facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τι είπαν οι τραπεζίτες σε Σαμαρά - Βενιζέλο για τα «κόκκινα» δάνεια

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε έπειτα από την ολοκλήρωση των stress tests και πως επρόκειτο να τεθεί στο επίκεντρο η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση της ρευστότητας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος και διευθύνων της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, είπε ότι «οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο προετοιμασμένες, ώστε πολύ γρήγορα να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση των κόκκινων δανείων για να ξεπεραστεί γρήγορα το θέμα αυτό».

Ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε στη σύσκεψη λέγοντας ότι συζητήθηκε η πορεία μετά τα "stress tests" των τραπεζών «που ήταν πολύ επιτυχής εξέλιξη και ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση της Οικονομίας». Είπε ακόμη ότι συζητήθηκε η οικονομική ανάπτυξη υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένο πως για την επόμενη χρόνια προβλέπεται ανάπτυξη της τάξης του 2 έως 3%, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημειώνοντας ότι οι Τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 50, των 70 ή των 100 χιλιάδων ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι οι τράπεζες δήλωσαν στον πρωθυπουργό ότι είναι σε θέση να υποστηρίξουν το πλάνο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας του 2,5%-3%, ποσοστό με το οποίο εκτιμάται ότι θα «τρέχει» το ΑΕΠ της χώρας.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «στόχος είναι να έχουν κλείσει όλα τα ανοικτά θέματα μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου». Ο κ. Βενιζέλος παρέμεινε και συνέχισε τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό. Απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο επιστροφής της τρόικας, εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. «Θα προλάβουμε. Μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο πριν τις προεδρικές εκλογές και πριν προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τη χώρα».

Σημειώνεται ότι μιλώντας σε στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, νωρίτερα, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το θέμα με τις 100 δόσεις, αλλά και με τη ρύθμιση για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν, από πλευράς κυβέρνησης, εκτός των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, και οι Γκίκας Χαρδούβελης, Κώστας Σκρέκας και Χρήστος Σταϊκούρας.
Από την πλευρά των τραπεζών, στο ραντεβού προσήλθαν οι Μιχάλης Σάλλας (Πειραιώς), Δημήτρης Μαντζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική), Χρήστος Μεγάλου (Eurobank).

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι είπαν οι τραπεζίτες σε Σαμαρά - Βενιζέλο για τα «κόκκινα» δάνεια"

Παπαδημούλης κατά Γιούνκερ: Ετοιμάζουμε κατάθεση πρότασης μομφής

Τις ψήφους 75 ευρωβουλευτών για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συγκεντρώνει η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύμφωνα με τα όσα λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο κ. Γιούνκερ έχει υποσχεθεί περιορισμό της φοροαπάτης και της φοροδιαφυγής και ως πρωθυπουργός έκανε τα ανάποδα» τονίζει ο κ. Παπαδημούλης και επισημαίνει: «Η ευρωομάδα μας έχει 52 μέλη και για να κατατεθεί πρόταση μομφής και να συζητηθεί απαιτούνται πάνω από 75 υπογραφές. Έχουμε αποκλείσει -για προφανείς λόγους- οποιαδήποτε σύμπραξη με ακροδεξιές φωνές, όπως της Μαρί Λεπέν, ή άλλες δυνάμεις λαϊκίστικης υπερδεξιάς, όπως του Φάρατζ. Αναζητούμε στήριξη σε αυτό το αίτημα από την ομάδα των Πρασίνων, από ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών που έχουν κριτικάρει ή δεν ψήφισαν καν την Επιτροπή Γιούνκερ και ήταν πάνω από 30».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ελπίδα ότι η υπόθεση θα έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν θα αναβληθεί.

«Ο κ. Γιούνκερ δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται και να αποφεύγει δημόσιες εξηγήσεις για το θέμα. Οφείλει να απολογηθεί γι' αυτό» υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι «ο βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε, εκτός από το φοροσκάνδαλο του Λουξεμβούργου που έχει οδηγήσει σε φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή πολλών δισεκ. ευρώ, με «νόμιμο τρόπο», το έλλειμμα, τις τρύπες που έχει η ισχύουσα ευρωπαϊκή πραγματικότητα που επιτρέπει φορολογικούς παραδείσους μέσα στην ΕΕ".

Μάλιστα τέλος ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι την Κύπρο, που κατηγορήθηκε για τέτοια φαινόμενα «την κρεμάσανε στο τσιγκέλι, στην περίπτωση του Λουξεμβούργου είδαμε κλειστά μάτια, εθελοτυφλία και στρουθοκαμηλισμό».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδημούλης κατά Γιούνκερ: Ετοιμάζουμε κατάθεση πρότασης μομφής"

ΠΟΕΣ:Η απόφαση του ΣτΕ δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας. Η μερική συμμόρφωση δεν γίνεται αποδεκτή

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης
κ. Αντώνη Σαμαρά
Κε Πρόεδρε.

Νωπές, ακόμη, ηχούν στα αυτιά μας οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009, ενώ ήδη είναι πλέον γεγονός, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η μερική (50%) συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην υπ΄ αριθμ. 2173/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, και μετά την προσφυγή μας ενώπιόν του, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012.

Αν και ουδέποτε κληθήκαμε σε διάλογο, παρά του ότι το ζητήσαμε επανειλημμένως από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ως οι βασικοί προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος άλλωστε όφειλε να ενημερώσει και εμάς και όχι επιλεκτικά, με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε απολύτως ότι ουδεμία εξουσιοδότηση δόθηκε, τουλάχιστον, από την Ομοσπονδία μας προς οποιονδήποτε να ομιλεί αντί ημών και εξ ονόματός μας, για τα μέλη μας, εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς.

Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι η οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση προς απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν γίνεται από εμάς αποδεκτή, ούτε σε βάθος οποιουδήποτε χρόνου, όπως δεν γίνεται αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστροφη όμοια ενέργεια οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη. Θα ασκήσουμε κάθε νομικό όπλο μάς παρέχει το Σύνταγμα προς εξασφάλιση των αξιώσεών μας, όπως αυτές οι αξιώσεις παρήχθησαν από την ανωτέρω απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας, και θα απαιτήσουμε ό,τι παρανόμως και αντισυνταγματικλως μάς υφαρπάχθηκαν εν μία νυκτί.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας, όπως επανειλημμένως τονίζεται από επικοινωνιακούς κύκλους, χάριν εντυπώσεων και κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά για παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.

Κε Πρόεδρε.

Θα κριθούμε όλοι μας πολύ σύντομα. Ευτυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουμε και καλή μνήμη και καλή κρίση. Η οποιαδήποτε απαξίωση θα επιστραφεί από εκεί που ξεκίνησε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς θα είναι μακρύς μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα που αυτή δημιούργησε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Τσουκαράκης Ανέστης                                       Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)                                Υπολοχαγός (ΠΒ)
6974365800                                                        6937087925

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΣ:Η απόφαση του ΣτΕ δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας. Η μερική συμμόρφωση δεν γίνεται αποδεκτή"

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν το σημερινό για την Ελλάδα

Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει με σταθερό τρόπο, δεν είναι ακόμα σε πολύ ισχυρή θέση.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που λήγει από την 1η Ιανουαρίου και δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν αυτό που έχει τώρα εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, σε συνέντευξή του στο κανάλι RTLZ ο J. Dijsselbloem τόνισε πως αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το σημερινό πρόγραμμα με τα συγκεκριμένα δάνεια και τους όρους θα τελειώσει, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου.

Σημειώνει ότι είναι σημαντικό να αφεθεί η χώρα να προχωρήσει με ένα σταθερό και κατ’ αρχήν ανεξάρτητο τρόπο και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ένα πραγματικό πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χώρα δεν είναι σε πολύ ισχυρή θέση ακόμα και ότι η οικονομία δεν έχει γίνει ακόμα πολύ ανταγωνιστική, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα σαν το σημερινό για την Ελλάδα "

Θέμα σύνδεσης παροχών υγείας με αριθμό ενσήμων ανοίγει ο Ρ.Σπυρόπουλος

Αίσθηση -αν μη τι άλλο- προκάλεσε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σύνδεσης του αριθμού ενσήμων με τις παροχές υγείας που μπορεί να έχει ο ασφαλισμένος ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος,, μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση.

Θέτοντας οκτώ κεφαλαιώδη ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στο διάλογο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα αναφέρθηκε επίσης στην εναλλακτική λύση μετατροπής ταμείων κύριας ασφάλισης (όπως ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού και μετεξέλιξης των Επικουρικών Ταμείων, αλλά και των Ταμείων Εφάπαξ σε Επαγγελματικά Ταμεία.

Από την αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι ως προϋπόθεση του εγχειρήματος εξεύρεσης -μέσα από ένα τεκμηριωμένο δημόσιο διάλογο- βιώσιμων λύσεων στα υπαρκτά προβλήματα του Ασφαλιστικού «προτείνω να συναποδεχτούμε, ότι οι υφιστάμενοι παραμετρικοί όροι που αφορούν το ύψος των κύριων συντάξεων και το βασικό χρονικό όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη, δεν μπορούν να θιγούν».

