facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας με πρόταση του στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για ένα από τα δυο αδικήματα για τα οποία κατηγορείται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αυτό της απιστία,. Την ίδια ώρα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την πλήρη απαλλαγή του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση Γιάννη Καπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Μανόλης Δράκος προτείνει την απαλλαγή του κ. Διώτη για τη δεύτερη κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου. Ο εισαγγελέας φέρεται να μέμφεται τον κ Διώτη γιατί δεν άντλησε φορολογικά στοιχεία ελέγχου από τη λίστα, όμως, εμφανίζεται να διαπιστώνει ότι ο ίδιος ούτε απέκρυψε, ούτε αλλοίωσε τη λίστα, όταν έκανε αντίγραφο από το αρχικό στικάκι.

Πάντως, ο κ. Διώτης από την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει την άποψη ότι η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια οποιασδήποτε έρευνας.

Ο εισαγγελέας ζητεί την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας δέχεται ότι ο κ. Καπελέρης δεν είχε ποτέ λάβει επισήμως ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για τον ισχυρισμό που είχε παρουσιάσει από την πρώτη στιγμή ο κ.Καπελέρης, λέγοντας πως ουδέποτε ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, του ζήτησε έλεγχο.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας"

Αρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Ταμήλου

Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις από τις συνολικά πέντε δικογραφίες κατά του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, που αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι δύο υποθέσεις του κ. Ταμήλου συνδέονταν με την θητεία του στον δήμο Τρικάλων, οι άλλες δύο σχετίζονταν με την εταιρεία στην οποία ήταν ετερόρρυθμος μέτοχος, ενώ η πέμπτη, την οποία και απέρριψε η Βουλή, αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, την οποία είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Οικονόμου.

Η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, με ψήφους που κυμαίνονταν από 153 έως 150 σε σύνολο 165 παρόντων βουλευτών, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Ταμήλου για τις τέσσερις πρώτες υποθέσεις, για τις οποίες και ο ίδιος το είχε ζητήσει, ενώ απέρριψε τη συκοφαντική δυσφήμιση με 151 ψήφους κατά, τέσσερις υπέρ, τρία «παρών» και τρία λευκά.

Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή, ο οποίος είχε μηνυθεί από τον πρώην δήμαρχο Αρκαδίων Ζακύνθου, Στ. Μποζίκη, έπειτα από καταγγελία του για σκάνδαλο στο τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου σχετιζόμενο με κλοπή δημοσίου χρήματος, η Βουλή απέρριψε το αίτημα με συντριπτική πλειοψηφία και με ψήφους 157 κατά, έναντι τεσσάρων υπέρ, δύο «παρών» και δύο λευκών.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής, δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον δήμο Αρκαδίου, όπου κλέβανε τα παράβολα του Δημοσίου και του Δήμου και εξαφάνιζαν φακέλους αλλοδαπών έναντι 7.000 ευρώ.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε μηνύσεις τρομοκράτησης σε υποθέσεις διαφθοράς», τόνισε ο κ. Κοντονής.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Ταμήλου "

Γονείς καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό 14χρονου μαθητή από αστυνομικούς σε Λύκειο του Χολαργού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας 14χρονος μαθητής στο Χολαργό έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, έγιναν προληπτικά 7 προσαγωγές μαθητών. Οι δύο από αυτές έγιναν έξω από ένα Γυμνάσιο. Ο ένας από τους δύο μαθητές κατά τη διάρκεια της προσαγωγής δέχθηκε γροθιές και κλωτσιές από αστυνομικό, ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες.

Όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο 14χρονος μαθητής ξαναχτυπήθηκε. Από την πλευρά τους, στην ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν, πως το βράδυ και αφού πρώτα έγινε καταγγελία από περίοικο στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, πως νεαροί επιχειρούσαν διάρρηξη στο σχολείο, στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και προχώρησαν στην προσαγωγή των νεαρών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν λουκέτα κλπ. που πιθανόν να ήθελαν για την πραγματοποίηση κατάληψης.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού και για 3 από αυτούς κλήθηκαν οι γονείς για να δώσουν εξηγήσεις και στη συνέχεια τα παιδιά τους αφέθηκαν ελεύθερα. Εξαιτίας της καταγγελίας που έχει γίνει ωστόσο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής έδωσε εντολή να διενεργηθεί Προκαταρκτική Διοικητική Έρευνα και εφόσον διαπιστωθεί τυχόν ακρίβεια των καταγγελλομένων και υπεύθυνοι για όλα αυτά, να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.



koutipandoras
Διαβάστε Περισσότερα » "Γονείς καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό 14χρονου μαθητή από αστυνομικούς σε Λύκειο του Χολαργού (ΒΙΝΤΕΟ)"

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ στις καταγγελίες της άνεργης γυναίκας ότι έπεσε θύμα βιαιοπραγίας από ελεγκτή;

Θύμα βιαιοπραγίας από ελεγκτή καταγγέλλει ότι έπεσε μία άνεργη γυναίκα.

Οπως λέει, ο άνδρας τη χαστούκισε γιατί δεν είχε εισιτήριο, περιγράφοντας ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας, στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια.

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ στις καταγγελίες της άνεργης γυναίκας

«Αναφορικά με την καταγγελία- περιστατικό στο οποίο αναφέρεται με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η κ. Σμάρω Κοκκόση θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, μετά τον έλεγχο που διενήργησε, διαπίστωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου εισιτηρίων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τήρησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η καταγγέλουσα αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό της και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της για την επίδοση του προστίμου.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου, η ομάδα ελέγχου ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας.

Η καταγγέλουσα, συνοδευόμενη από ομάδα ελεγκτών και τον ειδικό φρουρό, οδηγήθηκε στο γραφείο αστυνομίας του σταθμού «Ομόνοια» για την εξακρίβωση των στοιχείων της, όπου και της επιδόθηκε το πρόστιμο.

Περαιτέρω, η εταιρεία μας θα διαθέσει σε κάθε αρμόδιο όργανο τα στοιχεία που διαθέτει (βιντεοληπτικό υλικό, κλπ) για τον έλεγχο της υπόθεσης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ στις καταγγελίες της άνεργης γυναίκας ότι έπεσε θύμα βιαιοπραγίας από ελεγκτή;"

Αργοπεθαίνει 14χρονο τετραπληγικό κορίτσι επειδή το κράτος του έκοψε τα φάρμακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αργοπεθαίνει ένα 14χρονο κορίτσι τετραπληγικό με 100 τις εκατό αναπηρία από την αδιαφορία του κράτους και τις περικοπές.

Πρίν ένα χρόνο του διέκοψαν βιταμίνες που έπαιρνε και το κρατούσαν στη ζωή με αποτέλεσμα σήμερα να έχει χάσει βάρος φθάνοντας τα 14 κιλά και ο πατέρας της μικρής να κατηγορεί το κράτος πρόνοιας για την … απουσία του.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.







achaianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αργοπεθαίνει 14χρονο τετραπληγικό κορίτσι επειδή το κράτος του έκοψε τα φάρμακα (ΒΙΝΤΕΟ)"

Πάτρα: Έτοιμοι για απεργία διαρκείας οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου

Στην απόφαση για εκ νέου δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου της Πάτρας μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι δηλώνουν έτοιμοι και για απεργία διαρκείας αν μέχρι την Παρασκευή δεν λάβουν έγγραφες διαβεβαιώσεις απο το Υπουργείο Παιδείας οτι θα ακυρωθεί η διαθεσιμότητα στον κλάδο τους και πως οι συνάδελφοί τους θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Παράλληλα δεν αποκλείουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας ακόμη και στην Πρωτεύουσα.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Έτοιμοι για απεργία διαρκείας οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου"

Νέες καταγγελίες Ρακιντζή περί προστασίας δημοσίων λειτουργών

Για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται δημόσιοι λειτουργοί και ενώ είχαν εντοπιστεί παραβάσεις, αυτές καλύφθηκαν εκ των υστέρων με την ψήφιση σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων στη Βουλή, κάνει λόγο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Πρόκειται για κείμενο πέντε σελίδων, στο οποίο ο κ. Ρακιντζής ενημερώνει τον κ. Καμμένο όχι μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες οι έλεγχοι έδειξαν σοβαρά ζητήματα, αλλά και να απαριθμήσει και τις νομοθετικές διατάξεις που οδήγησαν είτε στην αναδρομική τους κάλυψη είτε στην απαλλαγή τους.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε καταθέσει ερώτηση έπειτα από δηλώσεις του κ. Ρακιντζή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για «ιδιότυπη ασυλία επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους», καθώς και «για απαλλαγή ΔΕΚΟ από ευθύνες, γεγονός που υποκρύπτει αμνηστία εξαιτίας νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή».

Ο κ. Καμμένος, με την ερώτησή του, ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιους επωνύμους αναφερόταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και αν ερευνήθηκαν οι καταγγελίες αυτές.

Ο κ. Ρακιντζής ως προς την αποκάλυψη ονομάτων απάντησε πως μόνο ενώπιον της Δικαιοσύνης μπορεί να αποκαλύψει τα πρόσωπα που απαλλάχθηκαν με απαλλακτικά βουλεύματα.

«Σταμάτησαν διώξεις για τον ΟΣΚ»

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει ενδεικτικά ότι το 2009 ο ΓΕΔΔ διενήργησε έλεγχο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), όπου εντοπίστηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει, με τις διαπιστώσεις της Έκθεσης συμφώνησε ομόφωνα η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι υπερβάσεις επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από έλεγχο που διενήργησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής τους, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Η Έκθεση Ελέγχου διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος ξεκίνησε διώξεις για απιστία των μελών του ΔΣ του ΟΣΚ. Ωστόσο, με τη διάταξη του άρθρου 39 παρ. 12 του Ν. 4024/2011, νομιμοποιήθηκαν αναδρομικά οι εν λόγω υπερβάσεις και σταμάτησε κάθε διαδικασία.

