facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ: «Είναι ώρα να επιστρέψουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα»

«Πολύ παραγωγικές» χαρακτήρισε τις επαφές της ίδιας και των συναδέλφων της νομικών με την ελληνική πολιτική ηγεσία η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου η οποία δόθηκε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να παράσχει συμβουλές και προτάσεις στο θέμα της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα,  συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα.

«Είναι ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα. Μιλάμε για μια αδικία η οποία διαρκεί πολλά χρόνια. Πιστεύουμε ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί προς το κοινό όφελος και των δύο πλευρών αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας» είπε παρακάτω η λιβανικής καταγωγής βρετανίδα δικηγόρος και σύζυγος του σούπερ σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ η οποία βρέθηκε στο πάνελ από κοινού με τους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών Ντέιβιντ Χιλ, τον Υπουργό Πολιτισμού αλλά και την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.


«Βρισκόμαστε εδώ με μια αντιπροσωπεία διακεκριμένων νομικών οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα διεθνούς δικαίου και πνευματικής ιδιοκτησίας» είπε  ο κ. Τασούλας κάνοντας την εισαγωγή στην συνέντευξη την οποία παρακολούθησαν και πολλοί δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία των συγκεκριμένων επαφών τη δεδομένη στιγμή κατά την οποία η Unesco έχει υιοθετήσει ομόφωνα σύσταση για πρόσκληση του Ηνωμένου Βασιλείου σε διαμεσολάβηση έχοντας, παράλληλα, θέσει χρονικό περιορισμό για την ανταπόκριση.


Από την πλευρά του, ο Τζέφρι Ρόμπερτσον έδωσε την οπτική του επάνω στην διεκδίκηση. Είπε ότι ο ίδιος και το γραφείο του - το οποίο έχει ασχοληθεί με το θέμα και νωρίτερα, το 2011, υποβάλλοντας πρόταση στην τότε Κυβέρνηση για δικαστική διεκδίκηση- δεν έχουν την πρόθεση να γίνουν «αντιπαθητικοί» ή «επιθετικοί» προς τη βρετανική πλευρά κι έκανε επίσης λόγο για επίλυση του θέματος προς το κοινό συμφέρον. Ο ίδιος, προτιμά τον όρο "επανένωση" παρά "επιστροφή" καθώς, στην περίπτωση κατά την οποία τα Γλυπτά του Παρθενώνα γυρίσουν στην Αθήνα θα δοθεί η δυνατότητα να θαυμάσει, να ερμηνεύσει κανείς το μνημείο στην ολότητά του.


«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, έχει πολλούς φίλους» είπε με την σειρά του ο Ντέιβιντ Χιλ προσθέτοντας πως «δεν θα σταματήσουμε έως ότου επιστρέψουν τα γλυπτά στην Αθήνα». Τόνισε πως η διεκδίκηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο δυναμική της φάση και χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «παλικάρι»...

«Η Κυβέρνηση θα αποφασίσει»


«Υποβάλουμε προτάσεις αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή η οποία θα αποφασίσει για την δέουσα οδό της διεκδίκησης» απάντησε η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ σε σχετική ερώτηση προσθέτοντας, παράλληλα, πως η ανοιχτή συζήτηση όσων προτάθηκαν δεν μπορεί να γίνει στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.


Ο Υπουργός Πολιτισμού επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της διαμεσολάβησης από πλευράς Unesco εξηγώντας πως πρόκειται για μια διαδικασία η οποία προβλέπεται εδώ και λίγα, μόνο, χρόνια και συγκεκριμένα από το 2010. «Δεν έχουμε αποφασίσει να προβούμε σε δικαστικές ενέργειες. Θα αξιοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία, θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια και δεν πρέπει να προδικάζουμε το αποτέλεσμα. Απλώς, εξετάζουμε κι άλλες οδούς...» είπε συγκεκριμένα ο κ. Τασούλας. Ο Υπουργός επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι μόνο νομικό, είναι παράλληλα και πολιτικό, διμερές και παγκόσμιο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με το κόστος της συγκεκριμένης συνεργασίας, ο κ. Τασούλας είπε «ότι δεν έχουμε ακόμη επαγγελματική συμφωνία με τους νομικούς».


Από την πλευρά του ο Τζέφρι Ρόμπερτσον είπε ότι σε περίπτωση που η πρόσκληση της Unesco γίνει δεκτή, θα οδηγήσει σε διαιτησία. «Το επόμενο βήμα- συνέχισε- θα ήταν να πάμε σε διεθνές δικαστήριο». Για εξερεύνηση των νομικών δυνατοτήτων έκανε λόγο, τέλος, και ο Ντέιβιντ Χιλ. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση «συνεκτιμά όλα τα δεδομένα»...
 tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ: «Είναι ώρα να επιστρέψουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα»"

Αμάλ Κλούνεϊ στην Guardian: Ετσι θα επιστρέψουν τα Γλυπτά

Αμάλ Κλούνεϊ στην Guardian: Ετσι θα επιστρέψουν τα Γλυπτά «Δίκαιο» χαρακτηρίζει τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα η νεόνυμφη δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, σε συνέντευξή της στην βρετανική Guardian. Για «πολιτιστικό βανδαλισμό» από το Βρετανικό Μουσείο κάνει λόγο ο συνάδελφός της Τζέφρι Ρόμπερτσον, ο οποίος παραθέτει τα νομικά επιχειρήματα που θα θέσουν στην υπηρεσία της ελληνικής κυβέρνησης.

«Κατά την άποψη μου ο επαναπατρισμός των γλυπτών του Παρθενώνα είναι δίκαιος», τονίζει στην συνέντευξή της στο βρετανικό μέσο η 36χρονη δικηγόρος, η οποία δόθηκε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στην Αθήνα.

«Ελπίζω πως μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο θέμα, δεδομένης της μακρόχρονης φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας», αναφέρει η κα Κλούνεϊ προσθέτοντας ότι η πρώτη προσέγγιση από τις ελληνικές αρχές προς την ίδια και τους συναδέλφους της, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, είχε γίναι πριν από τρία χρόνια. «Αλλά πιστεύω ότι είναι συνετό για την ελληνική κυβέρνηση να αναζητήσει νομική συμβουλή – συμπεριλαμβανομένων και των συνεχιζόμενων προσπαθειών συμμετοχής σε αυτό και της UNESCO- και φυσικά να καθορίσει τα επόμενα βήματά της, υπό το πρίσμα του νομικού αυτού πλαισίου».

«H Αμάλ Κλούνεϊ ευελπιστεί ότι θα επιτευχθεί μια συμβιβαστική λύση στο θέμα της διεκδίκησης των μαρμάρων, ωστόσο η Βρετανία μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για διαμεσολάβηση», παραδέχεται σχολιάζοντας η βρετανική Guardian.

