facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή

Παναττική στάση εργασίας, από την έναρξη της λειτουργίας των υπηρεσιών έως τις 12.00 το μεσημέρι κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ, καθώς εκείνη την ώρα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για αξιολόγηση-λαιμητόμο και και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώρα 9:30 π.μ. (Πανεπιστημίου 47-49).

Στη σχετική της ανακοίνωση, επισημαίνει πως το προηγούμενο διάστημα, με την απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και «επανελέγχου» των μετατροπών των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν «στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την προώθηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα».

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και του ΣτΕ που, όπως λέει, κινούνται σε κατεύθυνση δικαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής (εφάπαξ, καθαρίστριες, αποφάσεις Δικαστηρίων κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κτλ) διαπιστώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στη διεκδίκηση του δίκαιου των αγώνων του.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης της συνομοσπονδίας για την επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή"

Δίνουμε λιγότερα σε σούπερ μάρκετ, αλλά τα κέρδη τους αυξάνονται

Η μείωση του κύκλου εργασιών το 2013 χαρακτηρίζει για δεύτερη χρονιά τη συνολική εικόνα του κλάδου των σούπερ μάρκετ, όπως διαμορφώνεται βάσει των ισολογισμών του δείγματος της έκδοσης Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2014 (Οκτώβριος 2014). Την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 4,8%.

Στη συγκεκριμένη έκδοση εξετάζονται αναλυτικά οι ισολογισμοί 61 επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο σχεδόν των εταιρειών που δημοσιεύουν ισολογισμό.
Τα στοιχεία των ισολογισμών δείχνουν μία σαφώς καλύτερη, αλλά και πάλι πτωτική εικόνα των πωλήσεων. Η μείωση του κύκλου εργασιών στο σύνολο των εξεταζόμενων επιχειρήσεων ανήλθε σε -1,96% (-143 εκατ. ευρώ), φτάνοντας τα 7,16 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ειδική έκδοση, το λιανεμπόριο τροφίμων, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον καλείται την τελευταία διετία να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις που δημιουργούν συνθήκες πρωτοφανείς, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις περισσότερες χώρες. Οι πιο συνήθεις στρατηγικές κινήσεις που υλοποιήθηκαν με στόχο την προσαρμογή στις νέες συνθήκες ήταν, πρώτον, οι προσπάθειες δραστικής μείωσης του λειτουργικού κόστους και, δεύτερον, αύξησης των πωλήσεων μέσω ανάπτυξης δικτύων ή εξαγοράς επιχειρήσεων.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι εξαγορές που εμφανίζονται εντός του 2013, αλλά και οι νέες επενδύσεις.

Όπως αναφέρεται, η μείωση πωλήσεων ήταν συνολική για το δείγμα, για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μόνο ελάχιστες εταιρείες κατάφεραν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, με ποσοστά, μάλιστα, αρκετά μικρότερα από τα αντίστοιχα των αυξήσεων.

Επίσης, σημειώνεται ότι η πτώση στις πωλήσεις είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως η μείωση των τελικών τιμών, η μείωση συνολικά της ζήτησης, η αλλαγή του προϊοντικού μείγματος, με τον καταναλωτή να επιλέγει φθηνότερα προϊόντα, οι αλλαγές καταναλωτικών συνηθειών κλπ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μεγέθη και δείκτες των ισολογισμών, παρουσιάζουν μία μικτή εικόνα με θετικές και αρνητικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, οι δείκτες κερδοφορίας των επιχειρήσεων του κλάδου εμφανίζουν θετική εικόνα και σε πολλές περιπτώσεις βελτιωμένη σε σχέση με το 2012, η ρευστότητα παραμένει σταθερή σε σχετικά επαρκή επίπεδα, με ελάχιστη μείωση, ενώ τα μεγέθη του ενεργητικού εμφανίζουν αύξηση.

ΑΜΠΕ/ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίνουμε λιγότερα σε σούπερ μάρκετ, αλλά τα κέρδη τους αυξάνονται"

2.200 εργαζόμενοι αποχώρησαν οικειοθελώς από την Alpha Bank


Την ολοκλήρωση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, εντός του πλαισίου προγραμματισμού της και με τη συμμετοχή περί των 2.200 εργαζομένων, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank.

Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, η αποχώρηση προσωπικού, μέσω της εθελουσίας εξόδου, αποτέλεσε το βασικό εργαλείο μείωσης προσωπικού, που πρόεκυψε από την αναδιάρθρωσή του εγχώριου τραπεζικού συστήματος μετά τη διαμόρφωση του νέου τραπεζικού χάρτη της χώρας, λόγω των συνεπειών της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο αριθμός εργαζομένων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην χώρα, από 66.000 περίπου το 2008 όταν ξεκινούσε η κρίση μειώθηκε στις 51.000 περίπου στα τέλη του 2013 με τους περισσότερους να έχουν αποχωρήσει με προγράμματα εθελουσίας εξόδου και τις συνταξιοδοτήσεις

Διαβάστε Περισσότερα » "2.200 εργαζόμενοι αποχώρησαν οικειοθελώς από την Alpha Bank"

Καταγγελίες για... μεσαιωνικές συνθήκες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό»

Οι υπεράριθμοι ασθενείς που στοιβάζονται στην Ψυχιατρική Κλινική, οι μεταξύ τους εντάσεις και συμπλοκές και τα ομαδικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Μια ιδιαίτερα σκληρή αλλά και επικίνδυνη καθημερινότητα βιώνουν ασθενείς και προσωπικό στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σύμφωνα με όσα αποτυπώνονται σε επιστολή που απέστειλαν οι νοσηλευτές προς τους επικεφαλής της κλινικής και του νοσοκομείου, με τη δραματική έκκληση να παρέμβουν ώστε να διαφυλάξουν την ακεραιότητα και τη ζωή όλων.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα της κλινικής του 9ου ορόφου του «Ευαγγελισμού» τα οποία όπως εξηγούν «προκαλούνται διότι από την εποχή του μεγάλου σεισμού στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 1999, η Ψυχιατρική κλινική υποχρεούται να δέχεται εισαγγελικές παραγγελίες για εξέταση και ακούσιες νοσηλείες. Έτσι, μολονότι οι προδιαγραφές της κλινικής είναι για 20 κλίνες και μάλιστα εκούσιας νοσηλείας, η πραγματικότητα διαμορφώνεται εντελώς: ο αριθμός των ασθενών είναι συχνότατα υπερδιπλάσιος της δύναμης των κλινών».

Το σύνηθες σκηνικό εν μέσω του οποίου οι νοσηλευτές καλούνται να ασκήσουν το έργο τους, είναι ανάμεσα σε τουλάχιστον 20 με 25 φορεία στο διάδρομο της κλινικής. Όπως όμως τονίζουν στην επιστολή τους, εκτός από τις προφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι «κάνοντας νοσηλεία» σε ασθενείς στα ράντζα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πτώσεις και τραυματισμούς των ασθενών «δεδομένου ότι αυτοί λαμβάνουν νευροληπτικά και ψυχιατρικά φάρμακα που στις συνήθεις παρενέργειές τους έχουν ζάλη, αστάθεια και μείωση τη αρτηριακής πίεσης».

Όπως αναφέρουν, η κατάσταση περιπλέκεται πολλαπλασιαστικά εάν τα περιστατικά έχουν και άλλα παθολογικά προβλήματα, όπου μπορεί να χρειαστεί να γίνουν νοσηλευτικές πράξεις και παρεμβάσεις στο διάδρομο, παρουσία αρκετών άλλων ασθενών ( πχ αιμοληψίες, αλλαγές τραυμάτων, φροντίδα ατομικής υγιεινής, κλπ), κατάσταση που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών .

Ψυχικά ασθενείς…πιάνονται στα χέρια στα ράντζα του διαδρόμου

Η παράταξη των ράντζων στους διαδρόμους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προδιαγραφές λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής καθώς «η εμπέδωση της έννοιας του προσωπικού χώρου αλλά και της μείωσης των εξωτερικών ερεθισμάτων που χρειάζονται οι ψυχικά ασθενείς απουσιάζουν παντελώς. Ούτε προσωπικός χώρος υπάρχει, ούτε ηρεμία. Επιπλέον λόγω της αποδιοργανωμένης συμπεριφοράς αρκετών ασθενών δημιουργούνται συμπλοκές μεταξύ τους με αφορμή της αρπαγής προσωπικών αντικειμένων του ενός από τον άλλο ή την κατάληψη του φορείου του ενός από τον άλλο» καταγράφουν οι νοσηλευτές για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ψυχιατρική.

