facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Απεργία το δεύτερο 15νθημερο του Νοεμβρίου - Αποχή από τις αξιολογήσεις

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και τη συνέχιση της αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, για τη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σε σχέση με τις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού και την ενίσχυση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων «στην εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική, περιφερειακή και κεντρική αυτοδιοίκηση και διοίκηση».

«Η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και η επαναφορά του εργατικού δικαίου, απαιτούν συγκρούσεις και αγώνες με ευρύτερο παλλαϊκό χαρακτήρα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί, μεταξύ άλλων, «αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και άμεση επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα της προ μνημονίων εποχής, αποτροπή της σύνδεσης του μισθού με την αξιολόγηση και των νέων μειώσεων που σχεδιάζονται, ακύρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, κατάργηση του νόμου 4250/2014, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και την αποτροπή των 6.500 χιλιάδων νέων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων».

«Σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουμε τις περιπτώσεις με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά, αντίθετα ήμασταν και είμαστε απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Απεργία το δεύτερο 15νθημερο του Νοεμβρίου - Αποχή από τις αξιολογήσεις"

Δραστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ζητά ο Ζιν

Συμφιλιωτικούς τόνους έναντι του ευρώ υιοθετεί ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo, Χανς-Βέρνερ Ζιν που τάσσεται υπέρ ενός δραστικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Παρουσιάζοντας στο Μόναχο το νέο του βιβλίο με τίτλο «The Euro Trap» που εκδόθηκε στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο Oxford University Press, ένας από τους κορυφαίους γερμανούς οικονομολόγους, ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, τάσσεται σαφώς πλέον υπέρ του κοινού νομίσματος, διατηρώντας ωστόσο τις ενστάσεις του στις αποφάσεις των ηγετών της Ευρώπης για τη διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών. Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ο Ζιν που –όπως σημειώνεται- από νέος είναι ένθερμος ευρωπαίος και παθιασμένος με την Ελλάδα ταξιδευτής, αποστασιοποιείται σαφώς από τους ευρωσκεπτικιστές οικονομολόγους του κόμματος AfD (Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία).

«Τhe Euro Trap», το νέο βιβλίο του Χανς-Bέρνερ Ζιν
«Τhe Euro Trap», το νέο βιβλίο του Χανς-Bέρνερ Ζιν

Απορρίπτει το αίτημα των ευρωσκεπτικιστών για ένα «ευρώ του Βορρά» και ένα «ευρώ του Νότου», καθώς γνωρίζει την σημασία που έχει για την Ευρώπη ο γαλλογερμανικός άξονας. Και όχι μόνον. «Ο Ζιν τάσσεται υπέρ του ευρώ, το οποίο όπως λέει θα πρέπει να διατηρηθεί. Ο Ζιν τοποθετεί τώρα ένα νέο πυροβόλο σε θέση βολής: το δραστικό κούρεμα. Θα πρέπει να γίνει άφεση του χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών, μολονότι με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύεται η εσφαλμένη τους συμπεριφορά, λέει σήμερα ο Ζιν. Σε διαφορετική, ωστόσο, περίπτωση οι χώρες αυτές δεν έχουν καμία δυνατότητα να ανακάμψουν», υποστηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung.
Η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει
Φλόριαν Σούι: H πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη έχει αποτύχει
Φλόριαν Σούι: H πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη έχει αποτύχει


Με αναφορές στο ελληνικό παράδειγμα, ο γερμανός καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας Οικονομίας Φλόριαν Σούι υποστηρίζει ότι η πολιτική της λιτότητας στην ευρωζώνη έχει αποτύχει και τάσσεται υπέρ νέων εναλλακτικών πολιτικών προσεγγίσεων των προβλημάτων των υπερχρεωμένων χωρών.

Σε συζήτηση με τον γερμανό οικονομολόγο Ράινερ Όσμπιλντ στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, ο Σούι επισημαίνει ότι «στόχος της λιτότητας στα συμφραζόμενα της ευρωκρίσης ήταν η μείωση του χρέους των χωρών της κρίσης και η ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης. Και οι δύο στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί, καθώς η Ελλάδα για παράδειγμα, παρά το κούρεμα, έχει σήμερα μεγαλύτερο χρέος από ό,τι πριν από το ξέσπασμα της κρίσης το καλοκαίρι του 2010. Αντί να αναπτυχθεί η οικονομία της Ελλάδας, αλλά και εκείνη της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, συρρικνώθηκε», αναφέρει ο γερμανός καθηγητής.

Ελλάδα και Γερμανία υποψήφιες για έξοδο από την ευρωζώνη
Δύο είναι οι υποψήφιες προς έξοδο από την ευρωζώνη χώρες: Η Ελλάδα και η Γερμανία, εκτιμά ο Τόμας Μάιερ
Δύο είναι οι υποψήφιες προς έξοδο από την ευρωζώνη χώρες: Η Ελλάδα και η Γερμανία, εκτιμά ο Τόμας Μάιερ


Την άποψη ότι υπάρχουν δύο υποψήφιες χώρες για να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη -η Ελλάδα και η Γερμανία- εκφράζει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάιερ. Ο διευθυντής σήμερα του Ινστιτούτου Ερευνών Flossbach von Storch, αναμένει ενίσχυση του συγκεντρωτισμού στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η νομισματική πολιτική θα αλλάξει μόνο εάν οι πολίτες το επιβάλουν αυτό πολιτικά ή εάν ένα νέο κύμα κρίσης καταστρέψει οριστικά το σύστημα. Σε συνέντευξή του προς τον διαδικτυακό τόπο Deutsche Wirtschaftsnachrichten, o Τόμας Μάιερ μιλά για το βιβλίο του «Η νέα τάξη του χρήματος: Γιατί χρειαζόμαστε μια νομισματική μεταρρύθμιση» (Die neue Ordnung des Geldes: Warum wir eine Geldreform brauchen).

Στο πλαίσιο αυτό, ο γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι κατά τη γνώμη του «δύο είναι οι υποψήφιες προς έξοδο από την ευρωζώνη χώρες: Η Ελλάδα και η Γερμανία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την Νομισματική Ένωση, επειδή στο πλαίσιο αυτής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερχρέωσή της. Η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Νομισματική Ένωση, εάν αυτή προβεί σε πλήρη νομισματοποίηση του χρέους. Εάν προκύψει συρρίκνωση της Νομισματικής Ένωσης, θα επανέλθει το ερώτημα, εάν αντί ενός ενιαίου νομίσματος θα ήταν προτιμότερο να έχουμε ένα κοινοτικό νόμισμα, το οποίο θα βρίσκεται σε συναγωνισμό με άλλα νομίσματα», επισημαίνει ο Τόμας Μάιερ.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ζητά ο Ζιν"

Αλλάζει ο νόμος για άδεια παραμονής όσων έχουν αγοράσει ακίνητο στην Ελλάδα

Την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου εξασφαλίζουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα πολίτες τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητα στη χώρα, είτε για στρατηγικές επενδύσεις είτε για επενδύσεις μικρότερου κεφαλαίου, εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό προέκυψε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το υπουργείο Εσωτερικών με θέμα «Άδειες Διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ο απολογισμός για τις άδειες παραμονής που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών που προβαίνουν στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε συγκριτική μελέτη του Ελληνικού προγράμματος με αντίστοιχα χωρών της ευρύτερης περιοχής από όπου προκύπτει ότι το Ελληνικό μοντέλο είναι επιτυχημένο αλλά μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, οι οποίες μάλιστα ετοιμάζονται.

Έχουν εκδοθεί 436 άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, από τον Μάιο του 2013 έως σήμερα, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης ακόμη 83 άδειες. Από τις άδειες που έχουν εκδοθεί αφορούν σε πολίτες της Ρωσίας 185, της Κίνας 119 και 33 για αιγύπτιους πολίτες. Από αυτές, από την 1η Μαΐου του 2013 έως και φέτος στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν εκδοθεί 210 άδειες διαμονής για ιδιοκτήτες και 182 για μέλη οικογενειών τους.