Σήμερα, τόνισε, «έχουμε αγγίξει τα όρια της στοιχειώδους επάρκειας των συντάξεων και των παροχών στο Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Τυχόν δυσμενής διαφοροποίηση αυτών των ορίων, θα προκαλέσει απώλεια της ηθικής βάσης διεξαγωγής του διαλόγου. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί».

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αντλήσουμε οικονομικούς πόρους από τους ασφαλισμένους. Σήμερα, έχουμε χρέος να δείξουμε μεταρρυθμιστική αρετή, αντλώντας και διασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους από εκεί που οι πόροι χάνονται ή από εκεί που λιμνάζουν» τόνισε ακόμη.

Σπεύδοντας δε να προλάβει αντιδράσεις ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε την «ευχή και την ελπίδα η αξιολόγηση αυτών των ερωτημάτων να μην οδηγήσει σε ερμηνείες και απόδοση προθέσεων που θα σκιάζουν αυτό το εγχείρημα».

«Βόμβα» η πρόταση για τις παροχές υγείας

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό και για προτάσεις που κατατίθενται από τα πλέον επίσημα χείλη, η μη πρόκληση αναστάτωσης και η μη προσπάθεια διάγνωσης προθέσεων και αποκάλυψης σχεδιασμών είναι μάλλον απίθανο να αποφευχθούν.

Πολλώ δε μάλλον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η τρόικα φέρεται να θέτει το ζήτημα αλλαγών στο Ασφαλιστικό ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέλιξη που οι δανειστές θέτουν με τη σειρά τους ως όρο για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την επόμενη μετά το τέλος του μνημονίου ημέρα και με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Άλλωστε λάδι στη φωτιά έριξαν οι διευκρινίσεις του κ. Σπυρόπουλου σε ερωτήσεις σχετικά με το ερώτημα που έθεσε στην ομιλία του «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;»

«Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;» είπε ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος στα δικαιώματα για παροχές υγείας. Προφανώς, εξήγησε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους αλλά «δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα».

Τα 8 κεφαλαιώδη ερωτήματα του Ρ.Σπυρόπουλου

«Βιώσιμο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης είναι μόνο αυτό που μπορεί να διασφαλίσει επαρκείς παροχές σύνταξης και υγείας, και αντίστροφα, για να υπάρξουν επαρκείς παροχές σύνταξης και υγείας πρέπει να μπορεί να υπάρχει ένα βιώσιμο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» παρατήρησε κατ' αρχάς ο κ. Σπυρόπουλος.

«Το 4ο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου πραγματοποιείται σε μία χρονική περίοδο ιδιαίτερα επίκαιρη, δεδομένου ότι αναμένεται η δημοσιοποίηση της μελέτης του ΚΕΠΕ που αφορά το Ελληνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» είπε ο διοικητής του ΙΚΑ και συνέχισε:

«Εκτιμώ ότι εμπρός μας έχουμε δύο επιλογές: Ή θα αξιοποιήσουμε τη μελέτη του ΚΕΠΕ ως όχημα και ευκαιρία ανάπτυξης ενός δημόσιου διαλόγου αναζήτησης βιώσιμων απαντήσεων στα υπαρκτά προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ή θα αυτοεγκλωβιστούμε και πάλι σε μονολόγους αντιπαράθεσης που θα μεταθέτουν και πάλι την αντιμετώπιση του καίριου αυτού προβλήματος στο μέλλον».

» Με μοναδικό στόχο τη συμβολή στη διαμόρφωση ενός πλαισίου ανάπτυξης τεκμηριωμένου δημόσιου διαλόγου, νιώθω το χρέος να θέσω σε ανοικτή διαβούλευση καίρια και ουσιώδη ερωτήματα, που όλοι οι συντελεστές μπορούν να τα κρίνουν, να τα διορθώσουν, να τα συμπληρώσουν και κυρίως να επιχειρήσουν τη σαφή διαμόρφωση προτάσεων και απαντήσεων, προκειμένου για πρώτη ίσως φορά, να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας να διαμορφώσουμε έναν οδικό χάρτη μετεξέλιξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε βιώσιμο και επαρκές».

Τα κεφαλαιώδη ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, είναι σύμφωνα με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο τα εξής:

1. Θα επιλέξουμε την καθολική ενοποίηση των υφιστάμενων Ασφαλιστικών Ταμείων σε ένα Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης με τρεις κλάδους (Μισθωτοί - Αυτοαπασχολούμενοι - Αγρότες) ή θα επιλέξουμε τη διακριτή ύπαρξη τριών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης δηλαδή του Ταμείου Μισθωτών, του Ταμείου Αυτοαπασχολούμενων και του Ταμείου Αγροτών;

2. Η είσπραξη των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών για τις παροχές σύνταξης και υγείας θα διενεργείται από το ένα ή τα τρία Ταμεία Κύριας Ασφάλισης ή από την Εθνική Δομή Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων;

3. Θα υιοθετηθεί η πλήρης ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ και του Ταμείου Νομικών στον ΟΑΕΕ ή ενδεχομένως γι' αυτούς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα μετεξέλιξής τους σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού;

4. Η τελική επιλογή για το μέλλον των Επικουρικών Ταμείων αλλά και των Ταμείων Εφάπαξ αναζητείται μόνο μέσω του εγχειρήματος της ενοποίησής τους ή τελικά πρέπει να εξεταστεί και η δυνητική μετεξέλιξή τους και σε Επαγγελματικά Ταμεία;

5. Είμαστε ή δεν είμαστε υπέρ της παράλληλης, με το δημόσιο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης, ύπαρξης των επαγγελματικών ταμείων; Και αν ναι, ποια πρέπει να είναι τα φορολογικά και άλλα κίνητρα που θα συμβάλουν στη δημιουργία τους;

6. Ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;

7. Πως πρέπει να καθορίζονται οι κανόνες αναδιανομής σε ένα βιώσιμο δημόσιο σύστημα ασφάλισης, με δεδομένο ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει συγκεκριμένους περιορισμούς μεταφοράς οικονομικών πόρων για την ενίσχυση των συντάξεων;

8. Το ύψος των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών πρέπει ή όχι να συνδυαστεί με τους στόχους μη δημιουργίας ελλειμμάτων και διασφάλισης βιώσιμων συντάξεων και ύψος εισφορών που θα υποβοηθούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων;

Τέλος, όχι ως ερώτημα, αλλά ως άμεση προτεραιότητα, προτείνεται η Πολιτεία να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν την έννοια της αναπηρίας στη χώρα μας κατά τα διεθνή πρότυπα, δεδομένου ότι αυτή συνδέεται ευθέως με την ανικανότητα προς εργασία και επομένως ως έννοια αφορά αποκλειστικά το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και όχι την προνοιακή πολιτική της χώρας, τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Το εγχείρημα εξεύρεσης συγκεκριμένων απαντήσεων στα προαναφερόμενα κεφαλαιώδη ερωτήματα μπορεί να αποτελέσει βάση, για τη βήμα προς βήμα οικοδόμηση μιας κοινά αποδεκτής εθνικής στρατηγικής για την Κοινωνική Ασφάλιση» πρόσθεσε.

Ο διάλογος δεν μπορεί να είναι ούτε ατέρμων, ούτε προσχηματικός

«Η εμπειρία του παρελθόντος μάλλον μας προτρέπει στο εγχείρημα διαμόρφωσης ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου κρίσιμων και θεμελιακών ερωτημάτων και στο σχεδιασμό μιας διαδικασίας διαλόγου με βασικούς συντελεστές την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, τους εμπειρογνώμονες κύρους και τους πανεπιστημιακούς φορείς με θεματική αναφορά» επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος και συνέχισε:

«Ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να είναι ούτε ατέρμων, ούτε προσχηματικός. Ο διάλογος πρέπει να οδηγεί την Κυβέρνηση στη λήψη των πολιτικών πρωτοβουλιών, των μεταρρυθμιστικών αλλαγών και των προσαρμογών που απαιτούνται, χωρίς καμία χρονοτριβή».