Οι παράγοντες κινδύνου αυξάνονται γεωμετρικά με την φροντίδα των ασθενών στο διάδρομο επειδή οι ασθενείς μπορεί να είναι ασταθείς, απρόβλεπτοι και δυνητικά επικίνδυνοι.«Οποιοδήποτε αντικείμενο φροντίδας ή νοσηλείας στο διάδρομο της κλινικής μπορεί να υφαρπαχθεί και να καταστεί επικίνδυνο «επιθετικό όπλο», πχ μία μεταλλική στήλη ροής του ορού το στατώ, θα ήταν καταστροφικό στα χέρια κάποιου διεγερτικού ασθενή.

Ομαδικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Για όλους αυτούς τους ασθενείς που βρίσκονται στο διάδρομο υπάρχουν μόνο 2 τουαλέτες και 2 ντουζιέρες, σύμφωνα με τους νοσηλευτές. Η αναμονή για τη χρήση της τουαλέτας και το απλό πλύσιμο των χεριών είναι μεγάλη. «Αυτό αποτρέπει τους ασθενείς από τη χρήση των καλών συνηθειών υγιεινής με αποτέλεσμα συχνά να έχουμε κρούσματα ομαδικής γαστρεντερίτιδας. Τους χειμερινούς μήνες λόγω του συγχρωτισμού έχουμε αδιάλειπτα λοιμώξεις του αναπνευστικού επί των ασθενών»

Η φυσική εξάντληση και η επαγγελματική εξουθένωση σε συνδυασμό με την αυξημένη επικινδυνότητα της εργασίας δημιουργούν συνθήκες που θα οδηγήσουν σε τραγικά συμβάντα εκτιμούν οι νοσηλευτές. «Ως εργαζόμενοι και δημόσιοι λειτουργοί δεν αποποιούμαστε των υπηρεσιακών μας ευθυνών, αλλά επισημαίνουμε εγγράφως τα δραματικά προβλήματα της λειτουργίας της κλινικής ώστε να μην χρεωθούμε και την ευθύνη που αναλογεί στην έλλειψη υποδομών. Επειδή θεωρούμε ότι είναι πιθανό υπό τις δεδομένες συνθήκες να έχουμε κάποιο συμβάν, σας ενημερώνουμε ώστε να κάνετε ό,τι μπορείτε για την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας της νοσηλείας των ασθενών» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες για... μεσαιωνικές συνθήκες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό»"

Εξαφάνιση 12χρονου στο Σχιστό Κορυδαλλού

Συναγερμός Amber Alert εκδόθηκε για τον 12χρονο Κωνσταντίνο Τζώρτζη, ο οποίος εξαφανίστηκε σήμερα Δευτέρα στην περιοχή Σχιστό Κορυδαλλού.

Το αγόρι έχει ύψος 1,6 μέτρα, βάρος 73 κιλά και όταν εξαφανίστηκε φορούσε μπλε βερμούδα, μαύρα αθλητικά παπούτσια και πιθανώς μπλε μπλούζα (της φωτογραφίας).

Οποιοδήποτε γνωρίζει κάτι παρακαλείται να επικοινωνήσει με την Αστυνομία (100) ή να καλέσει τον αριθμό 116000.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαφάνιση 12χρονου στο Σχιστό Κορυδαλλού "

Πειραματικό φάρμακο στη μάχη κατά του Εμπολα

Η φαρμακευτική εταιρεία Chimerix Inc ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η χορήγηση σε ασθενείς ενός πειραματικού φαρμάκου της για τον ιό Έμπολα.Το φάρμακο έλαβε έκτακτη άδεια Πειραματικού Νέου Φαρμάκου (EINDA) από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Με τη χορήγηση της άδειας αυτής ο FDA επιτρέπει την πειραματική χρήση ενός φαρμάκου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία δεν αφήνει χρόνο για την υποβολή μιας κανονικής αίτησης έκδοσης άδειας για την κυκλοφορία νέου φαρμάκου.

Η Chemerix συνεργάζεται στενά με τον FDA για να οριστικοποιήσει τις μελλοντικές δοκιμές για να εκτιμηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στους ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραματικό φάρμακο στη μάχη κατά του Εμπολα"

Σταμενίτης για Ολυμπιακά Ακίνητα: Εξυπηρέτησα μόνο το δημόσιο συμφέρον

Την έκπληξή του εκφράζει, μέσω δήλωσής του, για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του για να ελεγχθεί για την θητεία του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης.Ο κ. Σταμενίτης, που διαδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Ματάλα στην προεδρία της εταιρείας (στον οποίο ασκήθηκε από την εισαγγελία ποινική δίωξη για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος) αναφέρει στη δήλωσή του:

«Με έκπληξη είδα σήμερα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας μου», για την εντεκάμηνη θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Και η έκπληξη είναι εύλογη, γιατί επί της θητείας μου, όχι μόνο δεν επήλθε «απιστία σε βάρος του Δημοσίου», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά αντίθετα διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές ότι κατά την ολιγόμηνη θητεία μου υπήρξε «απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων», η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως (μέσω της παραχώρησής τους σε Δήμους και Ομοσπονδίες) 3 από τα Ολυμπιακά ακίνητα που απέκτησαν ουσιαστική μετα-Ολυμπιακή χρήση.

Και κάτι ακόμα: ουδέποτε «στη μακρά έρευνα» όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με κάλεσε κάποιος από τη δικαιοσύνη για να δώσω διευκρινήσεις για οτιδήποτε. Είτε πριν εκλεγώ βουλευτής, είτε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας μου.

Αυτά έπραξα επί της θητείας μου, εξυπηρετώντας αυστηρά και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Και είμαι υπερήφανος γι αυτό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταμενίτης για Ολυμπιακά Ακίνητα: Εξυπηρέτησα μόνο το δημόσιο συμφέρον"

Ετσι εκδικείται ο Ελληνας -Πήραν «φωτιά» οι γραμμές για καταγγελίες, ο ένας καρφώνει τον άλλοv

«Αυτή τη στιγμή οι γραμμές μας είναι κατειλημμένες. Παρακαλώ αναμείνατε...». 

Κι όμως, είναι τέτοια η... κίνηση στο νούμερο 1517, που πλέον χρειάζεται υπομονή για να κάνει κάποιος καταγγελία, αφού όπως προκύπτει, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αποφασίζουν να «καρφώσουν» κάποιον, για λόγους εκδίκησης συνήθως.

Πρόκειται για την ειδική γραμμή για φορολογικές καταγγελίες, που δημιουργήθηκε το 2008. την πρώτη χρονιά κάλεσαν το 1517 μόλις 4.000 άνθρωποι, αλλά ακολούθησε η... απενεχοποίηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «Καθημερινή», το 2010 οι κλήσεις έφτασαν τις 19.000 και φέτος η γραμμή δέχεται 200 τηλεφωνήματα την ημέρα. Κάτι που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο θα την έχουν καλέσει 70.000 άνθρωποι.

Οπως παρατηρείται, κυριαρχεί το κάρφωμα... συγγενικού τύπου. Οι 6 στους 10 από εκείνους που τηλεφωνούν κάνουν καταγγελία για πεθερές, κουμπάρους ή αδέρφια που θέλουν να εκδικηθούν με τη βοήθεια του ΣΔΟΕ.

Εννοείται πως περίοπτη θέση ανάμεσα στους καταγγέλλοντες έχουν και οι απατημένες ή απλά πρώην σύζυγοι, που «καρφώνουν» τον άνδρα τους. Η φράση «Ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!» είναι πλέον κάτι που έχουν συνηθίσει να ακούνε οι τηλεφωνητές, που ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Στο πλαίσιο έτερων συγγενικών «καρφωμάτων», ο πεθερός που ξεπλένει «μαύρο» χρήμα και ο θείος που «ξεχνάει» να κόψει αποδείξεις αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των τηλεφωνικών σουρεαλιστικών συζητήσεων.

