπηρία: Το ΕΣΥ έχει λαβωθεί και μαζί με αυτό όλοι εμείς"

Πρόγραμμα επιλογής 10 νέων “ταλέντων” από τον ΟΤΕ με σύμβαση αορίστου χρόνου

Δέκα νέοι, που θα έχουν όλα τα προσόντα για να γίνουν οι αυριανοί “ηγέτες”, θα προσληφθούν από τον ΟΤΕ, υπογράφοντας σύμβαση αορίστου χρόνου, μετά από ένα πρόγραμμα αυστηρής επιλογής και αξιολόγησης.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, υλοποιώντας το πρώτο ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program, θα αναζητήσουν ταλαντούχους νέους και νέες έως 28 ετών, κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου, με προσωπικό όραμα και πάθος, προσήλωση στην προσωπική τους ανάπτυξη και όρεξη να εργαστούν στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό Όμιλο στην Ελλάδα.

“Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία σε ένα διεθνές εργασιακό περιβάλλον, να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους και να γίνουν οι αυριανοί ηγέτες και επιτυχημένοι επαγγελματίες” τόνισε ο προεδρος Μιχ. Τσαμαζ, σημειώνοντας “η επένδυση στους νέους ανθρώπους είναι επένδυση στο μέλλον”. Παράλληλα, θα τρέξει και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για την αξιοποίηση και ανάδειξη στελεχών που εργάζονται ήδη στον Όμιλο, αφορά 30 εργαζόμενους, όχι προϊστάμενοι, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να γίνουν τα στελέχη του αύριο, το οποίο ξεκινάει το Φεβρουάριο του 2015.

Η εταιρεία, από σήμερα, έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αναζήτησης των 10 νέων που μπορούν να αποτελέσουν τις προσωπικότητες της επόμενης δεκαετίας. Γι’ αυτό έχει ήδη ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποστέλλουν το βιογραφικό τους εως και τις 30 Δεκεμβρίου, www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr. Η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2015.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα επιλογής 10 νέων “ταλέντων” από τον ΟΤΕ με σύμβαση αορίστου χρόνου"

Οι ναζί εγκληματίες που "έπνιξαν"στο αίμα την Ελλάδα

Με αφορμή την είδηση ότι είναι νεκρός ο Αλόις Μπρούνερ, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο «Χασάπης της Θεσσαλονίκης», το enikos.gr κάνει μια αναφορά στους ναζί εγκληματίες που «έπνιξαν στο αίμα» την Ελλάδα στη διάρκεια της Κατοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 269 πόλεις και χωριά δέχθηκαν μαζικά δολοφονικά χτυπήματα.

Η σφαγή του Διστόμου στις 10 Ιουνίου του 1944 υπήρξε ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα, καθώς έχασαν τη ζωή τους 228 συμπατριώτες μας. Υπεύθυνος θεωρήθηκε ένας από τους επικεφαλής αξιωματικούς, ο Χανς Τσάμπελ. Μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στη Γαλλία. Εκδόθηκε στην Ελλάδα, αλλά στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στη Γερμανία με το αιτιολογικό να γίνουν εκεί οι έρευνες. Τελικά έμεινε ελεύθερος.

Στις 2 Ιουνίου του 1941 με εντολή του Γερμανού στρατηγού Στούντεντ αλεξιπτωτιστές του υπολοχαγού Τρέμπες κατέλαβαν το χωρίο Κοντομαρί Χανίων και διέπραξαν την πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην κατεχόμενη Ελλάδα. Συνέλαβαν 25 κατοίκους, ηλικίας 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Μια μέρα αργότερα ισοπέδωσαν την Κάντανο. Επίσης στις 2 Ιουνίου του 1941 μετά από διαταγή του στρατηγού Στουρμ οι ναζί έκαψαν τα χωριά Πηγή, Αδέλη, Λουτρό, Παλαιοχώρι στην Κρήτη και σκότωσαν δεκάδες κατοίκους.


Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία έδρασαν ο στρατηγός Κρένσκυ και ο συνταγματάρχης Ρίττερ Φον Εμπερλαϊν. Με εντολή τους οι ναζί στις 17 Οκτωβρίου του 1941 σκότωσαν 212 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κορδιλίων, στις 20 Οκτωβρίου του 1941 δολοφόνησαν 135 κατοίκους στο Μεσόβανο και στις 25 Οκτωβρίου 1941 όσους κατοίκους βρήκαν στο χωριό Αμπελόφυτο και αργότερα εκατοντάδες ομήρους στα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης.