Ολοκληρώνοντας δε την ομιλία του ο κ. Σπυρόπουλος έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και σίγουρα την κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση «και φυσικά, ο διάλογος αυτός πρέπει να οδηγήσει όλα τα κόμματα στην υιοθέτηση επιλογών που θα απέχουν από μεγαλόστομες εξαγγελίες που άλλωστε ποτέ δεν μετουσιώνονται σε επιλογές υλοποίησής τους».
Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμα σύνδεσης παροχών υγείας με αριθμό ενσήμων ανοίγει ο Ρ.Σπυρόπουλος"

Υπάλληλοι ΣΔΟΕ και ΥΠΟΙΚ συνελήφθησαν για εκβιασμό και δωροληψία

Στη σύλληψη έξι ατόμων, τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών, προχώρησε χθες, Δευτέρα, η Αστυνομία, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται μια λογίστρια 68 ετών, τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε, καθώς έναν υπάλληλο, 54 ετών, του Υπουργείου Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δυο παραπάνω υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, έξι ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα

Επειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθη αρχικά ο γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ακολούθως, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλοι ΣΔΟΕ και ΥΠΟΙΚ συνελήφθησαν για εκβιασμό και δωροληψία"

Απίστευτο «τάπωμα» της Θεοχάρους στον υπερφίαλο Μποζκίρ στη Μεικτή Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους βρέθηκε ενώπιον της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, όπου έχοντας απέναντί της τον υπουργού Ε.Ε. της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ, άνευ περιστροφών ξεκαθάρισε ότι χωρίς αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας

Πώς μπορεί να ανοίξει το κεφάλαιο 15 της ενέργειας, πριν να υπογράψει η Τουρκία τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας και χωρίς να σταματήσει τις παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους διευκρίνισε, ενώπιον της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ότι κανένα τουρκικό κεφάλαιο - και ειδικότερα το 15 για την ενέργεια - δεν μπορεί να ανοίξει, εφόσον η Τουρκία κατέχει την Κύπρο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η θέση της κ. Θεοχάρους διατυπώθηκε ως απάντηση σε τοποθέτηση Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Βολκάν Μποζκίρ ότι άλλες υποψήφιες για ένταξη χώρες έχουν ανοίξει και κλείσει κεφάλαια επί τη βάσει τεχνικών και όχι πολιτικών όρων. Στην απάντησή της, η κ. Θεοχάρους τόνισε ότι οι άλλες υποψήφιες χώρες δεν κατέχουν κράτη μέλη, όπως η Τουρκία κατέχει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Απευθυνόμενη, ταυτοχρόνως, προς τον Επίτροπο για θέματα Πολιτικής Γειτονίας και Διεύρυνσης Γιοχάνες Χάαν, έθεσε τα εξής ερωτήματα χωρίς, όμως, να πάρει απάντηση: Πώς είναι δυνατό η Τουρκία να μην αναγνωρίζει από τη μια την Κυπριακή Δημοκρατία και από την άλλη να συνεχίζονται οι ενταξιακές διαδικασίες; Θα κινηθούν ή όχι οι διαδικασίες επί τη βάσει της αντιδήλωσης της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005, για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, η οποία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα εντός της κυπριακής ΑΟΖ; (Οι ερωτήσεις στον Επίτροπο Χάαν έγιναν, διότι εξέφρασε και ο ίδιος τη θέση για άνοιγμα νέων κεφαλαίων, όπως το 23 και το 24). Πώς είναι δυνατό, πρόσθεσε η κ. Θεοχάρους, να ανέχεται η ΕΕ την κατάθεση, στις 23 Ιουνίου του 2014, ενός τουρκικού εγγράφου που χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα;

"Η λύση του Κυπριακού", τόνισε η κ. Θεοχάρους, "την οποία επικαλείται η Τουρκία, πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων και όχι των τρίτων". "Αντιλαμβάνομαι" – είπε προς τους Τούρκους αξιωματούχους - "ότι έχετε διαφορετική άποψη και ότι θέλετε στη νέα Τουρκία που επικαλείστε να προσθέσετε και την Κύπρο". "Αυτό" - διευκρίνισε - "δεν θα συμβεί ποτέ".

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο «τάπωμα» της Θεοχάρους στον υπερφίαλο Μποζκίρ στη Μεικτή Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας"

Καφύρας για την καταδικαστική απόφαση: Σέβομαι τη δικαιοσύνη, θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο- Επιμένω ότι είμαι αθώος

Την ενοχή του πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, του πρώην δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου και του τότε πυροφύλακα Μίνθης Παναγιώτη Τσούρα για τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία το 2007, αποφάσισε το Δικαστήριο της Πάτρας. Επίσης ένοχη κρίθηκε και η 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου για πρόκληση εμπρησμού.

Αθώος κρίθηκε ο τότε Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος. Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική, για τα αδικήματα που κατηγορείται.

Μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης στο Τριμελές Εφετείο Πατρών για τις πυρκαγιές του 2007 ο Χαράλαμπος Καφύρας δήλωσε τα εξής:

«Με σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα πιο πολύ με σεβασμό στις ψυχές που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους, επιμένω ότι είμαι αθώος και αυτή μου η αθωότητα θα αποδειχτεί στον Άρειο Πάγο , όπου και θα προσφύγω παλεύοντας για την αποκάλυψη της αλήθειας, που θα είναι και η δικαίωση μου.

Η απόφαση σε δεύτερο βαθμό του Τριμελούς Εφετείου Πατρών για τη υπόθεση των πυρκαγιών του 2007, θέτει για μια ακόμη φορά , το ζήτημα της ουσιαστικής εξουσίας που ασκούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αντίστοιχα της ουσιαστικής ευθύνης που τους αναλογεί.

Με το κεντρικό Κράτος σε πλήρη αδυναμία να κατανοήσει έγκαιρα την έκταση και την ένταση του κινδύνου των πυρκαγιών του 2007, σε πλήρη αδυναμία να σχεδιάσει και να συντονιστεί, σε πλήρη αδυναμία να διαθέσει όλα τα αναγκαία μέσα και να παρέμβει αποτελεσματικά, πώς είναι δυνατόν να αποδίδεται η ευθύνη στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Χωρίς μέσα και αποφασιστικές αρμοδιότητες, στη δίνη μιας ανεπανάληπτης ιστορικά θεομηνίας, που από μια στιγμή και μετά, κανένα μέσο και καμιά τεχνολογία δεν μπορούσε να σταματήσει, η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την ακριβοδίκαιη απόδοση των ουσιαστικών ευθυνών.

Εγώ, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και επαναλαμβάνω ότι είμαι αθώος, έκανα το ανθρωπίνως δυνατόν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007 και των συνεπειών αυτών απέναντι σε μια κυβέρνηση και κεντρική διοίκηση εν παραλυσία και πιστεύω ότι θα δικαιωθώ στον Άρειο Πάγο».

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Καφύρας για την καταδικαστική απόφαση: Σέβομαι τη δικαιοσύνη, θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο- Επιμένω ότι είμαι αθώος"

Παραπέμπεται για κακούργημα ο Χάρης Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ

Στο σκαμνί του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος πέρυσι, συνελήφθη, με τη βοήθεια κρυφής κάμερας, να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (υπ’ αριθμ. 1940/2014) ο Χάρης Τομπούλογλου και οι συνεργοί του, γιατροί Στέφανος Μιχαλάκος και Χρήστος Τριανταφύλλου παραπέμπονται να δικαστούν για τα αδικημάτα της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας(κατά περίπτωση).

Ο πρώην διοικητής είχε κάνει λόγο για δωρεά, ωστόσο οι τηλεφωνικές του συνομιλίες, οι μαρτυρικές καταθέσεις και το βίντεο της συναλλαγής τον διαψεύδουν.

Στο βίντεο ο Χάρης Τομπούλογλου παίρνει απο τον ενδιάμεσο διαφημιστικής εταιρίας έναν κίτρινο φάκελο με «μίζα» 25.000 ευρώ που απαίτησε από την εταιρία για να μην την κηρύξει έκπτωτη απο διαγωνισμό που ειχε κερδίσει για την προβολή προγράμματος κατα της παιδικής παχυσαρκίας ύψους 190.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά που ήταν προσημειωμένα του τα έδωσε δήθεν εκ μέρους της διαφημιστικής ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσος Γκιάτης.

Δεν είναι όμως μόνο το βίντεο που «καίει» τον πρώην διοικητή, αλλά και οι διάλογοι που έχει και περιέχονται στη δικογραφία η οποία βρίσκεται στα χέρια των δικαστών.

«Εγώ δεν είμαι ο μ…..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω» αναφέρει.

Μετα την απολογία του ο Χ. Τομπούλογλου είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπέμπεται για κακούργημα ο Χάρης Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ"

Δείτε σε ποιες πόλεις θα γίνουν προσλήψεις 1.232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής

Την έγκριση της πρόσληψης 1.232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, για την περίοδο 2014-15.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλτισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εγκρίνεται η πρόσληψη 1232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους, για την περίοδο 2014-15.

Επίσης, σημειώνεται ότι όσοι επιλεχθούν στα προγράμματα θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας με τον φορέα υλοποίησης διάρκειας έως 8 μηνών.

Δείτε τον πίνακα με την κατανομή των θέσεων ανά φορέα εδώ
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε σε ποιες πόλεις θα γίνουν προσλήψεις 1.232 πτυχιούχων φυσικής αγωγής"

Προσφορές όλο το χρόνο στα καταστήματα

Φανατικός υπέρ της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων δηλώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος είπε στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου ότι αν το ΣτΕ καταρρίψει την απόφαση θα κάνει νόμο.

Προσφορές ελεύθερα όλο το χρονο θα κάνουν τα καταστήματα σύμφωνα με απόφαση για το νέο κώδικα δεοντολογίας εκπτώσεων και προσφορών. Προβλέπονται επίσης τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων (οι ίδιες με τις σημερινές).