«Αλαζονικός πολιτισμικός βανδαλισμός» η στάση του Βρετανικού Μουσείου
«Σε μια πρόγευση των επιχειρημάτων που θα μπορούσε να αναπτύξει η Ελλάδα εάν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια είναι αυτό που λέει ο Τζέφρι Ρόμπερτσον, ο επικεφαλής της ομάδας των νομικών που έφτασε στην Αθήνα, ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι μια μοναδική περίπτωση και ως εκ τούτου, δεν θα έθετε σε κίνδυνο τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η ζωφόρος του Παρθενώνα είναι ένα καταπληκτικό και μοναδικό στιγμιότυπο του ανθρώπινου πολιτισμού πριν από 2.500 χρόνια. Δεν απεικονίζει πόλεμο, αλλά μια χαρούμενη σκηνή πολιτισμένων συνευρέσεων ενός από τους πρώτους πολιτισμένους λαούς. Το μισό από αυτό το στιγμιότυπο είναι στην Αθήνα κάτω από το γαλάζιο του ουρανού πάνω από την Ακρόπολη. Το άλλο μισό είναι σε μια αποστειρωμένη γκαλερί, σαν σε κρεβάτι νοσοκομείου σε ένα μουσείο». Ο ίδιος χαρακτηρίζει την άρνηση του Βρετανικού Μουσείου να επιστρέψει τα Μάρμαρα ως έναν «αλαζονικό πολιτισμικό βανδαλισμό».

Ακόμη χειρότερα, λέει ο Ρόμπερτσον, το βρετανικό Μουσείο έχει πράξει το προπατορικό αμάρτημα της καταστροφής των Γλυπτών χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενες μέσα για τον καθαρισμό τους στα σχεδόν 200 χρόνια από τότε που τα απέκτησε.

«Η επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ένα μεγάλο έργο, όχι για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο, να τα δούμε καθαρά εκεί που τα χάραξε ο Φειδίας, να αντιπαραθέσουμε την αρχή του ανθρώπινου πολιτισμού με την απειλή που θέτει σήμερα η ISIS», πρόσθεσε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στις βάρβαρες τακτικές που χρησιμοποιούνται από τους ισλαμιστές τρομοκράτες στα ανατολικά της Ελλάδας.

«Είναι αλαζονικός πολιτιστικός βανδαλισμός του Βρετανικού Μουσείου να επιμένει ότι αυτό το πιο σημαντικό κειμήλιο του πολιτισμού μας, πρέπει να σπάσει στα δύο. Το διεθνές δίκαιο έχει εξελιχθεί σε σημείο όπου ένα μοναδικό, και το τονίζω μοναδικό, πολιτιστικό έργο τέχνης πρέπει να αποκατασταθεί».
Ο Ρόμπερτσον ο οποίος μαζί με τον Πάλμερ εξασφάλισαν την επιστροφή των σορών των Αβοριγίνων της Τασμανίας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου στην Αυστραλία, αρνήθηκε ότι ο επαναπατρισμός των έργων θα ανοίξει τις πύλες σε παρόμοιες απαιτήσεις. «Η υπόθεση αυτή δεν θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο, το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να κρατήσει τις μούμιες του αλλά όχι μάρμαρα που ενωμένα, ανήκουν στον κόσμο».

Πρωτοσέλιδο στους Times του Λονδίνου
Μετά την αρχική τους σιωπή, τα βρετανικά ΜΜΕ αναγκάστηκαν να στρέψουν το βλέμα στην Ελλάδα και στη διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα με αφορμή την άφιξη της νεόνυμφης κυρίας Κλούνεϊ.

Η φωτογραφία της θελκτικής δικηγόρου, η οποία μετά το γάμο της με τον διάσημο ηθοποιό άλλαξε το επώνυμό της, κοσμεί το πρωτοσέλιδο των Times του Λονδίνου. Οι βρετανοί αναγνώστες ενημερώνονται ότι η προασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται από τη Δευτέρα το βράδυ στην ελληνική πρωτεύουσα για να συμβουλέψει την Αθήνα πώς θα διεκδικήσει την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Η εφημερίδα εκφράζει την υπόθεση ότι η κα Κλούνεϊ με τον συνάδελφό της Τζόφρεϊ Ρόμπερτσον θα προτείνουν στην Αθήνα να διεκδικήσει το αίτημά της μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και όχι μέσω διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία.

Ενδιαφέρον έχει πάντως και το σχόλιο με τον τίτλο «Να μην χαθούν τα μάρμαρα», το οποίο φιλοξενεί η εφημερίδα. Ο σχολιαστής επιχειρηματολογεί: «Η απάντηση που θα πρέπει να δώσει η όποια βρετανική κυβέρνηση είναι ότι η απόφαση αφορά τη διοίκηση του μουσείου, και η διοίκηση θα πρέπει να πει, φιλικά αλλά πειστικά, όχι. Τα γλυπτά αφαιρέθηκαν από τον λόρδο Έλγιν, μεταξύ 1801 και 1805, όταν ήταν πρέσβης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εκτίθενται συνεχώς από το 1817 στο Βρετανικό Μουσείο, καλύτερος χώρος δεν θα μπορούσε να υπάρξει». Ο αρθογράφος διασαφηνίζει ότι η κίνηση του βρετανού πρέσβη δεν είναι προϊόν βανδαλισμού, αλλά ενθουσιασμού για την αρχαία Ελλάδα και καταλήγει: «Τα μάρμαρα δεν ανήκουν πλέον στη σύγχρονη Ελλάδα, όπως δεν ανήκει και στη βασίλισσα η πρώτη έκδοση του έργου του Σαίξπηρ το 1623, 7 χρόνια μετά τον θάνατό του, η οποία βρίσκεται στη Ουάσιγκτον, στη Folger Library. Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού».

«Ασχοληθείτε καλύτερα με τις φωτογραφίες σας στο Hello και αφήστε τα Μάρμαρα»
Την αντίδρασή της στην επιστροφή των Γλυπτών, με αφορμή την επίσκεψη της κας Κλούνεϊ αλλά με πολύ πιο ειρωνικό τρόπο εκφράζει η Daily Mail. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος «Καλύτερα οι Κλούνεϊ να περιοριστούν στις φωτογραφήσεις τους στο Hello και να σταματήσουν να χτυπούν τη Βρετανία με τα (Ελγίνεια) μάρμαρα».

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «τσίρκο των μίντια», που περίμεναν μια ομάδα νομικών και εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στο νεότερο μέλος της ομάδας επειδή έχει παντρευτεί τον πιο γνωστό εργένη. «Η κ. Κλούνεϊ, που πρόσφατα νυμφεύθηκε στη Βενετία κάνοντας χλιδάτο γάμο, άφησε το ταξίδι του μέλιτος για να έρθει στην Αθήνα και να ενταχθεί στον αγώνα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων» αναφέρει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας πως ο Έλγιν έσωσε τα Μάρμαρα από το χάος της τουρκικής κατοχής κατά τον 19ο αιώνα, ενώ προσθέτει σαρκαστικά πως η Ελλάδα, που παραλίγο να χρεοκοπήσει, θα πληρώσει και τα έξοδα της Αλαμουντίν κατά την επίσκεψη της.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμάλ Κλούνεϊ στην Guardian: Ετσι θα επιστρέψουν τα Γλυπτά"

Ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης και διάθεσης δημοσίων υπαλλήλων

Εκδόθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων του δημοσίου, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας (υπ' αριθ. 13/2014 Ανακοίνωση) προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και φορέων, του δημοσίου, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, το ΑΣΕΠ, μετά την εξέταση των ενστάσεων από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατάρτισε και εκδίδει: α) τελικό πίνακα κατάταξης, β) πίνακα απορριπτέων, γ) τελικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων και δ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

Οι συγκεκριμένοι πίνακες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διαβιβάζονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στους φορείς υποδοχείς.

