facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς με το σχέδιο Αθανασίου

Μείωση της έννομης προστασίας των οφειλετών απέναντι στους πλειστηριασμούς επιφέρουν οι αλλαγές στον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ανακοίνωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που τίθεται προς διαβούλευση όλες οι πράξεις κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης θα συγκεντρώνονται σε μια πράξη (ανακοπή) για την άσκηση της οποίας προβλέπονται πλέον μόνο δύο στάδια, ένα πριν και ένα μετά τον πλειστηριασμό. Επομένως η διαδικασία θα προχωρά ταχύτερα εις βάρος των οφειλετών, που με τη διαδικασία των ανακοπών έδιναν τη νομική μάχη μέχρι τέλους προκειμένου να γλιτώσουν τα ακίνητα τους.
Επιπρόσθετα προβλέπεται συγκεκριμένος προσδιορισμός του πλειστηριασμού το αργότερο εντός 8 μηνών από την ημέρα της κατάσχεσης.

Τα ακίνητα μάλιστα θα βγαίνουν στο "σφυρί" ακόμα και στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας αν αποβαίνουν άκαρποι οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα η τιμή εκκίνησης στον πρώτο πλειστηριασμό θα καθορίζεται στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Στο δεύτερο διαγωνισμό η τιμή εκκίνησης θα υποχωρεί στο 1/2 της αντικειμενικής. Από εκεί και έπειτα η τιμή πλέον θα υποχωρεί στο 1/3.

Με τις νέες διατάξεις θα επιτρέπονται πλέον πολλαπλές κατασχέσεις στην κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, κάτι που δεν ίσχυε έως σήμερα. Πλέον θα επιτρέπεται ο καθένας να επιβάλει κατάσχεση στο ίδιο ακίνητο. Έτσι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο ένα ακίνητο να βαρύνεται με τόσες κατασχέσεις όσες και οι πιστωτές. Ακολούθως θα γίνονται πλειστηριασμοί από οποιονδήποτε και όποιος το πάρει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να σταματήσει ένας οφειλέτης τον πλειστηριασμό θα πρέπει να στραφεί σε περισσότερους από έναν πιστωτές με τα ανάλογα δικαστικά έξοδα.

Επιπλέον αυξάνονται οι υποχρεώσεις του οφειλέτη ως προς τον υποβαλλόμενο από αυτόν κατάλογο περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης ο υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την "απλοποίηση υποβολής προσφορών στον πλειστηριασμό" με την ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων του σχετικού ενδιαφέροντος που "θα εξασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια και τον αποκλεισμό της χειραγώγησης". Αυτό από την άλλη όμως σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να "χτυπήσει" ένα ακίνητο χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς με το σχέδιο Αθανασίου"

Συντρίψτε τους Έλληνες!

 Το Μνημόνιο υπό το φώς των αποκαλύψεων Geithner

Ο τ. υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner το επιβεβαίωσε σε μια μαγνητοφωνημένη συζήτηση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας(*):
Τον Φεβρουάριο του 2010, οι βορειοευρωπαίοι ηγέτες, αγνοώντας την λαίλαπα που θα συμπαρέσυρε ολόκληρη την ευρωζώνη, παραδόθηκαν στην οργή εναντίον της «άσωτης» Ελλάδας και ήταν αποφασισμένοι να «συνθλίψουν τους Έλληνες», καθώς η Ελλάδα κατάφερε να χρεοκοπήσει εντός μιας νομισματικής ένωσης η αρχιτεκτονική της οποίας δεν προέβλεπε (και για αυτό δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει) μια τέτοια χρεοκοπία.

Σε συνάντηση των G7 στον Καναδά, ο Geithner άκουγε εμβρόντητος τους βορειοευρωπαίους συναδέλφους του να λένε:

«Θα τους μάθουμε ένα μάθημα. Είναι απαίσιοι. Μας είπαν ψέμματα. Είναι καθήκια, άσωτοι και εκμεταλλεύτηκαν τους θεσμούς. Θα τους συνθλίψουμε. Αυτή ήταν, βασικά, η στάση τους. Όλων τους.»

Η αντίδραση του Geithner ακούγοντας αυτές τις έξαλλες κουβέντες δεν ήταν να ανησυχήσει για το μέλλον των ελλήνων. Όχι, ο αμερικανός ανησύχησε ότι, στην πρεμούρα τους να «σκοτώσουν» τους έλληνες, οι βοριεοευρωπαίοι θα πυροβολούσαν, άθελά τους, τον ίδιο τους τον εαυτό. Όπως έγραφα εδώ στο protagon τον Μάιο του 2010, παρομοιάζοντας το Μνημόνιο με την  Συνθήκη των Βερσαλλιών:

παρασυρμένοι από την ισχύ τους, οι ισχυροί μπορεί κάλλιστα να επιβάλουν στους ανίσχυρους συνθήκες και όρους που αποδυναμώνουν όλους. Αυτός ακριβώς είναι ο φόβος μου για την συμφωνία που επέβαλε η τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ στην ηττημένη χώρα μας…. Αυτά έχουν οι Συνθήκες τύπου Βερσαλλιών: Σπαταλούν την ισχύ των ισχυρών με αποτέλεσμα (τόσο το 1919 όσο και το 2010) την ένδεια όλων μας - ισχυρών και αδύναμων.

Ο Geithner πρέπει να ήταν ο μόνος σε εκείνη την συνάντηση που καταλάβαινε πως οι Ευρωπαίοι, στην προσπάθειά τους να τιμωρήσουν τους έλληνες, θα έθεταν την Ευρώπη ολόκληρη σε μια σκοτοδίνη δεκαετίας και άνω.

Τα υπόλοιπα έχουν περάσει στην ιστορία. Η Ελλάς συνεθλίβη. Και συνεθλίβη όχι επειδή αφέθηκε να χρεοκοπήσει επισήμως αλλά επειδή δεν της επετράπη να αγκαλιάσει την αναπόφευκτη χρεοκοπία της. Συνεθλίβη επειδή επιβλήθηκε το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία στην πιο πτωχευμένη χώρα υπό τον όρο της συρρίκνωσης των (σε ευρώ) εισοδημάτων της κατά 30%, την ώρα που καλείται να αποπληρώσει όλα τα παλιά δάνεια (που την γονάτισαν) συν τα καινούργια. Με αυτή την κίνηση των βορειοευρωπαΐων, την οποία η εγχώρια κλεπτοκρατία αγκάλιασε με ενθουσιασμό, όχι μόνο συνεθλίβη η Ελλάδα αλλά έγινε και κάτι άλλο: Η υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια (όπου εξήχθη το μοντέλο «Συντρίψτε την Ελλάδα», σε λίγο πιο ήπια μορφή) πέρασε σε κατάσταση μόνιμης ασφυξίας με αποτέλεσμα ολόκληρη η Ευρωζώνη να βρίσκεται, σήμερα, σε κατάσταση μόνιμης ύφεσης αποπληθωρισμού και γοργής απώλειας της πολιτικής της νομιμοποίησης στα μάτια της πλειοψηφίας των ευρωπαίων.

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις Geithner, εκείνοι που το 2010 υποστήριζαν πως το μνημονιακό δάνειο ήταν μονόδρομος (μαζί με εκείνους που διαφωνούσαν αλλά που, κάποια στιμγή, άλλαξαν γνώμη για να αναρριχηθούν στην εξουσία) σήμερα μου λένε με αυταρέσκεια: «Είδες ποια ήταν η ατμόσφαιρα στην Ευρώπη τότε; Αν κάναμε αυτά που έλεγες, θα μας είχαν συνθλίψει!»

Απαντώ: Μα, μας συνέθλιψαν! Η μέγγενη με την οποία το κατάφεραν ήταν ακριβώς αυτό το μνημονιακό δάνειο που οι κυβερνήσεις μας υπέγραψαν το 2010 και το 2012 και προσποιούνται ότι τηρούν από τότε έως σήμερα. Ακριβώς όπως η Γερμανία συνεθλίβη το 1919 υπογράφοντας την Συνθήκη των Βερσαλλιών, έτσι κι η Ελλάς συνεθλίβη υπογράφοντας τις μνημονιακές, δανειακές συμφωνίες – την πρώτη ώστε να διασωθούν οι βορειοευρωπαϊκές τράπεζες, την δεύτερη για να διασωθούν οι έλληνες τραπεζίτες, ο πολιτικός τους περίγυρος και τα ΜΜΕ που ταΐζονται από τα δάνεια αυτά (δηλαδή την κλεπτοκρατία που ποτέ δεν συνθλίβη βεβαίως βεβαίως!).

Η επιλογή της Ελλάδας στις αρχές του 2010, τότε που ο κ. Geithner είχε τις εν λόγω επαφές, ήταν απλή: Αποδοχή της χρεοκοπίας της ή επέκτασή της στο διηνεκές. Η δεύτερη εναλλακτική, μέσω μνημονιακών δανείων, ήταν εκείνη που σύναδε τα μέγιστα με την συντριβή της χώρας, όπως την ήθελαν οι βορειοευρωπαίοι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σαν να μην αρκούσε η επέκταση της χρεοκοπίας της χώρας στο διηνεκές (κάτι που αποτελεί την μέγιστη, την πιο απάνθρωπη, ταπεινωτική συντριβή ενός λαού), η καθεστηκυία μας τάξη δεν παύει να μας ζητά να την δοξάσουμε που μας έσωσε από την συντριβή, που μας έβγαλε από την χρεοκοπία.

Τότε, το 2010, σε εκείνο το άρθρο όπου (όπως ο Geithner σήμερα) αναφερόμουν στην άφρονα μανία της Γερμανίας να υποβάλει ολόκληρο τον ελληνικό λαό σε συλλογική τιμωρία (όπως είχαν κάνει οι σύμμαχοι στην Γερμανία το 1919), με σίγουρο αποτέλεσμα την επέκταση της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, δανείστηκα μια φράση από τον Keynes με την οποία ο άγγλος οικονομολόγος, σχολιάζοντας την Συνθήκη των Βερσαλλιών, έγραφε:

"... η ανειλικρινής αποδοχή... όρων που ήταν αδύνατον να τηρηθούν..., και τους οποίους δεν είχε σκοπό να τηρήσει, καθιστά την Ελλάδα(**) το ίδιο ένοχη με την τρόικα(***) οι οποίοι επέβαλαν όρους που δεν είχαν το δικαίωμα να επιβάλουν." 

Τέσσερα τώρα χρόνια η πιο πάνω φράση εξακολουθεί να συνοψίζει την ελληνική πραγματικότητα. Η Ελλάς, όντως, συνθλίβη. Μαζί της, δυστυχώς, συνθλίβη και η ιδέα μιας ενωμένης, προοδευτικής Ευρώπης.

(*) Βλ. τις απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του κ. Geithner που έδωσε στην δημοσιότητα ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel.
(**) Εδώ αντικατέστησα την «Γερμανία» με την «Ελλάδα» κι εδώ (***) αντικατέστησα «τους Συμμάχους» με «την τρόικα»

protagon
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντρίψτε τους Έλληνες!"

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου επίκαιρο όσο ποτέ

Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας η εκπαίδευση ήταν αλυσοδεμένη στα δεσμά του δόγματος «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», το εκπαιδευτικό υλικό, ο τρόπος διδασκαλίας και τα πολιτικά φρονήματα των λειτουργών της εκπαίδευσης βρίσκονταν κάτω από τον αυστηρό έλεγχο της Χούντας, οι μαθήτριες και οι μαθητές ήταν αποδέκτες μιας άθλιας προπαγάνδας που ήθελε να κατασκευάσει πολίτες-πιόνια του καθεστώτος. Η πολιτική και εκπαιδευτική τυραννία που έπνιγε τη χώρα ήταν ο λόγος που χιλιάδες νέοι άνθρωποι ξεσηκώθηκαν και έχυσαν το αίμα τους. Για μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, για δημόσια, ποιοτική Παιδεία για όλους.

Την περίοδο των Μνημονίων η εκπαίδευση είναι αλυσοδεμένη στα δεσμά της τρόικα και των ντιρεκτίβων της, δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια κλείνουν, εκπαιδευτικοί απολύονται ελέω «περικοπών», ή διώκονται για τις απόψεις τους, το κουρέλιασμα του Συντάγματος και η διάλυση του νομοθετικού πλαισίου έχουν ως στόχο η Παιδεία να γίνει προνόμιο ολίγων, αυτών που έχουν τη δύναμη να πληρώσουν, αυτών που διαθέτουν την κοινωνική και πολιτική ισχύ. Η χώρα βιώνει μια πανεθνική εκπαιδευτική τραγωδία που σε λίγα χρόνια θα προκαλέσει ανυπολόγιστη βλάβη στην κοινωνία, καθώς οξύνονται ανελέητα οι οικονομικές, οι κοινωνικές και οι εκπαιδευτικές ανισότητες με τις ευλογίες των ασύδοτων δυνάμεων της αγοράς και του καπιταλισμού του καζίνο που υπαγορεύουν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο. Αν υπάρχει μια ιστορική στιγμή τις τελευταίες δεκαετίες που εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς οφείλουν να παλέψουν για το αύριο, για τις νεότερες γενιές, για την Παιδεία ως αγαθό για όλους, αυτή είναι τώρα. Το αίτημα για δημοκρατία, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία είναι επιτακτικό και παλλαϊκό.

Στον αγώνα της κοινωνίας για να αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας, για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα, συντασσόμαστε και εμείς, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που έχουμε βιώσει τη βαρβαρότητα της μνημονιακής πολιτικής στο πετσί μας. Συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις για την επέτειο και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία τη Δευτέρα, 17 Νοέμβρη..

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου επίκαιρο όσο ποτέ "

Έρχονται 50.000 προσλήψεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο- Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων (πίνακες)

Την πρόσληψη 50.000 ανέργων από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και κυρίως των νοικοκυριών, των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργοι, προβλέπει νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει. Όσοι προσληφθούν θα εργασθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου, με αμοιβή το μήνα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, 14.000 έως 15.000 θέσεις εργασίας θα κατανεμηθούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου (σε κεντρικές υπηρεσίες, εποπτευόμενους φορείς και αποκεντρωμένες υπηρεσίες ανά την επικράτεια). Ακόμη 32.000 θέσεις (όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων) θα κατανεμηθούν στους δήμους της χώρας και 3.500 θέσεις στις περιφέρειες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014- 2015», και έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ. συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν θέματα αδειών ασθενείας, ασφαλιστική κάλυψη σε ειδικότητες που απαιτούν βαρέα ένσημα, συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών σε κατηγορίες ωφελουμένων που υπάγονται σε άλλα ταμεία ασφάλισης εκτός του ΙΚΑ (πχ μηχανικοί).

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου, οι προσλήψεις θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα αφορούν 117 ειδικότητες και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Την άποψη ότι το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα στις υπηρεσίες των δήμων που υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού, όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός.

Ωφελούμενοι του προγράμματος, μπορούν να είναι:
– Άνεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
– Άεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
– Άνεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση στην οποία θα συνεκτιμηθούν:
-Ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η ηλικία ως εξής:
-Μοριοδότηση για ηλικίες από 18 έως 64 ετών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία ανέργων 30- 44 ετών, η οποία υπερέχει αριθμητικά στο σύνολο των ανέργων (με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του β’ τριμήνου 2014 ξεπερνούσαν τους 545.000), πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και βαρύνεται με μεγαλύτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

«Είναι μόνο η αρχή», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για μείωση της ανεργίας κατά 2,1%, κατά την παρουσίαση της δράσης, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Χαρακτήρισε το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ως «μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία» και τόνισε ότι «το υπουργείο Εργασίας έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ “εμπροσθοβαρή προγράμματα” 700 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης». Κατά τον σχεδιασμό του, το υπουργείο Εργασίας έκανε παρεμβάσεις λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία των προηγούμενων αντίστοιχων προγραμμάτων, ώστε οι παρεμβάσεις να είναι στοχευμένες και περισσότερο αποδοτικές. Ακόμη, για πρώτη φορά κατανέμονται 350 θέσεις στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

_RPA9726
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, οι νέες δράσεις είναι ποιοτικά αναβαθμισμένες και στοχεύουν στο να ωφεληθούν οι άνεργοι με χαμηλά τυπικά προσόντα, ενώ προκρίνονται οι ειδικότητες που ζητήθηκαν περισσότερο κατά το παρελθόν όπως οι υπηρεσίες γενικών καθηκόντων για ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και διοικητικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πίνακας κατανομής κοινωφελούς εργασίας

Η κατανομή των θέσεων σε κάθε Δήμο

Οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικός πίνακας με την κατανομή των θέσεων ανά δήμο. 