Οι εκτιμήσεις θέλουν να μειώνονται 15% οι τιμές, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιακουμάτος.

Έντονες αντιδράσεις εκδηλώνονται από την ΕΣΕΕ που λέει ότι η απόφαση δεν είναι αυτή που συμφωνήθηκε με το γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση

1. Χρόνος και εύρος διενέργειας των πρακτικών εμπορικής επικοινωνίας με τον καταναλωτή
Εκπτώσεις διενεργούνται 4 φορές το χρόνο. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προσθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενους ποσοστό.
Επίσης προβλέπεται ότι οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

2. Καταστήματα Stock και Outlet
Χαρακτηρίζονται ως καταστήματα Stock ή Outlet τα καταστήματα λιανικής πώλησης των προϊόντων εκείνων που ανήκουν σε μια ή περισσότερες από τις εξής κατηγορίες:
- αποθέματα προηγούμενων εμπορικών περιόδων
- αποθέματα παλαιάς μόδας
- αποθέματα καταργημένων ή παλαιών ή μη εμπορεύσιμων εμπορικών κωδικών
- αποθέματα παλαιών εμπορικών σειρών
- παλαιά εν γένει αποθέματα
- είδη ξεπερασμένης τεχνολογίας και καταναλωτικών συνηθειών
- είδη πλεονάζουσας παραγωγής
- είδη που επιστράφηκαν και/ή αποθέματα λόγω ακύρωσης παραγγελιών
- είδη που ανήκουν σε δοκιμαστικές ή πειραματικές σειρές ή είναι δείγματα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφορές όλο το χρόνο στα καταστήματα"

Ράμα: Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία δεν αισθάνεται καμία διάκριση…

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επισκέφθηκε σήμερα την κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Οι κάτοικοι της περιοχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλβανό πρωθυπουργό. Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Πρέσεβο και των γύρω περιοχών άρχισαν να συρρέουν στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής.

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης ήταν σημαιοστολισμένος μόνο με σημαίες της Αλβανίας, ενώ οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: "Το Πρέσεβο, το Νπουγιάνοβατς και η Μέντβετζια είναι Αλβανία", "Όλοι οι Αλβανοί κάτω από μία διοίκηση", "Καλωσόρισες πρωθυπουργέ μας".

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την άφιξή του στο Πρέσεβο κατευθύνθηκε στο δημαρχείο της πόλης, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο του Πρέσεβο, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των Αλβανών της νότιας Σερβίας.

Στην ομιλία του δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για τους κατοίκους της περιοχής και υποσχέθηκε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

Επεσήμανε δε, ότι οι Αλβανοί της κοιλάδας του Πρέσεβο θα πρέπει να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Σέρβοι στο Κόσοβο.

Ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των Αλβανών στη δημόσια διοίκηση, επισημαίνοντας ότι "θα πρέπει να εξαλείψουν οι διακρίσεις κατά των μειονοτήτων στη Σερβία".

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Αλβανία αποτελεί πρότυπο για τη συμπεριφορά απέναντι στις μειονότητες αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν δοθεί δικαιώματα στις μειονότητες, που αρνούνται άλλες χώρες να παραχωρήσουν στους Αλβανούς υπηκόους τους.

"Εμείς έχουμε στη χώρα μας τη μειονότητα των Ελλήνων, οι οποίοι δεν αισθάνονται καμία διάκριση σε σχέση με τους πολίτες της Αλβανίας που είναι αλβανικής εθνότητας" ανέφερε στην ομιλία του στο Πρέσεβο ο Έντι Ράμα.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ράμα: Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία δεν αισθάνεται καμία διάκριση…"

Πάτρα: Μετά από 7 χρόνια η δικαίωση – «Μνημόσυνο» στα θύματα η απόφαση του Δικαστηρίου – Πως αντέδρασαν οι συγγενείς των θυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση της πολύκροτης δίκης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 63 συνολικά άτομα.

Εντός της αιθούσης του Δικαστηρίου πολλοί ήταν οι συγγενείς των θυμάτων, με τα βλέμματα όλων να επικεντρώνονται στον Γιώργο Παρασκευόπουλο, τον άνδρα που έχασε τέσσερα ανήλικα παιδιά, την γυναίκα και την μητέρα του στην μοιραία στροφή έξω από την Αρτέμιδα…!

Παρόντες και οι αδελφές του άτυχου δασοπυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με ακόμα δυο συναδέλφους του, ενώ επέβαιναν σε πυροσβεστικό όχημα που κατευθυνόταν στην περιοχή της Αρτέμιδας και της Μακίστου.

Δικαιωμένος από την εξέλιξη της δίκης και την απόδοση δικαιοσύνης, δήλωσε ο Σπήλιος Κάρτας, αδελφός της Αθανασίας Παρασκευοπούλου που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της



Ως «μνημόσυνο» στα θύματα χαρακτήρισε την σημερινή απόφαση η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδελφή του αδικοχαμένου δασοπυροσβέστη.



Για ημέρα δικαίωση, για ιστορική απόφαση, έκαναν λόγο τόσο οι συγγενείς των θυμάτων, όσο και οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Αντώνης Φούσσας και Δημήτρης Κουσιουρής.





Η απόφαση ήταν 40 χρόνια κάθειρξης για τους τέσσερις από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους. Βαρύς ο πέλεκυς και σε δεύτερο βαθμό για τους Χαράλαμπο Καφύρα πρώην Νομάρχη Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλου πρώην Δήμαρχο Ζαχάρως, Παναγιώτη Τσούρα τον τότε Πυροφύλακα Μίνθης και την 84 ετών σήμερα Σοφία Νικόλοπούλου, την γυναίκα που έμελλε από μια απροσεξία να γίνει η αιτία να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές και να κινδυνέψουν ακόμα περισσότερες..! Η ποινή αυτή μετά τις συγχωνεύσεις μετατρέπεται σε 10 χρόνια κάθειρξη, η οποία είναι εξαγοράσιμη.



Αθώος των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο τότε Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος. Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική.

Οι κατηγορίες για τις οποίες και καταδικάζονται είναι εμπρησμός δάσους , εμπρησμός που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για ξένα πράγματα και ανθρώπου και ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, με αποτέλεσμα τον θάνατο 36 ανθρώπων.

patratora
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Μετά από 7 χρόνια η δικαίωση – «Μνημόσυνο» στα θύματα η απόφαση του Δικαστηρίου – Πως αντέδρασαν οι συγγενείς των θυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δείτε πως ζήτησε «νύχτα» προνομιακή σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης!

Και η κοροϊδία έχει τα όριά της, ακόμη και το ψέμα έχει ένα τέλος, αλλά ο κ. Πατούλης πρώην Πρόεδρος του ΙΣΑ ΔΕΝ έχει κανένα.

Όταν αποκαλύφτηκε  ότι ο κ. Πατούλης είχε συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, τότε αυτός ο κύριος το διέψευδε , δήλωνε με θράσος ότι ΔΕΝ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, έφτασε στο έσχατο σημείο να κάνει και εξώδικο στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό ότι από λάθος τον εμφάνιζε ως συμβεβλημένο!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κορόιδευε τους γιατρούς και τους καλούσε να μην κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, παίζοντας παιχνίδι στις πλάτες των αφελών που τον άκουσαν, είναι ο ίδιος άνθρωπος που απειλούσε με πειθαρχικά όσους έκαναν σύμβαση !

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΏΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ ?

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ κ. πατούλη?

Σήμερα,  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ κ. πατούλη ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, την στιγμή που ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος ιατρός ΔΕΝ μπορούσε να κάνει ! 

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό και την Ελληνική Δικαιοσύνη να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης του ΕΟΠΥΥ περί σύναψη εκπρόθεσμης σύμβασης με τον κύριο πατούλη.

Γραφείο Τύπου ΝΙΚΙ-ΙΣΑ
(www.niki-isa.gr)

Pat1

Pat2

Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε πως ζήτησε «νύχτα» προνομιακή σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης!"

Παραδόθηκε στον Μεϊμαράκη η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στα χέρια του προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη παραδόθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαο Αγγελάρα, η ετήσια έκθεση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το Ελεγκτικό Συνέδριο εγγυητή στη διαχείριση των πόρων των φορολογουμένων και υπενθύμισε πως ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν εκείνος που έστειλε όλες τις συμβάσεις για έλεγχο, αν και δεν είχε ακόμη θεσπιστεί τέτοια υποχρέωση.

«Εμπιστεύομαι πάρα πολύ το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όταν ανέλαβα υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλα όλες τις συμβάσεις για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε δια νόμου ο έλεγχος επί των συμβάσεων» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που υπηρέτησα μια κυβέρνηση που καθιέρωσε νομοθετικά τον υποχρεωτικό έλεγχο των συμβάσεων. Πιστεύω ότι είστε η εγγύηση για τη διαχείριση των πόρων των φορολογουμένων».