Εκτός των οικογενειακών ορίων, υπάρχουν και τα «καρφώματα» που πηγάζουν από επαγγελματική αντιζηλία. Μάλιστα, συχνά καλούν στο 1517 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών, που έχουν βάλει στο μάτι το διπλανό μαγαζί, και καταγγέλλουν ότι δεν κόβουν απόδειξη, άλλο ένα 20% είναι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν έτσι την εκδίκησή τους, αλλά και λογιστές που έμειναν απλήρωτοι.

Το 1517 δεν είναι η μοναδική τηλεφωνική γραμμή... εκδίκησης, αφού υπάρχει και το 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας που δέχεται περίπου 50 κλήσεις την ημέρα, ενώ όσοι έχουν στο χέρι τους τα στοιχεία απευθύνονται στο 10190 για καταγγελίες διαφθοράς. Ακόμη, η «γραμμή της Διεθνούς Διαφάνειας» στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της δέχθηκε πάνω από 500 τηλεφωνήματα φορολογούμενων που ήθελαν να «καρφώσουν» κάποιους.

Η λίστα δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες γραμμές «καρφώματος», όπως το 2313-325.501 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο εδώ και ένα χρόνο μπορούν οι Θεσσαλονικείς να καταγγέλλουν όποιον έχει τζάκι που μυρίζει ύποπτα.

Και βέβαια, υπάρχει και η «Γραμμή Υγείας», το 1142, που δέχεται απανωτές κλήσεις για καταγγελίες σχετικές με το κάπνισμα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετσι εκδικείται ο Ελληνας -Πήραν «φωτιά» οι γραμμές για καταγγελίες, ο ένας καρφώνει τον άλλοv"

Κίνδυνος παραγραφής 60 υποθέσεων σοβαρών ιατρικών λαθών

Σε κάποιες εκ των περιπτώσεων οι γιατροί ελέγχονται για πλαστούς τίτλους σπουδών - Τα μέλη του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν έχουν αρκετό διαθέσιμο χρόνο για να προσέρχονται στις συνεδριάσεις!

Βαρύ «έμφραγμα» στη λειτουργία του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των γιατρών του ΕΣΥ διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τη διερεύνηση καταγγελίας σύμφωνα με την οποία δεν είχαν επιβληθεί σε γιατρό του ΕΣΥ πειθαρχικές ποινές ύστερα από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου.

Η Αρχή παρατήρησε ότι το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, το ανώτατο πειθαρχικό όργανο των γιατρών ΕΣΥ, είναι παροπλισμένο, συνεπώς δεν διασφαλίζεται ούτε η προστασία των ασθενών, ούτε τα βασικά δικαιώματα γιατρών που αδίκως κατηγορούνται. Αντιθέτως, συντηρείται η ατιμωρησία ενόχων και η απαλλαγή τους από πειθαρχικές ευθύνες (λόγω παραγραφής), συνεπώς ακυρώνεται κάθε διαδικασία απόδοσης πειθαρχικής ευθύνης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εντόπισε περισσότερες από 60 υποθέσεις σε εκκρεμότητα ενώπιον του Συμβουλίου, από τις οποίες μόνο ελάχιστες έχουν ανατεθεί σε εισηγητές. «Το γεγονός αυτό καθιστά την παραγραφή τους την πιο πιθανή εξέλιξη» αναφέρει στο πόρισμά του ο Συνήγορος. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν είτε ιατρικά λάθη είτε πλαστούς τίτλους σπουδών.

Ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων σε συνδυασμό με τον συνεχώς μειούμενο αριθμό συνεδριάσεων και την ελάχιστη παραγωγικότητα του Πειθαρχικού Οργάνου, μετατρέπουν την πειθαρχική διαδικασία σε μία χρονοβόρα διαδικασία, η οποία ωστόσο πλήττει πρωτίστως τον θεσμό του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Στο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής επισημαίνεται ότι τα μέλη του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου (πρόκειται για τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διευθυντικού στελέχους του υπουργείου Υγείας, έναν εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τον αντιπρόεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καθώς και δύο παρέδρους) «δεν έχουν αρκετό διαθέσιμο χρόνο για να προσέρχονται στις συνεδριάσεις, επειδή η ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο όργανο δεν αποτελεί κύριο αντικείμενο της εργασίας τους, αλλά συμπληρωματικό. Συνεπώς, το Συμβούλιο είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο».

Ανασταλτικοί παράγοντες για την αποτελεσματική λειτουργία του θεωρούνται επίσης η συχνή εναλλαγή προέδρων λόγω συνταξιοδότησης και η συχνή παραίτηση των εισηγητών που έχουν ήδη αναλάβει υποθέσεις. Επιπλέον η διοικητική οργάνωση και η γραμματειακή υποστήριξη του Συμβουλίου είναι ελλιπής, επειδή οι υπάλληλοι που απασχολούνται έχουν άλλη κύρια εργασία, όπως και τα μέλη ΚΠΣ.

Μέτρα για την αποτελεσματική λειτουργία του πειθαρχικού οργάνου

Ο Συνήγορος του Πολίτη, όπως αναφέρει στο πόρισμα που δημοσιοποίησε, έστειλε επιστολή τον περασμένο Ιούλιο στον Υπουργό Υγείας γνωστοποιώντας τις διαπιστώσεις του και προτείνοντας τις εξής βελτιώσεις στη λειτουργία του Συμβουλίου:

α) Άμεση ανάθεση όλων των υποθέσεων σε εισηγητές με προθεσμία υποβολής της εισήγησης ώστε να αποφευχθεί πιθανότητα παραγραφής.
β) Αύξηση του ετήσιου αριθμού συνεδριάσεων, ώστε να διεκπεραιώνονται σε σύντομο χρόνο όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν και να μη συσσωρεύονται.
γ) Ρύθμιση, ώστε τα μέλη (όλα ή ορισμένα από αυτά ) και οι διοικητικοί υπάλληλοι που στελεχώνουν τη γραμματεία του ΚΠΣ κατά τη διάρκεια της θητείας τους να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
δ) Πρόβλεψη ώστε να μην ορίζεται Πρόεδρος του ΚΠΣ πρόσωπο του οποίου η συνταξιοδότηση επέρχεται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 3 ετών.
ε)Ρύθμιση για ασυλία στους εισηγητές, ώστε να μην αισθάνονται απειλή ή φόβο κατά
την άσκηση των καθηκόντων τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος παραγραφής 60 υποθέσεων σοβαρών ιατρικών λαθών"

Ξεκινά από αύριο η εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Ταυτότητας

Από αύριο, Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, ξεκινά η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας, μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία που υλοποιούν σε συνεργασία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας. Το νέο, πιο γρήγορο και πιο απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, παρέχοντας την ίδια στιγμή σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη διασύνδεση των Αστυνομικών Τμημάτων με τα δημοτολόγια, την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία. Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καλείται να αναζητήσει πλέον αυτεπάγγελτα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας διαμορφώνεται ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν.

Στη συνέχεια το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά από αύριο η εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Ταυτότητας"

Σήμερα νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα του ΟΑΚΑ !!!

Ανακοίνωση της ΓΓΑ

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών του ΟΑΚΑ (μεταξύ των οποίων και οι μεταλλικές κατασκευές «Καλατράβα») οι οποίες είχαν υλοποιηθεί χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.

Η τακτοποίηση έγινε κατ? εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 29 του νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ 174/Α/8-8-2013) «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», η οποία συμπεριλήφθηκε στον νόμο μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού με τον τότε αν. Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Η τακτοποίηση αφορά τις εξής κατασκευές:

- Το στέγαστρο του Κεντρικού Σταδίου

- Το στέγαστρο του Ποδηλατοδρομίου

- H μετατροπή του Ποδηλατοδρομίου σε κλειστή εγκατάσταση

- H θολωτή περιοχή περιπάτου «Αγορά»

- Το Τείχος των Εθνών

- Τα δύο στέγαστρα στις πύλες εισόδου επί της Κύμης και επί της Νεραντζιωτίσσης
τα pavilions που είναι κτίσματα με βοηθητικές χρήσεις (χώροι υγιεινής κοινού, γραφεία ομοσπονδιών, κλπ)

- Όλες οι περιφράξεις και όλα τα στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου

- Επεκτάσεις στο Ανοικτό Κολυμβητήριο που χρησιμοποιούνται ως γραφεία

- Τέσσερα κτίσματα υποσταθμών της ΔΕΗ στον περιβάλλοντα χώρο

- Αλλαγή χρήσεις στα κτίρια των ξενώνων, τα οποία πλέον στεγάζουν υπηρεσίες του - Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και διαφόρων Ομοσπονδιών.