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται 50.000 προσλήψεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο- Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων (πίνακες)"

Καταγγελία Μ. Χρυσοβελώνη προς τον πρόεδρο της βουλής για τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Θέλω με την παρούσα να σας αναφέρω ένα σοβαρότατο περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι κατά την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για δυο τροπολογίες που αφορούσαν, όπως γνωρίζετε, νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο νομοσχέδιο αυτό ορίσθηκα Ειδική Αγορήτρια εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Πριν την ανάγνωση του κατάλογου (βλ. σελ. 62 πρακτικών Ολομελείας) ο προεδρεύων κ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το Σώμα πως «έχουν έρθει στο Προεδρείο τηλεομοιοτυπίες-φαξ συναδέλφων, σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής». Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «Οι ψήφοι αυτές θα ανακοινωθούν και θα συνυπολογιστούν στην καταμέτρηση, η οποία θα ακολουθήσει».

Αναζητώντας στα πρακτικά τις παραπάνω επιστολές διαπίστωσα ότι μεταξύ αυτών καταχωρίστηκε και η συνημμένη επιστολή της συναδέλφου κυρίας Ζέττας Μακρή, η οποία απευθυνόμενη προς εσάς ισχυρίστηκε πως «Ευρισκόμενη σε αποστολή της Βουλής στο Εξωτερικό (Κύπρος)» ασκεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου σύμφωνα με το άρθρο 70Α του ΚτΒ υπερψηφίζοντας τις 2 υπουργικές τροπολογίες.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω πως σύμφωνα με χθεσινό δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου της ίδιας της κ. Ζ. Μακρή, αυτή όντως βρέθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου, προσκεκλημένη σε φιλανθρωπική εκδήλωση με θέμα την «εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε Ελλάδα & Κύπρο» .

Φαίνεται ότι η κ. Μακρή συμμετείχε στην εν λόγω φιλανθρωπική εκδήλωση ανταποκρινόμενη σε προσωπική πρόσκληση των διοργανωτών και μετέφερε τις προσωπικές της απόψεις επί του θέματος χωρίς να εκπροσωπεί επισήμως την Βουλή.


Επειδή από τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν προκύπτει ότι η κ. Ζ. Μακρή εκπροσώπησε την Βουλή στη συγκεκριμένη εκδήλωση, σας παρακαλώ να μου χορηγήσετε τα εξής έγγραφα που δεν βρήκα στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια»:

1. τυχόν πρόσκληση που έλαβε η Βουλή των Ελλήνων για να εκπροσωπηθεί στην παραπάνω εκδήλωση
2. αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους σας - ορισμό της κ. Μακρή ως εκπροσώπου της Βουλής
3. παραστατικά -όπως κατατέθηκαν στις υπηρεσίες της Βουλής- απ’όπου να αποδεικνύεται η διάρκεια της επίσκεψης της κ. Μακρή στην Κύπρο, κατά την οποία η ίδια ισχυρίζεται ότι εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων.

Είναι περιττό να σας υπενθυμίσω πως σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν υφίστανται η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία φέρεται να προσμετρήθηκε η ψήφος της κ. Μακρή, καθίσταται αυτομάτως άκυρη και θα πρέπει να επαναληφθεί άμεσα. Για το σκοπό αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες.

Είναι επίσης αυτονόητο πως η Βουλή οφείλει να αναζητήσει χωρίς χρονοτριβή τυχόν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν.

Είμαι βέβαιη ότι και εσείς θα συμφωνήσετε πως οτιδήποτε άλλο θα θέσει την Βουλή τελείως εκτός του Συνταγματικού πλαισίου λειτουργίας της.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Μαρίνα Γ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Βουλευτής Μαγνησίας

Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επισυνάπτεται η επιστολή της κ. Ζέττας Μακρή.


Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Μ. Χρυσοβελώνη προς τον πρόεδρο της βουλής για τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία"

Σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εισήχθη ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στο αμερικανικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εισήχθη σήμερα το πρωί εσπευσμένα ο υπουργός Παιδείας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αισθάνθηκε το πρωί αφόρητους πόνους στην πλάτη και τη μέση και οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν αναγκαίο να εισαχθεί στο αμερικανικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης για εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η διάγνωση κάνει λόγο για πέτρα στην ουροδόχο κύστη και του δόθηκε σχετική αγωγή, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα. Μετά τις πρώτες εξετάσεις, η κατάσταση της υγείας του υπουργού έχει ήδη βελτιωθεί αισθητά και πήρε εξιτήριο.

Ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη μετά από την περιοδεία του στην Ιαπωνία, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο υπουργός είχε μακρά συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την εδώ ομογένεια, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Φανάρι.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος διευθυντής του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο πατήρ Βαρθολομαίος, γραμματέας της Συνόδου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εισήχθη ο Ανδρέας Λοβέρδος"

Αντίκρυσες απόπειρα αυτοκτονίας; Παίρνεις άδεια

Άδεια 7 ημερών θα χορηγεί από εδώ και στο εξής η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) στους εργαζόμενους, σε περίπτωση που βρεθούν μπροστά σε περιστατικό αυτοκτονίας ή απόπειρα αυτοκτονίας επιβάτη.

Αυτό προβλέπεται στην νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, λόγω και των αρκετών περιστατικών απόπειρας αυτοκτονίας που έχουν σημειωθεί σε ηλεκτρικό και Μετρό.

Ειδικότερα η επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπει ότι σε περίπτωση περιστατικού αυτοκτονάις ή απόπειρα αυτοκτονίας επιβάτη ή άλλου ατυχήματος που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ατόμου ή τον τραυματισμό του στην τροχιά του δικτύου της ΣΤΑΣΥ ή στο δίκτυο του προαστιακού, λαμβάνουν ειδική άδεια μετ'αποδοχών οι εξής:

-Οι οδηγοί συρμών, 7 ημέρες
-Το δε υπόλοιπο άμεσα εμπλεκόμενο προσωπικό κατά την στιγμή του ατυχήματος ως και 3 εργάσιμων ημερών.

Ενα μετά από αξιολόγηση από ειδικό γιατρό χορηγηθούν παραπάνω ημέρες αδείας, τότε οι παραπάνω 7 ή 3 εργάσιμες ημέρες θα συμψηφίζονται με αυτές.

Επίσης στην επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπεται ότι σε κάθε εργαζόμενο χορηγείται για την γέννηση του πρώτου τέκνου εφάπαξ χρηματικό ποσό 600 ευρώ, για το δεύτερο 800 ερώ και για το τρίτο 1.200 ευρώ.

Επίσης χορηγείται ποσό 240 ευρώ κατ'έτος για κάθε τέκνο εργαζόμενου που φοιτά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ποσό 290 ευρώ κατ΄έτος που φοιτά στην δευτοροβάθμια και ποσό 390 ευρώ για φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλεόν χορηγείται το ποσό των 340 ευρώ μηνιαίως για την κάλυψη βρεφονηπιακού σταθμού, ενώ η εταιρία χορηγεί χρηματικές διευκολύνσεις στο προσωπικό της ανά έτος και μέχρι του ποσού των δύο μηνιαίων μισθών με αποπληρωμή σε 15 άτοκες δόσεις.

Ἢ εταιρία θα χορηγεί επίσης σε κάθε εργαζόμενο για την σίτιση του διατακτικές τροφής 4 ευρώ την ημέρα.

Τέλος για κάθε εργαζόμενο που εγγράφεται ή είναι ήδη εγγεγραμένος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή φοιτά σε εκπαιδευτικά προγράμματα αναγνωρισμένων Ανώτερων, Ανώτατων Ιδρυμάτων και καταβάλλει δίδακτρα, η εταιρία αναλαμβάνει να καλύπτει το 50% του κόστους των διδάκτρων.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίκρυσες απόπειρα αυτοκτονίας; Παίρνεις άδεια "

Φωτογραφία δείχνει ουκρανικό μαχητικό να καταρρίπτει το Boeing της Malaysia

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της κατάρριψης του Boeing της Malaysia στην ανατολική Ουκρανία που κόστισε τη ζωή σε 298 επιβαίνοντες και πυροδότησε νέα ένταση στην περιοχή.

Οι Ρώσοι έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα δορυφορική φωτογραφία που δείχνει ένα ουκρανικό αεροσκάφος τύπου MIG να εκτοξεύει πύραυλο και να καταρρίπτει το αεροπλάνο.

Τις πληροφορίες μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Channel 1 της Ρωσίας, ενώ, η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες εστάλησαν με email από έναν εμπειρογνώμονα και προέρχονται από αμερικανικό ή βρετανικό δορυφόρο.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτογραφία δείχνει ουκρανικό μαχητικό να καταρρίπτει το Boeing της Malaysia"

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης

Απεβίωσε την Παρασκευή ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης σε ηλικία 59 ετών, μετά από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Ζήσης εργάστηκε στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Γνώμη, Απογευματινή, Εθνος, ενώ είχε και τη διεύθυνση Πολιτικού ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ακόμη υπήρξε δημιουργός της ιστοσελίδας antinews.gr και εκδότης των περιοδικών ΤΝΤ και Αντί.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στις 12.00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης"

Το χάπι από την Κρήτη που καταπολεμά την γρίπη


Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής, μία ιδέα, ένα χάπι - επανάσταση. Από το εργαστήριο και την πατέντα, στα φαρμακεία όχι μόνο... της γειτονιάς μας, αλλά και της Αμερικής. Η κρητική "συνταγή" που βάζει τέλος στη γρίπη και τους ιούς 

Χειμώνας 2013. Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής στην Κρήτη δουλεύουν νυχθημερόν σε εργαστήρια και βοτανικούς κήπους για το χάπι – επανάσταση. Αυτό που θα συγκεντρώνει τον πλούτο της κρητικής διατροφής και υπόσχεται να καταπολεμήσει τη γρίπη, κρυολογήματα, αλλά και τον ιό Η1Ν1. Και το καταφέρνουν. Το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά, σε απολύτως προσιτή τιμή (χωρίς ιατρική συνταγή), ενώ στα δύο επόμενα χρόνια, το «αβάφτιστο» (προς το παρόν) φαρμακευτικό σκεύασμα θα «ανοίξει φτερά» για Ευρώπη και Αμερική. Η παγκόσμια πατέντα που περιλαμβάνει εκχυλίσματα βοτάνων και φρέσκου ελαιολάδου ανήκει στους καθηγητές Ιατρικής Ηλία Καστανά και Χρήστο Λιόνη, τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο και λανσάρεται στα ράφια των φαρμακείων από την εταιρία Olvos Science και σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

«Πλέον περιμένουμε εναγωνίως την ονομασία του χαπιού που συγκεντρώνει τη σοφία της κρητικής γης στα συστατικά του», αναφέρει η ιατρική ομάδα στο WE του NEWS 247 που κρατά στα χέρια της το μυστικό – πατέντα με αντι-ιικές δράσεις.

Πόσο παλιά όμως είναι η ιστορία του αντιικού χαπιού που θωρακίζει τον οργανισμό και βοηθά στην καλύτερη άμυνά μας απέναντι σε ιογενείς λοιμώξεις; Και τελικά, ένα χάπι μπορεί να φέρει την «αναπτυξιακή Άνοιξη» στην Κρήτη; Τις απαντήσεις συζητήσαμε και αναλύσαμε με έναν εκ των τριών συνεφευρετών, Ηλία Καστανά.

 

Από την ιδέα, στο εργαστήριο και την παραγωγή

«Η αλήθεια και η ιστορία του σκευάσματος ξεκινά πριν 15 χρόνια. Όταν ο καθηγητής Χρήστος Λιονής έκανε την πρώτη επιδημιολογική μελέτη στη νότια Κρήτη και είδε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα βοτάνων, είχαν μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης. Η μελέτη δημοσιεύτηκε το 1999 σε διεθνούς κύρους βιοιατρικό περιοδικό, το αγγλικό Lancet. Η επιτυχία των βοτάνων αποδόθηκε τότε στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους».

Δέκα χρόνια μετά (το 2009), όταν ο τότε πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης είπε ότι η αγροτική μας παραγωγή πρέπει να στηριχθεί στην ποιότητα και ότι πρέπει να αναζητηθούν καινούργιες εφαρμογές (αν δεν θέλουμε να μάς υποσκελίσουν άλλες μεσογειακές χώρες χαμηλότερου εργατικού κόστους), κάποιοι τον κορόιδευαν. Δεν το έβαλε όμως κάτω. «Στην προσπάθειά του να αναπτύξει καινούργιες μεθόδους και προϊόντα για την Ένωση Ρεθύμνου, μάς κάλεσε στο γραφείο του και μάς ρώτησε τί μπορούμε να κάνουμε. Σε εκείνο το σημείο, έμαθε για την πατέντα μας, την αγκάλιασε και είπε απευθείας... Ξεκινάμε!».

Τι σημαίνει όμως προχωράμε και πόσο δύσκολος ήταν ο αγώνας απέναντι στα συμφέροντα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών; «Κανένας πόλεμος από φαρμακοβιομηχανίες. Δεν παίζουμε “μπάλα” στον ίδιο χώρο. Εμείς μιλάμε για 100% φυτικό χάπι, χωρίς χημική επεξεργασία και με συγκεκριμένες ιδιότητες, οι άλλοι όχι. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αιθέρια έλαια από θυμάρι, φασκόμηλο και δίκταμο σε συγκεκριμένες αναλογίες, τα μελετήσαμε στο εργαστήριο, είδαμε τη δράση εναντίων συγκεκριμένης κατηγορίας ιών, πατεντάραμε τον συνδυασμό αυτό – άλλωστε είναι διεθνής – και είδαμε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω».

Ήταν εκείνη η στιγμή που η ομάδα αυξήθηκε κατά ένα ακόμη πολύτιμο μέλος. Τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο (με ειδίκευση στα φυτά), ενώ ταυτόχρονα, επικοινώνησε μαζί τους και η εταιρία "Olvos Science" (ανήκει στον όμιλο Galenica), προκειμένου το προϊόν να καταφέρει να φτάσει στα ράφια φαρμακείων.

«Ξεκινήσαμε αμέσως τις δοκιμές σε ανθρώπους. Πήραμε δόσεις αντίστοιχες με δύο φλιτζάνια αφεψήματα. Και αντί να βάλουμε οποιοδήποτε άλλο έλαιο για να διαλύσουμε το εκχύλισμα των αρωματικών φυτών, βάλαμε ελαιόλαδο. Συνεπώς, η πρώτη κλινική δοκιμή με το καινούργιο σκεύασμα έγινε τον Χειμώνα του 2013, σε συνολικά 100 άτομα. Πενήντα πήραν τις κάψουλες με το λάδι και πενήντα τις συνδυαστικές κάψουλες λαδιού με εκχυλίσματα αρωματικών φυτών. Πράγματι, παρουσιάστηκαν μικρότερες επιπτώσεις λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενώ παράλληλα, λάβαμε από τον φάρυγγα, επίχρισμα για να δούμε εάν οι λοιμώξεις οφείλονται σε ιούς ή όχι. Είδαμε ότι τελικά το σκεύασμα βοηθά σε ιώσεις – κοινό κρυολόγημα, γρίπη, parainfluenza, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε στελέχη του ιού H1Ν1. Tα αποτελέσματα ήταν θεαματικότερα, ιδίως στην τελευταία κατηγορία. Επομένως, καταλήξαμε στο ότι το προϊόν μας βοηθά στο να φύγουν γρηγορότερα τα συμπτώματα της γρίπης (σε ποσοστό 20%). Για παράδειγμα, εάν κάποιος δεν λάβει θεραπεία, ο ιός κάνει τον κύκλο του σε επτά ημέρες, ενώ με το συμπλήρωμα διατροφής που προτείνουμε, ο ιός εξαφανίζεται σε μόλις 4,5 ημέρες».