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας, παραδίδοντας την έκθεση του οικονομικού έτους 2013, είπε ότι περιλαμβάνει καίριες παρατηρήσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και της Βουλής, θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » " Παραδόθηκε στον Μεϊμαράκη η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου"

Η ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της σύγχρονης ιατρικής


Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα ώστε να μην λαμβάνει κανείς ασθενής αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή, σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με το μήνυμα λιγότερα αντιβιοτικά – περισσότερα εμβόλια για τον Έλληνα Πολίτη, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ) και η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ), την Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των παραπάνω Φορέων σε μια κοινή προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού της χώρας μας στην ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών, καθώς και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κίνδυνος πλέον που ελλοχεύει είναι ότι σε λίγα χρόνια τα αντιβιοτικά θα καταστούν αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και θανατηφόρων λοιμώξεων, όπου η χρήση τους είναι απαραίτητη. Χρειάζεται λοιπόν, να προφυλάξουμε τα φάρμακα αυτά, τα οποία έσωσαν και εξακολουθούν να σώζουν εκατομμύρια ζωές μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της Εκστρατείας είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους Έλληνες δημότες πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι, ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση, αλλά και πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό. Ένα ακόμη σημαντικό σημείο στο οποίο εστιάζει η εκστρατεία ενημέρωσης, είναι να συνειδητοποιήσουν οι καταναλωτές ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λαμβάνουν αντιβιοτικά με δική τους πρωτοβουλία από το φαρμακείο της γειτονιάς τους, χωρίς την καθοδήγηση του ιατρού.

Είναι γεγονός, ότι έχει φτάσει το «τέλος των αντιβιοτικών» αφού δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον για μια δεκαετία αντιβιοτικά δραστικά στα ανθεκτικά μικρόβια που εμείς δημιουργήσαμε με την άσκοπη υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών. Μοναδική λύση που μας απομένει είναι η μείωση των «άχρηστων» αντιβιοτικών αφού με τον περιορισμό της κατανάλωσής τους τα μικρόβια γίνονται και πάλι ευαίσθητα στα αντιβιοτικά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση, αλλά και πόσο ωφέλιμη και ουσιαστική είναι η συμβολή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, εφόσον υιοθετήσει ο ίδιος μια διαφορετική, πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στα αντιβιοτικά στην υγεία του.

Η Εκστρατεία Ενημέρωσης που στο σύνολό της είναι εθελοντική και δεν χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς ή άλλους πόρους, άρχισε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, από τους Δήμους της Αττικής με πρώτη ημέρα εκδηλώσεων την 29η Οκτωβρίου στους Δήμους Ηλιούπολης και Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Περιλαμβάνει μία τουλάχιστον ενημερωτική ομιλία σε κάθε Δήμο με προβολή σχετικών διαφανειών, με ταυτόχρονη διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού στο κοινό, το οποίο έχει διαθέσει ο ΕΟΦ. Τις ομιλίες πραγματοποιούν διακεκριμένοι ιατροί λοιμωξιολόγοι, μέλη και συνεργάτες της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων που συμμετέχουν εθελοντικά στο Πρόγραμμα.

Κατά την παρουσίαση, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: « Η σημερινή συνέντευξη τύπου γίνεται στα πλαίσια της Πανελλαδικής Εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των εμβολίων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με δύο εταιρείες ιδιαίτερου επιστημονικού κύρους αναλαμβάνουν δράση για να καταπολεμήσουμε μια σύγχρονη και μεγάλη απειλή για τη Δημόσια Υγεία: την ανθεκτικότητα από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Στον αγώνα αυτό, πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης. Είναι χρέος και καθήκον μας λοιπόν η συνεχής ενημέρωση του πληθυσμού και πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που έχουμε αύξηση των ιώσεων και των λοιμώξεων και αρχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού για την εποχική γρίπη. Στόχος της εκστρατείας είναι να προσφέρουμε στον πολίτη τη σωστή ενημέρωση και την συμβουλευτική καθοδήγηση για την πρόληψη των νοσημάτων. Ιδιαίτερα τώρα που είμαστε στην αρχή της Εμβολιαστικής περιόδου κρούουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό τραγικό φαινόμενο που η μικρή Ελλάδα έσπασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ θανάτων από γρίπη, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 35%. Η ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά στη χώρα μας μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της σύγχρονης ιατρικής. Οι λύσεις είναι οι εξής: 1) Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να μην λαμβάνει κανείς ασθενής αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή. 2) Το Strep test πρέπει να γίνεται σε όλα τα ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης και 3) πρέπει να γίνει εμβολιαστική ενημέρωση για να σώσουμε ζωές και να μειώσουμε τα αντιβιοτικά.».

O Καθηγητής κ. Αθανάσιος Σκουτέλης, Διευθυντής Ε’ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, ανέφερε: «Κατά την θεραπεία των ασθενειών με φάρμακα, εμπλέκονται δυο, ο ασθενής και το φάρμακο. Σε περίπτωση κακής χρήσης του φαρμάκου τα προβλήματα (κυρίως επιπλοκές και κόστος) τα χρεώνεται ο ασθενής. Στην περίπτωση της θεραπείας των λοιμώξεων με αντιβιοτικά εμπλέκεται και «τρίτος παίκτης», το μικρόβιο. Στην περίπτωση, όμως, κακής χρήσης του αντιβιοτικού, τα προβλήματα (δηλαδή την ανάπτυξη αντοχής) δεν τα χρεώνεται μόνο ο ασθενής αλλά, και πάρα πολλοί άλλοι που βρίσκονται στο νοσοκομείο, στη χώρα, στο περιβάλλον και στον πλανήτη ολόκληρο».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, με τη σειρά της δήλωσε: "Η εφαρμογή του στρεπ- τεστ από τον κλινικό ιατρό παρουσία του ασθενή, που στοιχίζει μόλις 1€ και απαιτεί 5 λεπτά για το αποτέλεσμα, θα ξεχωρίσει πότε στην φαρυγγοαμυγδαλίτιδα χρειάζεται ή όχι αντιβιοτικό. Επιπλέον είναι απαραίτητο τόσο ο Δημότης όσο και η Πολιτεία να φροντίσουμε ώστε να μην είναι διαθέσιμα πλέον τα αντιβιοτικά από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή ιατρού".

Η κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, αναφέρθηκε στην πρόληψη των λοιμώξεων μέσω του εμβολιασμού. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πρόληψη των λοιμώξεων είναι πιο σημαντική και από τη θεραπεία τους. Είναι σημαντικό οι ενήλικες να φροντίζουν με την καθοδήγηση πάντα του ιατρού τους, για το σωστό εμβολιασμό τους όπως άλλωστε φροντίζουν για τα παιδιά τους. Τονίζεται η ανάγκη του εμβολιασμού για τη γρίπη κάθε Νοέμβριο σε όλα τα άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως και το νεότερο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο που γίνεται μια μόνο φορά στις ίδιες ευπαθείς ομάδες όπως και σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών».

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου, ο Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, αναφέρθηκε στο βασικό σκοπό του Δικτύου που είναι η Πρόληψη και η Προαγωγή της Υγείας των πολιτών. «Σήμερα οι μισοί Δήμοι της χώρας είναι ήδη μέλη του Δικτύου μας, το οποίο μόλις πιστοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή πενταετία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία που παρέχει στους Δήμους μέλη του». Ευχαρίστησε επίσης τον ΕΟΦ και τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Λιντζέρη για τη δωρεάν εκτύπωση των επιστημονικών φυλλαδίων που διανέμονται στους πολίτες σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Οι ομιλίες θα συνεχιστούν στους Δήμους της Αττικής και τον Ιανουάριο 2015, ενώ προγραμματίζεται και η βαθμιαία επέκταση σε όλους τους Δήμους της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά μπορεί να οδηγήσει στο τέλος της σύγχρονης ιατρικής"

Κομισιόν: Τις επόμενες ημέρες η Τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα

Τη στιγμή που το μεσημέρι της Τρίτης δημιουργήθηκε θέμα με το πόσο θα έρθει τελικά η Τρόικα στην Αθήνα και το Bloomberg άφησε ανοιχτό τον ορίζοντα της επίσκεψης, επικαλούμενο πηγές από την Κομισιόν, οι Βρυξέλλες με επίσημη ενημέρωση έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

«Εντός των προσεχών ημερών, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα επιστρέψει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Τρόικα στην Αθήνα», ανέφεραν πηγές των Βρυξελλών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, η Τρόικα αναμένει εντός της εβδομάδος τις απαντήσεις των ελληνικών Αρχών σε σειρά από ζητήματα που έχουν τεθεί και αμέσως μετά οι επικεφαλής της προτίθενται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης.

Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει θετικά η εν λόγω αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έως το τέλος του έτους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειές της. Σημείωσε δε ότι ο χρόνος πιέζει, λέγοντας ότι ως το τέλος του έτους απομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις του Eurogroup (τέλη Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου) και πως θα πρέπει να υιοθετηθούν αποφάσεις από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

«Αν δεν είναι φιλόδοξη η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, θα είναι αρκετά δύσκολο να πεισθούν κάποια κράτη-μέλη για συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Σε ό,τι αφορά θέματα της διαπραγμάτευσης που παραμένουν «ανοιχτά», ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «σχετική ελαστικότητα, περιορισμένη βέβαια», από την πλευρά των κρατών-μελών, υπό την έννοια ότι η εφαρμογή ορισμένων θεμάτων μπορεί να μεταφερθεί στο 2015. Ανέφερε, ακόμη, ότι η Τρόικα κατανοεί ως έναν βαθμό πως δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα μέσα σε τρεις εβδομάδες, ωστόσο επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η τρόικα δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2015, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Ο ίδιος τόνισε ότι το όποιο δημοσιονομικό κενό του Προϋπολογισμού θα αυξήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015. Κλείνοντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει λυθεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Τις επόμενες ημέρες η Τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα"

Τα λάθος νούμερα ΑΦΜ αποκάλυψαν 2.734 «ύποπτες» συντάξεις

Βρούτσης: Έχουμε θέσει το ασφαλιστικό σύστημα σε πιο στέρεες και υγιείς βάσεις


Μπλόκο στην καταβολή 2.734 συντάξεων των οποίων οι αναγραφόμενοι Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου ήταν λάθος θα βάλουν οι διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Από αυτές τις συντάξεις οι 750 καταβάλλονται από τον ΟΓΑ, οι 773 από το ΙΚΑ και οι 588 από το ΕΤΕΑ.

Αναφερόμενος στη σχετική απόφαση ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως για πρώτη φορά εφέτος όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας δεν πήραν βεβαιώσεις συντάξιμων αποδοχών για το 2013, αλλά βρήκαν έτοιμα και προσυμπληρωμένα τα σχετικά στοιχεία στις ηλεκτρονικές τους φορολογικές δηλώσεις.

Όπως υπογράμμισε, μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωσης των στοιχείων του υπουργείου με αυτά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι από τα 4,5 εκατομμύρια των συντάξεων που προσυμπληρώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις, σε 2.734 ή στο 0,06% του συνόλου οι συνταξιούχοι προέβησαν σε χρήση της δυνατότητας που είχαν για διαγραφή (τροποποίηση) της σύνταξης από το έντυπο Ε1.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, πρόκειται για ένα εντυπωσιακά μικρό ποσοστό για το μέγεθος του σύνθετου εγχειρήματος της προσυμπλήρωσης συντάξιμων αποδοχών από πολλές διαφορετικές πηγές, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ταύτιση συντάξεων και ΑΦΜ πέτυχε σε σχεδόν απόλυτο βαθμό.

«Τον Ιούνιο του 2012, ένα χρόνο πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα "ΗΛΙΟΣ", δεν γνωρίζαμε ποιος και πόσες συντάξεις παίρνει, ενώ τα κενά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ξεπερνούσαν το 1 εκατ. περίπου το 25% των συντάξεων», επεσήμανε ο υπουργός.

Με εντολή του κ. Βρούτση οι διοικήσεις των ταμείων θα διερευνήσουν εντός 10ημέρου το 0,06% των συντάξεων που διεγράφησαν από τους συνταξιούχους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο πρόκειται για σφάλματα ή προσπάθειες φοροδιαφυγής. Σε κάθε περίπτωση, οι αντίστοιχες συντάξεις συνολικού ετήσιου ύψους 17,8 εκατ. ευρώ θα ανασταλούν μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

«'Εχουμε θέσει πλέον το ασφαλιστικό σύστημα σε πιο στέρεες, διαφανείς και υγιείς βάσεις, ενώ παράλληλα και σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε ασφυκτικά την οικονομική διαχείριση του συστήματος. Παρακολουθούμε και σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ, καθώς πρόκειται για τον αποταμιευμένο μόχθο εκατομμυρίων συμπολιτών μας» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Οι «ύποπτες» συντάξεις ανά φορέα χορήγησης:

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα λάθος νούμερα ΑΦΜ αποκάλυψαν 2.734 «ύποπτες» συντάξεις"

Απίστευτη ΚΟΜΠΙΝΑ σε νοσοκομεία: Εταιρεία πλήρωνε γιατρούς για να προωθούν τα προϊόντα της

Λαβράκι έβγαλαν για μια ακόμα φορά οι δικαστικές αρχές, που ερευνούσαν υπόθεση δωροδοκίας γιατρών. Αυτή τη φορά, δεν πρόκειται για υπόθεση με φακελάκι, αλλά για χορό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με εταιρεία ορθοπεδικών ειδών.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει ήδη περάσει στα χέρια του ανακριτή, εταιρία ορθοπεδικών ειδών πλήρωνε αδρά γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, ώστε να προωθούν τα προϊόντα της και να προμηθεύει με αυτά τα νοσοκομεία.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε ήδη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δύο στελεχών της εταιρείας, ενώ πλέον αναλαμβάνει ο ανακριτής να βρει τους γιατρούς που τα… πήραν.

Υπολογίζεται ότι η ζημιά που έχει υποστεί το δημόσιο ξεπερνά τις 150.000 ευρώ και δεν αποκλείεται να ανέλθει σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον των δύο στελεχών της εταιρείας για τα αδικήματα ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες, οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο, μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς για να προωθούν τα προϊόντα τους.

Τέλος, από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ανακριτής προκύπτει ότι από την κίνηση των λογαριασμών των υπευθύνων της εταιρείας, κατατίθεντο εμβάσματα απευθείας σε λογαριασμούς γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη ΚΟΜΠΙΝΑ σε νοσοκομεία: Εταιρεία πλήρωνε γιατρούς για να προωθούν τα προϊόντα της "

Νέα Δημοκρατία: Απλήρωτοι εδώ και 3.5 μήνες οι εργαζόμενοι του κόμματος

Άλλο ένα success story της κυβέρνησης

Άλλη μια «επιτυχία» της κυβέρνησης Σαμαρά έρχεται στο φως της δημοσιότητας - Το κόμμα του ανθρώπου που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας, το χρέος και τα δάνεια της Ελλάδας, δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπαλλήλους του! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της απόλυτης ξεφτίλας, τότε πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί;

Είναι ποτέ δυνατόν ένα κόμμα που δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενούς τους να μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά μιας χώρας; Το ερώτημα βεβαίως δεν είναι ρητορικό, αλλά εντελώς πραγματικό.

Οι εργαζόμενοι της ΝΔ είναι «πυρ και μανία», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τρίτη 11/11/2014 επικράτησε ένταση στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, αφού οι υπάλληλοι του κόμματος αποφάσισαν να προβούν σε στάση εργασίας!

Παραμένουν απλήρωτοι για 3,5 μήνες, δίχως όλο αυτό το διάστημα να λαμβάνουν πειστικές απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Επίσημη ενημέρωση για το θέμα των οφειλών δεν υπάρχει, κάτι που δεν αποκλείει να υπάρξουν περαιτέρω διαμαρτυρίες το επόμενο διάστημα.

Απαντήσεις για το τι πρόκειται να γίνει δεν λαμβάνουν από κανέναν υπεύθυνο του κόμματος. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Είναι όλοι «εξαφανισμένοι»!

Ως γνωστόν η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ όπου και εκεί πολλές φορές οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλλει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη για τρομερές καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών.

Η κατάσταση στα οικονομικά τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από τραγική, ενώ γίνεται πλέον εμφανές πως η χώρα διοικείται από ανθρώπους που δεν μπορούν να ρυθμίσουν ούτε τα οικονομικά των κομμάτων τους.

Άραγε ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του έμειναν ποτέ 3,5 μήνες απλήρωτοι;

Κατά τα λοιπά ο κύριος πρωθυπουργός και οι επιτελείς του αρέσκονται σε φιέστες και πανηγυράκια για τα 40 χρόνια της ΝΔ, παρουσιάζοντάς μας μια... άλλη Ελλάδα που κινείται στις «ράγες» του virtual reality...