Έχουν δοθεί 67 εκατ. ευρώ για αγορά κατοικίας από ξένους υπηκόους με 317.000 ευρώ μέση τιμή ακινήτου, παρολαυτά για κάθε συμβόλαιο εκδίδονται λιγότερες από δυο άδειες (1,186) κι αυτό δείχνει ότι οι αρχικοί φόβοι ότι θα έρχεται πλήθος αλλοδαπών με αυτό τον τρόπο, δεν επαληθεύθηκαν. Ταυτόχρονα όμως διαφαίνεται από τα νούμερα, ότι θα πρέπει να γίνει γενικά πιο ελκυστικό το περιβάλλον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι για να επιδιώξει να πάρει κάποιος την άδεια διαμονής κατά 98% σημασία έχει η πρόσβαση σε χώρα Σεγκεν, η ποιότητα ζωής κατά 90%, η απόδοση της επένδυσης κατά 80%, η πρόσβαση στην εκπαίδευση κατά 89%, η πρόθεση μετεγκατάστασης στη χώρα κατά 75% και οι διακοπές κατά 65%.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι το πρόγραμμα είναι επιτυχημένο, καθώς πέρα από τα ευεργετήματα στην αγορά κατοικίας όσο μεγαλύτερη είναι η διαμονή των ξένων πολιτών στη χώρα, τόσο μεγαλύτερο κέρδος έχει συνολικά η ελληνική οικονομία. Γι' αυτό και ετοιμάζεται σχέδιο νόμου από τα συναρμόδια υπουργεία για να γίνει η χώρα μας πιο φιλική στις άδειες διαμονής που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών. Η πρόταση είναι έτοιμη και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η αλλαγή που ετοιμάζεται θα αφορά την πρόσβαση σε ιθαγένεια με τις διαδικασίες που ισχύουν σήμερα, δικαίωμα διαμονής και στους ανιόντες των ιδιοκτητών που κατέχουν άδεια διαμονής. Δηλαδή, αγοράζει το παιδί μίας οικογένειας μια κατοικία και μπορεί να φέρει τον πατέρα του και τη μητέρα του με άδεια διαμονής και αν παντρευτεί θα μπορεί να φέρει και τη σύζυγό του και αυτή να φέρει και τους δικούς της γονείς. Ακόμη, η πενταετής άδεια διαμονής θα γίνει μόνιμη και θα ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια ενώ, αν η ιδιοκτησία μεταβιβαστεί στη διάρκεια της πενταετίας, ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει άδεια διαμονής, σε περίπτωση που είναι αλλοδαπός.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει ο νόμος για άδεια παραμονής όσων έχουν αγοράσει ακίνητο στην Ελλάδα"

Κανονικά όλες οι πτήσεις την Πέμπτη - Παράνομη η στάση εργασίας των ελεγκτών

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη, όλες οι πτήσεις, αφού με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η τετράωρη στάση εργασίας (09.00 - 13.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Προσφυγή κατά της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κατέθεσε η ΥΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά όλες οι πτήσεις την Πέμπτη - Παράνομη η στάση εργασίας των ελεγκτών"

Πανδαιμόνιο στη Βουλή από τις αποκαλύψεις Μητσοτάκη για τις προσλήψεις - Κατηγόρησε τον Μητρόπουλο ως εμπλεκόμενος στη "φάμπρικα" του Δήμου

- O Kυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να μην γίνουν απολύσεις
- Στο πόρισμα του ΑΣΕΠ φαίνεται πως ο Δήμος της Δραπετσώνας έστειλε ψεύτικα στοιχεία στον οργανισμό
- Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη η ζημιά από τις παράνομες προσλήψεις από μόνο αυτή την περίπτωση φτάνει στα 2,1 εκατ. ευρώ
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στον Δήμο Δραπετσώνας, και όχι μόνο, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, έδωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ που έχει στα χέρια του, τόνισε πως όλοι γνώριζαν πως επρόκειτο για παρανομία, ενώ κατήγγειλε προσωπικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο ότι είχε γνωμοδοτήσει με την ιδιότητα του εργατολόγου για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της Δραπετσώνας – Κερατσινίου ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις που έθετε το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου. Παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά της Κουμουνδούρου που επιμένει να μην ακολουθήσουν απολύσεις.

Υπάλληλοι και (τότε) δημοτική αρχή είχαν πλήρη γνώση ότι παρανομούσαν με τις μονιμοποιήσεις δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι, κατά την κατάρτιση των συμβάσεων, είχαν προσφύγει στον εργατολόγο και δικηγόρο του δήμου Δραπετσώνας και σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν πληρούν τα κριτήρια, σημειώνοντας πως η γνωμοδότηση ήταν αρνητική…
«Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε εσάς κ. Μητρόπουλε γιατί είστε εργατολόγος, ήσασταν δικηγόρος του δήμου και είχατε γνωματεύσει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια.
Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπάλληλος έλεγε πως πήγε στον κ. Μητρόπουλο τη σύμβασή της και της είπε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις» είπε από βήματος της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο.

Μάλιστα ο υπουργός αποκάλυψε πως το πόρισμα του ΑΣΕΠ – το οποίο κατέθεσε και στη Βουλή – αποτυπώνει πως στη συνέχεια ο Δήμος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ «και αυτό παραπλανώμενο επικυρώνει στοιχεία εντελώς ανακριβή. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στη Δραπετσώνα αλλά και σε άλλους δήμους και δείχνει πως είχε στηθεί αυτή η φάμπρικα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.



Κι ενώ από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ακουγόταν η λέξη «φουκαράδες» για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ο υπουργός απάντησε πως… «η ζημιά είναι 2,1 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή άλλοι φουκαράδες, που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος, είναι έξω γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις».

«Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ισότητας;» αναρωτήθηκε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος. Παράλληλα δε, αναγνώρισε ευθύνες και στη Ν.Δ. για όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς… «Εμείς τις αναγνωρίζουμε, εσείς όμως δεν τις αναγνωρίζετε γιατί οι πελάτες του παρελθόντος έχουν πάει στο δικό σας κόμμα» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Μητρόπουλου. «Δεν παρανόμησαν οι εργαζόμενοι στο Κερατσίνι, τον Ασπρόπυργο κ.α., αλλά δεν πληρούσαν τις σκληρές προϋποθέσεις (προεδρικού διατάγματος Παυλόυπουλου) σε ένα καθεστώς άγριο… Γι’ αυτό σας κάλεσα χθες σε συγχώρεση. Η αριστερά δεν συναινεί σε παρανομία αλλά αυτή τη στιγμή να σταματήσετε τη ρύθμιση και αν ζητήσετε συγνώμη από τις κυρίες. Πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν» δήλωσε.

«Ακούσατε σήμερα να σας πω ότι κάποιοι δεν παρανόμησαν; Είπα πως δε μπορεί όλοι μας – οι πολιτικοί που οδήγησαν εδώ τη χώρα - να τους βάζουμε (τους εργαζόμενους) στο μοιρογνωμόνιο και να λέμε μετά από 10 χρόνια… «εσείς κυρία πρέπει να φύγετε και να επιστρέψτε τα δεδουλευμένα». Έχουν ένσημα κύριε υπουργέ» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον προσωπικά τον υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση ότι έχουν ορκιστεί στους «κατακτητές», δηλ. στην Τρόικα, όπως εξήγησε, απολύσεις.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανδαιμόνιο στη Βουλή από τις αποκαλύψεις Μητσοτάκη για τις προσλήψεις - Κατηγόρησε τον Μητρόπουλο ως εμπλεκόμενος στη "φάμπρικα" του Δήμου"

65 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον καθορισμό του ύψους των πόρων που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», υπογράφηκε σήμερα.

Η υπογραφή έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών, Α. Ντινόπουλο, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ενώ οι σχετικοί πόροι, για τη χρονική περίοδο από 01.10.2014 έως 31.12.2015, θα ανέλθουν σε 65 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, η διαχείριση των ανωτέρω πόρων, η επικαιροποίηση του ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου ωφελούμενων και οι διαδικασίες αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος θα καθοριστούν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, την κοινωνική ευαισθησία της αλλά, παράλληλα, και το πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογική λειτουργία της και τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "65 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»"

Βενιζέλος:Κατατίθεται «τάχιστα» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τελικά χρειάστηκε από τη μια να κάνει αυστηρές υποδείξεις ο Αντώνης Σαμαράς και από την άλλη να ξεπεράσουν οι οφειλές τα 70 δισ. ευρώ προκειμένου προκειμένου η υπόθεση με τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα να ξεκολλήσει από τα γραφειοκρατικά γρανάζια στα οποία είχε εμπλακεί εδώ και εβδομάδες παρά τις σχετικές εξαγγελίες.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η ρύθμιση θα έρθει τάχιστα..

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης που μετείχε στη σύσκεψη απαντώντας ότι απομένουν «ώρες» μέχρι την κατάθεσή τους, αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσει το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.



Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση της Τρόικας θα έχει ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η επόμενη σύνοδος κορυφής.

Ο κ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλάνο για έξοδο από το Μνημόνιο και μετάβαση στην επόμενη φάση. Ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε αντίδραση των αγορών που έστειλε μηνύματα σε όλους. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ενσωματώσει τις αντιδράσεις αυτές στο σχεδιασμό.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση χωρίς Μνημόνιο και χωρίς Τρόικα. Επίσης έκανε λόγο για τη σιγουριά που θα προσφέρει μια νέα συμφωνία με τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Επιτιθέμενος στην αντιπολίτευσης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ψέματα και προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς ή έστω έως το Φεβρουάριο που θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε σε αυτό το σημείο την άποψη ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β».