ΟΚΑΝΑ

Αναφέρεται επίσης ότι το 2010 ο ΓΕΔΔ διενήργησε έλεγχο στον ΟΚΑΝΑ, όπου διαπιστώθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από έλεγχο μισθοδοσίας που διενήργησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η Έκθεση του ΓΕΔΔ διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ωστόσο, με τη διάταξη του άρθρου 111 του ν. 4172/2013, δεν αναζητούνται οι καταβληθείσες πάσης φύσεως υπερβάσεις.

Διαγραφή χρεών

Ο κ. Ρακιντζής επισημαίνει εξάλλου ότι με τους Ν. 4071/2012 και 4170/2013 διαγράφηκαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια η 49/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ερμηνεύοντας τις διατάξεις αυτές, αποφαίνεται ότι απαλλάσσονται οι διοικούντες τις δημοτικές επιχειρήσεις από προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη, αλλά και οι συνυπόχρεοι ιδιώτες.

Στο έγγραφο γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά:

- Στον Ν. 4254/2014 με τον οποίο τροποποιήθηκε άρθρο του Ποινικού Κώδικα ώστε κατηγορίες προσώπων να παύσουν να θεωρούνται υπάλληλοι νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία μπορούν να διατεθούν επιχορηγήσεις από ΝΠΔΔ, Τράπεζες κλπ και άρα, δυνάμει υποκείμενα εγκλημάτων σχετικών με την υπηρεσία. Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει ότι η πρότερη διάταξη επανήλθε 20 ημέρες αργότερα με τον Ν. 4262/2014, ωστόσο δημιουργείται μείζον θέμα, καθόσον για όλες τις εκκρεμούσες υποθέσεις θα γίνει επίκληση της ευνοϊκότερης διάταξης, έστω και αν ίσχυε για μια ημέρα.

- Με τον Ν. 4255/2014 παύουν οριστικά οι εκκρεμείς ποινικές διώξεις που αφορούν σε κάθε είδους πράξεις και παραλείψεις σχετιζόμενες με διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ για την εξυπηρέτηση του σκοπού του.

- Στον Ν. 4139/2013 που όρισε ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Η διάταξη καταργήθηκε έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες του ΓΕΔΔ.

- Στον Ν. 4046/2012 με τον οποίο απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη μέλη ΔΣ των ελληνικών τραπεζών που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, αλλά και στελέχη της ΤτΕ για την απόφαση συμμετοχής του Κοινού Κεφαλαίου των ΝΠΔΔ και των Ασφαλιστικών Φορέων σε πρόγραμμα ανταλλαγής τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου ή άλλης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης.

- Στον Ν. 4141/2013 που ορίστηκε ότι αναστέλλεται η ποινική δίωξη προσώπων στα οποία είχε ή έχει ανατεθεί η νόμιμη εκπροσώπηση των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσιονομικής πολιτικής για οφειλές των εταιρειών προς το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ασφαλιστικούς οργανισμούς, ΟΤΑ, κλπ.

- Στον Ν. 4146/2013 διότι με διάταξη ορίστηκε ότι δεν συνιστά απιστία για τον πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

- Στον Ν. 4224/2013 που ορίστηκε ότι τα μέλη του ΔΣ ή άλλου συλλογικού οργάνου διοίκησης της ΛΑΡΚΟ δεν υπέχουν καμία ευθύνη ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στην αποκρατικοποίηση ή στην αξιοποίηση επιμέρους περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.

- Επίσης, στον Ν. 4224/2013 γιατί με διάταξη αναστέλλονται όλες οι ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον ποινικών δικαστηρίων για προέδρους και μέλη των ΔΣ των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, εφόσον οι Οργανώσεις αυτές συγχωνεύονται ή μετατρέπονται ή τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει επίσης ότι ενίοτε έχουν τεθεί εμπόδια από δημόσιους φορείς στο έργο του ΓΕΔΔ που αφορούν στη μη σύμπραξη στοιχείων, στη μη υλοποίηση πορισμάτων και εκθέσεων ελέγχου, στην αποφυγή αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών εμπλεκομένων υπαλλήλων ή λειτουργών του δημόσιου τομέα (ειδικά των αιρετών).

Αξιοσημείωτη είναι αναφορά του Γενικού Επιθεωρητή που αφορά στην πρακτική του υπουργείου Οικονομικών, καθώς όπως λέει ο κ. Ρακιντζής, «με την αιτιολογία ότι οι φορολογικοί έλεγχοι προγραμματίζονται πλέον από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου μέσω ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με συγκεκριμένες εντολές προς τις ΔΟΥ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζήτησε από τον ΓΕΔΔ να μην υποδεικνύονται πλέον εκ μέρους του συγκεκριμένες φορολογικές δράσεις νομικών ή φυσικών προσώπων ή ακόμα και εμπλεκομένων σε υποθέσεις διαφθοράς δημόσιων λειτουργών».

Διευκρινίζει ωστόσο, ότι ο ΓΕΔΔ ενημερώνει για την αναγκαιότητα συγκεκριμένων φορολογικών δράσεων απευθείας τη Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες καταγγελίες Ρακιντζή περί προστασίας δημοσίων λειτουργών"

Ανοιχτή επιστολή από μία περήφανη ελληνίδα και κρητικιά μετανάστρια και μάνα στον πρωθυπουργό Σαμαρά που χαρακτήρισε τα παιδιά μας “θρασίμια”

Μια συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε μια Χανιώτισσα η οποία έχει αναγκαστεί να μεταναστεύσει στο εξωτερικό λόγω κρίσης.

Διαβάστε την επιστολή:

‘κύριε‘ Σαμαρά,

Στην εκδήλωση της Ο.Ν.Ε.Δ αποκαλέσατε τα παιδιά μας: «Θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους».

Θεωρώ απαράδεκτο από ένα πρωθυπουργό μιας χώρας να εκφράζετε με χυδαίες εκφράσεις για τους πολίτες της χώρας όπου κυβερνάει.Η ύβρις προσβάλει αυτόν που την λέει και όχι τον αποδέκτη. Αυτό, δεν σας το δίδαξαν στα πανάκριβα κολέγια που σπουδάσατε;

‘κύριε’ Σαμαρά,

Ονομάζομαι Νίκη Λατινάκη.

Δυστυχώς στο πολύ παρελθόν, ήμουν μέλος της Παράταξη σας. (Ποσό ντρέπομαι για αυτήν μου την άγνοια)

Τώρα βρίσκομαι χιλιάδες μιλιά μακριά από την χώρα μου, όχι διότι το επέλεξα, αλλά γιατί τα θρασίμια που την κυβερνούν με έδιωξαν.

Αναγκάστηκα, όπως χιλιάδες Έλληνες, χιλιάδες ’θρασίμια’ τα τελευταία τρία χρόνια.

Διότι το βιοτικό μου επίπεδο κατέρρευσε, το δικαίωμά μου για δουλειά εξανεμίστηκε.

Η Παιδεία, η Υγεία εξοντώθηκε!

Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα που κερδήθηκαν με αγώνα κι αίμα από τις παλαιότερες γενιές συνθλίφτηκαν.

Το σύνταγμα, οι νόμοι, κουρελόχαρτα στα χέρια σας.

Μας πήρατε ακόμη και την ανάσα μας. Γιατί;

Για να εξοφλήσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας, ένα χρέος που εσείς, τα θρασίμια, με τα τσιράκια σας το δημιουργήσατε.

Τώρα έχετε το θράσος να μας εξοντώνετε και να ζητάτε από ένα λαό ολόκληρο, να το πληρώσει.

Εσείς κυβερνούσατε αυτήν την χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Εσείς έχετε καταθέσεις εκατομμυρίων στις Ελβετικές τράπεζες.

Εσεις εισαστε στις λίστες ΛΑΓΚΑΡΝΤ και τόσες άλλες…

ΕΣΕΙΣ και οχι τα ‘θρασίμια’.

Πουθενά δικαιοσύνη.

Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο από όλα είναι ότι τα θρασίμια που κατάντησαν έτσι την χώρα μου, είναι οι δήθεν επαναστάτες της γενιάς του πολυτεχνείου το 1974.

Εσείς με τα ζιβάγκα, τα ξεθωριασμένα τζιν, την ‘άδεια τσέπη’ …που υποτίθετε είχατε όραμα για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία, τις αξίες, τον λαό.

Μόλις τα ζιβάγκα γίνανε κουστούμια και γεμίσατε οι τσέπες με κλεμμένα φράγκα, οι δήθεν ονειροπόλοι επαναστάτες εξαφανίστηκαν.

Φάγατε, φάγατε. Ακόμη δεν χορτάσατε;

Άραγε έπεσε η χούντα το 1974;

Ποσό ένοχη νοιώθω απέναντι σε αυτά τα ‘θρασίμια’ που εσείς αποκαλείτε, διότι με την αγνοία μου, την μη συμμετοχή μου, την πολιτική μου αμάθεια, την ψήφο μου συνέβαλα ώστε σήμερα τα θρασίμια να μας κυβερνούν.

Δεν μπορώ να ξεχάσω ποσό μας φανατίζατε για τα τότε θρασίμια, τους σημερινούς συνεργάτες σας, τους Πασοκτζήδες. Θυμάσαι;

Ήταν τότε οι μεγαλύτεροι (εχθροί μας). Μας κλείνανε και τότε το μάτι να μην διστάσουμε να τους χτυπήσουμε, να τους εξοντώσουμε …..

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ.

Το ίδιο έγκλημα διαπράττεται και τώρα .

Σπέρνετε διχόνοια, μίσος.

«Διαίρει και βασίλευε».

Όλοι ξέρουμε τα αγαθά της ομόνοιας και τα ολέθρια της διχόνοιας. Αλλά και όλοι ξέρουμε τις ακατονόμαστες χάρες της διχοστασίας, και ουκ ολίγοι την χαίρονται. Προπάντων, εκείνοι που λογικά, θα είχαν λιγότερες ελπίδες να επικρατήσουν.