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Δημοκρατία: Απλήρωτοι εδώ και 3.5 μήνες οι εργαζόμενοι του κόμματος"

Λάρισα:Επιστρέφουν οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ

Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας θεωρεί ότι κακώς απολύθηκαν με τη μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ

Στη δουλειά τους μπορούν να επιστρέψουν οι Λαρισαίοι γιατροί που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) οι οποίοι είχαν χάσει τις θέσεις τους με τη μετατροπή του οργανισμού σε ΠΕΔΥ. Πρόκειται για τους μόνιμους γιατρούς οι οποίοι κέρδισαν το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει. Σε αντίστοιχη δικαστική διαδικασία βρίσκονται και οι γιατροί που απασχολούνταν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, η Απόφαση Αναστολών του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, ορίζει ότι οι μόνιμοι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ που απολύθηκαν με το ν. 4238/2014 (μεταρρύθμιση ΠΕΔΥ) και αιτήθηκαν δικαστικής προστασίας, επιστρέφουν στην υπηρεσία τους (με το καθεστώς των 5 και 1/2 ωρών και τα ιατρεία ανοιχτά) μέχρι να εκδικασθεί το κύριο ένδικο βοήθημα. Η απόφαση δημιουργεί προφανώς δεδικασμένο καθώς το θέμα των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ είναι πανελλαδικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό του Δικαστηρίου. Καθώς ο νόμος θεωρήθηκε αντίθετος στο άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος, στο δικαίωμα στην υγεία, διότι δεν προέβλεψε μεταβατικές διατάξεις για το προσωπικό που ήδη υπηρετούσε στον ΕΟΠΥΥ για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας με αποτέλεσμα η μεταρρύθμιση να γίνεται εις βάρος των ασφαλισμένων. Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε ότι ο νομοθέτης έχει την ευχέρεια για δημοσιονομικούς λόγους να κάνει αλλαγές στο σύστημα παροχών υπηρεσιών υγείας αλλά θα πρέπει να εξασφαλίζει την πλήρη, διαρκή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας ανάλογη με αυτή που είχαν οι πολίτες με το προηγούμενο καθεστώς. Αυτή η προσωρινή έστω διακοπή υπηρεσιών, που συντελέστηκε με την άμεση απόλυση της πλειοψηφίας του προσωπικού των πολυιατρείων του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ), δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα χωρίς να εξασφαλίζεται, μέσω μεταβατικών διατάξεων, η προσαρμογή του ιατρικού προσωπικού στις νέες συνθήκες, εφόσον δεν έγινε κανένας ανακαθορισμός των συγκεκριμένων οργανικών θέσεων που να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του νέου συστήματος και να διαφυλαχθεί το επίπεδο της δημόσιας υγείας που υπήρχε.

Κατόπιν τούτου, είναι στην κρίση πλέον των γιατρών να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους.

eleftheria
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα:Επιστρέφουν οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ"

Ο Έλληνας εκπρόσωπος του Γιούνκερ για τη φοροαποφυγή στο Λουξεμβούργο

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπερασπίστηκε τον πρώην Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου που κατηγορείται ότι μετέτρεψε τη χώρα του σε παράδεισο φοροαποφυγής για τις μεγάλες εταιρείες, τονίζοντας ότι η Επιτροπή στο σύνολό της έχει δεσμευτεί να εξαλείψει τη φοροδιαφυγή.

Ο 59χρονος Γιούνκερ, που ήταν υπουργός Οικονομικών του Μεγάλου Δουκάτου από το 1989 και πρωθυπουργός από το 1995 μέχρι το 2013, έχει αποφύγει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης αφότου η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι το Λουξεμβούργο προσέφερε φορολογικές συμφωνίες σε περίπου 340 πολυεθνικές εταιρείες, επιτρέποντάς τους με αυτόν τον τρόπο να γλιτώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα δώσει απαντήσεις για την υπόθεση αυτή ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε: "Ο κ. Γιούνκερ θα επιλέξει ο ίδιος το πότε θα πει αυτά που έχει να πει, είτε (στη σύνοδο κορυφής) της G20, είτε κάποια άλλη στιγμή".

Ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ότι ο Γιούνκερ αναμένεται να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, το ερχόμενο Σάββατο, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφερόντων και ότι δεν θα παρέμβει στην έρευνα της υπηρεσίας ανταγωνισμού της Κομισιόν για τις φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με μεγάλες εταιρείες.

Οι Βρυξέλλες ερευνούν επίσης παρόμοια προγράμματα φοροαποφυγής στην Ιρλανδία και την Ολλανδία, με την υποψία ότι μπορεί να συνιστούν παράνομη κρατική ενίσχυση σε επιχειρήσεις.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η PepsiCo, η Amazon, η ασφαλιστική AIG και η Deutsche Bank AG, πιστεύεται ότι επωφελήθηκαν από αυτές τις συμφωνίες με το Λουξεμβούργο, ένα ακμάζον, εξωχώριο χρηματοοικονομικό κέντρο με πληθυσμό μόλις 560.000 κατοίκους.

Η υπόθεση αυτή επισκίασε την έναρξη αυτού που ο ίδιος ο Γιούνκερ έχει αποκαλέσει "τελευταία ευκαιρία για την Ευρώπη". Η Επιτροπή της οποίας ηγείται έχει υποσχεθεί ότι θα ενεργήσει γρήγορα για να αναζωογονήσει τη στάσιμη οικονομία και να καταπολεμήσει τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας προωθώντας επενδύσεις και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Επίτροπος Οικονομικών, Φορολογίας και Τελωνειακών Υποθέσεων, δήλωσε ότι αυτό που μετράει είναι η δέσμευση του Γιούνκερ σε μια νέα εποχή ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των φορολογικών αρχών κάθε χώρας αλλά και στην προώθηση της φορολογικής εναρμόνισης.

"Δεν έχω μιλήσει με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συγκεκριμένα για αυτήν την έρευνα, όμως ξέρω ότι έχω λάβει τη δέσμευσή του ότι θα προωθήσουμε γρήγορα έναν νέο κόσμο δημοσιονομικής διαφάνειας" είπε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πολιτικός επεσήμανε ότι ο Γιούνκερ του εμπιστεύτηκε τον τομέα των Οικονομικών και της Φορολογίας, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος έχει αγωνιστεί κατά της παροχής φορολογικών διευκολύνσεων για την προσέλκυση επενδυτών και για τη μεγαλύτερη φορολογική εναρμόνιση στην ΕΕ.

"Δεν θα πρέπει να τον κρίνουμε για το παρελθόν του. Το ερώτημα σήμερα είναι το εξής: είναι ο κατάλληλος για πρόεδρος της Επιτροπής.

Η απάντηση είναι προφανώς καταφατική", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο Γιούνκερ, λόγω της εμπειρίας και των ικανοτήτων του είναι ο καταλληλότερος για επικεφαλής της Κομισιόν.

Στη Γαλλία, η ακροδεξιά Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο ηγέτης του κόμματος "Όρθια η Γαλλία" Νικολά Ντιπόν-Ενιάν έχουν ζητήσει την παραίτηση του Γιούνκερ.

Αριστεροί και οικολόγοι ευρωβουλευτές έχουν επίσης ζητήσει να δώσει εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως ακόμη δεν έχει κατατεθεί επισήμως κάποιο αίτημα.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Έλληνας εκπρόσωπος του Γιούνκερ για τη φοροαποφυγή στο Λουξεμβούργο"

Ισοβίτης, κρυβόταν στο Άγιο Όρος επί 8 χρόνια

Ζώντας σαν ερημίτης σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια  καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που είχε διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων - εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες.

Ακόμη, προέκυψε ότι αναζητείτο από τον Ανακριτή Αθηνών για απάτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία 8ετία στον Άγιο Όρος, όπου προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό φέρεται ότι διέμενε σε σκήτες και κελιά.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισοβίτης, κρυβόταν στο Άγιο Όρος επί 8 χρόνια"

Τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για τον Eλληνικό χειμώνα

To Accuweather.com πρόσφατα δημοσίευσε την εκτίμησή του για τον επερχόμενο χειμώνα σε όλη την Ευρώπη. Το www.meteo-news.gr, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μετεωρολόγο της εταιρείας, Erik Pindrock και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τον χειμώνα στην Ελλάδα.

Με κάθε εκτίμηση που έχουμε στη δουλειά των Αμερικανών επιστημόνων αλλά και κάθε επιφύλαξη για τη μέθοδο της μακροπρόθεσμης πρόγνωσης του καιρού, σας μεταφέρουμε τη σύντομη συνομιλία μας:

"Φέτος, η συνοπτική κατάσταση πάνω από την Ευρώπη και τη δυτική Ρωσία, θα ευνοήσει την κάθοδο διαδοχικών διαταρραχών από βορρά προς νότο. Υψηλές πιέσεις αναμένονται στη Σκανδιναβία-Ρωσία οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα βορειοανατολικό ρεύμα στα Βαλκάνια. Αυτός ο καιρός θα προκαλέσει πολλές βροχές στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία και την Αλβανία" τονίζει ο E. Pindrock. "Πιστεύουμε πως εικόνες με πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους θα επαναληφθούν στην Ελλάδα καθώς τα συστήματα αυτά συνήθως μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας. Φέτος έχουν ήδη πέσει πολλές βροχές στα Βαλκάνια και την Ιταλία και τα εδάφη είναι κορεσμένα από πολύ νωρίς".

"Βέβαια, αυτό το καιρικό μοτίβο, θα ευχαριστήσει τους λάτρεις των χειμερινών σπορ καθώς αναμένονται μεγάλες ποσότητες χιονιού στα βουνά της χώρας. Κάτι τέτοιο προβλέφθηκε και για τις Άλπεις".

Στην ερώτησή μας αν θα έχουμε ήπιο χειμώνα από πλευράς θερμοκρασιών μας απάντησε χαρακτηριστικά: "Κάθε άλλο! Οι υφέσεις θα καταφθάνουν η μία μετά την άλλη, μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες από το βορρά. Σίγουρα οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από το μέσο όρο και οι βροχές θα είναι πάνω από το μέσο όρο. Θα πρέπει να περιμένετε έναν ενδιαφέρον χειμώνα", επισήμανε.