Η σφαγή του Κομμένου στην Άρτα ήταν μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην ιστορία της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, καθώς έχασαν τη ζωή τους 317 άτομα. Υπεύθυνος θεωρείται ο ταγματάρχης Φάλνερ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη αργότερα από παρτιζάνους του Τίτο στη Σερβία και εκτελέστηκε.


Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ήταν ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με εντολή του υποστράτηγου Καρλ φον Λε Ζουίρ, ο ταγματάρχης Χανς Εμπερσμπέργκερ και οι άνδρες στις 13 Δεκεμβρίου του συγκέντρωσαν όλο τον πληθυσμό στην κεντρική πλατεία και οδήγησαν τους άνδρες άνω των 13 ετών σε μια επικλινή τοποθεσία, που ονομαζόταν «Ράχη του Καπή», ενώ τα γυναικόπαιδα τα κλείδωσαν στο σχολείο.
Με ριπές πολυβόλων οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους συγκεντρωμένους, γύρω στους 800 ανθρώπους. Μόνο 13 άνδρες διασώθηκαν και αυτοί επειδή είχαν καλυφθεί από τα πτώματα των συμπολιτών τους και οι Γερμανοί τους θεώρησαν νεκρούς.


Στη Θεσσαλονίκη έδρασε ο Μαξ Μέρτεν, ο οποίος ήρθε στην  Ελλάδα τον Απρίλιο του 1942, ένα χρόνο μετά τη γερμανική εισβολή, συνοδευόμενος από τον υπασπιστή του, Μάισνερ, με τον οποίο και εγκαταστάθηκε στη συμπρωτεύουσα τη διετία 1942-1944, όπου και ανέλαβε τη γενική εποπτεία της δίωξης των Εβραίων της Μακεδονίας, σύμφωνα με την από 7 Ιουλίου 1942 σχετική διαταγή της Κομαντατούρ «περί μέτρων κατά των Εβραίων και των περιουσιών αυτών», αντικαθιστώντας σε πολλές των περιπτώσεων και τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή Μακεδονίας και Αιγαίου.
Ο Μαξ Μέρτεν θεωρήθηκε ο κύριος υπεύθυνος της γενοκτονίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, διατάσσοντας τη μεταφορά περίπου 45.000 ατόμων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.


Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ναζί εγκληματίες που "έπνιξαν"στο αίμα την Ελλάδα"

Νέες δεσμεύσεις ζητάει η Τρόικα

Δεν χαλαρώνουν καθόλου από τη σκληρή στάση οι δανειστές, καθώς με το απαντητικό e-mail που έστειλαν τα ξημερώματα στην ελληνική κυβέρνηση ζητούν από την Αθήνα περισσότερες εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις για τα δημοσιονομικά.

Στο e-mail που έφτασε τα ξημερώματα στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των δανειστών διατυπώνουν νέες απαιτήσεις. Ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στην Αθήνα. Ενδεικτικό είναι πως ζητούν σχέδια νόμου, όπως, για παράδειγμα, στο θέμα του ασφαλιστικού.

Οπως είχε γίνει γνωστό από χθες, το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα το Σάββατο, αν ικανοποιηθούν άμεσα οι απαιτήσεις τους για δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά. Πρακτικά, πάντως, αυτό σημαίνει πως δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα εξακολουθεί να καθυστερεί και να εκφράζει καχυποψία για την εισπρακτική επιτυχία τόσο των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση όσο και των προβλέψεων του Προϋπολογισμού.

Η νέα προσπάθεια των δανειστών να κωλυσιεργήσουν την επιστροφή τους στην Αθήνα, ζητώντας λεπτομέρειες για θέματα τα οποία έχουν ήδη απαιτηθεί, ενδεχομένως να φανερώνει ένα σχέδιο επέκτασης του Μνημονίου για ακόμη έξι μήνες, όπως υποστηρίζουν και πηγές από την κυβέρνηση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες δεσμεύσεις ζητάει η Τρόικα"

Οι αλλαγές που προωθούνται στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ουσιώδεις παρεμβάσεις στον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό ως νόμο Κατσέλη, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με δύο κεντρικές στοχεύσεις: πρώτον, την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων, οι οποίες ξεπερνούν τις 100.000 και έχουν προγραμματισθεί να εκδικασθούν ακόμη και το 2028 και δεύτερον, τον περιορισμό των λεγόμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών». Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται η μεταφορά όλων των υποθέσεων από τα περιφερειακά ειρηνοδικεία στα κεντρικά, ενώ αυστηροποιείται η διαδικασία χορήγησης προσωρινής αναστολής πλειστηριασμού, έτσι ώστε να περιορισθούν φαινόμενα κατάχρησης αυτής.

