facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μπορεί η χρεοκοπημένη χώρα να αντέξει πια το κόστος του πολιτικού συστήματος;

Συναντάω στο δρόμο ένα φίλο, έμπορο του κέντρου, δεν τα γράφεις όλα, μου λέει, δεν γράφεις ότι αυτοί που αντιδρούν πιο έντονα στο άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές είναι όσοι παραδίπλα ανοίγουν ήδη τις Κυριακές. Γελάμε και οι δυο, το πρόβλημα της χώρας, προβλήματα ανταγωνισμού που φρενάρουν την ανάπτυξη και εμποδίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μάχες συμφερόντων, βαφτίζονται λαϊκοί αγώνες.

Πριν λίγα χρόνια οι αντιδράσεις ήταν πολύ πιο έντονες, έκλειναν τα λιμάνια, υπονομεύτηκε ο τουρισμός, για να μην γίνει άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες. Κάποιοι είχαν φοβηθεί ότι αν τα κρουαζιερόπλοια παραλαμβάνουν και αποβιβάζουν επιβάτες στα ελληνικά λιμάνια, θα μπουν καινούργιοι παίκτες στην αγορά μεταφορών. Έλεγαν κάτι ακατάληπτα, για τους Έλληνες ναυτικούς και την ποσόστωση και τους ελληνικούς μισθούς, λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση κρουαζιερόπλοια που μπορεί να έχουν έδρα την Καραϊβική να προσλαμβάνουν προσωπικό ανάλογα με το τι θέλει και με ποιους όρους, το κάθε λιμάνι. Έγινε μισή απελευθέρωση, ούτε καν ολόκληρη, και άρχισαν να μπαίνουν μερικά δις έσοδα στη χώρα. Σήμερα αν πει κάποιος αυτά που ακούγαμε το 2010, το 2011, θα σηκωθεί η μισή Ελλάδα να τον φάει.

Πληρώσαμε 22 εκ. πρόστιμο και θα πληρώνουμε 55 χιλιάδες κάθε μέρα από τώρα και στο εξής γιατί ακόμα δεν έχουμε κλείσει τις χωματερές. Δεκάδες μικρά και μεγάλα συμφέροντα, κομματικά συμφέροντα, δημοτικά αντισταθμιστικά, η βιομηχανία αυθαιρέτων και καταπάτησης δημόσιας γης, βυτιοφόρα, συμμορίες που κάνουν πλιάτσικο στα σκουπίδια, πολίτες με το σύνδρομο της ιδιοτέλειας «όχι στην αυλή μου», ενωμένοι, αντιδρούν με ηρωισμό πάντα. Είναι φυσικά οικολόγοι. Στη Βιέννη έχουν εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στη μέση της πόλης, εδώ αποκρούουμε κάθε πρόταση ώστε να μη θιγεί κανένα συμφέρον, να μη διαταραχθεί η ισορροπία της καθυστέρησης. Υπέρ του λαού πάντα.

Αν ρωτήσεις, οι περισσότεροι θα σου πουν ότι υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα στο θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, οι ανάλγητοι θέλουν ομαδικές απολύσεις. Μα η Ελλάδα είναι, παρά την απαγόρευση, η χώρα των ομαδικών απολύσεων, ποιων ομαδικών, των συνολικών. 100δες χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και οι εργαζόμενοι έμειναν στο δρόμο χωρίς καν αποζημίωση πολλές φορές. 2-3 επιχειρήσεις όλες κι όλες αυτά τα χρόνια ζήτησαν την άδεια να προχωρήσουν σε μεγάλες απολύσεις μήπως σωθούν και σωθεί και η εργασία των υπολοίπων, δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους, έκλεισαν, ησυχάσαμε όλοι. Καμιά σχέση δεν έχει η συζήτηση ούτε με ομαδικές απολύσεις, ούτε με λοκ άουτ, αυτά είναι τα περιφερειακά που αναδεικνύονται από κόμματα και ΜΜΕ για να συσκοτιστεί το επίμαχο θέμα. Το οποίο είναι και πάλι το κόστος του κομματικού συστήματος, το πολιτικό χρήμα.

Ο κρατικός συνδικαλισμός στοιχίζει δυσανάλογα πολλά στους πολίτες. Έχουμε τη μικρότερη συμμετοχή εργαζομένων και τα περισσότερα σωματεία, 4.000, εκ των οποίων το 83% στο δημόσιο τομέα. Αντίστοιχη εικόνα και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και στο συνεταιριστικό. Κάθε φορά που γίνεται μια συζήτηση, για τα ωράρια ας πούμε, βγαίνουν καμιά δεκαριά εκπρόσωποι εμπόρων, φαρμακοποιών, είναι το παλιό ανέκδοτο που έλεγε, αν φωνάξεις κύριε πρόεδρε στην Ελλάδα θα γυρίσει ο μισός κόσμος. Στη διάρκεια των 39 χρόνων μετατροπής του συνδικαλισμού σε γραφειοκρατία, αποκτήθηκαν «κεκτημένα» που σήμερα είναι εξωπραγματικά. Άδειες που φτάνουν ανάλογα με τη βαθμίδα και στην ολοκληρωτική απουσία από την εργασία, κανονικές αργομισθίες που κάποτε διαρκούν δεκαετίες. Συνδικαλιστικές διπλές συντάξεις, έσοδα από υποχρεωτικές κρατήσεις στους μισθούς των εργαζομένων ή από υποχρεωτικές συνδρομές στα επιμελητήρια. Έσοδα από την Εργατική Εστία, τα διάφορα υπουργεία, έσοδα υπό μορφήν εργοδοτικής ενίσχυσης, λες και είναι μέτοχοι και παίρνουν μέρισμα από τις ΔΕΚΟ. Διορισμοί στα ΔΣ των κρατικών εταιρειών, έξοδα παράστασης, οδοιπορικά, αμοιβές επιτροπών, την ίδια ώρα που οι προαγωγές και οι αυξήσεις τρέχουν, αργά ή γρήγορα φτάνουν στη σύνταξη, διευθυντές πια όλοι, παίρνουν και εφάπαξ ενός εκατομμυρίου, όπως μάθαμε, στο τέλος, πριν γίνουν βουλευτές και συνεχίσουν την καριέρα τους. Ευρωπαϊκά προγράμματα που προορίζονται για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, ΕΣΠΑ, μετατρέπονται σε «σεμινάρια συνδικαλιστικής επιμόρφωσης». Διαχείριση των προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας με ανταμοιβή την είσπραξη προμήθειας. Δεν είναι παράδοξο ότι με αυτούς τους όρους, με τη μέθοδο της πολυδιάσπασης, οι συνδικαλιστικοί φορείς στον ίδιο χώρο συνεχώς πολλαπλασιάζονται, όπως συμβαίνει στις μεγάλες ΔΕΚΟ με τα δεκάδες διαφορετικά σωματεία. Δεν είναι επίσης παράδοξο με τέτοιο μεγάλο κύκλο εργασιών, ότι η δικαιοσύνη συχνά επεμβαίνει είτε για τις οφσόρ στην Κύπρο, είτε για το «συνδικαλιστικό τουρισμό» στις Μπαχάμες, είτε για τις αναθέσεις μελετών στα παιδιά τους.

Στην πιο πρόσφατη υπόθεση που απασχόλησε την επικαιρότητα, οι έλεγχοι των οικονομικών επιθεωρητών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς αποκάλυψαν στο έκθαμβο κοινό Lexus των 67.000, ενοίκια δύο σπιτιών προέδρου 160.000, έξοδα κυλικείου διοίκησης 345.000 και λοιπά ψιλά για βασιλόπιτες, κινητά και γαλοπούλες. Το θέμα δεν είναι οι λίγες περιπτώσεις που φτάνουν στη δικαιοσύνη. Αλλά το κομματικό προσωπικό (γιατί στελέχη κομμάτων στις κεντρικές επιτροπές, στον προθάλαμο της Βουλής είναι όλοι), το οποίο έχει κατορθώσει να μεγαλώνει σιωπηλά το μερίδιό του στη διανομή του δημόσιου πλούτου. Και στην εποχή της χρεοκοπίας να το διαφυλάσσει όσο μπορεί. Από τις 6,5 χιλιάδες συνεταιρισμούς έχουν μείνει πια 4,5 χιλιάδες αλλά και απ’ αυτούς μόνο 500 υπολογίζονται οι ενεργοί.

Στην εποχή της κρίσης, με την ανάγκη προστασίας της εργασίας να είναι μεγαλύτερη, ο κρατικός συνδικαλισμός αυτοαναπαράγεται, αυτονομημένα τμήματα προσθέτουν κόστος στην κρατική γραφειοκρατία το οποίο αφαιρείται από την εργασία την οποία υποτίθεται προστατεύουν. Δεν ήταν πάντα έτσι. Τη δεκαετία του ’80 ακόμα, όταν λέγαμε συνδικαλισμός, εννοούσαμε κάποιους ηρωικούς ανθρώπους που νοίκιαζαν ένα υπόγειο στα Εξάρχεια με τις εθελοντικές εισφορές των μελών τους. Μετά ήρθαν τα συνέδρια στο Μακεδονία Παλλάς και τα νοικιασμένα από πρακτορείο πούλμαν που κλείνουν την Πανεπιστημίου σε κάθε «μεγαλειώδη διαδήλωση». Μπορεί η χρεοκοπημένη χώρα να αντέξει πια αυτό το κόστος του πολιτικού συστήματος; Πρέπει να το μειώσουμε; Πρέπει τουλάχιστον να πούμε για τι πράγμα μιλάμε; Σ’ αυτή τη χώρα σχεδόν ποτέ δεν μιλάμε για ό,τι συμβαίνει. Το σύστημα έχει αναγάγει τη μεταμφίεση σε τέχνη. Παραπειστικές μάχες, ψεύτικοι εχθροί, κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο, όλοι είναι «φίλοι του λαού», κατηγορούν πάντα τους άλλους, αντιστρέφουν τους ρόλους, ηρωικά υπερασπίζονται προνόμια, οι δομές της χρεοκοπίας μένουν ανέπαφες και ο καιρός κυλάει.