Όπως εσείς που έχετε θρονιαστεί εδώ και τριάντα χρόνια στις πολυθρόνες σας και δεν λέτε να ξεκολλήσετε.

Σας βολεύει η διχόνοια μεταξύ μας και αυτήν επιδιώκετε .

Όχι μόνο μας διαιρείτε, μας εμπαίζετε, μας βρίζετε, υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

Αλλά είμαι σίγουρη πως δεν θα διστάσετε να μας βάλετε να αλληλοσπαραχτούμε προκειμένου να μην χάσετε τις χρυσές σας καρέκλες.

Δε λέω… Ναι κάποιοι βολευτήκαμε, κάποιοι συναλλαχτήκαμε, κάποιοι αδιαφορήσαμε. Ξεχαστήκαμε

Κάποιοι συνεχίζουμε να μην ξέρουμε.Έτσι έχουμε αφήσει το θεριό,να μας πνίγει κάθε μέρα .

Ο αγώνας της ζωής και του δικαίου μας θέλει συνέχεια στις επάλξεις.

Πόσοι από εμάς τους πολίτες, ή τα νέα παιδιά που εσείς φανατίζετε, παρασύρεται, έχουν διαβάσει τα μνημόνια;

Πόσοι από αυτούς που κοροϊδεύετε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. ξέρουν τι υπογράφετε κάθε μέρα;

Ελπίζω. Εύχομαι. Πιστεύω ότι κάποια μέρα θα λογοδοτήσετε για αυτά τα εγκλήματα που διαπράττετε.

‘κύριε’ Σαμαρά,

Είμαι μητέρα και εσείς αποκαλέσατε τα παιδιά μου ‘θρασίμια’ και εμένα ανάξια μητέρα.

Ποσό λυπάμαι. Πόσο νοιώθω ένοχη, απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που με την πολιτική μου αγνοία κάποτε σας είχα ακολουθήσει.

Εγώ είμαι υπερήφανη για αυτά που εσείς μορφωμένος και σπουδαγμένος σε πανάκριβα κολέγια αποκαλείτε ‘θρασίμια. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Είμαι υπερήφανη για τα ‘θρασίμια’ του Συντάγματος που πρότασσαν τα γυμνά τους στήθια μπροστά στα Εγκληματικά Μ.Α.Τ.

Είμαι υπερήφανη για τα ‘θρασίμια’ που με κόπο και ιδρώτα σπουδάζουν, παλεύουν για τα όνειρα τους και την ζωή τους μπροστά στον κάθε ‘κύριο’ Φορτσάκη.

Είμαι υπερήφανη για τα χιλιάδες ‘θρασίμια’ που διώξατε από την χώρα μας. Που προσπαθούν με ήθος και αξιοπρέπεια να σταθούν επάξια σε μια άλλη χώρα.

Εύχομαι. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα «θρασίμια» θα γίνουν ένα!

Όλα μαζί, μια γροθιά. Μαζί με μας θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι και θα ξεπλύνουμε την χώρα μας από τα πραγματικά ΘΡΑΣΙΜΙΑ.

Καλή Λευτεριά Ελλάδα

Νίκη Λατινάκη

agonaskritis
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτή επιστολή από μία περήφανη ελληνίδα και κρητικιά μετανάστρια και μάνα στον πρωθυπουργό Σαμαρά που χαρακτήρισε τα παιδιά μας “θρασίμια”"

Αμερικανοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον Δούρειο Ιππο στα ερείπια της αρχαίας Τροίας

Μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων που πραγματοποιεί ανασκαφές στο σημείο όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η ιστορική πόλη της Τροίας, στον λόφο του Χισαρλίκ της Τουρκίας, ανακάλυψε μια μεγάλη δομή από ξύλινες πλάκες που ανήκουν στον μυθικό Δούρειο Ιππο του Ομήρου.

Βρέθηκαν δεκάδες ξύλινες πλάκες, πάνω από 15 μέτρα μήκος, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για κατασκευή πλοίων. Οι αρχαιολόγοι τις ανακάλυψαν δεμένες μαζί, με ασυνήθιστο τρόπο, σε μια περιοχή που ανήκει στην πόλη της Τροίας.



Η δομή που βρέθηκε ταιριάζει με την περιγραφή από τον Ομηρο του Δούρειου Ιππου.
Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι έχουν επικεφαλής δύο αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, οι οποίοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι πράγματι η ξύλινη δομή ανήκει στον Δούρειο Ιππο. Η Christine Morris και ο Chris Wilson, καθηγητές αρχαιολογίας και οι δύο, πιστεύουν ότι έχουν φθάσει κοντά στην ανακάλυψη της ζωής τους.



«Οι αναλύσεις που κάναμε και οι έλεγχοι μας πείθουν ότι αυτά τα κομμάτια ξύλου χρονολογούνται από τον 12ο και 11ο αιώνα π.Χ.» υποστηρίζει η καθηγήτρια Μόρις. «Υπάρχουν πολλές πηγές για το θέμα του Τρωικού Πολέμου. Η δομή των ξύλων επίσης ταιριάζει με πολλές πηγές της αρχαιότητας. Δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι βρήκαμε τον πραγματικό Δούρειο Ιππο», δηλώνει ο καθηγητής. Πηγή worldnewsdailyreport.com
Ρέπλικα του Δούρειου Ιππου στο Τσανάκαλε της Τουρκίας:


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον Δούρειο Ιππο στα ερείπια της αρχαίας Τροίας"

Σπέρνουν τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Δείτε πως φτιάχνονται τα ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ Pringles! (βίντεο)

Για να κατανοήσουμε τη φύση των Pringles και άλλες μάρκες που στοιβάζονται, ξεχάστε την έννοια… ότι προέρχονται από πραγματικές πατάτες. Με κανένα αναγνωρίσιμο τρόπο.

Η Εταιρεία Pringles (σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους φόρους που επιβάλλονται κατά των «τροφίμων πολυτελείας», όπως τα τσίπς στο Ηνωμένο Βασίλειο), υποστηρίζουν ότι η περιεκτικότητα της πατάτας στά τσίπς τους είναι τόσο χαμηλή ώστε να μην είναι τεχνικά άρτια πατατάκια.

Οπότε, αν δεν αποτελούνται από πατάτες, τι ακριβώς είναι;

Ο Δρ Mercola μας εξηγεί:

Η διαδικασία αρχίζει με ένα πολτό από ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα.

Αυτή η ζυμένια ουσία στη συνέχεια ξεδιπλώνεται σε ένα πολύ ψιλό φύλλο που κόβεται σε τσιπς από μια μηχανή.

Τα τσίπς προχωρούν σε ένα ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστούν σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζουν το ενα με το άλλο.

Τα καλούπια κινούνται μέσα σε βραστό λάδι … Στη συνέχεια, ψεκάζονται με γεύσεις σκόνης, και επιτέλους, γυρίζουν σε ένα πιο αργό κινούμενο ιμάντα μεταφοράς κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να συσσωρευτούν.

Από κει και πέρα, βρίσκονται μέσα στα κουτιά … και κατευθύνονται προς τα αθώα στόματα των καταναλωτών.

“Υποψιάζομαι ότι σχεδόν ο καθένας που διαβάζει όλα αυτά, πιθανόν να απολαμβάνει τη γεύση απο πατατάκια. Ωστόσο, είναι σαφώς ένα από τα πιο τοξικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε.

Τα πατατάκια είναι Φορτωμένα με καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα συστατικά στα πατατάκια δεν προστίθεται σκοπίμως, αλλά μάλλον είναι ένα υποπροϊόν επεξεργασίας.

Η ακρυλαμίδη, μια καρκινογόνος και ενδεχομένως νευροτοξική χημική ουσία,δημιουργείται όταν μαγειρεύονται τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα στις υψηλές θερμοκρασίες, είτε τηγανητά η ψητά .

Μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες περιλαμβάνουν τα πατατάκια και τις τηγανητές πατάτες, αλλά πολλά τρόφιμα που μαγειρεύονται ή που υποβάλλονται σε επεξεργασία σε θερμοκρασίες επάνω από 100°C περιέχουν την ακρυλαμίδη.

Κατά γενικό κανόνα, η χημική ουσία σχηματίζεται όταν το τρόφιμο θερμαίνεται αρκετά για να παράγει μια αρκετά ξηρή και καφέ / κίτρινη επιφάνεια. Ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί σε:

Πατάτες: τσιπς, τηγανητές πατάτες και άλλα ψητά ή τηγανητά τρόφιμα πατάτας

Σιτηρά: ψωμί κρούστα, τοστ, τραγανό ψωμί, ψημένα δημητριακά πρωινού και διάφορα επεξεργασμένα σνακ

Καφές; Καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ και αλεσμένος καφέ σε σκόνη. Παραδόξως, τα υποκατάστατα του καφέ με βάση το κιχώριο στην πραγματικότητα περιέχουν 2-3 φορές περισσότερο ακρυλαμίδιο από τον πραγματικό καφέ.


makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπέρνουν τον ΚΑΡΚΙΝΟ! Δείτε πως φτιάχνονται τα ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ Pringles! (βίντεο)"

Σύσκεψη των σωματείων 6 νοσοκομείων για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας

Σε κοινή σύσκεψη καλούν τα σωματεία εργαζομένων των 6 Νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας όλους τους φορείς της περιοχής την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, με στόχο κοινές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην διάλυση των δημόσιων δομών υγείας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το κάλεσμα των σωματείων αναφέρει:

Τα Σωματεία των Νοσοκομείων ΑΤΤΙΚΟ, Ψ.Ν.Α. (Δαφνί), Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο, Θριάσιο, Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας καλούν σε σύσκεψη σωματεία εργαζομένων, Δήμους της περιοχής, την Περιφέρεια Αττικής, συλλόγους εκπαιδευτικών, λαϊκές επιτροπές, ενώσεις συνταξιούχων, ενώσεις γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους, στέκια και συνελεύσεις, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, Ιατρικούς Συλλόγους και άλλους φορείς της Δυτικής Αθήνας, την Παρασκευή 7/11/2014 στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΑΤΤΙΚΟΥ με σκοπό τον συντονισμό της κοινής δράσης και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στη διάλυση της Δημοσίας Υγείας, το κλείσιμο των Γενικών και Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, το λουκέτο και την διάλυση στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα Δ.Σ.
Αττικού Νοσοκομείου
Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής
Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαϊτειο
Θριασίου Νοσοκομείου
Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης
Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη των σωματείων 6 νοσοκομείων για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας"

Μάθημα και το Σάββατο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, προειδοποιεί ο Λοβέρδος Μάθημα και το Σάββατο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, προειδοποιεί ο Λοβέρδος

Kάμψη στο φαινόμενο των καταλήψεων διαπιστώνει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 παρατήρησε μειώνεται ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων, υπερασπίστηκε τις κινητοποιήσεις ως μορφή έκφρασης της ελευθερίας, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να χάνονται μαθήματα.