Πέραν των αλλαγών στον «νόμο Κατσέλη», το υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύεται έναντι της τρόικας ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα ετοιμάσει νομοσχέδιο για τη θέσπιση του επαγγέλματος του «διαχειριστή πτώχευσης», εν όψει των αλλαγών που προωθούνται στο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στην τρόικα, οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης στον νόμο 3869/2010 είναι οι ακόλουθες:

• Ολες οι υποθέσεις θα μεταφερθούν από τα περιφερειακά δικαστήρια στα κεντρικά. Ως εκ τούτου θα οριστούν νέες δικάσιμοι για όλες τις υποθέσεις. Ειδικά για όσες υποθέσεις έχει ορισθεί δικάσιμος μετά την 1/1/2017 θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης είτε από τον οφειλέτη είτε από τον πιστωτή. Η αίτηση θα κατατίθεται δωρεάν, ενώ σε περίπτωση που υποβάλλεται από τον οφειλέτη, δεν θα απαιτείται η χρήση δικαστικού επιμελητή για την ενημέρωση των πιστωτών.

• Η προσωρινή αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη που χορηγείται μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ρύθμισης των χρεών, κατόπιν αιτήματος του οφειλέτη, αφορά μόνο την κύρια κατοικία.

• Οι μηνιαίες δόσεις που υποχρεούται να καταβάλλει ο οφειλέτης μέχρι την εκδίκαση της αίτησης για ρύθμιση των χρεών του θα υπολογίζονται πλέον με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και την κατάσταση του κάθε οφειλέτη (εξατομικευμένο προφίλ). Οι δαπάνες αυτές είχαν καθορισθεί την άνοιξη από το υπουργείο Ανάπτυξης ως «μπούσουλας» για τη ρύθμιση των δανείων και ενδεικτικά ήταν 1.347 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Η προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των καταδιωκτικών μέτρων θα επανεξετάζεται έπειτα από ορισμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να προσαρμόζεται η δόση στην τρέχουσα κάθε φορά οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

• Θα γίνεται κατηγοριοποίηση των υποθέσεων και ιεράρχηση της εκδίκασης αυτών ως εξής: αιτήσεις οφειλετών που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία, αιτήσεις οφειλετών μόνο με κύρια κατοικία, αιτήσεις οφειλετών και με άλλα περιουσιακά στοιχεία πλην της κύριας κατοικίας.

• Προκειμένου οι δύο πλευρές να επιλέγουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (στον νόμο σήμερα ονομάζεται προδικαστικός συμβιβασμός) προτείνεται το ακόλουθο κίνητρο: εάν πιστωτές και οφειλέτες δεν καταλήξουν σε συμβιβασμό αποστέλλεται από τον διαμεσολαβητή σχετική έκθεση στο Ειρηνοδικείο. Εάν η απόφαση του Ειρηνοδικείου είναι παρόμοια με αυτή που είχε προταθεί στο πλαίσιο της εξωδικαστικής διαδικασίας προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σε αυτούς που την αρνήθηκαν, καθώς και η επιβάρυνσή τους με τα δικαστικά έξοδα.

Στο πλαίσιο τέλος του νομοσχεδίου για τον «διαχειριστή πτώχευσης» προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου επαγγελματικού σώματος που θα πιστοποιεί τα προσόντα των διαχειριστών πτώχευσης, θα θεσπίσει έναν κώδικα δεοντολογίας και θα δημιουργήσει κι ένα μητρώο μελών. Το επάγγελμα αυτό θα ασκείται από εξειδικευμένους δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές που προωθούνται στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Τι είναι το «λαχείο» που προτείναμε στην Τρόικα για να αυξηθούν τα έσοδα!