Το κρητικό χάπι πρόσω ολοταχώς στα φαρμακεία

Το κρητικό χάπι θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών στα φαρμακεία, ενώ θα πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή. Και μπορεί ακόμη να μην έχει βαφτιστεί, αλλά «περιμένουμε σε λίγες ημέρες την επίσημη ονομασία του. Η διαδικασία έχει φτάσει στο υπουργείο Εμπορίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει με πρώτη ύλη (formulation) από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το φυτικό χάπι με τη σφραγίδα της Κρήτης θα προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, θα ανακουφίζει από το κρυολόγημα και θα καταπολεμά την κοινή γρίπη. Σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του, αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας. Ήδη ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ρεθύμνου έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του προκατόχου του και είναι ένθερμος θιασώτης της προσπάθειας.

«Ήδη ο κόσμος το θέλει, το ζητάει». «Και θα είναι ακριβό;», τον ρωτάω αναπόφευκτα. «Υπολογίζουμε την τιμή μεταξύ 6 και 7 ευρώ το πολύ. Και συνιστούμε 2 κάψουλες την ημέρα, οι οποίες αντιστοιχούν με δύο κούπες από το φυτικό εκχύλισμα. Κάθε κουτί θα έχει 14 κάψουλες, οπότε το πραγματικό κόστος είναι κάτω από ένα ευρώ ανά ημέρα». Ωστόσο, ο κ. Καστανάς συνιστά προσοχή: «Η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει βλαπτικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν».

Σημειώνουμε ότι η πρώτη ύλη είναι αυστηρά από την ελληνική γη. «Ακόμη και το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιούμε, θέλουμε να διατηρήσει την ανώτερη ποιότητά του, σε σχέση με ό, τι κυκλοφορεί στην ευρεία αγορά ως τρόφιμο. Για το λόγο αυτό, η Ένωση Ρεθύμνου θα στραφεί στη συμβολαιακή γεωργία και μόνο». Απώτερος στόχος; Η ενίσχυση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ζωής. «Δεν το κρύβω ότι η εν λόγω εφεύρεση μάς κάνει υπερήφανους, καθώς είναι ένα προϊόν που ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα».

Και τελικά, πόση υπολογίζεται να είναι η παραγωγή αρωματικών φυτών και λαδιού, προκειμένου να καλυφθούν στο έπακρον οι ανάγκες; «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε με αριθμούς, αλλά γνωρίζουμε ήδη για παράδειγμα, ότι για να καλυφτεί η ζήτηση του χαπιού σε όλη την Ευρώπη, απαιτούνται 30 τόνοι λαδιού».

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε «Καλή Επιτυχία» στην ομάδα και ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τα επόμενα καινοτόμα προϊόντα!

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Το χάπι από την Κρήτη που καταπολεμά την γρίπη"

Στο δρόμο βρέθηκε οικογένεια με μωρό ενός έτους

Στο δρόμο έχει βρεθεί μια οικογένεια με ένα μωρό 12 μηνών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο δεν έχει δουλειά και πλέον δεν έχει στέγη. Προσωρινά φιλοξενείται στους χώρους της Ομάδας Αλληλεγγύης Αγία Αικατερίνη στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την ομάδα αλληλεγγύης, εκτός από το ενός έτους μωρό υπάρχουν στην οικογένεια άλλα δυο παιδιά.

Και οι δυο γονείς είναι άνεργοι. Μάλιστα, ο πατέρας δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά εδώ και τρία χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν να έχουν αφήσει απλήρωτο το ενοίκο στο σπίτι που νοίκιαζαν στον Κατσαμπά.

Πριν από λίγες ημέρες του έγινε έξωση και πλέον η οικογένεια δεν έχει πού να μείνει. Η ομάδα αλληλεγγύης Αγία Αικατερίνη φιλοξενεί προς το παρόν την οικογένεια, ζητά όμως από τους συμπολίτες να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν δίνοντας έστω και μια προσωρινή λύση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ομάδα Αλληλεγγύης Αγία Αικατερίνη στο Ηράκλειο

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο δρόμο βρέθηκε οικογένεια με μωρό ενός έτους "

Ξεκίνησαν οι e-αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Στη νέα ιστοσελίδα www.energo-eke.gr,  μπορούν από σήμερα, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, να υποβάλουν ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους.

Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου και το ποσό θα δοθεί σε όλους αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2014. Από την επόμενη χρονιά, η είσπραξη του βοηθήματος θα υπολογίζεται από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης έχει χαρακτηρίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως την πιο σημαντική και ελπιδοφόρα κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει δει ο τόπος.
Σύμφωνα με το υπουργείο,  «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες, ώστε να μην μείνει απ' έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται».

Σημειώνεται ότι ήδη από την αρχή της εβδομάδας, πραγματοποιούνται ταχύρρυθμα σεμινάρια για τους υπαλλήλους των 13 δήμων όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Οι 13 δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί αρχικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» είναι οι εξής: Δράμας (περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), Εδεσσας (περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Γρεβενών (περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), Ιωαννίνων (περιφέρεια Ηπείρου), Καρδίτσας (περιφέρεια Θεσσαλίας), Λευκάδας (περιφέρεια Ιονίων Νήσων), Ι.Π. Μεσολογγίου (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Χαλκίδας (περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος), Καλλιθέας (περιφέρεια Αττικής), Μαλεβιζίου (περιφέρεια Κρήτης), Τρίπολης (περιφέρεια Πελοποννήσου), Σύρου (περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Σάμου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

Τα ποσά του μηνιαίου εγγυημένου εισοδήματος αποτελούν και το «κατώφλι» του εισοδήματος που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι. Αυτά είναι:
  • Άγαμος χωρίς παιδιά 200€ μηνιαίο, 2.400€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι χωρίς παιδιά 300€ μηνιαίο 3.600€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 1 ανήλικο παιδί 350€ μηνιαίο 4.200€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά 400€ μηνιαίο 4.800€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 3 ανήλικα παιδιά 450€ μηνιαίο 5.400€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 4 ανήλικα παιδιά 500€ μηνιαίο 6.000€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 1 ενήλικο παιδί 400€ μηνιαίο 4.800€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 1 ανήλικο και 1 ενήλικο παιδί 450€ μηνιαίο 5.400€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 2 ενήλικα παιδιά 500€ μηνιαίο 6.000€ ετήσιο.
  • Ζευγάρι με 2 ανήλικα και 1 ενήλικο παιδί 500€ μηνιαίο 6.000€ ετήσιο.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ανήλικο ή ενήλικο 300€ μηνιαίο 3.600€ ετήσιο.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά 350€ μηνιαίο 4.200€ ετήσιο.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ενήλικο παιδί 300€ μηνιαίο 3.600€ ετήσιο.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά 400€ μηνιαίο 4.800€ ετήσιο.
koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι e-αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα"

«Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας

Μια εξωφρενική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967!

Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική (;) αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και... η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης»...

Οι ίδιοι οι συνταγματάρχες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στον 21ο αιώνα έμελλε να μνημονεύονται με ... επαίνους. «Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν», «δεν έκαναν περιουσίες», «ε, ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια»... Από το 2010 κι εντεύθεν οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας: «Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι», «αν δεν μιλούσες ζούσες καλά», «τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα». Λες και γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη γενική κρίση ανάλογη της σημερινής, μέχρι το 1973...

Θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μύθο, αυτόν που σχετίζεται με τη διαφθορά. Για το δεύτερο επιφυλασσόμαστε – όλο και κάποια επέτειος θα μας δώσει αφορμή.

Εν αρχή μια παρατήρηση: Οι ισχυρισμοί περί «λιτού» βίου των δικτατόρων και περί «αδιάφθορης» χούντας βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην εικόνα παρακμής που εξέπεμπαν αυτοί οι άνθρωποι έπειτα από την αποκαθήλωσή τους. Δεν είναι αυτό επιτομή των εννοιών «αφέλεια» ή «υποκρισία» - κατά περίπτωση;

Παρατήρηση δεύτερη: Όντως, «τα λαμόγια χρειάζονται έναν Παπαδόπουλο»- τουλάχιστον τα εκκολαπτόμενα. Χρειάζονται, για να πάρουν ... μαθήματα ταχύτητας, τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στη σύναψη καλών «κοινωνικών σχέσεων»...

Προτού καλά- καλά προλάβουν να ... ζεστάνουν τις καρέκλες των πολιτικών αξιωμάτων που κατέλαβαν, οι συνταγματάρχες νομοθέτησαν την αύξηση των αποδοχών τους. Σχεδόν διπλασίασαν τον πρωθυπουργικό μισθό: Από τις 23.600 τον ανέβασαν στις 45.000 δρχ, προς μεγάλη χαρά του πρώτου χουντικού πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Κόλλια. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα αργότερα, το Δεκέμβριο του 1967.

Με την ίδια ρύθμιση αυξήθηκαν οι αποδοχές των υπουργών και υφυπουργών, από τις 22.400 στις 35.000 δρχ. Θεσπίστηκαν επίσης και ημερήσια «εκτός έδρας»- χίλιες δρχ για τον πρωθυπουργό και 850 για υπουργούς και υφυπουργούς.

Ομολογίες δια στόματος Σάββα Κωσταντόπουλου...

Είναι γνωστό ότι ο Παπαδόπουλος είχε στη διάθεσή του βίλα στο Λαγονήσι, στην οποία διέμενε αντί αστείου ενοικίου. Η βίλα ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. «Σύμπτωση»: Ο Παπαδόπουλος στήριζε τον Ωνάση στη διαμάχη που είχε με άλλους «Κροίσους» της εποχής, με «μήλο της έριδος» το περιβόητο τρίτο διυλιστήριο της χώρας. Επειδή όμως σε θέματα διαπλοκής είναι αναγκαίος κάποιος ... πλουραλισμός, το άλλο «πρωτοπαλίκαρο» του καθεστώτος, ο Νίκος Μακαρέζος, τάχθηκε στο πλευρό του Νιάρχου.

Τσάμπα οι – ενίοτε άγριες – διαμάχες που μαίνονταν επί χρόνια, για το θέμα αυτό, στο εσωτερικό της «αδιάφθορης» χούντας: Τελικά, το 1972, ο Ωνάσης αποσύρθηκε και το τρίτο διυλιστήριο ανέλαβαν οι Ανδρεάδης – Λάτσης. Ένα ακόμη δόθηκε στο Βαρδινογιάννη.

Προτού «μιλήσουν» τα αποδεδειγμένα στοιχεία, ας δοθεί ο λόγος στον ίδιο τον προπαγανδιστικό ... στυλοβάτη της χούντας: Τον εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», Σάββα Κωσταντόπουλο. Η δικτατορία είχε συμπληρώσει μισό έτος ζωής, όταν ο Κωσταντόπουλος γνωστοποίησε - με επιστολή- στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ορισμένες διαπιστώσεις του:

«Λυπούμαι, διότι είμαι υποχρεωμένος να μνημονεύσω και ένα άλλο εκτάκτως λυπηρόν φαινόμενον. Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νέο-φαυλοκρατία. Ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή και ούτω κάθε εξής)» («Αρχείο Καραμανλή», τ.7ος).

Τα ίδια και χειρότερα τόνιζε στον Κ. Καραμανλή ο ακραιφνής χουντικός Κωσταντόπουλος, το Δεκέμβριο του '73. Αναφερόταν στην περίοδο Παπαδόπουλου, τον οποίο είχε ήδη ανατρέψει (25 Νοεμβρίου '73) ο λεγόμενος «αόρατος δικτάτορας», Δημήτρης Ιωαννίδης. Τόνιζε λοιπόν:

«Εδημιουργήθη μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σκανδάλων δια την οποίαν δεν δυνάμεθα ακόμη να γνωρίζωμεν μέχρι ποίου σημείου ανταπεκρίνετο εις την πραγματικότητα. Πάντως, αντιστοιχία υπήρχε οπωσδήποτε» («Αρχείο Καραμανλή», τ.7ος)

Η αλήθεια είναι ότι για πολλά από αυτά τα σκάνδαλα ... δυνάμεθα μια χαρά να «γνωρίζωμεν» λεπτομέρειες, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Ας προτάξουμε όμως τα πιο «light» κρούσματα, προτού παραδοθούμε στον ίλιγγο τον οποίο «εγγυώνται» τα οικονομικά μεγέθη ορισμένων ιστορικών ...ξαφρισμάτων.

«Ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών». Πολλά μπορεί να εννοούσε ο Κωσταντόπουλος, αλλά ας περιοριστούμε στην οικογενειοκρατία, όπως την τίμησε η κορυφαία «τριανδρία» της χούντας. Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος.

Ο βολέψας, του βολέψαντος- αδέλφια, γαμπροί, κουνιάδοι...

Ο αρχηγός Παπαδόπουλος έκανε τον έναν αδελφό του, τον Κωνσταντίνο, στρατιωτικό ακόλουθο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προεδρίας, Περιφερειακό Διοικητή Αττικής και «υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ». Ο άλλος αδελφός, ο Χαράλαμπος, προφανώς ανεχόταν λιγότερες σκοτούρες. Αρκέστηκε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στην οποία αναρριχήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Τέτοια άλματα στην υπαλληλική ιεραρχία, θα τα ζήλευε και ο φημισμένος αθλητής του επί κοντώ, ο Χρήστος Παπανικολάου, o οποίος – ειρήσθω εν παρόδω- το 1967 κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην Τύνιδα.

Το Στέλιο Παττακό, πάλι, τον ενθουσίαζαν οι κατασκευές- όπως δείχνει και η ψύχωσή του με ... το μυστρί. Αποφάσισε λοιπόν να αναθέσει στο γαμπρό του, τον Αντρέα Μεϊντάση, διάφορες επικερδείς δουλειές με το Δήμο Αθηναίων. Κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Κλαυθμώνος, τεχνικές μελέτες, κλπ. Πρακτικά πράγματα, πολλά χρήματα...

Ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του, Αλέξανδρο Ματθαίου, υπουργό Γεωργίας και – αργότερα- Βόρειας Ελλάδας. «Αι βέβαιοι μικρολοβιτούραι του Ματθαίου» συμπεριλαμβάνονταν στα πολλά συμπτώματα διαφθοράς του καθεστώτος, που διέγνωσε και κοινοποίησε με επιστολή του στον Κ. Καραμανλή ο γνωστός «γεφυροποιός», Ευάγγελος Αβέρωφ (Οκτώβριος 1968). Κατά τα φαινόμενα, όμως, ο Ματθαίου ήταν ... περιστεράκι εν συγκρίσει προς δυο άλλους «εθνοσωτήρες». Τον Ιωάννη Λαδά και το Μιχάλη Ρουφογάλη.

Ο Λαδάς απέκτησε το σκωπτικό προσωνύμιο «κύριος καθαρά χέρια», χάρη στη ροπή του προς τα ... θαλασσοδάνεια. Ο Ρουφογάλης, αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έγινε διάσημος για δυο βασικές συνήθειές του. Η πρώτη: Με τη γυναίκα του Ντέλλα, φωτομοντέλο που νυμφεύθηκε το '73, επιδόθηκαν σε «θορυβώδεις δεξιώσεις, δημοσίας εμφανίσεις με μεγαλοπλουσίους, επίδειξιν πλούτου» (εκφράσεις του Σάββα Κωσταντόπουλου). Η άλλη συνήθεια: Η εξασφάλιση δανειοδοτήσεων σε «ημετέρους», φυσικά με επιβάρυνση των κρατικών τραπεζών. Στην πρώιμη μεταπολιτευτική περίοδο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 1974, το περιοδικό «Ταχυδρόμος» αποκάλυψε δυο σχετικά έγγραφα του Ρουφογάλη. Μια κατηγορία δανείων αναφερόταν ως «χαριστικά και επισφαλή». Στα «χορηγηθέντα» δάνεια καταγραφόταν ποσό άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου και στα «υπό έγκρισιν» πάνω του 1,6 δισεκατομμυρίου δρχ.

