facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το μεσημέρι πολίτες που αντιδρούν στις αυξήσεις των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν: καμία αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, δωρεάν μεταφορά ανέργων, μαθητών και φοιτητών καθώς και ενιαίο, δημόσιο κοινωνικό και ποιοτικό φορέα μετακινήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ "

Και στην Αλεξανδρούπολη απόλυση εγκύου

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η καταγγελία εγκύου εργαζόμενης στο Ηράκλειο της Κρήτης, σύμφωνα με την οποία δέχθηκε απειλές να ρίξει το παιδί της, για να συνεχίσει να έχει τη δουλειά της! Δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά είναι συχνά, σε όλη την Ελλάδα, με την Αλεξανδρούπολη να μην αποτελεί εξαίρεση…

Στην περίπτωση της 33χρονης από την Κρήτη, όπως καταγγέλλεται, στον εργασιακό της χώρο επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας, καθώς η ίδια «έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά». Στο πλευρό της εργαζόμενης βρίσκονται μια σειρά από σωματεία του Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

Και στην Αλεξανδρούπολη
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Απόστολος Γκιγκούδης σημειώνει πως τέτοια περιστατικά συνιστούν μία διαρκή «πληγή» και στην περιοχή μας, εκφράζοντας την αποστροφή του για τις περιπτώσεις αυτές των εργοδοτών, που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, την στιγμή μάλιστα που η νομοθεσία είναι σαφής και πάντα υπέρ των γυναικών που εγκυμονούν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την υποχρέωση του εκάστοτε εργοδότη να μην μπορεί να απολύσει την εργαζόμενη, όχι απλώς για όσο διάστημα κυοφορεί, αλλά και για 18 μήνες μετά τη γέννα.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη, μία εργαζόμενη σε ιδιωτική επιχείρηση της περιοχής μας, η οποία διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, κατήγγειλε στο Εργατικό Κέντρο ότι μόλις ενημέρωσε τον εργοδότη της ότι βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα, εκείνος της ανακοίνωσε την απόλυσή της! Τελικώς, μετά από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Επιθεώρησης Εργασίας και επαφή με το δικηγόρο της επιχείρησης, υπήρξε ανάκληση της απόφασης απόλυσης και η εργαζόμενη επέστρεψε κανονικά στην εργασία της.

«Η απόλυση ακυρώθηκε αμέσως, αφού η νομοθεσία προστατεύει απόλυτα τέτοια περιστατικά. Ήταν άριστη η κίνηση της εργαζόμενης να μας ενημερώσει, ώστε να παρέμβουμε για να βρει το δίκιο της και να επιστρέψει στη δουλειά της. Οι γυναίκες θα πρέπει να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά και να μη φοβούνται», αναφέρει ο κ. Γκιγκούδης.

thrakinea
Διαβάστε Περισσότερα » "Και στην Αλεξανδρούπολη απόλυση εγκύου"

Κουμάντο κάνουν και θα εξακολουθήσουν να κάνουν οι τοκογλύφοι δανειστές

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Η δήλωση ακούγεται παράξενα, διότι υπάρχει ρητή αναφορά στο Eurogroup του Νοέμβρη 2012, ότι οι δανειστές θα επανεξετάσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα αποφασίσουν μέτρα για την ελάφρυνση της εξυπηρέτησής του, εάν η Ελλάδα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτή η αναφορά ερμηνεύτηκε στην αρχή ως προαναγγελία νέου «κουρέματος», ο Στουρνάρας έκανε και σχετική τοποθέτηση στη Βουλή το Φλεβάρη του 2013, ο Σόιμπλε οργισμένος τον ανάγκασε να την πάρει πίσω και έκτοτε θεωρούνταν δεδομένο ότι η νέα αναδιάρθρωση δε θα γίνει με τη μορφή του «κουρέματος», αλλά με τη μορφή της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των νέων δανείων, ενδεχομένως και με τη μετατροπή κάποιων κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά.

Εχουμε υπαναχώρηση από την απόφαση του Νοέμβρη 2012; Και να ήθελαν να υπαναχωρήσουν οι δανειστές δεν έχουν περιθώρια να το κάνουν. Ο Ντράγκι γνωρίζει πολύ καλύτερα από πολλούς υπουργούς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τα τοκοχρεολύσια είναι τόσο υψηλά που μόλις λήξει η «περίοδος χάριτος» το ελληνικό κράτος δε θα μπορεί να τα σηκώσει. Αν μάλιστα τα επιτόκια στις «αγορές» βρίσκονται στα ψηλά τοκογλυφικά επίπεδα που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια (παρ’ όλη την αποκλιμάκωσή τους), το ελληνικό κράτος δε θα μπορεί να πάρει νέα δάνεια για να ξοφλήσει τα παλιά και ο κίνδυνος ενός «πιστωτικού γεγονότος» θα είναι άμεσος.

Δεν έχουν λόγο, λοιπόν, οι δανειστές να μην κάνουν τη νέα αναδιάρθρωση. Οι τόκοι θα τρέχουν κανονικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και το ελληνικό κράτος θα έχει τη δυνατότητα να τους αποπληρώνει, μαζί με τα χρεολύσια, ενώ αν αφήσουν να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», είναι βέβαιο ότι θα χάσουν. Οπως συμβαίνει και με τις τράπεζες, οι δανειστές ενός κράτους έχουν κάθε λόγο να κάνουν συμφωνίες για την αποπληρωμή των δανεικών (με τους τόκους), όταν αποδεδειγμένα το κράτος χρεώστης δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στο αρχικό ύψος των τοκοχρεολυσίων. Και οι δανειστές του ελληνικού κράτους θα προχωρήσουν κάποια στιγμή σε νέα αναδιάρθρωση, όπως έχουν κάνει τρεις μέχρι στιγμής αναδιαρθρώσεις από τότε που συνήφθησαν τα πρώτα δάνεια (Μάης 2010).

Eπομένως, τη δήλωση Ντράγκι πρέπει να τη δούμε ως συμμετοχή στο πολιτικό παιχνίδι και όχι ως υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα. Από το τελευταίο ταξίδι του Σαμαρά στο Βερολίνο ήδη είχε καταστεί σαφές ότι οι δανειστές δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν καμιά συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, αν προηγουμένως δεν ολοκληρωθεί η τελευταία επιθεώρηση της τρόικας. Το είπε καθαρά η Μέρκελ. Στη συνέχεια, προστέθηκε και το ζήτημα της προληπτικής γραμμής πίστωσης, μετά το φιάσκο που έπαθε η συγκυβέρνηση από τις «αγορές», οι οποίες εκτίμησαν δεόντως τις αλαζονικές δηλώσεις του Σαμαρά «βγαίνουμε από το Μνημόνιο», «δε θα χρειαστούμε τις υπολειπόμενες δόσεις από το ΔΝΤ».

Ο Ντράγκι, λοιπόν, επειδή απαντούσε σε ερώτηση του Μαριά, έκρινε σκόπιμο να δώσει αυτή την απάντηση για να κλείσει κάθε συζήτηση. Επικεντρωθείτε στις μεταρρυθμίσεις και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, είπε, διότι αυτή τη στιγμή εμείς αυτό εξετάζουμε. Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν μας απασχολεί.

Ηταν ένα μήνυμα προς όλους. Προς τους Σαμαρά-Βενιζέλο, καταρχάς, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των σημερινών διαπραγματεύσεων. Ο Ντράγκι τους διεμήνυσε να αφήσουν τα κόλπα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τρόικας, όπως έχουν υποχρέωση, αλλιώς δεν πρόκειται ν’ ανοίξει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ηταν, όμως, ένα μήνυμα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να διαδεχτεί τη σημερινή συγκυβέρνηση. Ενα μήνυμα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους του μιντιακού συστήματος, οι οποίοι άρχισαν να βομβαρδίζουν με σχετικά ερωτήματα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απαντήσεις που δίνονται είναι από αμήχανες έως γελοίες. Οταν δεν καταφέρνουν να αποφύγουν την απάντηση (επειδή ο δημοσιογράφος δεν τρώει τη ντρίμπλα και επιμένει), απαντούν ότι ο Ντράγκι μιλάει έτσι γιατί του δίνουν το δικαίωμα ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο που επιμένουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο! Λες και αν στη θέση των Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν οι Τσίπρας-Δραγασάκης θα έπειθαν τον Ντράγκι ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και επομένως θα ξεκινούσε διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωσή του, που μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προβλέπει «γενναίο κούρεμα».

Η αμηχανία και οι γελοίες απαντήσεις ένα πράγμα επιβεβαιώνουν. Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά τι τον περιμένει και είναι έτοιμος να το υποστεί, όπως και οι προκάτοχοί του.

eksegersi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμάντο κάνουν και θα εξακολουθήσουν να κάνουν οι τοκογλύφοι δανειστές "

Αυτός είναι ο πιστολέρο που σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο - Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Καρέ - καρέ εξετάζει η αστυνομία τα βίντεο που διαθέτει από τον παρ' λίγο μακελάρη στο Μικρολίμανο ο οποίο τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κατάσταση αμόκ και κρατώντας ένα καλάσνικοφ στάθηκε έξω από γνωστό κλαμπ - ελληνάδικο της περιοχής και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Από τα βίντεο φαίνεται καθαρά ο κακοποιός ο οποίος κρατά το όπλο και πυροβολεί χωρίς κανένα δισταγμό. Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι ξέρουν την ταυτότητά του, μιλάνε για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για να σκοτώσει και φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σε πολλές υποθέσεις της νύχτας. Κυκλοφορεί με ένα τζιπ μάρκας Ford με το οποίο φέρεται να διέφυγε από το Μικρολίμανο.







Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, λίγες ώρες μετά το μακελειό είναι συγκλονιστικές κι ενώ όλη η προσοχή στρέφεται στους τραυματίες καθώς πέντε από αυτούς είναι αρκετά σοβαρά. Μια κοπέλα μάλιστα φαίνεται να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ οι υπολοιποι έχουν τραύματα σε πόδια και χέρια και από θαύμα δεν βρήκαν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο δράστης της επίθεσης βρισκόταν ώρα μέσα στο μπαρ ως πελάτης προτού φύγει και επιστρέψει έξω από το κατάστημα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μιλούσε με δύο κοπέλες μέσα στο μαγαζί και έδειχνε να τον γνωρίζουν καλά ή να ήταν ομοεθνείς του. Λίγο αργότερα έφυγε και επέστρεψε με το καλάσνικοφ και άρχισε να "γαζώνει" το μπαρ. Λέγεται μάλιστα ότι πυροβόλησε μια φορά σε μια βάρκα θέλοντας να δοκιμάσει το όπλο και στη συνέχεια έστρεψε το καλάσνικοφ προς την πλευρά του καταστήματος



Οι πρώτες σφαίρες διέλυσαν τη τζαμαρία, ενώ οι θαμώνες έσπευσαν να κρυφτούν πίσω από τραπέζια και καρέκλες. Η μανία του δράστη ήταν τέτοια που σύμφωνα με όσους είδαν το μακελειό πυροβολούσε εναντίον όσων προσπαθούσαν να βγουν από το μπαρ φωνάζοντας: "Απόψε θα πεθάνετε όλοι".
Πηγές αναφέρουν οι αστυνομικοί έδειξαν στον ιδιοκτήτη του μπαρ φωτογραφία με τον ύποπτο και εκείνος αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον δράστη. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι δεν υπήρξε καμιά διένεξη μέσα στο μαγαζί πριν το περιστατικό.