Η καταχώρηση των υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον Α.Δ.Τ. ή Α.Μ.Κ.Α. των υπαλλήλων, κατ' εφαρμογή της 62/2004 Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τέλος, σημειώνεται, ότι όσοι είχαν υποβάλει ένσταση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ανακοίνωσης, θα ενημερωθούν γραπτώς επ' αυτής από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, με απόσπασμα Πρακτικού, το οποίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης και διάθεσης δημοσίων υπαλλήλων"

Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για τις αγροτικές οργανώσεις

Στον οικονομικό εισαγγελέα διαβιβάστηκαν ήδη τα πορίσματα που παρέδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος σχετικά με τους ελέγχους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για σπατάλες πόρων του ΕΛΓΑ την περίοδο 194-2011.

Το πόρισμα περιλαμβάνει «ονόματα και διευθύνσεις» γι' αυτό άλλωστε και το Σώμα Ελέγχου, σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, βρίσκεται... κλειδωμένο στο υπουργείο, αφού τα «ονόματα και τα προσωπικά δεδομένα δεν πρέπει να γίνουν φέιγ βολάν»

Έγιναν 6 συντονισμένοι έλεγχοι, τρεις από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τρεις από τους οικονομικούς επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Το έναυσμα δόθηκε από καταγγελίες για μη ορθολογική αξιοποίηση και διαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων του ΕΛΓΑ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Παραδίδοντας τα πορίσματα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι διαβιβάστηκαν ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την διενέργεια σχετικής έρευνας.

«Πρέπει να τραβήξουμε πλέον μια κόκκινη γραμμή. Να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, χωρίς, ωστόσο, να συνεχίσει να αιωρείται κατασυκοφάντηση των θεσμών. Οι πολίτες απαιτούν πλήρη διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Σημείωσε πάντως ότι παρέλκει άλλη πρωτοβουλία επί του παρόντος, όπως διαβεβαίωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου ότι ανέλαβε ο οικονομικός εισαγγελέας να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο υπάρχει σχέδιο τροπολογίας να μετατεθεί το Συνέδριο της ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε «να φτάσουμε εκεί χωρίς εξαιρέσεις και με αδιάβλητο τρόπο» και με στόχο να αποκτήσει η Πολιτεία ένα αξιόπιστο συνομιλητή που δεν θα τον συνοδεύει καμία σκιά από το παρελθόν για το παρών και το μέλλον των συνεταιρισμών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για τις αγροτικές οργανώσεις "

Καταστράφηκαν οι 2 τόνοι ηρωίνης του καρτέλ της Φιλοθέης (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό άκρα μυστικότητα και συνοδεία μεγάλης δύναμης της αστυνομίας, με τη συμμετοχή και...
ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ, οδηγήθηκαν χθες σε υψικάμινο εκτός Αθηνών για καταστροφή οι δύο τόνοι και εκατόν είκοσι κιλά ηρωίνης, που είχε κατασχέσει το Λιμενικό Σώμα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε βίλα στη Φιλοθέη και σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Μάλιστα η μεταφορά πραγματοποιήθηκε την ώρα που στα δικαστήρια Πειραιά διεξαγόταν η δίκη του καταδικασθέντα για την υπόθεση της 17Ν Σάββα Ξηρού και υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην επιχείρηση μεταφοράς της ηρωίνης, ήταν παρών εισαγγελέας και στέλεχος του γενικού Χημείου του Κράτους, ενώ η καύση των ναρκωτικών κράτησε περίπου τέσσερις ώρες εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας.

Σημειώνεται, ότι η ηρωίνη φορτώθηκε τον περασμένο Μάιο στο Ομάν και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, το οποίο εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε στη Βλήχα Ελευσίνας.

Από εκεί τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν σε δόσεις με διάφορους τρόπους σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Έως τώρα για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί συνολικά 23 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πλοιοκτήτης.

Δείτε το βίντεο από το Λιμενικό Σώμα



enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστράφηκαν οι 2 τόνοι ηρωίνης του καρτέλ της Φιλοθέης (ΒΙΝΤΕΟ)"

ΒΟΜΒΑ Ψινάκη: Κηρύσσει ΠΤΩΧΕΥΣΗ στον Δήμο Μαραθώνα

«Βόμβα» από τον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος κηρύσσει πτώχευση στο Δήμο Μαραθώνα κάτι που θα σημάνει και στάση πληρωμών για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στο «Βήμα» δήλωσε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, όπως είπε και ο Τρικούπης.Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός».

Μάλιστα, ο κ. Ψινάκης, κατήγγειλε πως υπήρξε όλο αυτό το διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευσή του.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, από τη στιγμή που η πτώχευση σημαίνει και παύση πληρωμών, ο Ηλίας Ψινάκης απάντησε «δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι, έχω εναλλακτική λύση, υπάρχει plan B΄» χωρίς, ωστόσο, να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Απέκλεισε, πάντως, την προσφυγή σε δανεισμό, δεν είπε τίποτα εάν σκοπεύει ή όχι να αυξήσει τους φόρους και το μόνο που επεσήμανε είναι ότι «δεν έχω μία, βρίσκομαι σε πτώχευση» και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Μαραθώνα ανέφερε ότι έχει ήδη καλέσει τα τηλεοπτικά κανάλια για να ανακοινώσει και επισήμως την πτώχευση.

Πλέον, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς, η πτώχευση ενός δήμου είναι ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και υπάρχει φόβος μήπως δημιουργηθεί ένα είδος ντόμινο και για άλλους δήμους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΒΟΜΒΑ Ψινάκη: Κηρύσσει ΠΤΩΧΕΥΣΗ στον Δήμο Μαραθώνα "

Προκλητική επίθεση αλβανών κατά της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο

Προκλητική επίθεση δέχθηκε ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στην Δερόπολη χωρίς λόγο και αιτία. Χθες το βραδύ όλοι οι Αλβανοί μετά τα επεισόδια στον αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας τους με την Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 απέδειξαν τον «Ευρωπαϊκό πολιτισμό» τους και τον εθνικισμό τους.

Συγκεκριμένα κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας δημιουργώντας ένα κομβόι αυτοκινήτων, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δερόπολης της Ελληνικής Μειονότητας φωνάζοντας συνθήματα όπως: «θα σας κάψουμε Χριστιανοί!» θυμίζοντας μας το 1955 τι είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συνθήματα κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Δυστυχώς όμως οι Αλβανοί δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Ενώ κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική «επέλαση» των Αλβανών.

himara
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική επίθεση αλβανών κατά της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο"

ΕΦΕΤ:Ανάκληση αλλαντικών

Την ανάκληση αλλαντικών προϊόντων αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση με την επωνυμία «Αλεξανδρίδης Νικόλαος & Σία ΟΕ» και διακριτικό τίτλο «ΑΛΚΗΣ», διαπίστωσε ότι σε δύο προϊόντα που παρασκευάζονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία, με τις εμπορικές ονομασίες «Λουκάνικα Τρικαλινά» και «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE», δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, στη μεν πρώτη περίπτωση σέλινο στη δε δεύτερη περίπτωση σπόροι μουστάρδας (σιναπιού), αν και αυτές προστίθενται κατά την παρασκευή των προϊόντων αυτών, όπως δηλώθηκε από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και διαπιστώθηκε κατά των έλεγχο των συνταγών τους.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία «Αλεξανδρίδης Νικόλαος & Σία ΟΕ» την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων των προϊόντων, για τα μεν «Λουκάνικα Τρικαλινά» με ημερομηνίες παραγωγής από 22.09.2014 έως και 03.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης: 22.10.2014 έως και 03.11.2014), για τα δε «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE» με ημερομηνίες παραγωγής από 18.09.2014 έως και 07.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης: 18.11.2014 έως και 07.11.2014), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στις ως άνω ουσίες να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΦΕΤ:Ανάκληση αλλαντικών"

Έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς Φοιτητική Εστία το Πανεπιστήμιο Πατρών, άστεγοι ουσιαστικά 180 δικαιούχοι φοιτητές

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Άμεση η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη στέγαση των δικαιούχων φοιτητών στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών» κατέθεσε ο βουλευτής ΔΗΜΑΡ Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ζητά παρέμβαση του Υπουργού για να βρεθεί άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών που, βάσει των τεθέντων κριτηρίων, τη δικαιούνται.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών λόγω του καταστροφικού σεισμού του 2008 υπέστη σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να χάσει από τη δυναμικότητά της 279 από τα 300 περίπου μονόκλινα δωμάτια που διέθετε για τη στέγαση των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών. Από τότε και μέχρι σήμερα, έξι ολόκληρα χρόνια μετά, δεν έχει υπάρξει καμία είδους μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας ώστε να αναπληρωθεί αυτό το στεγαστικό κενό.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουμε φτάσει για τη φετινή χρονιά στο σημείο από τις 310 αιτήσεις των αιτούντων φοιτητών για εισδοχή στην Φοιτητική Εστία, να έχουν ικανοποιηθεί μόνο οι 23 και να υπάρχει δέσμευση μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης να ενοικιαστεί ξενοδοχείο για την στέγαση επιπλέον 100 φοιτητών.

Παρ’ όλα αυτά, 180 περίπου φοιτητές, που προέρχονται ως επί το πλείστον από οικογένειες ανέργων ή από οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα μένουν άστεγοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ελληνικές οικογένειες λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, οι οποίες δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα σπουδών των παιδιών τους, με ενδεχόμενο οι φοιτητές αυτοί να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των υπόλοιπων 180 δικαιούχων φοιτητών;

- Προτίθεστε να προχωρήσετε στην κατασκευή κτιρίων Φοιτητικής Εστίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν το σύνολο των φοιτητών που, βάσει των τεθέντων κριτηρίων, δικαιούνται στέγασης;»

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς Φοιτητική Εστία το Πανεπιστήμιο Πατρών, άστεγοι ουσιαστικά 180 δικαιούχοι φοιτητές"

SOS από ΟΗΕ: Χάνουμε τη μάχη κατά του Εμπολα

Αυστηρό καμπανάκι χτύπησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο οποίος μιλώντας για τον Εμπολα, είπε ότι ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού, αλλά και ότι έχει αποτύχει στην ανάσχεση της θανατηφόρας επιδημίας.

«Ο Εμπολα έχει μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με εμάς», δήλωσε ο Αντονι Μπάνμπερι, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της επείγουσας δράσης κατά του Εμπολα (UNMEER), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένης στην επιδημία. Τα λεγόμενα του αυτά, μάλιστα, έρχονται την ώρα που νέα κρούσματα καταγράφονται στην Ευρώπη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα.

Η επιδημία του ιού Εμπολα «βρίσκεται πολύ μπροστά μας», τόνισε ο κ. Μπάνμπερι. «Πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς και είναι έτοιμη να κερδίσει την κούρσα», πρόσθεσε.

«Είτε σταματάμε τον Εμπολα τώρα ή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την οποία δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης», προειδοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης από την Ακρα, όπου η αποστολή του ΟΗΕ έχει το γενικό αρχηγείο της.

Υπενθυμίζοντας τις τελευταίες προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κάνουν λόγο για την εμφάνιση 5.000 έως 10.000 νέων κρουσμάτων κάθε εβδομάδα στη Δυτική Αφρική από τον Δεκέμβριο, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ είπε ακόμη: «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη από 7.000 κλίνες στα κέντρα νοσηλείας, αλλά μέχρι τότε (τον Δεκέμβριο), σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, δεν θα έχουμε παρά περίπου 4.000 κλίνες» και χωρίς το αναγκαίο προσωπικό για τη διαχείρισή τους.

«Υπάρχουν πολλές κακές ειδήσεις για τον Εμπολα, αλλά η καλή είδηση είναι ότι ξέρουμε πώς να τον σταματήσουμε», πρόσθεσε ωστόσο ο Αντονι Μπάνμπερι.

«Οφείλουμε να νικήσουμε τον Εμπολα και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Κάθε ημέρα που περνά αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών».

Η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην Δυτική Αφρική, όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 5.000 έως 10.000 νέα κρούσματα θα εμφανίζονται κάθε εβδομάδα από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Μπρους Έιλγουορντ, ο αριθμός των νεκρών είναι 4.447 επί 8.914 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "SOS από ΟΗΕ: Χάνουμε τη μάχη κατά του Εμπολα"

Ουκρανία: Νεκροί Ελληνες κοντά στη Μαριούπολη σε επίθεση με όλμους

Υπουργείο Εξωτερικών: Να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα των πληροφοριών και να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων

Τους πρώτους νεκρούς από την έναρξη των συγκρούσεων στην Ουκρανία μετρά από την Τρίτη η ελληνική κοινότητα της χώρας, καθώς τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν όλμοι έπληξαν το χωριό Σαρτανά. Το χωριό, όπου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής, βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τη Μαριούπολη.

Σε δήλωσή του στα Νέα ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Δημήτρης Παπανδρέου επιβεβαίωσε πως μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν έλληνες ομογενείς. Οι όλμοι, που όπως όλα δείχνουν εκτοξεύτηκαν από φιλορώσους αυτονομιστές, έπεσαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού κοντά στο νεκροταφείο, την ώρα που δεκάδες κάτοικοι επέστρεφαν από κηδεία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, οι παραβιάσεις της εκεχειρίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Κιέβου και φιλορώσων αυτονομιστών, είναι καθημερινές. Το χωριό Σαρτανά βρίσκεται πολύ κοντά στην «πρώτη γραμμή του μετώπου».

Την Τρίτη, ο κ. Παπαδημητρίου βρέθηκε στην περιοχή, καθώς μετέβη με τον δήμαρχο του Σαρτανά Στέφανο Μάχσμα και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάντρα Προτσένκο στο Ταλακόφκα, το πιο προκεχωρημένο σημείο του μετώπου.

«Όλα ήταν ήσυχα εκείνη την ώρα, δεν υπήρχε ένταση» είπε στα Νέα. Οι καλές καιρικές συνθήκες όμως και ο καθαρός ορίζοντας που προσφέρονται για επιθέσεις με όλμους, ώθησαν τους αξιωματούχους να επισπεύσουν την αναχώρησή τους, στη 1.45 μ.μ. Ένα τέταρτο αργότερα έπληξαν οι όλμοι το Σαρτανά, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους.

Σήμερα, Τετάρτη, ο έλληνας πρόξενος θα επιχειρήσει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα και να επισκεφθεί τους τραυματίες στο νοσοκομείο της Μαριούπολης όπου μεταφέρθηκαν.