Προτού καν κλείσουν ένα μήνα στην εξουσία...

Ας δούμε όμως, με κάποια χρονική σειρά, μερικά από τα χουντικά ... κατορθώματα. Προτάσσουμε επτά κινήσεις τους- όλες, σκέτα ...ορόσημα.

Πρώτο «ορόσημο»: Σαν ... έτοιμοι από καιρό, οι «εθνοσωτήρες» υπέγραψαν την πρώτη τους τερατώδη σύμβαση, προτού καν συμπληρωθεί μήνας από το πραξικόπημα – ναι, τέτοια αδημονία είχαν! Τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 1967 ανέθεσαν στην αμερικανική εταιρεία Litton το ακαθόριστο έργο της παροχής «υπηρεσιών οργανώσεως και διεκπεραιώσεως της οικονομικής αναπτύξεως», κάπου στην Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Υποτίθεται ότι η εταιρεία θα φρόντιζε να γίνουν επενδύσεις ύψους 840 εκατομμυρίων δολαρίων για 12 χρόνια. Το ελληνικό δημόσιο της έδωσε ως προκαταβολή 1,2 εκ. δολάρια και ανέλαβε τις εξής υποχρεώσεις: Να καλύψει όσα έξοδα θα έκανε η Litton για να «αναπτυξιακό της έργο» συν 11% ως ποσοστό κέρδους, αλλά να εξασφαλίσει και προμήθεια 2% επί της αξίας κάθε επένδυσης, από αυτές που θα «έφερνε» η εταιρεία.

Ίδια, περίπου, ρύθμιση για τη Litton είχε προωθήσει στη Βουλή το 1966 μια από τις «κυβερνήσεις των αποστατών» – εκείνη του Στεφανόπουλου. Οι αντιδράσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, όμως, ακύρωσαν το εγχείρημα, το Σεπτέμβριο του έτους εκείνου. Για την ακρίβεια, το ανέβαλαν για οκτώ μήνες.

Τι έκανε στην ουσία η Litton, αξιοποιώντας την προσφορά της χούντας προς αυτήν; Δεν προσέλκυε επενδυτές, δήλωνε όμως έξοδα και πληρωνόταν από το ελληνικό κράτος! Εμπράκτως η ίδια η χούντα αναγνώρισε το φιάσκο της ανάθεσης, τερματίζοντας την ισχύ της σύμβασης, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 1969 (ΦΕΚ 1969/Α/268). Όμως – όλα κι όλα- η Litton πήρε και το επιπρόσθετο 11% επί των δηλωθέντων εξόδων της!

Η επίσημη εξήγηση του καθεστώτος για λύση της σύμβασης; «Αι ελληνικαί υπηρεσίαι είναι εις θέσιν να συνεχίσουν άνευ ειδικής βοηθείας τας προσπαθείας δια την ανάπτυξιν»...

Αυτό που η χούντα ομολόγησε εμπράκτως, νωρίτερα το είχε δηλώσει ευθαρσώς στο περιοδικό «Ramparts» ο Ρόμπερτ Αλαν, υπεύθυνος του γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα: «Τα κέρδη μας είναι ασφαλώς μεγάλα, διότι ουσιαστικά δεν κάνουμε εμείς επενδύσεις».

Ο Αλαν είχε κάθε λόγο να συμπαθεί το δικτατορικό καθεστώς και ουδέποτε έκρυψε αυτή του την ...αγάπη. Όταν κάποτε κλήθηκε να σχολιάσει τα βασανιστήρια και τις διώξεις σε βάρος των αντιφρονούντων, είπε: «Οι περισσότεροι εξόριστοι και φυλακισμένοι ζουν σε νησιά, όπως είναι η Καταλίνα (σ.σ. θέρετρο στην Καλιφόρνιας). Είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν και να έρχονται. Αναπνέουν καθαρό αέρα, βρίσκονται κάθε μέρα σε ωραίο ηλιόλουστο περιβάλλον και απλώς δεν έχουν επικοινωνία με τον έξω κόσμο».

Αυτό δεν ήταν «Τάμα», ήταν ... θάμα

Δεύτερο «ορόσημο»: Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 1968, ο Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι κατέφθασε η ώρα να εκπληρώσει η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» μια υπόσχεση, την οποία είχε δώσει προς τον Θεό η ...Δ΄ Εθνοσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Άργος το 1829: Την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς ναού του Σωτήρος. Ως τόπος ορίστηκαν τα Τουρκοβούνια. Το «Τάμα», όπως καθιερώθηκε να λέγεται, αντιπροσώπευε στο έπακρο τη μεγαλομανία του καθεστώτος. «Θα αποτελέσει, μετά την οικοδόμησίν του, το τρίτο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα των Αθηνών, μετά τον κλασσικό Παρθενώνα και τον Βυζαντινό Λυκαβηττό», έγραφε η «Ηχώ των Ενόπλων Δυνάμεων» τον Ιούνιο του 1973. Μέχρι τότε, δεν είχαν γίνει καν τα οριστικά σχέδια του έργου. Κι ούτε θα γίνονταν ποτέ...

Τι ακριβώς συνέβαινε με το «Τάμα»; Γιατί ... δεν χτιζόταν τίποτα, επί χρόνια; Από τη δύση του '68 η χουντική προπαγάνδα είχε αρχίσει να διαφημίζει περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι κατέθεταν για αυτόν τον «ιερό σκοπό» τον οβολό τους. Τον Μάιο του '69 συγκροτήθηκε και μια «Ανώτατη Επιτροπή», με πρόεδρο τον πρωθυπουργό Παπαδόπουλο και μέλη τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πέντε υπουργούς. Ανάμεσά τους, ο Παττακός (Εσωτερικών) και ο Μακαρέζος (Συντονισμού). Εν ολίγοις, ολόκληρη η κορυφαία χουντική «τριανδρία» επέβλεπε τα του έργου, έχοντας την αρωγή – πέραν των άλλων υπουργών- και ενός «Γνωμοδοτικού Συμβουλίου», που το απάρτιζαν πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί, ο δήμαρχος Δημ. Ρίτσος και άλλοι παράγοντες. Από τον Ιούνιο του '69 επέβλεπαν και το «Ειδικό Ταμείο» που συστάθηκε τότε, για την οικονομική διαχείριση του έργου.

Μυστήριο κάλυπτε τα του «Τάματος», μέχρι τον Ιανουάριο του '74. Τότε δημοσιεύθηκε ο απολογισμός του «Ειδικού Ταμείου». Αυτό δεν ήταν «Τάμα», ήταν ...θάμα. Στο «Ταμείο» είχαν εισρεύσει 453,3 εκατομμύρια δρχ, εκ των οποίων είχαν εξαφανιστεί τα 406 εκατομμύρια! Όλα αυτά δαπανήθηκαν – υποτίθεται- για απαλλοτριώσεις, «προπαρασκευαστικά έργα», «μελέτες», εργασίες «διοικήσεως και λειτουργίας»...

Από τη συνολική «αποταμίευση» των 453,3 εκατομμυρίων, τα 230 ήταν δάνεια. Τα 180 προήλθαν από εισφορές και δωρεές, τμήμα των οποίων κάλυψαν φορείς του Δημοσίου – πχ η Αγροτική Τράπεζα έδωσε 10 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα 43,3 εκατομμύρια ήταν «επιχορήγηση» από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Την αχαλίνωτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος την υπογραμμίζει ένα ακόμη στοιχείο: Στην τριετία 1970 -73 έγιναν τρεις διαγωνισμοί για «προσχέδια» του «Τάματος». Απέτυχαν παταγωδώς και κηρύχθηκαν άγονοι. Ελάχιστοι αρχιτέκτονες ενδιαφέρθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις, μολονότι τα αντίστοιχα χρηματικά βραβεία ήταν άκρως χορταστικά. Συνολικά, στην τριετία υποβλήθηκαν 73 προτάσεις, καμία όμως δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Κι όμως, μοιράστηκε – μαζί με τους επαίνους για τις σχετικές προσπάθειες- το ποσό των 3.650.000 δρχ. Ποσό που υπερέβαινε ... 900 φορές το μέσο μισθό ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα.

Η μεγάλη ευεργεσία προς τον κύριο Μακντόναλντ

Ήταν αδύνατον φυσικά να υπολογιστεί πόσοι ... αστέρες του καθεστώτος έλαβαν μέρος – με τους ευνοούμενούς τους- σε αυτό το τρομακτικών διαστάσεων φαγοπότι. Την «επίβλεψη» πάντως την είχε - όπως προείπαμε- σύσσωμη η ... αφρόκρεμα του καθεστώτος. Εάν υποτεθεί ότι το «Τάμα» κλήθηκε να άρει ... μια εκκρεμότητα 139 ετών (1829 – 1968), τότε το ποσό που εξαφάνισαν τα αρπαχτικά της χούντας αντιστοιχεί σχεδόν σε τρία εκατομμύρια δρχ για κάθε χαμένο χρόνο! Καθόλου άσχημα...

Κάποιοι ενδεχομένως διερωτώνται πώς «βγήκαν στη φόρα» τα οικονομικά στοιχεία του «Τάματος», προτού καταρρεύσει η χούντα. Η απάντηση είναι απλή: Είχε ήδη αποκαθηλωθεί - προ δυο μηνών- ο Παπαδόπουλος κι ο Ιωαννίδης δεν είχε κανένα λόγο να κρύβει τη «φαυλοκρατία» των «άλλων».

Τρίτο «ορόσημο»: Το 1969 φαίνεται πως οι ... μίζες της Litton είχαν ξεκοκαλιστεί. Ήταν λοιπόν ώρα για μία ακόμη μεγάλη, αποικιοκρατική σύμβαση, απ' αυτές που όταν υπογράφονται τρία τινά μπορεί να «μαρτυρούν» για τους διαχειριστές δημόσιου χρήματος: Αν δεν είναι ηλίθιοι, αν δεν νιώθουν - για κάποιο λόγο- εξαναγκασμένοι, τότε σίγουρα κάτι άλλο περιμένουν. Οι δυο τελευταίες εκδοχές φυσικά μπορούν να συνυπάρξουν...

Ο Μακαρέζος υπέγραψε με τον εργολάβο Ρόμπερτ Μακντόναλντ, από τις ΗΠΑ, σύμβαση για την κατασκευή της Εγναντίας Οδού (ΦΕΚ 1969/Α/15). Ποια ήταν η κατάληξη; Ο Αμερικανός πήρε τα μπογαλάκια του κι έφυγε, ενώ το Δημόσιο είχε επιβαρυνθεί σε βαθμό απίστευτο.

Μοιραίο ήταν να συμβεί αυτό. Το έργο υπολογίστηκε στα 150 εκ. δολάρια, εκ των οποίων σχεδόν το 1/3 θα το κάλυπτε το ελληνικό κράτος. Οι ... χακί φύλαρχοι της στρατοκρατούμενης ελληνικής Μπανανίας, όμως, δεν χαλιναγώγησαν τη γαλαντομία τους. Εγγυήθηκαν τα δάνεια του Μακντόναλντ, τον «διευκόλυναν» με αμέτρητα ομόλογα, του έδωσαν 4,5 εκ. δολάρια ως προκαταβολή και όρισαν την αμοιβή του επί των εξόδων, συνυπολογίζοντας σε αυτά τη χρηματοδότηση του ... Δημοσίου!

Το φοβερό ήταν ότι θα διεκπεραίωναν το έργο γηγενείς υπερεργολάβοι – ο Αμερικανός απλώς θα μεριμνούσε για μελέτες και δάνεια.Εάν ο Μακντόλαντ διαπίστωνε πως δεν επαρκούσαν τα 150 εκ. δολάρια, είχε δυο επιλογές. Να ψάξει για περισσότερα ή «να θεωρηθή εκτελέσας την σύμβασιν άμα τη συμπληρώσει της κατασκευής τμήματος της οδού, ούτινος η αξία ανέρχεται εις 150 εκ. δολάρια».

Ο Μακντόναλντ δεν εξασφάλισε καμία χρηματοδότηση – ίσως να μην είχε και λόγους να το κάνει. Αποχαιρέτησε, λέγοντας ίσως νοερά κάποιο «thanks folks» για τα 4,8 εκ. δολάρια συν τα 33,4 εκ. σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου που πρόλαβε να τσεπώσει.

«Στεγαστική αποκατάστασις» και θεσμοθέτηση ατιμωρησίας

Τέταρτο «ορόσημο»: Το 1970 οι δικτάτορες θεσμοθέτησαν τη στεγαστική αποκατάσταση «αξιωματικών διαδραματισάντων εξέχοντα ρόλον» στο πραξικόπημα. Διότι, καλοί οι μισθοί, καλά τα αξιώματα και τα ρουσφέτια, αλλά αν δεν είχες – βρε αδελφέ- ένα εγγυημένο, καλό κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου, κινδύνευες. Θα σε πετύχαινε ο αναρχο- κομμουνισμός «ασκεπή» και θα σου άνοιγε το κεφάλι...

Πέμπτο «ορόσημο»: Περίοδος εορτών ήταν, οι «εθνοσωτήρες» αποφάσισαν – ίσως εν όψει πρωτοχρονιάς - να κάνουν άλλο ένα καλό δώρο στον εαυτό τους. Καλό και ωφέλιμο στο ... διηνεκές – έτσι τουλάχιστον ήλπιζαν. Την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 1970, νομοθέτησαν τα «περί ευθύνης υπουργών». Μεταβατική διάταξη (παρ. 48) του ΝΔ 802 όριζε ότι δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον υπουργού ή υφυπουργού της δικτατορίας, παρά μόνο εάν το αποφάσιζαν οι ... συνάδελφοί του.

Για να έχουν απολύτως ήσυχο το κεφάλι τους, οι συνταγματάρχες συμπεριέλαβαν κάτι ακόμη στη ρύθμιση: «Παρέγραψαν» όλα τα εγκλήματα, «δια τα οποία δεν ησκήθη ποινική δίωξις μέχρι της ημέρας συγκλήσεως» κάποιας Βουλής, μελλοντικής.

Εάν επιτύγχανε το κατοπινό εγχείρημα της λεγόμενης «φιλελευθεροποίησης», με τον Μαρκεζίνη και τις ελεγχόμενες εκλογές, κατά πάσα βεβαιότητα θα επιβίωνε αυτή η ασυλία που πρόσφεραν στην αφεντιά τους οι συνταγματάρχες. Δυστυχώς για αυτούς, έπειτα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατέστη ανέφικτη η «μετάσταση» τέτοιων χουντικών θεσμών στο κοινοβουλευτικό τοπίο.

Έκτο «ορόσημο»: Ήταν Μάιος του 1972, όταν η χούντα απάλλαξε τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τομ Πάππας από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις, για έξι αγροτοβιομηχανικές μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας (ΦΕΚ 1972/Α/72).

Αυτό ήταν το δεύτερο χατίρι των συνταγματαρχών προς τον Πάππας. Το πρώτο – πιθανότατα και το μεγαλύτερο – είχε γίνει τέσσερα χρόνια νωρίτερα (ΦΕΚ 1968/Α/201). Ήταν το «πράσινο φως» για τα εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca- Cola, το οποίο είχαν αρνηθεί να «ανάψουν» οι προδικτατορικές κυβερνήσεις, θεωρώντας το συγκεκριμένο σχέδιο του επιχειρηματία άκρως ανταγωνιστικό προς την εγχώριο παραγωγή αναψυκτικών.

Ο Πάππας είχε απασχολήσει και για άλλο λόγο, εντονότατα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα πριν από το πραξικόπημα: Η Ένωση Κέντρου και η ΕΔΑ είχαν καταγγείλει ως προνομιακούς ... μέχρι αηδίας τους όρους της επένδυσης που είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη, με το διυλιστήριο της ESSO, το '62. Το φθινόπωρο του '64, μάλιστα, η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου επέβαλλε στον Πάππας τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Χρηματοδότησαν και την εκστρατεία του ... Νίξον!