Συνολικά 15 ήταν οι τραυματίες εκ των οποίων οι έξι είχαν επιπόλαια τραύματα και πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πέντε από τα θύματα του παρανοϊκού δράστη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν, δύο με τραύματα στο θώρακα μεταφέρονται αυτή την ώρα στον Ερυθρό Σταυρό για να χειρουργηθούν και οι υπόλοιποι δύο νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Τα θύματα του παρανοϊκού δράστη που έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν φέρουν τραύματα στα χέρια και στο κεφάλι. Ολοι οι τραυματίες είναι ηλικίας μικρότερης των 30 ετών

Στον Ευαγγελισμό χειρουργούνται αυτή την ώρα δύο νέοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 23 ετών, που φέρουν διαμπερή τραύματα στο θώρακα και στο μηρό.

Οι πρώτες πληροφορίες για το δράστη αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος διασκέδαζε στο μαγαζί, βγήκε στη συνέχεια έξω, πήρε το καλάσνικοφ και ξεκίνησε το μεκελειό.



Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται για άτομο το οποίο είναι σεσημασμένο και με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Κάποιες άλλε πηγές συνέδεαν τον δολοφόνο με «προστασία» και με υποθέσεις της νύχτας.

Ηταν τέτοιος ο πανικός που επικράτησε που ακόμη και οι περιγραφές για τον παρανοϊκό είναι διαφορετικές. Αλλες κάνουν λόγο για ένα άτομο φαλακρό που φορούσε λευκό μπουφάν κι άλλες για έναν ξνθό. Ο δράστης φέρεται να απείλησε υπαλλήλους και πελάτες, φωνάζοντας «τώρα θα χυθεί αίμα», σύμφωνα με πληροφορίες, και στη συνέχεια αφού πυροβόλησε, διέφυγε με κάποιο όχημα πιθανότατα ταξί, κατ' άλλους με τζιπ.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ μια κοπέλα που βρισκόταν στο μαγαζί την ώρα της επίθεσης, ακολούθησε μεγάλος πανικός καθώς οι θαμώνες, οι περισσότεροι νεαρά άτομα, άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Αυτή την ώρα η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με φωτογραφίες η ΕΛΑΣ έχει φωτογραφία του δράστη με μία κοπέλα και βάσει αυτού του ντοκουμέντου γίνεται η επιχείρηση σύλληψής του. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φωτογραφήθηκε μέσα στο κατάστημα πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί.

Αλλες επιθέσεις

Οι αστυνομικοί συνδέουν τον παρανοϊκό δολοφόνο με αιματηρό επεισόδιο που έγινε στις 31 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο.

Στο περιστατικό εκείνο, σε καφενείο επί των οδών Χίου και Κρήτης στο Μεταξουργείο, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των θαμώνων του καταστήματος σκοτώνοντας έναν 44χρονο πελάτη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επίθεση εκείνη έχει πολλές ομοιότητες με το σημερινό μακελειό.

Η σημερινή επίθεση μοιάζει και με το περιστατικό που έγινε στις 6 Νοεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν άγνωστος πυροβόλησε με καλάσνικοφ σε μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους στον Άγιο Παντελεήμονα, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί οι κάλυκες από την αιματηρή επίθεση στον Πειραιά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας θα προσπαθήσουν να τους συγκρίνουν με τους κάλυκες από την επίθεση στο Μεταξουργείο και στον Άγιο Παντελεήμονα για να κάνουν βαλλιστική έρευνα και να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη και αν είναι κατά συρροήν δολοφόνος.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο πιστολέρο που σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο - Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση"

«Κύμα» ευαισθησίας για την 54χρονη Τρικαλινή

Με την βοήθεια ανθρώπων και Θεού θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της για την ταφή του γιού της.

Ένα απίστευτο «κύμα» ευαισθησίας, ξέσπασε αμέσως μετά την ανάρτηση του trikalanews.gr για την υπόθεση της 54χρονης που ήθελε να πουλήσει το νεφρό της για να καλύψει τα έξοδα κηδείας του γιού της.

Κυριολεκτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εκδηλώθηκε ένα «κύμα» για την οικονομική στήριξη της 54χρονης και ταυτόχρονα αγανάκτησης που οι …υποσχέσεις που της είχαν δοθεί, έμειναν υποσχέσεις…

Αποδέκτης αυτού του «κύματος» πέρα του trikalanews.gr έγιναν και …πολιτικά πρόσωπα αλλά η 54χρονη δεν ζητούσε οικονομική βοήθεια πέρα του ποσού της οφειλής των εξόδων της κηδείας του γιού της…

Αυτό το ποσό, τελικά ανέλαβε να το καταβάλει εξολοκλήρου η Μονή Βαρλαάμ κάτι που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα…

Από την ενημερωτική ομάδα του trikalanews.gr ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους αυτούς που επικοινώνησαν μαζί μας για να βοηθήσουν την 54χρονη, δείχνοντας πως ότι και να γίνει σε …πολιτικό επίπεδο σε αυτή την χώρα, η ΑΝΘΡΩΠΙΑ των απλών ανθρώπων ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ όπως πιστεύουν αυτοί που έχουν βάλει την χώρα σε οικονομικές περιπέτειες…

Ευχαριστούμε φίλους και συνεργάτες που κοινοποίησαν στο Διαδίκτυο την υπόθεση και ενδιαφέρθηκαν δημιουργώντας αυτό το απίστευτο μέσα σε λίγες ώρες «κύμα» ευαισθησίας. Ήταν ένα ΙΣΧΥΡΟ μήνυμα ανθρωπιάς που δίνει κουράγιο σε όλους μας…

ΣΧΕΤΙΚΟ: Σε απόγνωση Τρικαλινή που πουλά το νεφρό της για να καλύψει τα έξοδα κηδείας του γιού της…
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κύμα» ευαισθησίας για την 54χρονη Τρικαλινή "

Κουβέλης: Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τσίπρα

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποιεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα των συντακτών.

«Είμαι πάντοτε πρόθυμος να συναντηθώ και να συζητήσω τα ζητήματα της προγραμματικής σύγκλισης και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με τους επικεφαλής των υπολοίπων συλλογικοτήτων» αναφέρει χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι γίνονται συζητήσεις επί των προγραμματικών παραμέτρων μιας προοδευτικής διακυβέρνησης από το καλοκαίρι.

«Στις συζητήσεις αυτές, πέραν της αντιπροσωπείας που έχουμε ορίσει, η προσωπική μου παρουσία είναι δεδομένη» υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης.

Κοινή εκλογική παρουσία με ΣΥΡΙΖΑ;

Τέλος, αφήνει... ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για κοινή εκλογική παρουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας πως «από θέση αυτονομίας, η οποία προσδιορίζεται από τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις, θα διαμορφώσουμε και την εκλογική μας τακτική».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουβέλης: Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τσίπρα "

Ενας προκλητικός, ψεύτης και ύπουλος Νταβούτογλου: Γεράκι με στολή περιστεριού…

Η ενέργεια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανένα ως όπλο, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι όσο καθυστερεί η ειρήνη στην Κύπρο το κόστος αυξάνεται.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να υπάρξει λύση αμέσως, σημειώνοντας ότι αν οι διαπραγματεύσεις θα καθυστερήσουν, τότε Ε/κ και Τ/κ να ιδρύσουν μια κοινή επιτροπή για τη διαχείριση του φυσικού αερίου.

Στη ομιλία του στη Σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως “στην Κύπρο, εάν όλοι μείνουν σύμφωνοι ότι οι φυσικές πηγές γύρω από την Κύπρο ανήκουν σε ολόκληρο το νησί και χρησιμοποιήσουν αυτή την ενέργεια με ένα κοινό όραμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης, τότε όλοι θα κερδίσουν”.

“Κάνω έκκληση προς την Ε/κ διοίκηση. Εάν μονοπωλώντας τις φυσικές πηγές, κάνοντας διαγωνισμούς μονομερώς σαν να ανήκουν μόνο σε εκείνους αυτές οι πηγές, θέλουν να διαθέτουν στις διεθνείς αγορές αυτές τις πηγές στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τ/κ, τότε κι εμείς κάνουμε στο ίδιο μέρος έρευνες μαζί με τους Τ/κ και χρησιμοποιούμε το ίδιο δικαίωμα”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε πως αν οι πλευρές “καθίσουν μαζί και συζητήσουν και υπάρξει βούληση για την ένωση του νησιού το συντομότερο με διαπραγματεύσεις, η Κύπρος θα γίνει μια χώρα η οποία ανεβαίνει – όπως το Ιράκ – και γι` αυτό η πιο ευτυχισμένη χώρα θα είναι η Τουρκία”.

“Πρέπει το συντομότερο να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και ένα λεπτό να καθυστερήσει η ειρήνη, το κόστος είναι μεγάλο. Ειρήνη αμέσως,” είπε, προσθέτοντας ότι εάν οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν χρόνο, αυτή τη φορά το ψευδοκράτος και η “ε/κ διοίκηση” – όπως απεκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – να ιδρύσουν μια κοινή επιτροπή, να ξεκινήσουν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια για την ειρήνη, είπε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι δεν γίνεται (οι Ε/κ) να λένε – κατά τον ισχυρισμό του – ότι `η Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα πεδίο κλειστό για τους Τούρκους και τους Τ/κ και εμείς θα κάνουμε έρευνες όπου θέλουμε`. Ανέφερε πως ούτε στην πολιτική γίνεται αυτό, ούτε και σε ό,τι αφορά θέματα διεθνούς ενέργειας.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι “η Τουρκία είναι ο πιο εύκολος προορισμός για το φυσικό αέριο που θα βγει από τις περιοχές γύρω από την Κύπρο. Η Τουρκία είναι και η διεθνής αγορά που θα ανοίξει πιο άνετα”. Επομένως, συνέχισε, “ας μην χρησιμοποιήσει κανείς την ενέργεια ως όπλο. Εάν πουν ας αποκτήσω εγώ τα αέρια και να επιβάλω την ειρήνη που θέλω στην απέναντι πλευρά, τότε αυτό θα είναι το πιο μεγάλο χτύπημα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια ως μέσο ειρήνης”.