«Αν συνεχιστούν οι καταλήψεις θα γίνουν αναπληρώσεις τα Σάββατα, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών και αντί της πενθήμερης εκδρομής» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Διευκρίνισε σχετικά με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πως «δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελέα, απλώς υπενθυμίσαμε τι προβλέπεται για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών». Αναφερόμενος στο θέμα των κενών στα σχολεία σημείωσε ότι «γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν έστω και χωρίς χρήματα». Υποστήριξε ότι «οι μαθητές έχουν δίκιο, αλλά υπάρχει και το δίκιο μιας πολιτείας που δεν έχει χρήματα».

Μιλώντας για το ζήτημα της τράπεζας θεμάτων τόνισε ότι δε θα γίνουν αλλαγές και υπερασπίστηκε το σύστημα λέγοντας ότι «η τράπεζα θεμάτων προσπαθεί να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα. Είναι θέματα που προσαρμόζονται στη διδακτέα ύλη».

Σημείωσε ότι «η διδακτέα ύλη θα μειωθεί» και, σε αντίθεση με την περασμένη σχολική χρονιά που η τράπεζα θεμάτων δόθηκε στα σχολεία λίγο πριν τις εξετάσεις, «φέτος θα δοθεί από τώρα και τα θέματα θα είναι προσαρμοσμένα στη διδακτέα ύλη».

Στόχος, υποστήριξε, «είναι να φύγουν οι μαθητές από τα φροντιστήρια».

news247
Διαβάστε Περισσότερα » " Μάθημα και το Σάββατο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, προειδοποιεί ο Λοβέρδος Μάθημα και το Σάββατο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, προειδοποιεί ο Λοβέρδος "

Στο αυτόφωρο 8 οδηγοί ταξί από την Αιτωλοακαρνανία

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην Αττική για τις «κούρσες»
Στο αυτόφωρο 8 οδηγοί ταξί από την Αιτωλοακαρνανία
Πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο και σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα – «Τρομοκρατήθηκαν» οι ηλικιωμένοι επιβάτες από την αντιμετώπιση των οργάνων


Μια «τρομοκρατική» εμπειρία και μεγάλη αναστάτωση έζησαν σύμφωνα με τις περιγραφές τους οκτώ οδηγοί ταξί από την Αιτωλοακαρνανία και περίπου 30 επιβάτες όταν χτες το πρωί, και ενώ ταξίδευαν για την Αθήνα, έπεσαν σε μπλόκα της Αστυνομίας λίγο πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Με πρόσχημα τον έλεγχο του αριθμού των επιβαινόντων, της πληρωμής κομίστρων και τυχών άλλες παραβάσεις, οδηγοί και επιβάτες ανακρίθηκαν επί τόπου και ανοίχτηκαν οι αποσκευές τους, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν συνοδευόμενοι σε πλησίον Αστυνομικό Τμήμα. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν από εκεί στον προορισμό τους με ταξί της Αθήνας ενώ οι οκτώ αυτοκινητιστές οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και πέρασαν τη χτεσινή νύκτα στο κρατητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα σημεία των μπλόκων ήταν δύο, το ένα έξω από την Ελευσίνα και το άλλο έξω από τον Ασπρόπυργο. Στα δύο αυτά σημεία λοιπόν, χθες το πρωί περίπου 30-40 αστυνομικοί σταματούσαν τα ταξί της επαρχίας που πραγματοποιούσαν δρομολόγια προς την πρωτεύουσα και στη συνέχεια προχωρούσαν σε ελέγχους. Ο ξαφνικός αστυνομικός έλεγχος όμως αναστάτωσε και «τρομοκράτησε» τους επιβάτες, πολλοί από τους οποίους ήταν ηλικιωμένα άτομα που προτού καλά-καλά καταλάβουν τι συμβαίνει και ενώ λόγω της ώρας πολλοί από αυτούς κοιμόντουσαν, βρέθηκαν να ανακρίνονται από την αστυνομία.

Η περιγραφή μιας ηλικιωμένης επιβάτισσας είναι χαρακτηριστική: «Ενώ κοιμόμουν, το ταξί σταμάτησε και είδα ξαφνικά τέσσερις αστυνομικούς να μας περικυκλώνουν, να ανοίγουν τις πόρτες και να μας βγάζουν από μέσα. Τρομοκρατήθηκα πάρα πολύ, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έχει γίνει, δεν ήξερα αν έγινε κάτι κακό ή κανένα φοβερό τροχαίο. Το ίδιο έπαθαν και οι υπόλοιπες επιβάτισσες γιατί ήμασταν όλες μεγάλες γυναίκες». Όπως μάλιστα μας μετέφερε η ίδια, μια από τις επιβάτισσες του ταξί, ηλικίας περίπου 75 ετών, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και μετέβαινε σε Νοσοκομείο της Αθήνας αφού είχε υποστεί ρήξη μήτρας και αιμορραγούσε. Μετά την περιπέτεια αυτή, χρειάστηκε τελικά να μεταφερθεί με ασθενοφόρο, έχοντας καθυστερήσει σημαντικά στο ραντεβού με τον γιατρό της.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, βγάζοντας επιβάτες και οδηγούς από τα ταξί, οι αστυνομικοί τους έπαιρναν έναν-έναν παράμερα και τους ανέκριναν επιτόπου, ζητώντας να μάθουν το ποσό που θα κατέβαλαν για την μεταφορά τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θεώρησαν σκόπιμο να ανοίξουν τις βαλίτσες και τις υπόλοιπες αποσκευές τους για έλεγχο. Από τους οδηγούς των ταξί αφαιρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και για όσο κράτησε ο έλεγχος δεν είχαν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικηγόρους ή το σπίτι τους. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι ηλικιωμένοι να ξεσπάσουν ακόμη και σε κλάματα από το σοκ που υπέστησαν, οδηγήθηκαν όλοι μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Περάμου. Εκεί, τους περίμεναν έτοιμα άλλα ταξί από την Αθήνα τα οποία και τελικά τους μετέφεραν στον προορισμό τους.

Δεν αφέθηκαν ελεύθεροι όμως και οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι πέρασαν την χτεσινή νύχτα στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ως «απαράδεκτη ενέργεια» χαρακτήρισε τα χθεσινά μπλόκα της αστυνομίας ένας από τους συλληφθέντες αυτοκινητιστές από το Αγρίνιο, ο οποίος βρέθηκε μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του από την Πελοπόννησο στο κρατητήριο. Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, τους δώδεκα συνολικά συλληφθέντες βαραίνουν κατηγορίες για κόμιστρο και υποκλοπή έργου από το ΚΤΕΛ και σήμερα το πρωί περίμεναν να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όμως, πέρα από αυτούς τους δώδεκα έχουν πραγματοποιηθεί και περισσότερες από 20 συλλήψεις αυτοκινητιστών σε άλλο μπλόκο.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, σκοπός της συγκεκριμένης αστυνομικής επιχείρησης ήταν ο έλεγχος της νομιμότητας των δρομολογίων των ταξί, αφού υπάρχει σχετική ασάφεια του νόμου για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να πραγματοποιούνται τέτοιες μεταφορές. «Υπάρχει ο Νόμος 3109/2003 του Βερελή που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε επιβάτες από και προς τις έδρες μας», μας αναφέρει επαγγελματίας αυτοκινητιστής της πόλης μας. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι με την πρακτική αυτή εξυπηρετούνται κάποιες ανάγκες: «η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ούτε τρένα ούτε αεροπλάνα ούτε καράβια, όλες οι μετακινήσεις γίνονται από τον δρόμο. Ένας επιβάτης μπορεί να θέλει να βρίσκεται συγκεκριμένη ώρα σε συγκεκριμένο προορισμό και να μην μπορεί να ταξιδέψει με λεωφορείο ή άλλο τρόπο. Αυτή την ανάγκη έρχονται να λύσουν τα ταξί».

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τα ταξί δεν «ψαρεύουν» πελάτες από τα ΚΤΕΛ ή από στάσεις, αλλά οι ίδιοι οι πελάτες είναι αυτοί που κανονίζουν τα δρομολόγια και τις ώρες. Το πρόβλημα όμως προκύπτει, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν δεν βρίσκεται σε λειτουργία η ταμειακή μηχανή του ταξί, καθώς σε τέτοια περίπτωση ο οδηγός μπορεί να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή. Από την άλλη όμως, όπως υποστηρίζει το ίδιο πρόσωπο, ένας επαγγελματίας οδηγός δεν μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια κούρσα, καθώς τότε μπορεί να κατηγορηθεί για άρνηση μίσθωσης, πράγμα το οποίο δεν έχει δικαίωμα να κάνει αφού προσφέρει υπηρεσία επί πληρωμή και άρα δεν μπορεί να κάνει επιλογή πελατών.