ΥΠΕΞ: Να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητατων πληροφοριών

Εντολή στον έλληνα Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη Δημήτρη Παπανδρέου να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα των πληροφοριών περί ύπαρξης ελληνικής καταγωγής ομογενών μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας και να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του πληγέντος χωριού έδωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάντρα Προτσένκο, επισκέπτεται σήμερα τα νοσοκομεία της περιοχής, ώστε να εντοπίσει αν έλληνες ομογενείς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 7 νεκρών και των 18 τραυματιών από τη χθεσινή επίθεση με όλμους στο χωριό Σαρτανά, όπου σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού είναι έλληνες ομογενείς. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει επισήμως αν έλληνες ομογενείς βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Το χωριό Σαρτανά βρίσκεται σε μία απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τη Μαριούπολη. Η συγκεκριμένη πόλη βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των φιλορώσων αυτονομιστών πριν από λίγο καιρό, κάτι που είχε οδηγήσει στη μεταφορά του προσωπικού του ελληνικού Γενικού Προξενείου από τη Μαριούπολη. Το προσωπικό επέστρεψε στην έδρα του πριν από λίγες ημέρες.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Νεκροί Ελληνες κοντά στη Μαριούπολη σε επίθεση με όλμους"

Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη

Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου ΡάλληΔύο νεκροί, μία γυναίκα που χειρουργείται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας και άλλοι δύο ελαφρά τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός του θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί στην Πέτρου Ράλλη.


Νεκροί είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας ο οποίος ήταν αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Οι σοροί των δύο έχουν μεταφερθεί στο Κρατικό της Νίκαιας.

Ο ένας εκ των νεκρών είναι ένας 23χρονος αστυνομικός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς είχε διαμελιστεί.

Υπηρετούσε στην Αττική Οδό και είχε πάει στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για εκπαίδευση στην αντιμετώπιση περιστατικών του ιου Εμπολα.

Στο νοσοκομείο Νίκαιας χειρουργείται επίσης μία γυναίκα το πόδι της οποίας έχει ακρωτηριαστεί. Οι γιατροί δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.

Τέλος, στο Τζάνειο νοσοκομείο έχουν διακομισθεί δύο αλλοδαποί, με ελαφρότερα τραύματα. Αρχικά είχε μεταδοθεί πληροφορία ότι υπήρχε ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου ένα παιδί ηλικίας περίπου 10 ετών δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας
Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλα άρχισαν όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου (smart) , ο οποίος είναι πιθανότατα αλλοδαπός, τράκαρε με ένα ταξί.

Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και αφού μπήκε στο δεξί ρεύμα της Πέτρου Ράλλη, με κατεύθυνση τη Νίκαια, έπεσε επάνω σε περίπτερο και παρέσυρε και διαμέλισε μία γυναίκα, καθώς και τον αστυνομικό που την ώρα εκείνη έβγαινε από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.
Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη
Ο οδηγός του μικρού αυτοκινήτου προκάλεσε, επίσης και καραμπόλα τριών αυτοκινήτων, και τραυμάτισε έναν άνδρα και μία γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Η γυναίκα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έχει ακρωτηριαστεί στο πόδι.
Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη
Όσον αφορά στον οδηγό του Smart, μετά την τραγωδία που προκάλεσε πέτυχε ν΄ απεγκλωβιστεί μόνος του από το αυτοκίνητό του και άρχισε ν΄ αναζητεί βοήθεια, καθώς έχει τραυματιστεί.
Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη
Διερχόμενοι οδηγοί και πολίτες που είχαν παρακολουθήσει τι είχε συμβεί, μόλις συνήλθαν από το σοκ με τους νεκρούς και τραυματίες επιτέθηκαν στον οδηγό που είχε προκαλέσει το μακελειό στο δρόμο και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.
Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη
Στο χώρο του δυστυχήματος έφτασαν άμεσα η Πυροσβεστική, η Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ,διασώστες του οποίου άρχισαν να μαζεύουν τραυματίες και να τους πηγαίνουν στα νοσοκομεία.

Το δε σκηνικό στην περιοχή θύμιζε εικόνα μεσανατολικής πόλης μετά από έκρξη βόμβας, αφού παντού υπήρχαν συντρίμμια, σπασμένα γυαλιά, διαλυμένες λαμαρίνες και αίματα απλωμένα σε διάφορα σημεία της ασφάλτου...

Ο ασυνείδητος οδηγός του smart που προκάλεσε το μακελείο στο δρόμο συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δώσει κατάθεση για το τι τον οδήγησε στο να βάψει με αίμα την άσφαλτο...

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη"

Η... μισή Ελλάδα στη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας”

Η σημαία του “μεγαλοϊδεατισμού” των Αλβανών, που εξόργισε τους Σέρβους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς τους, περιλαμβάνει την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα – Το γύρο του κόσμου κάνουν οι πρωτοφανείς εικόνες - Για "προσχεδιασμένη ενέργεια πολιτικής πρόκλησης" κάνει λόγο η σερβική κυβέρνηση

Και την Ελλάδα μπλέκουν στα εξωφρενικά, όσο και εξωπραγματικά, σενάριά τους οι φανατικοί Αλβανοί εθνικιστές οι οποίοι δυναμίτισαν, το βράδυ της Τρίτης, την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας.

Με δεδομένες τις τεταμένες σχέσεις που έχουν ακόμα οι δύο χώρες (εξαιτίας των διαφορών τους που χρονολογούνται από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου) η εμφάνιση στο γήπεδο μιας σημαίας της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» στάθηκε ικανή αφορμή για να προκληθούν πρωτοφανή έκτροπα και να αναδυθεί παράλληλα ένα μείζον πρόβλημα, αφού οι θρασύτατοι εμπνευστές του σεναρίου της “Μεγάλης Αλβανίας” δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στα “σύνορα” του “κράτους” που ονειρεύονται σχεδόν τη μισή Ελλάδα!

Για την ακρίβεια στην περιβόητη “σημαία” τους περιλαμβάνονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα! Το γεγονός μάλιστα πως το όλο επεισόδιο ξεκίνησε όταν η “σημαία” της “Μεγάλης Αλβανίας” εμφανίστηκε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου, επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά των Αλβανών εθνικιστών, με στόχο να προκληθεί ένταση και να πάρει έκταση το θέμα, για την προβολή των σκοπών τους.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η σερβική αστυνομία "φωτογραφίζει" ως υποκινητή των επεισοδίων τον Ολσι Ράμα, αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, επιτείνει την ανησυχία για προσχεδιασμένα επεισόδια και τον προβληματισμό για τους σκοπούς των Αλβανών εθνικιστών που είχαν να “φανούν” δημόσια από τα τέλη του 2013, όταν ο φιλόσοφος Kότσο Ντανάι, φερόμενος ως επικεφαλής του σχεδίου “Φυσική Αλβανία”, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για να ανακοινώσει την έναρξη μιας καμπάνιας συλλογής υπογραφών από τους διασκορπισμένους σε πολλά βαλκανικά κράτη Αλβανούς με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους...