Επίσης πρόσθεσε ότι αν στη χώρα υπήρχε σοβαρότητα και σύνεση θα είχαμε πολύ πιο εύκολα αποτελέσματα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως αν δεν υπάρχει η συναίνεση θα υπάρξει δίλημμα που θα πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες. Αναρωτήθηκε «τι θα προτείνει η αντιπολίτευση στον ελληνικό λαό;». «Να θυσιάσει τις θυσίες του;» είπε και συμπλήρωσε «έλεος, ας σεβαστούμε τους απλούς ανθρώπους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο κ. Νταβούτογλου επιβεβαιώνει πως η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει. Σημείωσε δε, ότι ο τούρκος πρωθυπουργός επικαλείται ως τίτλο τη συμφωνία που έχει κάνει η Τουρκία με το ψευδοκράτος.

Αμέσως μετά τον κ. Βενιζέλο σε δηλώσει προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η αξιολόγηση από την Τρόικα, η επόμενη ημέρα και τα σημερινά προβλήματα. Χαρακτήρισε τη σύζητηση που έγινε ως «παραγωγική».


Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος:Κατατίθεται «τάχιστα» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές"

Θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου: "Διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ"!

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση τους που δημοσιεύεται στο επίσημο ιστολόγιό τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως διεξάγουν εθνική στρατιωτική επιχείρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ χωρίς να την αναφέρουν βέβαια ως τέτοια.

Αυτό γιατί οι μέχρι τώρα κινήσεις των τουρκικών σκαφών αφορούσαν την υποτιθέμενη προστασία του Barbaros τώρα όμως αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια γενικευμένη τουρκική επιχείρηση η οποία δεν έχει ως άκοπό την προστασία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους αλλά και την παρακολούθηση, επιτήριση και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλο των εργασιών από το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 της κυπριακής Δημοκρατίας στο Οικόπεδο Ονασαγόρας, -

Παρακολούθηση δηλαδή εργασιών εξόρυξης σε ένα ανεξάρτητο κράτος εντός της δικής του ΑΟΖ εντός των πλαισίων μιας εθνικής τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης.Πρόκειται αναμφισβήτητα για τη μεγαλύτερη επιθετική ενέργεια που έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία στην Κύπρο μετά το 1974.

Όπως αναφέρεται το τουρκικό πολεμικό πλοίο TCG Bartın (F-504), κλάσης Α 69 παρακολουθεί τις εργασίες του γεωτρύπανου SAIPEM 10000 στο Οικόπεδο Ονασαγόρας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ασπίδα Μεσογείου» (Akdeniz Kalkanı) από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων (εννέα χιλιομέτρων).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πολεμικό πλοίο TCG Gelibolu (F-493) ασκεί καθήκοντα προστασίας και επίβλεψης του ερευνητικού πλοίου της τουρκικής ανώνυμης εταιρείας (TPAO) Barbaros το οποίο παράνομα διεξάγει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι με τέσσερα πολεμικά σκάφη τα Gelibolu (F-493), Bartın (F-504),TCG Giresun (F 491) και Bafrα (F-505) έχουν καταλάβει την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς απο πλευράς Ελλάδας, αφού οι δυναντότητες της Κύπρου είναι μηδαμηνές (με ευθύνη της ίδιας βέβαια) να έχει υπάρξει η παραμικρή αντιδραση.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου: "Διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ"!"

Βουλή: Αντιπαράθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με βουλευτές

Αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Ν. Νικολόπουλος των ΑΝ.ΕΛ.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου σημειώθηκε στην Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους.

Τα… αίματα άναψαν όταν ο κ. Γεωργίου κατηγόρησε τους προκατόχους του για «απάτες», με τους βουλευτές της ΝΔ τον κατηγόρησαν ότι παραποίησε τα στοιχεία του 2009 και διόγκωσε το έλλειμμα.

«Παραποιήσατε τα στοιχεία, είναι πλέον αποδεδειγμένο» του είπε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Κώστας Κλειτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Σε αντίθεση με τις απάτες του παρελθόντος σήμερα τα στατιστικά της Ελλάδας γίνονται διεθνώς δεκτά» απάντησε ο κ. Γεωργίου στους βουλευτές της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η Eurostat δημοσίευσε χωρίς καμία επιφύλαξη τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για 9η συνεχόμενη φορά από το 2010 που πήγε στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να εξηγήσει γιατί μιλά για απάτες. Ο Α. Γεωργίου απάντησε ότι η λέξη «απάτη» και «λαθροχειρία» δεν είναι δική του αλλά περιλαμβάνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ιανουαρίου του 2010 καθώς και σε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 14ης Μαρτίου του 2014 που αφορούν την απόκρυψη των πραγματικών δημοσιονομικών στοιχείων του 2009.

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε στο σώμα δημοσίευμα των «Financial Τimes», που μεταξύ άλλων, έγραψαν: «τα στοιχεία θα φανερώσουν την έκταση της ελληνικής απάτης και ίσως ρίξουν φως στον τρόπο τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση την πέτυχε».

Βλέπουμε, λοιπόν, μετά την υποδαύλιση Γεωργίου σε εφημερίδες του εξωτερικού και την αναπαραγωγή παλιών διεθνών αρνητικών στερεοτύπων περί «Greek statistics», που ενορχηστρώθηκαν για να σπάσει ο αγωγός αξιοπιστίας της χώρας μας, που πέρναγε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Με αφορμή την σημερινή εξέταση Γεωργίου, ο κ. Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: «Η ΕΛΣΤΑΤ απαξιώνει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού». Με την Ερώτηση, ο κ. Νικολόπουλος αποκαλύπτει, ότι η ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε κάλπικα πλεονάσματα στο οικονομικό έτος 2013, με τη σκοπιμότητα να υποβοηθηθεί το μνημονιακό κυβερνητικό σχήμα στην προπαγάνδα που αναπτύσσει, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις ...αδικαιολόγητες πολιτικές καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού.

Η λαθροχειρία για την οποία μιλάμε, αφορά σε μια αδικαιολόγητη μίξη αποτελεσμάτων της Γενικής Κυβέρνησης με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (πίνακας 2α, των πινάκων διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος = 1,7 δις πλεόνασμα). Η κίνηση αυτή παραβιάζει τα κριτήρια του Ενωσιακού Δικαίου για ένταξη των ΝΠΔΔ στον Δημόσιο Τομέα και αποσκοπούσε στο να παρουσιαστούν πλασματικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο Γενικός Εισηγητής των ΑΝΕΛ για τον Προϋπολογισμό του Κράτους, Ν. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων τονίζει:

Αυτές οι πλασματικές στατιστικές απεικονίσεις, μη σεβόμενες τα διεθνή σχετικά standards στην ανάδειξη των συμπερασμάτων, ξεκάθαρα δρομολογήθηκαν από μια Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ψευδής απεικόνιση αυτή, αποκρύβει το αληθινό ύψος του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης, καθιστώντας το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 ένα σύνολο από φανταστικά και παραπλανητικά στοιχεία, προς ...νανούρισμα ξένων και ελλήνων.

Οι αλχημείες αυτές έβλαψαν την παραπαίουσα Ελληνική Οικονομία και ο πρώην Ναύτης του ΔΝΤ, όντας σήμερα καπετάνιος θα κληθεί σε λίγες ώρες να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο της «δουλειάς» του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος θα καλέσει και τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει:

- Eάν ισχύει, ότι δήλωσε θυμωμένα ο κος Σταϊκούρας στον κ. Γεωργίου, πως η θεσμική τάξη είναι χρέος όλων μας, αφού, δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν.

- Πώς ανέχονται αυτόν τον δέσποτα-αλαζόνα, που γαλουχήθηκε στο ΔΝΤ να ηγείται της ΕΛΣΤΑΤ,

- Γιατί συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να τον «ανατρέφουν» στην συγκυβέρνηση

- Γιατί ανέχονται στην κυβέρνηση να νομοθετούνται συνεχείς θεσμικές εκτροπές της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας προς όφελός του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ.

- Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο κ. Γεωργίου με περισσή προκλητικότητα εκθέτει την πολιτική τάξη που τον στηρίζει και γιατί επιμένει και βιάζεται τόσο πολύ για την επικαιροποίηση των δημοσιονομικών των τελευταίων είκοσι ετών;

- Θα ωφελήσει η όλη στάση του την αξιοπιστία και την οικονομία της χώρας;

- Τι κρύβεται πίσω από τα πεπραγμένα του;

- Ποιοι οι εντολείς και προστάτες του;

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Αντιπαράθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με βουλευτές"

Ετοιμάζονται νέα κέντρα για τον Έμπολα! Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Καλύτερη προετοιμασία για την υποδοχή τυχόν περιστατικών του θανατηφόρου ιού Έμπολα επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μη ικανοποιητικό θεωρήθηκε τελικώς το μοναδικό κέντρο υποδοχής περιστατικών Έμπολα που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ καθώς οι υποδομές φαίνεται πως δεν επαρκούν στην περίπτωση που υπάρξουν πολλά περιστατικά του ιού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας άρχισε να προετοιμάζει κι άλλο κέντρο στο νοσοκομείο Σωτηρία ώστε να φτιαχτεί μία υποδομή από την αρχή.