Οι συλληφθέντες, οι οποίες συνολικά είναι γύρω στους 30-35, θα μεταφερθούν σήμερα το πρωί στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Αθήνας και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

sinidisi
Διαβάστε Περισσότερα » " Στο αυτόφωρο 8 οδηγοί ταξί από την Αιτωλοακαρνανία"

Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Κορυδαλλού. Αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν. Φόβοι για επιδημίες

Ανησυχία στις φυλακές για τον Έμπολα και για άλλες ασθένειες. Οι εικόνες είναι ντροπιαστικές και σοκαριστικές (Vids+Pics)

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τον Έμπολα. Οι κρατούμενοι μιλάνε για εγκληματική αδιαφορία και οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Τα βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ στην πρωινή του εκπομπή από το νοσοκομείο του Κορυδαλλού σοκάρουν και απεικονίζουν μια φυλακή τιμωρητική για έγκλειστους και επικίνδυνη για τους υπαλλήλους που απέχει παρασάγγας από τη σωφρονιστική διαδικασία όπως θα έπρεπε να γίνεται.

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα φυματίωσης αναφέροντας ακόμα και θανάτους.

Πρόσφατα, όπως λένε, έχασε τη ζωή του χτυπημένος από φυματίωση ο άνθρωπος που μέσω Twitter από το λογαριασμό "Κολαστήριο Κορυδαλλού", δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

"Οι συνθήκες διαβίωσης είναι εκτός από απάνθρωπες και επικίνδυνες για τη σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία των κρατουμένων και οι επιπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από φανερές" αναφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Καταγγέλλεται ότι σε τέτοιους χώρους στοιβάζονται δεκάδες κρατούμενοι μέσα σε κελιά 2χ2 εξαιτίας του υπερπληθυσμού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα πειθαρχία είναι σχεδιασμένα για ολιγοήμερη παραμονή, ως τιμωρία, απείθαρχων κρατουμένων. Χρησιμοποιούνται όμως ως κανονικά κελιά, λένε οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό.

Κρατούμενος μίλησε στον ΣΚΑΙ αναφέροντας τα παρακάτω για τη νοσοκομειακή πτέρυγα "Άγιος Παύλος" των φυλακών του Κορυδαλλού:

"Είμαστε σαν τα ζώα, ο ένας πάνω στον άλλο. Και υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι εδώ μέσα με φυματίωση, οροθετικοί, οι συνθήκες είναι άθλιες. Αν κολλήσει κάποιος Έμπολα από άνθρωπο που θα τον φέρει απ' έξω θα κολλήσουμε όλοι. Το νοσοκομείο του Κορυδαλλού δεν χωράει άλλο κόσμο.

Αν έχεις καρκίνο, αν έχεις AIDS θα σε φέρουν εδώ, απ' όλη την Ελλάδα. Βάψαμε μόνοι μας το νοσοκομείο για να το απολυμάνουμε λίγο, οι κατσαρίδες κάνουν πάρτι. Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και για τους έγκλειστους και για το προσωπικό του νοσοκομείου".



Στη συνέχεια καταγγέλλει εγκληματική αδιαφορία από πλευράς υπουργείου καθώς και διακριτική συμπεριφορά ως προς την αντιμετώπιση άλλων κρατουμένων, και φέρνει σαν παράδειγμα τον Ηλία Κασιδιάρη:

"Το υπουργείο αδιαφορεί θανατηφόρα. Ο κ. Αθανασίου δεν έχει ευαισθησία, έχει αναισθησία. Δεν είναι δυνατό να μας αφήνουν να πεθαίνουμε εδώ μέσα επειδή έχουμε κάνει κάτι. Αν δεν μπορούν να μας κρατήσουν εδώ να μας πάνε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Λίγη ανθρωπιά ζητάμε.

Περιμένουν κρατούμενοι ενάμιση μήνα για να κάνει επέμβαση καρδιάς. Τον κ. Κασιδιάρη ξέρουν να τον βγάλουν στο άψε σβήσε έξω για να βγάλει κρεατάκια από τη μύτη του. Δεν έχουμε πιεσόμετρα, φάρμακα, μηχανήματα για να μας εξετάσουν.

Αν πάθεις μια γρίπη, θα κάνεις δύο μήνες για να επανέλθεις. Και ξαναλέω, σε αυτό το νοσοκομείο έρχονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και περιμένουν στη σειρά τους για να εξεταστούν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες υγειονομικά και πρακτικά".



Παρακάτω παραθέτουμε σοκαριστικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο διαχειριστής του λογαριασμού ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ @kolastirio








Εξαγγελίες που έχουν μείνει εξαγγελίες

Πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα αναληφθούν δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος".

"Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι ναι προφανώς πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Το υπουργείο Υγείας είναι εδώ προκειμένου να βοηθήσει και να διευκολύνει σε ότι ζητηθεί από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης για να λυθεί το ζήτημα αυτό και να οργανωθεί ένας μηχανισμός πρωτοβάθμιας περίθαλψης γιατί αυτό δεν είναι νοσοκομείο, είναι πρωτοβάθμια περίθαλψη αυτό που γίνεται στις φυλακές", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: "Επομένως, είναι κάτι το οποίο εμείς είμαστε έτοιμοι ό,τι πρέπει να κάνουμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε και θέλουμε να μιλήσουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό. Ξέρω ότι ο κ. Αθανασίου ασχολείται και έχει πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό και νομίζω ότι θα υπάρξει μία συγκεκριμένη δράση σύντομα προκειμένου να λυθεί το θέμα αυτό".

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πάντως, δεν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη από πλευράς αρμόδιων υπουργείων.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Κορυδαλλού. Αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν. Φόβοι για επιδημίες"

Η Ελλάδα διώχνει τις επενδύσεις και στην Υγεία

Η Ελλάδα διώχνει τις επενδύσεις... και στο χώρο της υγείας. Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εδώ και χρόνια, είναι η προσέλκυση επενδύσεων γενικότερα και ειδικότερα στο κομμάτι της Έρευνας και Ανάπτυξης, στις σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες αλλά και σε νέα καινοτόμα φάρμακα.

Το φλέγον ζήτημα της προώθησης της καινοτομίας στον τομέα της υγείας συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα στην ημερίδα για την πρώτη παρουσίαση του νέου think tank Prix Gallien τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και στο συνέδριο Εξατομικευμένη Θεραπεία & Καινοτομία ΙΙ, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις 29 Οκτώβρη.

Ο επ. καθηγητής Κ. Σουλιώτης υπήρξε κατηγορηματικός: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε έρευνες στην Ελλάδα. Αποτρέπουμε τις εταιρείες από το να επενδύουν στην Ελλάδα».

Εκπρόσωποι της αγοράς και πολιτικοί παράγοντες κάνουν πράγματι λόγο για απουσία σχεδιασμού αναφορικά με το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει η χώρα. Και ενώ όπως τονίζουν, στόχος θα έπρεπε να είναι η εξωστρέφεια, η αύξηση της παραγωγικότητας και η προώθηση της καινοτομίας, σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της, υπάρχει σαφής έλλειψη προσανατολισμού.

Τα στοιχεία, άλλωστε, είναι ενδεικτικά. Η Ελλάδα το 2012 ήρθε στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ των 27, σε αναλογία δαπανών για Ε&Α προς ΑΕΠ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στο χώρο της υγείας, οι οικονομολόγοι της υγείας έχουν πολλές φορές επισημάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας για την προσέλκυση επενδύσεων στην κλινική έρευνα από τη φαρμακευτική βιομηχανία. Εντούτοις, το ρυθμιστικό πλαίσιο, παρά τις όποιες βελτιώσεις, εξακολουθεί να παραμένει γραφειοκρατικό και ως εκ τούτου χρονοβόρο. Ο χρόνος, όμως, είναι χρήμα και η ταχύτητα στόχος για τις εταιρείες που επενδύουν σε ιατρικές τεχνολογίες και θεραπείες στην αιχμή της καινοτομίας. Οι οικονομολόγοι της υγείας, μάλιστα αναμένουν ότι, αν βελτιωθεί άμεσα ο χρόνος που απαιτείται για την έγκριση διεξαγωγής κλινικών μελετών, τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία θα υπερδιπλασιαστούν.

Όπως επισημαίνουν ιατρικοί κύκλοι, η καινοτομία στην καθημερινή ιατρική πρακτική δεν συνίσταται μόνο στα οφέλη για τους ασθενείς που συμμετέχουν σε κάποια κλινική έρευνα –τα οποία είναι σαφώς πολύ σημαντικά- αλλά και στην υιοθέτηση από το ΕΣΥ σύγχρονων ιατρικών τεχνολογιών και θεραπευτικών σχημάτων και φυσικά την εισαγωγή και αποζημίωση από την κοινωνική ασφάλιση νέων, καινοτόμων φαρμάκων. Είναι γνωστό, άλλωστε, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι ότι κατ' αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς και παράλληλα το σύστημα υγείας εξοικονομεί πόρους από την αποφυγή άσκοπων θεραπειών, τη μείωση του χρόνου νοσηλείας κλπ.

Η ασκούμενη πολιτική υγείας στην Ελλάδα στη βάση της συνεχούς συμπίεσης του κόστους έχει πλέον φτάσει στα όριά της ανορθολογικότητας, διαμηνύουν οι ειδικοί του χώρου. Αν δεν ακολουθηθούν σύγχρονες δοκιμασμένες πολιτικές, οι οποίες θα στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας, σύντομα το σύστημα θα σταματήσει να αποδίδει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αγκυλώσεωνκαι της γραφειοκρατίας είναι το υφιστάμενο σύστημα τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων. Νέα φάρμακα εισάγονται με το σταγονόμετρο, ενώ τα λάθη στην τιμολόγησή τους διορθώνονται μερικώς, κατ' επιλογή και όταν επισημανθούν από τις φαρμακευτικές εταιρείες, εις βάρος φυσικά των ίδιων των ασθενών, αλλά και της βιομηχανίας.