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΕΣ/athensvoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπορεί η χρεοκοπημένη χώρα να αντέξει πια το κόστος του πολιτικού συστήματος; "

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hellas online από τη Vodafone

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού 72,7% που κατείχαν στην hellas online οι εταιρείες Intracom Holdings και World Equities Investments Holdings SA".

Kατέχοντας ήδη μερίδιο 18,4% στην hellas online, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό της ποσοστό Vodafone Ελλάδας, πλέον ανέρχεται στο 91,2%.

Η Vodafone Ελλάδας και η hellas online, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, ως ξεχωριστές εταιρείες, συνεχίζοντας και διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους, πάντα με επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών κινητής και σταθερής επικοινωνίας, καθώς και την παροχή της βέλτιστης εξυπηρέτησης, των πελατών τους.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hellas online από τη Vodafone"

Δεν αίρεται η ασυλία του Γ. Μιχελάκη

Ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε στην ολομέλεια την άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη για την υπόθεση του εφοπλιστή Πάλλη, η Ολομέλεια απέρριψε σήμερα το αίτημα και έτσι η υπόθεση δεν θα μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα στη μυστική ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μιχελάκη ψήφισαν 86, κατά 96, παρών 7 ενώ στην κάλπη βρέθηκε και 1 λευκό.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στις 20 Νοεμβρίου, είχε προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα η απουσία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης έλεγε δημόσια ότι θέλει να πάει στα δικαστήρια, αλλά σήμερα στην ομιλία του στη Βουλή απέφυγε να καλέσει τους συναδέλφους του να ψηφίσουν και περιορίστηκε να δηλώσει ότι αν αρθεί η ασυλία του είναι σαν η Βουλή να καταδικάζει τους βουλευτές, επειδή εκτελούν τα καθήκοντά τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αίρεται η ασυλία του Γ. Μιχελάκη "

Νομοσχέδιο-βόμβα για το χώρο του ποδοσφαίρου

Αίσθηση, αλλά και αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει το περιεχόμενο του νέου αθλητικού νόμου που δόθηκε στη διαβούλευση, καθώς περιλαμβάνει ρηξικέλευθες διατάξεις, οι οποίες εφόσον ψηφιστούν και εφαρμοστούν, θα αλλάξουν άρδην το θολό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου (και όχι μόνο).

Όσον αφορά στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, υπάρχουν διατάξεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας προς την κατεύθυνση της διεύρυνσής του (αφού ως γνωστόν το Δ.Σ. της ΕΠΟ εκλέγεται από ένα μικρό εκλογικό σώμα που δυνητικά είναι εύκολα χειραγωγούμενο), με κατάργηση των Ενώσεων και δικαίωμα ψήφου στα Σωματεία.

Αλλαγές υπάρχουν και στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, στη διαιτησία, στην αναγνώριση των ομοσπονδιών από τη ΓΓΑ και στη θητεία των μελών του Δ.Σ. των ομοσπονδιών. Όλες οι διατάξεις έχουν στόχο τη διαφάνεια και τον έλεγχο, ενώ κινούνται στην κατεύθυνση του ξεκαθαρίσματος ενός θολού τοπίου που υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι καταργείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και η ΔΕΑΒ.

Για την αντιμετώπιση της βίας δε, καταργείται πλήρως η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών και η χορήγηση εισιτηρίων σε συνδέσμους. Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω, προβλέπονται ποινικές ευθύνες για τις ΠΑΕ!

Το αυτοδιοίκητο

Πολλές από τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου που αφορούν το ποδόσφαιρο, θεωρείται βέβαιο πως θα προκαλέσουν έξαλλες αντιδράσεις από τον κόσμο του ποδοσφαίρου που έχει φέρει το άθλημα στο σημερινό του κατάντημα.

Ήδη άλλωστε υπάρχουν φωνές, που μιλούν για ευθεία παρέμβαση του κράτους στο "αυτοδιοίκητο" του ποδοσφαίρου, όπως το εννοούν οι παράγοντες που το υπερασπίζονται. Και θεωρείται βέβαιο, ότι αργά ή γρήγορα, η ΕΠΟ θα απευθυνθεί στην FIFA και θα καταγγείλει το νόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ωστόσο, ακόμη και για το αυτοδιοίκητο, υπάρχει πρόβλεψη στο νέο αθλητικό νόμο και μάλιστα με έξυπνο τρόπο. Αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι "για θέματα ανάδειξης, συγκρότησης, θητείας οργάνων διοίκησης των αθλητικών φορέων, διαιτησίας και αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο με την επιφύλαξη τυχόν ρητών αντίθετων καταστατικών διατάξεων της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος. Οι ρητές αντίθετες καταστατικές διατάξεις των οικείων διεθνών ομοσπονδιών, βεβαιώνονται μόνο με γνωμοδότηση του CAS"!

Όποιος έχει αντίρρηση λοιπόν (βλέπε ΕΠΟ), θα χρειαστεί να τρέξει στο CAS για να γνωμοδοτήσει ότι υπάρχει πράγματι παραβίαση του αυτοδιοίκητου και όχι παραβίαση… συμφερόντων!

Οι διατάξεις

Το πλήρες κείμενο του προσχεδίου του νέου αθλητικού νόμου βρίσκεται εδώ.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται στην εξής διεύθυνση.

Το Contra.gr σας παρουσιάζει συνοπτικά τα κυριότερα σημεία του:

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

-Υποχρεωτική λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών χώρων (κάμερες) και συστήματος ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
-Πρόβλεψη διοικητικών, πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων σε βάρος υπευθύνων σε περίπτωση υπαίτιας φθοράς των ανωτέρω συστημάτων.

-Ουδεμία αθλητική συνάντηση διεξάγεται παρά μόνο κεκλεισμένων των θυρών χωρίς τη λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας και αντίστοιχου συστήματος ονομαστικού εισιτηρίου. Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινάει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο για τις επαγγελματικές κατηγορίες και για όλες τις άλλες από τη μεθεπόμενη.

-Κατάργηση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ).

-Αυστηροποίηση των πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων του αθλητικού νόμου για αδικήματα βίας σε αθλητικούς χώρους με κλιμακούμενες ποινές.

-Απαγόρευση των οργανωμένων μετακινήσεων οπαδών.

-Ειδικές ποινικές προβλέψεις για την προξένηση βλάβης σε κάμερες, τη χρήση λέιζερ και την εκδήλωση ρατσισμού.

-Ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις των ΑΑΕ για οργάνωση μετακίνησης οπαδών και διάθεση εισιτηρίων σε Λέσχες φιλάθλων.

ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

-Αποτελούν όργανα της ομοσπονδίας που τη συνεπικουρούν, στα γεωγραφικά όρια λειτουργίας τους, στην οργάνωση και τη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων της.

-Δεν αποτελούν μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

-Στις γενικές συνελεύσεις των αθλητικών ομοσπονδιών συμμετέχουν με αντιπροσώπους τους και ψηφίζουν μόνο τα αθλητικά σωματεία-μέλη που τις απαρτίζουν και όχι οι ενώσεις.

-Το ∆.Σ. της αθλητικής ομοσπονδίας εκλέγεται για τετραετή θητεία. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο Δ.Σ έχουν δικαίωμα μιας (1) μόνο ανανέωσης της θητείας τους.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

-Σύνδεσμος σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

-Οι θητείες στις ομοσπονδίες διαιτητών είναι τετραετείς με δυνατότητα ανανέωσης για μια μόνο φορά.

-Πενταμελής ΚΕΔ: Πρόεδρος από την ομοσπονδία του οικείου αθλήματος, μέσω προκήρυξης και επιλογή αυτού με συγκεκριμένα κριτήρια, ένα μέλος από επαγγελματικό σύνδεσμο, από κατάλογο διεθνών διαιτητών της τελευταίας δεκαετίας που δίνει η ομοσπονδία διαιτητών και τα υπόλοιπα τρία μέλη από κλήρωση από κατάλογο δώδεκα διεθνών διαιτητών της οικείας ομοσπονδίας διαιτητών μετά από προκήρυξη.

-Πρωτοβάθμιες πειθαρχικές αποφάσεις από την ΚΕΔ πάντα εγγράφως με κοινοποίηση στον πειθαρχικά ελεγχόμενο και δικαίωμα αυτού για άσκηση εφέσεως ενώπιον της επιτροπής εφέσεως διαιτητών που συγκροτείται στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας διαιτητών.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ)

-Ενιαία ρύθμιση της σύστασης και λειτουργίας δικαιοδοτικών οργάνων για όλες τις ομοσπονδίες.

-Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Πειθαρχικά Όργανα σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που απαρτίζονται υποχρεωτικά από συνταξιούχους ανώτερους δικαστές με συγκεκριμένες διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια (πχ προκήρυξη, κλήρωση, θητείες).

-Θητεία των μελών των Πειθαρχικών Δικαιοδοτικών Οργάνων τετραετής με δυνατότητα ανανέωσης μιας μόνο φοράς.

-Ορισμός των μελών των Δικαιοδοτικών Πειθαρχικών Οργάνων με κλήρωση από κατάλογο που καταρτίζεται από την Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος.

