facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δολοφονική επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη-Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου χτυπήθηκε άγρια με λοστό και στο κεφάλι

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης.

Ο κ.Ινιωτάκης παρελήφθη από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, από την οδό Επιμενίδου, αιμόφυρτος καθώς δέχτηκε δολοφονική επίθεση απο αγνώστους οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 7 το απόγευμα, όταν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου πήγε στην οδό Επιμενίδου και μόλις κατέβηκε απο το αυτοκίνητο, οι άγνωστοι δράστες του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα με λοστό.

Στην συνέχεια ετράπησαν σε φυγή, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο, ενώ στο σημείο δεν υπήρχαν μάρτυρες.

Ο κ.Ινιωτάκης κατάφερε να περπατήσει μέχρι παρακείμενο κατάστημα και να ζητήσει βοήθεια.

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου διεκομίσθη στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία,χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αντιδήμαρχος φέρει κατάγματα σε γνάθο και ζηγωματικά,και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τις επόμενες ημέρες από τους γναθοχειρουργούς του Νοσοκομείου Μαστοράκη και Λογοθέτη.

Η σφοδρή επίθεση που δέχτηκε πριν λίγες ώρες δεν του επιτρέπει να καταθέσει στις αστυνομικές αρχές

Στο Νοσοκομείο έσπευσαν ο Δήμαρχος κ.Λαμπρινός, αντιδήμαρχοι, συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι του Πέτρου Ινιωτάκη.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο μετέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ενώ απο την αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου

«Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Η παράταξη "Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες"

"Τα μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν απερίφραστα την πράξη βίας κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ.Πέτρου Ινιωτάκη.
Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον αντιδήμαρχο και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Για το Ηράκλειο -Ανοιχτοι Ορίζοντες
ο επικεφαλής Γιάννης Κουράκης"

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης

«Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση»
Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της.»

"Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών"

"Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του ΤΕΕ –ΤΑΚ καταδικάζει την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου και δηλώνει τη συμπαράσταση της στον Αντιδήμαρχο απέναντι στο φανατισμό, τα συμφέροντα και τους εγκληματίες που είχαν στόχο τη ζωή του και τον εκφοβισμό όλων μας.
Αντιδήμαρχε σου ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα σου."

Απόστολος Λουλουδάκης, Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Χερσονήσου

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση προς τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη. Η ενέργεια αυτή αμαυρώνει την ιστορία της πόλης και αποδεικνύει περίτρανα τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο κινήθηκε η πολιτική ζωή του τόπου μας τα τελευταία χρόνια. Απαιτούμε η αστυνομία ΑΜΕΣΑ να διαλευκάνει την υπόθεση και να πέσουν οι μάσκες. Οι δημοκρατικοί πολίτες του Ηρακλείου πρέπει να αντιδράσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η Δημοκρατία δεν απειλείται από τον υπόκοσμο και τους προστάτες του. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο φίλο μου Πέτρο Ινιωτάκη. Από αύριο το πρωί ο αγώνας μας για κάθαρση του δημόσιου βίου, για δημοκρατία και για την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας θα είναι πιο δυνατός και χωρίς εκπτώσεις."

Δημοτικός Σύμβουλος Αριστείδης Αθανασάκης

«Γρήγορη ανάρρωση στον Πέτρο» εύχεται μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τους «Ενεργούς Πολίτες» Αριστείδης Αθανασάκης, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.
Παράλληλα ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονική επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη-Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου χτυπήθηκε άγρια με λοστό και στο κεφάλι "

Ξεσπάθωσε ο Μπουτάρης

Μέγα ψέμα όσα μου αποδίδονται περί Μακεδονίας, Ποντίων και Ατατούρκ, δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στο «Νέο Κόσμο»

Ο ευρισκόμενος στη Μελβούρνη για τις εκδηλώσεις της 30ής επετείου της αδελφοποίησης των δυο πόλεων, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τάχθηκε υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ΠΓΔΜ.

«Όποια και αν είναι η λύση αυτή, θα είναι οδυνηρή, αλλά είναι η μόνη διέξοδος» είπε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο «Νέο Κόσμο».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η καταγωγή της οικογενείας του (από τη μια πλευρά) είναι από το Κρόσοβο, που σήμερα βρίσκεται στα γεωγραφικά σύνορα των Σκοπίων.

«Δεν μου πάει με τίποτα να πω αυτή την περιοχή Μακεδονία. Πρέπει να βρεθεί όμως μια λύση. Να κάνουμε ένα συμβιβασμό».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόροφ, τον οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό».

Ο Γκλιγκόροφ είχε προτείνει, είπε, τον όρο «Σλαβομακεδονία» που θα ήταν αποδεκτός.

Αναφερόμενος στο σημερινό πρόεδρο των Σκοπίων, Ν. Γκρουέφσκι, τον κατηγόρησε για σφετερισμό των ελληνικών συμβόλων.
«Αναγνωρίζω», είπε, «ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Να είναι κάτι. Να μην ξεχνάμε ότι είναι Βούλγαροι. Δεν υπάρχει γλώσσα Μακεδονική. Όλα αυτά τα δημιούργησε ο Τίτο. Λέω, λοιπόν, ότι το θέμα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Να λυθεί με μια συμβιβαστική λύση και ξέρω ότι αυτό θα είναι οδυνηρό για μας».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ακροδεξιές αθλιότητες αυτά που του αποδίδουν (ότι δήθεν είπε ότι δεν ανέχεται να λέγεται ελληνική η Μακεδονία).
«Τεράστιο ψέμα» χαρακτήρισε, επίσης, ισχυρισμούς της αντιπολίτευσής (του), ότι πρότεινε να δοθούν τουρκικά ονόματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης και, μάλιστα, στην οδό Αγίου Δημητρίου!

«Αυτό», είπε, «ούτε Τούρκος δεν θα τολμούσε να το προτείνει και θα το πρότεινα εγώ που είμαι Έλληνας Ορθόδοξος;».
Ο κ.Μπουτάρης σημείωσε ότι και το ψέμα αυτό το αναπαραγάγει συνεχώς η αντιπολίτευση, παρά τις διαψεύσεις.

«Εγώ», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, «κάποια στιγμή, όταν υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας ήταν ο Παπανδρέου και της Τουρκίας ο Τζεμ και οι σχέσεις των δυο χωρών ήταν σε πορεία εξομάλυνσης, έκανα μια δήλωση με αφορμή μια τουρκική χειρονομία.
Οι Τούρκοι έδωσαν, τότε, το όνομα του Γιώργου Σεφέρη σε οδό στα Βουρλά όπου είχε γεννηθεί ο νομπελίστας.

Στη Θεσσαλονίκη το 1938, με το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετονομάστηκε η οδός Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Μετά τα γεγονότα του '55 στην Κωνσταντινούπολη επαναφέρθηκε το όνομα Αποστόλου Παύλου.

Είπα, λοιπόν, επί Παπανδρέου και Τζεμ, ότι θα μπορούσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να επαναφέρει το όνομα του Ατατούρκ και έκτοτε με βρίζουν και έφτασαν να λένε κάποιοι ακροδεξιοί πως είχα προτείνει να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Τούρκος να ήμουν δεν θα το τολμούσα. Προς Θεού».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι η ιστορική αλήθεια λέει πως Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό είναι μια ιστορική αλήθεια. Όπως και ότι στην Τουρκία πολλοί τον θεωρούν σαν ...Θεό. Είναι μια προσωπικότητα μεγάλη. Για μας σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων και πολλών άλλων, αλλά για τους Τούρκους σπουδαία προσωπικότητα».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πάνε κάθε χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Παναγία Σουμελά και σε άλλα μέρη της Τουρκίας.

«Εγώ όταν ανέλαβα δήμαρχος σκέφτηκα να βρω τρόπους να φέρω Τούρκους στη Θεσσαλονίκη. Φέτος θα έρθουν 100 χιλιάδες Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, λοιπόν, με την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας τονώνουμε και τον τουρισμό της πόλης με τις πρωτοβουλίες μας» είπε.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει με ορισμένους Ποντίους ο κ. Μπουτάρης είπε, ότι οι αναφορές του στον Ατατούρκ «είναι ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο μόνος. Αν και εγώ ποτέ δεν επαίνεσα τον Ατατούρκ».

Και συνέχισε: «Οι Πόντιοι είναι μοιρασμένοι σε δυο μεγάλες ομάδες. Και τιμούν την ποντιακή γενοκτονία χωριστά. Τους είπα να κάνουν μια ενιαία εκδήλωση για να αναδειχθεί το θέμα της ποντιακής γενοκτονίας και να περάσει σωστά το μήνυμα. Τους πρότεινα, λοιπόν, να κάνει ο Δήμος την εκδήλωση και να καλέσει όλα τα σωματεία. Με έβρισαν γι' αυτό και χωρίς να πάρουν άδεια έκαναν εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκε το θέμα. Εγώ, όχι μόνο δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τους Πόντιους, αλλά ο γαμπρός μου είναι Πόντιος και τα εγγόνια μου είναι βλαχοποντιάκια. Το καλύτερο χαρμάνι, δηλαδή».