Ιατροί, οικονομολόγοι της υγείας και φαρμακευτική βιομηχανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με τις παρεμβάσεις τους.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα διώχνει τις επενδύσεις και στην Υγεία"

Κάθε ασθενείς και φάκελος! Τι θα ανακοινώσει ο Βορίδης για τους ασφαλισμένους

Στην άμεση οργάνωση όλων των στοιχείων των ασθενών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας μετά και από σχετική απαίτηση της τρόικας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης την ερχόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Ιατρικό φάκελο για όλους τους νοσηλευθέντες στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα οι διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να είναι γνωστό το ιστορικό και όλα τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.

Πρόκειται για έναν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά δεδομένα, τις θεραπείες, τις ασθένειες και τις ημέρες παραμονής ώστε να είναι γνωστό ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ΕΣΥ.

Στον φάκελο θα περιέχονται επίσης αναλυτικά στοιχεία για τη φαρμακευτική θεραπεία που θα ακολουθούν οι ασθενείς ώστε να είναι γνωστό και που κατευθύνονται τα φάρμακα των νοσοκομείων, ενώ θα διευκολύνεται και η αποθεραπεία σε μια πιθανή μετέπειτα νοσηλεία.

Η οδηγία για επίσπευση των διαδικασιών δόθηκε από την τρόικα στην τελευταία συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Και είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πιθανότατα εκ νέου στην επόμενη επίσκεψη των δανειστών μας μέσα στο μήνα.
Πάντως ο φάκελος των ασθενών αναμένεται να περιλαμβάνεται μέσα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η διαδικασία για το οποίο ολοκληρώνεται άμεσα δεδομένου ότι βρίσκεται στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την τελική έγκριση.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθε ασθενείς και φάκελος! Τι θα ανακοινώσει ο Βορίδης για τους ασφαλισμένους"

«Μαϊμού» η πρόβλεψη για άγριο χεμώνα

Η είδηση που κυκλοφόρησε παντού ότι έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας της 10ετίας, δεν είναι είδηση. Βασίζεται σε περσινές προβλέψεις οι οποίες μάλιστα ήταν λάθος.

Όλοι λίγο πολύ τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε ή μας είπαν πως γράφεται ότι: «έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας». H είδηση δεν ισχύει, όπως υποστηρίζει Ελληνας μετεωρολόγος της ΕΜΥ.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός - Μετεωρολόγος FRMetS και Μετεωρολόγος στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της ΕΜΥ, επισημαίνει σε εκτενές του άρθρο ότι δεν έρχεται τελικά ο ψυχρός χειμώνας της δεκαετίας. Και έχει ενδιαφέρον το «γιατί»...

Συγκεκριμένα, γράφει:

«Όλοι λίγο πολύ τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε ή μας είπαν πως γράφεται ότι: «έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας». H "είδηση" είναι πλαστή!!

Τις τελευταίες δύο ημέρες ο ψυχρός χειμώνας αναφερόταν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια χωρίς καμία αναφορά σε πηγή, μετεωρολόγο, ή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τις πρώτες ημέρες (οι πρώτες αναφορές στις 29/10/2014) μιλούσαν για τον ψυχρότερο χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη. Εκεί κάποιες αναφορές υπήρχαν σε κάποιο Γερμανό μετεωρολόγο Ντομινίκ Γιουνγκ, σε άλλες ιστοσελίδες υπήρχαν μαζί και τα ονόματα των Ρομάν Βίλφαντ με τον σημαντικό τίτλο «επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας» και της μετεωρολόγου Γιλένα Παγκρατένκο (αν υπάρχει).

Ερευνώντας στο Ιντερνέτ βρήκαμε πρώτα ότι:

ο Γερμανός μετεωρολόγος στις 1/11/2014 είχε δηλώσει τα εντελώς αντίθετα για το φετινό χειμώνα στην έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Welt

δεν υπήρχε κανένα κείμενο τον τελευταίο μήνα στο εξωτερικό που να φιλοξενεί δηλώσεις ταυτόχρονα των τριών μετεωρολόγων.

Τελικά βρήκαμε ότι όλη η «είδηση» που κυκλοφόρησε παντού στο ελληνικό Iντερνeτ (με τη μέθοδο copy-paste) τις τελευταίες ημέρες απλά ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ «ΕΙΔΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013 με τον τίτλο τότε: «Έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας των τελευταίων 100 ετών».

Το κείμενο αποτελούσε μετάφραση ενός κειμένου που ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013 στη Γαλλία το είχαν θεωρήσει πλαστό… Και τότε ακριβώς οι ίδιοι μετεωρολόγοι (μαζί και άλλοι) φαίνεται πως «έκαναν» ακριβώς τις ίδιες «δηλώσεις» για το χειμώνα του 2013. Διαβάστε το κείμενο του 2013.

Ο Γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2013-14 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο - σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.

Και το κείμενο του 2014 (δημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες) :

Ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ δήλωσε ότι ο χειμώνας του 2014-15 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, σημειώνει ο ίδιος. Και συνεχίζει: «Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη "απόψυξη" ούτε καν τον Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.

Απλώς στο κείμενο φέτος αλλάχτηκε η χρονιά!!! Και ο ψυχρότερος «των 100 τελευταίων ετών» που είχε πολυγραφεί έγινε «της τελευταίας δεκαετίας». Η ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα πρέπει να είναι πάνω από όλα υπεύθυνη, από έγκυρες πηγές, και να σέβεται τους πολίτες.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS
Μέλος του Διοικ. Συμβουλίου της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας
»

 thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαϊμού» η πρόβλεψη για άγριο χεμώνα"

Παγώνουν 40.000 εφάπαξ έως το Μάιο

Αναβολή μέχρι τον Μάιο του 2015 παίρνει η πληρωμή των νέων εφάπαξ για όσους έχουν αποχωρήσει με σύνταξη από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και μετά, εξαιτίας της εμπλοκής που έχει προκύψει στον υπολογισμό των ποσών που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

Η αναβολή έχει να κάνει με τις μειώσεις που προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος, αλλά και με την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να καθορίσουν επακριβώς τον ειδικό συντελεστή βάσει του οποίου τα εφάπαξ θα μειώνονται ανάλογα με τα ελλείμματα του κάθε φορέα!

Ακόμη και αν υπάρχουν τα χρήματα, μέχρι τον Μάιο του 2015 κανένα Ταμείο δεν θα μπορεί να βγάλει νέα εφάπαξ πέραν αυτών που έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν σε όσους αποχώρησαν μέχρι τις 31/8/2013.


Στην πράξη παγώνουν ως και 20 μήνες οι πληρωμές εφάπαξ από τα Ταμεία και τους λογαριασμούς Πρόνοιας του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, καθώς και των φορέων πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα για ασφαλισμένους που αποχώρησαν για σύνταξη μετά την 1/9/2013.
Αυτή η ανεπίσημη οδηγία έχει δοθεί μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος με διασταυρωμένες πληροφορίες, σε διοικήσεις που ζητούν να ενημερωθούν από αρμόδιους παράγοντες για το αν μπορούν να προχωρούν σε πληρωμές νέων εφάπαξ.

Η «τεχνητή αναστολή πληρωμών» βολεύει όπως φαίνεται και το υπουργείο Εργασίας καθώς ο νέος τύπος για τον υπολογισμό του εφάπαξ οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις ως και 30% ή ακόμη και 40% για τους φορείς που έχουν λίγα έσοδα, πολλές αποχωρήσεις και υψηλά ελλείμματα, σύμφωνα με τα παραδείγματα που έχουν κάνει στο υπουργείο, όταν καθοριζόταν νομοθετικά το νέο σύστημα υπολογισμού του εφάπαξ.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγώνουν 40.000 εφάπαξ έως το Μάιο"

Ερχονται μειώσεις στις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων

Τα ασφαλιστικά παράδοξα που οδηγούν σε περικοπές όχι μόνο των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων, για 1.500 συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής που λαμβάνουν σύνταξη από το ΕΤΕΑ. Κίνδυνος κατάρρευσης και του ΕΤΑΤ.

Την περικοπή του συνόλου των συνταξιοδοτικών παροχών που λαμβάνουν περίπου 1.500 συνταξιούχοι της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, κατά 5,2%, και μάλιστα αναδρομικά, από 1η Ιουλίου 2014, αποφάσισε η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Πρόκειται για ένα ασφαλιστικό παράδοξο, καθώς το ΕΤΕΑ κλήθηκε ως διάδοχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να δίνει όχι μόνο επικουρική αλλά και μέρος ή το σύνολο της κύριας σύνταξης στους συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας.

Πρόκειται για 1.500 άτομα, που είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Απρίλιο του 2006, όταν συστάθηκε το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), άλλο ένα μόρφωμα που παρέχει προσυνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Αυτό το ασφαλιστικό παράδοξο της καταβολής κύριας σύνταξης από ένα επικουρικό ταμείο είχε ως αποτέλεσμα την περικοπή και κύριων παροχών, βάσει της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που εφαρμόζεται στα επικουρικά, καθώς από τη διοίκηση του ΕΤΕΑ θεωρήθηκε ότι το σύνολο της σύνταξης είναι επικουρική.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Συνταξιούχων της Εμπορικής, το 2010, όταν επιβλήθηκαν οι πρώτες μειώσεις επικουρικών συντάξεων, αποφασίστηκε ότι το 50% της παροχής θα θεωρηθεί κύρια σύνταξη και το υπόλοιπο 50% επικουρική. Και επί αυτού του τμήματος είχαν εφαρμοστεί οι περικοπές έως τώρα.

Βάσει των καταγγελιών, η διοίκηση του ΕΤΕΑ έρχεται εκ των υστέρων και εφαρμόζει αναδρομικά την περικοπή του 5,2% όχι μόνο στο κομμάτι της επικουρικής, όπως θα έπρεπε, αλλά στο σύνολο της παροχής. Σε έγγραφό του μάλιστα το ταμείο υποστηρίζει ότι βάσει νόμου "ο συντελεστής βιωσιμότητας θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση, αρχής γενομένης από 1η Ιουλίου 2014, τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις του ΕΤΕΑ" .