Για "προσχεδιασμένη ενέργεια πολιτικής πρόκλησης" κάνει λόγο η σερβική κυβέρνηση
Το πρωτοφανές περιστατικό πάντως προκάλεσε την έντονη αντίδραση της σερβικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα μεταξύ των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016 ήταν "σχεδιασμένη ενέργεια πολιτικής πρόκλησης". Υπογράμμισε, δε, ότι οι σερβικές αρχές δεν είναι υπεύθυνες για το γεγονός ότι διεκόπη ο αγώνας.



"Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου γεγονός σε ποδοσφαιρικό αγώνα και ήταν σχεδιασμένο. Για εμένα, το βασικό ερώτημα είναι τώρα πώς θα αντιδράσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UEFA. Εάν κάποιος από τη Σερβία ανέμιζε μια σημαία με τη μεγάλη Σερβία στα Τίρανα ή στην Πρίστινα, το γεγονός αυτό θα ήταν ήδη στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών" δήλωσε ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας στην εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου. Και συμπλήρωσε: "Ιδιαίτερα αντιφατικό σχετικά με αυτό το περιστατικό είναι το γεγονός ότι προκλήθηκε από τον αδελφό του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν εδώ ως επισκέπτης. Όλο αυτό προσδίδει στο επεισόδιο μια πολιτική διάσταση και πρόκειται για ενέργεια πολιτικής πρόκλησης".

Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ακόμη ότι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άσκησαν πιέσεις στις σερβικές αρχές προκειμένου να επιτραπεί η στους Αλβανούς φιλάθλους που κατέφτασαν αεροπορικώς στο Βελιγράδι να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας και να παρακολουθήσουν το ματς, για το οποίο δεν είχαν καν εισιτήρια.

Στο μεταξύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Βελιγραδίου αναφέρουν ότι εκτός του αδελφού του Έντι Ράμα, Όλσι, ο οποίος συνελήφθη στην εξέδρα των επισήμων, όπου καθόταν η αλβανική αντιπροσωπεία, συνελήφθησαν και άλλα μέλη της αποστολής, τα οποία -όπως και ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού- αφέθηκαν ελεύθερα καθώς, εξαιτίας της απεργίας των Σέρβων δικηγόρων, δεν μπορούσε να οριστεί συνήγορος υπεράσπισης γι' αυτούς.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται, τέλος, στο γεγονός πως το επεισόδιο σημειώθηκε σε μια εποχή που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στις 22 Οκτωβρίου, στη σερβική πρωτεύουσα. Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στη Σερβία τα τελευταία 70 χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η... μισή Ελλάδα στη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας”"

Δέκα παιδιά αποπλανήθηκαν από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες»!

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση παιδόφιλων μέσω διαδικτύου πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης στη Βουλή

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων είπε πως «υπάρχουν δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες».

Πέραν αυτού, ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι την περίοδο 2011 – 2014 εντοπίστηκαν και κατηγορήθηκαν 271 πρόσωπα με το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας. Σημείωσε ότι σε οκτώ χρόνια δράσης η Υπηρεσία του απέτρεψε 1.060 αυτοκτονίες από τις οποίες μόνο οι 36 οδηγήθηκαν στην εντατική.

Ανέφερε σχετικά: «Ημουν στη Ν.Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Για αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI».

Είπε πως «κάναμε προσομοίωση κυβερνοεπίθεσης για τις εκλογές και ενώ το υπουργείο και η αστυνομία δεχόταν επιθέσεις ήμασταν μπροστά από αυτό», ενώ σημείωσε πως «υπάρχει πρόγραμμα TLO που σαρώνει όλο το ελληνικό δίκτυο και ότι περνάει μέσα από τα «κανάλια» και τσιμπάει υλικό π.χ παιδικής πορνογραφίας. Το περάσαμε από την ΑΔΑΕ και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτό το πρόγραμμα και με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αναφορά του ότι έχει τον τρόπο να βρει τα ίχνη σε υποθέσεις όπου υπάρχει απειλεί κατά της ζωής «αλλά η νομοθεσία δεν μου επιτρέπει να τις ερευνώ».

Τέλος, παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος σε υπόθεση δασκάλας στην Κρήτη.

Ο υπουργός είπε πως «καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο γιατί ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα παιδιά αποπλανήθηκαν από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες»!"

Περιφέρεια Αττικής: Τέσσερις περιπτώσεις πλαστών τίτλων σπουδών

Το 70% των 2.280 υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι σήμερα ελεγχθεί στο πλαίσιο του «επανελέγχου νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου υπαλλήλων», όπως ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τον έλεγχο διενεργεί η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Υπαλληλικός Κώδικας (ν. 3528/07) καθώς και η σχετική νομοθεσία (ν. 4093/12 και ν. 4172/13).

Στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κατοχής πλαστών και παραποιημένων τίτλων σπουδών, τις οποίες η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχει ενημερώσει την αρμόδια Εισαγγελία ενώ στις περιπτώσεις μετάταξης έχει ενημερωθεί ο φορέας διορισμού για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως αυτή τη στιγμή άλλες επτά υποθέσεις βρίσκονται υπό εξέταση και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν τα σχετικά αποτελέσματα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: Τέσσερις περιπτώσεις πλαστών τίτλων σπουδών"

Tι πραγματικά προτείνει η Αμάλ Κλούνεϊ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και γιατί δεν πείστηκε ο Τασούλας

Αν το θέμα της επιστροφής και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα πάει στα δικαστήρια, τότε θα αποκτήσει δυναμική: Αυτή φαίνεται πως είναι η ουσία της πρότασης των τριών, Κλούνεϊ, Ρόμπερτσον και Πάλμερ, που είχαν χθες μακρά συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και συνεργάτες του. Και καθώς σήμερα οι τρεις νομικοί θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού δηλώνει πως δεν έχει πειστεί.

Χθες, μετά τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ήταν ξεκάθαρος: «Η στρατηγική αποφασίζεται από την κυβέρνηση και η στρατηγική είναι αυτή που ακολουθείται επί δεκαετίες. Οποιαδήποτε γνώμη είναι καλοδεχούμενη». Τη γνώμη έγκριτων νομικών με σημαντική εμπειρία στο διεθνές δίκαιο ακούει το υπουργείο Πολιτισμού - και ο πρωθυπουργός λοιπόν. Και μέχρι το μεσημέρι, οπότε θα μάθουμε ακριβώς τις προτάσεις τους. Και με τον Πάλμερ να μιλά για συναινετική λύση, ο Κώστας Τασούλας δηλώνει σήμερα στα «Νέα» πως οι τρεις νομικοί εκτιμούν ότι αν το θέμα των Γλυπτών πάει σε διεθνές δικαστήριο θα αποκτήσει δυναμική.

Η άποψη του υπουργού, όμως, είναι ξεκάθαρη: «Είναι μια καθαρά νομική άποψη, αλλά το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο και πριν αποφασίσουμε την επόμενη κίνησή μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, τις διμερείς σχέσεις, την Ευρωπαϊκή Ενωση και πολλές ακόμη παραμέτρους. Προσωπικά όμως δεν έχω πειστεί ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό, αλλά ότι πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε μέσω της UNESCO».