Ο Τομ Πάππας ήταν διαπρύσιος υποστηρικτής της χούντας. Τόσο γρήγορα συντελέστηκε η μεταξύ τους οικονομική – πολιτική διαπλοκή, ώστε το 1967, στην κυβέρνηση Κόλλια , διορίστηκε υπουργός Δημόσιας Τάξης ένας προσωπάρχης του επιχειρηματία, ο Παύλος Τοτόμης. Στη συνέχεια ο Τοτόμης ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της ΕΤΒΑ. Ο Τομ Πάππας ήταν παράλληλα υποστηρικτής και βασικός χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον, για τις αμερικανικές εκλογές του 1968.

«Παράλληλα»; ....Όχι ακριβώς. Κατά τα φαινόμενα ο Πάππας βρήκε τρόπο να ενώσει τις δυο μεγάλες ... συμπάθειές του, την ελληνική χούντα και το Νίξον. Με δεσμούς ... χρήματος. Κάτι πολύ ενδιαφέρον κατέθεσε στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Έλληνας δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, που ζούσε στην Ουάσιγκτον: Ότι η χούντα ενίσχυσε το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον με 549.000 δολάρια. Μετρητά, ζεστά- ζεστά... Είχαν «ζεσταθεί» από τη συνεχή κίνηση!

Τα χρήματα αυτά τα είχε διοχετεύσει η CIA στην ΚΥΠ, με σκοπό να «αναβαθμιστεί» η δράση της ελληνικής Υπηρεσίας, να γίνει πιο αποτελεσματικό το αντικομουνιστικό της έργο, κλπ. Στη συνέχεια, κατ' εντολή Παπαδόπουλου και με μοχλό το Ρουφογάλη, γινόταν η «ανακύκλωση» και τα χρήματα όδευαν προς το Νίξον.

Έβδομο «ορόσημο»: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 1972. Ο Παττακός έδωσε εντολή να «διατεθούν το ταχύτερον εις την κατανάλωσιν» τα κρέατα. Ποια κρέατα; Της Αργεντινής. Αυτά που «μαύριζαν», αυτά που θα «ξέμεναν». Τα γνωστά και ως «κρέατα Μπαλόπουλου». Μαζί με το «Τάμα», ίσως το πιο ... εμβληματικό σκάνδαλο της χούντας!

Ο Μιχάλης Μπαλόπουλος ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Αυτός κι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, ο Ζαφείρης Παπαμιχαλόπουλος, κάθισαν στο εδώλιο για το σκάνδαλο των κρεάτων. Σκάνδαλο ... πολυεπίπεδο, με κατηγορητήριο πλούσιο!

Η σοβαρότερη κατηγορία σε βάρος των δυο, ήταν πως χρηματίζονταν «κατά συρροήν» από μεγαλέμπορους της Ροδεσίας που επεδίωκαν να αποκτήσουν μονοπωλιακά προνόμια στην εισαγωγή κρέατος. Αποτέλεσμα της συγκέντρωσης αδειών εισαγωγής σε χέρια λίγων ήταν οι ανατιμήσεις στις τιμές του κρέατος – ίσως, ακόμη, οι ευνοημένοι έμποροι να ήθελαν έτσι να καλύπτουν και τα έξοδα των δωροδοκιών...

Απαγορεύτηκε, επίσης, για κάποιο διάστημα η διάθεση ντόπιου κρέατος, ώστε να προωθηθούν στην αγορά τα προβληματικά, εκείνα της Αργεντινής. Η προαναφερθείσα εντολή του Παττακού ήταν γραπτή και αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

Ο Μπαλόπουλος έγινε σλόγκαν και ... στα γήπεδα

Ο Μπαλόπουλος καταδικάστηκε τον Ιούνιο του '74 σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, η οποία μειώθηκε σε 14 μήνες το 1976. Το σκάνδαλο των κρεάτων ήταν το μοναδικό που «έστειλε» στο εδώλιο αξιωματούχους της χούντας, προτού καταρρεύσει η χούντα. Η εξήγηση είναι η ίδια με εκείνη, για τη δημοσιοποίηση των ατασθαλιών του «Τάματος»: Ο Ιωαννίδης επιθυμούσε να καταδείξει ότι ήταν αναγκαία, από ηθικής πλευράς, η ανατροπή του Παπαδόπουλου.

Κάπως έτσι έμεινε στην ... Ιστορία το όνομα του Μπαλόπουλου, τον οποίον περιέβαλαν επίσης επίμονες φήμες για ατασθαλίες στον ΕΟΤ, όταν ήταν γραμματέας του οργανισμού.

Το σκάνδαλο των κρεάτων ενέπνευσε και τους ... φιλάθλους. Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν απέδιδε καλά, η κερκίδα τον αποκαλούσε με ευκολία «βόδι Αργεντινής» ή «κρέας του Μπαλόπουλου».

Μέσα σε αυτή τη ... θύελλα των σκανδάλων, φάνταζαν «παρωνυχίδες» ήσσονος σημασίας οι απ' ευθείας αναθέσεις – χωρίς διαγωνισμούς- έργων σε διάφορες εταιρείες. Όσο για τη «λιτή» ζωή που έκαναν οι συνταγματάρχες και οι δικοί τους άνθρωποι, θα άξιζε τον κόπο να διαβάσει κανείς τις εξιστορήσεις της Ντέλλας Ρουφογάλη, τόσο για τη δική της ντόλτσε βίτα, όσο και για τη χλιδή της διαμονής της ίδιας και της Δέσποινας Παπαδοπούλου στο Παρίσι, όταν – κάποια στιγμή- το επισκέφθηκαν οι δύο τους.

Για την συνηθισμένη εν Ελλάδι ζωή της, η Ντέλλα Ρουφογάλη έχει πει:
«Αρχίζω να ράβω την καινούρια μου γκαρνταρόμπα στους μετρ της ραπτικής για τους οποίους μέχρι τώρα έκανα επιδείξεις. Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως, το ίδιο και η συμπεριφορά όλων απέναντί μου. Μου φέρονται με έκδηλο σεβασμό και τα κομπλιμέντα τους είναι υπερβολικά. Αλλά μου αρέσει. Εγώ εξακολουθώ να φέρομαι φιλικά προς τους παλιούς γνωστούς και τους καινούριους, πλούσιους φιλοχουντικούς επιχειρηματίες που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα μαζί με τα ραβασάκια για ρουσφέτια. Αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να εξυπηρετήσω τους πάντες. Ο Μιχάλης συνήθως δεν αρνείται. Γεύομαι τη δύναμη της εξουσίας, και με μαγεύει» (Λεωνίδας Παπάγος, «Σημειώσεις 1967-1977»).

«Χαβιάρι Περσίας και παγωμένα καβούρια Αλάσκας»

Υπήρχαν όμως και τα .. έκτακτα περιστατικά, όπως οι αρραβώνες της με το Ρουφογάλη. «Την επόμενη βδομάδα καινούρια δώρα, καινούριες ανθοδέσμες, φρέσκα ψάρια απ' όλα τα νησιά της Ελλάδας, κούτες με το καλύτερο χαβιάρι της Περσίας και παγωμένα καβούρια της Αλάσκας καταφθάνουν στο σπίτι. Δεν ξέρω τι να τα κάνω».

Για την Ιστορία: Τους αρραβώνες του ζεύγους τίμησαν προβεβλημένοι επιχειρηματίες, όπως οι Λάτσης και Κιοσέογλου. Στο γάμο τους; Το ... αδιαχώρητο. Θυμάται η Ντέλλα: «Ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο εφοπλιστής Θεοδωρακόπουλος με το γιο του τον Τάκη, ο Κώστας Δρακόπουλος των διυλιστηρίων, ο Νίκος Ταβουλάρης των ναυπηγείων, το ζεύγος Μποδοσάκη, ο Αγγελος Κανελλόπουλος των τσιμέντων 'Τιτάν' με τη γυναίκα του, ο Τομ Πάππας, ο Γ. Λύρας, ο Γιώργος Ταβλάριος, εφοπλιστής από τη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και ο Γιάννης Λάτσης με τη μεγάλη του κόρη, αφού η γυναίκα του την ίδια μέρα πάντρευε την ανηψιά της σε άλλη εκκλησία».

Αυτή ήταν λοιπόν η ... αδιάφθορη δικτατορία! Αναμφιβόλως, η χούντα μετέφερε ... πολύ μακριά τη σκυτάλη της διαφθοράς, την οποία – για να είμαστε ακριβείς- παρέλαβε από τα προγενέστερα χρόνια.

Υπενθυμίσεις επιγραμματικές: Σκάνδαλο «Siemens» που προκάλεσε και τη ρήξη στις σχέσεις του Παπάγου με τον Μαρκεζίνη, το 1954. Άφθονα... κλέη της οκταετίας (1955- 63) Καραμανλή, από τα «βραχώδη οικόπεδα της Φιλοθέης» και τα φουσκωμένα κέρδη εργολάβων, μέχρι την ηλεκτροδότηση της «Πεσινέ» με όρους σκανδαλωδώς ευνοϊκούς. Απόφαση της Βουλής, τον Φεβρουάριο του 1965, να παραπέμψει σε ειδικό δικαστήριο τους Κ. Καραμανλή, Π. Παπαληγούρα και Ν. Μάρτη για την «Πεσινέ». Επτά εν συνόλω υπουργοί και δυο υφυπουργοί του «εθνάρχη» που αντιμετώπισαν – σε κοινοβουλευτικό επίπεδο- κατηγορίες περί βλάβης του δημοσίου συμφέροντος και περί παράνομης διάθεσης μυστικών κονδυλίων. (Προτείνει κανείς να εκλάβουμε ως απόδειξη αθωότητας το «κουκούλωμα» που – κατά τα ειωθότα- ακολούθησε; ). Εξαγορές βουλευτών στην περίοδο της αποστασίας, το 1965.

Ακόμη κι ο ελληνικός κινηματογράφος των middle 60ς κατοχύρωσε ως σήμα κατατεθέν της εποχής τα ... αρπακτικά του Μαυρογιαλούρου. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε...

Εάν λοιπόν όλα αυτά στιγμάτισαν την εικοσαετία 1954- 1974, γιατί σήμερα τόσα στόματα πιπιλίζουν μονότονα την «καραμέλα» πως η διαφθορά και το ρουσφέτι γεννήθηκαν το ...'74 και είχαν μαμά τη Μεταπολίτευση; Ας δώσει ο καθένας την απάντηση που θεωρεί σωστή...

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας "

Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη του εικοστού αιώνα (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ με 7 ΒΙΝΤΕΟ )

http://4.bp.blogspot.com/-ERn2UuXpiqE/Uobbf_bWa-I/AAAAAAAADGI/muUeHTn0G_E/s1600/%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%95%CE%9D%CE%91+%CE%9C%CE%A0%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9A.png«Μη φοβάστε την αλήθεια. Τα ψέμματα καταθάλπτουν τους λαούς» Περικλής Γιαννόπουλος
















Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Σαμπάνη επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου. 





Για εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες νεκρούς φοιτητές στο Πολυτεχνείο, έκανε
λόγο η μαρξιστική προπαγάνδα μετά το… σωτήριον έτος 1974. Μάλιστα, είχε
κυκλοφορήσει η φήμη ότι τους έθαψαν ομαδικώς (για να τους αποκρύψουν) στο
νεκροταφείο Ζωγράφου. Προς ανεύρεση των «ηρωικών νεκρών», ο τότε
δήμαρχος Ζωγράφου Δ. Μπέης, κατέσκαψε το νεκροταφείο της περιοχής του, αλλά φευ,
νεκρούς σε ομαδικούς τάφους… δεν ανακάλυψε.

Μία εκ των «ηρωικών νεκρών του Νοέμβρη», ήτο και η Ηλένια. Επρόκειτο για μια
πανέμορφη κοπέλα, το σκίτσο της οποίας ετοποθετήθη ανάμεσα στα λουλούδια και τις
φωτογραφίες των υπολοίπων ανύπαρκτων νεκρών, που «κοσμούσαν» κάθε επιφάνεια του
κτιρίου, κατά την πρώτη επέτειο του «ηρωικού Νοέμβρη».

Κάτω από το σκίτσο, τοποθετήθηκε κι ένα σημείωμα το οποίο έλεγε τα εξής
συγκινητικά: «Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το
βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι
γονείς της. Όποιος ξέρει γ
ια το μαρτυρικό τέλος της ας με
πληροφορήσει»
.

Η κομμουνιστική εφημερίς “Αυγή”, ανέλαβε εργολαβικώς την προώθηση της
ιστορίας, υπό τον τίτλον «Τι απόγινε η Ηλένια μου; Η τραγωδία ενός αγοριού που
ψάχνει ακόμα για το δολοφονημένο κορίτσι του» και τον υπότιτλο: «Ηλένια
Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρα από σφαίρα. Τι απόγινε;».
Η Ηλένια έγινε θρύλος και σύμβολο του… αγώνος. Όλοι ομιλούσαν περί αυτής και
κατέθεταν στεφάνια στη μνήμη της. Τελικώς, απεδείχθη ότι ο φοιτητής Ηλιόπουλος,
ο οποίος είχε αναρτήσει το σκίτσο, το είχε πάρει από… διαφήμιση σαμπουάν. 

Η «ηρωική νεκρή» Ηλένια, απεδείχθη ότι ήταν  φωτομοντέλο της αγγλικής
εταιρίας παρασκευής σαμπουάν με την επωνυμία «ΜΠΡΕΚ».
 

Η σχετική
διαφήμιση είχε δημοσιευθεί σε πολλά ξένα περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του
γνωστού «Vogue». Το δε όνομα του μοντέλου ήταν Νάνσυ Κρίντλαντ,  από την Νέα
Ζηλανδία, κάτοικος Λονδίνου, η οποία δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Αθήνα κι ούτε
εγνώριζε κατά που πέφτει το… Πολυτεχνείο των Αθηνών.

Η άδοξος κατάληξις του παραμυθιού; Ο ευφάνταστος και απατεωνίσκος
κομμουνιστής φοιτητής, κατεδικάσθη -εν κρυπτώ- σε φυλάκιση οκτώ μηνών (για
διασπορά ψευδών ειδήσεων), στις 18/02/1975 και η μαρξιστική προπαγάνδα έπεσε με
τα μούτρα στους… υπολοίπους «ηρωικούς νεκρούς». Αποφεύγοντας, όμως, να δίδει
στην δημοσιότητα σκίτσα, φωτογραφίες και ονόματα. Προφανώς, σεβόμενη την ανωνυμία τους!









Το κεντρικό νόημα, όσων μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία, στις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, φρόντισε για αυτό, θεσπίζοντας την γιορτή και, μάλιστα, τιμώντας την, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον ισάξια με τις άλλες δύο εθνικές μας γιορτές.



  Ας δούμε τι έγραφε τότε το υπ’ αριθμόν 8 τεύχος της «Πανσπουδαστικής», της φοιτητικής οργάνωσης του ΚΚΕ:


Κάθε
χρόνο τέτοιες μέρες, οι σταλινοκομμουνιστές εμφανίζονται ως οι
οργανωτές και καθοδηγητές της διαβόητης «εξέγερσης του Πολυτεχνείου».
Έτσι και φέτος, το «τιμημένο κουκουέ» παρελαύνει από την… κεφάλα του
Σβορώνου και τιμά τα 40 χρόνια του «ηρωικού Πολυτεχνείου» με σύνθημα
«Με αγώνα και θυσία γράφεται η ιστορία». Ποια όμως ήταν η επίσημη θέση
του (τότε παράνομου) ΚΚΕ για την «εξέγερση»;  




Ας δούμε τι έγραφε
τότε το υπ’ αριθμόν 8 τεύχος της «Πανσπουδαστικής», της φοιτητικής
οργάνωσης του ΚΚΕ
:




«Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο
του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου προβοκατόρων
της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των
Ρουφογάλλη-Καραγιαννόπουλου, με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο
τραμπουκισμού και προβοκάτσιας, γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν
εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν
παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων
ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης
εξτρεμιστικής αναρχικής εξέγερσης, να χρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο
πρόσχημα του “επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος”, για να
δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της
αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι Αμερικάνοι και η χούντα είχαν
από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλλουν ύστερα από την παταγώδη
αποτυχία της χουντομαρκεζινικής προσπάθειας καθήλωσης και εκτόνωσης της
λαϊκής πάλης». 