Αναφερόμενος στη μεταφορά νερού από την Τουρκία στην Κύπρο, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε “την ημέρα που εξαγγείλαμε το πρόγραμμα αυτό, ο τότε Πρωθυπουργός μας είπε αυτό το νερό θα το μοιραστούμε με τους Ε/κ. Κι εμείς λέμε το νερό είναι ιερό και μοιράζεται με αυτούς που το έχουν ανάγκη”. “Ενώ εμείς σκεφτόμασταν να μοιραστούμε το δικό μας νερό με όλο το νησί, δεν γίνεται η μια πλευρά να λέει για τις φυσικές πηγές που ανήκουν σε όλο το νησί ότι της ανήκει μονομερώς”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι τις επόμενες μέρες θα πάει στην Αθήνα και θα μοιραστεί με την ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις προοπτικές.

Για τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι επιδιώκουν να γίνουν ένας ενεργειακός κόμβος ωστόσο δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια ώστε να ζητήσουν πολιτικά οφέλη από άλλες χώρες. “Αντίθετα όσο περισσότεροι αγωγοί περάσουν από τη χώρα μας θα είμαστε γέφυρα ειρήνης μεταξύ των χωρών από τις οποίες ξεκινούν αυτοί οι αγωγοί και εκείνων που καταλήγουν”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έδωσε ως παράδειγμα το ΤΑΝΑΡ, λέγοντας ότι την περίοδο 1990 ο Καύκασος και τα Βαλκάνια ήταν γνωστά ως περιοχές κρίσης. “Με το ΤΑΝΑΡ εμείς δεν μεταφέρουμε απλώς ενέργεια από το Μπακού στα Βαλκάνια, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσουμε γέφυρα ειρήνης δύο περιοχών οι οποίες είναι γνωστές ως περιοχές κρίσης”. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως το πρόγραμμα ΤΑΝΑΡ είναι περισσότερο ένα πρόγραμμα ειρήνης παρά πρόγραμμα ενέργειας.

Για τις επαφές του στο Ιράκ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως αυτό που εύχεται περισσότερο η Τουρκία είναι όπως η κεντρική διοίκηση του Ιράκ καταλήξει σε συμφωνία ενέργειας με την περιφερειακή διοίκηση του Ιράκ. “Καμιά χώρα δεν θα είναι περισσότερο ικανοποιημένη από μια τέτοια συμφωνία όσο η Τουρκία”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η Τουρκία έχει ανάγκη από ενεργειακή προσφορά.

“Κι ενώ γύρω μας υπάρχει τόση ενέργεια εμείς δεν θα καθίσουμε και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις”, είπε, προσθέτοντας ότι η μεταφορά του ιρακινού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας είναι και προς το συμφέρον της κεντρικής διοίκησης του Ιράκ και της περιφερειακής διοίκησης. Ανέφερε πως αν στο Ιράκ υπάρξει σταθερότητα, τότε εντός πέντε ετών θα βρίσκεται ανάμεσα στις πλέον αναπτυγμένες χώρες. “Ελάτε, πλέον το Ιράκ να μην το θυμόμαστε σαν μια χώρα της τρομοκρατίας αλλά να το θυμόμαστε σαν μια χώρα για τα πλούτη της”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι επιθυμούν να αυξηθούν οι επενδύσεις στην Τουρκία η οποία αποτελεί γεωγραφικό κέντρο ενέργειας. “Ελπίζουμε να εφαρμοστεί μια ενεργειακή πολιτική από την οποία όλοι να επωφεληθούν αντί να υπάρξει πόλεμος για τις τιμές του πετρελαίου”, σημείωσε.

Ανέφερε ότι αν η ενέργεια χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαμάχης, κανείς δεν θα είναι κερδισμένος.

Κανείς δεν πίστευε στο πρόγραμμα Μπακού-Τιφλίς-Τσεϊχάν αλλά πραγματοποιήθηκε, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν ευημερεί, ενώ επωφελήθηκαν και η Γεωργία και η Τουρκία. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι και η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει να είναι πεδίο γεωπολιτικης διαμάχης.

mignatiou
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενας προκλητικός, ψεύτης και ύπουλος Νταβούτογλου: Γεράκι με στολή περιστεριού…"

Μετατίθεται για το 2016 το νέο μισθολόγιο των δημ. υπαλλήλων

Από τον Ιανουάριο του 2016, και όχι με την έναρξη του νέου έτους όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιούλιο του 2015.

Παρά το κλίμα «δυστοκίας» που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου επετεύχθη συμφωνία, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, φέρονται να έκαναν κατ’ αρχήν δεκτές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Παρά την αρχική συμφωνία, οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο να ισχύσουν από 1.1.2015, δόθηκε τελικώς ένας χρόνος παράταση και η εφαρμογή τους μετατέθηκε για το 2016. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, όπου και παρατηρούνται οι μεγαλύτερες μισθολογικές ανισότητες, καθώς εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο υπουργείο, λόγω της πλημμελούς εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, εμφανίζονται να λαμβάνουν έως και 1.000 ευρώ μεικτά πάνω από τον μισθό τους ως προσωπική διαφορά.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου μισθολογίου σχεδιάζεται να περικοπεί η προσωπική διαφορά που ετησίως συνολικά για όλο το Δημόσιο «αγγίζει» τα 203 εκατ. ευρώ και να αναδιανεμηθεί στους υπαλλήλους που έχουν θέσεις ευθύνης. Από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου δεν θα υπάρξει αλλαγή των συνολικών μισθολογικών δαπανών του Δημοσίου, ωστόσο στόχος είναι να γεφυρωθούν οι μεγάλες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ υπαλλήλων ίσης εκπαίδευσης, που όμως εργάζονται σε διαφορετικούς φορείς του Δημοσίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εφαρμογή της δοκιμαστικής διετούς πρόσληψης των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται αρχικά με τον λεγόμενο «δόκιμο μισθό», ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα και εν συνεχεία όσοι κρίνονται κατάλληλοι θα προσλαμβάνονται κανονικά με αποδοχές Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μισθολόγιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Σε αυτούς θα χορηγείται επίδομα διαβίωσης, το οποίο πάντως θα είναι χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

«Μπόνους»

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, αλλά και η χορήγηση «μπόνους» στους αποδοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα προκύψουν από το νέο σύστημα αξιολόγησης που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους. Η εξοικονόμηση των κονδυλίων που απαιτούνται για την καταβολή του «μπόνους» θα προέλθει από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετατίθεται για το 2016 το νέο μισθολόγιο των δημ. υπαλλήλων"

Πορτογαλία:Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Σόκρατες

Ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής. Θεωρείται ύποπτος διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με την εισαγγελία η έρευνα αφορά τραπεζικές συναλλαγές και εμβάσματα αγνώστου προελεύσεως, αλλά δεν σχετίζεται με την υπόθεση «Μόντε Μπράνκο», που είχε οδηγήσει στη σύλληψη του πρώην διοικητή της τράπεζας Banco Espirito Santo τον περασμένο Ιούλιο για ξέπλυμα χρήματος. Στη δικαστική έρευνα συμμετέχουν συνολικά 60 δικαστικοί, αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ έχουν ήδη συλληφθεί και άλλοι τρεις ύποπτοι, εκτός από τον Ζοζέ Σόκρατες.

Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, ενώ ο πορτογάλος πολιτικός επέστρεφε από το Παρίσι. Σύμφωνα με πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, οι υποψίες της εισαγγελίας στρέφονται κυρίως σε συναλλαγές για την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος στο Παρίσι, το οποίο ίσως σχετίζεται με τον πρώην πρωθυπουργός. Από το 2012 ο Σόκρατες εκτιμάται ότι μεταβαίνει τακτικά στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς έχει εγγραφεί στο πανεπιστήμιο Sciences Po.

Ο Ζοζέ Σόκρατες είναι ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός στην Πορτογαλία που συλλαμβάνεται για υπόθεση διαφθοράς και ήδη το Σάββατο επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή. Είχε αναλάβει την πρωθυπουργία το 2005 και παραιτήθηκε το 2011, όταν το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας καταψήφισε το τέταρτο- μέσα σε ένα χρόνο- πακέτο περικοπών για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

Ένα ακόμη σκάνδαλο διαφθοράς είχε ξεσπάσει την περασμένη Κυριακή στη χώρα: υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για δωροληψία κατά τη χορήγηση βίζας σε αλλοδαπούς επενδυτές, ενώ η υπόθεση προκάλεσε και την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιγκέλ Μασέντο, ο οποίος πάντως δηλώνει ότι δεν φέρει προσωπική ευθύνη.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτογαλία:Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Σόκρατες"

Αλλάζουν όλα στη συνταγογράφηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Ηλεκτρονικός «κόφτης» για γυαλιά, ακουστικά, νάρθηκες

Aλλάζει ο τρόπος συνταγογράφησης και αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του EOΠYY. Πλέον, εφαρμόζεται ηλεκτρονικός «κόφτης» σε γυαλιά οράσεως, ακουστικά βαρηκοΐας, νάρθηκες και άλλα ορθοπεδικά υλικά, αναπηρικά αμαξίδια κ.α., ενώ καθιερώνεται και παρατηρητήριο τιμών για τα εν λόγω προϊόντα. H συνταγογράφηση θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, για συγκεκριμένες ενδείξεις και διαγνώσεις, ενώ η προμήθεια θα γίνεται αποκλειστικά από πιστοποιημένους παρόχους. Aντίστοιχος περιορισμός ισχύει και για τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία επιτρέπεται να συνταγογραφούνται υποχρεωτικά από συγκεκριμένους γιατρούς.

Hδη στο σύστημα Hλεκτρονικής Συνταγογράφησης (HΔIKA) -σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα ο υπουργός Yγείας Mάκης Bορίδης- έχουν καθοριστεί οι ενδείξεις και διαγνώσεις (με βάση την κωδικοποίηση ICD-10) για τη συνταγογράφησή τους.

Ελεγχος κόστους
Oι αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να ελεγχθούν οι σχετικές παροχές που στοιχίζουν στον EOΠYY 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Eνδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα είναι το αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές της Yπηρεσίας Eλέγχου Δαπανών Φορέων Kοινωνικής Aσφάλισης. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο παραστατικών αναλώσιμων υλικών που είχε οριστικοποιηθεί η πληρωμή τους από τον EOΠYY διαπιστώθηκε απόδοση δαπάνης για χρεώσεις που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του Eνιαίου Kανονισμού Παροχών Yγείας του Oργανισμού αλλά και υπερχρέωση αναλώσιμων υλικών κατά 200% σύμφωνα με τιμολόγιο ιδιωτών!