Στο κυνήγι της …«τυχερής απόδειξης» που θα τους επιστρέφει χρήματα ή θα τους μοιράζει δώρα για τις δαπάνες που πραγματοποιούν, θέλει να βάλει η κυβέρνηση τους φορολογούμενους. Με βάση τις θέσεις που παρουσίασε στην Τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να καταστήσει «λαχείο» την κάθε απόδειξη για τον φορολογούμενο, καθώς διαπιστώνει ότι δεν επαρκούν οι ποινές και οι κυρώσεις για την μη έκδοσή τους. Υπολογίζει μάλιστα σε αύξηση εσόδων από ΦΠΑ κατά 500 εκατ. ευρώ!

Το μέτρο θα συνδεθεί είτε με την ίδια την απόδειξη, είτε με την φοροκάρτα ή την πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Η κυβέρνηση επικαλείται μία λεπτομερή έκθεση, η οποία περιλαμβάνει εκτενή τεκμηρίωση για τη μεγάλη επιτυχία παρόμοιων προγραμμάτων σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Σλοβακία. Εάν τα πρόσθετα έσοδα στην περίπτωση της Πορτογαλίας ήταν 1,6 δισ. ευρώ ετησίως, σε αυτό το στάδιο, για την Ελλάδα τα προσδιορίζει σε τουλάχιστον επιπλέον 500 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση έγκειται σε κληρώσεις δώρων (αυτοκίνητα κλπ) ή χρηματικών επάθλων με βάση τον αριθμό της κάθε «λαχνού» (μοναδική απόδειξη συναλλαγής). Τα έπαθλα μπορεί να είναι μεγαλύτερα αν γίνεται μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος της χρονιάς (πχ με βάση τον αριθμό του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου που θα κληρωθεί) αλλά θεωρείται πως μπορεί να επιδράσει αποτελεσματικότερα στη συνείδηση των πολιτών αν γίνονται περισσότερες μηνιαίες κληρώσεις, ώστε να ανακοινώνονται πιο συχνά ονόματα «τυχερών» φορολογουμένων.
Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν το παράδειγμα της Βραζιλία, όπου στο τέλος κάθε μήνα μετέχουν σε κλήρωση όλοι όσοι χρησιμοποίησαν πιστωτικές κάρτες, με «δώρα» που τους προσφέρει το δημόσιο από τα έσοδα που συλλέγει από ΦΠΑ.

Το πρόβλημα όμως που διαπιστώνεται και πάλι είναι ότι μπορεί να ζητά κάποιος δυο και τρεις μικρότερες αποδείξεις για μικροποσά, αντί για μία μεγάλης αξίας που θα έπαιρνε κανονικά για το σύνολο κάθε συναλλαγής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι είναι το «λαχείο» που προτείναμε στην Τρόικα για να αυξηθούν τα έσοδα!"

Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Καταδίκασε την Τουρκία για θρησκευτικές διακρίσεις

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε την Τουρκία για παραβιάσεις των άρθρων 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) και 9 (ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και του θρησκεύεσθαι) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από προσφυγή μελών της μειονότητας των Αλεβιτών.

Η μειονότητα κατήγγειλε ότι οι τουρκικές αρχές δεν αναγνωρίζουν στους χώρους λατρείας τους το ίδιο καθεστώς και δεν παρέχουν τις ίδιες διευκολύνσεις που απολαύουν οι χώροι λατρείας των άλλων θρησκευμάτων.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αλεβιτών της Τουρκίας, που αποτελούν το 15% - 20% του πληθυσμού της χώρας (76 εκατ.), αντλούν στοιχεία από τις παραδόσεις των Σιιτών, των Σουνιτών, των Σούφι και πληθυσμών της Ανατολίας, ενώ οι τελετές τους είναι διαφορετικές από αυτές των σουνιτών -της πλειονότητας των πολιτών της Τουρκίας, ορισμένοι εκ των οποίων τους θεωρούν αιρετικούς.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος των Αλεβιτών που προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατήγγειλε ότι οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε διακρίσεις σε βάρος της μειονότητας, αρνούμενες να αναγνωρίσουν ότι τα Τζεμεβί, οι χώροι λατρείας της, επιτελούν θρησκευτική λειτουργία, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως ότι δεν θα χρειαζόταν να καταβάλλεται αντίτιμο για την ηλεκτροδότησή τους.

Το ίδρυμα έχει επισωρεύσει ανεξόφλητες οφειλές ύψους 289.182 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των χώρων λατρείας των Αλεβιτών από το 2006, όταν είχε υποβάλει για πρώτη φορά το αίτημα να εξαιρεθεί από την υποχρέωση να πληρώνει λογαριασμούς ρεύματος για αυτούς.