Ποια είναι η αλήθεια; Πράγματι η «εξέγερση»
έγινε από προβοκάτορες, αλλά όχι της ΚΥΠ. Επρόκειτο για αριστεριστές,
επίστρατους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Το σοβιετόδουλο ΚΚΕ δεν
συμμετείχε στο πανηγύρι του αμερικανοκομμουνισμού, αλλά όταν είδε –μετά
τη μεταπολίτευση- ότι γίνεται… μύθος του σάπιου καθεστώτος έσπευσε να
το υιοθετήσει και να το παρουσιάσει ως δικό του… κατόρθωμα. Μάλιστα,
μαζί με το μύθο υιοθέτησε και μερικά πρόσωπα-σύμβολά του, όπως την
Δαμανάκη, τον Ανδρουλάκη κ.α., οι οποίοι το 1973 ήταν σε αριστερίστικες
οργανώσεις. Βέβαια, εδώ και πολλά χρόνια, τα πρόσωπα-σύμβολα του τότε
την κοπάνησαν από το ΚΚΕ. Τυχαίο; Δε νομίζω!




Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική: Κατ’ αρχήν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ανέτρεψε καμμία χούντα! Σκοπίμως κατά την γνώμη μου (κι όχι μόνο την δική μου) αποσιωπείται, ότι η χώρα μετά από την παραίτηση των Απριλιανών, τον Οκτώβριο του 1973, είχε πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Σπύρο Μαρκεζίνη, που μοναδικό σκοπό της είχε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, άρα επαναφορά της δημοκρατίας. Αυτό που πέτυχε στην ουσία η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν να ανατραπεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση μια εβδομάδα αργότερα (25 Νοεμβρίου) από τον ταξίαρχο Ιωαννίδη και να εγκαθιδρυθεί μια δεύτερη δικτατορία που κράτησε 8 ακόμα μήνες! Ψεύδος πρώτο, λοιπόν. Και δεν αποτελεί τιμή για το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, να στηρίζεται σε ψεύδη για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. 





Υπάρχει όμως και δεύτερο, μεγαλύτερο, ψεύδος στην ιστορία, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Νεκροί του Πολυτεχνείου»! Επειδή η Ιστορία είναι πάρα πολύ δύσκολη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, θα πρέπει ο καθένας ο οποίος εκφράζει γνώμη και θέση πάνω σε αυτά, να παραθέτει και κάποια αντικειμενικά στοιχεία ως απόδειξη των ισχυρισμών του. Εγώ θα παραθέσω μερικά:



Πρώτον: Πόρισμα Τσεβά (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Ένα από τα πρώτα «μελήματα» της κυβερνήσεως Καραμανλή, ήταν να διερευνήσει την υπόθεση Πολυτεχνείου. Τον Σεπτέμβριο του 1974, αναθέτει στον γνωστό σε όλους μας εισαγγελέα Τσεβά, να συντάξει ένα πόρισμα, σχετικό με τα γεγονότα. Τα αποτελέσματα του Πορίσματος παραδίδονται στις 14 Οκτωβρίου 1974. Αφού χωρίζει τους νεκρούς σε 4 κατηγορίες (ούτε ένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου), καταλήγει: «Ονόματα νεκρών 46 και 59, αντιστοίχως, περιήλθαν εις χείρας μου και απετέλεσαν αντικείμενον ειδικής, επισταμένης και αγωνιώδους ερεύνης. Αμφότεροι εκυκλοφόρησαν το πρώτον εις την αλλοδαπήν και ο εις εξ αυτών επιμέλεια πολλών γνωστών Ελλήνων, εις το εξωτερικόν κατά την εποχήν της Δικτατορίας ευρισκομένων. Είναι αμφότεροι ελλιπείς κατά τα στοιχεία των και η επ’ αυτών έρευνα εις ουδέν το συγκεκριμένον απέληξε ... Παραμένει βεβαίως πάντοτε το ερώτημα: Τι εγένοντο τα πτώματα των νεκρών τούτων και διατί οι οικείοι των εξακολουθητικώς σιωπούν;» Δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.






Δεύτερον: Πόρισμα Σαμπάνη (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Επειδή έως το 1981, παρά τις φιλοτιμότατες προσπάθειες της «Δεξιάς», δεν κατέστη δυνατόν να «αποκατασταθούν» οι «νεκροί του Πολυτεχνείου», η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επαναφέρει το θέμα, αναθέτοντας στον Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Σαμπάνη να τους «αποκαταστήσει». Να σημειωθεί εδώ προς άρση τυχόν υποκειμενικότητας, ότι ο κ. Σαμπάνης είχε διωχθεί από το Απριλιανό καθεστώς και επαναφερθεί στο σώμα μετά την Μεταπολίτευση. Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή πραγματικός καταπέλτης εναντίον του ψεύδους: Κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου! 12 νεκροί εκτός του Πολυτεχνείου χωρίς να αποδεικνύεται η σχέση τους με την εξέγερση. Δώδεκα άτυχοι συμπατριώτες μας που έχασαν την ζωή τους την ταραγμένη εκείνη περίοδο. Που να ήξεραν ότι ο θάνατός τους θα ηρωοποιούσε κι άλλους χωρίς να το αξίζουν, μόνο κι μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι «αντιστασιακά εύσημα» και να χτίσουν πολιτικές καριέρες! Όπως προκύπτει από τον λεπτομερέστατο πίνακα, ο αριθμός των νεκρών, η ταυτότητά τους, αλλά και ο τρόπος και τόπος του θανάτου τους, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με αυτά που «διδαχθήκαμε» επιμόνως, όσοι είχαμε την ατυχία να φοιτούμε στο σχολείο την δεκαετία του ‘80! Να θυμίσω εδώ, ότι ο αριθμός των «νεκρών του Πολυτεχνείου» ανεβοκατέβαινε κάθε σχολική χρονιά, ανάλογα με τις διαθέσεις του πολιτικού κατεστημένου.





Τρίτον: Αναφορά Συγκλήτου Πολυτεχνείου (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Με την υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κατά τα γεγονότα Κ. Κονοφάγος κατέθεσε ως μάρτυς στις 20/1/1975, στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» (1982), με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.


Νομίζω ότι τα προηγούμενα τρία παραδείγματα είναι τρανταχτές αποδείξεις για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Δυστυχώς, το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, στηρίχθηκε πάνω σε τέτοια ψεύδη επιχειρώντας να φτιάξει τους ήρωες του με σκοπό να εδραιωθεί. Κι επειδή ακριβώς δεν είναι το μοναδικό, βλέπουμε όλοι σήμερα τα αποτελέσματά του. Μια ματιά στις καριέρες των «αντιστασιακών φοιτητών» πείθει και τον πιο δύσπιστο.





Ας δούμε και την γνώμη του ΚΚΕ (την τότε γνώμη βεβαίως), μια και αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές και τιμώντες της επετείου: «Παρά τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης, καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ [...] με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις». Φοιτητικό φυλλάδιο του ΚΚΕ «Πανσπουδαστική», τεύχος 8, Φεβρουάριος, 1974. Κατά την γνώμη τους, δηλαδή, η ΚΥΠ ευθύνεται για την εξέγερση. Διαψεύσθηκε αργότερα, αλλά είναι γνωστές «μανούλες» στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης οι κομμουνιστές, όταν τους συμφέρει!



Χαρακτηριστικότατο περιστατικό για το γελοίο της υποθέσεως «νεκροί του Πολυτεχνείου» αποτελεί η υπόθεση της «Ηλένιας» (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Απεκαλύφθη, όμως, νωρίς το ψεύδος, δείχνοντας έτσι την βιασύνη του πολιτικού κόσμου της Μεταπολίτευσης, να εφεύρει τους ήρωες του. Η Νεοζηλανδή Νάνσι Κρίντλαντ όμως τους πήρε χαμπάρι έγκαιρα. Το γνωστό τότε φωτομοντέλο της φωτογραφίας, παρουσιάστηκε ως νεκρή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου από τον Γιάννη Ηλιόπουλο, μαθητή της Ηλεκτρονικής σχολής ισχυριζόμενος ότι ήταν το κορίτσι του και λεγόταν «Ηλένια». Η απάτη αποκαλύφθηκε σύντομα και ο νεαρός τιμωρήθηκε με 8μηνη φυλάκιση. Βέβαια το πολιτικό κατεστημένο είχε προλάβει να τιμήσει την «νεκρή φοιτήτρια» μιας και το όνομά της εκφωνήθηκε πρώτο στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου και είχε ακόμα την τύχη να της κατατεθεί στεφάνι από την δακρύζουσα και γονυκλινή σύζυγο του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Ιωάννα Τσάτσου. Έτσι «στο πόδι» έστηναν το Μύθο του Πολυτεχνείου.





Βέβαια αυτά, θάφτηκαν στο χρονοντούλαπο ώστε να εξυπηρετηθούν οι σκοποί, που ανέφερα προηγουμένως και αποτελούν την προσωπική μου και όχι μόνο, εκτίμηση. Όπως και οι συντάξεις για τις οικογένειες των «θυμάτων» του Πολυτεχνείου, που πρόσφερε γενναιόδωρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με διαταγή του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Μαγκάκη. Ακόμα περιμένουν τους ανύπαρκτους δικαιούχους τους. 









ΠΗΓΗ











- Τα θύματα είναι απροσδιόριστης ηλικίας, και αγνοούν τον θάνατό τους. Οι σωροί τους παραμένουν άταφοι επί χρόνια, στα πεζοδρόμια της Πατησίων, όπου τους πέταξαν υπάλληλοι της Αμερικάνικης πρεσβείας.


— Εικάζεται ότι πρόκειται για τους νεαρούς υπερήλικες, Κώστα Λαλιώτη και Μαρία Δαμανάκη, αγνώστων λοιπών στοιχείων.



— Παρακαλούνται όσοι τους γνωρίζουν, να τους ενημερώσουν, προκειμένου να μετοικίσουν σε ένα από τα νεκροταφεία ή να πάνε σε ένα αποτεφρωτήριο του κυρίου Μπαμπούλα, διότι είναι σε αποσύνθεση και μαζεύονται μύγες!!!!



ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ….









ΝΑ
ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ... ΗΤΑΝ ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΠΟ
ΒΟΛΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ...!
!

"ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ"...


Να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...




Οι στίχοι είναι του Ιρλανδού ποιητή Brendan Behan (1923 – 1964) )
και μεταφράστηκε από το Βασίλη Ρώτα. Μελοποιήθηκε στο Παρίσι από το Μίκη
Θεοδωράκη, τον Οκτώβρη του 1961



Το 1962 ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά
με την ερμηνεία της Ντόρας Γιαννακοπούλου και το Δημήτρη Φάμπα στην
κιθάρα. Έγινε παγκοσμίως γνωστό με την ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη
στο δίσκο “Ενας Ομηρος’’ που κυκλοφόρησε 10 χρόνια αργότερα.



Ιστορική
αναφοράΤο τραγούδι δεν αναφέρεται μόνο στη Βρετανική κατοχή των
Ιρλανδών αλλά, κυρίως, στην εμφύλια διαμάχη που ακολούθησε μετά την
αυτονομία της Ιρλανδίας. Γι’ αυτό και ο αρχικός στίχος ήταν “σκοτώσαν οι
δικοί μας το γελαστό παιδί”, αφού το “γελαστό παιδί” σκοτώθηκε από
σφαίρα συμπατριώτη του Ιρλανδού και όχι από “βόλι Εγγλέζου”.
Το
τραγούδι, δηλαδή, είναι ένας θρήνος των συμπολεμιστών του, γιατί το
γελαστό παιδί δεν πέθανε τιμημένα στη φυλακή από απεργίας πείνας ή από
βόλι των Εγγλέζων, αλλά από το “άτιμο βόλι” των ομοεθνών του Ιρλανδών
(εμφύλιος πόλεμος).


ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ,ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ;;;; 

ΠΗΓΗ









      Με το δήθεν
«έπος» του Πολυτεχνείου θα ασχοληθούμε σήμερα («λόγω της ημέρας»)
αγαπητοί αναγνώστες. Δηλαδή, με την μεγαλύτερη απάτη της νεοελληνικής
ιστορίας. Μια απάτη που την φούσκωσαν κάποιοι επιτήδειοι μετά το ’74,
ξεφούσκωνε όμως χρόνο με τον χρόνο κι έχει πλέον στις ημέρες μας
απαξιωθεί πλήρως. Ήταν επόμενο. Βλέπετε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…
Να δούμε ποια ήσαν τα πραγματικά γεγονότα. Την 1η Ιουλίου
1973, κατηργήθη δια λαϊκού δημοψηφίσματος η Βασιλεία και πρώτος
πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε ο Γ. Παπαδόπουλος. Την 8ηΟκτωβρίου,
του ιδίου έτους, διορίσθηκε πρωθυπουργός ο παλαιός πολιτικός Σπύρος
Μαρκεζίνης, ο οποίος σχημάτισε προσωρινή πολιτική κυβέρνηση, με σκοπό
την διενέργεια εκλογών στο άμεσο μέλλον. Από την 8η Οκτωβρίου,
λοιπόν, και μετέπειτα ουδείς στρατιωτικός συμμετέχει πλέον στην
κυβέρνηση, ενώ παύει και η ισχύς του στρατιωτικού νόμου. Άρα, λοιπόν,
δεν υπήρξε καμία δικτατορία, εναντίον της οποίας εξεγέρθηκαν «τα παιδιά
του Πολυτεχνείου». Γιατί, όμως, εξεγέρθηκαν;
Για να
καταλάβουμε τους πραγματικούς λόγους της εξεγέρσεως, θα πρέπει να
ψάξουμε αλλού, κι όχι στην «καταπίεση» των νέων από την «δικτατορία»,
που κι αν υπήρξε στο παρελθόν εκείνη την περίοδο είχε χαλαρώσει κατά
πολύ. Αφού, λοιπόν, δεν υπήρχε καμιά αιτία προερχομένη από την εσωτερική
πολιτική της κυβερνήσεως, θα πρέπει να εξετάσουμε την εξωτερική της
πολιτική.
Παρά τα περί
του αντιθέτου διαδιδόμενα, οι Αμερικανοί –«προστάτες» και «σύμμαχοι»
τότε και τώρα της Ελλάδος- δεν υποστήριξαν ούτε την Επανάσταση της 21ης Απριλίου,
ούτε το καθεστώς που προέκυψε απ’ αυτήν. Ο λόγος είναι απλός: οι
Αμερικανοί, όπως άλλωστε όλες οι μεγάλες δυνάμεις της σύγχρονης εποχής,
προτιμούν να υπάρχει «δημοκρατία» στα κράτη που ελέγχουν, διότι δια της
«δημοκρατίας» μπορούν να συνεχίζουν να τα ελέγχουν. Κι αν κάποια στιγμή ο
οποιοσδήποτε «δημοκρατικός» κυβερνήτης τους κάνει νερά, μπορούν
πανεύκολα να τον «συμμορφώσουν» δια της αντιπολιτεύσεως, των ΜΜΕ, των
συνδικάτων, ακόμα δε και των παραγόντων του ιδικού του κόμματος. Ας
θυμηθούμε τι έγινε προσφάτως στην περίπτωση του Κ. Καραμανλή (του
νεωτέρου) και που κατέληξε το άνοιγμά του προς την Ρωσσία. Αντιθέτως, μ’
έναν «δικτάτορα» στο τιμόνι της χώρας, η «προστάτιδα δύναμη» δεν ξέρει
τι θα της ξημερώσει.
Το σίγουρο είναι, πως το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου
1967 βρήκε τους Αμερικανούς («Αμερικανοσιωνιστάς», επί το ακριβέστερον)
αιφνιδιασμένους. Πιάστηκαν στον ύπνο! Άλλα περίμεναν κι άλλα τους
προέκυψαν. Είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο, ότι με παρέμβαση των
Αμερικανών το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και ο τότε βασιλεύς είχαν
συμφωνήσει στην κήρυξη μιας δικτατορίας από ελεγχομένους ανωτάτους
αξιωματικούς (η περιβόητη «χούντα των στρατηγών»), η οποία θα είχε
σύντομο βίο, στην διάρκεια του οποίου θα επανέφερε την κατάσταση στην
«ομαλότητα» και εν συνεχεία θα παρέδιδε την εξουσία στους «νομίμους
κατόχους» της. Εδώ, όμως, αντί για τους ελεγχομένους στρατηγούς τους
προέκυψαν οι ανεξέλεγκτοι συνταγματάρχες!
Προκειμένου,
όμως, να αποφύγουν τα χειρότερα –δηλαδή να χάσουν για πάντα την επιρροή
τους στην Ελλάδα- οι Αμερικανοσιωνισταί ακολούθησαν την πολιτική του
«βλέποντας και κάνοντας». Έτσι, απέρριψαν προτάσεις πολιτικών περί
αποκαταστάσεως της «δημοκρατικής νομιμότητος» από τον 6ο Στόλο
και άρχισαν να δουλεύουν υπογείως. Η πρώτη απόπειρα ανατροπής
Παπαδοπούλου έλαβε χώρα στα τέλη του 1967, με αφορμή την παρουσία της
ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο. Η ελληνο-τουρκική κρίση του ’67
παρουσιάζει καταπληκτικές ομοιότητες με αυτήν του ’74! Μόνο που τότε ο
Γ. Παπαδόπουλος δεν έπεσε στην παγίδα και με κατάλληλους διπλωματικούς
χειρισμούς απέφυγε τον πόλεμο και την εθνική ταπείνωση που μας ετοίμαζαν
οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας, αλλά και την ανατροπή του. Η δεύτερη
απόπειρα έγινε με το βασιλικό κίνημα, αλλά απέτυχε κι αυτή. Την ιδία
τύχη είχε και η τρίτη απόπειρα, το επόμενο έτος (1968), όταν ο
Παναγούλης αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Γ. Παπαδόπουλο. Εδώ θα ανοίξω
μια παρένθεση. Ο Αλέκος Παναγούλης, παλικάρι πραγματικό, αγνός ιδεολόγος
και ίσως ο μόνος αληθινός αντιστασιακός, έγινε πιστεύω άθελά του όργανο
των Αμερικανοσιωνιστών, που τον δολοφόνησαν την 1η Μαΐου του
’75 –επισήμως επρόκειτο για «τροχαίο ατύχημα»- γιατί προφανώς είχε
αντιληφθεί ποιοι και γιατί τον χρησιμοποίησαν και απειλούσε με
αποκαλύψεις. Εδώ κλείνει η παρένθεση. Τρία στα τρία, λοιπόν! Τρεις
απόπειρες, τρεις αποτυχίες! Είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως: δύσκολα
τα βάζει κανείς μ’ έναν «δικτάτορα»…