Tην ίδια ώρα, ανεξέλεγκτη είναι και η συνταγογράφηση αυτών των προϊόντων. H συνταγογράφηση σήμερα γίνεται με χειρόγραφα παραπεμπτικά από τους γιατρούς και οι ασφαλισμένοι αποζημιώνονται μετά την παρακράτηση της συμμετοχής τους με την κατάθεση του παραπεμπτικού και του τιμολογίου αγοράς στο αρμόδιο τμήμα παροχών του EOΠYY ή του IKA. O EOΠYY ουσιαστικά δεν ελέγχει ούτε την ποσότητα των υλικών που συνταγογραφούνται ούτε τη συχνότητα αυτής της συνταγογράφησης. Mε το νέο σύστημα, οι γνωματεύσεις θα διατίθενται με ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος των παροχών. Ήδη ο EOΠYY έχει προχωρήσει στην πιστοποίηση των ειδικευμένων ιατρών που θα μπορούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και μόνο τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα στους ασφαλισμένους του.

Παράλληλα, προχωρεί και η πιστοποίηση των προμηθευτών αυτών των προϊόντων, ώστε να γνωρίζει ο EOΠYY με ποιους συναλλάσσεται. H εγγραφή στο Mητρώο Προμηθευτών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωσή τους.

Tιμές
Mε το σημερινό καθεστώς, οι τιμές των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των αναλώσιμων είναι «ελεύθερες», με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται «καπέλα» έως και 200%. Eπίσης, ο σημερινός Eνιαίος Kανονισμός Παροχών Yγείας δεν δίνει τη δυνατότητα σύμβασης με παρόχους ιατροτεχνολογικών προϊόντων και η αποζημίωση δεν μπορεί να βασιστεί στο Παρατηρητήριο Tιμών Yγείας (της Eπιτροπής Προμηθειών Yγείας), αφού οι τιμές αυτές αφορούν τιμές χονδρικής που προκύπτουν από τους διαγωνισμούς που διενεργούν τα νοσοκομεία για την προμήθεια των υλικών τους.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του EOΠYY αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων με τους παρόχους, ενώ στον νέο Eνιαίο Kανονισμό Παροχών Yγείας του Oργανισμού προβλέπεται δυνατότητα διαπραγμάτευσης των τιμών των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Hδη σε συνεργασία με τη Task Force έχουν φτάσει στον EOΠYY δεδομένα όσον αφορά στην κοστολόγηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων της Σλοβενίας ενώ αναμένεται και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Aξίζει να αναφερθεί ότι και στο πλαίσιο της Διημερίδας για τη Διαφθορά (με την EHFCN) έγινε πρόταση από τον EOΠYY για την ανάπτυξη από τα μέλη του Δικτύου ενός Eυρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Iατροτεχνολογικών Προϊόντων, με ενιαία κωδικοποίηση ανά εταιρεία, προκειμένου να αξιολογούνται εκτός από το κόστος και η ποιότητα των υλικών.

Πώς χορηγείται το υγειονομικό υλικό
Ποιες κατηγορίες δεν καταβάλλουν συμμετοχή

Tο ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αξία του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού που προμηθεύονται από το εμπόριο είναι 25%. Ωστόσο, δεν καταβάλλουν συμμετοχή για το υγειονομικό υλικό οι κάτωθι:

»Oι ασφαλισμένοι όταν προμηθεύονται το υλικό που σχετίζεται με την πάθησή τους από τις αποθήκες, τα φαρμακεία.
»Oι παραπληγικοί, οι τετραπληγικοί, οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης, ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου I, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτοί που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, καθώς και οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών, ή ρευστών οργάνων και οι HIV θετικοί ασθενείς.
»Oι χρόνια πάσχοντες για τη δαπάνη αγοράς ειδών αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, όπως συριγγών ινσουλίνης μιας χρήσης, επιθεμάτων, υλικών για χρησιμοποίηση συσκευών συνεχούς έγχυσης φαρμάκων και συσκευών άπνοιας ή σίτισης.
»Oι ινσουλινοθεραπευόμενοι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου II και οι πάσχοντες από σύνδρομο διαβήτη που ακολουθούν θεραπευτική αγωγή με χάπια για τη δαπάνη αγοράς ταινιών μέτρησης σακχάρου αίματος.

Tο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό το προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι από τις αποθήκες, τα φαρμακεία και τα ιατρεία του Oργανισμού ή από το ελεύθερο εμπόριο, με ιατρική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού, κατόπιν έγκρισης του ελεγκτή ιατρού του Oργανισμού.

Στην ιατρική γνωμάτευση ισχύος έως ενός έτους, αιτιολογείται η αναγκαιότητα χορήγησης του υλικού και καθορίζεται το χρονικό διάστημα χορήγησής του, καθώς και η απαραίτητη ανά μήνα ποσότητα.

Eιδικά για το αναλώσιμο διαβητολογικό υλικό η ιατρική γνωμάτευση δύναται να αφορά χρονικό διάστημα διμήνου.Tο αντίτιμο αγοράς από το ελεύθερο εμπόριο του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού καταβάλλεται από τον Oργανισμό στον ασφαλισμένο που το έχει πληρώσει, μετά από αφαίρεση του προβλεπόμενου ποσοστού συμμετοχής.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν όλα στη συνταγογράφηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού "

ΕΟΠΥΥ: Βάζει... λουκέτο στη «φάμπρικα» των αναρρωτικών αδειών

Αδύνατο να ελεγχθούν οι χειρόγραφες γνωματεύσεις - «Αιμορραγία» εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο για τα Ταμεία - Πλέον, η διαδικασία θα γίνεται «ηλεκτρονικά» και θα παρακολουθείται σε κάθε της βήμα

Αλλάζει άρδην η διαδικασία χορήγησης αναρρωτικών αδειών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι χειρόγραφες γνωματεύσεις των γιατρών ή των επιτροπών, με τις οποίες διαπιστώνεται ή/και βεβαιώνεται πρόβλημα υγείας των ασφαλισμένων που τους θέτει εκτός εργασίας για συγκεκριμένο αριθμό ημερών σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.

Ηλεκτρονική φόρμα, που έχει σχεδιάσει ο ΕΟΠΥΥ, θα ενταχθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέσω της ΗΔΙΚΑ και θα αποτελεί μονόδρομο για τους Έλληνες γιατρούς προκειμένου να «γράψουν» άδεια λόγω ασθένειας στους ασφαλισμένους.

Η ηλεκτρονική αυτή φόρμα ουσιαστικά θα παραχωρηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του ΕΟΠΥΥ, καθώς το ζήτημα των αναρρωτικών αδειών όπως και η αποζημίωση τους εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τα μέλη τους -ο ΕΟΠΥΥ είναι αρμόδιος μόνο για τις παροχές σε είδος.

Το ΙΚΑ είναι το πρώτο ασφαλιστικό ταμείο που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

«Βιομηχανία» αναρρωτικών αδειών

Σε αντίθεση με τις παροχές σε είδος που μπορεί πλέον να ελεγχθούν και να κοστολογηθούν από τον ΕΟΠΥΥ, όπως πχ τα φάρμακα, οι παρεχόμενες αναρρωτικές άδειες δεν αποτιμώνται.

Στελέχη του Οργανισμού που γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στους ασφαλιστικούς φορείς, υπογραμμίζουν ότι το σκηνικό των χειρόγραφων γνωματεύσεων είναι ιδανικό για να μην γίνεται έλεγχος και να μην υπάρχει καμία εικόνα για τον αριθμό των αδειών που «γράφονται» ούτε για τους γιατρούς που τις δίνουν και τους ασθενείς που τις λαμβάνουν.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, οι αναρρωτικές άδειες που «γράφονται» κάθε χρόνο κοστίζουν εκατομμύρια στα ταμεία, ενώ απροσδιόριστο είναι το μαύρο χρήμα που διακινείται μεταξύ ασφαλισμένων και γιατρών για τη συνταγογράφηση αδειών που «βαφτίζονται» αναρρωτικές χάριν ευκολίας.

Μάλιστα, το θέμα των αναρρωτικών αδειών απασχόλησε πριν από μερικούς μήνες το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έκανε λόγο ακόμη και για «βιομηχανία» παροχής αδειών λόγω επαπειλούμενης κύησης, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι μία στις δύο εκπαιδευτικούς στην Αττική έλειπε με άδεια ασθενείας για τον συγκεκριμένο αυτό λόγο.

Το θολό τοπίο, ωστόσο, θεωρείται ότι θα ξεκαθαρίσει απολύτως με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αδειών.

Άμεσα ο ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει από όλους τους γιατρούς να πιστοποιηθούν σε ειδικό κατάλογο ώστε να μπορούν να χορηγούν άδειες ασθενείας.

Παράλληλα, θα τεθούν αυστηρά κριτήρια σε ό,τι αφορά τις ιατρικές ειδικότητες που θα μπορούν να χορηγούν αναρρωτικές άδειες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Βάζει... λουκέτο στη «φάμπρικα» των αναρρωτικών αδειών"

ΟΗΕ: Πρόταση για τον τερματισμό των γάμων μεταξύ ανηλίκων

Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν την Παρασκευή ότι όλα τα μέλη του Οργανισμού θα πρέπει να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν νόμους για την απαγόρευση των γάμων μεταξύ ανηλίκων, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το θέμα αυτό το οποίο επηρεάζει περίπου 15 εκατομμύρια κορίτσια ετησίως.

Η επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των 193 εθνών που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα ενέκρινε κατά γενική συναίνεση μία πρόταση μέσω της οποίας όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού καλούνται να λάβουν μέτρα για τον τερματισμό των «παιδικών, πρόωρων και αναγκαστικών γάμων».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 700 εκατομμύρια γυναίκες έχουν παντρευτεί πριν από τα 18α γενέθλιά τους, μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων ζει σε συνθήκες φτώχειας ή μη ασφαλές περιβάλλον.

Μεγάλο ποσοστό γάμων μεταξύ ανηλίκων παρατηρείται στη νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική. Στο Νίγηρα της δυτικής Αφρικής, το ποσοστό αυτό βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς το 77% των γυναικών ηλικίας μεταξύ 20 και 49 ετών έχουν παντρευτεί πριν από την ηλικία των 18. Ο μεγαλύτερος αριθμός κοριτσιών που έχει παντρευτεί προτού κλείσουν τα 15 τους χρόνια έχει καταγραφεί στο Μπαγκλαντές, ενώ η Ινδία αποτελεί το κέντρο των ανήλικων νυφών παγκοσμίως.

Η Κριστίν Καλαμουίνα, αναπληρώτρια μόνιμη εκπρόσωπος της Ζάμπια στον ΟΗΕ, η οποία είχε την πρωτοβουλία για την πρόταση σε συνεργασία με τον Καναδά, δήλωσε ότι ο γάμος μεταξύ ανηλίκων εμποδίζει τη μείωση της φτώχειας, την εκπαίδευση, την ισότητα μεταξύ των φύλων, τη χειραφέτηση των γυναικών, τη μητρική υγεία, την καταπολέμηση του HIV/AIDS και άλλων ασθενειών, ενώ αυξάνει το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας.

Όπως αναφέρεται στην πρόταση, ο γάμος μεταξύ ανηλίκων αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σωματική και ψυχική υγεία των κοριτσιών καθώς το σώμα τους δεν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα «αυξάνει τον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, της μητρικής και νεογνικής θνησιμότητας και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων».