Επισημαίνεται ότι για όσο διάστημα οι ως άνω κατασκευές ήταν αυθαίρετες, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα συντήρησης και επισκευής.

Επίσης, για την συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, που είχε να γίνει από το 2004, έχουν προβλεφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες 600 χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί από την έκτακτη χρηματοδότηση του 2014 για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης του ΟΑΚΑ, για χώρους όπως το κλειστό προπονητήριο».

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμερα νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα του ΟΑΚΑ !!!"

Θετική στον Έμπολα νοσοκόμα στη Μαδρίτη

O εφιάλτης «πάτησε πόδι» στην Ευρώπη

Θετική στον ιό Έμπολα βρέθηκε τη Δευτέρα μια Ισπανίδα νοσοκόμα!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν στο νοσοκομείο Λας Πας-Κάρολος Γ’ στη Μαδρίτη και ήταν ανάμεσα στις νοσοκόμες που φρόντιζαν ένα θύμα του Έμπολα.

Ειδικότερα, η γυναίκα είχε έρθει σε επαφή με τον ιεραπόστολο Μανουέλ Γκαρσία Βιέχο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 25 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη, αφού είχε προσβληθεί από τη θανατηφόρο νόσο στη Σιέρα Λεόνε.

Η νοσηλεύτρια, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής Αλκορκόν στην Μαδρίτη, ενώ και οι δεύτερες ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν θετικές.

«Η ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί με ύποπτα συμπτώματα, έτσι νοσηλεύτηκε σε απομόνωση», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει το πρώτο κρούσμα ανθρώπου που δεν έχει μεταβεί στη χώρα από τη Δυτική Αφρική.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ δίνει μάχη με τη ζωή του, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του από σοβαρή είναι πλέον κρίσιμη.

Ο Τόμας Ντάνκαν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στην πατρίδα του Λιβερία, νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Ντάλας, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα που διέμεναν στο διαμέρισμα του βρίσκονται επίσης σε απομόνωση και εξετάζονται από τους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3400 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετική στον Έμπολα νοσοκόμα στη Μαδρίτη"

Πράσινο φως για την είσοδο σε στρατιωτικές σχολές όσων δεν έχουν ελληνική καταγωγή: Αρκεί μόνο η ιθαγένεια

Δεν απαιτείται η ελληνική καταγωγή αλλά αρκεί η ελληνική ιθαγένεια για να εισαχθεί ένας υποψήφιος στις στρατιωτικές σχολές... Αυτή είναι η απάντηση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή 7 αποστράτων που ζητούσαν όχι μόνο ελληνική καταγωγή (γένος) αλλά και ιθαγένεια για να γίνει κάποιος στρατιωτικός.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία την προσφυγή των απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη που ζητούσαν να ακυρωθούν:

Η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας το 2011 η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, πχ στην Σχολή Ευελπίδων, ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος και

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες καθορίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντισυνταγματικές. Κι αυτό γιατί το Σύνταγμα «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες» και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.

Οι σύμβουλοι που μειοψήφισαν είχαν την άποψη ότι το από το Σύνταγμα δεν προκύπτει "το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί αυτές αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό... Γιαυτό είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με Ελληνική καταγωγή».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως για την είσοδο σε στρατιωτικές σχολές όσων δεν έχουν ελληνική καταγωγή: Αρκεί μόνο η ιθαγένεια"

Χωρίς συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνεια φεύγει η τρόικα

"Δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε" επισήμανε στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη υπουργική συνάντηση με την τρόικα. Όπως δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης σύσκεψης, δεν θα κλείσει η συμφωνία μέχρι αύριο που φεύγει η τρόικα ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και αύριο συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Στη συνάντηση με την τρόικα που μετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γκ. Χαρδούβελης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν επιπλέον διασφαλίσεις και επιπλέον ελέγχους στο πλαίσιο της ρύθμισης των κόκκινων δανείων για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες - οφειλέτες δεκάδων εκατομμυρίων - όπως σχολίασε ο ίδιος παράγοντας.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούν ότι οι διασφαλίσεις που ζητήθηκαν είναι εύκολο να δοθούν ενώ οι νέες διευκρινίσεις που ζητά η τρόικα, ιδιαίτερα για τη δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων, φαίνεται ότι δεν επιτρέπουν την εκτίμηση για το πότε θα υπάρξει συμφωνία.

Όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος, η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, δεν καταγράφηκε διάθεση διαφωνίας, αλλά όμως η συζήτηση με την τρόικα δεν έφτασε σε αναλυτικά στοιχεία της ρύθμισης που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι "εφόσον δεν έχουν κλείσει παρεμφερή θέματα της διαπραγμάτευσης για τα κόκκινα δάνεια δεν είναι δυνατόν να έχει κλείσει μόνο αυτό το θέμα".

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την ενδεχόμενη καθυστέρηση στην λήψη οριστικής απόφασης ο παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα προωθηθεί και η σχετική νομοθετική ρύθμιση με επείγουσα διαδικασία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ρύθμιση χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες είναι το θέμα που δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για το δημοσιονομικό κόστος και είναι το μεγάλο θέμα προς συζήτηση από την τρόικα που θέλει όσο το δυνατόν λεπτομερή εκτίμηση. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας αποχωρώντας μετά τη συνάντηση είπε: η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνεια φεύγει η τρόικα"

Πάτρα: Ξανά στους δρόμους οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου για τους διαθέσιμους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 6/10/2014 σύσκεψη διαθεσίμων που κάλεσε  το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι η Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξακολουθούν εδώ και ένα χρόνο να κρατούν σε ομηρία τους διαθέσιμους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων. Παρόλο που οι ίδιοι δεσμεύτηκαν ότι θα ακολουθήσουν την αξιολόγηση των ΑΕΙ από ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία το Πανεπιστήμιο μας χρειάζεται 659 υπαλλήλους για να λειτουργήσει κανονικά, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την επαναφορά των συναδέλφων μας στις θέσεις τους.
Σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών (υπο)λειτουργεί με 300 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Οι οικογένειες των διαθεσίμων συναδέλφων μας είναι επίσης όμηροι μιας ανάλγητης πολιτικής που θεωρεί ότι με 500€ μπορείς να επιβιώσεις.
Διεκδικούμε το δικαίωμα στη δουλειά και το ψωμί των παιδιών μας.
Απαιτούμε την άμεση επαναφορά όλων των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε.
Από αύριο Τρίτη 7.10.2014 ξεκινάμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
Καλούμε την Πρύτανη, αλλά και τη Σύγκλητο, του Πανεπιστημίου μας να πάρουν θέση, δηλώνοντας ξεκάθαρα την αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος με το εναπομείναν προσωπικό και να διεκδικήσουν να επιστρέψουν όλοι οι διαθέσιμοι στη θέση τους. Με ημίμετρα δεν λύνονται τα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ξανά στους δρόμους οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου για τους διαθέσιμους "

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Στην στεφανιαία μονάδα της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύεται από το πρωί ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος διακομίσθηκε στο «Παπαγεωργίου» από τις φυλακές Διαβατών με έντονους πόνους στο στήθος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

Ο φτερωτός γιατρός υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία και τις επόμενες ώρες οι θεράποντες ιατροί θα αποφασίσουν αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος"

Πώς θα φορολογούνται οι παροχές σε είδος – Όλη η απόφαση

γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου
Από την 1/1/2014, οποιαδήποτε παροχή σε είδος φορολογείται ως εισόδημα του λήπτη της παροχής. Οι επιχειρήσεις, καλούνται να εκδώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών για το 2014, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και όλες τις παροχές σε είδος. Μάλιστα, από 1/1/2015, επί των παροχών αυτών θα επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου.

Αυτό αναφέρει, εξειδικεύοντας το άρθρο 13 του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος, απόφαση της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Όπως καθίσταται σαφές «οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογικό έτος».