-Σύσταση Ανώτατης Επιτροπής Αθλητικής Διαφάνειας (ΑΕΑΔ). Η ΑΕΑΔ αποτελείται από επτά μέλη. Τέσσερα μέλη είναι συνταξιούχοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι κληρώνονται από κατάλογο υποψηφίων, οποίος καταρτίζεται ύστερα από δημόσια πρόσκληση. Ένα μέλος είναι Καθηγητής Νομικής Σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου, ένα μέλος είναι ο πρόεδρος της ΕΟΕ και ένα είναι εκπρόσωπος της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Η θητεία των μελών είναι τετραετής με δικαίωμα ανανέωσης μιας μόνο φοράς. Στο πλαίσιο της ΑΕΑΔ λειτουργεί Συμβούλιο Εισηγητών με πρόεδρο συνταξιούχο Εισαγγελέα ή Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τρείς δικηγόρους παρ’ Αρείω Πάγω. Η ΑΕΑΔ αποφαίνεται σε δεύτερο βαθμό επί προσφυγών κατά αποφάσεων της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος καθώς και για παράβαση νόμου και πλάνη περί τα πράγματα, κατά αποφάσεων των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών-δικαιοδοτικών οργάνων των ομοσπονδιών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

-Κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι αρμοδιότητές της ως προς τα διοικητικά θέματα και τους ελέγχους αθλητικής φύσης ασκούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ως προς τους λογιστικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

-Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου συγχώνευσης-λύσης των ΑΑΕ.

-Δυνατότητα σε σωματεία που ανεβαίνουν κατηγορία να διατηρήσουν την ισχύουσα νομική μορφή τους κατ' επιλογή τους.

ΑΘΛΗΤΕΣ

-Αποστέρηση του αθλητή που τιμωρείται αμετάκλητα για παράβαση διατάξεων περί φαρμακοδιέγερσης, από κάθε είδους παροχές της πολιτείας και αποκλεισμός του δια βίου από τις Εθνικές Ομάδες. Ανάκληση ευεργετημάτων που τυχόν έχουν χορηγηθεί. Αντίστοιχες προβλέψεις και για τους προπονητές.

-Κανείς δεν εισάγεται χωρίς εξετάσεις σε οποιοδήποτε τμήμα ΑΕΙ, εκτός των ΣΕΦΑΑ (Κατάργηση της 100% μοριοδότησης).

-Εξορθολογισμός των αθλητικών διακρίσεων για τις οποίες η πολιτεία βραβεύει και επιχορηγεί (θέσεις 1-8 σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 1-6 σε Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς), με διττό σκοπό, την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορευματοποίησης των αθλητικών προνομίων αφενός, και την τήρηση των συνταγματικών διατάξεων αφετέρου.

-Εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές με τις διακρίσεις και τη μοριοδότηση των αθλητών (για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια) διατάξεις του ν. 2725/1999 για τους αθλητές-μαθητές της Γ' Λυκείου τη φετινή σχολική χρονιά (προς αποφυγή του αιφνιδιασμού αυτών και των οικογενειών τους) μέχρι και τη λήξη της.

-Πρόσληψη στην ΓΓΑ για αθλητές που έχουν κατακτήσει ολυμπιακή νίκη 1-8. Οι προσληφθέντες θα διατίθενται ως προπονητές στις Ομοσπονδίες.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ (περί αυτοδιοίκητου)

Για θέματα ανάδειξης, συγκρότησης, θητείας οργάνων διοίκησης των αθλητικών φορέων, διαιτησίας και αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων ισχύουν τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο με την επιφύλαξη τυχόν ρητών αντίθετων καταστατικών διατάξεων της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος, που βεβαιώνεται με γνωμοδότηση του Court Of Arbitration for Sport (CAS).
«Διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας»

Με αφορμή την κατάθεση σε δημόσια διαβούλευση του προσχέδιου του νέου αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Κατατέθηκε σήμερα προς δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, με 118 άρθρα που καλύπτουν με τρόπο συνολικό τα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στην Ελλάδα σήμερα. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με τομές και σαφή προσανατολισμό. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, η ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και η κατοχύρωση του για όλους τους Έλληνες.

Στη φάση που ξεκινά σήμερα, στη δημόσια διαβούλευση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μπορούν να καταθέσουν τις εποικοδομητικές τους προτάσεις στον ιστότοπο opengov.gr οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο.

Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα το επεξεργαστούμε περαιτέρω στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ώστε το τελικό προς ψήφιση κείμενο να αντανακλά πλήρως τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας της κοινωνίας μας, που ζητά αθλητισμό υγιή, εύρωστο και ανοιχτό για όλους".

 Contra
Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοσχέδιο-βόμβα για το χώρο του ποδοσφαίρου"

Όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων για τις μίζες της Siemens

Έλληνες και Γερμανοί επικεφαλής της εταιρείας, ανάμεσά τους και οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας που διαφεύγουν στο εξωτερικό, δεκάδες στελέχη του ΟΤΕ και άλλους εμπλεκόμενους στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Siemens και των παράνομων προμηθειών.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με κατηγορίες για τις πράξεις της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Γαληνού Μπρη.

Στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens διακινήθηκαν σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής μίζες τουλάχιστον 69 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Έθνος.

Ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι: Μιχάλης Χρισοφοράκος, πρώην επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας, ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία και Χρήστος Καραβέλας, προκάτοχός του, ο οποίος επίσης διέφυγε σε άγνωστο μέχρι τώρα προορισμό, καθώς επίσης οι: Ηλίας Γεωργίου, Εμμανουήλ Σταυριανός, Πρόδρομος Μαυρίδης και Κωνσταντίνος Αθανασιάδης.

Επίσης οι Γερμανοί κατηγορούμενοι για τους οποίους ο εισαγγελέας προτείνει παραπομπή είναι οι: Βόλκερ Γιουνγκ, Καρλ Φρίντριχ Εντουαρντ Πίρερ Βον Εσκ, Χάινχ-Τζόακιμ Νεουμπέργκερ, Ρόλαντ Κοχ, Τόμας Γκάνσγουιντ, Χανς Βάλτερ Μπερνσάου, Γιοργκ Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ράινερ Νιντλ, Ράινχαρτ Χέρμπερτ Σίκατζεκ, Βόλφγκανγκ Πολ Βίλχελμ Ρούντολφ, Χέινζ Βόλφγκανγκ Ερνστ Κέιλ Βον Γιάτζεμαν, Φραντζ Τζόζεφ Ράιτερ, Λούντβιχ Αντον Χάινριχ Τζάσπερ.

Επίσης τα 14 πρώην στελέχη του ΟΤE για τα οποία ο εισαγγελέας δείχνει εδώλιο είναι οι: Γεώργιος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Παναγιώτης Βεργής, Δημήτριος Κόκκινος, Σωτήρης Τζούμας, Κων/νος Γκόγκας, Νικόλαος Νίντος, Γεώργιος Καραπλής, Νικόλαος Μανασής, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Δημήτριος Γυφτόπουλος, Δημήτριος Κουβάτσος, Γεώργιος Αυλωνίτης, Παναγιώτης Νικάκης.

Ο κ. Μπρης προτείνει επίσης να δικαστούν για συνέργεια σε παθητική δωροδοκία οκτώ υπάλληλοι εταιρείας συμβούλων που είναι οι: Mπρίντε Μάνφρεντ, Γεώργιος Γεωργιαννάκης, Γεώργιος Ναούμ, Ευάγγελος Μαρκόπουλος, Σπυρίδων Ταραζής, Αλέξανδρος Καλουτάς, Πολυξένη Παλαιογεώργου, Παντελεήμων Καρακώστας.Επίσης 14 ακόμη κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία, μεταξύ των οποίων και το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος, για 1 εκατομμύριο δολάρια που υποστήριξε ότι είχε δώσει στα ταμεία του κόμματος.

Ακόμη οι: Παναγιώτα Κοκκίνου, Ηλίας Πιταούλης, Γεώργιος Γενναίος, Φώτης Γενναίος, Κων/νος Βόσσος, Θεόδωρος Βόσσος, Στυλιανός Βίος, Σοφία Αραβοσιτά, Ευδοκία Μίχα, Παναγιώτης Παπούλιας, Βενετία Τερζάκη, Παναγιώτης Χαραμής, Γεώργιος Χριστογιάννης, Γεώργιος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, Φάνης Λυγινός, Ζαν Κλοντ Οσβαλντ και η σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα Μάρθα, για το αδίκημα της νομιμοποίησης (ξέπλυμα) βρώμικου χρήματος. Επιπλέον δώδεκα κατηγορούμενοι που φέρονται να έχουν περιφερειακή ανάμειξη -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- πρέπει να απαλλαγούν από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων για τις μίζες της Siemens"

Πωλείται νησί στην Ελλάδα έναντι 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Απίστευτο κι όμως… γερμανικό! Ελληνικό νησί, δίπλα από τη Μυτιλήνη, βγήκε στο… σφυρί μέσω γερμανικού μεσιτικού σάιτ, έναντι 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Το νησί, το οποίο αποκαλείται από τους Γερμανούς ως “μικρή Λέσβος” του ανατολικού Αιγαίου, είναι 65 στρεμμάτων, δηλαδή 65.000 μέτρων, δηλαδή πωλείται έναντι 800.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο σάιτ, δεν υπάρχει εξασφαλισμένη άδεια δόμησης, αλλά αυτή μπορεί να αποκτηθεί.


Το νησί βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη, δίπλα στην παραλία και περίπου 200 μέτρα μακριά από το μικρό χωριό των Παμφίλων.

Μάλιστα, όπως έγραψε η βρετανική Daily Mail, που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις… δυάρι στο Λονδίνο.

http://i0.wp.com/news.makedonias.gr/wp-content/uploads/2014/11/nisi2.jpg

“Τα νερά που το περικλείουν είναι καθαρά και ήρεμα. Το ίδιο το νησί διαθέτει πλούσια χλωρίδα και μικρούς κολπίσκους στην νοτιοδυτική ακτή” αναφέρει η σχετική καταχώρηση του γερμανικού σάιτ και προστίθεται: “Είναι ένα ιδιωτικό νησί δίπλα στις ακτές ενός από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση, δίπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου και αμέσως βόρεια της πρωτεύουσας Μυτιλήνης”.

news.makedonias
Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλείται νησί στην Ελλάδα έναντι 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο"

Γιατί ο Σόιμπλε χτυπάει αλύπητα την Ελλάδα

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χτυπά την Ελλάδα κάτω από τη ζώνη και επιμένει στην πιο σκληρή γραμμή για τη χώρα, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παραμονή στο Μνημόνιο και πυροδότηση ανεξέλεγκτων πολιτικών αντιδράσεων. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπήκε ξανά δυνατά στο παιχνίδι, απαιτώντας πειθαρχία από τους Ελληνες.