Ανάμεσα στα 118 κράτη που υποστήριξαν την πρόταση αυτή είναι το Μαλί, η Αιθιοπία και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που είναι μεταξύ των 10 χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά γάμων μεταξύ ανηλίκων.

Στην πρόταση τα κράτη καλούνται να διασφαλίσουν ότι ένας γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με την πλήρη συναίνεση και των δύο πλευρών. Η πρόταση εγκρίθηκε χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, ενώ θα περάσει για πλήρη έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο.

Παρά το γεγονός ότι υποστήριξαν την πρόταση αυτή, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και το Σουδάν εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με μια συγκεκριμένη παράγραφο η οποία προτρέπει τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν το δικαίωμα των κοριτσιών να έχουν τον έλεγχο σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους και να εφαρμόσουν νόμους που θα προστατεύουν το δικαίωμα της αναπαραγωγής.

Οι προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι νομικά δεσμευτικές, ωστόσο αποτελούν έναν τρόπο για την άσκηση πιέσεων στις χώρες-μέλη του ΟΗΕ.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΗΕ: Πρόταση για τον τερματισμό των γάμων μεταξύ ανηλίκων"

Θεσσαλονίκη: Δυο τραυματίες από την ανταλλαγή πυροβολισμών στο ΑΠΘ

Δυο εμφανίσθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά την αιματηρή συμπλοκή, με πυροβολισμούς μεταξύ άγνωστων, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Δ​ύο άτομα (Αλβανοί) τραυματίστηκαν ελαφρά έπειτα από ένοπλη επίθεση που δέχτηκαν από αγνώστους χθες το απόγευμα στον προαύλιο χώρο, μπροστά από την Κτηνιατρική Σχολή, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Από την Αστυνομία δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προσέγγισαν χθες περί τις 19:30 δύο νεαρούς αλλοδαπούς, 20 και 22 ετών, και τους πυροβόλησαν με πιστόλι με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν στα κάτω άκρα.

Οι τραυματίες πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, χωρίς να ενημερώσουν τις αστυνομικές Αρχές για το επεισόδιο.

«Ήρθαν γύρω στις 10 το βράδυ στο νοσοκομείο για να περιποιηθούν οι νοσηλευτές τα τραύματά τους. Ήταν ελαφρά τραυματισμένοι στα κάτω άκρα. Ο ένας υπέγραψε και έφυγε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο δεύτερος που παρέμεινε για περισσότερες εξετάσεις εξήλθε του νοσοκομείου σήμερα το πρωί» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής του «Άγιος Δημήτριος», Παύλος Παπαδόπουλος.

Αστυνομικοί, ύστερα από έρευνα, εντόπισαν στο νοσοκομείο τον έναν από τους δύο αλλοδαπούς, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες στη διάρκεια της προανακριτικής εξέτασης ανέφερε πως και στις αρχές του μήνα είχαν διαφορές με ομοεθνείς τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Δυο τραυματίες από την ανταλλαγή πυροβολισμών στο ΑΠΘ"

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές και ληστεία στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων

Συνελήφθησαν προχθές (20-11-2014) το μεσημέρι στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των Τ.Α. Αχαρνών και Άνω Λιοσίων, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο 39χρονοι ημεδαποί (άνδρας- γυναίκα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές και ληστεία στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων. Επιπλέον αναζητείται και ένας 27χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα του Τ.Α. Αχαρνών, οι συλληφθέντες μαζί με το συνεργό τους, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, διέπρατταν κλοπές από αποθήκες, εταιρείες, εργοστάσια, καταστήματα και οικόπεδα, στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων, από τα οποία αφαιρούσαν μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μεταλλικά αντικείμενα, καλώδια, χαλκοσωλήνες κλπ. αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει, είκοσι (20) διαρρήξεις-κλοπές, μία (1) κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου και μία (1) ληστεία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και κλεμμένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους και για τη συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές και ληστεία στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων "

Γιλντίζ: Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου οι έρευνες του «Μπαρμπαρός»

- Στην Τουρκία βρίσκεται από χθες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν
- Αξιώνει μείωση της έντασης και συνέχιση των διαπραγματεύσεων
- Έρχεται στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα ο Βρετανός υφυπουργός, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίντιγκτον
- Το Κυπριακό στις επαφές Μπάιντεν - Νταβούτογλου
- Ολοκληρώνονται οι έρευνες του «Μπαρμπαρός» μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου δηλώνει ο Γιλντίζ

Την ώρα που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συνεχίζει τις επαφές του στην Κωνσταντινούπολη, έγινε γνωστό πως στις 25-27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Βρετανός υφυπουργός, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίντιγκτον.

Στη βαλίτσα του θα έχει ασφαλώς το Κυπριακό, τις εξελίξεις γύρω από τις τουρκικές προκλήσεις και την επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς και το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, και τις άλλες εξελίξεις στην περιοχή.

Μάλιστα, ο Λίντινγκτον θα συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, σε πολεμικό πλοίο του βρετανικού ναυτικού, που θα βρίσκεται στο λιμάνι της Λεμεσού την Τετάρτη, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Δεν θα ολοκληρώσει όμως τις επαφές του με την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Ντερβίς Έρογλου.

Μπάιντεν: Συμφέρον της Τουρκίας και των ΗΠΑ η λύση του Κυπριακού

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα «Χαμπέρ Τούρκ», στην οποία ανέφερε πως ο ίδιος είναι έτοιμος να στηρίξει με κάθε τρόπο μια διαδικασία την οποία θα εγκρίνουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές, δηλώνοντας πως καθήκον όλων είναι να μειωθεί η ένταση και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Όπως είπε μάλιστα, «μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα συμβάλει στην ασφάλεια και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι και προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της Τουρκίας».

Στάθηκε επίσης στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως δήλωσε, είναι μια σημαντική αρχή και οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας πως είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις εργασίες που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Ο κ. Μπάιντεν έριξε το γάντι στον κυπριακό λαό, καθώς, όπως είπε, είναι αυτός «που θα κάνει τα δύσκολα βήματα, τα οποία θα φέρουν την πραγματική λύση».

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Μέσο επαφής κι όχι έντασης οι έρευνες του «Μπαρμπαρός»

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι έρευνες του σεισμογραφικού τουρκικού πλοίου Μπαρμπαρός στην Ανατολική Μεσόγειο, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Μιλώντας στη σύνοδο του 6ου Ατλαντικού Συμβουλίου Ενέργειας και Οικονομίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πρέπει να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα 2,700 χιλιομέτρων. «Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σοβαρά αρνητικές θα πρέπει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να τις ολοκληρώσουμε. Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας κανονικά», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα συνεχιστούν δισδιάστατες έρευνες στην περιοχή, την οποία έχουν ονομάσει «Άλσαντζακ 2- Μπλοκ Β» και στη συνέχεια θα γίνουν τρισδιάστατες έρευνες.

«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κράτος δικαίου», είπε ο Τούρκος Υπουργός και υποστήριξε ότι αυτές οι εργασίες έγιναν σε μια περιοχή που ανήκει σε ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο στη «νότια Κύπρο», κατά την έκφρασή του. Ο Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε ότι οι σεισμικές εργασίες που διεξάγουν εκεί δεν πρέπει να αξιολογούνται ως μέσο έντασης αλλά μόνο ως μέσο επαφής.

Νταβούτογλου: Το Κυπριακό στις συζητήσεις με τον Τζο Μπάιντεν

Μαθήματα από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου πρέπει να πάρει ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ο ίδιος δήλωσε αυτοσαρκαζόμενος επειδή - όπως είπε - την τελευταία φορά που τον είδε ήταν Υπουργός Εξωτερικών και τώρα πέρασε σε πιο ψηλό πόστο, αντίθετα με τον ίδιο που παραμένει αντιπρόεδρος. Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι θα συζητήσουν και το Κυπριακό.

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ και αμέσως πήγε στο γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού στο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη όπου παρακάθισαν σε δείπνο.

Πριν το δείπνο, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι γνωρίζονται με τον Αχμέτ Νταβούτογλου εδώ και πολύ καιρό και είναι φίλοι. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Τουρκία η οποία είναι και φίλη χώρα και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Θυμάμαι την κοινή μας δράση στη Βοσνία και το Κόσοβο. Συνεργαστήκαμε σε πολλά και δύσκολα ζητήματα. Η στρατιωτική μας συνεργασία είναι πολύ ισχυρή και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο», είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Ανέφερε ακόμη ότι την τελευταία φορά που είδε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ήταν Υπουργός Εξωτερικών. «Ο ίδιος πέρασε σε ένα πιο ψηλό πόστο αλλά εγώ είμαι ακόμη αντιπρόεδρος. Πρέπει να πάρω μαθήματα από αυτόν», είπε ο Τζο Μπάιντεν και έκανε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να γελάσει.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη Μπάιντεν. «Οι δύο χώρες έχουν μεγάλη παράδοση. Μαζί δούλεψαν για τη λύση κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου, την κρίση στη Βοσνία και το Κόσοβο, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την οικονομική κρίση του 2008. Τώρα προσπαθούμε να λύσουμε τις κρίσεις με κοινή προσέγγιση σε πολλές περιοχές στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι σημαντικοί παράγοντες για τη λύση αυτών των κρίσεων. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε στενές επαφές και συνεργαζόμαστε στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΣΙΛ στη Συρία και το Ιράκ καθώς και στο θέμα των εγκλημάτων του συριακού καθεστώτος. Ο Πρόεδρός μας είχε σημαντικές συνομιλίες με τον κύριο Ομπάμα στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ. Την περασμένη βδομάδα είχα κι εγώ τη δυνατότητα να διαβουλευτώ με τον κύριο Ομπάμα στη σύνοδο των G20. Στο μεταξύ οι μυστικές δυνάμεις ασφαλείας μας, οι διπλωμάτες και στρατιωτικοί μας είχαν εντατικές επαφές τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Ουάσινγκτον. Η επίσκεψη του κυρίου Μπάιντεν προσφέρει ένα επίπεδο για πολύ πιο περιεκτικές διαβουλεύσεις πάνω σε αυτή τη βάση. Γι' αυτό και τον ευχαριστώ για την επίσκεψή του αυτή την περίοδο», είπε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι επιπλέον θα συζητήσουν και τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, οι οποίες είχαν πάρει ώθηση με την επίσκεψή Μπάιντεν στο νησί. «Όταν η ηγεσία της Τουρκίας και των ΗΠΑ συναντούνται ποτέ δεν τελειώνουν τα θέματα και ο χρόνος δεν φτάνει», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιλντίζ: Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου οι έρευνες του «Μπαρμπαρός»"

Νέες τουρκικές προκλήσεις:Δεν θα αφήσουμε τους Κύπριους να μας πετάξουν από την ΑΟΖ

Η Κύπρος, η Τουρκία και στη μέση οι υδρογονάνθρακες. Τα κοιτάσματα της ΑΟΖ είναι φανερό πως περισσότερο χωρίζουν παρά ενώνουν τις δύο χώρες που στην πραγματικότητα είναι πολλές περισσότερες στην... εξίσωση (Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτος και στο βάθος οι ΗΠΑ).