Η απόφαση, εξειδικεύει τον τρόπο εφαρμογής του άρθρου 13 και ξεκαθαρίζει:

1. Πότε το εταιρικό αυτοκίνητο θα αποτελεί εισόδημα για τον οδηγό και πότε όχι (π.χ. δεν είναι εισόδημα για τον πωλητή, αλλά αποτελεί εισόδημα για τον εταίρο ΟΕ ή για το διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης).

2. Με ποιο τρόπο θα γίνεται η φορολόγηση των κινητών τηλεφώνων κλπ.

Το κείμενο της ΓΓΔΕ είναι πολύ σαφές όσον αφορά στο τι σημαίνει φορολόγηση σε είδος και συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο δαπάνες όπως:

α) η αξία των αγαθών, που αντιπροσωπεύουν οι χορηγούμενες «δωροεπιταγές», καθώς και η αξία της αγοράς αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, που αντιπροσωπεύουν τα χορηγούμενα «κουπόνια»,

β) η αξία των διατακτικών που χορηγούνται δωρεάν για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών από συμβεβλημένα καταστήματα. Εξαιρετικά για τις διατακτικές σίτισης ως παροχή σε είδος λαμβάνεται το ποσό που υπερβαίνει τα 6 ευρώ ανά εργάσιμη ημέρα καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ζ΄ της παρ.1 του άρθρου 14 του ν.4172/2013 εξαιρούνται από τον υπολογισμό 4 του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις η αξία των διατακτικών σίτισης έως έξι (6) ευρώ ανά εργάσιμη ημέρα,

γ) η παροχή της χρήσης εταιρικών πιστωτικών καρτών στα ανωτέρω πρόσωπα για δαπάνες που δεν πραγματοποιούνται για το συμφέρον της επιχείρησης αλλά για την κάλυψη προσωπικών, οικογενειακών ή άλλων δαπανών που δεν σχετίζονται με το συμφέρον της επιχείρησης του εργοδότη ή δεν χρησιμοποιούνται κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές αυτής και το σχετικό κόστος αναλαμβάνει ο εργοδότης,

δ) το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους, διευθυντές, διαχειριστές, μέλη διοίκησης και συνταξιούχους των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνίας, ύδρευσης, παροχής αερίου, συνδρομητικών υπηρεσιών (π.χ. τηλεόραση) από την παροχή σε αυτούς ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, νερού, φυσικού αερίου και συνδρομητικών καναλιών αντίστοιχα με μειωμένο τιμολόγιο ή άνευ ανταλλάγματος,

ε) οι διάφορες πληρωμές που γίνονται απευθείας από τους εργοδότες σε τρίτους, όπως αυτές που γίνονται προς φροντιστήρια, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατασκηνώσεις κλπ. και αφορούν την κάλυψη εξόδων διδάκτρων, βρεφονηπιακών σταθμών, κλπ. των ανωτέρω προσώπων, οι απευθείας πληρωμές που αφορούν την κάλυψη εξόδων συμμετοχής των προσώπων αυτών σε ημερίδες, προγράμματα ή σεμινάρια εκπαίδευσης, επιμόρφωσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ή την κάλυψη συνδρομών σε περιοδικά και επιμελητήρια, που δεν αφορούν το αντικείμενο της εργασίας τους ή το επίπεδο της θέσης που κατέχουν, οι απευθείας πληρωμές που αφορούν την κάλυψη συνδρομών των προσώπων αυτών (σε γυμναστήρια, λέσχες κ.λπ.), καθώς και αυτές που αφορούν την κάλυψη ιατρικών εξόδων τους (π.χ. check-up).

Περαιτέρω, στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνεται και το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους, διευθυντές, διαχειριστές και μέλη διοίκησης ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων εξαιτίας της δωρεάν φοίτησης ή της φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα σε αυτά των τέκνων τους, με εξαίρεση τις υποτροφίες που χορηγούνται από τα εν λόγω εκπαιδευτήρια.

στ) η παροχή της χρήσης εταιρικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που γίνεται στους εργαζόμενους, διευθυντές, διαχειριστές και μέλη διοίκησης κατά 5 το μέρος που υπερβαίνει το κόστος των προγραμμάτων χρήσης και υπό την προϋπόθεση ότι το υπερβάλλον ποσό του προγράμματος χρήσης χρησιμοποιείται για προσωπικούς τους σκοπούς και όχι για σκοπούς της επιχειρηματικής δραστηριότητας του εργοδότη, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές επιχειρήσεις καλύπτουν τη συγκεκριμένη παροχή στα προαναφερόμενα πρόσωπα με σκοπό την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών τους, την αύξηση της παραγωγικότητάς τους και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών (επικοινωνία με πελάτες, συνεργάτες, κ.λπ.) ακόμα και πέραν του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου.

Ο διαχωρισμός της παροχής που εξυπηρετεί την επιχειρηματική δραστηριότητα του εργοδότη από την παροχή που εξυπηρετεί προσωπικούς σκοπούς των ανωτέρω προσώπων είναι εφικτός διότι κατά την έκδοση του λογαριασμού από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παρέχεται ανάλυση ανά αριθμό. Σε κάθε περίπτωση, ο διαχωρισμός μπορεί να βασιστεί και σε βεβαίωση του εργοδότη, με την οποία βεβαιώνεται σε ετήσια βάση το ποσό που αφορά σε επαγγελματική χρήση ή άλλη χρήση της εταιρικής σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός ή ο εργοδότης δεν προβεί στον διαχωρισμό αυτό για οποιοδήποτε λόγο και δεν χορηγήσει σχετική βεβαίωση, τότε το υπερβάλλον ποσό του κόστους του προγράμματος χρήσης θεωρείται ως παροχή σε είδος. Στην παροχή αυτή που προσαυξάνει το φορολογητέο εισόδημα των ανωτέρω προσώπων εντάσσονται και οι φόροι και τα τέλη που αντιστοιχούν σε αυτήν (Φ.Π.Α., λοιπά τέλη).

Ολόκληρη η εγκύλιος
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα φορολογούνται οι παροχές σε είδος – Όλη η απόφαση"

Κομισιόν: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την σταθερότητα στα ιστορικά υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία. Η Κομισιόν, στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της απασχόλησης στην ΕΕ, εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι οι δείκτες της ανεργίας δεν παρουσιάζουν μείωση.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς υψηλότερους σε σχέση με τα περισσότερα κράτη-μέλη μέχρι το 2007, αλλά από τότε εισήλθε σε βαθιά ύφεση. Παράλληλα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μειώθηκε, παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την προ κρίσης εποχή και έχει φτάσει στα επίπεδα του 2000.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην Ελλάδα οι επιπτώσεις από το οικονομικό σοκ στο εισόδημα των νοικοκυριών ήταν σημαντικές. Μεταξύ του 2004 και του 2007 το εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε με ρυθμούς ψηλότερους από αυτούς της οικονομίας, ενώ στη συνέχεια οι κοινωνικές μεταβιβάσεις μειώθηκαν σημαντικά από το 2010. Η Κομισιόν αναφέρει ακόμη ότι τα εισοδήματα των ασθενέστερων ομάδων είναι αυτά που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Αναλυτικότερα, το πραγματικό εισόδημα στα χαμηλότερα στρώματα είναι μειωμένο κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2003, ενώ στα άλλα στρώματα του πληθυσμού οι μειώσεις είναι της τάξης των 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι αυξήθηκαν οι ανισότητες σε σχέση με το 2010.

Ανησυχητικά τα σταθερά υψηλά ποσοστά ανεργίας

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση εργάστηκαν περισσότερο στην Ελλάδα με 41,9 ώρες/εβδομάδα και ακολουθούν οι Πορτογάλοι με 41,6 ώρες οι Αυστριακοί με 41,5 ώρες, οι Γερμανοί 41,4 και οι Βρετανοί με 41,3 ώρες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η κατάσταση της απασχόλησης φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί στην Ελλάδα, ωστόσο η μακροχρόνια ανεργία έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στη χώρα, καθώς και στην Ισπανία, με την Επιτροπή να σημειώνει ότι είναι ανησυχητικό πως τα ποσοστά αυτά δεν μειώνονται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η ανεργία των νέων κυμάνθηκε από το 10% ή και λιγότερο σε κράτη-μέλη που επηρεάστηκαν με περιορισμένο τρόπο από την επιδείνωση της αγοράς εργασίας, όπως στην Αυστρία και τη Γερμανία, και σε πάνω από το 50% του οικονομικού ενεργά πληθυσμού μεταξύ των νέων σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, όπου η ανεργία των νέων είναι τρεις φορές υψηλότερη σε σχέση με το 2008.