Άλλωστε στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ υπάρχει ένας χώρος ο οποίος όμως διαθέτει μόλις λίγα κρεβάτια και αυτά χωρίς ιδιαίτερες προδιαγραφές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ετοιμασθούν και κάποια τμήματα επειγόντων περιστατικών καθώς η τελευταία εμπειρία με ύποπτο περιστατικό στην Πάτρα κατέδειξε τα κενά που υπάρχουν στην προετοιμασία.

Πάντως τις επόμενες ημέρες και το προσωπικό των νοσοκομείων θα ενημερωθεί με θεωρητικά μαθήματα βέβαια για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει ένα ύποπτο περιστατικό.

Και το ερώτημα είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που υπάρξουν ταυτόχρονα πολλά ύποπτα περιστατικά.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως λένε πληροφορίες κάνει το…σταυρό της μην τυχόν και μεταλλαχτεί ο ιός και η μετάδοσή του είναι ταχύτατη καθώς παραμένει αμφίβολο εάν τότε η χώρα μας θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζονται νέα κέντρα για τον Έμπολα! Τι αλλάζει στα νοσοκομεία"

Σε δίκη 13 σωφρονιστικοί για τον θάνατο Καρέλι - Βίντεο ντοκουμέντο

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα δικαστούν 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.

Επιπλέον, μαζί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει και ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.

Από κάθε κατηγορία απαλλάχθηκαν δύο ακόμη σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μιας και δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους.

Τέλος, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.


Πατήστε του κουμπί των υποτίτλων για να διαβάσετε βήμα-βήμα την περιγραφή των εικόνων, σύμφωνα με την δικογραφία.
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη 13 σωφρονιστικοί για τον θάνατο Καρέλι - Βίντεο ντοκουμέντο"

ΕΙΝΑΠ: Στον αέρα οι ανασφάλιστοι, δεν λειτουργούν οι Επιτροπές στο ΕΣΥ

Σημαντικά κωλύματα στην εφαρμογή της απόφασης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, διαπιστώνει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Ειδικότερα, τα προβλήματα εντοπίζονται στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν ορίσει τις Επιτροπές που είναι αναγκαίες για την διαδικασία αυτή. Για τον λόγο αυτό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κυρία Ματίνα Παγώνη, απέστειλε επιστολή στους διοικητές όλων των νοσκομείων την οποία κοινοποιεί στον Αναπληρωτή Υπ. Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον Γεν. Γραμματέα Υπ. Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΕΙΝΑΠ έχει ως εξής:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, λίγους μήνες μετά την ΚΥΑ Γ.Π./ΟΙΚ 56432 ΦΕΚ 1753, 28/6/14, για την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ασθενών, διαπιστώνει σημαντικά κωλύματα στην εφαρμογή της.

Ενώ σε πολλά νοσοκομεία λειτουργούν συστηματικά και λαμβάνουν αποφάσεις οι 3μελείς επιτροπές που προβλέπει ο νόμος, σε άλλα δεν υπάρχει καμία ενεργοποίησή τους. Επίσης, σε πολλά νοσοκομεία οι προσερχόμενοι ανασφάλιστοι ασθενείς, δικαιούχοι της ανωτέρω ρύθμισης, δεν εξυπηρετούνται από άγνοια ενδεχομένως του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού και αφήνονται στη μοίρα τους.


Σύμφωνα με την πάγια θέση μας ότι η πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να είναι απρόσκοπτη και καθολική, σας καλούμε να εφαρμόσετε άμεσα το νόμο με :

1. Άμεση ενημέρωση γιατρών, προσωπικού λογιστηρίου και όλων των εμπλεκομένων για το νόμο.

2. Άμεση λειτουργία των 3μελών επιτροπών (όπως περιγράφονται από το νόμο) όπου δεν λειτουργούν.

Καλούμε τις 5μελείς επιτροπές της ΕΙΝΑΠ να ενεργοποιηθούν για τον έλεγχο της εφαρμογής του νόμου στα νοσοκομεία».

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΙΝΑΠ: Στον αέρα οι ανασφάλιστοι, δεν λειτουργούν οι Επιτροπές στο ΕΣΥ"

ΣΤΕ:Συνταγματικό το πρόστιμο (400%) για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης

Συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι η επιβολή προστίμου ανερχόμενο στο 400% του κυρίου φόρου λόγω μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 3173/2014) και απέρριψε την προσφυγή Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης που δραστηριοποιείτε στο χώρο της εστίασης.

Η εταιρεία ζητούσε να ακυρωθεί κύριος φόρος ύψους 45.373,4 ευρώ και πρόστιμο (πρόσθετος φόρος) ύψους 181.493 ευρώ που τις επιβλήθηκε από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών.

Το επίμαχο πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση κατά την μεταβίβαση μετοχών.

Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το επιβαλλόμενο πρόστιμο ανέρχεται στο 400% του κυρίου φόρου (σύν το φόρο φυσικά που αναλογεί).

Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι καλόπιστα δεν υπέβαλε δήλωση, καθώς τις είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση, λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας, ότι δεν είχε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης (πλάνη περί τα πράγματα).

Εν πάση περιπτώσει η εταιρεία υποστήριξε ότι η επιβολή του υπέρογκοι προστίμου που επιβάλλεται στις περιπτώσεις αυτές είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, όπως επίσης προσκρούει στα άρθρα του Συντάγματος που αναφέρονται στην προστασία της περιουσίας (άρθρο 17), στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθρο 5) και στο δικαίωμα δικαστικής προστασίας (άρθρο 20). Ακόμη, υποστήριζε ότι προσκρούει και στην ΕΣΔΑ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου από το 2011 (απόφαση 3474/2011) έχει κρίνει ότι η επιβολή του υψηλού αυτού προστίμου (400%) για την μη υποβολή φορολογικής δήλωσης δεν προσκρούει στην Συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Τώρα ήρθε εκ νέου η Ολομέλεια του ΣτΕ με νέα απόφασή της (3173/2014) και προσέθεσε ότι η επιβολή του επίμαχου προστίμου δεν προσκρούει και στις υπόλοιπες συνταγματικές διατάξεις που επικαλείται η εταιρεία.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η επίμαχη διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που προβλέπει πρόστιμο 400% του κυρίου φόρου δεν προσκρούει στο άρθρο 20 του Συντάγματος και στην ΕΣΔΑ που προστατεύουν το δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια.

Ακόμη, δεν είναι αντίθετο το εν λόγω πρόστιμο στο κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσωπικής και οικονομικής ελευθερίας, ούτε όμως προσβάλει τον πυρήνα του δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας.

Κατόπιν αυτών η Ολομέλεια απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της επίμαχης εταιρείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΤΕ:Συνταγματικό το πρόστιμο (400%) για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης"

Εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο: Η Βίκυ Σταμάτη μας απειλεί - Τι ζητά εμμονικά

Δημόσια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον συνήγορο της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκο Ραγκούση, και στους εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο.

Ο κ. Ραγκούσης με δελτίο Τύπου έκανε λόγο για «λεκτική και σωματική επίθεση και προσπάθεια εξευτελισμού από εργαζόμενους» της νοσηλευόμενης πελάτισσάς του.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο πέρασαν στην αντεπίθεση και με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οτι η κ. Σταμάτη είναι εκείνη που τους απειλεί με μηνύσεις αν δεν κάνουν δεκτά όλα τα αιτήματά της.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου επισημαίνει τα εξής:

- «Οι δηλώσεις στο δελτίο Τύπου περί "λεκτικής και σωματικής επίθεσης και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζόμενους" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

- Το νοσηλευτικό προσωπικό κατά καιρούς έχει δεχθεί από μέρους της απειλές για μηνύσεις, με αποτέλεσμα να εργάζεται υπό τον φόβο πειθαρχικών και ποινικών διώξεων.


- Από τις πρώτες ημέρες νοσηλείας η νοσηλευόμενη ζητούσε να έχει στην κατοχή και στο δωμάτιό της διάφορα απορρυπαντικά εξαιρετικά επικίνδυνα για τους νοσηλευόμενους.

- Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο θεράπων ιατρός και η ιατρική ομάδα της κλινικής είναι ενήμεροι για τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη συμπεριφορά της νοσηλευόμενης.

- Το νοσηλευτικό προσωπικό θα αγωνίζεται να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς και φυσικά δεν θα επηρεαστεί από τους άδικους και άστοχους χαρακτηρισμούς του δικηγόρου της νοσηλευόμενης».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο: Η Βίκυ Σταμάτη μας απειλεί - Τι ζητά εμμονικά"

Ικανοποιημένοι με την ποινή του Πιστόριους οι γονείς της Ρ.Στέενκαμπ

Έκπληξη προκαλεί η στάση που κρατάει η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους.

Ικανοποιημένη με την ποινή φυλάκισης πέντε ετών που επιβλήθηκε στον Οσκαρ Πιστόριους δήλωσε η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ, προσθέτοντας ότι δεν επιζητεί την εκδίκηση.