Για το gay parade της Θεσσαλονίκης είπε ότι «αυτό δεν γίνεται για τουριστικούς λόγους αλλά με βάση τις κοινοτικές οδηγίες, για την ίση αντιμετώπιση όλων των ιδιαιτεροτήτων».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ακόμα, ότι ο Δήμος συνεργάζεται, πλέον, άψογα σε πολλούς τομείς με τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις σε κάποια θέματα.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ακόμα και την ανάγκη να αναδειχθεί η ιστορική Εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στη «μεγάλη συγγνώμη» εκ μέρους του και για λογαριασμό της Θεσσαλονίκης για την καθυστέρησή της να μνημονεύσει «την πιο ζοφερή στιγμή της ιστορίας της», αυτήν της εξόντωσης του εβραϊκού στοιχείου.

neoskosmos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπάθωσε ο Μπουτάρης"

Κλείνει το ΕΣΡ; - Πρόστιμο "μαμούθ" στον Alpha για παραπλάνηση κοινού

Τον κίνδυνο αδυναμίας συνέχισης της νόμιμης λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μετά τις 13 Δεκεμβρίου εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης, καθώς η αρμόδια διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν έχει ορίσει αντικαταστάτη του πρώην μέλους του ΕΣΡ δημοσιογράφου Άρη Σταθάκη που απεβίωσε στις 13/6/14.

Έτσι, το διάστημα έξι μηνών που δίνει ο νόμος για τη νόμιμη συνέχιση λειτουργίας της ανεξάρτητης Ααρχής εκπνέει σε εκείνη την ημερομηνία.

Στο μεταξύ, συνολικό πρόστιμο 600.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Alpha κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου για παραπλάνηση κοινού από τηλεπαιχνίδια. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 50.000 ευρώ για το τηλεπαιχνίδι Τηλεκέρδος για προβολή στις 21/8/14, 100.000 ευρώ για το ίδιο τηλεπαιχνίδι από τις 25/8 έως τις 29/8 και 100.000 ευρώ για τα τηλεπαιχνίδια Τηλεκέρδος και Puzzle από τις 16/8 έως τις 17/8. Επίσης, 150.000 ευρώ από τις 18/9 έως τις 20/9/14 για τα τηλεπαιχνίδια Τηλεκέρδος και Puzzle και 200.000 ευρώ από τις 6/9 έως τις 14/9/14 για τα ίδια τηλεπαιχνίδια.

Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Nickelodeon για προστασία ανηλίκων, 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Easy 97,2 νομού Αττικής για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, 3.000 ευρώ στον Ρυθμό νομού Αττικής για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και μη σαφήνεια προβολής χορηγού και 3.000 ευρώ στον Αθήνα 9,84 για παράνομη χορηγία σε ενημερωτικές εκπομπές και για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση.

Τέλος, έπειτα από αίτηση θεραπείας, ακυρώθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο E Channel για προβολή τηλεπαιχνιδιού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει το ΕΣΡ; - Πρόστιμο "μαμούθ" στον Alpha για παραπλάνηση κοινού"

Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης των 700 μεταναστών

Με επιτυχία διεξήχθη η επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση των περίπου 700 παράτυπων μεταναστών που επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις» το οποίο τα ξημερώματα έμεινε ακυβέρνητο, ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ λίγο μετά τις 19:00 και κάτω υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κατάφερε να συνδεθεί με το ακυβέρνητο πλοίο και να ξεκινήσει τη διαδικασία ρυμούλκησής του προς ασφαλές λιμάνι στα νότια της Κρήτης.

Η φρεγάτα, επί ώρες κατέβαλε προσπάθειες για να προσεγγίσει το πλοίο καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ, ενώ το ύψος του κύματος έφτανε τα τρία μέτρα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν διευκρίνισε που ακριβώς θα μεταφερθεί το φορτηγό πλοίο και οι μετανάστες, ωστόσο στην νότια Κρήτη έχουν κινητοποιηθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης για τον Έμπολα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και ένοπλοι πέραν των παράτυπων μεταναστών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης των 700 μεταναστών"

Eurostat: Ο καρκίνος ευθύνεται για 1 στους 4 θανάτους στην ΕΕ!

Ένας στους τέσσερις θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλείται από καρκίνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τις αιτίες θανάτου στην ΕΕ το 2011, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2011 ο καρκίνος προκάλεσε 1,28 εκατομμύρια θανάτους στην «ΕΕ των 28», αντιπροσωπεύοντας το 26,3% των θανάτων στην ΕΕ.

Η αιτία θανάτου από καρκίνο είναι υψηλότερη για τα άτομα κάτω των 65 ετών (37,1%) και χαμηλότερη για τα άτομα άνω των 65 ετών και (23,8%).

Μεταξύ 2002 και 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 6,3% στα ποσοστά θανάτου λόγω καρκίνου στην «ΕΕ των 28».

Οι πιο κοινές μορφές καρκίνου που προκάλεσαν θάνατο στην ΕΕ το 2011 ήταν ο καρκίνος στους πνεύμονες (20,8%), στο παχύ έντερο (11,9%), στο στήθος (7,2%), στο πάγκρεας (6,1%) και στον προστάτη (10,2% για τους άνδρες).

Τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο στους πνεύμονες καταγράφονται στην Ουγγαρία (26%), στην Ολλανδία (24,6%), στο Βέλγιο (24,5%) και στην Πολωνία και την Ελλάδα (24,1%).

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την Ελλάδα, το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο το 2011 ήταν 24,6% (37,7% για τα άτομα κάτω των 65 ετών και 22,2% άνω των 65 ετών). Μετά τον καρκίνο στους πνεύμονες (24,1%), η πιο κοινή μορφή καρκίνου που προκάλεσε θάνατο στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος στο παχύ έντερο (8,9%), στο στήθος (6,9% έναντι 7,2% στην ΕΕ), στο πάγκρεας (5,7%) και στον προστάτη (5,6%).

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Ο καρκίνος ευθύνεται για 1 στους 4 θανάτους στην ΕΕ!"

ΓΕΕΘΑ: «Όχι» σε αποστράτευση πριν από τα 53, οικειοθελώς στα 58

Εμμένει η ανώτατη ηγεσία του ΓΕΕΘΑ στην πρόταση να μην αποστρατεύεται κανένας αξιωματικός μικρότερος από την ηλικία των 53 ετών και ταυτόχρονα να δίδεται η δυνατότητα, σε όσους επιθυμούν, να παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία έως το 58ο έτος.

Για το πώς θα παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία υπάρχουν πολλές προτάσεις, αλλά θεωρείται αδιανόητο να αποστρατεύονται αξιωματικοί στην πιο παραγωγική τους ηλικία και έχοντας συλλέξει πολύτιμη εμπειρία, την οποία θα πρέπει να έχουν το χρόνο να την μεταλαμπαδεύουν στους νεότερούς τους.

Πέρα από το ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι προς το συμφέρον της εθνικής άμυνας, θα είναι ωφέλιμο και για τους ίδιους τους αξιωματικούς, οι οποίοι δεν θα παροπλίζονται σε μικρή σχετική ηλικία και θα τίθενται εκτός υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα, θα γνωρίζουν και οι ίδιοι πότε θα αποχωρούν και δεν θα τους αποστρατεύουν αιφνιδιαστικά στις ετήσιες κρίσεις ως ευδοκίμως τερματίσαντες» γεγονός που «εισπράττεται» ως «ατίμωση», καθώς το εκάστοτε ανώτατο συμβούλιο τους έκρινε μη ικανούς να συνεχίσουν.

Αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόταση του ΓΕΕΘΑ θα αυξηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ η πρόταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει και βρίσκει σύμφωνα και τα Γενικά Επιτελεία των τριών κλάδων

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΕΘΑ: «Όχι» σε αποστράτευση πριν από τα 53, οικειοθελώς στα 58 "

Βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα μείωσης συντάξεων»

Προειδοποιητικές βολές με κατεύθυνση το Παρίσι στέλνουν βουλευτές της συγκυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την Βουλή μέτρα που θα προκαλούν περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις.

Κατά την συνεδρίαση της Ειδική Διαρκής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος είπε: «ανησυχούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι, με την θέση της χώρας ή της τρόικας» ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανένα τέτοιο πακέτο (σ.σ. ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων) δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε πως «δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε».

Νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού υποστηρίζοντας ότι «η τρόικα ζητά πριν από τα 62 χρόνια να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%». Είπε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα μείωσης συντάξεων»"

Κοινή διακήρυξη Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για τη συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων

Τη θέσπιση ενός πλαισίου που θα διέπει τις διαβουλεύσεις Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, με σκοπό τη διευκόλυνση του διαλόγου και την προώθηση της τριμερούς συνεργασίας στον τομέα των υδρογονανθράκων, προς όφελος των χωρών τους και της ευρύτερης περιοχής, αποφάσισαν οι υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης και της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαήλ κατά τη συνάντηση που είχαν στην Κύπρο.

Επίσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν, προσδιόρισαν συγκεκριμένους τομείς για τριμερή και ευρύτερη περιφερειακή συνεργασία.

Πρόκειται για περιβαλλοντικά πρότυπα για τις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων, μεθόδους για διασφάλιση της ασφάλειας στις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων, ενεργειακές υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των υδρογονανθράκων, και ενδυνάμωση θεσμικών δομών και ανάπτυξη δυνατοτήτων.

Στη δήλωση σημειώνεται ότι οι υπουργοί είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν την κοινή πεποίθησή τους ότι «η ανακάλυψη σημαντικών υδρογονανθρακικών αποθεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε και πρέπει να χρησιμεύσει ως καταλύτης για μία ευρύτερη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Επιπλέον οι τρεις υπουργοί τόνισαν ότι αυτή η συνεργασία «θα προωθηθεί καλύτερα μέσω της συμμόρφωσης των χωρών της περιοχής, με τις εδραιωμένες Αρχές του διεθνούς δικαίου».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισαν «τη δέσμευση και τον σεβασμό των χωρών τους προς το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, στην οποία και οι τρεις χώρες είναι συμβαλλόμενα κράτη» καταλήγει η κοινή διακήρυξη.



Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί την πρώτη υπουργική συνάντηση μεταξύ των τριών κυβερνήσεων, σε συνέχεια της συνόδου κορυφής σε επίπεδο αρχηγών κρατών- κυβερνήσεων του Καΐρου, στις 8 Νοεμβρίου, η οποία, όπως τονίζεται στην κοινή διακήρυξη, αποτελεί ορόσημο.

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε πως η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να αναδείξουν τον σπουδαίο γεωπολιτικό ρόλο τους με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι αυτό το πρώτο βήμα μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα περιφερειακής συνεργασίας και για άλλες περιοχές του κόσμου.

Επαφές τον Δεκέμβριο για τον αγωγό Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε πως έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ζητείται να υπάρξει απόλυτη εφαρμογή των Αρχών του διεθνούς δικαίου, και ιδιαίτερα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, και ταυτόχρονα να προχωρήσουν (οι τρεις χώρες) το συντομότερο δυνατό, με αποτελεσματικό τρόπο, στα βήματα που είναι απαραίτητα για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στις περιοχές όπου αυτό δεν έχει γίνει.

Από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, πως κατά τη συνάντηση που είχαν μίλησαν για τις επαφές των υπουργείων των δύο χωρών αναφορικά με την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας, αλλά και ως καινούργια διαδρομή.

Όπως σημείωσε επιβεβαιώθηκε η βούληση για ανάληψη κοινών δράσεων και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα, σχετικά με την προώθηση των έργων κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα για τον αγωγό Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας και την αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, θα γίνουν επαφές στις αρχές Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινή διακήρυξη Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για τη συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων"

Στον οικονομικό εισαγγελέα ο Κουρουμπλής για τα “ανείσπρακτα” δάνεια

Σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με σκοπό τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «ανείσπρακτων» κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ύψους 23 δισ., εκλήθη σήμερα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση προκειμένου να καταθέσει επιπρόσθετα στοιχεία για το εν λόγω καίριας σημασίας ζήτημα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα κατέθεσε Υπόμνημα στο οποίο αναφερόμενος στο άρθρο 54 του ν. 4261/2014 (που επιβάλλει στην ΤτΕ το υπηρεσιακό απόρρητο και με βάση το οποίο ο Διοικητής της Τράπεζας αρνείται να παράσχει στοιχεία αναγκαία για τη διεξαγωγή της έρευνας), επισημαίνει ότι το εν λόγω άρθρο αφήνει, ρητά, εκτός πεδίου του απορρήτου τις περιπτώσεις όπου υπάρχει έρευνα για διάπραξη εγκλημάτων, όπως εν προκειμένω της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΧΣ. Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος επιτρέπει στην ΤτΕ να παράσχει γενικά και συγκεντρωτικά στοιχεία που δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα.

Εν συνεχεία και μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι:

Α) πρέπει να ζητηθούν οι εκθέσεις των ελεγκτών της ΤτΕ που αφορούν τα συγκεκριμένα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 23 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια και να ερευνηθεί εάν επεβλήθησαν οι ενδεικνυόμενες σε κάθε περίπτωση από τον νόμο ποινές στις συστημικές τράπεζες ή αν απλώς ετέθησαν στο αρχείο.

Β) απαιτείται να κατατεθούν από τις εν λόγω τράπεζες οι καταστάσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων κατά των ληξιπρόθεσμων δανείων και κατά της προσωπικής περιουσίας των συγκεκριμένων δανειοληπτών.

Γ) οι τράπεζες πρέπει να καταθέσουν τα ακριβή ποσά των επισφαλών δανείων που έχουν εγγράψει στους ισολογισμούς τους.

Δ) πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες όσοι διετέλεσαν κυβερνητικοί επίτροποι στις τράπεζες καθώς και όσοι υπήρξαν ή είναι τώρα εκπρόσωποι του ΤΧΣ στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών.

Ε) πρέπει να κατατεθούν οι εκθέσεις του ΤΧΣ με βάση τις οποίες αποφασίστηκε η συμμετοχή και το ύψος των κεφαλαίων με τα οποία ενισχύθηκαν οι τράπεζες από το Ταμείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ανάγκες των τραπεζών ήταν πραγματικές και αληθείς, δηλαδή αν εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων δανείων που εν συνεχεία χαρακτηρίστηκαν ανείσπρακτα.

ΣΤ) πρέπει να ερευνηθεί επίσης εάν η εποπτεία του ΤΧΣ και της ΤτΕ επί των τραπεζών υπήρξε επαρκής και επί αυτού να κατατεθούν οι περιοδικές εκθέσεις ελέγχου των τραπεζών από την ΤτΕ.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του κατατεθέντος Υπομνήματος

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον οικονομικό εισαγγελέα ο Κουρουμπλής για τα “ανείσπρακτα” δάνεια"

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Τζιφόπουλος

Την παραίτηση του υπέβαλε και έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Γιάννης Τζιφόπουλος.

Ο κ. Τζιφόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη ότι σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη σε σταθμό της Κατερίνης φέρεται να είχε πει μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια, «φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας γιατί αλλιώς δεν αλλάζει ο Ελληνας» προσθέτοντας ότι «πρέπει αν παραφέρεσαι να τρως καμία σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στον Καναδά και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου».

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον σύλλογο φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής στο διαδίκτυο προκαλώντας αντιδράσεις στους πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο κ. Τζιφόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

Καθώς η ατμόσφαιρα στο ΑΠΘ είναι τεταμένη μετά την κατάληψη στην οποία έχουν προχωρήσει οι φοιτητές, με αίτημα να είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου, ο πρύτανης κ. Μήτκας έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.



Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρεται:

"Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.

Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ."

Με βάση τον νέο νόμο οι αντιπρυτάνεις ορίζονται από τον Πρύτανη και ο αντικαταστάτης του κ.Τζιφόπουλου αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

"Οι τελευταίες πρωτοφανέρωτες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά", ανέφερε ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας στην καταγγελία του για τον κ.Τζιφόπουλο.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση ΑΕΙ καταδίκασε τις θέσεις που διατύπωσε ο κ.Τζιφόπουλος και κάλεσε "το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταδικάσει τέτοιες απόψεις και τις πρακτικές που απορρέουν από αυτές".

Σημειώνεται ότι το βίντεο με τη δήλωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος. Ο κ. Τζιφόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Τζιφόπουλος"

Δακρυγόνα και σπρωξίματα στους κτηνοτρόφους της Ξάνθης – Επεισόδια έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (ΒΙΝΤΕΟ)


-Σοβαρά επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα την Τρίτη
-Συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κτηνοτρόφοι από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ξύλο κόντεψαν να φάνε οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης που συμμετείχαν στην Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου του την Τρίτη στην Αθήνα, όταν σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε Αστυνομικές Δυνάμεις και διαδηλωτές έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κτηνοτρόφοι επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτήριο του ΟΠΕΚΕΠΕ κατά τη διάρκεια Πανελλαδικής κινητοποίησής τους με στόχο να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις ενισχύσεις που ανέμεναν αλλά και ευρύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Τότε οι Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους και εκπρόσωποι από την Ξάνθη. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς μαζί με άλλους κτηνοτρόφους από την περιοχή μετέβησαν προληπτικά μετά τα επεισόδια στο Νοσοκομείο καθώς ένιωσαν έντονη δυσφορία από τα δακρυγόνα.

Νωρίτερα, με γκλίτσες και κουδούνες και κρατώντας πανό οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν για τις επιδοτήσεις, καθώς έχουν υποστεί ψαλίδισμα που αγγίζει το 80% αλλά ακόμη και το 100% σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τη νομοθεσία γύρω από την οριοθέτηση των βοσκοτόπων αλλά και τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν κτηνοτρόφοι από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς από κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεκίνησε και ένα λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα, όπως σημειώνει ο κ. Λουκμακιάς, που απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο τα επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Προληπτικά επισκέφτηκαν και το Νοσοκομείο κτηνοτρόφοι από την Ξάνθη ελέω δακρυγόνων

Ακολούθως οι διαδηλωτές μετέβησαν έξω από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είχαν συνάντηση με τον Υπουργό. “Δεν μας έδωσε καμία απάντηση για το πότε θα πάρουμε τα χρήματά μας, εάν θα τα πάρουμε και πόσα τελικά θα πάρουμε” λέει ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης, ο οποίος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ωστόσο από τη συμμετοχή των συναδέλφων του στην κινητοποίηση. Μάλιστα όπως εξηγεί, από τη στιγμή που δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις στα αιτήματα τους, καθώς και χρονοδιάγραμμα ικανοποίησής τους, οι κτηνοτρόφοι δεν παρουσιάζονται πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα και θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους ανά την Ελλάδα.