Ουδείς από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους μπορούσε να ερμηνεύσει τη στάση που τηρούσε το τελευταίο διάστημα ο σκληρός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Μια στάση αναμονής. Ωσπου όταν οι αγορές έδειξαν, τον Οκτώβριο, τη νευρικότητα που τους προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, ο Σόιμπλε επέστρεψε, ζητώντας με τον γνωστό του τρόπο πειθαρχία και θέλοντας να επιβάλει σκληρούς όρους.

Οσοι έχουν γνώση επιμένουν: Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι δευτερεύων σε σχέση με αυτόν του Σόιμπλε...

Δεν έκρυβε άλλωστε αυτές του τις προθέσεις σε συνομιλίες του με ξένους επενδυτές, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Τώρα όλα δείχνουν πως ο Σόιμπλε είναι ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας της «σκληρής γραμμής» που υιοθετείται απέναντι στην Ελλάδα ενόψει και του κρίσιμου ραντεβού στο Παρίσι.

Ενώ οι συσχετισμοί δείχνουν πως αυτή τη φορά τον ρόλο του κακού τον παίζει το ΔΝΤ, διεκδικώντας μέσω της παρέμβασης στην Ελλάδα ρόλο και λόγο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» λένε πως το Βερολίνο και δη ο Σόιμπλε βρίσκονται πίσω από την αυστηρή στάση απέναντι στην Ελλάδα. Οσοι έχουν γνώση επιμένουν: Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι δευτερεύων σε σχέση με αυτόν του Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει να ζητά εξάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος - κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση, που δεν αντέχει πολιτικά αυτή τη στιγμή παράταση του Μνημονίου.

Τυχόν παραμονή στο Μνημόνιο θα πρέπει να υπερψηφιστεί από την παρούσα Βουλή, γεγονός που σίγουρα θα φέρει θύελλα αντιδράσεων και θα απειλήσει τους ούτως ή άλλως εύθραυστους συσχετισμούς, τα αγωνιώδη μαθηματικά της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποφυγή πρόωρων εκλογών.

Είναι προφανές ότι ο Σόιμπλε παίρνει και πάλι το πάνω χέρι, μειώνοντας την παρεμβατικότητα του φίλα προσκείμενου στην Ελλάδα Γιούνκερ. Το βλέμμα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στρέφεται ξανά στην Ανγκελα Μέρκελ, όπως είχε συμβεί και με το PSI.

Να δοθεί στην Κομισιόν δικαίωμα βέτο στους εθνικούς προϋπολογισμούς

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε, με συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, να εκχωρηθεί στις Βρυξέλλες το δικαίωμα να ασκούν βέτο σε εθνικούς προϋπολογισμούς, στην περίπτωση κατά την οποία αυτοί παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα έπρεπε να διαθέτει ένα δικαίωμα να ασκεί βέτο επί των εθνικών προϋπολογισμών οι οποίοι παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά κριτήρια σταθερότητας», επιχειρηματολόγησε ο Σόιμπλε, υπέρμαχος της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, με συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα τέτοιο δικαίωμα βέτο στην προσεχή σύνοδό τους, τον Δεκέμβριο, είπε ακόμη ο Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε πως αυτό θα αποτελούσε «ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε πραγματικά να τηρήσουμε τις κοινές μας δεσμεύσεις».

«Αυτό δεν παρεμβαίνει στην εθνική αρμοδιότητα για την κατάρτιση του προϋπολογισμού», συνέχισε ο Σόιμπλε εξηγώντας τη θέση του. «Τα κοινοβούλια στις χώρες αυτές θα μπορούν πάντα να αποφασίσουν εάν θα προχωρούν σε περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων ή εάν θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν άλλες μεταρρυθμίσεις».

«Πρέπει να επιδείξουμε ότι επιθυμούμε να πάμε πιο μακριά στην πορεία προς μια δημοσιονομική ένωση», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται εν μέσω των συνεχιζόμενων συζητήσεων στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας, το οποίο προβλέπει ένα δημόσιο έλλειμμα το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το όριο το οποίο έχει θέσει η ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, επέκρινε με σφοδρότητα τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία παραβιάζει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τα δημοσιονομικά της μεγέθη, κάνοντας λόγο για μια χώρα που «εμφανίζει ελλείμματα καθ' υποτροπή» και καλώντας τις Βρυξέλλες να την αντιμετωπίσουν με «αυστηρότητα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί ο Σόιμπλε χτυπάει αλύπητα την Ελλάδα "

Παράνομη η λειτουργία βιντεοεπιτήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, τονίζει ο Δ.Σ. Βόλου

"Μετά από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση"

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο... και όμως... από την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προς την πρόεδρο του Πρωτοδικείου Βόλου με θέμα "Αναστολή Λειτουργίας Συστήματος Βιντεοεπιτήρησης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου", προκύπτει ότι το σύστημα βιντεοεπιτήρησης του μεγάρου, το οποίο αποτελείται από δεκάδες κάμερες, λειτουργεί παρανόμως, αφού μετά από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση για τη λειτουργία του εν λόγω συστήματος, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των Οδηγιών της Αρχής, γεγονός που τονίζεται στην επιστολή, μέσω της οποία ζητείται η άμεση αναστολή λειτουργίας του συστήματος, έως την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από την Α.Π.Δ.Π.Χ.

Όπως τονίζει μάλιστα ο Δικηγορικός Σύλλογος, θεωρεί "μη επιτρεπτό να μετατρέπονται οι δικηγόροι του Βόλου σε «πειραματόζωα» προκειμένου να αποτελέσει το Δικαστικό Μέγαρο πιλότο εφαρμογής αναλόγων συστημάτων στα ακροατήρια της Χώρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρη την επιστολή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προς
Πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου

Κοιν. Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Θέμα: Αναστολή Λειτουργίας Συστήματος Βιντεοπιτήρησης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Σχετ.: 1. Η με αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/5947/3.10.2014 Αναφορά – Αίτηση του Δ.Σ.Β. στην Α.Π.Δ.Π.Χ
2. Το με αρ. Γ/ΕΞ/5947-1/11-11-2014 έγγραφο της Α.Π.Δ.Π.Χ. προς το Πρωτοδικείο Βόλου

Κυρία Πρόεδρε,
σύμφωνα με το δεύτερο σχετικό έγγραφο, μετά από έλεγχο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν βρέθηκε κατατεθειμένη γνωστοποίηση για τη λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των Οδηγιών της Αρχής (όπως αναλυτικά σημειώνεται στο 1ο σχετικό έγγραφο).

Αμέσως μετά τη λήψη του δεύτερου σχετικού εγγράφου, διαπιστώσαμε ότι στον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου αναρτήθηκαν ανακοινώσεις για τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, οι οποίες φυσικά δεν θεραπεύουν τη νομιμότητα λειτουργίας του.

Επειδή η χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα λειτουργία του αναφερόμενου συστήματος, ειδικά στους χώρους των ακροατηρίων, όπου εκτός των άλλων πραγματοποιούνται και οι Γενικές Συνελεύσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, έχει επιφέρει τις δικαιολογημένες έντονες αντιδράσεις των μελών μας.

Επειδή θεωρούμε μη επιτρεπτό να μετατρέπονται οι δικηγόροι του Βόλου σε «πειραματόζωα» προκειμένου να αποτελέσει το Δικαστικό Μέγαρο πιλότο εφαρμογής αναλόγων συστημάτων στα ακροατήρια της Χώρας.

Επειδή η παράνομη λειτουργία του συστήματος, δεν συνάδει με τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου και ήδη έχει αποτελέσει αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τον τοπικό Τύπο και από τους συναδέλφους.

Ζητούμε

Την άμεση αναστολή της λειτουργίας του συστήματος βιντεοεπιτήρησης του Δικαστικού Μεγάρου, έως την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από την Α.Π.Δ.Π.Χ.

Ο Πρόεδρος
Λάζαρος Δημ. Γαϊτάνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλειος Αθαν. Μπακαλιάνος

e-volos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη η λειτουργία βιντεοεπιτήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, τονίζει ο Δ.Σ. Βόλου"

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της Σ. Ξουλίδου περί απόπειρας χρηματισμού της

Με παρέμβασή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στην προϊσταμένη του Εφετείου Αθηνών να ανασύρει από το αρχείο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, τη δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων μετά τις καταγγελίες της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «BLUE SKY», περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13.10.2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄ άρθρο 43 παράγραφος 5 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παρέμβει τον Οκτώβριο με αφορμή τις τότε δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η επείγουσα προκαταρκτική εξέτασηόμως τέθηκε στο αρχείο γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία που να πιστοποιούν την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

tribune
ΣΧΕΤΙΚΟ: Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για τις καταγγελίες Καμμένου - Ξουλίδου περί χρηματισμού βουλευτών (ΒΙΝΤΕΟ)
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της Σ. Ξουλίδου περί απόπειρας χρηματισμού της"

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Κινδυνεύουν ζωές καταγγέλλουν οι γιατροί

Εξώδικο στον εισαγγελέα για να τον καταστήσει «κοινωνό με τον πιο επίσημο τρόπο των προβλημάτων» αποφάσισε να στείλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) ως απόρροια του γεγονότος ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν στο «κόκκινο» και πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη της διοίκησης της ΕΝΙΘ, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ με την εφαρμογή των μνημονιακών επιλογών, τονίζοντας ότι πλέον είναι αδύνατη η διαχείριση των προβλημάτων.

Απαριθμώντας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και νοσοκομειακά υλικά, υπογράμμισαν ότι η κατάσταση βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για ΕΣΥ, αλλά για πρώην ΕΣΥ. Είναι καρικατούρα, κανείς δεν έχει δωρεάν πρόσβαση και είναι το πιο εχθρικό Σύστημα Υγείας για τους νέους γιατρούς. Επικρατούν συνθήκες τυφλής εντατικοποίησης...» είπαν χαρακτηριστικά.