«Η ποινή μας ικανοποιεί απολύτως. Πρέπει να πληρώσει για ό,τι έκανε ακόμη και αν δεν επιζητούμε εκδίκηση, ή κάτι, ή να υποφέρει για τις αναπηρίες του, αλλά την ίδια στιγμή, είμαστε ικανοποιημένοι που κατανοεί τώρα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις αν κάνεις τέτοια πράγματα...δεν μπορείς να σκοτώσεις κάποιον έτσι», δήλωσε η Τζούν Στέενκαμπ στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Δεν θέλουμε εκδίκηση, θέλουμε μία δίκαιη τιμωρία που να λαμβάνει υπ΄όψιν τις αναπηρίες του», δήλωσε η μητέρα της Ρίβα στο πλευρό τους συζύγου της.

«Μόνο ο Οσκαρ ξέρει εάν αυτή η ποινή είναι αποδεκτή για αυτόν. Εχω τη δική μου εκτίμηση για την υπόθεση αυτή. Αλλά αποδεχόμαστε την απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα», δήλωσε ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο πατέρας της Ρίβα.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής του Οσκαρ Πιστόριους την Τρίτη, ο θείος του δήλωσε εξ ονόματός του ότι η οικογένεια «αποδέχεται την απόφαση».

Κατά την έξοδο από το δικαστήριο, μία από τους συνηγόρους του Πιστόριους, η Ροξάν Ανταμς, δήλωσε ότι είναι πιθανόν ότι θα παραμείνει στη φυλακή για δέκα μήνες και στη συνέχεια θα αποφυλακισθεί και θα τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ικανοποιημένοι με την ποινή του Πιστόριους οι γονείς της Ρ.Στέενκαμπ"

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Υποβαθμισμένη η στοματική υγεία στην Ελλάδα

Σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία, ο ελληνικός πληθυσμός εμφανίζει υψηλότερο ποσοστό αναγκών οδοντιατρικής φροντίδας που μένει χωρίς αντιμετώπιση. Το φαινόμενο αποδίδεται στην οικονομική κρίση.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν σήμερα από τους κ.κ. Αθ. Κατσίκη – Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Κ. Ουλή – Καθηγητή Παιδοδοντιατρικής, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΟΟ, Συντονιστής ACFF Ελλάς, Α. Καββαδία, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοδοντιατρικής, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Α. Βιέρρου – Ειδικευμένη στην Παιδοδοντιατρική, Πρόεδρο Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, Μέλος ACFF Ελλάς.

Ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε τη σημασία των επιδημιολογικών καταγραφών σε σχέση με τη στοματική υγεία του ελληνικού πληθυσμού και μάλιστα σε μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης, κατά την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα κάλυψης των αναγκών τους. Ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι «τα στοιχεία της μελέτης καταδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει συγκροτημένη πολιτική υγείας από την πολιτεία, προκειμένου να καλυφθούν στο μέγιστο δυνατό, οι ανάγκες των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών».

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσίασε ο κ. Ουλής, ο οποίος εξήγησε ότι η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε σε παιδιά 5, 12 και 15 ετών, σε ενηλίκους 35 έως 44 ετών και 65 έως 74 ετών. Στον πληθυσμό μελέτης περιλήφθηκαν άτομα από αστικές και αγροτικές περιοχές.

Για να είναι τα στοιχεία συγκρίσιμα με εκείνα προηγούμενης μελέτης, επελέγησαν άτομα από τους νομούς Αττικής, Αχαΐας, Έβρου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων ‐ Νήσος Νάξος, Λαρίσης, Λέσβου ‐ Νήσος Μυτιλήνη και Χανίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ουλή, η ανάλυση των ευρημάτων προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς η τερηδόνα εμφανίζεται σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, από την παιδική ήδη ηλικία. «Χωρίς τερηδόνα είναι μόλις το 42,4% των παιδιών 5 ετών. Ακόμη χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στην ηλικία των 12 ετών (27,7%) και στους εφήβους 15 ετών (16,3%). Στα παιδιά των μεταναστών, η κατάσταση είναι χειρότερη, με μόλις το 26,2% των πεντάχρονων και το 10,3% των εφήβων να είναι ελεύθερα τερηδόνας» ανέφερε.

Περιοχές

Οι περιοχές της χώρας όπου καταγράφεται υψηλότερος δείκτης τερηδόνας (σε διάφορα στάδια),

είναι ο νομός Ιωαννίνων στα παιδιά 5 ετών και Λαρίσης για τα παιδιά 12 και 15 ετών. Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στους νομούς Χανίων και Κεφαλλονιάς.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είναι σημαντικά χειρότερη στον αγροτικό πληθυσμό, έναντι του αστικού. Οι διαφορές είναι μικρές στις ηλικίες 12 και 15 ετών, αλλά σημαντικές στην ηλικία των 5 ετών.

Το υψηλότερο ποσοστό παιδιών χωρίς τερηδόνα καταγράφηκε στην Αχαΐα για τα παιδιά 5 ετών (57,1%) και στον νομό Χανίων για τα παιδιά 12 (40,4%) και 15 ετών (29,1%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στον νομό Ιωαννίνων και για τις τρεις ηλικιακές ομάδες (10,2%, 2,6% και 0% αντίστοιχα).

Το παρήγορο είναι ότι ο δείκτης τερηδόνας παρουσιάζεται μειωμένος έως και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το παρελθόν (μελέτη 2004) και στις τρεις ηλικιακές ομάδες των παιδιών που αξιολογήθηκαν, αλλά έχει αυξηθεί το ποσοστό των αθεράπευτων αναγκών
.
Σύμφωνα με τον κ. Ουλή, το ποσοστό των παιδιών με προληπτική κάλυψη στις ηλικίες 12 και 15 ετών είναι υψηλότερο στις αστικές περιοχές, σε σχέση με τις αγροτικές. Το φαινόμενο – είπε – συνδέεται με κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες και έλλειψη ενημέρωσης για τη χρήση και την αποτελεσματικότητα των προληπτικών καλύψεων.

Θετικό είναι το στοιχείο ότι το ποσοστό προληπτικής κάλυψης βρέθηκε σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με την έρευνα του 2004. Συγκεκριμένα, στην ηλικία των 12 ετών είναι 14,7% έναντι 8,3% και στην ηλικία των 15 ετών 16,4% έναντι 8%.

Επίπεδο Εκπαίδευσης

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το φύλο των παιδιών και το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων σχετίζονται άμεσα με τη στοματική υγεία. Στην ηλικία των 5 ετών, τα κορίτσια έχουν καλύτερους δείκτες έναντι των αγοριών, αλλά στα 12 η κατάσταση αντιστρέφεται. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων, τόσο χαμηλότεροι οι δείκτες τερηδόνας στα παιδιά.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τους δείκτες τερηδόνας στις ηλικίες 12 ετών (16η θέση σε 17 χώρες). Πολύ καλύτερη είναι η κατάταξη στην ηλικία των 15 ετών (7η θέση).

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι το 57,4 % των παιδιών 12 ετών και το 47,3% των εφήβων 15 ετών, βουρτσίζουν μόνο μία φορά ή αραιά και ποτέ τα δόντια τους.

Βιωματική Μάθηση

Η κα Καββαδία παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα οδοντιατρικής φροντίδας μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα η οποία έγινε σε 167 παιδιά, σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Βιωματικής Μάθησης – ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, με την υποστήριξη της Colgate. Σύμφωνα με την κα Καββαδία, τα 87 από τα παιδιά αυτά εκπαιδεύτηκαν στη στοματική υγιεινή με μεθόδους βιωματικής μάθησης και τα υπόλοιπα 80 με τυπική διάλεξη.

Ακολούθησε έλεγχος των παιδιών αυτών έπειτα από 6 και 18 μήνες, από τον οποίο προέκυψε ότι τα παιδιά με τη βιωματική εκπαίδευση είχαν σημαντικά καλύτερους δείκτες στοματικής υγείας, με χαμηλότερο δείκτη ουλίτιδας και τερηδόνας.

Η κα Βιέρρου ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος Βιωματικής Μάθησης, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με τη συνεργασία της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Στόχος – είπε – είναι να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα σε 100 παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύοντας περίπου 10.000 παιδιά τη σχολική χρονιά 2014 – 2015, με την εθελοντική συμμετοχή ειδικευμένων Παιδοδοντιάτρων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την εταιρεία Colgate, αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Υποβαθμισμένη η στοματική υγεία στην Ελλάδα"

Πόσο κοστίζει η επαναφορά του 13ου και 14 μισθού

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ "Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων" διαβιβάστηκε στη βουλή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την έκθεση, από τις προτεινόμενες διατάξεις, επέρχονται τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα επί του κρατικού προϋπολογισμού, του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ και των προϋπολογισμών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης:

• Ετήσια δαπάνη ποσού 3.143.600.000 ευρώ περίπου, από την επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών και άδειας στους συνταξιούχους όλων των φορέων κύριας ασφάλισης, καθώς και στους εν ενεργεία υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των άλλων ΝΠΔΔ.