Σήμερα περιμένουμε με ενδιαφέρον όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου των Κλούνεϊ, Πάλμερ και Ρόμπερτσον, αλλά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που σίγουρα θα δώσουν το στίγμα και θα είναι πρόσφορες για αποκωδικοποίηση των προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Οι τρεις νομικοί θα μεταβούν στη συνέχεια στο Μουσείο της Ακρόπολης για μια ξενάγηση διάρκειας μισής ώρας από τον Δημήτρη Παντερμανλή, θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου και γεύμα. Στις 4 θα ανέβουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Εντωμεταξύ στα ενδιαφέροντα παραλειπόμενα του χθεσινού γεύματος στο Βαρούλκο, καταγράφεται και το δώρο που έκανε ο υπουργός Πολιτισμού στην υπέρκομψη Αμάλ Κλούνεϊ: Πρόκειται για ένα μάλλινο πολύχρωμο ταγάρι αυθεντικής λαϊκής τέχνης από το Μέτσοβο, συμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Tι πραγματικά προτείνει η Αμάλ Κλούνεϊ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και γιατί δεν πείστηκε ο Τασούλας"

Ποιοι Ελληνες (!) Ευρωβουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημειώσεις !

Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών
ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΝ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
  • ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
  • ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ
  • ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
  • ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΟΡΥΛΑΚΗΣ
Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.

Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.
apozimiosis.limghandler

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή.

Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.

Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.

hellasforce
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι Ελληνες (!) Ευρωβουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ στις Γερμανικές Αποζημειώσεις !"

Συνήγορος του Πολίτη κατά παιδικών talent show: Εκμετάλλευση για την τηλεθέαση και το κέρδος

Βολές κατά της συμμετοχές των παιδιών σε talent show και ριάλιτι εξαπέλυσε ο Συνήγορος του Πολίτη, που θεωρεί ότι πρόκειται για εκμετάλλευση των ανηλίκων για το κέρδος και την τηλεθέαση.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου και στο πλαίσιο αρμοδιότητάς του ως Συνήγορος του Παιδιού εντείνει τη συνεργασία του με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την προστασία των ανηλίκων.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και δεοντολογία, η συμμετοχή των παιδιών σε ψυχαγωγικές εκπομπές, ριάλιτι και talent show, διαγωνισμούς κλπ, είναι προβληματική, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Παιδιού. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα παιδιά, πριν καν συμπληρώσουν τα 12 χρόνια τους, καλούνται να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά προγράμματα και διαγωνισμούς που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες.

Συχνά γίνονται «αναλώσιμες εικόνες προς τέρψιν ενηλίκων» και μπαίνουν στη διαδικασία διαγωνισμών, κρίσεων, επιτροπών, συνεντεύξεων κλπ, μιμούμενα πρότυπα και συμπεριφορές ενηλίκων, προκειμένου να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αναφέρει η Αρχή, ενώ σημειώνει ότι η χρήση των παιδιών προς συγκίνηση του ενήλικου κοινού και αύξηση της τηλεθέασης και του κέρδους που αυτή αποφέρει, μπορεί να συνιστά μία μορφή εκμετάλλευσης και να επιτρέπει στρέβλωση της εικόνας της παιδικότητας και αλλοίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ηλικίας αυτής, όπως ο αυθορμητισμός και το παιχνίδι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Συνήγορο, παρότι για τη συμμετοχή σε αυτές τις εκπομπές υπάρχει η γονική συναίνεση, συχνά υφίσταται ένα σοβαρό ζήτημα δεοντολογίας, καθώς το κίνητρο της δημοσιότητας και της ενδεχόμενης νίκης σε έναν διαγωνισμό ωθεί πολλούς γονείς να μη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ενδεχόμενες συνέπειες. Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες διεθνώς, τέτοιες εκπομπές μπορεί να προκαλέσουν ψυχική και σωματική εξάντληση, διαταραχή του συνήθους ρυθμού ζωής των παιδιών και της ψυχικής τους ισορροπίας, παρενόχληση και εμπαιγμό από το περιβάλλον τους, λόγω της αναγνωρισιμότητας που αυτά αποκτούν, στρες από τη διαδικασία κρίσεων και βαθμολογιών και δημόσια έκθεση των παιδιών, χωρίς την κατάλληλη στήριξή τους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνήγορος του Πολίτη κατά παιδικών talent show: Εκμετάλλευση για την τηλεθέαση και το κέρδος"

ΠΓΔΜ: Πληροφορίες για νέα πρόταση Νίμιτς στο ζήτημα της ονομασίας

Δημοσίευμα εφημερίδας της ΠΓΔΜ επικαλούμενο «καλά ενημερωμένες πηγές» αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς ενδέχεται να καταθέσει νέα πρόταση σε Αθήνα και Σκόπια.

Ειδικότερα πρόκειται για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ» (Sloboden Pecat), που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη και αναφέρει πως η πρόταση για το διεθνές όνομα της χώρας, σε όλο το εύρος της θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» , η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός (υπηκοότητα) «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με την πιθανολογούμενη πρόταση, το Σύνταγμα της χώρας δεν θα αλλάξει, κάτι που σημαίνει ότι το διεθνές όνομα δεν θα χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ορισμός της γλώσσας ως «μακεδονική», είναι θετικό στοιχείο για την ΠΓΔΜ, ωστόσο «αμφιλεγόμενος» θεωρείται ο όρος που θα χαρακτηρίζει την υπηκοότητα (πολίτες της Άνω Μακεδονίας).

Οι πηγές της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ» επισημαίνουν ότι ο κ.Νίμιτς, στην πιθανολογούμενη πρόταση του, όσον αφορά την υπηκοότητα ακολουθεί τη «λογική» του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το οποίο οι μεγάλες εθνικές κοινότητες της χώρας αποτελούν συστατικές ενότητες του κράτους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ.Νίμιτς θα παρουσιάσει την πρόταση αυτή πρώτα στην ελληνική πλευρά και εφόσον λάβει από αυτήν έστω και την παραμικρή ένδειξη ότι η πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει βάση περαιτέρω διαπραγματεύσεων, τότε θα ακολουθούσε «ισχυρή πίεση» προς την κυβέρνηση στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναλάβουν πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζες Μπέιλι και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα, Φίλιπ Ρίκερ θα ήταν αυτοί που θα αναλάμβαναν να ασκήσουν πιέσεις προς τον Νίκολα Γκρούεφσκι σχετικά με το θέμα αυτό.

Η εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» πρόσκειται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

Η έγκριτη εφημερίδα των Σκοπίων Ουτρίνσκι Βέσνικ (Utrinski Vesnik) γράφει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς ανέλαβε πρωτοβουλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο, ωστόσο αναβλήθηκε για αργότερα, περί τα τέλη του έτους, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η ΠΓΔΜ βιάζονται, εκτός κι αν γίνουν προσπάθειες μέσω ανεπίσημης οδού για να επιτευχθεί κάτι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., τον Δεκέμβριο.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΔΜ: Πληροφορίες για νέα πρόταση Νίμιτς στο ζήτημα της ονομασίας "

Δημόκριτος: Επιστήμονας με πλαστά πιστοποιητικά και διευθυντής Ινστιτούτου χωρίς διδακτορικό!

Εντοπίστηκε υψηλόβαθμος υπάλληλος ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστά πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό, όλα από βρετανικό πανεπιστήμιο και προφανώς απολύθηκε - Σε άλλη περίπτωση επιστήμονας τοποθετήθηκε διευθυντής Ινστιτούτου χωρίς να κατέχει το προαπαιτούμενο διδακτορικό δίπλωμα

Τους «λαθρεπιβάτες» δημοσίους υπαλλήλους, όσους δηλαδή κατάφεραν να εξαπατήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προσληφθούν από το Δημόσιο χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να εντοπίσουν οι κρατικές υπηρεσίες ελέγχοντας γραμμή-γραμμή τα πτυχία, τα πιστοποιητικά σπουδών, τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους των εργαζομένων.