Ακόμη και στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», που θεωρείται «στολίδι», η καρδιολογική του λειτουργεί οριακά με έξι ειδικούς και τέσσερις ειδικευόμενους γιατρούς, που διαχειρίζονται τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε να παίρνουν εξιτήριο σε 3-4 μέρες για να αδειάσουν κρεβάτια για την επόμενη εφημερία.

Κατά τα άλλα, πολλά τμήματα νοσοκομείων λειτουργούν οριακά ή είναι ένα βήμα πριν να κλείσουν, λείπουν αναισθησιολόγοι, οι εγχειρήσεις για καρκίνο του προστάτη καθυστερούν έως και έξι μήνες, ενώ πολλά ακόμη σοβαρά περιστατικά μπαίνουν στην αναμονή –άγνωστο για πόσο- λόγω της έλλειψης γιατρών.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Κινδυνεύουν ζωές καταγγέλλουν οι γιατροί"

Το Παρίσι δεν έκλεισε το... δημοσιονομικό κενό

Βήματα προσέγγισης αλλά όχι συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου αύριο το πρωϊ για να σταθμίσουν τις εξελίξεις. Αύριο και το κρίσιμο EuroWorkingGroup. «Εντονη και επικοδομητική η συζήτηση» δηλώνει ο Ντ. Κοστέλο

Με πρόοδο αλλά χωρίς συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό έκλεισε ο κύκλος της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, από την οποία δεν προέκυψε ούτε ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι στην ατζέντα δεν μπήκε το θέμα της επέκτασης του προγράμματος, προσθέτοντας ότι «νούμερο ένα ζήτημα είναι το δημοσιονομικό κενό του 2015».

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και Σαμαράς - Βενιζέλος καλούνται να σταθμίσουν τις εξελίξεις στο τετ α τετ που θα έχουν αύριο στις 10:00.

«Yπήρξε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, συμφωνήσαμε σε πολλά, σε αλλά περισσότερo και σε αλλά λιγότερο. Βάλαμε ένα πετραδάκι για να κλείσει το review» είπε ο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Ακριβώς επειδή είναι περίεργο το review αναγκαζόμαστε κάποιες φορές να τα λέμε και έξω είπε ο ίδιος αξιωματούχος και τόνισε ότι η κάθε πλευρά έχει τις θέσεις της. «Σε ότι αφορά το δημοσιονομικό κενό αυτή την φορά δεν αναφέρθηκε η τρόικα σε αριθμούς αλλά επιμένει ότι υπάρχει. Δεν έχει τελειώσει η πολιτικοποίηση αλλά έχει γεφυρώσει σε μεγάλο μέρος», σημείωσε.

Οπως είπε συζητήθηκε το ασφαλιστικό, το δημόσιο και τα εργασιακά και επανέλαβε ότι είμαστε σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση αφού είναι η τελευταία φορά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ίδιο στέλεχος πρακτικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου αφού επικαλέστηκε τις δηλώσεις Βενιζέλου, μετά την τελευταία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οπότε είχε πει ότι θα έχουμε τελειώσει και θα παρουσιάσουμε τη συνολική πρόταση για την έξοδο πριν την εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας».

Οι επικεφαλής επιμένουν ότι του χρόνου πρέπει να υπάρχουν αποθεματικά στον προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, κάτι που η ελληνική πλευρά το θεωρεί παράλογο, ενώ η τρόικα επιμένει ότι η εισπραξιμότητα στον ΕΝΦΙΑ είναι 66%, με την Αθήνα να επιμένει ότι θα ξεπεράσει το 75%.

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ (Κλ. Μαζούχ) και του ΔΝΤ (Ρ. Γκογιάλ) αναχώρησαν από τη Villa Said στις 14:00 όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Στο κτίριο παρέμεινε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντ. Κοστέλλο ο οποίος αποχώρησε λίγο αργότερα δηλώνοντας σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Mega ότι έγινε «έντονη και επικοδομητική συζήτηση».

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Bloomberg ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μακρά παράταση του προγράμματος διάσωσης.
Ο χθεσινός μαραθώνιος

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξαν μαραθώνιες συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα λίγο μετά τις 10:00. Το κυρίαρχο θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν το δημοσιονομικό κενό το οποίο η τρόικα ανέβαζε προ των διαπραγματεύσεων σε επίπεδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός με το οποίο διαφωνούσε η κυβέρνηση.

Χθες μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που κράτησαν συνολικά 12 ώρες όλα τα θέματα παρέμειναν ανοικτά. «Οι συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά θέματα, στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση», δήλωσαν αμέσως μετά πηγές του υπουργείου Οικονομικών. «Η ελληνική πλευρά, σε όλα τα θέματα, υποστήριξε τις θέσεις της και κατέθεσε πλήρη, τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μία επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση».

Σημειώνεται ότι αύριο διεξάγεται EuroworkingGroup στο οποίο θα εξεταστεί το θέμα της Ελλάδας

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Παρίσι δεν έκλεισε το... δημοσιονομικό κενό "

Συνελήφθη ο 31χρονος δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο - στη δημοσιότητα η φωτογραφία του

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομική επιχείρηση ο αλβανός δράστης που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη λίγο πριν από τη 1 μ.μ. σε διαμέρισμα συνεργού του στου Ζωγράφου, στα όρια με του Γουδή, ύστερα από κοινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ η οποία σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ήταν αναίμακτη.

Οι Αρχές είχαν εξαπολύσει κυνηγητό σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κακοποιού από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου οπότε και σημειώθηκε η επίθεση.

Την Τρίτη, παρουσία εισαγγελέα, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έρευνα σε ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, πολύ κοντά στο νυχτερινό μαγαζί όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ ο καταζητούμενος 31χρονος.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε αναγνωρίσει τον δράστη της επίθεσης σε φωτογραφία που παρουσιάστηκε από τηλεοπτικό σταθμό. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αλβανός κακοποιός είχε νοικιάσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δωμάτιο, όπου διέμενε μαζί με τουλάχιστον άλλο ένα άτομο.

Τελικά, ένα 24ωρο αργότερα εντοπίστηκε σε διαφορετικό κρησφύγετο.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη και τα στοιχεία του δράστη ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και επισήμως τη φωτογραφία του, την οποία και δημοσιεύουμε:

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείτο για τους πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο, σε κατάστημα στον Πειραιά τα ξημερώματα της 22-11-2014, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έντεκα ατόμων.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών ο αναζητούμενος εντοπίστηκε σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, όπου κρυβόταν, ενώ μαζί του συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών – τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Με σχετική Εισαγγελική Διάταξη δίνονται στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του παραπάνω 31χρονου αλλοδαπού.

Πρόκειται για τον (επ) BAKO (ον) ARBER ή ALBERT του HUITIM ή KOUTIM ή HUTIM ή KUYTIM και της AISHE ή AYSHE ή AYSTE , που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία.


tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο 31χρονος δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο - στη δημοσιότητα η φωτογραφία του"

Ποιος είναι «γαλάζιος» βουλευτής που έταξε εκατομμύρια στους ΑΝΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου που έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό πολλών Ρίχτερ. Μετά τη βόμβα μεγατόνων που έριξε υποστηρίζοντας πως “γαλάζιος” βουλευτής πρότεινε στην βουλευτή του, Σταυρούλα Ξουλίδου να της δώσει 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε και το όνομα του βουλευτή. Όπως υποστηρίζει είναι ο Γιώργος Σούκουρης, ο οποίος είναι συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ διατελεί πρόεδρος σε τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως θέλησε να τον καταγράψουν με κάμερα ώστε να αξιοποιηθεί το υλικό από τη Δικαιοσύνη, ωστόσο εκείνος ακύρωνε συνεχώς το ραντεβού με την κ. Ξουλίδου και της ζητούσε να βρεθούν σε χώρο εκτός του γραφείου της.

Η αποκάλυψη

Την αρχή έκανε ο κ. Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη πριν από τρείς μήνες, ενώ είπε πως αν και έγιναν προσπάθειες μέσω του τμήματος εκβιαστών της αστυνομίας να εγκλωβιστεί ο υπαίτιος, αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς διαρκώς άλλαζε τα ραντεβού που έδινε. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, η κ. Ξουλίδου μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου προκάλεσε πολιτικό… μύλο.

Η κ. Ξουλίδου ανέφερε ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ της έγινε πρόταση με την οποία θα “έλυνε το οικονομικό της πρόβλημα”.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος την ενημέρωσε πως ο Παναγιώτης Μελάς έχει δωροδοκηθεί για την εκλογή του Προέδρου.


sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος είναι «γαλάζιος» βουλευτής που έταξε εκατομμύρια στους ΑΝΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)"

Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για τις καταγγελίες Καμμένου - Ξουλίδου περί χρηματισμού βουλευτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσουν οι καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και της βουλευτού του κόμματος, Σ. Ξουλίδου, ότι στέλεχος της ΝΔ αποπειράθηκε να την χρηματίσει, προκειμένου να φύγει από τους ΑΝΕΛ και να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως έγραψε και το star.gr, ο κ. Καμμένος, μιλώντας την Τρίτη σε τηλεοπτική εκπομπή στο SBC αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του, χωρίς να τον κατονομάζει.

«Υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει από την άλλη πλευρά, για να φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προκαλώντας απίστευτους τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μαζί με τον βουλευτή προσπάθησαν να πιάσουν στα πράσα τον άνθρωπο που πρόσφερε τα χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Γι’ αυτό άλλωστε όπως είπε δεν κινήθηκαν και οι σχετικές διαδικασίες, γιατί δεν μπορούν να αποδείξουν απόπειρα χρηματισμού.