Η βελτίωση στην παραγωγικότητα της εργασίας σημείωσε επιβράδυνση στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ανάπτυξης, τονίζει η Επιτροπή. Ωστόσο, παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, με την Ελλάδα και την Κύπρο να εμφανίζουν μεγάλες συρρικνώσεις, ενώ στην Εσθονία παρατηρείται σημαντική αύξηση.

Σε ετήσια βάση, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% στην Κύπρο, κατά 1,2% στην Εσθονία, 0,9% στην Ιταλία, 0,7% στη Φινλανδία και 0,5% στην Ελλάδα, εκτιμά η Επιτροπή, η οποία τονίζει ότι παρά τις πρόσφατες βελτιώσεις το ποσοστό απασχόλησης παραμένει σε χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2008 στα τρία τέταρτα των χωρών της ΕΕ.

Εξάλλου, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ελλάδα επλήγησαν αισθητά με μειώσεις που έφτασαν το 9,8%, το 10,3% και το 14%, αντίστοιχα, μεταξύ του 2008 και του πρώτου τριμήνου του 2014. Την ίδια περίοδο η απασχόληση αυξήθηκε σημαντικά στη Γερμανία 2,0%, στην Ουγγαρία 3% και στη Μάλτα 6%.

Παρατηρείται μια διαφορά 27 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του υψηλότερου ποσοστού απασχόλησης (Σουηδία με 79,8%) και του χαμηλότερου (Ελλάδα με 53,1%).

Η μακροχρόνια ανεργία φαίνεται πως σταθεροποιείται στην πλειονότητα των χωρών της ΕΕ, ωστόσο εξακολούθησε να αυξάνεται σε χώρες που ήταν υψηλή, όπως στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο.

Σε ετήσια βάση, το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Κύπρος εμφάνισε την υψηλότερη αύξηση με 2%, ενώ η μακροχρόνια ανεργία παραμένει σε υψηλά ιστορικά επίπεδα στην Ελλάδα, στο 19,6% και αύξηση 1,9% σε ετήσια βάση, υπογραμμίζει η Επιτροπή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα"

Σκηνές που σοκάρουν διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του ιταλικού ράλι "Jolly Rally Valle d'Aosta".(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια στροφή, το Renault Clio, που οδηγούσε ο Πιέτρο Σκαβόνε βγήκε από το δρόμο, ανατράπηκε και έπεσε πάνω στους θεατές, οι οποίοι δεν έπρεπε να βρίσκονται σε εκείνο το σημείο.

Το ευτύχημα είναι ότι μετά από ένα τέτοιο σοκαριστικό ατύχημα, δεν υπήρξαν θύματα. Ο Σκαβόνε και ο συνοδηγός του, Ντιέγκο Ντ'Ερίν νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ οι θεατές είχαν Άγιο, καθώς δεν έπαθαν τίποτα.


Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνές που σοκάρουν διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του ιταλικού ράλι "Jolly Rally Valle d'Aosta".(ΒΙΝΤΕΟ)"

Παρουσία του πρωθυπουργού η καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος»

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος», που τίθεται στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία υποβρύχια τύπου P-214, που κατασκευάζει το Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Αρχικά, το «Πιπίνος» θα περάσει από τεστ στη θάλασσα και δοκιμές εν όρμω. Στο Ναυτικό εκτιμούν ότι αυτές θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα οκτώ έως δέκα μηνών.

«Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι μετά από 12 χρόνια, τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο: «Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις» σημείωσε.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι ο όλος χειρισμός στην υπόθεση των υποβρυχίων δείχνει πόσο σημαντική είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

«Το σημερινό αποτέλεσμα», πρόσθεσε «δείχνει ότι η διατήρηση της ικανότητάς μας σε υποδομές και έμψυχο υλικό πρέπει να αποτελεί κεντρικό άξονα της αμυντικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής στο μέλλον».

Το «Πιπίνος» είναι ίδιου τύπου με το «Παπανικολής» που παραλήφθηκε από τα γερμανικά ναυπηγεία και είναι ήδη εν υπηρεσία.



Μετά την τελετή ονοματοδοσίας και την καθέλκυση, στο «Πιπίνος» πρόκειται να επιβιβαστεί το πρώτο πλήρωμά του και θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες δοκιμαστικές διαδικασίες, τόσο ενώ θα είναι δεμένο όσο και εν πλω. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού να έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να ενταχθεί πλήρως στον ελληνικό στόλο.



Επόμενο από τα νέα υποβρύχια 214 που αναμένεται να καθελκυστεί είναι ο «Ματρώζος», εντός του 2014.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έχει στην ιστορία του και άλλο υποβρύχιο «Πιπίνος», το Υ8 που «χτίστηκε» το 1942-1943 από τους Βρετανούς και παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό, μαζί με τα «Αργοναύτης», «Δελφίν» και «Τρίαινα Ι». Στις αρχές του 1944 κατέπλευσε στη Μέση Ανατολή και γνώρισε πολεμική δράση κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.



zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρουσία του πρωθυπουργού η καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος»"

Αναγνωρίστηκε από υπάλληλο της Τράπεζας ο Α. Σταμπούλος για τη ληστεία στην Κλειτορία – Ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά

 Είναι ο άνδρας με την περούκα, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας και το μούσι 

Από υπάλληλο της Τράπεζας στην αιματηρή ληστεία της Κλειτορίας Αχαίας πριν αρκετούς μήνες, όπου είχε τραυματιστεί αστυνομικός, αναγνωρίστηκε ο Αντώνης Σταμπούλος, που λίγο μετά τις 4.30 σήμερα το απόγευμα έγινε η μεταγωγή του κάτω από δρακόντεια μέτρα, σε ειδικό απομονωμένο κελί στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άνδρας εκτός από την αναγνώριση που έγινε, ταυτοποιήθηκε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. πως συμμετείχε τόσο στη ληστεία όσο και σε άλλα «χτυπήματα» μαζί με τον Ν. Μαζιώτη.


Όπως έχει γράψει το PatrasTimes, υπήρχαν εκτιμήσεις (που πλέον ταυτοποιούνται) πως ο άνδρας με την περούκα, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας και το μούσι, φορά ζακέτα με κουκούλα, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια, ενώ μπροστά του έχει έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα με λουρί ώμου, και κρατά πιστόλι στο δεξί του χέρι, στη ληστεία της Κλειτορίας είναι ο Αντώνης Σταμπούλος.


Να θυμίσουμε πως τότε, οι δράστες (είχε προσδιορισθεί ο Νίκος Μαζιώτης, με αταυτοποίητο τότε συνεργό), είχαν απειλήσει τους υπαλλήλους απέσπασαν  3.800 ευρώ από το ταμείο της τράπεζας, ωστόσο οι υπάλληλοι είχαν ενεργοποιήσει το «σιωπηλό συναγερμό» και δύο Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετέβησαν στο τραπεζικό υποκατάστημα.

Όπως έχει καταγραφεί στο κύκλωμα της τράπεζας, ο Νίκος Μαζιώτης πυροβολεί όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τους Αστυνομικούς, και τραυματίζει τον έναν στο πόδι του «απαλλοτριώνει» το υπηρεσιακό του όπλο, επιβιβάστηκαν στο Nissan Sunny- παρόμοιο με εκείνο που «παγιδεύτηκε» με εκρηκτικά στην οδό Αμερικής-, το οποίο εντοπίσθηκε καμένο στο χωριό Παγκράτι Αχαΐας.

Οι δράστες, όπως γράφει το nantiareport, διέφυγαν με δεύτερο όχημα, το ασημί Hyundai Accent, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που είχε αγοράσει «νόμιμα» ο Νίκος Μαζιώτης ως «Μιχάλης Μιχελάκης» τον οποίο αναζητούν να εντοπίσουν Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, από τη σύλληψή του τον περασμένο Ιούνιο.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » " Αναγνωρίστηκε από υπάλληλο της Τράπεζας ο Α. Σταμπούλος για τη ληστεία στην Κλειτορία – Ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά"

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Και επισήμως ανακοινώθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ότι κατά τη συζήτηση στην Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της δε θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μετά την κατάθεση στη Βουλή από τον πρωθυπουργό της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και μετά από εισήγηση του Φ. Κουβέλη αποφασίστηκε ομόφωνα η άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ"

Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης

Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν από την έναρξη του Αγιασμού για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Το πρωί τελέστηκε ο Αγιασμός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αγαπητέ Πρόεδρε, Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς», αναφέρεται στην πρόταση.