Το ΕΔΑΔ αποφάνθηκε εναντίον της απόφασης των τουρκικών δικαστηρίων, που έκριναν πως τα Τζεμεβί δεν είναι χώροι λατρείας, με βάση την κρίση της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αλεβιτών δεν αποτελούν χωριστή θρησκεία.

«Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το προσφεύγον ίδρυμα υπέστη μεταχείριση που αποτελεί διάκριση, χωρίς αντικειμενική ή εύλογη αιτία», αφού η άρνηση των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν στο ίδρυμα να μην πληρώνει για την ηλεκτροδότηση των χώρων λατρείας των Αλεβιτών ισοδυναμεί με «διάκριση στη βάση της θρησκείας» των μειονοτικών, αναφέρει το κείμενο της απόφασης του ΕΔΑΔ.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν επέβαλε κάποια ποινή, ενώ έδωσε στο τουρκικό κράτος και στο προσφεύγον ίδρυμα της μειονότητας των Αλεβιτών προθεσμία έξι μηνών για να υποβάλουν προτάσεις για το ύψος της αποζημίωσης που θεωρούν πως θα πρέπει να καταβληθεί λόγω της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε.

Τον Σεπτέμβριο είχαν ξεσπάσει διαδηλώσεις και ταραχές στην Άγκυρα, όταν οι Αλεβίτες αντέδρασαν στα σχέδια να οικοδομηθεί ένα σουνιτικό τέμενος δίπλα σε ένα Τζεμεβί, κάτι το οποίο μέλη της μειονότητας και άλλοι θεώρησαν ότι εντασσόταν μια απόπειρα αφομοίωσής τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Καταδίκασε την Τουρκία για θρησκευτικές διακρίσεις"

ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο - Προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων, την Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο 24ωρο.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ:

1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (03-12-2014) στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (04-12-2014).

2. Από τις βραδινές ώρες σήμερα Τετάρτη (03-12-2014) και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (04-12-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

3. Από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη (04-12-2014) μέχρι και το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο - Προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες"

Δραματικό μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Μην υπονομεύετε τη σταθερότητα, δεν δικαιούσθε να μας φέρεστε έτσι...

Δραματικό μήνυμα προς την Τρόικα να μην υπονομεύει την κυβέρνηση συνεργασίας έστειλε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παραδεχόμενος την ασφυκτική πίεση που του ασκείται και καταταδεικνύοντας ανάγλυφα ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, αλλά και την αγωνία του για την τελική έκβαση.

Μάλιστα, δεν μπορούσε να κάνει πιο ξεκάθαρο το πόσο εξευτελιστικά φέρονται στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των πιστωτών. «Παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις δεν θα δεχθώ. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να φέρεται όπως μας φέρονταν πριν από δύο και τέσσερα χρόνια, όταν τα πάντα κατέρρεαν» είπε, σε μια ασυνήθιστη αποστροφή του λόγου του, ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ξεκαθάρισε ότι το μείζον θέμα στην πλέον κρίσιμη στιγμή, που θα κρίνει την έκβαση τις προσπάθειας, είναι η πολιτική σταθερότητα. Και επεσήμανε: «Αυτή την πολιτική σταθερότητα κανένας δεν νομιμοποιείται στο εσωτερικό να την υπονομεύσει. Αλλά και κανένας δεν δικαιούται στο εξωτερικό, επικαλούμενος την έλλειψη σταθερότητας να φέρνει πιο κοντά την αστάθεια». Προειδοποίησε μάλιστα σε δραματικούς τόνους τους πιστωτές πως «οι αυτοεπιβεβαιούμενες προφητείες, γίνονται συχνά πολύ επικίνδυνες. Και στη δική μας περίπτωση, κάτι τέτοιο θα ήταν πέρα για πέρα άδικο».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, παραδέχθηκε ότι «τώρα η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί είναι η τελευταία αξιολόγηση» και έγινε πιο συγκεκριμένος:
«Τώρα που διαπραγματευόμαστε έχουν τεθεί όροι για αύξηση φόρων και μείωση εισοδημάτων. Τις απορρίψαμε. Και σας το λεω ευθέως» είπε με έμφαση ο Α. Σαμαράς.
Και συνέχισε: «Οι εταίροι προβλέπουν δημοσιονομικό κενό, που δεν επαληθεύεται. Το 2013 και 2014 μας ζητούσαν νέα περιοριστικά μέτρα που αρνηθήκαμε να πάρουμε. Αν είχαμε πάρει τα μέτρα που μας ζητούσαν δεν θα βρισκόμασταν σήμερα στο στάδιο της ανάπτυξης. Μας ζητούν περιοριστικά μέτρα που θα αναχαιτίσουν την ανάπτυξη».