“Δεν ζητάμε ελεημοσύνη” 
 
Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, ο κ. Λουκμακίας δήλωσε πως “ζητάμε τα αυτονόητα, τα χρήματα που δικαιούμαστε και έρχονται από την Ε.Ε. και δεν είναι από κρατικούς πόρους. Να δοθούν οι επιδοτήσεις στο ακέραιο, όσα παίρναμε τόσα χρόνια γιατί μας έχουν κάνει περικοπές. Αυτό είναι το κυριότερο θέμα, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν των κινητοποιήσεων. Μας έχουν αφαιρέσει χρήματα που τα παίρναμε πολλά χρόνια και αυτή τη στιγμή έχουμε βρεθεί ξεκρέμαστοι προς τρίτους και δεν θα μπορέσουμε να φανούμε συνεπείς και θα κλείσουν πάρα πολλές κτηνοτροφικές μονάδες. Αν οι επιχειρήσεις μας ήταν βιώσιμες και το προϊόν μας είχε την αξία που του ανήκει αυτή τη στιγμή δεν θα ήμασταν στους δρόμους”.

Ο ίδιος, διευκρινίζει πως τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον κλάδο των κτηνοτρόφων και παραμένουν άλυτα έχουν εξοργίσει τους κτηνοτρόφους που ζητούν άμεσα να βρεθούν λύσεις.

“Οι κτηνοτρόφοι είναι εξαγριωμένοι γιατί πλέον κουράστηκαν με την κοροϊδία και τα ψέματα, δεν έχει βγει κανένας να μιλήσει υπεύθυνα και αυτό μας εξαγριώνει περισσότερο. Δεν έχει να χάσει κάτι ο κτηνοτρόφος όταν δεν έχει πάρει μια και τον κυνηγάνε οι υποχρεώσεις. Δεν ζητά ελεημοσύνη αλλά τα χρήματα που του ανήκουν”.

Αμέσως μετά το Υπουργείο οι κτηνοτρόφοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή όπου συνέχισαν τη διαδήλωσή τους.


thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Δακρυγόνα και σπρωξίματα στους κτηνοτρόφους της Ξάνθης – Επεισόδια έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (ΒΙΝΤΕΟ)"

Ενέκρινε ο ΟΛΠ το αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού με Cosco

Tο νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (Cosco) που αναμένεται και τυπικά να εγκριθεί στην αυριανή (Τρίτη) συνέλευση των μετοχών, στις 12:00 το μεσημέρι, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Όπως είναι γνωστό, ο βασικός μέτοχος του ΟΛΠ, είναι το ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει το 74,14% των μετοχών του Οργανισμού.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ουσιαστικά η κινεζική πλευρά πήρε αυτό που ήθελε δηλαδή τη μεταβολή του δεύτερου όρου που έθετε το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ των πλευρών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, ο πρώτος όρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έγινε αποδεκτός από το διοικητικό συμβούλιο, αφορά στην καταβολή σταθερού ενοικίου κάθε χρόνο για τον προβλήτα ΙΙΙ της δυτικής πλευράς, που θα κατασκευαστεί, και φθάνει το 1.800.000 με 2.000.000 ευρώ το χρόνο.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν, ο δεύτερος όρος που είχε θέσει το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούσε στην αναστολή του εγγυημένου ανταλλάγματος που δίνει κάθε χρόνο ο ΣΕΠ (cosco) -να ισχύσει μόνο για επτά χρόνια, για περίπου όσο θα διαρκέσουν το έργα και να ξεκινήσει εκ νέου από το 2021 και μετά- τροποποιήθηκε και έγινε δεκτός από το διοικητικό συμβούλιο.

Η τροποποίηση αφορά πλέον στο γεγονός, ότι ο ΟΛΠ συναινεί στην αναστολή του ελάχιστου εγγυημένου ανταλλάγματος και μετά το 2021, κάτι που ζητούσε η κινεζική πλευρά, καθώς ο οργανισμός δέχεται πλέον να μην ισχύει το εγγυημένο αντάλλαγμα, αν το ΑΕΠ δεν έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2008, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού έβαλε ένα ελάχιστο φορτίο που- ωστόσο- για τους ίδιους δεν είναι δεσμευτικό.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος, μιλώντας για το θέμα είπε, ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ είναι αντίθετοι προς το σχέδιο του φιλικού διακανονισμού, καθώς θα έπρεπε να προκηρυχθεί διαγωνισμός και τόνισε, ότι και τους μίνιμουμ όρους που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι κινέζοι τους αγνοούν και το σκεπτικό είναι να δοθεί το λιμάνι στην cosco.

Σημειώνεται επίσης, ότι το τελικό κείμενο του σχεδίου του φιλικού διακανονισμού που τυπικά θα εγκριθεί αύριο από τους μετόχους, θα αποσταλεί από το υπουργείο Ναυτιλίας στην Βουλή και μετά την κύρωση του θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και θα τεθεί σε ισχύ.

Το κατασκευαστικό έργο του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ, του Προβλήτα Πετρελαιοειδών του ΟΛΠ Α.Ε. και ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο το 2021, οπότε και η δυναμικότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Πειραιά, στο οποίο λειτουργούν ως διαχειριστές η ΣΕΠ ΑΕ και ο ΟΛΠ ΑΕ, αναμένεται να ξεπεράσει τα 7.200.000 TEU (κιβώτια).

Επισημαίνεται τέλος, ότι η τροποποίηση της αρχικής σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco (ΣΕΠ), χρονικά εξελίσσεται παράλληλα με το διεθνή διαγωνισμό πώλησης του 67% της ΟΛΠ ΑΕ, στον οποίο μετέχει και η Cosco, μαζί με άλλους πέντε «μνηστήρες» που διεκδικούν το Λιμάνι του Πειραιά.

in, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενέκρινε ο ΟΛΠ το αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού με Cosco"

Πάγκαλος: Βενιζέλος και Μιχαλολιάκος είναι οι πιο αντιπαθείς πολιτικοί

Βόμβες πέταξε για άλλη μια φορά ο Θόδωρος Πάγκαλος για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει από την πολιτική όπως ζητάει το 90% στις δημοσκοπήσεις τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα FM ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωσε ότι μαζί με τον Μιχαλολιάκο είναι οι πιο αντιπαθείς πολιτικοί με βάση τις δημοσκοπήσεις.

«Ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου έχουν δίκιο. Διότι ο Βενιζέλος λέει το κλασικό: «Είμαι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ μου ανήκει» και η νέα συσπείρωση θα είναι «το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Αυτό δεν πάει στην εποχή μας. Τελείωσε! Και ο Παπανδρέου λέει κάτι χειρότερο: «Δώσε μου πίσω το ΠΑΣΟΚ, διότι το έχω κληρονομήσει». Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν δίκιο. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι χρήσιμοι για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε για την εσωκομματικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ.

«Το πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ, έκανε τη διαδρομή του και τέλος. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας άλλος φορέας, αλλά δεν θα δημιουργηθεί με τον τρόπο που λέει ο κ. Βενιζέλος, ότι δηλαδή θα δημιουργηθεί κάποια Δημοκρατική Παράταξη ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να τον ειδοποιήσω δε ότι σε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προχωρήσει, διότι ο τίτλος έχει κατοχυρωθεί από άλλον» υπογράμμισε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

«Ο μεν ένας, διότι το 90% της κοινής γνώμης στις δημοσκοπήσεις έχει ζητήσει να φύγει από την πολιτική ζωή και αυτό αφορά τον κ. Παπανδρέου. Ο δε άλλος, διότι 77% των Ελλήνων έχει δυσμενέστατη άποψη γι’ αυτόν και μόνο το 11% έχει θετική γνώμη. Μετά τον κ. Μιχαλολιάκο δηλαδή, είναι ο αντιπαθέστερος Έλληνας πολιτικός αρχηγός. Άρα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι οι ηγετικές φυσιογνωμίες του νέου φορέα. Θεωρώ ότι το 5% του κ. Βενιζέλου δεν είναι αξιοπρεπής παρουσία και το 1-1,5% που θα πάρει ο κ. Παπανδρέου επίσης δεν είναι αξιοπρεπής παρουσία.» κατέληξε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

tribune
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάγκαλος: Βενιζέλος και Μιχαλολιάκος είναι οι πιο αντιπαθείς πολιτικοί"

Η αναλυση της cia για τις διεθνεις τασεις ως το 2030

Οι προσπάθειες να προβλεφθούν οι παγκόσμιες τάσεις είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της πολιτικής της Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι σε περίπτωση που οι προσπάθειες αυτές αποβούν επιτυχείς, δεν θα επιτρέψουν απλώς στον Λευκό Οίκο να προσαρμόσουν αναλόγως την εξωτερική πολιτική τους, αλλά να και να ληφθούν μια σειρά από μέτρα που να διασφαλίζουν την κυριαρχία των ΗΠΑ στην κόσμο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι ο Λευκός Οίκος διέταξε την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ να κάνουν μια προσπάθεια πρόβλεψης των μεταβαλλόμενων τάσεων. Ως εκ τούτου, ο δημόσιος φορέας της CIA – δηλαδή το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) είναι πλέον υπεύθυνο για τη δημοσίευση ειδικών εκθέσεων σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις σε τακτική βάση. Για την προετοιμασία της, η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ διεξάγει αναλυτικές μελέτες της δεδομένης κατάστασης στον κόσμο και την πιθανή εξέλιξή της σε συνδυασμό με τα μέτρα που οι κορυφαίοι διεθνείς των ΗΠΑ μπορούν δυνητικά να λάβουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του NIC, η επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο θα μειωθεί μέχρι το 2030, μαζί με τον αριθμό των στρατιωτικών επιλογών της. Υπό αυτές τις συνθήκες θα υπάρχουν μόνο δύο υπερδυνάμεις: οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, ή ίσως τελικά υπάρχει ως μοναδική δύναμη η Κίνα. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη λόγω της πρόσφατης κρίσης που αντιμετωπίζει, δεν γίνεται αντιληπτή ως μια «σημαντική δύναμη επιρροής» στο μέλλον, κάτι που φαντάζει πραγματικά οδυνηρό για τους Ευρωπαίους.