Την 15η Ιανουαρίου
1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά για πρώτη φορά τα επιτρεπόμενα όρια: Με
επιστολή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ αρνείται την δωρεάν στρατιωτική
βοήθεια, για λόγους εθνικής υπερηφανείας! Άλλωστε, η Ελλάς δεν είχε
πλέον κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς με μια συνετή και έντιμη
διαχείριση (κανένας δεν έκλεβε!) η Επανάσταση πέτυχε ένα «οικονομικό
θαύμα», όπως το χαρακτήρισαν οι πάντες. Επίσης, ο Γ. Παπαδόπουλος είχε
σκοπό να ξεκινήσει σύντομα την άντληση του «μαύρου χρυσού», των
πετρελαίων που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδος μας. Και βέβαια, η παροχή
δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας προς τα διάφορα κράτη, ήταν η εγγύηση της
υποταγής των. Η ιστορική επιστολή Παπαδοπούλου, με την οποία η Ελλάς
έσπασε τα δεσμά της, είναι η ακόλουθη: «Η
κυβέρνησις απεφάσισεν όπως δηλώσει εις την κυβέρνησιν των Ηνωμένων
Πολιτειών, ότι παραιτείται του λοιπού, αρχής γενομένης από του τρέχοντος
έτους, της παρεχομένης υπό των Ηνωμένων Πολιτειών, δωρεάν στρατιωτικής
βοηθείας»
 (πηγή: εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» της 16ης Ιανουαρίου
1973, υπό τον πρωτοσέλιδο κεντρικό τίτλο: «Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΗΤΗΘΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΒΟΗΘΕΙΑΣ – Επιστολή του κ. Γ. Παπαδοπούλου προς τον Πρόεδρον Νίξον»).



Τον Οκτώβριο
του 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά τα «όρια» κατά πολύ. Αρνείται στους
Αμερικανοσιωνιστάς την χρήση της βάσεως της Σούδας προς βοήθεια των
Ισραηλινών σιωνιστών στον πόλεμο με τους Άραβες. Δεν πάει άλλο! Οι
εβραιοαμερικανοί αποφασίζουν την άμεση ανατροπή του! Όλως «τυχαίως»,
έναν μήνα αργότερα, ξεσπούν τα γνωστά γεγονότα. Η συνταγή της φοιτητικής
εξεγέρσεως είναι δοκιμασμένη και στο παρελθόν. Το 1968, όταν ο
Στρατηγός Ντε Γκωλ συγκρούστηκε με τους Αμερικανοσιωνιστές, του έστησαν
τον διαβόητο «κόκκινο Μάη του ‘68», με τους Κον (Κοέν) Μπεντίτ και
συντροφία να κραυγάζουν εν χορώ «είμαστε όλοι εβραίοι» και να σπέρνουν
την καταστροφή και το χάος.




















 Όλα,
λοιπόν, άρχισαν στις 14 Νοεμβρίου, με μια εντελώς απροσδόκητη κατάληψη
του Πολυτεχνείου από ελαχίστους φοιτητάς, με αφορμή τις αναβολές
στρατεύσεως. Δυστυχώς, οι πολιτικάντηδες της κυβερνήσεως Μαρκεζίνη
κωλυσιέργησαν και δεν έστειλαν αμέσως την Αστυνομία να πετάξει έξω τους
ταραξίες, για να φανούν «δημοκράτες». Έτσι, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή
που υπήρξε, μπαίνουν μέσα στο Πολυτεχνείο κάθε είδους πράκτορες, αλλά
και αριστερίστικα, αναρχικά και κακοποιά στοιχεία. Αυτοί οι τελευταίοι
καμία διαφορά δεν έχουν με τα αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία του σήμερα,
που καίνε κάθε λίγο και λιγάκι την Αθήνα και το εθνικό μας σύμβολο.
Αυτοί, οι «γνωστοί-άγνωστοι», είναι τα μόνα γνήσια τέκνα των «παιδιών»
της «γενιάς του Πολυτεχνείου» και οι μόνοι που δικαιούνται να εορτάζουν
την επέτειο, με τον γνωστό «εκρηκτικό» τους τρόπο. Από εκεί κι έπειτα, η
επέμβαση έγινε πολύ καθυστερημένα, με τις γνωστές συνέπειες. Ωστόσο,
και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  δεν υπήρξαν νεκροί μέσα εις τον
χώρο του Πολυτεχνείου, παρά μόνον κάποιοι ολίγοι εκτός αυτού,
φονευθέντες ως επί το πλείστον από αδέσποτες σφαίρες και εξοστρακισμούς,
είτε από προβοκάτορες που έδρασαν μέσα στην αναμπουμπούλα. Ο μικρός
αριθμός των θυμάτων, αλλά και οι συνθήκες θανάτου των, δεν βόλευαν την
μεταπολιτευτική μαρξιστική προπαγάνδα, η οποία ευρισκόμενη σε
πτωματολογικό παροξυσμό έκανε λόγο για… εκατοντάδες, ακόμα και… χιλιάδες
νεκρούς. Θα μείνουν στην ιστορία οι κωμικοτραγικές… εκσκαφές που έκανε
στο νεκροταφείο Ζωγράφου ο τότε δήμαρχος, Δ. Μπέης, προκειμένου να βρει
τους… ομαδικούς τάφους των «νεκρών του Πολυτεχνείου». Όμως, άνθρακες ο…
θησαυρός!

Είναι
γεγονός, ότι αυτοί που σήμερον εμφανίζονται ως «πρωτοπόροι» και
«καθοδηγητές» της εξεγέρσεως, δηλαδή οι κομμουνιστές, όχι μόνον απείχαν
από το Πολυτεχνείο, αλλά το κατήγγειλαν κιόλας! Έγραφε τότε το υπ’
αριθμόν 8 τεύχος της «Πανσπουδαστικής», οργάνου της φοιτητικής νεολαίας
του ΚΚΕ: «Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του
Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου προβοκατόρων της
ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη-Καραγιαννόπουλου,
με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας,
γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις
συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και
με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας
μεμονωμένης εξτρεμιστικής αναρχικής εξέγερσης, να χρησιμοποιήσουν το
χιλιοτριμμένο πρόσχημα του “επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος”, για
να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα
της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι Αμερικάνοι και η χούντα
είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλλουν ύστερα από την παταγώδη
αποτυχία της χουντομαρκεζινικής προσπάθειας καθήλωσης και εκτόνωσης της
λαϊκής πάλης»
. Εμείς εδώ μιλάμε με ντοκουμέντα, κι όχι με… τρίχες.
Ας διαψεύσει, αν τολμάει, το παραπάνω δημοσίευμα το ΚΚΕ, κι ας δώσει στη
δημοσιότητα το φύλλο της συγκεκριμένης εφημερίδος, που σίγουρα υπάρχει
στο αρχείο του. Κουκουέδες, ιδού η Ρόδος!

Την ίδια
περίοδο, ο Μπάμπης Δρακόπουλος, στέλεχος του τότε ΚΚΕ εσωτερικού,
πολιτικού προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε για τα γεγονότα: «Η εξέλιξη
στον τόπο μας έχει περιέλθει σε λεπτό σημείο. Παράλληλα, στο ευρύτερο
δημοκρατικό κίνημα που αξιώνει την είσοδο στη δημοκρατική ομαλότητα,
σκοτεινές δυνάμεις εργάζονται για να φράξουν το δρόμο προς την
κατεύθυνση αυτή και οργανώνουν προκλήσεις για να δικαιολογήσουν την
επιβολή στρατοκρατικών μέτρων»
 (πηγή: «Ελευθεροτυπία» της 28ης Νοεμβρίου
2004, σελίς 54). «Σκοτεινές δυνάμεις», λοιπόν, εκπροσωπούσαν οι «ήρωες»
του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τους «ανανεωτές» της αριστεράς. Συμφωνούμε
απολύτως!

Κόσμος και
κοσμάκης πέρασε εκείνες τις ημέρες από το Πολυτεχνείο. Ήταν μοναδική
ευκαιρία για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και ασυδοσίας, για… καμάκι και…
χαβαλέ. Τυχεροί, όμως, στάθηκαν όσοι εγκλωβίστηκαν στον χώρο την
τελευταία ημέρα. Τυχεροί, γιατί εκμεταλλευόμενοι τον εγκλωβισμό τους
έφτιαξαν μετά λαμπρή πολιτική καριέρα. Είναι κάποιοι που εμφανίζονται
στα φιλμ αρχείου με γένια και μαλλιά, και με υψωμένες τις γροθιές, αυτοί
που κυβέρνησαν εν συνεχεία την Ελλάδα και την κυβερνούν ακόμα. Μερικά
τρανταχτά παραδείγματα: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Ανδρουλάκης, Παπουτσής,
Τζουμάκας, Λαζαρίδης (σήμερα εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Α. Σαμαρά)
κ.λπ., ενώ πάμπολλοι εισχώρησαν στα ΜΜΕ και σήμερα είναι πρωτοκλασάτα
στελέχη της καθυποτάξεως των Ελλήνων. Τα αποτελέσματά τους, τα είδαμε
όλοι. Παρέλαβαν το 1974 μηδενικό εξωτερικό χρέος και μια οικονομία σε
έναν πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ανοδικό καλπασμό αναπτύξεως. Μια
χώρα νοικοκυρεμένη, με ευημερούντες πολίτες. Και πως την κατήντησαν;
Αφού διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την καταχρέωσαν στους
διεθνείς τοκογλύφους, κι αφού προηγουμένως είχαν φάει ότι μπορούσε να
φαγωθεί, μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ και στους διεθνείς
τοκογλύφους. Κι έχουν και το θράσος να ομιλούν για τους «αγώνες» και τα
«οράματά» τους, αυτοί ακριβώς που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της δυστυχίας
μας!








Ποια,
λοιπόν, σκοπιμότητα εξυπηρετεί ο μύθος του Πολυτεχνείου και τα ψεύτικα
δάκρυα στην μνήμη ανύπαρκτων «ηρωικών» νεκρών; Η απάντηση είναι απλή: με
τον μύθο του Πολυτεχνείου η αριστερά στέριωσε την ιδεολογική της
κυριαρχία στην ελληνική κοινωνία. Επειδή δε η αριστερά στερείται
αληθινών ηρώων, προβάλει τους ψεύτικους! Ωστόσο, 39 χρόνια μετά, ο μύθος
καταρρέει. Η προσέλευση γίνεται χρόνο με τον χρόνο ολοένα και
μικρότερη. Κι αν δεν ήταν η υποχρεωτική προσέλευση των μαθητών, ακόμα
και των δημοτικών σχολείων, θα φαινόταν η γύμνια του πανηγυριού σε όλο
της το θλιβερό μεγαλείο. Και εφέτος, λοιπόν, το αυθόρμητο συναίσθημα της
συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού στην θέα του πανηγυριού, είναι είτε
πλήρης αδιαφορία, είτε οργή και αηδία. Επιπλέον, τα πράγματα άλλαξαν.
Τώρα υπάρχει μέσα στη βουλή και στο λαό ένα κόμμα που περιφρονεί το μύθο
τους, δεν τους φοβάται και αμφισβητεί ευθέως τις κατεστημένες αλήθειες
που μέχρι προσφάτως εθεωρούντο δεδομένες. Κι όσο η Χρυσή Αυγή του
Ελληνισμού δυναμώνει, τόσο οι μύθοι της αριστεράς θα ξεθωριάζουν, μέχρι
που να έρθει η στιγμή –κι αυτό θα γίνει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι
περιμένουμε- που θα ξεθεμελιωθούν εκ βάθρων και θα λάμψει η ελληνική
αλήθεια!

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός






Όλγα Τρέμη, πρώην μέλος της ΚΝΕ συμμετείχε στο Πολυτεχνείο!!!!

Δείτε και την υπόλοιπη σοκαριστική λίστα και θα βγάλετε συμπέρασμα!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΝ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΑΝΙΑ
ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΑΣ ΚΙΤΣΟΥ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ,
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ
ΛΙΑΡΕΛΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ,
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ
ΚΝΕ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΙΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΠΡΩΗΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ,ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (ΚΝΕ),
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΟΣΕ(ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ),ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΟΓΛΟΥ ΠΡΩΗΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΡΙΤΖΗΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ
ΚΝΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΠΡΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ,
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΜΕΓΚΡΕΛΗΣ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 

πηγή





1973. Το ερώτημά μου των τελευταίων 15 περίπου ετών παραμένει. Ως πότε θα συνεχίσουμε να εορτάζουμε αυτή την επέτειο?