Οι πλαστογράφοι απομακρύνονται οριστικά από το Δημόσιο, όπως συμβαίνει με όσους έχουν συλληφθεί να χρηματίζονται ή έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα, είτε εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας ή απλώς πληρώνονται από τα δημόσια ταμεία για να κάνουν... διακοπές διαρκείας.

Από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχουν εντοπιστεί ακόμη και υποθέσεις κατά συρροήν πλαστογράφων, όπως συνέβη στην περίπτωση υπαλλήλου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Προκειμένου να διοριστεί στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο συγκεκριμένος υπάλληλος που είχε ειδικότητα «μηχανολόγου» πλαστογράφησε το πτυχίο του πανεπιστημίου, αλλά επίσης τον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών και το υποτιθέμενο διδακτορικό του, όλα από βρετανικό πανεπιστήμιο.

Ακόμη και το πιστοποιητικό που είχε προσκομίσει από την Στρατολογία είχε πλαστογραφήσει ο Ν.Κ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του protothema.gr)!

Όπως είναι φυσικό,ο πλαστογράφος απομακρύνθηκε από τη θέση του, η μισθοδοσία του διακόπηκε και παραλλήλως αναμένεται να ξεκινήσει και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσής του.

Η υπόθεση ενός επιστήμονα που βρισκόταν για περισσότερα από δέκα χρόνια σε μια κρίσιμη θέση στο μοναδικό κέντρο πυρηνικής έρευνας στην Ελλάδα, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
«Σήμερα το ΕΚΕΦΕ αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Η πολυκλαδικότητα των επιστημονικών περιοχών που θεραπεύονται στον ίδιο χώρο – φυσική, χημεία, μικροηλεκτρονική, βιολογία, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, πυρηνική τεχνολογία, ενέργεια, ραδιοφάρμακα- είναι μοναδική και οδηγεί σε επιστημονική αριστεία. Σημείο αναφοράς αποτελoύν επίσης τα επιστημονικά-τεχνολογικά επιτεύγματα και η ποιότητα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που παρέχεται», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Δημόκριτου».

Πώς είναι δυνατόν να εξαπάτησε την ηγεσία του «Δημοκρίτου» χωρίς να έχει γνώση του επιστημονικού αντικειμένου του;

Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και τη δημόσια απολογία του προέδρου του Κέντρου, Νικόλαου Κανελλόπουλου, ότι εξαπατήθηκε από τον συγκεκριμένο υπάλληλο τα ερωτήματα παραμένουν. Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος του Δημοκρίτου να πέσει θύμα απάτης από έναν άνθρωπο που είχε στενό του επιστημονικό συνεργάτη για περισσότερο από δέκα χρόνια, με τον οποίο έχουν δημοσιεύσει από κοινού αρκετές ερευνητικές εργασίες, τον οποίο ο κ. Κανελλόπουλος είχε τοποθετήσει υπεύθυνο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είχε μάλιστα εισηγηθεί την μονιμοποίησή του στον «Δημόκριτο»και ως πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ είχε συμβάλλει στην απόσπασή του στις υπηρεσίες της ΕΕ στις Βρυξέλλες;

Πώς είναι δυνατόν ένας έμπειρος ερευνητής και πρόεδρος ενός μεγάλου ερευνητικού κέντρου να μην έχει καταλάβει, έπειτα από δέκα και πλέον χρόνια στενής συνεργασίας, ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν είχε την παραμικρή γνώση στο επιστημονικό αντικείμενο που υποτίθεται ότι υπηρετούσε; 


Πιθανές συνέπειες και δυσφήμηση της χώρας

Το μείζον ζήτημα ωστόσο, δεν είναι η ενδεχόμενη «αφέλεια», ούτε οι πράξεις ή οι παραλείψεις του κ. Κανελλόπουλου, προέδρου του ΕΚΕΦΕ Δημοκρίτος. Αυτό που έχει βαρύνουσα σημασία είναι οι νομικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν έπειτα από ενδεχόμενο έλεγχο της ΕΕ, αλλά και η τεράστια δυσφήμηση της χώρας στους επιστημονικούς κύκλους του εξωτερικού.

Φαίνεται ωστόσο ότι εκτός από την συγκεκριμένη νόθευση εγγράφων δεν είναι η μοναδική παρασπονδία στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. 

Διευθυντής Ινστιτούτου χωρίς διδακτορικό


Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2014 διευθυντής σε ένα από τα Ινστιτούτα του «Δημοκρίτου» διορίστηκε ένας Έλληνας επιστήμονας του εξωτερικού.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος επιστήμονας δεν επελέγη κατ΄εφαρμογήν των προβλεπομένων από την σχετική νομοθεσία αφού δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Ενώ ο νόμος προβλέπει ρητά ότι για οποιαδήποτε θέση ερευνητή, πολύ δε περισσότερο για την θέση διευθυντή σε ένα από τα ινστιτούτα του «Δημόκριτου», την κατοχή διδακτορικού διπλώματος ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε υποψήφιο, ο συγκεκριμένος δεν το έχει και επομένως δεν το έχει προσκομίσει, ως όφειλε, στις αρμόδιες υπηρεσίες. Έπειτα από επτά μήνες, υπηρετεί κανονικά στη θέση του και αμείβεται ως διευθυντής του ινστιτούτου. Ο πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ κ. Κανελλόπουλος, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και τον παράτυπο διορισμό δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Αντιθέτως, γίνεται προσπάθεια, μέσω του νέου νόμου για την έρευνα που κατατίθεται αυτές τις ημέρες στην Βουλή, να υπάρξει αναδρομική «τακτοποίηση» της συγκεκριμένης περίπτωσης. Δηλαδή, να είναι δυνατός ο διορισμός διευθυντή χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα αρκεί ο επιστήμονας να έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό. Ο υπουργός Παιδείας και ο γενικός γραμματέας Έρευνας καλούνται να εξηγήσουν γιατί επιτρέπουν να υποβαθμιστούν τα προσόντα των διευθυντών των Ερευνητικών Ινστιτούτων. Ποιες είναι οι συγκεκριμένες «δεξιότητες» του επιστήμονα που έχει διοριστεί διευθυντής και τώρα σχεδιάζεται η αλλαγή του νόμου για να καταστεί νομότυπος ο διορισμός του;

Την περίοδο που όλοι ομνύουν στο όνομα της αριστείας γιατί άραγε χαλαρώνουν τα κριτήρια πρόσληψης; Όταν γίνεται έλεγχος για τη νομιμότητα της πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων πριν από δέκα και είκοσι χρόνια δεν πρέπει να τηρείται ο νόμος για τις τρέχουσες προσλήψεις;
Πώς ενώ δυνατόν επισήμως να διακηρύσσεται η προσπάθεια να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία των δημοσίων υπαλλήλωνκαι να γίνονται αποδεκτές συμπεριφορές και νοοτροπίες που ανήκουν στο παρελθόν;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόκριτος: Επιστήμονας με πλαστά πιστοποιητικά και διευθυντής Ινστιτούτου χωρίς διδακτορικό!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news