Οι αναλυτές της CIA πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν μόνο τρία παραδείγματα ανάπτυξης: η «αντίστροφη», «η σύνθεση» ή η «διάσπαση».

Το πρώτο σενάριο – της «αντίστροφης ανάπτυξης» αναφέρει ότι μέχρι το 2030 ο κόσμος θα επιστρέψει στις ασταθείς εποχές των αρχών του 20ού αιώνα, σε έναν αιώνα που ήταν μάρτυες της ίδρυσής της υπεροχής των ΗΠΑ στον πλανήτη. Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να βγούν από τις οικονομικές δυσκολίες τους και σταδιακά θα χάνουν τη δεσπόζουσα θέση τους στη διεθνή σκηνή. Τα γεγονότα αυτά, σύμφωνα με τη CIA, θα ακολουθώνται από πολλές γεωπολιτικές κρίσεις στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, με ολοένα και αυξανόμενη πιθανότητα διακρατικών συγκρούσεων. Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτές τις εξελίξεις για τα δικά της συμφέροντα, αντί να αφήνει τη φυσική σειρά των γεγονότων να ακολουθήσουν την πορεία τους. Λόγω αυτών των εκτιμήσεων, είμαστε μάρτυρες μιας αυξανόμενης πίεσης της Ουάσιγκτον πίσω από την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής, όπου ο Λευκός Οίκος αναμένει να λάβει ορισμένα οφέλη από την παγκόσμια ηγεμονία τους.

Το δεύτερο σενάριο, και το μόνο αισιόδοξο, απεικονίζει ένα ευτυχισμένο μέλλον, κυριαρχούμενο από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η συνεργασία μεταξύ των δύο γιγάντων θα καθορίσουν τη νέα «χρυσή εποχή των διεθνών σχέσεων». Αλλά αυτό το σενάριο, λένε οι αναλυτές των ΗΠΑ, πως φαίνεται να είναι εξαιρετικά απίθανο, παρά την πρόσφατη προσπάθεια του Λευκού Οίκου να »φλερτάρει» με το Πεκίνο.

Το τρίτο σενάρο «αποσυνθετικής ανάπτυξης» θεωρείται ως η πιο πιθανή πορεία της εκδήλωσης. Η πρόβλεψη αυτή απεικονίζει τον κόσμο, όπου η επιρροή και ο ρόλος της Δύσης θα πάρει τν κατιούσα, σε αντίθεση με την άνοδο της Ασίας. Αυτή τη φορά θα χαρακτηρίζεται από υψηλό κίνδυνο διακρατικών συγκρούσεων, οι οποίες, σύμφωνα με αναλυτές της CIA, μπορεί να θέσουν τον πληθυσμό του πλανήτη στα πρόθυρα της εξόντωσης. Για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο από την ανάπτυξη, η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου στην εφαρμογή των διαφόρων παγκόσμιων προγραμμάτων των ΗΠΑ, όπως είναι οι εξής :

Προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με στόχο την καταπολέμηση συγκεκριμένων εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών ομάδων (Αλ Κάιντα, ISIL κ.λπ. Παρότι η δημιουργία και η ανάπτυξη τους ήταν έντονα επηρεασμένη από την Ουάσιγκτον)

- Η εξάπλωση των επιδημιών στον κόσμο («γρίπη των πτηνών» ή ιός Έμπολα)

Για να διευκολυνθούν τα σχέδια των ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν μια τεχνητή δημοσιότητα κατά τη διάρκεια των παραπάνω προσπαθειών, καθώς και την ενίσχυση των τάσεων αποσταθεροποίησης σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, με την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης προς την ISIL, » τη μετριοπαθή αντιπολίτευση» στη Συρία, μαζί με μια σειρά άλλων εξτρεμιστικών ομάδων. Όσο για την εξάπλωση του ιού Έμπολα, και τη συμμετοχή της στην αποκάλυψη του Πενταγώνου για την ανάπτυξη ενός «αποτελεσματικού» εμβολίου σε μυστικά εργαστήρια, είναι σαφές ότι η τάση αυτή επηρεάζεται επίσης και από τη συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο των αναλυτών της CIA που εκτρέπονται στον κόσμο της Κίνας στο μέλλον, ένας σημαντικός αριθμός προβλέψεων επικεντρώνεται στην εσωτερική ανάπτυξη αυτού του κράτους, καθώς και στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, παράλληλα με τις σχέσεις τους με τις χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.

Οι ειδικοί της CIA δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην Ρωσία όσον αφορά στις μελέτες τους. Ειδικότερα, η ανάλυση σχετικά με τις προοπτικές του μελλοντικού συστήματος ασφαλείας της Ρωσίας σημειώνει ότι υπό τις συνθήκες που δημιουργούνται από τις τελευταίες στρατιωτικές πρωτοβουλίες του Πενταγώνου, συμπεριλαμβανομένης της επισημασμένης Προτροπής Παγκόσμιας Απεργίας (PGS), των όπλων στον κυβερνοχώρο, την ανάπτυξη της πληροφορικής στο στρατό, κλπ, το 2030 η Ρωσία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά επίσης έναν ορισμένο αριθμό κρατών στα σύνορά της, τα οποία μπορεί να είναι οπλισμένα με πυρηνικά όπλα μαζί με μια σειρά άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με αναλυτές στην Ουάσιγκτον,το ότι η τελευταία εξέλιξη της τέταρτης γενιάς πυρηνικών όπλων της Αμερικής,που προκαλούν ένα ελάχιστο επίπεδο ραδιενέργειας και δεν παραβιάζουν τις ισχύουσες γενικές συμφωνίες σχετικά με την απαγόρευση των δοκιμών πυρηνικών όπλων, μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο του μελλοντικού πολέμου. Οι τεχνολογίες δεν είναι απλά σε θέση να κάνουν τέτοια όπλα αποδεκτά για χρήση, αλλά μπορεί επίσης να ξεκινήσουν μια νέα εποχή πυρηνικών εξοπλισμών. Ειδικότερα, η Κίνα και το Πακιστάν, μαζί με άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες FGNW.

HELLASFORCE
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αναλυση της cia για τις διεθνεις τασεις ως το 2030 "

Παπαγεωργόπουλος: Με την εμφάνιση της απόφασης των τριών δικαστών έναντι δύο θα αποδειχθεί ότι είμαι εξιλαστήριο θύμα

Καθώς σε λίγες ημέρες (27-11-2014) συμπληρώνω 21 μήνες μιας ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ, ΑΔΙΚΗΣ και αποκλειστικά για λόγους ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ  φυλάκισης, κάθομαι και σκέφτομαι:

Για να καταδικάσει το Δικαστήριο ένα πολίτη για «συνέργεια» σε κάποια παράνομη πράξη που διέπραξε τρίτος, θα πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να έχει στην διάθεσή του απολύτως συγκεκριμένα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ότι ο  πολίτης αυτός είχε ΓΝΩΣΗ των παρανομιών που διέπραττε ο τρίτος!

Διαβάζω μάλιστα σε ένα βιβλίο του Επίτιμου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλλάκη ότι «Η Δικαιοσύνη ΑΞΙΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ την ύπαρξη ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και πειστικής αιτιολόγησης».

Στην δική μου περίπτωση, αλήθεια ΠΟΙΟΣ μου είχε μεταφέρει την ΓΝΩΣΗ ότι ένας από τους 4.500 υπαλλήλους του Δήμου υπεξαιρούσε –χρόνια ολόκληρα πριν ορκισθώ Δήμαρχος το 1999 – τα χρήματα που του έδινε η Ταμειακή Υπηρεσία για να πληρώσει Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία  και αυτός τα έβαζε στην τσέπη του;

Απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ!

Ποιος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι με ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ;

Απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ!

Από πού να έχω ΓΝΩΣΗ όταν ΔΕΝ ΜΕ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ  είτε γραπτώς είτε προφορικώς, όπως ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ στο Δικαστήριο:
  1. ΟΥΤΕ η Εφορία που δεν εισέπραττε τα υπεξαιρεθέντα και συγχρόνως έδινε φορολογική ενημερότητα στον Δήμο!
  2. ΟΥΤΕ τα Ασφαλιστικά Ταμεία που δεν εισέπρατταν τα υπεξαιρεθέντα και δεν διαμαρτύρονταν είτε γραπτά είτε προφορικά!
  3. ΟΥΤΕ κάποιος υπάλληλος του Δήμου, είτε της Ταμειακής Υπηρεσίας (Προϊστάμενος κ.λ.π.), είτε των Οικονομικών Υπηρεσιών (Προϊστάμενος κ.λ.π.),, είτε οποιασδήποτε άλλης Υπηρεσίας!
  4. ΟΥΤΕ κάποιος διορισμένος (Γεν. Γραμματέας κ.λ.π.), ΟΥΤΕ κάποιος αιρετός (Αντιδήμαρχοι κ.λ.π.) είτε της δικής μου παράταξης είτε κάποιας άλλης, είτε μετά το 1999 είτε πριν το 1999!
  5. ΟΥΤΕ κάποιος κατηγορούμενος, ΟΥΤΕ κάποιος απλός πολίτης!
  6. ΟΥΤΕ το Ελεγκτικό Συνέδριο που ήλεγχε τον Δήμο και τα έβρισκε όλα νόμιμα!
  7. ΟΥΤΕ το Υπουργείο Οικονομικών που ήλεγχε τον Δήμο και τα έβρισκε όλα νόμιμα!
  8. ΟΥΤΕ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ήλεγχε τον Δήμο και τα έβρισκε όλα νόμιμα!
  9. ΟΥΤΕ οι Ορκωτοί Ελεγκτές που ήλεγχαν τον Δήμο και τα έβρισκαν όλα νόμιμα!
  10. ΟΥΤΕ βεβαίως ο υπεξαιρέτης –επίορκος υπάλληλος του Δήμου- όπως ο ίδιος κατέθεσε στο Δικαστήριο.
Από πού λοιπόν να ΓΝΩΡΙΖΩ για τις υπεξαιρέσεις ;

Από που να έχω ΓΝΩΣΗ όταν απεδείχθη ότι ΟΥΔΕΙΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ;

Με την εμφάνιση λοιπόν της απόφασης, δεδομένου ότι δεν ΥΠΑΡΧΕΙ απολύτως  κανένα πρόσωπο ή Φορέας που να με ενημέρωσε , θα αποδειχθεί περίτρανα άλλη μία φορά   ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ!

ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ!
ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΣΠΙΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!
ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 21 ΜΗΝΕΣ!

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγεωργόπουλος: Με την εμφάνιση της απόφασης των τριών δικαστών έναντι δύο θα αποδειχθεί ότι είμαι εξιλαστήριο θύμα"

Mυστική έρευνα για απόπειρα εισαγωγής ενός τόνου κοκαΐνης

Ποινικές διώξεις ύστερα από πολύμηνες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Μία άγνωστη όσο και μυστηριώδη υπόθεση απόπειρας εισαγωγής στη χώρα μας ενός τόνου κοκαΐνης από τη Νότιο Αμερική ερευνούν με απόλυτη μυστικότητα τις τελευταίες ημέρες οι δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα σε τέσσερα τουλάχιστον άτομα που έχουν ζητήσει προθεσμία να απολογηθούν για τις αρχές Δεκεμβρίου. Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους φέρεται να σχετίζονται με «κλαμπ» ιδιωτών που έχει απασχολήσει και άλλες φορές, τις τελευταίες ημέρες, την επικαιρότητα.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, έναυσμα της δικαστικής έρευνας ήταν περιστατικό ανεύρεσης ποσότητας περίπου επτά κιλών κοκαΐνης αλλά και όπλων στην κατοχή ενός 40χρονου ιδιώτη στη Γλυφάδα το 2013. Ο συλληφθείς καταδικάστηκε προσφάτως σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων αλλά και από δεδομένα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που ζητήθηκαν από δικαστικούς λειτουργούς φέρεται να προέκυψαν στοιχεία για συσχετισμό και άλλων ατόμων με προσπάθεια εισαγωγής ενός τόνου κοκαΐνης από χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Δικαστικές πηγές μιλούν για «μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που ερευνάται ενδελεχώς» ενώ από την πλευρά ορισμένων εκ των αναφερομένων διατυπώνεται η άποψη «για ασαφή στοιχεία που δεν τεκμηριώνουν την μεταφορά της κοκαΐνης».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Mυστική έρευνα για απόπειρα εισαγωγής ενός τόνου κοκαΐνης"

Πορτογαλία: Προφυλακίστηκε ο Ζοζέ Σόκρατες

Προφυλακίστηκε ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες που έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για φορολογική απάτη, αφού ολοκληρώθηκε η ανάκρισή του.

Ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού χαρακτήρισε την απόφαση «απολύτως άδικη και αδικαιολόγητη» και είπε ότι θα ασκηθεί έφεση.

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, αμέσως μετά την άφιξή του από το Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


euronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτογαλία: Προφυλακίστηκε ο Ζοζέ Σόκρατες"

Πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα εξαγγέλλουν 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με εξαίρεση μόνο τους εργαζόμενους εκείνους που με ρεπορτάζ και εκπομπές θα καλύψουν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Ευθύνη όλων μας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πώς εξελίσσεται η απεργιακή κινητοποίηση.

Απεργούμε και διεκδικούμε

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα ισχύουν και θα είναι υποχρεωτικές για όλους καθώς και την κατάργηση της διάταξης που βάζει εμπόδια στην ανεξάρτητη λειτουργία του ΟΜΕΔ (Νόμος 4303/2014).

• Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και η πλήρης απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων

• Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, με την δημιουργία ενός ταμείου- τέρατος που θα καταπιεί τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους

• Να διατηρηθούν οι επικουρικές συντάξεις. Όχι στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων

• Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στο νομοθέτημα - έκτρωμα που θα απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση και την απεργία και θα επαναφέρει το αλήστου μνήμης λόκ άουτ.

• Την επιστροφή των κλεμμένων, μέσω PSI, καθώς και των απωλειών από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στα ταμεία μας

• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του τύπου

• Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα, της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας.

• Επαναφορά του νόμου για τις άδειες άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

• Για να καταργηθούν τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και Τρόικα

• Για να μπει επιτέλους τέλος στις πολιτικές που παράγουν φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.

• Ενάντια στην σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

• Ενάντια στο καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

* Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις καλούν όλους τους συναδέλφους

• να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της 26ης /11/2014 και στην 3ωρη στάση εργασίας της επόμενης ημέρας.

• Να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ - Ακαδημίας 20 και στην πορεία που θα ακολουθήσει στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ την Τετάρτη"

Ποια δρομολόγια ακυρώνονται σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Προαστιακό λόγω της απεργίας

Τη συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης ανακοίνωσε η ΠΟΣ, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε, πως λόγω της κινητοποίησης, αναστέλλονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που καταργούνται είναι:

Τετάρτη 26/11/2014 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

1. Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών και Αλεξανδρούπολης – Δικαίων - Αλεξανδρούπολης

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :


  • 600
  • 601
  • IC 90
2. Μεταξύ Πειραιώς – Αθηνών – Αφιδνών - Χαλκίδας

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:

  • 2540/12540
  • 2545/12545
3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας - Θεσσαλονίκης

Καταργούνται σε όλη του τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:

  • 743
  • IC 85
4. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου - Λάρισας

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:

  • 2576
  • 2577
Πέμπτη 27/11/2014 (ημέρα απεργίας)

Καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξ/χίες καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου.

Επισημαίνεται ότι :

Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών

  • Οι αμαξ/χίες 600 & 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα (600) και Θεσσαλονίκη (601), αντίστοιχα.
Παρασκευή 28/11/2014 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

1. Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης


Καταργείται η αμαξοστοιχία:

  • IC 82
2. Μεταξύ Δικαιών – Αλεξανδρούπολης

Καταργείται η αμαξοστοιχία:

  • IC 91
Επίσης:

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, την Πέμπτη 27/11/2014, ημέρα της 24ωρης απεργίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια δρομολόγια ακυρώνονται σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Προαστιακό λόγω της απεργίας"

Κλείνουν τα καφενεδάκια στα ακριτικά χωριά από… τα πρόστιμα

Εξαντλημένοι από την κρίση και τη διαβίωση στα σύνορα του τόπου, απ’ όπου ήχος δεν φτάνει στ’ αυτιά του κέντρου των αποφάσεων, οι Έλληνες ακρίτες των 47 χωριών του δήμου Φιλιατών και ιδιαίτερα των 20 ορεινών της Μουργκάνας, στέλνουν, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μήνυμα-παράκληση προς την εξουσία. Δεν επιθυμούν να γίνουν παραβάτες του νόμου, λένε, αλλά τουλάχιστον ας μην εξαντλείται επάνω τους η αυστηρότητά του...

Τα τελευταία χρόνια τα καφενεδάκια στις γραφικές κοινότητες της Ηπείρου υπέστησαν πλήγμα. Μεγάλα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν για παραβάσεις νόμων, οι οποίοι στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν «ξεφουσκώσει», έγιναν η αιτία αρκετά από αυτά να κλείσουν. Ένα στερεοφωνικό, που έπαιζε, χωρίς άδεια από την ΑΕΠΠΙ, ένας γέροντας, που κάπνιζε μέσα στον καφενέ, είναι οι ενδεικτικές παραβάσεις για τα «τσουχτερά» πρόστιμα, που δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» οι καταστηματάρχες.

«Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του γράμματος του νόμου» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φιλιατών, Σπύρος Παππάς και τα ακριτικά χωριά της περιοχής γονάτισαν.... Τα πρόστιμα, από 300 έως 600 ευρώ, που έχουν επιβληθεί στα καφενεδάκια, ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να τα κλείσουν. «Πώς να καταβληθούν αυτά τα χρήματα, όταν δεν τα βγάζεις καλά-καλά στους τέσσερις μήνες λειτουργίας σου τον χειμώνα;» διερωτάται ο δήμαρχος.

Τα περισσότερα είναι καφενεδάκια ξεχασμένα στο χρόνο και στον τόπο, μαζί με τους ελάχιστους ήρωες κατοίκους που επιμένουν να ζουν εκεί. Η ύπαρξη τους και μόνο εξυπηρετεί την καθημερινότητα. Δείχνει ότι υπάρχει ζωή στο χωριό. Εκεί πηγαίνουν οι λίγοι υπερήλικες κάτοικοι. Να πιουν έναν καφέ, να κουβεντιάσουν, να δουν τηλεόραση...