Μάλιστα, οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 80 με 90 ευρώ τον μήνα φοβούνται πως με την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα υποστούν νέα σημαντική πτώση σε αυτές, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα αγγίζει το 10%, με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά μέσο όρο 200 ευρώ τον μήνα.

Αύριο, οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Καμπανάκι και για το ΕΤΑΤ

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων της πρώην Εμπορικής επισημαίνουν πως και το ΕΤΑΤ βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης, κι οι διαθέσιμες αναλογιστικές μελέτες δίνουν μόλις 3 χρόνια βιωσιμότητας στο ταμείο. Τα αποθεματικά του έχουν περιοριστεί δραματικά, καθώς λόγω του PSI το ταμείο υπέστη «κούρεμα» σε αυτά, με αποτέλεσμα να χάσει περίπου 360 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, με βάση επίσημη τοποθέτηση της νέας διοικητού του Ταμείου κ. Χαρίση, κατά την παρουσίασή της στη Βουλή, δεν υπάρχουν διαθέσιμα περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, οι συνταξιούχοι εκτιμούν ότι οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στο ΕΤΕΑ και αυτές που θα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν μπούσουλα για τη διοίκηση του ΕΤΑΤ ώστε να αποφασιστούν αντίστοιχες περικοπές.

Και τα παράδοξα συνεχίζονται

Ένα ακόμη παράδειγμα της αδιανόητης ταλαιπωρίας στην οποία υπόκεινται οι ασφαλισμένοι εξαιτίας της πολυδαίδαλης ασφαλιστικής νομοθεσίας και της πανσπερμίας διατάξεων που πολλές φορές αλληλοαναιρούνται, είναι αυτό των περίπου 150 γυναικών ασφαλισμένων στο ΕΤΕΑ, που προέρχονται από το ταμείο της πρώην Εμπορικής.

Με το νόμο 3863 άλλαξε ο τρόπος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τις μητέρες με ανήλικο. Οι ασφαλισμένες στο ΕΤΕΑ δεν το γνώριζαν, το ταμείο δεν τις ενημέρωσε και τώρα διακόπτει τις συντάξεις και μάλιστα αναδρομικά, από τον Αύγουστο του 2010.

Αντίστοιχα, το ΙΚΑ δεν χορηγεί σύνταξη παρά μόνο από την ημερομηνία αίτησης και μετά, με αποτέλεσμα δεκάδες μητέρες να έχουν χάσει τις συντάξεις τους από ένα έως και τέσσερα έτη...

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται μειώσεις στις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων "

Οι Τούρκοι σύμφωνα με έρευνα δεν «γουστάρουν» κανένα λαό

Το ινστιτούτο «Pew Research Center» δημοσιοποίησε  μια ενδιαφέρουσα ανάλυση  που διενεργήθηκε από  ειδικούς εμπειρογνώμονες επί των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης στην Τουρκία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι τουλάχιστον «εκπληκτικά».

Η κριτική επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η γνώμη των Τούρκων πολιτών για τις ΗΠΑ , ενώ η χώρα τους είναι ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ,  και σημαντικός σύμμαχος των αμερικανών στην περιοχή, είναι αρνητική σε μεγάλο ποσοσστό. Ως επιβεβαίωση του παραπάνω συμπεράσματος δίνονται στις ακόλουθες διακυμάνσεις του χρονοδιάγραμματος η στάση της τουρκικής γνώμης προς τις  ΗΠΑ, κατά την περίοδο του 2002-2014. Σε αυτό  , φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει ένα ποσοστό πάνω από το 60% των Τούρκων που έχει  «αρνητικά συναισθήματα» για την Αμερική.FT_Turkey.World_
Αλλά το πιο εκπληκτικό, δεν είναι αυτό, αλλά  το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν «γουστάρουν» στην ουσία κανέναν λαό. Το γράφημα παρουσιάζει το ποσοστό της αντιπάθειας για έναν αριθμό χωρών,  από την Κίνα έως το  Ισραήλ. Οι Τούρκοι δεν νιώθουν φιλικά ούτε με κράτη όπως την Βραζιλία (ασαφές το γιατί) και την Σαουδική Αραβία, καθώς και την ΕΕ, στην οποία εδώ και 20 χρόνια προσπαθούν  να εισέλθουν. Οι Τούρκοι, όμως αγαπούν την χώρα τους , σε ποσοστό  (78%).
Επίσης έχουν μια αρνητική στάση προς τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές  οργανώσεις  . Συγκεκριμένα το 85% των Τούρκων διάκειται εχθρικά στην Αλ Κάιντα και την Χεζμπολάχ, το 80% είναι κατά  της Χαμάς, ενώ το 58% των Σουνιτών μουσουλμάνων στην Τουρκία δεν εγκρίνουν τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Άγνωστες αι βουλαί του τουρκικού λαού λοιπόν. Δεν αναφέρεται όμως στην έκθεση αυτή η  αντιπάθεια που νιώθουν για εμάς τους Έλληνες, οι Τούρκοι.

Άλλωστε όπως γράφουμε καθημερινά στο  Pentapostagma.gr, η στάση του τουρκικού λαού διαχρονικά , εκτός απειροελάχιστων εξαιρέσεων, είναι τρομερή και ιδεχθής. Ο ελληνισμός έχει υποστεί τα πάνδεινα από την τουρκική «φιλία» διαχρονικά.  Μακάρι κάποτε, αφού  όμως λυθούν τα ζητήματα μεταξύ μας άπαξ δια παντός , με τρόπο που να ικανοποιεί και τις δύο χώρες, να βρεθεί μια χρυσή τομή , για την αρμονική συμβίωση των δύο λαών.  Αλλά με τις συνεχόμενες προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο , και με «τσαμπουκάδες», δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό. Ο κάθε λαός  είναι υπεύθυνος για την μοίρα του, αυτό είναι κάτι που ισχύει διαχρονικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Ο χριστιανισμός αποτελεί την θρησκεία εκείνη , που με την ζωντανή του  παρουσία βοηθά τον  άνθρωπο να δεί  τον διπλανό του με άλλο μάτι, και όχι να θέλει να του βγάλει το μάτι, θα λέγαμε εμείς…..

pentapostagma
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι σύμφωνα με έρευνα δεν «γουστάρουν» κανένα λαό "

Κύπρος: H Noble ανατρέπει τα δεδομένα για το φυσικό αέριο

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα για το φυσικό αέριο της Κύπρου προκαλούν οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της Noble Energy στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι δεν έχουν εντοπιστεί αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, που να επιτρέπουν τη δημιουργία ενός τερματικού υγροποίησης.

Σύμφωνα με τον Τζον Τόμιτς, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η δημιουργία περιφερειακών αγωγών.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετό φυσικό αέριο κατά τη γνώμη μας για να αναλάβουμε ένα τέτοιο έργο έτσι αναζητούμε άλλες επιλογές» δήλωσε προσθέτοντας ότι η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή αυτή τη στιγμή είναι οι περιφερειακοί αγωγοί.

Πάντως όπως σημείωσε υπάρχουν καλές προϋποθέσεις εξεύρεσης περισσότερων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, είτε από την Noble είτε από άλλες εταιρείες που κάνουν γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Noble σχεδιάζει πρόσθετες γεωτρήσεις το 2015.

tribune
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: H Noble ανατρέπει τα δεδομένα για το φυσικό αέριο"

Κυκλοφορία νέας θεραπείας στην ελληνική αγορά για ασθενείς με άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Αναμένεται η κυκλοφορία στην Ελλάδα της άπαξ ημερησίως εισπνεόμενης κορτικοστεροειδούς/β2-αγωνιστή μακράς δράσης (ICS/LABA) θεραπείας για το Άσθμα και την ΧΑΠ. Την ανακοίνωση έκαναν η GlaxoSmithKline plc (GSK) και η Theravance, Inc.

Η θεραπεία έλαβε άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων το Νοέμβριο του 2013, και αναμένεται να διατεθεί στην Ελληνική αγορά μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών τιμολόγησης και αποζημίωσης.

Η νέα θεραπεία αποτελεί συνδυασμό του εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς (ICS), φουροϊκής φλουτικαζόνης (FF), και του β2-αγωνιστή μακράς δράσης (LABA), βιλαντερόλη “VI” (FF/VI). Δύο από τις δοσολογίες του FF/VI έχουν λάβει άδεια για την αντιμετώπιση του άσθματος (92/22 mcg και 184/22 mcg) και μία δοσολογία έχει λάβει άδεια για την αντιμετώπιση της ΧΑΠ (92/22 mcg). Και οι δύο δοσολογίες θα χορηγούνται άπαξ ημερησίως χρησιμοποιώντας μια νέα εισπνευστική συσκευή ξηράς κόνεως (DPI).

O κ. Roberto Greco, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GSK Eλλάδας και Χωρών Αδριατικής, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι Έλληνες ασθενείς με Άσθμα ή ΧΑΠ θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο φάρμακο που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή τους ζωή. Στόχος μας στην GSK είναι η ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων για την αντιμετώπιση παθήσεων του αναπνευστικού που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών. Η μακροχρόνια εμπειρία μας και η συστηματική έρευνα στις παθήσεις του αναπνευστικού, μας δίνουν τη δυνατότητα να πρωτοπορούμε βάζοντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο.»

Ο κ. Γρηγόρης Δάσκος, Πνευμονολόγος, Ιατρικός Διευθυντής της GSK Ελλάδας, ανέφερε σχετικά: «Η κυκλοφορία της νέας θεραπείας στην Ελλάδα εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον Έλληνα ασθενή που πάσχει από Άσθμα ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Το να έχει κανείς μόνιμα ή κατά περιόδους δύσπνοια ή παροξύνσεις της νόσου που μπορεί να απαιτήσουν ακόμα και νοσηλείες στο νοσοκομείο, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα αυτών των ασθενών, αλλά και των οικογενειών τους, και έμμεσα το γενικότερο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που προσθέτουμε στη φαρέτρα των ιατρών ένα νέο εισπνευστικό συνδυασμό φαρμάκων που θα προσφέρει σε αυτούς τους ασθενείς την αποτελεσματικότητα που χρειάζονται κάθε στιγμή του 24ώρου, παίρνοντας μόλις μια εισπνοή τη μέρα.»