Οπως αποκάλυψε «ξεκαθαρίσαμε στους πάντες ότι αυτά δεν πρόκειται να τα δεχθούμε. Αν εμείς κάνουμε λάθος, θα πάρουμε μέτρα διόρθωσης του δημοσιονομικού μας κενού. Αλλά ούτε πέρσι ούτε πρόπερσι κάναμε λάθος».

Μάλιστα ο Α. Σαμαράς έδωσε το στίγμα για το πού υποχώρησε και γιατί η κυβέρνηση. «Ορισμένες απαιτήσεις τις δεχθήκαμε. Αλλες γιατί είναι λογικές, άλλες γιατί τις αντέχει η οικονομία μας. Αλλά το να αναθεωρήσουμε τις 100 δόσεις ή να αυξήσουμε τον ΦΠΑ φάρμακα ή να μειώσουμε τις συντάξεις, όλα αυτά θα ήταν καταστροφή για την οικονομία» επεσήμανε.

Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε την αγωνία για την πολιτικά κατάσταση στην Ελλάδα. Αφού υποστήριξε ότι όλοι παραδέχονται πως η χώρα είναι καλύτερα από κάθε άλλη φάση, ότι μιλούν για μεγάλες ανατροπές, μεγάλες επιτυχίες στα δημοσιονομικά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σημείωσε:

«Αλλά και όλοι αναρωτιούνται: Θα συνεχίσει δρόμο σταθεροποίησης ή θα κατρακυλήσουμε πίσω στα ελλείμματα; Ολοι αγωνιούν αν θα καταφέρουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους επόμενους μήνες. Αν όχι, θα πάμε σε εκλογές και αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες επιστροφής στα ελλείμματα» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά αυτό είναι που ανησυχεί, η συνέχιση ή όχι της πολιτικής σταθερότητας και επικαλέστηκε την συμπεριφορά αγορών και επενδυτών. «που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε μια χώρα που έχει όλα τα προσόντα να κάνει την μεγάλη άνοδο στην ανάπτυξη» όπως σημείωσε.



Στο ΣΥΡΙΖΑ λένε για αποστασία και εκβιάζουν βουλευτές

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε με ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι στην αντιπολίτευση δείχνουν άγχος και αγωνία γιατί καταλαβαίνουν ότι αν η Ελλάδα περάσει στην επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει γι αυτούς λόγος ύπαρξης. Γι αυτό και μετατρέπουν την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας σε εκβιασμό. Εκβιάζουν τους βουλευτές και υπονομεύουν την συνταγματική τάξη και τους θεσμούς. Φοβίζουν τους πάντες. Λένε ότι θα φορολογήσουν τον πλούτο αλλά δεν μας λένε ποιούς εννοούν πλούσιους. Από που θα δανειστούν; από ποιές αγορές; από τους δανειστές μας αυτούς που απορρίπτουν; Έχουν αλλοπρόσαλλες θέσεις δεν ξέρουν τι θέλουν και που θέλουν να πάνε. Δεν πρόκειται να ανεχθώ και να επιτρέψω της αποσταθεροποίηση της χώρας. Υπέρτατη αρχή σε ώρες κρίσης δεν είναι το κόμμα αλλά η υπευθυνότητα απέναντι στον λαό. Είναι πρωτοφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να αυξάνει την πολιτική αστάθεια».
Αναφερόμενος στον θόρυβο γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το χορό με φήμες για εξαγορά βουλευτών και συνέχισε με καταγγελίες για αποστασία.
«Θέλουν να κάνουν τους βουλευτές νεροκουβαλητές στον μύλο της πολιτικής ανωμαλίας. Η παρούσα βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο και θα βάλει τέλος στα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας. Η πολιτική αβεβαιότητα είναι το μεγάλο πρόβλημα και ο ΣΥΡΙΖΑ την προκαλεί με αυτά που λέει και με αυτά που κάνει.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματικό μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Μην υπονομεύετε τη σταθερότητα, δεν δικαιούσθε να μας φέρεστε έτσι... "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news