Η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ενταγμένη πλήρως; στην επιθετική ρητορική του Ερντογάν και του Νταβούτογλου προσπαθεί να ρίξει το βάρος της ευθύνης για τη διακοπή των συνομιλιών, στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας πως μόνο αν υπάρξει μια συμφωνία να μοιραστούν τα κοιτάσματα της ΑΟΖ και στις δύο κοινότητες, θα σταματήσουν να... βράζουν τα νερά της Μεσογείου. Αν αυτό δεν συμβεί τότε η ένταση στην περιοχή, σημειώνει, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Συμπληρώνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά βρήκε άλλοθι στην παρουσία του Barbaros για να προβεί σε συμφωνίες με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, κάτι που όμως επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και θέτει εν αμφιβόλλω την ηρεμία στην περιοχή. «Οι Ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να μην θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της λύσης του προβλήματος», γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Από την αρχή του κυπριακού ζητήματος, η Τουρκία ήταν αποφασισμένη να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και τα δικαίωματά τους», γράφει η «Σαμπάχ» και συνεχίζει, «ακόμα και το 1974 που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική δύναμή της. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται με την παρουσία τουρκικών σεισμικών πλοίων στην ΑΟΖ. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να διατηρηθούν τα τουρκικοκυπριακά συμφέροντα στην περιοχή».

Το άρθρο κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους ότι συνάπτουν συμφωνίες με χώρες που η Τουρκία έχει πολύ κακές σχέσεις (βλ. Ισραήλ) και αυτό μόνο ωφέλιμο δεν μπορεί να είναι στις μεταξύ των δύο κοινοτήτων συνομιλίες. «Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να μας κρατούν ''παγωμένους'' στις διαπραγματεύσεις για να εμφανίζονται στο εξωτερικό ως οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού.

Για τους Τούρκους ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να περάσουν οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου είναι ο τουρκικός αγωγός,, αλλά αυτό θα σήμαινε πως οι Ελληνοκύπριοι πως θα έπρεπε να συνεργαστούν. Δεν θα το κάνουν, σημειώνει η εφημερίδα, αντιθέτως προτιμούν να έχουν ζημία. Είναι φανερό πως ενδιαφέρονται να διατηρήσουν μια τεταμένη κατάσταση στην περιοχή, σημειώνει η «Σαμπάχ». Από την άλλη, όμως, είναι κατανοητό γιατί η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Για να καταλήξει: «Από την αρχή της υπόθεσης των υδρογονανθράκων ήταν φανερό πως υπήρχαν δύο λύσεις: η συνεργασία για το καλό και των δύο πλευρών ή η ένταση, όπως την ζούμε τώρα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες τουρκικές προκλήσεις:Δεν θα αφήσουμε τους Κύπριους να μας πετάξουν από την ΑΟΖ "

Νόμο - πακέτο για το αέριο εξετάζει η Λευκωσία αν φύγει το «Μπαρμπαρός»

Νομοθετική ρύθμιση - πακέτο στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επί προεδρίας Χριστόφια, αλλά και οι προβλέψεις του Μνημονίου που έχει υπογραφεί με την τρόικα και αναφέρεται σε δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων για το φυσικό αέριο εξετάζει η Λευκωσία στο πλαίσιο της αναζήτησης τρόπων, ώστε οι δύο πλευρές να μπορέσουν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αυτό τονίζει ανωνύμως κυπριακή πηγή, η οποία συμπληρώνει όμως με κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο ότι το ζήτημα της ενέργειας δεν πρόκειται να συζητηθεί ούτε στις διακοινοτικές συνομιλίες ούτε σε μία παράλληλη διαδικασία όπως αυτή που περιλαμβανόταν στην πρόταση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Έσπεν Μπαρθ Άιντε, περί σύστασης μίας ομάδας εμπειρογνωμόνων (με ίση συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων) η οποία θα συζητά όλα τα παρελκόμενα θέματα που προκύπτουν από το ενεργειακό.

Αν γίνει δεκτή μία συζήτηση επί του ενεργειακού υπό την απειλή του «Μπαρμπαρός», τότε θα σταλούν στην Άγκυρα λάθος μηνύματα και θα φανεί ότι η Λευκωσία κινείται υπό καθεστώς απειλής ήταν η άποψη που εξέφρασε η ανώνυμη κυπριακή πηγή. Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονείται ότι η τουρκική θέση στην παρούσα κρίση με την έκδοση παράνομη NAVTEX και με την αποστολή του «Μπαρμπαρός» κινείτο στη λογική «freeze for freeze» (πάγωμα των γεωτρήσεων της ENI εντός της κυπριακής ΑΟΖ και παράλληλο πάγωμα των τουρκικών κινήσεων).

Η νομοθετική ρύθμιση, στην οποία αναφέρθηκε πρώτο «Το Βήμα» την περασμένη Κυριακή, θα περιλαμβάνει κατ' αρχήν τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και των Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου την περίοδο 2008 - 2012. Θα αφαιρούσε δε οποιοδήποτε επιχείρημα της τουρκικής πλευράς ότι η Λευκωσία κινείται μονομερώς, από τη στιγμή που οι Τουρκοκύπριοι θα μπορέσουν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τους υδρογονάνθρακες εφόσον το Κυπριακό λυθεί.

Στην περίοδο κατά την οποία διεξάγονταν οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ και στη συνέχεια Χριστόφια - Έρογλου, το ζήτημα της ενέργειας είχε ενταχθεί στη συζήτηση των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης - χωρίς όμως να αποτελέσει μέρος της διαπραγμάτευσης. Τότε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, είχε συμφωνηθεί ότι όλες οι θαλάσσιες ζώνες οι οποίες προβλέπονται από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) θα αποτελούν ομοσπονδιακές αρμοδιότητες.

Είχε επίσης συμφωνηθεί ότι το μέρος των ομοσπονδιακών εσόδων τα οποία θα πηγαίνουν στις συνιστώσες πολιτείες θα κατανέμονται βάσει μίας φόρμουλας που συνδυάζει πληθυσμό και συμμετοχή στο ΑΕΠ. Αυτό θα ίσχυε για μεταβατική περίοδο 10 ετών ή μέχρι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Τουρκοκυπρίων να φτάσει το 85%του ΑΕΠ των Ελληνοκυπρίων. Μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου η κατανομή θα γινόταν με βάση τη συμμετοχή στο ΑΕΠ. Την περίοδο πάντως κατά την οποία συζητείτο η συγκεκριμένη φόρμουλα, η τουρκοκυπριακή συμμετοχή στο ΑΕΠ ήταν 8% και ο συνδυασμός με τον πληθυσμό ανέβαζε το ποσοστό στο 17%.

Παράλληλα και στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της Λευκωσίας, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Υδρογονανθράκων στο οποίο θα κατατίθενται τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες. Το Ταμείο Υδρογονανθράκων είναι μία ιδέα που βασίζεται στο νορβηγικό μοντέλο και για τον λόγο αυτό η κυπριακή κυβέρνηση προετοιμάζει ήδη μελέτη επί του θέματος. Έχουν άλλωστε γίνει και σχετικές επισκέψεις αρμοδίων παραγόντων στο Όσλο.

Το ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσον η Τουρκία πραγματικά ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ή κινείται με μία λογική εκβιασμού, ώστε οι Τουρκοκύπριοι να αποτελέσουν τον «δούρειο ίππο» για «να βάλει χέρι» στην ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι άλλωστε σαφές ότι η Άγκυρα έχει ανησυχήσει σφόδρα από τις περιφερειακές συνεννοήσεις στην περιοχή με τη συμμετοχή Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ, Ελλάδος και μελλοντικά του Λιβάνου, της Ιορδανίας και άλλων χωρών, όπως σημείωσε η ίδια κυπριακή πηγή. Σε αυτό το πλαίσιο, την προσεχή Δευτέρα, οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου θα συναντηθούν στη Λευκωσία, ενώ αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις μετά τη διμερή συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Κύπρου - Αιγύπτου που θα προηγηθεί.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμο - πακέτο για το αέριο εξετάζει η Λευκωσία αν φύγει το «Μπαρμπαρός»"

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Ειδικότερα η πρώτη δημοσκόπηση είναι της Metron Analysis στην εφημερίδα «Παραπολιτικά.

Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,7% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% και η Ν.Δ. 18,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, οι Οικολόγοι με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από 1,3%. Άλλο κόμμα 4,4%, «Άκυρο ή Λευκό» 4,8%, «Αποχή» 7,7%, «Αναποφάσιστοι» 13,7%. Δεν απάντησε το 3% του δείγματος.

Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», 34% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Από 2% συγκεντρώνουν οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κουβέλης και Σταύρος Θεοδωράκης. Από 1% συγκεντρώνουν οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Άλλος 2%, Κανένας 35%, ενώ 3% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή, ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4,3% στην δεύτερη δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - με 4,3% στην πρόθεση ψήφου και 5,5% στην εκτίμηση ψήφου - δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB  στην εφημερίδα «Αγορά».

Στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 23,9% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,6% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%, η ΔΗΜΑΡ με 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,1%. 'Αλλο Κόμμα επέλεξε το 7,8% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

Στην εκτίμηση ψήφου (με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,6% και η ΝΔ 25,1%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,6%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,4%. Το «'Αλλο Κόμμα» συγκεντρώνει 10,1% ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

Η τρίτη δημοσκόπηση είναι της Public Issue και διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με την Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).

Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42% του δείγματος και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις"

Ρωσία-Κίνα: Όχι συναλλαγές σε δολάριο αλλά σε εθνικά νομίσματα

Ρωσία και Κίνα σχεδιάζουν συναλλαγές σε ρούβλι και γιουάν. Κάτι τέτοιο θα μειώσει την επιρροή του δολαρίου, και μπορεί να οδηγήσει σε πληθωριστική πίεση προς τις ΗΠΑ. Ενδεχόμενη τέτοια στροφή θα σημάνει τον στρατηγικό αναπροσανατολισμό της Ρωσίας προς την Ασία.

Στο ενδεχόμενο Ρωσία και Κίνα να περάσουν στις συναλλαγές σε ρούβλια και γιουάν, είχε αναφερθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Σύνοδο Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού. Αν η Ρωσία και η Κίνα, είχε πει, ξεκινήσουν τις μεγάλες και μακροπρόθεσμες εμπορικές δοσοληψίες τους σε ρούβλια και γιουάν, τότε η επίδραση του δολαρίου, ιδιαίτερα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, λογικά θα εξασθενήσει.