Στο χωριό Πλαίσιο, στο ένα και μόνο καφενείο, μπήκε λουκέτο, έπειτα από το πρόστιμο που του επεβλήθη επειδή λειτουργούσε ένα στερεοφωνικό, χωρίς να διαθέτει άδεια από την ΑΕΠΠΙ. Στον καφενέ του χωριού Βρυσέλλα, επεβλήθη πρόστιμο 600 ευρώ, επειδή 80χρονος «συνελήφθη» να καπνίζει μέσα στο μαγαζί. Ελέα, Παλαιοχώρι, Μαλούνι, Κοκκινιά, Λεπτοκαρυά και τόσα άλλα χωριά έχουν πληγεί από την αυστηρή εφαρμογή του νόμου.

Ο δήμαρχος Φιλιατών δηλώνει ότι διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Χθες το βράδυ ενημέρωσε για τις ενέργειές του και το Δημοτικό Συμβούλιο. «Ποιος θα πει στον παππού των 85 χρόνων να βγει τον χειμώνα στους 0 βαθμούς για να καπνίσει; Δεν εξαντλείς τον νόμο στα χωριά με τα καφενεία, που πουλάνε 3-4 καφέδες την ημέρα και δίνουν λίγο φως με μία τηλεόραση...».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν τα καφενεδάκια στα ακριτικά χωριά από… τα πρόστιμα"

Το έπαιζαν φιλάνθρωποι και εξαπατούσαν τον κόσμο

Απάτη με πρόσχημα την ενίσχυση μη κερδοσκοπικού συλλόγου, είχαν στήσει δυο άνδρες στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σχετικά με άγνωστα άτομα, τα οποία διενεργούν εράνους για λογαριασμό μη κερδοσκοπικού συλλόγου, οι οποίοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά, αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες βράδυ δυο ημεδαποί ηλικίας 50 και 33 χρόνων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο μπλοκ αποδείξεων είσπραξης δωρεών.
• Μια στρογγυλή σφραγίδα η οποία αναγράφει το λογότυπο του συλλόγου.
• Το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ ως προερχόμενο από εισφορές πολιτών.
• Διάφορα έγγραφα του συλλόγου (εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις).

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν έρθει στην Κρήτη από τις 16.11.2014 και θα παρέμεναν έως την 25.11.2014 διενεργώντας εράνους στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας από τις αρμόδιες αρχές.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς πράξεις.

Σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών,

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το έπαιζαν φιλάνθρωποι και εξαπατούσαν τον κόσμο "

Τι απαντά ο Χαρδούβελης για τα περί «κατασκευασμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος

Μύγα στο… σπαθί του δεν σηκώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης για το πρωτογενές πλεόνασμα!

«Το υπουργείο Οικονομικών ακολουθεί μια αδιαμφισβήτητα διαφανή διαδικασία λογοδοσίας και χορήγησης στοιχείων σχετικά με τα πρωτογενή αποτελέσματα της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία κατηγορεί το ΥΠΟΙΚ για «κατασκευασμένο» πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

«Τα χορηγούμενα από το υπουργείο στοιχεία σχετικά με τα πρωτογενή αποτελέσματα των Προϋπολογισμών της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης, εκτός από επίσημα, είναι τεκμηριωμένα και μονίμως επικαιροποιούμενα» διευκρινίζει -μεταξύ άλλων- ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος επισημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποιεί προσωρινό δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, οριστικό δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού το δεύτερο δεκαήμερο κάθε μήνα, δελτίο γενικής κυβέρνησης κάθε μήνα, δελτίο παρακολούθησης επίτευξης στόχων κρατικού προϋπολογισμού σε τριμηνιαία βάση, δελτίο παρακολούθησης επίτευξης στόχων Νομικών Προσώπων Γενικής Κυβέρνησης σε τριμηνιαία βάση και δελτίο χρηματοδοτήσεων-πληρωμών εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων κάθε μήνα.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε επικαλεστεί στην ερώτησή της στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για πρωτογενές έλλειμμα το 2013 που άγγιξε τα 16 δισ. ευρώ και προσέθετε ότι το 2013 αποτελεί έτος έκρηξης του πρωτογενούς ελλείμματος, εξαιτίας της αδιάκοπης και άκριτης χρηματοδότησης των Τραπεζών από τη συγκυβέρνηση.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο Χαρδούβελης για τα περί «κατασκευασμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος "

MΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ- Δείτε τι βρήκαν σε παρτίδες AΛΑΤΙΟΥ στα ελληνικά Super Market και θα πάθετε ΣΟΚ!!!

Είναι πραγματικά σοκαριστικό. Μία χώρα που έχει φτάσει στα όριά της και τώρα να προσπαθούν να την εξοντώσουν με δηλητήρια. Μετά απο εκτεταμένες έρευνες που έγιναν από επιστήμονες, βρέθηκε οτι το αλάτι το οποίο πωλείται στα ελληνικα super market εμπεριέχει απίστευτες ποσότητες χλωρίου και νατρίου. Σύμφωνα με πηγές φτάνει απο 97% μέχρι ακόμα και το 99%!!! Τι μας βάζουν να δώσουμε στα παιδιά μας;

Πόσο επικίνδυνο είναι όμως αυτό;

Κατ’ αρχάς το Χλώριο είναι ένα στοιχείο που η κύρια χρησιμότητά του είναι να απολυμαίνει, καθώς είναι εξαιρετικά οξειδωτικό! Επίσης όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα το ερεθίζει, ενώ μπορεί ακόμα να λειτουργήσει και σαν λευκαντικό! Καλύτερα να μας έδιναν να φάμε το περιεχόμενο του Ariel και του Skip δηλαδή!

Το Νάτριο από την άλλη είναι μέταλλο! Και μάλιστα χρειάζεται χημική επεξεργασία για να απομονωθεί στη φυσική του μορφή! Η φραση “σίδερα μασάει” δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη!

Άρα στην ουσία βάζουμε καθημερινά στο τραπέζι μας ενα συνδυασμό μετάλλου με απολυμαντικό! Με μιά λέξη; ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αρρωσταίνουν τα ελληνόπουλα!

Για την ανάγκη του άρθρου επικοινώνησα προσωπικά με τον διεθνούς φήμης γεωλόγο Δρ. Χανς Κριστιαν Μπεκενπαουερ ο οποίος μετά από εργαστηριακή εξέταση παραδέχτηκε ότι το δείγμα αλατιού που του πήγα είναι στην ουσία η χημική ένωση χλωρίου και νάτριου, με ελάχιστες άλλες προσμίξεις (ίσως έβαλαν και λιγο αλάτι για να μας ξεγελάσουν)!!! Δήλωσε μάλιστα οτι ο καθένας μπορεί να το ελέγξει πηγαίνοντας απλά μια μικρή ποσότητα σπιτικού αλατιού στο χημείο της περιοχής του.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο κανένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν έχει βγει να δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα “ποιός επιτρέπει να βάζουν 99% χλωριούχο νάτριο στο αλάτι που βάζουμε σπίτι μας. Τι έγιναν οι τάχα μου δήθεν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα μας προστάτευαν; Γιατί ο ΕΦΕΤ αφήνει αυτό το δηλητήριο χωρίς έλεγχο; Ποιόν εξυπηρετεί ο δηλητηριασμός ενός ολόκληρου λαού;”

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε όμως;

Προς το παρόν ο μοναδικός τρόπος είναι η αποχή απο το αλάτι μέχρι να βρούμε αλάτι χωρίς το δηλητηριώδες χλωριούχο νάτριο στη συστασή του. Πιθανότατα από χώρα του εξωτερικού που να μην είναι ακόμα στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εκεί μας κατάντησαν. Για να προστατευτούμε να πρέπει να κάνουμε εισαγωγή και το αλάτι! Αλλά θα τους δείξουμε εμείς θα δούνε τι θα πάθουνε! Ο καιρόc γαρ εγγύc!

(Επειδή ζούμε σε ένα κράτος που ας πούμε το ποσοστό των ηλιθίων είναι κάπως υψηλούτσικο θεωρώ απαραίτητο να κάνω ξεκάθαρο ότι το παρόν κείμενο είναι προϊον σάτιρας. Είναι μεν ξεκάθαρο αλλα δε το βρίσκω καθόλου απίθανο να διαδοθεί και μέσα σε λίγες μέρες να έχεις ενά στρατό απο βλαμμένους που αποφεύγουν πλέον το αλάτι, γιατί έτσι διάβασαν στο ίντερνετ σε ένα αμφιβόλου ποιότητας και επιστημονικής κατάρτισης άρθρο. For the record “αλάτι” είναι η κοινή ονομασία του χλωριούχου νατρίου.)

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "MΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ- Δείτε τι βρήκαν σε παρτίδες AΛΑΤΙΟΥ στα ελληνικά Super Market και θα πάθετε ΣΟΚ!!!"

ΕΛΤΑ: Μια φορά την εβδομάδα θα κάνουν πλέον διανομές οι ταχυδρόμοι

Στην κινηματογραφική εκδοχή, ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές. Μόνο που στην Αθήνα δεν έχουμε να κάνουμε με τον Τζακ Νίκολσον και την Τζέσικα Λανγκ, αλλά με τη σκληρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με όσα λέει το Σωματείο Διανομέων ΕΛΤΑ της Αθήνας, μόλις μια φορά την εβδομάδα θα μπορεί να γίνεται πλέον η διανομή της αλληλογραφίας στους παραλήπτες. Και αυτό διότι, βάσει του νέου οργανογράμματος της εταιρείας, αναμένεται να περικοπούν 240 θέσεις διανομέων στην Αθήνα και 45 θέσεις στον Πειραιά.