Αναφορικά με την προτεινόμενες ρυθμίσεις που ορίζουν την αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού, τα άμεσα οικονομικά αποτελέσματα, και με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των απασχολουμένων και των επιδοτούμενων ανέργων παραμένει σταθερός, η εκτίμηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι πως θα υπάρξει:

• Ετήσια δαπάνη του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, από την αύξηση του καταβαλλόμενου επιδόματος ανεργίας, η οποία εκτιμάται στο ποσό των 202.000.000 ευρώ περίπου (το βασικό ποσό του επιδόματος ανεργίας θα αναπροσαρμοστεί από τα 360 στα 460 ευρώ περίπου).

• Ετήσια αύξηση των εσόδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (κατά βάση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), από τον υπολογισμό των καταβαλλόμενων εισφορών σε υψηλότερη βάση. Όπως αναφέρεται, εκτίμηση για την αύξηση αυτή δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν είναι γνωστός ο αριθμός των απασχολουμένων που θα επηρεάσει η αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομισθίου.

• Ετήσια αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, από άμεσους και έμμεσους φόρους, λόγω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Σε περίπτωση όμως μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων, επισημαίνει το ΓΛΚ, θα επέλθει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού (καταβολή επιδομάτων ανεργίας, μείωσης άμεσων και έμμεσων φόρων), καθώς και απώλεια εσόδων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Το οικονομικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί, ούτε να εκτιμηθεί, διότι συναρτάται με τη συμπεριφορά των εργοδοτών κατά την αντιμετώπιση των παραπάνω μέτρων, προσθέτει το Γενικό Λογιστήριο.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο κοστίζει η επαναφορά του 13ου και 14 μισθού"

Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δολοφόνους του Γκιόλια

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις κατ' αγνώστων για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών".

Η ογκωδέστατη δικογραφία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τρία ακόμη χτυπήματα, που φέρουν την υπογραφή της οργάνωσης, έφτασε πριν από λίγες ημέρες στη Εισαγγελία από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία διενεργούσε έρευνα.

Η Σέχτα έχει χτυπήσει τέσσερις φορές από το Φεβρουάριο του 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2010 που έπεσε νεκρός από τα όπλα της ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα χτυπήματα και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.

Η δίωξη περιλαμβάνει και τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

Η Σέχτα εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποιώντας επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού.

Τρεις ένοπλοι γάζωσαν το τίμημα με δυο όπλα, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα αυτόματο τύπου scorpion.

Τα όπλα αυτά θα αποτελούσαν στη συνέχεια την "ταυτότητα" της τρομοκρατικής οργάνωσης. Είχαν αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη που άφησαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 τέσσερις ένοπλοι γάζωσαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Το επόμενο χτύπημα ήταν η πρώτη ανθρωποκτονία της Σέχτας.

Στις 17 Ιουνίου του 2009 χτύπησαν σε πεζόδρομο στα Πατήσια τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα.

Ο 41χρονος χτυπήθηκε οκτώ φορές από δυο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, ενώ φρουρούσε μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ και συγκεκριμένα την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου τότε Αγγελέτου Καννά, Σοφία Κυριακίδου. Συνολικά έπεσαν 24 πυροβολισμοί. Η Σέχτα ανέλαβε την ευθύνη και αυτής η φορά με προκήρυξη που έστειλε σε εφημερίδα.

Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν ο φόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στις 19 Ιουλίου του 2010 τα ξημερώματα εκτέλεσαν το δημοσιογράφο στην είσοδο του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έγκυος σύζυγος του.

Του έριξαν 20 φορές σχεδόν εξ επαφής. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη ενώ για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.

Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δολοφόνους του Γκιόλια"

Αίρεται η ασυλία του χρυσαυγίτη Ματθαιόπουλου για το αδίκημα της ληστείας

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας απορρίπτοντας παράλληλα τις σχετικές αιτήσεις των Στάθη Μπούκουρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Καπερνάρου και Λιάνας Κανέλλη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διώκεται για ληστεία και υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 198 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις ενώ ένας δήλωσε «παρών».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι διώκεται ως πολιτικός αντίπαλος και ως μέλος κόμματος που απειλεί εκλογικά τη συγκυβέρνηση του μνημονίου. Επί του συγκεκριμένου νέου αδικήματος είπε πως τον κατηγορεί ένας ναρκομανής.

«Ο άνθρωπος που με κατηγορεί έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. Κατέθεσε ψέματα και με ψέματα βρίσκομαι κατηγορούμενος ως ληστής», είπε πριν αποχωρήσει με τους υπόλοιπους βουλευτές της Χ.Α. από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία. Η υπόθεση του κ. Γεωργιάδη αφορά σε καταγγελία πολίτη για «ψευδή δήλωση πόθεν έσχες». Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων υπήρξε υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να «διαφημίσει» την υποψηφιότητά του.

Υπερ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη ψήφισαν 13 βουλευτές, κατά 179, ενώ 7 δήλωσαν «παρών» και 4 «λευκό». Η υπόθεση της Λιάνας Κανέλλη αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση και η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία τη μη άρση της ασυλίας του. Το Σώμα ψήφισε με τρία «υπέρ», 197 «κατά», δύο «παρών» και ένα «λευκό».

Ο ανεξάρτητος Βασίλης Καπερνάρος κατηγορείτο για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ». Ο κ. Καπερνάρος δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, πλην όμως απέστειλε δήλωση θυμίζοντας ότι η επιτροπή αποφάσισε τη μη άρση της ασυλίας του. Τελικά η αίτηση άρσης καταψηφίστηκε με 189 «κατά», 9 «υπέρ» και 5 «παρών».

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας εναντίον του οποίου εκκρεμεί δίωξη για παρακώληση κυκλοφορίας (διαμαρτυρία σε διόδια) δεν θα διωχθεί καθώς 179 βουλευτές καταψήφισαν την αίτηση της δικαιοσύνης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίρεται η ασυλία του χρυσαυγίτη Ματθαιόπουλου για το αδίκημα της ληστείας"

Αλωνίζει στην ΑΟΖ της Κύπρου το Μπαρμπαρός

Για τρίτη ημέρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός αλωνίζει κυριολεκτικά στην ΑΟΖ της Κύπρου έχοντας εισβάλει σε όλα τα οικόπεδα του νησιού.

Πρόκειται για μια διαρκής και ολοκληρωτική αμφισβήτηση της πορείας εξαγωγής των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του νησιού μέσα από ένα πρωτόγνωρο πολεμικό σκηνικό, το πιο επικίνδυνο από το 1974.

Την ίδια ώρα πολλά από τα κόμματα μετά από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κάνουν λόγο για μέτρα που δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου με τίτλο «Παυσίπονο στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ» όπου σημειώνει ότι οι «αποφάσεις του Εθνικού, μετά από δύο ημέρες συζητήσεων ήταν προβλέψιμες και αφορούν ουσιαστικά μέτρα, τα οποία χρειάζονται χρόνο για να εφαρμοσθούν».

Ο χάρτης δείχνει την πορεία του Μπαρμπαρός τις τελευταίες 24 ώρες.

tribune
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλωνίζει στην ΑΟΖ της Κύπρου το Μπαρμπαρός"

Η απόφαση βόμβα του Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά της εφορίας!

Απόφαση Βόμβα Διοικητικού πρωτοδικείου κατά της εφορίας προερχόμενων από φορολογικές επιβαρύνσεις του κράτους που δεν προκύπτουν από το εισόδημα, που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και υπερβαίνουν τη φοροδοτική ικανότητα του πολίτη. ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβίωσης λόγω κατοχής αυτοκινήτου, φόρος αξιοπρεπούς διαβίωσης, φόρος αναπνοής και φόρος ύπαρξης. Η ειδοποίηση απειλούσε με κατάσχεση, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που λόγω του μικρού μεγέθους της, ισοδυναμεί με ολική δήμευση, ενώ έδινε την εναλλακτική λύση της ρύθμισης και πληρωμής με δόσεις. Για να επιτευχθεί η ρύθμιση, έπρεπε να υπογραφεί ψευδώς και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι το εισόδημα επαρκεί για την αξιοπρεπή διαβίωση και ότι περισσεύει ένα μέρος, για την αποπληρωμή των εν λόγω φόρων, κάτι δηλαδή που δεν ευσταθεί.

Στις 30/9/14, ξεκίνησε η Δίκη του Κάφκα με πραγματικά πλέον γεγονότα, δια της κατάθεσης μιας Ανακοπής-προσφυγής 250 σελίδων, που απογυμνώνει πλήρως τις προθέσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα έχουν απενεργοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο. Ότι επιχειρείται η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, με αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, ότι επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της ζωής μας, της ελευθερίας και της περιουσίας, και ότι εν τέλει, επιχειρείται η κατάλυση του Συντάγματος με τη βία, ενεργοποιώντας το θεμελιώδες δικαίωμα και τη θεμελιώδη υποχρέωση της αντίδρασής μας με κάθε μέσο. Ότι η οριζόμενη δια του άρθρου 120 παρ.2 και 4 ως θεμελιώδης νομική υποχρέωση, όλων των ελλήνων που διαθέτουν πατριωτισμό, αποτελεί μια υποχρέωση ενάσκησης καθήκοντος μέχρι αυτοθυσίας, για την προστασία του Συντάγματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της πατρίδας και της ελευθερίας. Μια υποχρέωση με αυξημένη νομική ισχύ, που δεν μπορεί να ανακοπεί από καμιά μορφή εξουσίας και καμία διάταξη νόμου.