Μετά τη δήλωσή του, η μεγαλύτερη ρωσική Τράπεζα Sberbank, στις 18 Νοεμβρίου, άρχισε τη χρηματοδότηση έναντι ενέγγυων πιστώσεων σε κινεζικά γιουάν, πραγματοποιώντας τις πρώτες συναλλαγές με μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρίες. Μάλιστα, ο όγκος των συναλλαγών σε γιουάν μεταξύ Ρώσων και Κινέζων συμβαλλόμενων μέσω του παραρτήματος Άπω Ανατολής στην άλλη μεγαλύτερη κρατική Τράπεζα της Ρωσίας, VTB, αυξήθηκε από τις αρχές του έτους κατά 73%.

Αμοιβαίο όφελος

Ο διευθυντής του τμήματος αναλύσεων της επενδυτικής εταιρίας Russ-invest, Ντμίτρι Μπεντενκόφ, αναφέρει ότι «η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στο εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι αμοιβαία επωφελής για τις δυο χώρες και θετική από απόψεως συνεργασίας στα πλαίσια της BRICS. Πρώτα απ’ όλα, αυτό αυξάνει τη διαφοροποίηση των νομισμάτων που χρησιμοποιούνται από τις δυο χώρες στις συναλλαγές, γεγονός που στις συνθήκες των έντονων αναταράξεων στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη στοιχείο στην επίτευξη της διαφοροποίησης». Σύμφωνα με το ίδιο, για τη Ρωσία μια τέτοια μετάβαση είναι σημαντική δεδομένων των κυρώσεων που έχουν υιοθετηθεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα από πλευράς ΕΕ και ΗΠΑ.

Συμφωνεί με τη χρησιμότητα αυτού του βήματος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Arkaim, Αλεξάντρ Ντοροφέεφ, αναφέροντας πως «το σταδιακό μερικό πέρασμα στις συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα είναι ένα σχέδιο απολύτως ρεαλιστικό, το οποίο μάλιστα εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική ελίτ υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις οι οποίες ενδιαφέρονται γι’ αυτό». Ωστόσο, όπως σημειώνει, υπάρχουν από την άλλη το ίδιο σημαντικές δυνάμεις στις ΗΠΑ, οι οποίες επιδιώκουν τη διατήρηση του δολαρίου ως του βασικού μέσου συναλλαγών. «Από την εξέλιξη που θα έχει η συγκεκριμένη αντιπαράθεση -προσθέτει- εξαρτάται η ταχύτητα αυτής της μετάβασης, αλλά είναι προφανές ότι οι δυνατότητες των ΗΠΑ να πιέζουν παρασκηνιακά για συναλλαγές σε δολάρια, μειώνονται». Κατά τον ίδιο, παρ’ ότι αυτή η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, κανένας από τους ηγέτες του κόσμου, εκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας, δεν τολμά να της δώσει έμφαση.

Οι κυριότεροι περιορισμοί

Το «δίδυμο» ρούβλι-γιουάν χρησιμοποιείται από το Δεκέμβριο του 2010 στα Χρηματιστήρια Μόσχας και Σαγκάης. Ωστόσο, για την ώρα η Κίνα διατηρεί περιορισμούς στις νομισματικές πράξεις με γιουάν για τους Ρώσους συμβαλλόμενους. Όπως δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μοϊσέεφ, σε περίπτωση άρσης αυτών των περιορισμών, Ρωσία και Κίνα μπορούν να μεταφέρουν έως και το ήμισυ των εμπορικών συναλλαγών σε γιουάν και ρούβλια. Οι μεγάλες ρωσικές εταιρίες εργάζονται έντονα με το κινεζικό νόμισμα. Σε συνέντευξή του στη RBTH τον ίδιο μήνα, ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν, γενικός διευθυντής και συνιδιοκτήτης του μεγαλύτερου παραγωγού νικελίου στον κόσμο, Norilsk Nickel, είχε αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η εταιρία έχει μετατρέψει ένα μέρος των διαθέσιμων πόρων της σε ασιατικά νομίσματα, για παράδειγμα, δολάρια Χονγκ Κονγκ και γιουάν.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του επενδυτικού χόλντινγκ Finam, Αντόν Σορόκο, η παραίτηση από το δολάριο αποτελεί ένα από τα πιο επιθετικά μέτρα που μπορούν μακροπρόθεσμα να επιδράσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας. «Τις τελευταίες δεκαετίες -προσθέτει- πολλές από τις χώρες που δυναμώνουν οικονομικά, άρχισαν σταδιακά να στρέφονται στην ελάττωση της εξάρτησης από το αμερικανικό νόμισμα». Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σορόκο, αυτό μπορεί μερικώς να ειπωθεί για την ενωμένη Ευρώπη με τη ζώνη του ευρώ, και για την Κίνα η οποία πραγματοποιεί ενεργά δομικές μεταρρυθμίσεις, στα πλαίσια των οποίων το γιουάν θα καταστεί ένα ελεύθερα μετατρέψιμο νόμισμα. «Αυτή τη στιγμή -επισημαίνει ο ειδικός- η συγκεκριμένη τάση βρίσκεται στα σπάργανα. Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών συναλλαγών παγκοσμίως γίνεται με τα δολάρια ΗΠΑ, αλλά η ροπή αυτή μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε εκτόπιση του όγκου δολαρίων πίσω στην επικράτεια των ΗΠΑ, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο αύξησης της πληθωριστικής πίεσης στην αμερικανική οικονομία».

rbth
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία-Κίνα: Όχι συναλλαγές σε δολάριο αλλά σε εθνικά νομίσματα"

Τέταρτη πολυεθνική φέρνει η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά

Μια τέταρτη πολυεθνική εταιρεία αποκτά ως πελάτη στο λιμάνι του Πειραιά η COSCO, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Κατά το Bloomberg, πρόκειται για μια ασιατική αλλά μη κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών, η οποία θα χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας προκειμένου να μεταφέρει τα προϊόντα της στην κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εταιρεία είναι η ιαπωνική SONY η οποία ακολουθεί το παράδειγμα των κινεζικών κολοσσών Huawei και ZTE, και την Hewlett-Packard, που ήδη χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως πύλη διακινήσεις των προϊόντων της στην Ευρώπη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέταρτη πολυεθνική φέρνει η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά"

Την σκότωσε το μηχάνημα ελέγχου του αεροδρομίου

Η Νταϊάνα Τόλαρτοβα κατέρρευσε μέσα στο αεροδρόμιο και πέθανε στην αγκαλιά του άνδρα της μετά από τον έλεγχο που της έγινε για να μπει στην πτήση.

Η 30χρονη βρισκόταν μαζί με τον σύζυγο της, τον Μαξίμ στο αεροδρόμιο Ούλαν Ούντε στη νότια Ρωσία. Η άτυχη γυναίκα πέρασε από τον έλεγχο και λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων επηρεάστηκε ο βηματοδότης της με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ο 33χρονος άνδρας της είναι καταρρακωμένος καθώς η Νταϊάνα πέθανε ξαφνικά στην αγκαλιά του. Μόλις η γυναίκα πέρασε τον έλεγχο κατέρρευσε και στο σημείο πήγαν οι γιατροί αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι με αποτέλεσμα η 30χρονη να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Ο Μαξίμ δήλωσε: «Περάσαμε από τον έλεγχο και όπως περπατούσαμε η Νταϊάνα άρχισε να νιώθει ενοχλήσεις μέχρι που ξαφνικά κατέρρευσε. Την πήρα αγκαλιά και αμέσως φώναξα τους γιατρούς. Πέρασαν μερικά λεπτά μέχρι να έρθουν οι γιατροί από το νοσοκομείο ενώ μόλις μας είδαν δεν ήξεραν τι να κάνουν. Δεν της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο. Η όμορφη Νταϊάνα μου πέθανε στα χέρια μου».

Οι Αρχές του αεροδρομίου ερευνούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος: «Έχουν δοθεί οδηγίες σε όλους του εργαζομένους του αεροδρομίου για το πως θα χειρίζονται τους ανθρώπους με βηματοδότες. Μάλιστα τους έχουμε προειδοποιήσει να μην περνούν από τον ανιχνευτή μετάλλων. Κανονικά έπρεπε να δει ο σεκιούριτι τα χαρτιά της και να περάσει. Σε αυτή την περίπτωση η ασθενής ίσως να ξέχασε τα χαρτιά της ή απλά μπερδεύτηκε. Πάντως όλοι οι ασθενείς προειδοποιούνται πάντα».

koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Την σκότωσε το μηχάνημα ελέγχου του αεροδρομίου"

Ο δήμος Βενετίας απαγορεύει τις βαλίτσες με ροδάκια: Κάνουν θόρυβο και ξυπνούν τους κατοίκους

Οσοι έχετε πάει στη Βενετία θα έχετε αντιμετωπίσει το άγχος να μεταφέρετε τα πράγματά σας μέχρι το ξενοδοχείο, λόγω της ιδιομορφίας του κέντρου της πόλης, όπου δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα. Μια πιο ξεκούραστη λύση, για τους τουρίστες, ήταν οι βαλίτσες με ροδάκια, τις οποίες όμως θέλει να απαγορεύσει ο δήμος της πόλης.

Ο λόγος; Ο ενοχλητικός θόρυβος που κάνουν και κάνουν... τσατάλια τα νεύρα των μόνιμων κατοίκων της Βενετίας. Οι διαμαρτυρίες τους έφτασαν στο δημοτικό συμβούλιο και έγιναν δεκτές. Ετσι, με πρωτοβουλία του δήμου της Βενετίας από τον ερχόμενο Μάιο κηρύσσεται εμπάργκο στις αποσκευές με ροδάκια στο κέντρο της πόλης και μάλιστα με τσουχτερά πρόστιμα: Από 100 έως... 500 ευρώ.

Ο επίτροπος, Βιτόριο Τζαπαλόρτο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, είναι αποφασισμένος να θέσει σε εφαρμογή άμεσα το σχέδιο ώστε να βρίσκεται σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάιο. «Η πρωτοβουλία για την αθόρυβη βαλίτσα, είναι ανάλογη του μέτρου για το ωράριο στα μπαρ, όπως και με την απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στα σοκάκια. Οταν φτάνουν οι τουρίστες και κατευθύνονται στα ξενοδοχεία τους κρατούν ξύπνιους τους κατοίκους εξαιτίας των αποσκευών τους» υποστηρίζει.

Ωστόσο έχει και την (επικερδή για τους βενετούς εμπόρους) αντιπρόταση: Οσοι θέλουν θα μπορούν να την αντικαταστήσουν με μία που καλύπτει τις προδιαγραφές από τα καταστήματα της Βενετίας που θα έχουν προμηθευτεί τις «αθόρυβες» αποσκευές με τις σωστές ρόδες από λάστιχο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δήμος Βενετίας απαγορεύει τις βαλίτσες με ροδάκια: Κάνουν θόρυβο και ξυπνούν τους κατοίκους "

Πρέβεζα:Νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο εντοπίστηκαν στην παραλία στο Μονολίθι

Πριν από μερικούς μήνες, όταν η παραλία ήταν κατάμεστη, κάποιοι από τους παραθεριστές θα δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι κάτω από τα πόδια τους βρίσκονταν.... νάρκες!