Με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης"

Ποινικές διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε κατά του πρώην Προέδρου της εταιρείας "Ολυμπιακά Ακίνητα" Κωνσταντίνου Ματάλα ενώ για τον διάδοχο του και νυν βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία ώστε να διωχθεί και αυτός.

Οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου μετά από πολύμηνη έρευνα κατέληξαν ότι προκύπτουν ευθύνες για τους δύο πρώην επικεφαλής της εταιρίας η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα.

Η εταιρία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την μεταολυμπιακή τους χρήση.

Παρ’ όλες τις δεσμευτικές υποχρεώσεις, η έρευνα έδειξε πως ούτε την υποδομή απέκτησε ως εταιρία, ούτε και τη στελέχωση που θα της παρείχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Έχοντας την ευθύνη τους τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υποχρεούνταν βάση της σύμβασης που είχε υπογράψει με τη γερμανική εταιρία Hochtief, να παρέχει τα απαραίτητα ώστε να διατηρούνται σε κατάσταση τέτοια που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή για όποιες εκδηλώσεις ζητούνταν.

Όπως βέβαια είναι πλέον πασιφανές δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της και τα έργα που κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, 10 χρόνια μετά τη "χρυσή" Ολυμπιάδα έχουν εγκαταλειφθεί -τα περισσότερα εξ αυτών- στην τύχη τους.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικές διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα"

Το κρυφό «χαράτσι» της ιδιωτικής τηλεόρασης

Στο παραπέντε της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση, οι δήμοι της χώρας έμαθαν πως πρέπει να πληρώσουν από τα λεφτά των δημοτών τους για να μπορούν οι κάτοικοι να παρακολουθούν ψηφιακή τηλεόραση.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν πληρώσουν για τους αναμεταδότες που υποχρεωτικά πρέπει να εγκαταστήσει η Digea, με επιπλέον αμοιβή φυσικά, οι κάτοικοι των περιοχών τους δεν θα βλέπουν τηλεόραση!

Η επιβολή κρυφού «χαρατσιού» υπέρ της ιδιωτικής τηλεόρασης ολοκληρώνει το colpo grosso της παράδοσης των ψηφιακών συχνοτήτων στην τηλεοπτική διαπλοκή. Παρά τις προειδοποιήσεις των στελεχών της ΕΡΤ από το περασμένο καλοκαίρι και τις ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή για την καθιέρωση «ανταποδοτικού τέλους» υπέρ των ιδιωτικών καναλιών, μόλις τώρα οι δήμοι κατάλαβαν πως πρέπει να πληρώσουν από τους προϋπολογισμούς τους για να έχουν τηλεόραση. Θα πρέπει, όμως, να πληρώσουν χωρίς να υπάρχει νόμος για αυτό! Ο κωδικός έχει τίτλο «gap fillers», που είναι οι μικρότεροι αναμεταδότες οι οποίοι απαιτούνται προκειμένου να καλυφθεί πλήρως η Ελλάδα με τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα. Μόνο που για να συμβεί αυτό, απαιτούνται περίπου 800 αναμεταδότες σε όλη τη χώρα.


Τα ίδια τα στελέχη της Digea έλεγαν πως το κόστος δεν είναι «μεγάλο», αφού για κάθε εγκατάσταση για τη μετάδοση όλων των ψηφιακών καναλιών, πανελλαδικών και περιφερειακών, το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Σε μια περιοχή, όμως, μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθούν περισσότεροι αναμεταδότες από έναν για να έχουν όλοι οι κάτοικοι τηλεόραση. Και οι δήμοι υποχρεωτικά πρέπει να αναθέσουν στην Digea την τοποθέτησή τους. Φρόντισε για αυτό η υπουργική απόφαση με αριθμό 27217 της 14ης Ιουνίου 2013, με υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, για την εγκατάσταση κεραιών χωρίς αδειοδότηση. Συγκεκριμένα, θεσπίστηκε η δυνατότητα να τοποθετούνται αναμεταδότες (gap fillers) για την ψηφιακή τηλεόραση χωρίς άδεια από το κράτος, τους οποίους τοποθετεί υποχρεωτικά ο πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea.

Η «υποχρέωση» των δήμων να αγοράσουν με δικά τους λεφτά αναμεταδότες στηρίζεται στην παράδοση της τηλεοπτικής διαπλοκής και του άναρχου τηλεοπτικού τοπίου. Στην αναλογική τηλεόραση, σε πολλές ακριτικές περιοχές οι δήμοι είχαν αναγκαστεί να βάλουν τους δικούς τους αναμεταδότες προκειμένου να υπάρχει τηλεόραση στις περιοχές τους. Σε αυτό το διαπλεκόμενο και άναρχο καθεστώς πάτησε η κυβέρνηση και δώρισε στην Digea το «ανταποδοτικό τέλος» για τη λειτουργία της.

typologies
Διαβάστε Περισσότερα » "Το κρυφό «χαράτσι» της ιδιωτικής τηλεόρασης"

Τρεις μήνες χωρίς γιατρό η ορεινή Ολυμπία!

Αλλάζουν μόνοι τους την φαρμακευτική αγωγή, μειώνοντας τα χάπια που πρέπει να παίρνουν, για να τους φτάσουν, μέχρι να καταφέρουν να συνταγογραφήσουν ξανά. Σ’ αυτό το σημείο είναι αναγκασμένοι να φτάσουν οι κάτοικοι του Κρυονερίου, ενός μικρού χωριού 25 μόλις χιλιόμετρα από τον Πύργο. Αυτό είναι το Κράτος Πρόνοιας.

Όταν στις αρχές του 2014 το Υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για το ιδανικό Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας που προβλέπει μέχρι τον δωρεάν οικογενειακό γιατρό, προφανώς ξέχασε να εξαγγείλει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, γιατί σήμερα, η υγειονομική κάλυψη στην επαρχία, γυρίζει το χρόνο πολλές δεκαετίες πίσω.

Χωρίς γιατρό από τον Ιούλιο…

Μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, ο αγροτικός γιατρός, επισκεπτόταν το χωριό κάθε δυο εβδομάδες, εξυπηρετώντας τους κατοίκους, είτε με ιατρικές συμβουλές είτε, κυρίως, συνταγογραφώντας τα φάρμακά τους. Η θητεία του γιατρού ολοκληρώθηκε και από τότε το χωριό - όπως και το γειτονικό Χελιδόνι - έμειναν χωρίς γιατρό.


Γολγοθάς για δυο φάρμακα

Μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι έμειναν χωρίς ιατρική κάλυψη και πολλοί, χωρίς φάρμακα, καθώς δεν είναι εύκολο να πάνε στο Νοσοκομείο Πύργου ή στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκοινωνία, έχει μόνο Δευτέρα και Παρασκευή και όταν φτάσουν στον προορισμό τους, η ώρα έχει περάσει και τα νούμερα προτεραιότητας έχουν τελειώσει. Κι αν περιμένουν μέχρι το μεσημέρι για να εξυπηρετηθούν, το πιο πιθανό είναι να χάσουν το λεωφορείο της επιστροφής και να πρέπει να πληρώσουν ταξί (γύρω στα 40,00 ευρώ, όπως λένε οι κάτοικοι) για να επιστρέψουν στο χωριό. Έτσι, φεύγουν, έχοντας πληρώσει το 5ευρω, άπραγοι…

Τους εξυπηρετούν οι συγχωριανοί

Έτσι, οι ηλικιωμένοι ζητούν από τους νεότερους - αυτούς που διαθέτουν οχήματα - όταν και αν πάνε στον Πύργο και στην Ολυμπία, να τους εξυπηρετήσουν και να τους «γράψουν» τα φάρμακά τους. Φυσικά, οι νέοι - μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, πόσο να περιμένουν και πόσους να εξυπηρετήσουν, όταν έχουν να κάνουν και τις δικές τους δουλειές;

Αλλάζουν μόνοι τους την αγωγή

Η διαδικασία συνταγογράφησης, και στον Πύργο και στην Ολυμπία, έχει γι’ αυτούς τεράστιο κόστος, είτε απευθυνθούν στις δημόσιες δομές υγείας είτε σε ιδιώτες γιατρούς. Και φυσικά, όπως οι ίδιοι λένε, «λεφτά δεν υπάρχουν. Αν είχαμε θα αγοράζαμε και φάρμακα, δε θα τρέχαμε να γράψουμε». Και δίνουν μόνοι τους τη λύση…αλλάζουν την αγωγή, μειώνοντας τα χάπια, είτε στο μισό είτε ανά δεύτερη μέρα, για να τους φτάσουν…

Ιατρείο χωρίς γιατρό

Η ειρωνία είναι πως, ενώ δημιούργησαν χώρο ιατρείου, ο οποίος, πολύ σύντομα θα είναι πλήρως εξοπλισμένος και με ιατρικό εξοπλισμό (σ.σ έχουν αιτηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες), πια δεν έχουν γιατρό. Ένας γιατρός, που σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν από το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, έχει προσληφθεί, αλλά…κανείς δεν ξέρει πότε θα αναλάβει υπηρεσίες, πολύ περισσότερο δε, πότε θα φτάσει στο χωριό τους.