Ο κ. Νικόλαος Σιαφάκας, Καθηγητής Πνευμονολογίας της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέφερε σχετικά: «Γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς με Άσθμα και ΧΑΠ έχουν συχνά διαφορετικές ανάγκες θεραπείας και έτσι είναι σημαντικό εμείς ως γιατροί να έχουμε μια σειρά από διαθέσιμες επιλογές για να καλύψουν τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Το FF/VI θα αποτελέσει σημαντική επιλογή για τους κατάλληλους ασθενείς ως άπαξ ημερησίως εισπνεόμενος συνδυασμός ICS/LABA με 24ωρη αποτελεσματικότητα.»

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης προς έγκριση αυτής της νέας θεραπείας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε στη διάθεσή του τα αποτελέσματα όχι λιγότερων από 11 κλινικές μελέτες σε 7.851 ασθενείς με ΧΑΠ και 16 μελετών σε 9.326 ασθενείς με Άσθμα.

Σχετικά με το Άσθμα

Το Άσθμα είναι μια χρόνια πνευμονοπάθεια, που προκαλεί φλεγμονή και στένωση των αεραγωγών, προκαλώντας επαναλαμβανόμενες περιόδους συριγμού, σφίξιμου στο στήθος, δύσπνοια και βήχα, συνήθως το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία για το Άσθμα στην Ελλάδα είναι περιορισμένα. Υπολογίζεται ότι το 8.6% του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει Άσθμα.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, και Ηνωμένο Βασίλειο) υπολογίζεται ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς εξακολουθούν να έχουν φτωχό έλεγχο του άσθματος και να εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα, παρά τις σημαντικές ιατρικές εξελίξεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια μελέτη το φορτίο νοσηρότητας του άσθματος φαίνεται να είναι αντίστοιχο με αυτό του διαβήτη.

Τα αίτια του Άσθματος δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως, αλλά οι κύριοι παράγοντες κινδύνου είναι διάφορες εισπνεόμενες ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις ή δρούν ερεθιστικά στους αεραγωγούς. Σε αυτές τις ουσίες περιλαμβάνονται ο καπνός και αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα της οικιακής σκόνης αλλά και τα κατοικίδια ζώα.

Σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι ένας όρος που αναφέρεται σε δύο πνευμονικές παθήσεις, τη χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα, με χαρακτηριστικό την απόφραξη της ροής του αέρα που επηρεάζει αρνητικά στη φυσιολογική αναπνοή. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το 10% των ενηλίκων άνω των 40 ετών, δηλαδή περίπου 500.000 ασθενείς, πάσχουν από ΧΑΠ.

Η μακροχρόνια έκθεση σε ερεθιστικές για τους πνεύμονες ουσίες, που προκαλεί βλάβες στους αεραγωγούς, και το ίδιο το πνευμονικό παρέγχυμα, αποτελεί συνήθως την αιτία της ΧΑΠ. Ο καπνός του τσιγάρου, η παθητική εισπνοή καπνού, ο μολυσμένος αέρας, οι χημικές αναθυμιάσεις και η σκόνη του περιβάλλοντος ή του χώρου εργασίας μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ΧΑΠ. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από ΧΑΠ είναι τουλάχιστον 40 ετών κατά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Οι παροξύνσεις που σχετίζονται με τη ΧΑΠ ορίζονται συνήθως ως επιδείνωση των συμπτωμάτων τα οποία απαιτούν ιατρική παρέμβαση.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφορία νέας θεραπείας στην ελληνική αγορά για ασθενείς με άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια"

ΔΝΤ: Συγγνώμη κάναμε (και πάλι) λάθος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγνόησε ακόμη και τη δική του έρευνα και πίεσε πολύ νωρίς τις πλούσιες χώρες να περικόψουν τους προϋπολογισμούς τους μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με την εσωτερική αξιολόγηση του οργανισμού στην οποία υποστηρίζεται ότι οι προτάσεις που εισηγήθηκε το 2010 με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας δεν αποδείχτηκαν αποτελεσματικές κι επικεντρώθηκαν κυρίως σε μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας.

Το ΔΝΤ, ανησυχώντας για το υψηλό επίπεδο του χρέους και τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, πίεσε χώρες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία να ακολουθήσουν αυστηρή λιτότητα από το 2010-'11, προτού ακόμη η οικονομία τους να ανακάμψει από την κρίση. Ταυτοχρόνως, το ΔΝΤ συνηγόρησε υπέρ της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για να στηριχθεί η ανάπτυξη και να αυξηθεί η ζήτηση στην ανεπτυγμένες οικονομίες, αγνοώντας αρχικά τις επιπτώσεις που θα είχε η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στις αναδυόμενες χώρες, τονίζει το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης (ΙΕΟ) στην έκθεσή του όπου αναλύεται ο τρόπος αντίδρασης του οργανισμού στην κρίση.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή το ΔΝΤ αντέδρασε με τον κατάλληλο τρόπο στην παγκόσμια ύφεση του 2008-'09, ζητώντας να εφαρμοστούν μέτρα τόνωσης της οικονομίας. "Όμως η έκκλησή του το 2010-'11 για τη μείωση των ελλειμμάτων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες ήταν πρόωρη", υποστηρίζει το ΙΕΟ.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι το Ταμείο κάλεσε τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να υιοθετήσουν πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης, αναμιγνύοντας την πολιτική χαμηλών επιτοκίων με τις αγορές ομολόγων ώστε να στηρίξουν την οικονομική δραστηριότητα. Η μίξη αυτή δεν ήταν η αρμόζουσα αφού η ανάκαμψη με τη χρήση νομισματικών μέσων αποδείχτηκε "σχετικά ακατάλληλο" μέτρο για την τόνωση της ζήτησης μετά την οικονομική κρίση. Επιπροσθέτως, το Ταμείο δεν πρόσεξε αρκετά νωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν αυτές οι πολιτικές στις αναδυόμενες χώρες.

Για το μέλλον, η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι ο μηχανισμός που υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στο ΔΝΤ να εντοπίζει τους νέους οικονομικούς κινδύνους έχει γίνει "υπερβολικά περίπλοκος". "Είναι πολύ δύσκολο να αφομοιώσουν οι πολιτικοί ηγέτες, αλλά και οι ομάδες του ΔΝΤ, τον όγκο των αναλύσεων", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σχολιάζοντας την έκθεση, είπε ότι οι προτροπές του Ταμείου ήταν λογικές την εποχή εκείνη, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες και τις προβλέψεις περί οικονομικής ανάκαμψης που υπήρχαν το 2010. "Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμβουλή προς τις οικονομίες με τα ταχέως αυξανόμενα χρέη να λάβουν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης ήταν η σωστή απόφαση", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το ΙΕΟ εξέτασε την αντίδραση του ΔΝΤ στην κρίση μέχρι τα τέλη του 2013, αποκλείοντας όμως τις χώρες της ευρωζώνης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης ώστε να αποφύγει μια ενδεχόμενη παρέμβαση στα προγράμματα δανεισμού που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, όμως αυτό της Κύπρου που λήγει το 2016. Το Ανεξάρτητο Γραφείο πάντως παραδέχτηκε ότι η στενή συνεργασία του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τα προγράμματα δανεισμού στην ευρωζώνη προκάλεσε κάποια ανησυχία όσον αφορά την ανεξαρτησία του Ταμείου και την ίση αντιμετώπιση όλων των μελών του.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Συγγνώμη κάναμε (και πάλι) λάθος"

Η Ρουμανία πρόθυμη να πουλήσει πλατφόρμα εξόρυξης στην Τουρκία

Ενώ το Αζερμπαϊτζάν είπε «όχι» στους Τούρκους, η Ρουμανία (που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) βλέπει θετικά την πώληση στην Τουρκία πλατφόρμας για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα την τουρκική εφημερίδα «Βατάν», η οποία αναφέρει ότι θα στοιχίσει 1,5 δισ. ευρώ.

Η εφημερίδα γράφει ότι η πλατφόρμα μπορεί να παραδοθεί εντός δύο χρόνων και προσθέτει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είχε δηλώσει ότι «στην περιοχή δουλεύουμε με την Shell. Αν σε ένα χρόνο έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει πετρέλαιο θα τοποθετήσουμε πλατφόρμα».

Η «Βατάν» αναφέρει ακόμη πως η Τουρκία χτύπησε και την πόρτα του Αζερμπαϊτζάν για αγορά πλατφόρμας, ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική.

«Οι σχέσεις μας με τους Ελληνοκύπριους είναι πολύ καλές», φέρεται να είπε το Αζερμπαϊτζάν.

Τώρα η ελληνική κυβέρνηση με την κυπριακή οφείλουν να δημιουργήσουν μεγάλο θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προδοτική στάση της Ρουμανίας, εάν αυτή επιβεβαιωθεί. Και να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί πίσω από τη Ρουμανία «παίζει» και να βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ, η πιστή σύμμαχος των Τούρκων, που αυτή την περίοδο έχει χωθεί στο καβούκι της και δεν βγάζει άχνα, περιμένοντας τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτά τα παιχνιδάκια πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύντομα. Όπως πρέπει να τελειώνουμε και με τα μνημόνια. Δεν μας αφορούν πλέον και οι πολιτικές «λιτότητας» της Μέρκελ τώρα είναι η ευκαιρία να ακυρωθούν!

tribune
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρουμανία πρόθυμη να πουλήσει πλατφόρμα εξόρυξης στην Τουρκία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news