«Αν δεν τους πιάσεις με την γίδα στην πλάτη, δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα. Σας λέω όμως ότι οι πιέσεις είναι αφόρητες», είπε.

Λίγες ώρες αργότερα, η βουλευτής του κόμματος Σταυρούλα Ξουλίδου, παραδέχθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky ότι εκείνη είναι η βουλευτής που προσπάθησαν να χρηματίσουν.

Όπως είπε, γαλάζιο στέλεχος της τηλεφώνησε και της πρόσφερε 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να φύγει από τους ΑΝΕΛ και να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κα Ξουλίδου δεν αρκέστηκε μόνο εκεί, αλλά ενέπλεξε και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Μελά, τονίζοντας ότι το ίδιο στέλεχος της ΝΔ με email την ενημέρωσε ότι ο συνάδελφός της τα… πήρε για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έξαλλος ο Π. Μελάς παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή και απαίτησε από την βουλευτή των ΑΝΕΛ να του αποκαλύψει το όνομα του ανθρώπου που της είπε ότι χρηματίστηκε, απειλώντας ότι αν δεν το κάνει θα καταθέσει μήνυση και εναντίον της.

Το γαϊτανάκι των καταγγελιών συνεχίστηκε και στο Kontra, όπου στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Νταβρής και η Ρ. Μακρή υποστήριξαν ότι σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, εκείνος τους έλεγε για κάθε στέλεχος που κατά καιρούς αποχωρούσε από το κόμμα ότι χρηματίστηκε.

Σε επικοινωνία που είχε το star.gr με τον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου των ΑΝΕΛ, Γ. Κούσουλα, ενημερωθήκαμε ότι αναμένεται μετά τις καταγγελίες που έγιναν η εισαγγελία να κινήσει σήμερα τις νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνησή τους και η κα Ξουλίδου να πάει για να καταθέσει όσα ξέρει.

Όπως υποστήριξε, η κα Ξουλίδου έχει μηνύματα από τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να την χρηματίσει στο mail της και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, χωρίς όμως να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η βουλευτής έχει καταγράψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Μάλιστα επανέλαβε ότι έγιναν προσπάθειες να τον παγιδέψουν στο γραφείο της χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σε ερώτησή μας μάλιστα γιατί οι καταγγελίες έγιναν τώρα και όχι πριν λίγο καιρό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για… κουμπαράδες, η απάντηση ήταν… «έτυχε πάνω στην κουβέντα»!

Πάντως ο κ. Καμμένος, αποκάλυψε στον Αιμίλιο Λιάτσο ότι ο άνθρωπος που αποπειράθηκε να χρηματίσει την βουλευτή των ΑΝΕΛ, ονομάζεται Γ. Σούκουρης και είναι συγγραφέας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η απόπειρα χρηματισμού που επικαλείται ο κ. Καμμένος και η κα. Ξουλίδου είναι πλημμέλημα και άρα δεν δικαιολογεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να ανοιχτούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες της κας Ξουλίδου με τον κ. Σούκουρη.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τέλος, χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση «γελοία» και μια ακόμα απόπειρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν ένα κλίμα έντασης με αιχμές περί χρηματισμού βουλευτών, ώστε να μπλοκάρουν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.










star
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για τις καταγγελίες Καμμένου - Ξουλίδου περί χρηματισμού βουλευτών (ΒΙΝΤΕΟ)"

«Χωρίς απολύσεις και μαζικές μεταθέσεις η αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ»

Απάντηση στις καταγγελίες των εργαζομένων από τη διοίκηση των ταχυδρομείων

«Χωρίς απολύσεις και χωρίς μαζικές μεταθέσεις προσωπικού, με μοναδικό γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση των ταχυδρομικών αναγκών σε όλη τη χώρα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) αναδιοργανώνονται σε όλο το εύρος των λειτουργιών και των υπηρεσιών τους» τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση των ΕΛΤΑ, απαντώντας έτσι στην έντονη κριτική που της ασκείται από το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Ν. Αττικής «για αυθαίρετη μείωση κατά 25% των θέσεων εργασίας στο οργανόγραμμα των ταχυδρόμων και μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας».

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ υποστηρίζει ότι η αναδιοργάνωση του τομέα διανομής κρίθηκε επιτακτική, καθώς - σε σχέση με το 2009 - οι ταχυδρομικοί όγκοι έχουν συρρικνωθεί κατά 46%, ενώ αντίστοιχα οι τομείς διανομής έχουν περιοριστεί μόνο κατά 28% σε πανελλαδική κλίμακα. Επίσης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, από τις συνεχείς στατιστικές μετρήσεις, κατά τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο κάθε έτους, παρατηρείται σημαντική τάση μείωσης των ταχυδρομικών αντικειμένων, καθιστώντας αναγκαία τη συνεχή προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι με στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς, έχει διευρύνει ήδη το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους και αυτή τη στιγμή εξήντα ταχυδρομικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, λειτουργούν με συνεχές ωράριο, από τις 7.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, και Σάββατα.

newsbeast
ΣΧΕΤΙΚΟ: ΕΛΤΑ: Μια φορά την εβδομάδα θα κάνουν πλέον διανομές οι ταχυδρόμοι
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χωρίς απολύσεις και μαζικές μεταθέσεις η αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ»"

Βαρύ το "κατηγορώ" του Εισαγγελέα για τον Θ. Τσουκάτο

Στον Θόδωρο Τσουκάτο και τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη που ήδη δικάζεται για την υπόθεση, φαίνεται να περιορίζεται η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο μεγάλο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης δείχνει το εδώλιο στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, Θόδωρο Τσουκάτο για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του Ν1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Στην περίπτωση δε που η εισαγγελική πρόταση υιοθετηθεί από το συμβούλιο εφετών, ο Θόδωρος Τσουκάτος θα έρθει αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στις 2368 σελίδες που αριθμεί η εισαγγελική πρόταση περιγράφονται οι δαιδαλώδεις διαδρομές της μίζας από τη μητρική SIEMENS στη Γερμανία μέχρι τους τελικούς αποδέκτες στη χώρα μας προκειμένου να προωθηθεί η σύμβαση 8002 με τον ΟΤΕ που κατά τον εισαγγελέα ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον κατά 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρη ο Θόδωρος Τσουκάτος γίνεται αποδέκτης δυο εμβασμάτων συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων ενώ στη διαδρομή φαίνεται να λαμβάνουν χώρα μια σειρά από τραπεζικές συναλλαγές με στόχο προφανώς να χαθούν τα ίχνη του "μαύρου" χρήματος.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 1998 διακινήθηκαν από "ύποπτο" λογαριασμό σε τράπεζα της Αυστρίας, δυο εμβάσματα ύψους ενός εκατ. γερμανικών μάρκων τα οποία, κατά τον κ. Μπρη κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία με δικαιούχο τον επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη.

Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι τα στοιχεία του λογαριασμού Πιταούλη, έδωσε στον ισχυρό άνδρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος με τη σειρά του τα πήρε από το στενό του φίλο, Στέλιο Βίο "με τον οποίο ο Θ. Τσουκάτος και η σύζυγός του Πόπη Τσουκάτου διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις καθώς την είχε βοηθήσει κατά τον προεκλογικό της αγώνα το 1996, όταν ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών..."

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, το ποσό μοιράστηκε σε μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο ένα κοινό πρόσωπο, τον κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Γ. Γενναίος "απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ" στη Χαρ. Τρικούπη.

Τελικά όλα τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους δικαιούχους των λογαριασμών και σύμφωνα με την πρόταση, "παραδόθηκαν από τους Στυλιανό Βίο και Γεώργιο Γενναίο στον Θεόδωρο Τσουκάτο ...και τελικά κατέληξαν... σε στελέχη – υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ"

Ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι "το έμβασμα του παραπάνω ποσού ...έγινε στα πλαίσια παροχής χρηματικών ωφελημάτων, που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας ΖΗΜΕΝΣ ΑΕ σε υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ, οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν..."

Απαλλαγή για τα παιδιά του Χ. Καραβέλα

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μπρη δεν προκύπτουν στοιχεία για την παραπομπή των τριών παιδιών του ακόμα καταζητούμενου πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens ΕΛΛΑΣ, Χρήστου Καραβέλα. Αντιθέτως, ο εισαγγελικός λειτουργός "δείχνει" εδώλιο για τη σύζυγό του Μαρία.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρύ το "κατηγορώ" του Εισαγγελέα για τον Θ. Τσουκάτο"

Επιστρέφει το χαράτσι

Τη λυπητερή θα πληρώσουν ένα εκατομμύριο Έλληνες

Το φάντασμα του Ενιαίου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, το γνωστό σε όλους χαράτσι, θα βρουν σύντομα ξανά μπροστά τους περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τις δόσεις του φόρου μέσω της ΔΕΗ, αναφέρει δημοσίευμα των Νέων.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει έως το τέλος του έτους οφειλές για το τέλος ακινήτων του 2013 που δεν πληρώθηκε στην ώρα του έως το περασμένο καλοκαίρι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ως ανεξόφλητο μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Σημειώνεται ότι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κατάσχεσης θα βρεθούν όσοι δεν το εξοφλήσουν ή δεν το ρυθμίσουν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει το χαράτσι"

Κρούσμα του ιού κοξάκι σε παιδικό σταθμό στο Ζεφύρι – Άνδρες του Δήμου απολύμαναν το χώρο

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, στην εμφάνιση κρούσματος του ιδιαιτέρως διαδεδομένου αυτή την περίοδο, Ιού Κοξάκι, στον 2ο Παιδικό Σταθμό και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Ζεφυρίου.

Με το που ενημερώθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και γιατρός στο επάγγελμα κα Ζωή Αρβανιτάκη, από τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου κο Γιώργο Κούρκουλο, την Πέμπτη το μεσημέρι 20 Νοεμβρίου ότι υπάρχει κρούσμα, έδωσε εντολή, για διήμερη παύση λειτουργίας του Σταθμού και απολύμανση όλων των χώρων αλλά και των αντικειμένων με τα οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού που είναι ιδιαιτέρως εύκολη.