Τέλος, μας επέστησε την προσοχή λέγοντάς μας:  "Θα πρέπει να περιμένετε έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Πολλές περιοχές στα Βαλκάνια έχουν δεχθεί τον διπλάσιο ή και παραπάνω όγκο νερού απ ότι κανονικά. Τα ποτάμια είναι σε οριακό επίπεδο και η συνεχής έλευση συστημάτων χαμηλής πίεσης θα επιδεινώσει την κατάσταση. Δείξτε προσοχή."

Με αυτά τα λόγια τελείωσε και η επικοινωνία μας, αφού τον ευχαριστήσαμε θερμά για τη συνεργασία μας. Μένει να δούμε αν τελικά επαληθευτούν οι προβλέψεις της ομάδας του accuweather.com, για υγρό και ψυχρό χειμώνα στην Ελλάδα, και μεγάλους όγκους χιονιού στα βουνά μας. Ελπίζουμε η πολιτεία να είναι παρών και να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων αν προκύψουν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για τον Eλληνικό χειμώνα"

Υπάλληλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. με "ύποπτα" εμβάσματα στο εξωτερικό

Στο «στόχαστρο» του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) έχουν μπει 7, τουλάχιστον, υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών από τους 143 που ελέγχονται, καθώς έχουν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα, που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και άλλοι 7 υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν λάβει σημείωμα και αναμένεται η σύνταξη της έκθεσης ελέγχου, σύμφωνα με σημείωμα του Διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΟΙΚ., το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του Υπουργείου.

Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το epoli.gr, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εμφανίζουν μεγάλες και αδικαιολόγητες διαφορές στις υποβληθείσες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό και δεν κατάφεραν να αιτιολογήσουν ποσά, ύψους 550.000 ευρώ ο πρώτος, από 200.000 ευρώ οι άλλοι δύο και από 100.000 ευρώ δύο ακόμη υπάλληλοι.

Ήδη, τους ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή, ενώ οι φάκελοί τους εστάλησαν στον Εισαγγελέα για τη διερεύνηση και ενδεχόμενων ποινικών παραβάσεων.

Το ΣΔΟΕ εντόπισε, επίσης, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου, καταθέσεις 150.000, 210.000, 300.000, 350.000, 400.000, 460.000 και 730.000 ευρώ, οι οποίες έχουν "μπει στο μικροσκόπιο" και έχουν δημιουργήσει σοβαρά ερωτήματα, σχετικά με την προέλευσή τους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση ενός ακόμη υπαλλήλου, με έμβασμα 170.000 ευρώ.

Το "ξετύλιγμα του κουβαριού" αυτής της... ενδιαφέρουσας ιστορίας, ξεκίνησε από τον εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το 2009 και εντεύθεν, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, που ξεκίνησε έπειτα από αυτή την παραγγελία, διαπιστώθηκε, ότι οι 143 υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών έβγαλαν στο εξωτερικό, το ουκ ευκαταφρόνητο ποσό των 32.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για 92 εφοριακούς, 9 υπαλλήλους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 8 τελωνειακούς, 8 στο Γενικό Χημείο του Κράτους, 7 διοικητικούς, αλλά και 9 αποσπασμένους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, 7 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και 3 στη Βουλή.

Τα ποσά των καταθέσεων που περιλαμβάνονται στη δημοσιοϋπαλληλική λίστα θα φανταζόταν κάποιος ότι αφορούν επιχειρηματίες και όχι απλούς μισθωτούς, όπως τελικά συμβαίνει.

Ο πιο «φτωχός» υπάλληλος έστειλε στο εξωτερικό έμβασμα 22.000 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε κάποιος εκείνη την εποχή να έχει συγκεντρώσει κάνοντας οικονομία. Ωστόσο, περίπου δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ περίπου δέκα είναι εκείνοι που βρέθηκαν με ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Δύο, μάλιστα, ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται εφοριακός, με έμβασμα 1.200.000 ευρώ, περίπου, ενώ ο δεύτερος ακολουθεί με 1.100.000 περίπου.

Πάντως οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι 129 από τους 143 έχουν κριθεί προς το παρόν ικανοποιητικές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 14 υπαλλήλους.

epoli
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. με "ύποπτα" εμβάσματα στο εξωτερικό"

Ναυαγεί η επένδυση των 230 εκατ. ευρώ της Cosco στον Πειραιά

Εδώ και 2 χρόνια δεν μπορεί να «κλειδώσει» η επένδυση της Cosco, ύψους 230 εκατ. ευρώ, στο δυτικό τμήμα του λιμανιού του Πειραιά, καθώς οι δύο παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του κειμένου της σύμβασης φαίνεται να δημιουργούν αξεπέραστο πρόβλημα και ίσως την οδηγήσουν σε ναυάγιο.

Η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ που έχει συγκληθεί για σήμερα αναμένεται είτε να αναβληθεί είτε να μη συζητήσει το θέμα του λεγόμενου «φιλικού διακανονισμού» -της νέας δηλαδή σύμβασης που «κλειδώνει» την επένδυση- για το οποίο και συγκλήθηκε! Πιθανές ημερομηνίες για νέα γενική συνέλευση είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η 25η Νοεμβρίου και η 2α ή 5η Δεκεμβρίου. Ακόμα και έτσι, όμως, παραμένει αμφίβολο κατά πόσον μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

Οι Κινέζοι αρνούνται να συμβιβαστούν με τις δύο παρεμβάσεις που έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο στο κείμενο του φιλικού διακανονισμού, όταν το ενέκρινε προ λίγων εβδομάδων.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σχετική σύμβαση υπό δύο όρους: Πρώτον, να τελειώσει η περίοδος αναστολής του εγγυημένου τιμήματος που πρέπει να καταβάλει η Cosco (με βάση την αρχική σύμβαση) το 2021, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το δυτικό τμήμα του προβλήτα 3 στον Πειραιά.

Δεύτερον, να καταβάλλει η Cosco ενοίκιο και για το δυτικό τμήμα όταν αυτό ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται πως οι Κινέζοι θα κληθούν να καταβάλλουν ενοίκιο και για το ανατολικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται επί χρόνια «σε δοκιμαστική λειτουργία».

Το θέμα του ελάχιστου εγγυημένου ανταλλάγματος μπορεί σήμερα, που ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων κινείται συνεχώς ανοδικά, να μη θεωρείται ζήτημα, αλλά σε περίπτωση που υπάρξει κρίση ή πόλεμος τιμών και τα έσοδα της Cosco μειώνονται, θα μειώνονται και τα έσοδα του ΟΛΠ κατά 2,84%.

Εάν τελικά δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα που ανακύπτει με τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Cosco θα περιμένει την ιδιωτικοποίηση και εφόσον επικρατήσει το ζήτημα θα μετατραπεί σε ενδο-ομιλικό της και άρα εύκολα θα μπορεί να λυθεί. Σε περίπτωση επικράτησης άλλου υποψηφίου ή μη ιδιωτικοποίησης (ένεκα και ενδεχόμενου εκλογών), η Cosco δεν αποκλείεται να προσφύγει σε διαιτησία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα συμβατική σχέση της με τον ΟΛΠ.

Σε κάθε περίπτωση, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε υποδομές, που θα παραμείνουν σε κάθε περίπτωση στην ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, κινδυνεύει με ναυάγιο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυαγεί η επένδυση των 230 εκατ. ευρώ της Cosco στον Πειραιά"

Ηλεκτρονικός “κόφτης” ΕΟΠΥΥ στις...περίεργες συνταγές

Μέχρι σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ ελέγχει τους γιατρούς αναδρομικά και με στατιστικό τρόπο, παρατηρώντας, δηλαδή, εάν γράφουν πολλά φάρμακα ή εξετάσεις σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε πραγματικό χρόνο θα “μπλοκάρουν” περίεργες συνταγές ή παραπεμπτικά που χορηγούν γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Η λειτουργία του φακέλου ασφάλισης Υγείας, επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση όλων των υπερβολικών χρεώσεων και το μπλοκάρισμά τους.

Για παράδειγμα, όταν ο γιατρός θα ζητεί την ίδια εξέταση, την ίδια μέρα ή σε κοντινό διάστημα, για τον ίδιο ασθενή, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα “κλειδώνει”.

Θα ζητεί από τον γιατρό εξηγήσεις και όταν αυτές κριθούν επαρκείς, θα επιτρέπει τη συνέχιση της συνταγογράφησης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, η διαδικασία αυτή θα υλοποιηθεί εντός του 2015, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό.

Η λειτουργία – είπε – του φακέλου ασφάλισης Υγείας, ο οποίος διαθέτει ήδη τα στοιχεία για τις παροχές σε όλους τους ασφαλισμένους από το 2013, επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

Αναδρομικός

Μέχρι σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ ελέγχει τους γιατρούς αναδρομικά και με στατιστικό τρόπο, παρατηρώντας, δηλαδή, εάν γράφουν πολλά φάρμακα ή εξετάσεις σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το νέο σύστημα, θα επιτρέπει τον έλεγχο ανά ασθενή και δεν θα έχει αναδρομική, αλλά άμεση λειτουργία.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεκτρονικός “κόφτης” ΕΟΠΥΥ στις...περίεργες συνταγές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news