Τι ακριβώς θυμίζουμε στους εαυτούς μας κάθε χρόνο; Το πως μπορεί κάποιος να το παίζει επαναστάτης για να γίνει μετά χαλίφης στη θέση του χαλίφη καπηλευόμενους τους αγώνες άλλων; Το πως κάποιος από αντιεξουσιαστής μεταμορφώνεται (ή αποκαλύπτεται) στο χειρότερο εξουσιαστή;

Η Μαρία Δαμανάκη του “εδώ πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο” εξασφάλισε μια πολιτική καριέρα. Από τον ενιαίο και μη Συνασπισμό, στο ΠΑΣΟΚ που έστελνε στο ειδικό δικαστήριο απολαμβάνοντας πάντα βέβαια τα βουλευτικά αριστερά λαϊκά προνόμια. Δε θα εκπλαγώ αν τη δω μαζί με το Σαμαρά κάποια στιγμή. Το “έξω από την Ευρώπη” μετουσιώθηκε στην ανάπαυση των όμορφων Βρυξελλών με μερικές αρκετές χιλιάδες ευρώ εισόδημα το μήνα και την υπεράσπιση του ευρωμάρκου.

Και όχι μόνο. Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ψευδο-αριστεράς είτε εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία τους στο Πολυτεχνείο είτε βαπτίστηκαν σε μια βραδιά αντιστασιακοί ώστε να εξαργυρώσουν την πολιτική τους επιταγή με μια θέση στην εξουσία. Πόσες φορές δεν τους ακούσαμε να αυτοδιαφημίζουν το ξύλο που έφαγαν – αν έφαγαν όλοι – σε τηλεοπτικά πάνελ. Γιατί ξύλο σίγουρα έπεσε αλλά το έφαγαν τα κορόιδα.

Το “πολυτεχνείο” λοιπόν μετετράπη σε φετίχ και πολιτικό διαβατήριο. Πώς είναι το lower στα αγγλικά; Κάτι αντίστοιχο.

Αυτό πάλι το “ρημαδοτανκ” αποτέλεσε το σημείο κατατεθέν και το άλλοθι των μετέπειτα εγκλημάτων των καθεστώτων που ακολούθησαν. Χώρια το γεγονός ότι αποτελούσε το μόνιμο πονοκέφαλο της πρωτεύουσας στο ετήσιο ραντεβού της με τη λεηλασία και τον εμπρησμό.

Το τανκ δεν έριξε μια απλή πόρτα. Το τανκ άνοιξε την κερκόπορτα από την οποία η ανομία, η ανηθικότητα, το αεριτζιδιλίκι και ότι αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς, εισχώρησαν και κατηύθυναν την πορεία αυτής της χώρας από το 1974 και μετά.

Αν δεν υπήρχε αυτό το τανκ, σήμερα δε θα μας βασάνιζε καμία Ρεπούση, κανένας Μπίστης, Τατσόπουλος και ούτε θα είχαμε ποτέ το…φοβερό αντιεξουσιαστή στην εξουσία και νυν καθηγητή του Χάρβαρντ Γιώργο Παπανδρέου.

Μια ολόκληρη γενιά τυχοδιωκτών πέρασε πάνω από την πεσμένη πόρτα και κατόπιν κυριάρχησε στην Ελλάδα. Γνωρίζουν δε πολύ καλά πως και γιατί έπεσε η χούντα αλλά αυτοί είχαν ανάγκη να το πάρουν πάνω τους ώστε να το προβάλλουν αργότερα.

Οι πραγματικοί ρομαντικοί εξεγερθέντες εκείνων των ημερών επειδή διέθεταν αξιοπρέπεια και αγνό ιδεαλισμό δεν καταδέχθηκαν να ανταλλάξουν τον αγώνα τους με μια θέση στο σύστημα. Δεν το σκέφτηκαν καν. Αυτό όμως δυστυχώς όσο κι αν τους τιμά δεν τους προσφέρει απαλλαγή από την ιστορική τους ευθύνη να μην αφήσουν κανένα να καπηλευθεί το λαϊκό κίνημα του 1973 με αποτέλεσμα τη σημερινή καταστροφή της χώρας.

Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με ένα νέο αλλά ανόθευτο λαϊκό κίνημα που πραγματικά θα απελευθερώσει αυτό τον ιδιότροπο αλλά ιστορικό υπερήφανο λαό από τα σύγχρονα δεσμά του.

Στρατής Μαζίδης  
 freepen



Αυτά είναι μερικά από τα φυντάνια που έβγαλε το πολυτεχνείο 

Ο επίλογος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν σίγουρο πως
θα σηματοδοτούσε την αρχή για τη νέα εποχή στην οποία εισερχόταν η χώρα: Τη
Μεταπολίτευση που κατέστεψς την Πατρίδα μας.  Ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών,που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα έχουν ασχοληθεί με την άσκηση της κρατικής
εξουσίας και έχουν λάβει δημόσια αξιώματα και πακτωλό χρημάτων από τν Ελληνικό Λαό!!!

Μαρία Δαμανάκη




Ανέπτυξε δραστηριότητα εντός της Αριστεράς,
στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Μέλος της ΚΝΕ, έλαβε μέρος στον
αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν η φωνή πίσω από το ραδιοφωνικό σταθμό του
Πολυτεχνείου που επαναλάμβανε το «Εδώ Πολυτεχνείο».  Μετά την πτώση της χούντας εξελέγη βουλευτής, αρχικά
του Κ.Κ.Ε. και εν συνεχεία με τον Συνασπισμό. Το 1991 έγινε πρόεδρος του ΣΥΝ και
ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Μετέπειτα προσχώρησε στο
ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε βουλευτής. Σήμερα είναι Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή
Επιτροπή με τεράστιες αποδοχές..!!!





Λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό του «έπους» του Πολυτεχνείου. Το «έπος» που
δημιούργησε εντελώς κατά λάθος μια «ηρωίδα», τη Μαρία Δαμανάκη, της οποίας ο
ηρωισμός συνίσταται στην εκφώνηση – από το ραδιόφωνο των φοιτητών – των
συνθημάτων και των ανακοινώσεων της συντονιστικής επιτροπής. Του «έπους» που
έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς, να μας φορτωθούν στην πλάτη ως «πολιτικοί» 

Για τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Κώστα
Λαλιώτη και τον Στέφανο Τζουμάκα και άλλα «ηγετικά στελέχη της εξέγερσης» , ο
δρόμος προς τη Βουλή, την πολιτική σκηνή, το πολιτικό παρασκήνιο και την εν
γένει ελληνική πολιτική αθλιότητα, ξεκινάει από κει.

Η σημερινή
ιδεολογική, ηθική και οικονομική εξαθλίωση της χώρας όπως και η επικίνδυνη
διαιώνιση του διχασμού του λαού μετά την «μεταπολίτευση» , είναι η απόρροια ενός
μεγενθυμένου μύθου που έχτισε η αριστερά και η ρηχή και ασπόνδυλη αστική τάξη
που δημιουργήθηκε μετά την μεταπολίτευση από αστικοποιημένους αγρότες αποφοίτους
μέσης εκπαίδευσης.

Η νέα αυτή τάξη των αγροτοαστών,
διεκδίκησε δυναμικά την εξουσία, δημιούργησε τους μύθους της και βρήκε την
πολιτική της έκφραση μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου είναι
οι αγροτοαστοί της μεταπολίτευσης, η γενιά του βλαχομπαρόκ, της άκρατης
χυδαιότητας, της υπερβολής, των «πολιτιστικών κέντρων» της παραλιακής, της
διαφθοράς, της έλλειψης ιδανικών, του ανθελληνισμού, του βαλκανοποιημένου
διεθνισμού, της τριτοκοσμοποίησης της χώρας.

Είναι η γενιά
που στο όνομα του χυδαίου κέρδους έφερε τις στρατιές των λαθρομεταναστών στην
Ελλάδα, είναι η γενιά των ΜΚΟ και του ψευτοψυχοπονιάρικού ανθρωπισμού με τα
χρήματα των άλλων. Είναι η σάπια γενιά που κατέστρεψε την Ελλάδα και που σήμερα,
μέσα από την «εκλογική νίκη» της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν από κοινού την
πορεία προς την πλήρη καταστροφή, όπως εξάλλου έκαναν τα τελευταία 40
χρόνια!

Θέλετε αλήθειες για το Πολυτεχνείο; Ιδού μια δια στόματος ενός
από του πρωταγωνιστές του.
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ:

«Η γιορτή του
Πολυτεχνείου, λοιπόν, δεν έχει καμία ιστορική αντιστοίχηση με τα πραγματικά
γεγονότα. Υπήρξε καθαρά καθεστωτικό σύμβολο και για ένα λόγο ακόμα: Σηματοδοτεί
μια περίοδο, όπου οι «ηττημένοι» του Εμφύλιου, κερδίζουν την ηγεμονία μέσα στη
χώρα. Δεν άσκησαν ποτέ την διακυβέρνηση, αλλά επέβαλαν τη δική τους λογική στο
καθεστώς και στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του: τα Πανεπιστήμια, τα σχολεία, τη
διανόηση, τον Τύπο, τα ΜΜΕ. Είμαστε μια μοναδική περίπτωση που την πρόσφατη
ιστορία την έγραψαν τελικά οι ηττημένοι, όχι οι νικητές. Και την έγραψαν εξ ίσου
στρεβλά…

Το Πολυτεχνείο λοιπόν, όχι ως γεγονός αλλά ως επέτειος, μύθος,
σύμβολο, υπήρξε μια «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», για να δώσει στην Αριστερά, μετά
από 27 χρόνια παρανομίας, μια «ηθική νίκη».

Ήταν μια «νίκη», μετά από
μια εξέγερση που η ίδια η Αριστερά δεν την ήθελε, δεν τη στήριξε, κάποια στιγμή
την κατήγγειλε κι όλα, και στη συνέχεια τν οικειοποιήθηκε
πλήρως!»

Aντε λοιπόν να πείτε το παραμύθι σας παραπέρα… Κρίμα την
“ματωμένη σημαία του πολυτεχνείου”…

Για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ματωμένη σημαία
της ΕΛΔΥΚ έχετε να μας πείτε τίποτα; Αναρωτιέμαι πόσοι γνωρίζουν τις μάχες των
ανδρών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. της Α΄μοίρας καταδρομών και των Κύπριων αδελφών από τις 20
Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου 1974.

Αναρωτιέμαι πόσοι γνωρίζουν έστω και
έναν από όλους αυτούς τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ αγωνιστές, που ενώ εδώ στην Ελλάδα όλοι
πανηγύριζαν τον ερχομό του «εθνάρχη» αυτοί εκεί κάτω δεν παρέδωσαν τα όπλα, δεν
το έβαλαν στα πόδια, δεν πρόδωσαν, έμειναν και έπεσαν ηρωικά…
Ελάχιστοι
γνωρίζουν και επίσης ελάχιστοι ενδιαφέρονται…




Εθνικισμός


Κώστας Λαλιώτης


ΑΥπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ΠΑΣΟΚ,
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, από το 1974, και, μέλος του Εκτελεστικού
Γραφείου, από το 1976. Ήταν υπεύθυνος του περιοδικού «Αγωνιστής» της Νεολαίας
του ΠΑΣΟΚ (1975-1977), και εκδότης και μέλος της διεύθυνσης της εβδομαδιαίας
εφημερίδας «Εξόρμηση» (1977-1985) επίσης του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε βουλευτής το 1991,
αλλά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έχει περάσει από πλειάδα κυβερνητικών θέσεων τα
τελευταία 30 χρόνια.

 Στέφανος Τζουμάκας
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1973 ήταν από τους
πρωταγωνιστές της κατάληψης της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε Υφυπουργός Μεταφορών (1986-1988), Υφυπουργός
Παιδείας (1988), Υπουργός Εργασίας (1995-1996) και Υπουργός Γεωργίας
(1996-1998).

Νίκος Μπίστης
Γνωστός για τη δράση του στις καταλήψεις της Νομικής, με συμμετοχή και στο
Πολυτεχνείο, ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την ΚΝΕ, μεταπήδησε στο
Συνασπισμό και από εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Το 2000 διατέλεσε υφυπουργός στην κυβέρνηση
Σημίτη, ενώ βρέθηκε και στη ΔΗΜΑΡ.

Μίμης Ανδρουλάκης
 Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια. στενός
συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
ενιαίου ΣΥΝ. Από το 1990, ο Μίμης Ανδρουλάκης πήρε μια σειρά από πολιτικές
πρωτοβουλίες για την υπέρβαση του σχίσματος ΠΑΣΟΚ–Αριστεράς. Από την εποχή
εκείνη και μετά έμεινε πολιτικά ανέντακτος στο χώρο της αριστεράς. Στις
εκλογικές αναμετρήσεις από το 1993 και μετά στήριξε το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η απόπειρα
πολιτικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη απέτυχε. Στις βουλευτικές
εκλογές του 2004 υποστήριξε ξανά το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και εκλέχτηκε
βουλευτής Επικρατείας. Στις εκλογές του 2007, 2009, στις Βουλευτικές εκλογές της
6ης Μαΐου 2012 και στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, επανεκλέχθηκε
στη Β» Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.

Κώστας Σκανδαλίδης
Ο Κώστας Σκανδαλίδης ανήκει στη «γενιά του Πολυτεχνείου». Είναι από τα
ιδρυτικά μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κω. Το 1971, με την είσοδό
του στο Πολυτεχνείο, δραστηριοποιείται στο Σύλλογο Δωδεκανησίων Σπουδαστών, του
οποίου εκλέγεται Πρόεδρος κατά την περίοδο 1975-1977. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,
λογογράφος του Ανδρέα Παπανδρέου, βουλευτής, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ,
υπουργός.

Νάντια Βαλαβάνη
 Έμεινε οργανωμένη μέχρι το 1989 στο ΚΚΕ, όπου και αποχώρησε.
Έκτοτε παρέμενε ανένταχτη, έως και το 2009 όταν πολιτεύτηκε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέκος Αλαβάνος


ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ!!! Για πολλά χρόνια διατέλεσε μέλος του
Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και αναδείχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
του. Με τη σημαία του εκλέχθηκε ευρωβουλευτής το 1981 και το 1984. Επίσης ως
μέλος του ΚΚΕ επανεκλέχθηκε το 1989 μέσω του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού.
Πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, βουλευτής,
πρόεδρος κόμματος
.
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη
συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής
Επιτροπής του ΚΚΕ. Από την ίδρυσή του Συνασπισμού τo 1992 και μέχρι σήμερα είναι
μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και Βουλευτής με πλούσιες αποδοχές...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 


Πολυτεχνείο - H μεγαλύτερη απατη με αποδείξεις και ονόματα!
Η απάτη του "Πολυτεχνείου"...


ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΔΩΣΤΕ...!! ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ "ΓΚΟΜΕΝΟ" ΤΗΣ "ΗΛΕΝΙΑΣ"... ΤΗΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ....!!!


Η γενιά των κορακιών του Πολυτεχνειου, 40 χρόνια ψέμματα!


Πολυτεχνείο 1973- 2012 – 39 χρόνια ψέματα!Οι νεκροί του Πολυτεχνείου - Ένας πολύτιμος μύθος.


Όταν το
ΚΚΕ αποκαλούσε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου«πληρωμένους υπαλλήλους της ΚΥΠ
και ψευτοεπαναστάτες χαφιέδες»
 


Εδώ Πολυτεχνείο, ΕΔΩ ΑΠΑΤΗ !



ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΟΙ ΗΠΑ, ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΝΙΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


"Ηλένια": Η ηρωίδα μαΐμού της "γενιάς Πολυτεχνείου" ΑΕ



Πολυτεχνείο: Ο Λαλιώτης συμφώνησε με το στρατό να ρίξει το τανκ την πύλη και ενδεχομένως το πρότεινε ο ίδιος!!!








Η "γενιά του Πολυτεχνείου" εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ψωμίζεται από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Αφού έφερε την καταστροφή στην πατρίδα, αυτή ζει πλουσιοπάροχα μέσα σε ακριβά διαμερίσματα, σε μεζονέτες στα βόρεια προάστια, σε εξοχικές βίλλες με πισίνες στα νησιά. Με σκάφη και τις τσέπες πάντα φορτωμένες ευρώ. Με καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού αφού λεηλατηθήκαν κυριολεκτικά τα κρατικά θησαυροφυλάκια. Το πόθεν αίσχος που υποβάλλουν κάθε χρόνο είναι η αψευδής μαρτυρία.






elldiktyo
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη του εικοστού αιώνα (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ με 7 ΒΙΝΤΕΟ )"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news