O 2ος Παιδικός – Βρεφικός Σταθμός του Ζεφυρίου παρέμεινε κλειστός την Παρασκευή 21 και τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και επαναλειτούργησε, αφού είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου.

Τι είναι ο ιός Κοξάκι και πώς θα προστατεύσουμε τα παιδια μας – Πρόληψη και θεραπεία – Coxsackievirus

Έξαρση κρουσμάτων του ιού Κοξάκι παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας κάνοντας πολλούς γονείς να ανησυχήσουν. Ποιος είναι αυτός ο ιός, πόσο επικίνδυνος είναι και πώς μπορείτε να προφυλάξετε τα παιδιά σας;

Τι είναι ο ιός Κοξάκι
Ο ιός Κοξάκι ανήκει στους εντερογενείς και χωρίζεται σε δύο τύπους, Α και Β. Τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί στην Ελλάδα οφείλονται στον τύπο Α, ο οποίος προκαλεί μιας μορφής ίωση και δεν είναι επικίνδυνος. «Είναι μια ίωση ήπιας μορφής σαν όλες τις άλλες και δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους γονείς. Χρειάζεται, όμως παρακολούθηση»

Σε αυτόν τον ιό, οφείλονται πολλές αναπνευστικές και εντερικές μολύνσεις, ενώ είναι υπεύθυνος για την πρόκληση δυο ασθενειών, του συνδρόμου χεριών, ποδιών και στόματος, καθώς και μιας μορφής έρπητα. «Σπάνια εμφανίζεται ο τύπος Β, που είναι και ο πιο επικίνδυνος, γιατί σ’ αυτόν οφείλονται μυοκαρδίτιδες, ενδοκαρδίτιδες και αναπνευστικές διαταραχές»

Πώς μεταδίδεται

Ο ιός εξαπλώνεται πολύ εύκολα, αφού μεταδίδεται από την άμεση επαφή και από τα υγρά του στόματος, όπως το φτέρνισμα και ο βήχας. Μάλιστα η μετάδοσή του είναι ραγδαία σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία, τις περισσότερες φορές σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν
• Ξαφνικό υψηλό πυρετό
• Πονόλαιμο
• εξανθήματα στα χέρια, στα πόδια και στο στόμα
• Στοματίτιδα
• Πονοκέφαλο
• Απώλεια της όρεξης και κόπωση
Οι γονείς θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, επειδή πολλά από τα συμπτώματα συμπίπτουν με αυτά της γρίπης.



Θεραπεία
Για το Κοξάκι δεν υπάρχει θεραπεία ούτε εμβόλιο. Ωστόσο μπορείτε να ακολουθήστε μερικά υποστηρικτικά μέτρα, όπως η λήψη αντιπυρετικών, τα οποία δεν θεραπεύουν την αιτία, κάνουν όμως, το παιδί να αισθάνεται πιο άνετα. Ακόμη, μπορείτε να το ντύσετε πιο ελαφρά για να μην δυσφορεί από την ζέστη που του προκαλεί ο πυρετός και να του δίνετε πολλά υγρά για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Όσον αφορά τα εξανθήματα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα, υποχωρούν από μόνα τους. Στόχος είναι η υποχώρηση του ιού σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες. «Τα παιδιά καλό είναι όσο είναι άρρωστα να μην πηγαίνουν στο σχολείο, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν τον ιό» αναφέρουν οι παιδίατροι και προσθέτουν «εάν έχει κολλήσει μια φορά είναι δύσκολο να νοσήσει δεύτερη, επειδή έχει αποκτήσει ανοσία».

Πρόληψη
Αν και ο ιός δεν μπορεί να προληφθεί εύκολα, εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, όπως το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, μπορεί να περιοριστεί η μεταδοτικότητά του. Θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που έρχονται στο σπίτι, αμέσως μετά την κάθε επίσκεψή τους στην τουαλέτα και πριν να φάνε κάτι, καθώς επίσης να μην ακουμπούν τα χέρια τους στα μάτια και στη μύτη τους. Εξίσου σημαντικό είναι να μην μοιράζονται το φαγητό και το ποτό τους στο σχολείο με άλλα παιδιά, γιατί αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους ανταλλαγής μικροβίων

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα του ιού κοξάκι σε παιδικό σταθμό στο Ζεφύρι – Άνδρες του Δήμου απολύμαναν το χώρο "

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Silver Alert

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες την Τρίτη οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων «Silver Alert» αφού συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω χρέους ύψους περίπου 8.000 ευρώ.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής» (που διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Silver Alert»), Πελίνα Θεοδοσίου, η σημερινή διακοπή ρεύματος ήταν το αποκορύφωμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΜΚΟ, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των δωρεών εταιρειών και πολιτών.

«Είμαστε ένας οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ επιχορήγηση, στηριζόμενη στον εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες πολιτών, εταιρειών και οργανισμών. Αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί "χορηγοί" του "Silver Alert" είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνεται, εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ.

Η διακοπή της παροχής ρεύματος αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ, ο οποίος έδωσε ολιγοήμερη προθεσμία στη «Γραμμή Ζωής» για να εξοφλήσει το χρέος.

«Η ολιγοήμερη προθεσμία που πήραμε δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, καθώς πρέπει να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να εξοφλήσουμε το χρέος. Και δυστυχώς σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο θα είναι ο ΟΤΕ, μετά άλλοι λογαριασμοί. Ζητάμε από εταιρείες και πολίτες να βοηθήσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί το "Silver Alert", ώστε να συνεχίσει να υφίσταται», επισημαίνει η κ. Θεοδοσίου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Silver Alert» λειτουργεί εδώ και 43 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει προχωρήσει σε 234 δημοσιοποιήσεις συναγερμών, 192 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων και 19 εντοπισμούς οικογενειακού περιβάλλοντος για ηλικιωμένους «αγνώστων στοιχείων» που είχαν βρεθεί περιπλανώμενοι.

Δωρεές για το «Silver Alert» πραγματοποιούνται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 9011405640, καθώς και στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί στις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Silver Alert"

Έρχεται το σούπερ γάλα της Coca-Cola - Αναμένεται να αλλάξει την αγορά γάλακτος

Η Coca-Cola στοιχηματίζει ότι ένα νέο γάλα που πρόκειται να βγάλει στην κυκλοφορία, θα σαρώσει την αγορά, ακόμα και αν η τιμή του είναι διπλή από το κανονικό γάλα.

Το γάλα της Coca-Cola, οι άνθρωποι της εταιρείας πιστεύουν ότι θα φέρει πακτωλό χρημάτων στην Coca-Cola.

Το σούπερ γάλα, ονομάζεται Fairlife και θα πωλείται σε τιμή διπλάσια από το κανονικό γάλα. Αναμένεται να βγει στην αγορά στον Δεκέμβριο, με την επικεφαλής της Coca-Cola, Βόρειας Αμερικής Sandy Douglas να αναφέρει σε συνέδριο της Morgan Stanley, ότι θα πρόκειται για γάλα πολυτελείας.

Το γάλα δεν θα περιέχει λακτόζη, θα έχει 50% περισσότερη πρωτεΐνη και ασβέστιο από το κανονικό γάλα, ενώ θα έχει και 30% λιγότερη ζάχαρη.

Η γεύση του είναι καλύτερη από το απλό γάλα, αν και θα έχει διπλάσια τιμή από το γάλα σε χάρτινη συσκευασία, σημειώνει η Douglas

Το νέο γάλα θα προέρχεται από ειδικές φάρμες ενώ θα περνάει από ειδικό φιλτράρισμα.



Πρόκειται για την αρχή μίας επένδυσης σε βάθος, στην οποία η Coca-Cola, φαίνεται πως πιστεύει πολύ.

Θα επενδύσουμε στο γάλα και αν και στην αρχή δεν αναμένουμε να βρέχει λεφτά από τον ουρανό, στη συνέχεια θα γίνει και αυτό, όπως έγινε και με τους χυμούς πορτοκάλι, αναφέρει μεταξύ άλλων η Douglas

Το νέο γάλα της Coca-Cola έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την βιομηχανία γάλακτος, όπου τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις μειώνονται.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται το σούπερ γάλα της Coca-Cola - Αναμένεται να αλλάξει την αγορά γάλακτος"

Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση την απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου (17-10-2014) προκηρύσσει 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα.

Η Γενική Απεργία αποτελεί σταθμό στο πρόγραμμα πολύμορφων παρατεταμένων κινητοποιήσεων που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα με συλλαλητήρια, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας και απεργίες σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή η επιδίωξη, επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων». Όμως, οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της Κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.

Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου βασικό εργαλείο για την παραπέρα μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το «μισθολόγιο πείνας» που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα γίνεται δραστική μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων μέσω της υπερφορολόγησης των ιδιοκτησιών, με χαρακτηριστική περίπτωση τον ΕΝΦΙΑ.

Με την ίδια ένταση επιδιώκεται να προχωρήσουν οι 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων.

Προαπαιτούμενο για την επικράτηση της βίαιης αναδιανομής των εισοδημάτων που προωθείται με τα αλλεπάλληλα μνημόνια είναι η εξουδετέρωση της συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων. Αυτή επιχειρείται με τη συστηματική συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και την ποινικοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης που απειλεί τις επιδιώξεις του μνημονιακού καθεστώτος- με την αμέριστη συμβολή της δικαστικής εξουσίας. Πρόκειται για το προοίμιο εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θα αποσκοπεί στο δραστικό περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος.

Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός του κράτους, με την εφαρμογή της αξιολόγησης συναντά σημαντικές αντιστάσεις της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο, που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες. Ο αγώνας μας αποκάλυψε το πραγματικό περιεχόμενο και το ρόλο της επιχειρούμενης αξιολόγησης, ως εργαλείο που ανοίγει την πόρτα σε μελλοντικές διαθεσιμότητες-απολύσεις, που επιβάλλει φτώχεια διαρκείας στην πλειονότητα των εργαζομένων, που αποδομεί και κατακερματίζει τις συλλογικές σχέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα αναδιαρθρώνει το σύνολο του Δημοσίου προς το αντιδραστικότερο, ακριβώς για να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
  • Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση του ν. 4250/2014.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων. Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Υπεράσπιση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος.
  • Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, τη διαγραφή του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.
  • Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι εάν επιχειρήσει να προωθήσει στη Βουλή τα νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων όπως το «μισθολόγιο πείνας» που επεξεργάζεται, την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με άμεση κήρυξη Απεργιακών κινητοποιήσεων για να ακυρώσουμε τους παραπάνω σχεδιασμούς.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Διαβάστε Περισσότερα » "Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου "

Πάτρα: Εκταμιεύεται 1,1 εκ. ευρώ για την επανεκκίνηση των έργων αποκατάστασης του "Αγ. Ανδρέα"

Το σύνθημα της επανεκκίνησης του έργου αποκατάστασης του πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα» δόθηκε την Τρίτη με την υπογραφή της εκταμίευσης 1,1 εκατομμυρίου ευρώ. Εξέλιξη σημαντική, μιας και η περαιτέρω καθυστέρηση θα σηματοδοτούσε την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, η συνέχιση των εργασιών προσδιορίζεται μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω προέκυψαν από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Πετρόπουλος, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, και την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο Κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Επειδή όμως, το προαναφερόμενο ποσό θα καλύψει εργασίες που ήδη έχουν γίνει, ύψους 600.000 ευρώ αλλά και νέες εργασίες που δεν ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ, γι' αυτόν τον λόγο παραμένει στους στόχους μας και στις διεκδικήσεις μας η άμεση και αναγκαία εκταμίευση του ποσού των 4 εκ. ευρώ, μέσα στην τρέχουσα χρονιά, όπως είχαμε θέσει στην πρόσφατη σχετική επίσκεψή μας στην Αθήνα, μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας» σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος.

pelop
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εκταμιεύεται 1,1 εκ. ευρώ για την επανεκκίνηση των έργων αποκατάστασης του "Αγ. Ανδρέα""

Θετικός στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο Παπαμιμίκος

«Ναι» στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου λέει ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε: «εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το κακό να μην υπάρχει μία διάταξη όπου θα προβλέπεται (ότι) για να μπορέσει να κηρυχθεί μία απεργία να απαιτείται η συναίνεση του "50+1" των μελών ενός συνδικάτου και όχι μόνο μιας μικρής μειοψηφίας, που συμμετέχει σήμερα στις συνελεύσεις συνδικάτων. Αυτό βλέπουμε σε αρκετές επιχειρήσεις, αυτό βλέπουμε στα Πανεπιστήμια. Πού είναι το παράλογο; Υπάρχει σήμερα κάποιος που να διαφωνεί ότι στην Ελλάδα κάναμε για πολλά χρόνια κατάχρηση του δικαιώματος αυτού;».

Στην ερώτηση αν είναι θετικά διακείμενος στη συγκεκριμένη διάταξη, του «50+1», κάτι με το οποίο φέρεται να είναι αντίθετο το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε:

«Θεωρώ ότι κάθε λογικός Έλληνας θα το έβλεπε θετικά. Όπως, επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για τις συνδικαλιστικές άδειες. Με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αυτοχρηματοδότησης των συνδικάτων θεωρώ ότι θα έπρεπε να δούμε μία αναπροσαρμογή των συνδικαλιστικών αδειών».

Και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί κάποιοι να επιμένουν να διατηρούν προνόμια που ανήκαν σε άλλες εποχές. Δεν χρειάζεται καμία τρόικα για να μας επιβάλλει τα αυτονόητα. Εμείς από τη δική μας πλευρά οφείλουμε να στηρίζουμε τους εργαζομένους, οφείλουμε, όμως, να στηρίζουμε και τους εργοδότες που εργάζονται και ενδιαφέρονται για να προκόψουν. Όχι εκείνους που θέλουν επιχειρήσεις εγκλωβισμένες οι οποίες δεν μπορούν να παράξουν, δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά».

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικός στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο Παπαμιμίκος"

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη στάση της σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμη φορά ψηφίζει σε σώμα του ΟΗΕ με τρόπο που βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και προκαλεί τα δημοκρατικά του αισθήματα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε απόφαση που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των χωρών ΟΗΕ ενάντια στον εγκωμιασμό του χιτλερισμού και «για την καταπολέμηση του νεοναζισμού», η Ελλάδα απείχε ακολουθώντας το παράδειγμα μιας μειοψηφίας (υπέρ 115, αποχή 55) ενώ τρεις χώρες, Ουκρανία, ΗΠΑ και Καναδάς, καταψήφισαν.

«Είναι γνωστό σε όλους πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν έχει δική της φωνή στη διεθνή σκηνή», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώνει ότι η κυβέρνηση «θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε κάνει μια «εξαίρεση» για ένα ζήτημα τόσο καυτό για τη χώρα όσο σε καμιά άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης, το ζήτημα του νεοναζισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη στάση της σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ"

Ο Π.Ινιωτάκης για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε: «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό…»

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου γλίτωσε από θαύμα λένε οι γιατροί- "Τα χτυπήματα είχαν στόχο να τον εξοντώσουν"

“Δεν το περίμενα ποτέ αυτό…” Με τη φράση αυτή ο Πέτρος Ινιωτάκης στο κρεβάτι του πόνου μίλησε και περιέγραψε στο CRETALIVE την περιπέτεια που βίωσε- όσο μπορεί να θυμάται τι συνέβη. Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία...Αδυνατεί να μιλήσει για το περιστατικό, αν και όσο περνούν οι ώρες η παροδική αμνησία που είχε εξαιτίας των χτυπημάτων υποχωρεί.

«Τι να σου πω...Δεν το περίμενα» ξαναλέει...Δεν μπορεί και δεν είναι σε θέση ακόμη να δώσει μια εξήγηση.

Ο αντιδήμαρχος βυθισμένος και ταραγμένος . Προσπαθεί μερικές ώρες μετά να συνειδητοποιήσει τι συνέβη. Αδυνατεί. Ξέρει πια ότι βρίσκεται στο θάλαμο του Βενιζελείου κρατώντας το χέρι της γυναίκας του Χαρούλας, έχοντας στο πλευρό του την αδερφή του Ελένη και συγγενείς. Και εκατοντάδες φίλους που έσπευσαν στο νοσοκομείο.

Δεν μπορεί ακόμη ο Πέτρος Ινιωτάκης να συνειδητοποιήσει τι του συνέβη. Και πως άλλωστε να συνειδητοποιήσει τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Γιατί ήταν χτύπημα με στόχο την εξόντωσή του. Και μόνο όσοι τον είδαν τις πρώτες στιγμές, οι γιατροί που τον περιποιήθηκαν κατάλαβαν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.

«Αρχικά νομίζαμε ότι κινδυνεύε. Ήταν τέτοια η αιμορραγία και τα χτυπήματα που νομίζω ότι ήταν πολύ τυχερός» είπε στο CRETALIVE ο χειρουργός Στέλιος Κτενιαδάκης που εφημερευε και ήταν ο πρώτος που τον περιέθαλψε. Στην αρχή μάλιστα η επικοινωνία ήταν δύσκολη, αλλά όσο περνούσε η ώρα είχε καλύτερη επαφή με το περιβάλλον...

Μόνο να δει κανένας τα χτυπήματα και κυρίως το θλαστικό τραύμα στο κεφάλι «από αμβλύ όργανο» καταλαβαίνει τι πήγαν να κάνουν οι δράστες.

«Έγινε αξονική συνολικά. Τα χτυπήματα ήταν μόνο στο κεφάλι. Δεν είχε ούτε αμυχή στο σώμα. Δεν είχε κανένα χτύπημα» λέει ο γιατρός που μπόρεσε να του σταματήσει την αιμορραγία και να διαπιστώσει ότι δεν είχε κανένα εσωτερικό τραύμα.

«Ήταν πολύ τυχερός έτσι όπως τον χτύπησαν μάλλον με λοστό. Ήταν χτυπήματα που είχαν στόχο τη ζωή του» λέει ο κ.Κτενιαδάκης που έθεσε από την πρώτη στιγμή σε συναγερμό όλη τη μονάδα των ΤΕΠ του Βενιζελείου. Κι αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι έχει τραύματα στο πρόσωπο ειδοποίησε το διευθυντή της Γναθοχειρουργικής κ.Γιώργο Μαστοράκη ο οποίος έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο.

Ο κ.Μαστοράκης μετά τις εξετάσεις διεπίστωσε κατάγματα στο ζυγωματικό, στην κάτω γνάθο και στο ρινικό , ενώ ένα οστό είχε...χτυπήσει το μάτι. Ωστόσο, ευτυχώς δεν υπήρξε καμία σοβαρή ζημιά και ο ίδιος εξήγησε στο CRETALIVE ότι μέχρι την Κυριακή θα τον χειρουργήσει και θα αποκατασταθεί 100%!

«Πραγματικά ήταν πολύ τυχερός. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα έτσι όπως τον χτύπησαν. Αλλά θα μπορέσουμε να τον αποκαταστήσουμε πλήρως. Μίλησα και με την οικογένεια και τους εξήγησα ότι επόμενες ώρες η κατάσταση οπτικά θα είναι χειρότερη, αλλά δεν χρειάζεται ανησυχία. Όλα θα πάνε καλά και μέχρι την Κυριακή θα χειρουργηθεί για να αποκαταστήσουμε πλήρως τις ζημιές που έχουν γίνει» τόνισε ο κ.Μαστοράκης ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες επεμβάσεις.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Π.Ινιωτάκης για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε: «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό…» "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news