Κι όμως...

Στην παραλία Μονολιθίου της Πρέβεζας, οι δυνατές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν, αποκάλυψαν τις νάρκες από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Νάρκες που είτε είχαν τοποθετηθεί στα συγκεκριμένα σημεία, είτε μεταφέρθηκαν με τα κύματα από τη θάλασσα.

Στο Μονολίθι λοιπόν αποκαλύφθηκαν τρεις νάρκες, Γερμανικής προέλευσης. Στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, του Ελληνικού Στρατού, και με μία καλά οργανωμένη επιχείρηση προχώρησαν στην απομάκρυνσή τους.



Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές το ναρκοπέδιο που είχαν δημιουργήσει τα Γερμανικά στρατεύματα στην Πρέβεζα, κάλυπταν θαλάσσια περιοχή εξήντα τετραγωνικών μιλίων και εκτείνονταν από τα βόρεια της Λευκάδας μέχρι την Καστοσυκιά.

Το ναρκοπέδιο απέκλειε το δίαυλο της Πρέβεζας αλλά και όλη την ακτογραμμή της παραλίας του Μονολιθίου, υπό τον φόβο πιθανής απόβασης των συμμαχικών στρατευμάτων.



Οι νάρκες αυτές ήταν αγκυροβολημένες και απείχαν 3 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας.



Σε επιχείρηση εκκαθάρισης που είχε γίνει μετά τη λήξη του Πολέμου και είχε επικεντρωθεί κυρίως στις λιμενικές εγκαταστάσεις, είχαν αλιευθεί συνολικά 64 νάρκες...
Φαίνεται όμως πως αρκετές δεκαετίες μετά παραμένουν ακόμη πολλές..

pamepreveza
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα:Νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο εντοπίστηκαν στην παραλία στο Μονολίθι "

Ο χάρτης που περιλαμβάνει τις αρχαίες ελληνικές αποικίες μέχρι τον 2ο αιώνα π.Χ.

Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα π.Χ είχαν καταγραφεί από τους γεωγράφους της αρχαιότητας πάνω από 1500 Ελληνικές πόλεις και αποικίες στις περιοχές της Μεσογείου, Ελληνικής Χερσονήσου ( Βαλκάνια), Ευξείνου Πόντου, και Βόρειας Αφρικής!!!

Μάλιστα οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει συνολικά τον 3ο αιώνα π.Χ κοντά στα 20.000.000! Η Αθήνα στο απόγειό της είχε πληθυσμό κοντά στις 500.000 κατοίκους ενώ μόνο η Σικελία έφτασε μέχρι και τους 1.000.000 Έλληνες! Γιάυτό άλλωστε και εκείνη η περιοχή ονομαζόταν ''Μεγάλη Ελλάδα'', επειδή έφτασε να έχει πληθυσμό Ελλήνων μεγαλύτερο από την κυρίως Ελλάδα!


Μπορεί σήμερα η Ελλάδα να έχει περιοριστεί στα σημερινά της σύνορα, όμως η αρχαία κλασσική Ελλάδα αδιαμφισβήτητα ήταν η κοσμοκράτειρα δύναμη του τότε κόσμου.

Οι θαλασσοπόροι και ποντοπόροι Έλληνες είχαν καταφέρει να αποικίσουν σε παρθένες τότε
περιοχές περισσότερες από 1500 πόλεις σε κάθε γωνία του τότε γνωστού κόσμου!

Ποτέ δεν επέλεγαν τυχαία τα σημεία οπού θα έκτιζαν τις νέες αποικίες...Πάντοτε είχαν συγκεκριμές οδηγίες από τα ιερατεία των μητροπολιτικών πόλεων για το πού και πως θα κτίσουν τη νέα πόλη.

Κάθε καινούρια Ελληνική πόλη έπρεπε οπωσδήποτε να είχε τείχη, στρατώνες, ναό στον πολιούχο θεό, αγορά, σχολεία ή ακαδημίες,  θέατρα, ωδεία,  γυμνάσια, αποθήκες, εργαστήρια, υδραγωγεία, λουτρά, αποχετευτικό σύστημα αλλά και να είναι οπωσδήποτε χτισμένη με καλαισθησία και αρμονια με το περιβάλλον!

Αυτοί ήταν οι αρχαίοι Έλληνες!  Ανήσυχα πνεύματα, δημιουργικοί, εφευρετικοί, λεπτολόγοι με υψηλό το αίσθημα της φιλοπατρίας,  και φυσικά πραγματικά προοδευτικοί!

Από αυτούς σήμερα πρέπει να αποκτήσει όραμα και η νέα γενιά για να ξαναποκτήσει και πάλι η Ελλάδα την θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα!

pan-ellinismos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο χάρτης που περιλαμβάνει τις αρχαίες ελληνικές αποικίες μέχρι τον 2ο αιώνα π.Χ."

Γενική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ
Τετάρτη 26 Νοεμ­βρίου 2014
(Απερ­γιακή συγκέ­ντρωση στις 12 το μεση­μέρι έξω από το κτή­ριο της ΕΣΗΕΑ — Ακα­δη­μίας 20)
και 3ωρη στάση εργα­σίας (11.00–14.00) την Πέμπτη 27/11/2014

Οι Συνεργαζόμενες Ενώ­σεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συμ­με­τέ­χουν στην 24ωρη πανελ­λα­δική πανερ­γα­τική απερ­γία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πραγ­μα­το­ποιούν 24ωρη απερ­γία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Νοεμ­βρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Νοεμ­βρίου σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα εξαγ­γέλ­λουν 3ωρη Στάση Εργα­σίας την Πέμπτη 27 Νοεμ­βρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00, προ­κει­μέ­νου να διευ­κο­λυν­θούν οι συνά­δελ­φοι να πάρουν μέρος στην κινη­το­ποί­ηση, με εξαί­ρεση μόνο τους εργα­ζό­με­νους εκεί­νους που με ρεπορ­τάζ και εκπο­μπές θα καλύ­ψουν την μεγάλη απερ­γιακή κινη­το­ποί­ηση και τις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις σε όλη τη χώρα. Ευθύνη όλων μας είναι η ενη­μέ­ρωση της κοι­νής γνώ­μης για το πώς εξε­λίσ­σε­ται η απερ­γιακή κινητοποίηση.

Απερ­γούμε και διεκ­δι­κούμε

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργα­σίας που θα ισχύ­ουν και θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κές για όλους καθώς και την κατάρ­γηση της διά­τα­ξης που βάζει εμπό­δια στην ανε­ξάρ­τητη λει­τουρ­γία του ΟΜΕΔ (Νόμος 4303/2014).

• Να στα­μα­τή­σει το άθλιο καθε­στώς των ατο­μι­κών συμ­βά­σεων και η πλή­ρης απο­ρύθ­μιση των εργα­σια­κών σχέσεων

• Να μην προ­χω­ρή­σει η κυβέρ­νηση στην ορι­στική εκθε­με­λί­ωση του ασφα­λι­στι­κού μας συστή­μα­τος, με την δημιουρ­γία ενός ταμείου– τέρα­τος που θα κατα­πιεί τα ελά­χι­στα ασφα­λι­στικά δικαιώ­ματα που έχουν απο­μεί­νει στους εργαζόμενους

• Να δια­τη­ρη­θούν οι επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις. Όχι στη δημιουρ­γία επαγ­γελ­μα­τι­κών ταμείων

• Να μην προ­χω­ρή­σει η κυβέρ­νηση στο νομο­θέ­τημα — έκτρωμα που θα απα­γο­ρεύει την συν­δι­κα­λι­στική δράση και την απερ­γία και θα επα­να­φέ­ρει το αλή­στου μνή­μης λόκ άουτ.

• Την επι­στροφή των κλεμ­μέ­νων, μέσω PSI, καθώς και των απω­λειών από το «τζο­γά­ρι­σμα» των απο­θε­μα­τι­κών στα ταμεία μας

• Την άμεση κατα­βολή των δεδου­λευ­μέ­νων όλων των εργα­ζό­με­νων στο χώρο του τύπου

• Την επα­να­λει­τουρ­γία της ΕΡΤ τώρα, της πραγ­μα­τι­κής Δημό­σιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας.

• Επα­να­φορά του νόμου για τις άδειες άσκη­σης επαγ­γέλ­μα­τος των τεχνι­κών κινη­μα­το­γρά­φου και τηλεόρασης.

Απερ­γούμε και αγω­νι­ζό­μα­στε μαζί με όλους τους εργα­ζό­με­νους του δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα

• Για να καταρ­γη­θούν τα μνη­μό­νια και όλοι οι αντερ­γα­τι­κοί και αντια­σφα­λι­στι­κοί νόμοι που εφαρ­μό­ζουν συγκυ­βέρ­νηση και Τρόικα

• Για να μπει επι­τέ­λους τέλος στις πολι­τι­κές που παρά­γουν φτώ­χεια, ανερ­γία, ανα­σφά­λεια, δια­λύ­ουν τον κοι­νω­νικό ιστό και ότι έχει απο­μεί­νει από το κοι­νω­νικό κράτος.

• Ενά­ντια στην σχε­δια­ζό­μενη απε­λευ­θέ­ρωση των ομα­δι­κών απολύσεων

• Ενά­ντια στο καθε­στώς ενοι­κί­α­σης εργα­ζο­μέ­νων που μας γυρί­ζει δεκα­ε­τίες πίσω σε συν­θή­κες εργα­σια­κού μεσαίωνα.

 Διεκ­δι­κούμε δου­λειά, αξιο­πρε­πείς ΣΣΕ, κοι­νω­νική ασφά­λιση για όλους και σοβαρή, αξιό­πι­στη και δημο­κρα­τική ενη­μέ­ρωση με βάση τις αλη­θι­νές ανά­γκες της κοι­νω­νίας.
 Ζητάμε συλ­λο­γικά δικαιώ­ματα, που θα εγγυώ­νται την αξιο­πρέ­πεια και την ανε­ξαρ­τη­σία των εργα­ζο­μέ­νων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.

 ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
 ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ
 ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Οι Συνεργαζόμενες Ενώ­σεις καλούν όλους τους συνα­δέλ­φους
• να συμ­με­τά­σχουν στην 24ωρη απερ­γία της 26ης /11/2014 και στην 3ωρη στάση εργα­σίας της επό­με­νης ημέ­ρας.
• Να δώσουν αγω­νι­στικό παρών στην απερ­γιακή συγκέ­ντρωση στις 12 το μεση­μέρι έξω από το κτί­ριο της ΕΣΗΕΑ – Ακα­δη­μίας 20 και στην πορεία που θα ακο­λου­θή­σει στα υπουρ­γεία Εργα­σίας και Οικονομικών

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώ­σεων
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Γενική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news