Στις 10/10/14, ο μηνυτής κέρδισε την προσωρινή διαταγή δια της οποίας η Δικαιοσύνη προστάτευσε την ακίνητη περιουσία στο σύνολό της, διέταξε την αναστολή εκτέλεσης όλων των προσβαλλόμενων πράξεων, ούτε μιας ούτε δύο αλλά δέκα, και υποχρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει φορολογική ενημερότητα, για κάθε ενδεχόμενη χρήση, κυρίως για λόγους τιμής. Πλέον είμαστε φορολογικά ενήμεροι.


now24
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απόφαση βόμβα του Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά της εφορίας!"

Νταλίκα έπεσε πάνω σε 12 ΙΧ στην κάθοδο της Κηφισού - Δύο τραυματίες

Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε ο οδηγός της νταλίκας που χτύπησε στο κράσπεδο της εθνικής στον ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος της Αττικής οδούς και ανατράπηκε προκαλώντας καραμπόλα τουλάχιστον 12 αυτοκινήτων.

Όπως δήλωσε ο οδηγός αμέσως μετά το ατύχημα το οποίο προκάλεσε ζημιές αλλά και έναν ελαφρύ τραυματισμό, έριξε τη νταλίκα στο κράσπεδο όταν είδε ότι δεν έπιαναν τα φρένα της. "Ήθελα να το ρίξω στο κράσπεδο. Πάταγα φρένα και δεν έπιαναν! Και λέω τι να κάνω; Θα το ρίξω εκεί! Καλά που έριξα τη νταλίκα εδώ γιατί θα είχα πάρει σβάρνα 500 άτομα", είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός.

Η νταλίκα μετέφερε παλέτες με αλεύρι που έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Μέχρι πριν από λίγη ώρα συνεργεία στην εθνική προσπαθούσαν να καθαρίσουν το οδόστρωμα. Η κίνηση διεξαγόταν από δύο λωρίδες.

Ειρωνεία της τύχης

Στο ατύχημα ενεπλάκη και ο δικηγόρος του οδηγού του smart της Πέτρου Ράλλη ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο γιά προλυπτικούς λόγους

Διαβάστε Περισσότερα » " Νταλίκα έπεσε πάνω σε 12 ΙΧ στην κάθοδο της Κηφισού - Δύο τραυματίες "

O Νταβούτογλου προκαλεί: Προειδοποιούμε πως έχουμε δικαιώματα στην ΑΟΖ -Η ελληνική χούντα κατέλυσε την Κυπριακή Δημοκρατία

Μια άκρως προκλητική στάση κράτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέχεια της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να στείλει το «Μπαρμπαρός» για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όχι μόνο δεν μείωσε την ένταση, αλλά την επαύξησε, χρησιμοποιώντας μάλιστα, κατά το δοκούν, την ιστορική πραγματικότητα για να αθωώσει την Τουρκία από την εισβολή στην Κύπρο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διεκδικήσεις της χώρας του στην ΑΟΖ δήλωσε: «Η Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που έκανε με το ψευδοκράτος, έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και αυτό το δικαίωμα θα το χρησιμοποιεί πάντα. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του "Μπαρμπαρός". Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως αν η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν δικαίωμα στις φυσικές αυτές πηγές που βρέθηκαν στον Νότο, τότε πρέπει να συζητηθεί το σενάριο των δύο κρατών.

Η ελληνική χούντα

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Τούρκος πρωθυπουργός, έπειτα από ενημέρωση που είχε το βράδυ της Τρίτης από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή το κοινό κράτος που ιδρύθηκε το 1960, δεν το κατέλυσαν η Τουρκική Δημοκρατία και το ψευδοκράτος. Την κατέλυσαν οι εκπρόσωποι της τότε ελληνικής χούντας στο νησί. Τώρα, αν αναφέρεται κανείς στην ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους, είτε ως φανταστικό είτε ως πραγματικό, οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα όπως και οι Ε/Κ στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα πρέπει να την αποδεχτούν όλοι».



Για να συνεχίσει την πολεμική του: «Αν αυτό δεν γίνεται αποδεχτό και λένε "οι έρευνες στον Νότο είναι δικές μας επειδή μας ανήκει ο Νότος και ο Βορράς ανήκει στους Τ/Κ", τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών. Δεν ήταν έτσι, και εμείς κρατήσαμε σε τέτοιο επίπεδο τη διαδικασία επίλυσης και τις διαπραγματεύσεις. Εργαστήκαμε ώστε το Κυπριακό να είναι ένα πρόβλημα που να επιλυθεί μαζί από τους Ε/Κ και τους Τ/Κ και να ενωθεί το νησί».

Προειδοποίηση

Ο κ. Νταβούτογλου στέλνει μήνυμα επίσης στη διεθνή κοινότητα και τις εταιρείες ενέργειας, με τον ίδιο προκλητικό τρόπο: «Προειδοποιήσαμε τη διεθνή κοινότητα και τις διεθνείς εταιρείες ενέργειας. Τους προειδοποιήσαμε ότι σε αυτές τις πηγές έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ. Είπαμε να γίνουν εργασίες στο πλαίσιο μιας επιτροπής και οι πηγές αυτές να αποτελέσουν καταλυτικό ρόλο για την ειρήνη. Από την άλλη, η Ε/Κ πλευρά έκανε συνεχώς προσπάθειες να εκμεταλλευθεί μονομερώς αυτές τις πηγές και να έχει μονοπώλιο δικαιωμάτων. Περιμέναμε με υπομονή να ωριμάσουν αυτά, να βρεθεί λύση του Κυπριακού διά των διαπραγματεύσεων και να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Και μάλιστα κάναμε μια μεγάλη χειρονομία. Είπαμε ότι το νερό που θα φτάσει από την Ανατολία με αγωγό μπορεί να δοθεί και στην Ε/Κ πλευρά. Δηλαδή εμείς, ενώ είπαμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε το καθαρό νερό που μας ανήκει χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα, εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι μόνο εκείνοι μπορούν να εκμεταλλευτούν και να εξορύξουν το φυσικό αέριο και τις πηγές ενέργειας στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ».





Το «Μπαρμπαρός» θα συνεχίσει τις έρευνες

Όσο για την παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην περιοχή, δήλωσε: «Το πλοίο "Μπαρμπαρός" θα κάνει τις σεισμικές έρευνες εκεί και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του. Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση. Εάν συμφωνήσουμε για μία λύση, ας έρθουν το συντομότερο στο τραπέζι και οι εγγυήτριες δυνάμεις, η γείτονάς μας και φίλη μας Ελλάδα και η Βρετανία, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Και αυτές οι πηγές να χρησιμοποιηθούν ως πηγές της ενωμένης Κύπρου. Αν όμως λένε "αυτές οι πηγές είναι δικές μας και αυτές δικές σας", τότε να σκεφτούμε μαζί διαφορετικές λύσεις. Αλλά και να ενθαρρύνετε τη μη λύση, να αποχωρείτε από τις διαπραγματεύσεις και σχεδόν να εκβιάζετε την Τουρκία, να αρχίζετε άλλες διαπραγματεύσεις και μετά να θεωρείτε γι' αυτά υπεύθυνη την Τουρκία, αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή». Με τις συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, ο κ. Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν έρευνες εκεί. «Αυτό το δικαίωμά μας θα το χρησιμοποιούμε πάντα. Η επιθυμία μας είναι να υπάρξει το συντομότερο λύση, να μείνουν πίσω αυτού του είδους οι διαφωνίες και να πραγματοποιήσουμε μαζί μια ανατολική Μεσόγειο και ένα νησί της Κύπρου μέσα σε ειρήνη και ευημερία. Αλλά κανείς δεν αποδέχεται να μην πραγματοποιείται αυτό και μάλιστα να εμποδίζεται και να υπάρχουν αυτές οι αντιρρήσεις», κατέληξε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "O Νταβούτογλου προκαλεί: Προειδοποιούμε πως έχουμε δικαιώματα στην ΑΟΖ -Η ελληνική χούντα κατέλυσε την Κυπριακή Δημοκρατία"

ΠΟΥ: Ερχεται ορός με αντισώματα κατά του Εμπολα - Εμβόλια και φάρμακα από τον Ιανουάριο του 2015

Ενας ορός που θα παρασκευαστεί από αντισώματα από μονάδες αίματος ασθενών που ανέρρωσαν πλήρως από τον Εμπολα θα είναι διαθέσιμος εντός των επόμενων εβδομάδων στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που επλήγησαν περισσότερο από τον ιό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οπως δήλωσε στη Γενεύη η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μαρί-Πολ Κίνι, προτεραιότητα θα δοθεί στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν πληρώσει τον μεγαλύτερο φόρο αίματος από την επιδημία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι έρευνες προκειμένου φάρμακα και εμβόλια που θα είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τον ιό να είναι διαθέσιμα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Πρόσθετα μέτρα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Οι ταξιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν στο έδαφος των ΗΠΑ και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα θα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά από ένα από τα πέντε αεροδρόμια όπου εφαρμόζονται ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι περιορισμοί αυτοί θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη. Με βάση το νέο πρωτόκολλο θα ελέγχεται μεταξύ άλλων και η θερμοκρασία των επιβατών που προέρχονται από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε ή τη Γουινέα. Τα διεθνή αεροδρόμια JFK της Νέας Υόρκης, Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσι, Ντάλες στην Ουάσινγκτον, Ο'Χέιρ του Σικάγο και εκείνο της Ατλάντας υποδέχονται συνολικά το 94% των επιβατών από τις τρεις χώρες προς τις ΗΠΑ.

Τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών πολιτών καθώς και εκείνων που θα φτάσουν στις ΗΠΑ δια ξηράς ή θαλάσσης.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Ερχεται ορός με αντισώματα κατά του Εμπολα - Εμβόλια και φάρμακα από τον Ιανουάριο του 2015"

Δικαίωση για τον τυφλό αριστούχο Αργύρη Κουμτζή: Και επίσημα φοιτητής στο ΑΠΘ

Και επίσημα φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ο τυφλός Αργύρης Κουμτζής, καθώς... το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, που απέστειλε την Τρίτη στις Σχολές το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσάφη, με βάση το σύστημα της ποσόστωσης για την εισαγωγή ατόμων με αναπηρία στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το τμήμα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί έως 10 άτομα, ενώ εκτός από τον Αργύρη Κουμτζή άλλα τρεις φοιτητές με σοβαρές παθήσεις κατέθεσαν αίτηση εγγραφής.

Ο κ. Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, προτού ακόμη λήξει και τυπικά το ζήτημα της εγγραφής του στη Σχολή, ο τυφλός φοιτητής παρακολούθησε κάποια μαθήματα. Για την άρση των κωλυμάτων παρενέβη ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, υπογράμμισε ότι μετά και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας το ζήτημα ήταν καθαρά τυπικό, ωστόσο για τις ανάγκες υποστήριξης των σπουδών του φοιτητή η Σχολή περιμένει από το υπουργείο να δείξει συνέπεια και σε μία σειρά υποχρεώσεων, που απορρέουν από την παρέμβασή του.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαίωση για τον τυφλό αριστούχο Αργύρη Κουμτζή: Και επίσημα φοιτητής στο ΑΠΘ"

Στον εισαγγελέα πέντε δήμαρχοι

Εξηγήσεις δίνει σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα εφετών ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.

Ο κ. Ρούσσος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος από πέντε δημάρχους οι οποίοι φέρονται να αρνούνται την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους.

Εκτός από τον δήμαρχο Χαλανδρίου καλούνται σε εξηγήσεις και οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

reportazpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα πέντε δήμαρχοι"

Εξτρα επιχορηγήσεις χρειάζονται τα ασφαλιστικά ταμεία έως το τέλος 2014

Πρόσθετη επιχορήγηση θα χρειαστούν ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ προκειμένου να καταβάλλουν κανονικά τις συντάξεις έως το τέλος του 2014.

Στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ είχε απορροφήσει το 85,6% της ετήσιας επιχορήγησης που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό, στον ΟΓΑ η απορροφητικότητα των επιχορηγήσεων είναι στο 86,3%, ενώ από τον ΟΑΕΕ έχει ήδη απορροφηθεί το 106,3% της ετήσιας επιχορήγησης.

Σημειώνεται πως 774.435 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ καταβάλουν σήμερα εισφορές που καλύπτουν τις συντάξεις 342.606 συνταξιούχων. Επιπρόσθετα της προβληματικής αυτής ασφαλιστικής σχέσης (2:1) επιδρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους 533.795 ασφαλισμένους άνδρες και τις 140.640 ασφαλισμένες γυναίκες στον ΟΑΕΕ αδυνατούν να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους.

Έτσι, στον ΟΑΕΕ προ μηνός καταβλήθηκε έξτρα επιχορήγηση της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται πως με αντίστοιχο τρόπο, θα καλυφθούν έως το τέλος του έτους και οι ανάγκες των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων.

Στον προϋπολογισμό είχε προβλεφθεί αποθεματικό ασφαλείας συνολικού ύψους 1,12 δισ. ευρώ. Από το αποθεματικό αυτό έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ποσό 510 εκατ. ευρώ, με το αδιάθετο υπόλοιπο που θα καλύψει τις όποιες τρύπες των ασφαλιστικών ταμείων να διαμορφώνεται στα 610 εκατ. ευρώ.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξτρα επιχορηγήσεις χρειάζονται τα ασφαλιστικά ταμεία έως το τέλος 2014"

Πανικός σε πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από Αθήνα - Κωνσταντινούπολη.

Μεγάλος πανικός προκλήθηκε κατά την προσγείωση των Τουρκικών Αερογραμμών από Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη όταν κατά λάθος μία αεροσυνοδός πάτησε το κουμπί κινδύνου και ακούστηκε αυτόματα η ανακοίνωση "Έκτακτη προσγείωση στην θάλασσα". Τοποθετείστε το κάθισμά σας σε όρθια θέση. Χαλαρώστε την γραβάτα και τα φουλάρια σας, κλείστε τα τραπεζάκια σας και ανοίξτε τα παραθυράκια". Η ανακοίνωση έγινε πρώτα στα τουρκικά και στην συνέχεια στα αγγλικά.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους δήλωσαν ότι μόλις άκουσαν την ανακοίνωση έπαθαν σοκ και πολλοί άρχισαν να προσεύχονται. Στη συνέχεια μια αεροσυνοδός βγήκε και με τα χέρια της έκανε νόημα ότι η ανακοίνωση ήταν λάθος.

Ωστόσο παρά την προσπάθεια της αεροσυνοδού να τους εξηγήσει ότι δεν διέτρεχε κανένας κίνδυνος, οι επιβάτες δεν ηρέμησαν καθώς η πτήση TK 1850 των Τουρκικών Αερογραμμών επί 20 λεπτά έκανε γύρο πάνω από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι να ελευθερωθεί αεροδιάδρομος για την προσγείωσή του.

ΚΥΠΕ/24h
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός σε πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από Αθήνα - Κωνσταντινούπολη."

Πόθεν έσχες επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων


Την εφαρμογή του Πόθεν Εσχες στις εμπορικές τιμές των ακινήτων που αναγράφονται στο συμβόλαιο αγοράς και όχι στις υψηλότερες αντικειμενικές τιμές προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Πόθεν έσχες επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων

Το μέτρο αναμένεται να φέρει μεγάλη ανάσα στην αγορά ακινήτων σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτιμάται ότι θα εξαλείψει ένα από τα εμπόδια που υπήρχαν μέχρι τώρα στην αγορά, δηλαδή ο αγοραστής ακινήτου να είναι αναγκασμένος να δικαιολογεί κεφάλαια μεγαλύτερα από αυτά που καταβάλλει, επειδή λόγω της κρίσης οι αντικειμενικές τιμές βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα από τις εμπορικές που έχουν υποστεί βουτιά.

Με την τροπολογία εξορθολογίζεται ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών, βάση των τεκμηρίων από το 2015. Έτσι οι αγρότες στην περίπτωση φορολόγησής τους με βάση τα τεκμήρια, όταν το δηλωθέν εισόδημα τους είναι μικρότερο από αυτά θα φορολογούνται με συντελεστή 13% για τη διαφορά. Το ισχύον καθεστώς προέβλεπε ότι θα φορολογούνταν με συντελεστή 26%.

Επίσης προβλέπονται μεταξύ άλλων:

- Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος φορολογούμενων με αναπηρία άνω του 80%

- Διαφορές στα τεκμήρια θα μπορούν να καλύπτουν και από τον σύζυγό ή τη σύζυγο του φορολογούμενου

- Το δημόσιο θα ορίζει μίσθωμα για την παραχώρηση τμημάτων του αιγιαλού ανάλογα με το είδος της παραχώρησης ( λιμάνι ή άλλη χρήση). Αυτό θα αναπροσαρμόζεται ανά πενταετία αν διαπιστώνεται σημαντική αύξηση της μισθωτικής αξίας του ακινήτου.

- Ταχύτερες διαδικασίες έξωσης από το ΤΑΙΠΕΔ για κρατικά ακίνητα που προορίζονται για αξιοποίηση. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών θα διατάσσει την έξωση όσων τα έχουν καταλάβει και θα επιβάλει και ποινές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόθεν έσχες επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news