Οι ταχυδρόμοι αναφέρουν ότι από τους 1.094 διανομείς που απασχολούνταν στην Αττική πριν από έναν χρόνο, ύστερα από τις πρώτες περικοπές έμειναν οι 974, ενώ με τις νέες μειώσεις ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνά τους 734 για το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Εξάλλου, στον Πειραιά ο αριθμός των ταχυδρόμων σχεδιάζεται να μειωθεί από τους 190 σε περίπου 145.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ απαντάει ότι, πρώτον, το οργανόγραμμα βρίσκεται σε διαβούλευση και δεν είναι ακόμα οριστικό και, δεύτερον, η μείωση του προσωπικού είναι ανάλογη με τη γενική μείωση της αλληλογραφίας, που πλέον αποτελείται κατά κύριο λόγο από λογαριασμούς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΤΑ: Μια φορά την εβδομάδα θα κάνουν πλέον διανομές οι ταχυδρόμοι"

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου- Οχι η Βίκυ Σταμάτη

Αποφυλάκιση με όρους για την Αρετή Τσοχατζοπούλου. Ομόφωνα οι δικαστές είπαν να μείνει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη. Κατέρρευσε στο Δομοκαϊτειο μετά την είδηση.

Ο πατέρας της, Άκης Τσοχατζόπουλος έσπευσε να τη φιλήσει. Απ΄ την πλευρά της, η κόρη του πρώην υπουργού, ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η εκτέλεση της 12ετούς κάθειρξης που της επέβαλλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση των «χρυσών μιζών», με βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα της.

Τα μέλη του δικαστηρίου κατά πλειοψηφία (3-2) ανέστειλαν την εκτέλεση της ποινής της με την επιβολή των εξής όρων: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα και καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Αντίθετα, οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη.

Θετική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Υποστηρίχτηκε, ότι έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο τα επίδικα ακίνητα, ενώ επισημαίνουν και το γεγονός ότι το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει ανάγκη τη μητέρα του. Επιπλέον, λήφθηκε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι τα 3 παιδιά της ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Δηλωση Αρετης Τσοχατζοπουλου

Ακόμη και τωρα δε το πιστεύω . Θα το πιστέψω μονο οταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής . Ειμαι πολυ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου

Θα γίνει έρανος γα να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης της Αρετής Τσοχατζοπούλου, όπως δήλωσε ο συνήγορος της , Μιχάλης Δημητρακόπουλος,.

Γιατί είπαν ΟΧΙ στη σύζυγο του Ακη

Για τη Βίκυ Σταμάτη, που εκτίει όπως και η Αρετή Τσοχατζοπούλου 12ετη πρωτόδικη κάθειρξη, η εισαγγελική εισήγηση ήταν αρνητική.

Προτάθηκε συγκεκριμένα, να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της, με το σκεπτικό ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες.

Για το δικό της ανήλικο παιδί ο εισηγητής εισαγγελέας είχε την άποψη ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Κατέρρευσε η Βίκυ Σταμάτη

Κατέρρευσε η Βίκυ Σταμάτη όταν πληροφορήθηκε στο Δρομοκαϊτειο την απόρριψη της αίτησης της για αποφυλάκιση .
«Η απόφαση για την Βίκυ Σταμάτη ισοδυναμεί με φυσική της εξόντωση κι έχει ως στόχο να ασκηθεί πίεση σε κάποιους», δήλωσε ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

 thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου- Οχι η Βίκυ Σταμάτη"

Στον Σκλαβενίτη η εταιρεία Μάκρο - Αναμένονται ανακοινώσεις για το 60% της Χαλκιαδάκης

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Makro Cash & Carry, μέλους του γερμανικού Metro Group, στην Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. To αντίτιμο της εξαγοράς ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντική νέα επένδυση της Σκλαβενίτης που σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά της χονδρικής, ενώ παράλληλα επεκτείνει για πρώτη φορά τη δραστηριότητά της εκτός Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Σκλαβενίτης, με πωλήσεις περίπου 1,2 δισ. ευρώ τοπ 2013 και 8.500 εργαζομένους, διαθέτει 110 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με την εξαγορά της Makro θα λειτουργεί, μέσω του νέου δικτύου Cash & Carry, σε 9 επιπλέον σημεία εκ των οποίων τα 7 σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής.

Οι πωλήσεις της MAKRO το 2013 ανήλθε στα 300 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 1.000 εργαζομένους.

Σε δήλωση του ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης, διευθύνων σύμβουλος της Σκλαβενίτης ΑΕΕ σημειώνει ότι «μετά την απόφαση της Metro AG να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, είδαμε την ευκαιρία επέκτασης των δραστηριοτήτων μας σε μια αγορά που μας ενδιέφερε. Κινητήρια δύναμη και στη νέα μας προσπάθεια αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας. Με την προσθήκη της Makro στον όμιλό μας εκτιμούμε ότι δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την επιχείρησή μας».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Olaf Koch, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Metro AG δήλωσε ότι «στην εταιρεία Σκλαβενίτης βρήκαμε τον τέλειο συνεργάτη για το Cash & Carry στην Ελλάδα. Η εταιρεία κατέχει μία πολύ καλή θέση στην ελληνική αγορά και μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες με τη Makro, κάτι που εμείς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μόνοι μας.

Ταυτόχρονα, με τη συμφωνία αυτή συνεχίζουμε την επενδυτική μας πολιτική που εστιάζει σε χώρες όπου διαθέτουμε το κρίσιμο μέγεθος και αντίστοιχα μερίδια αγοράς, ώστε να έχουμε προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε από μόνοι μας αυτό το πλάνο τα επόμενα χρόνια».

Xρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ι.&Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. για τη εξαγορά ήταν η PricewaterhouseCoopers και φυσικά η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Απόκτηση του 60% της Χαλκιαδάκης

Πριν από λίγες εβδομάδες έγιναν γνωστές οι συζητήσεις της για την απόκτηση του 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης ΑΕ - του ποσοστού που κατέχει ο όμιλος Βερόπουλου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Σκλαβενίτη η εταιρεία Μάκρο - Αναμένονται ανακοινώσεις για το 60% της Χαλκιαδάκης"

Oικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας

Απώλεια εκατομμυρίων εσόδων για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να επιφέρει το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς «υποβαθμίζει» τα ισχύοντα σήμερα προνομία τους στις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε ειδική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προειδοποιεί όχι μόνον για την προαναφερόμενη απώλεια εσόδων, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα υπογραμμίζοντας πως «η εν λόγω απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και των ανωτέρω φορέων κατά περίπτωση». Δηλαδή το ΓΛΚ προειδοποιεί εμμέσως πως οι αλλαγές θα φέρουν είτε αυξήσεις στις εισφορές των ταμείων είτε μειώσεις παροχών, προκειμένου να αναπληρώνονται οι απώλειες.

Αλλά και η Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στάθηκε επικριτικά απέναντι στις συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας πως οι τροποποιήσεις στο δίκαιο της εκτέλεσης και η αποδυνάμωση της προνομιακής κατάταξης του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, με ενδυνάμωση, αντίστροφα των απαιτήσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα επιφέρει απώλεια εσόδων.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρονται τα εξής:

«Η Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εκφράζει τη συναντίληψή της στους προβληματισμούς που διατύπωσαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, αλλά και εν γένει ο νομικός κόσμος της χώρας, για το προωθούμενο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

»Ειδικότερα, οι αλλαγές στην τακτική διαδικασία ουσιαστικά αναιρούν τις θεμελιώδεις αρχές της αμεσότητας και προφορικότητας που διέπουν μέχρι σήμερα την πολιτική δίκη, η εμμάρτυρη απόδειξη αντικαθίσταται από τις, αμφισβητούμενης αξιοπιστίας, ένορκες βεβαιώσεις και η διαγραφόμενη στα άρθρα 237, 238 διαδικασία φαλκιδεύει ουσιαστικά την αρχή της εκατέρωθεν ακρόασης για τα πρόσωπα που υφίστανται τον αιφνιδιασμό της εναγωγής, θέση στην οποία συνήθως βρίσκεται το Ελληνικό Δημόσιο ως διάδικος, με την θέσπιση ασφυκτικών προθεσμιών για την κατάθεση των προτάσεων και την προσκόμιση του συνόλου των αποδεικτικών μέσων, χωρίς μάλιστα δυνατότητα υποβολής αιτήματος αναβολής, στην μετά ταύτα ορισθείσα δικάσιμο.

»Περαιτέρω, οι τροποποιήσεις στο δίκαιο της εκτέλεσης και η εξ αυτών αποδυνάμωση της προνομιακής κατάταξης του Δημοσίου και των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, με ενδυνάμωση, αντίστροφα, αυτής για τις απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, θα έχει σαν συνέπεια, σύμφωνα και με την ειδική έκθεση του άρθρου 75 του Συντάγματος, η οποία συνοδεύει το προτεινόμενο σχέδιο Κ.Πολ.Δ., την απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

»Η Ένωση Μελών Ν.Σ.Κ. καλεί τα μέλη της να παράσχουν κάθε αναγκαία διευκόλυνση στα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας κατά την προκηρυχθείσα από την Τρίτη 25/11/2014 έως και Παρασκευή 5/12/2014 αποχή από τα καθήκοντά τους».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Oικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news