Το παράπονο των κατοίκων είναι, ότι η πολιτεία, τους έχει ξεχάσει, λες και δεν είναι φορολογούμενοι πολίτες, λες δεν πρόσφεραν τίποτα αυτοί, σ’ ετούτη την κοινωνία…

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις μήνες χωρίς γιατρό η ορεινή Ολυμπία!"

ΠΑΤΡΑ: Σε απόγνωση Πατρινοί που έχασαν τα χρήματά τους-Θα κάνουν ντου στην τράπεζα

Το περιβάλλον του υπαλλήλου που «άρπαξε» χιλιάδες ευρώ δηλώνει πως είχε πέσει θύμα τοκογλυφίας

Θύμα τοκογλύφων φαίνεται πως είχε πέσει το διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος στην Πάτρα ο οποίος φέρεται να έχει κρατήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών της τράπεζας οι οποίοι του είχαν δώσει το «πράσινο φως» να χειρίζεται τους λογαριασμούς τους... χωρίς την παρουσία τους και χωρίς την έκδοση ανάλογων παραστατικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε δανειστεί ποσό από τοκογλύφους οι οποίοι εδώ και καιρό τον πίεζαν να το επιστρέψει με υπέρογκο τρόπο. Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το μέγεθος του ποσού, όμως φίλα προσκείμενοι στον συγκεκριμένο άνθρωπο Πατρινοί μας είπαν πως το μεγάλο θύμα σε αυτή την ιστορία είναι ο ίδιος ο τραπεζικός.

Ο οποίος όχι μόνο έχασε τη δουλειά του, αλλά προφανώς έχει πέσει και θύμα εκβιασμών, αν το σενάριο περί τοκογλυφίας ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ωστόσο τα άτομα του περιβάλλοντός του δεν είχαν λόγο να ισχυριστούν κάτι τέτοιο χωρίς να έχει βάση.

Το ακριβές ύψος του ποσού που έχει «χαθεί» παραμένει άγνωστο. Η Τράπεζα δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο, έστω και αν ορισμένοι από τους πελάτες της που έχασαν τα λεφτά τους έχουν στείλει μέχρι και εξώδικο ζητώντας να πληροφορηθούν... την τύχη των χρημάτων τους. Ούτε καν έχει προβεί σε διαδικασία αποζημίωσης των πελατών της.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως αρχικά μιλούσαν για «τρύπα» 250.000 ευρώ, όμως αργότερα το ποσό υπερδιπλασιάστηκε. Η πλευρά πάντως του τραπεζικού ισχυρίζεται πως το ποσό είναι μικρότερο.

Ετοιμάζονται να «μπουκάρουν»Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι από τους πελάτες της τράπεζας που έχασαν τα λεφτά τους είναι σε απόγνωση. Υπολόγιζαν να πληρώσουν υποχρεώσεις με τα συγκεκριμένα ποσά και με έκπληξή τους διαπίστωσαν πως οι λογαριασμοί τους... ήσαν μηδενικοί! Εκνευρίζονται δε ακόμη περισσότερο με την συμπεριφορά - τακτική των στελεχών του υποκαταστήματος που δεν τους δίνουν καμία απάντηση στις πιεστικές ερωτήσεις τους. «Την επόμενη εβδομάδα αν δεν μου έχουν δώσει επίσημη απάντηση θα μπουκάρω μέσα στο κατάστημα και θα γίνει της κακομοίρας» δηλώνει στον «Κόσμο» ένα από τα θύματα του υπαλλήλου. Στο ερώτημα αν θα τον ακολουθήσουν και άλλοι απάντησε «δεν αποκλείεται»! Είναι βέβαιο όμως ότι ορισμένοι έχουν αποφασίσει να φθάσουν την υπόθεση στα άκρα. Εκτιμώντας πως η Τράπεζα όχι μόνο φέρει την ευθύνη για την απώλεια των χρημάτων που είχαν καταθέσει, αλλά... τους δουλεύει κιόλας!

dete
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΤΡΑ: Σε απόγνωση Πατρινοί που έχασαν τα χρήματά τους-Θα κάνουν ντου στην τράπεζα"

Mε μήνυση και αγωγή απαντά η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σε νέα συκοφαντική ανάρτηση της ιστοσελίδας makeleio.gr

Mε μήνυση και αγωγή θα απαντήσει άμεσα η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στο συκοφαντικό περιεχόμενο νέας ανάρτησης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα makeleio.gr, όπου αναφέρεται ψευδώς περί δήθεν εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων και μαύρου χρήματος ύψους 20 δισ. ευρώ, καθώς και για σχέση χορηγίας από μεγάλη επιχείρηση της πόλης.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της σχεδόν 8ετούς μέχρι σήμερα θητείας τους, δεν προχώρησαν σε καμία παράνομη ενέργεια όσον αφορά στα ζητήματα των χρήσεων γης και δεν εξυπηρέτησαν κανένα εργολαβικό συμφέρον. Ενώ οι χορηγίες των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης μας προς το Δήμο, κατευθύνονται αποκλειστικά είτε στη χρηματοδότηση έργων είτε κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Γι’ αυτό και θεωρεί απαράδεκτη και επιλήψιμη την ανάρτηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία χωρίς να διαθέτει κανένα στοιχείο, παρά μόνον τις αόριστες και αστήρικτες καταγγελίες του κ. Κλαπάκη, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, προχωρά σε αναρτήσεις που θίγουν με το περιεχόμενο τους την ηθική ακεραιότητα και την υπόληψη της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.

Πέραν, όμως, της συκοφαντικής διάστασης του συγκεκριμένου κειμένου, υπάρχει και η φαιδρή.

Γιατί περί φαιδρότητας πρόκειται όταν:
α) η αξιοπιστία μιας ανάρτησης στηρίζεται στα όσα λέει ο συγκεκριμένος σύμβουλος, ο οποίος έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια σε περισσότερες από 300 προσφυγές σε βάρος αποφάσεων της Διοίκησης, οι οποίες έχουν όλες απορριφθεί.
β) γίνονται αναφορές σε μαύρο χρήμα ύψους 20 δισ. ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουν πως το σύνολο της αξίας γης όλου του Αμαρουσίου, δεν φτάνει το ποσό αυτό. Όσοι, λοιπόν, μιλούν για μαύρο χρήμα ύψους 20 δισ. ευρώ, συνειδητά ψευδολογούν με στόχο να συκοφαντήσουν τη Διοίκηση Πατούλη.

Τέλος, όσον αφορά στις καταγγελίες του Δ. Κλαπάκη, σε βάρος του Δημάρχου, ότι δεν έχει κάνει τίποτε για να απομακρύνει τις παράνομες χρήσεις του MALL, κι αυτές είναι αναληθείς, γιατί το Υ.ΠΕ.Κ.Α με έγγραφο που απέστειλε (Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, 26/2/2014, Αρ. Πρωτ. 10064, στο πλαίσιο διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, επεσήμανε ότι η απόφαση 376/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το The Mall όπως και τα υπόλοιπα κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού Φιλοξενίας Δημοσιογράφων (καθώς και τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με βάση τον Ολυμπιακό Νόμο). Συνεπώς δεν τίθεται θέμα κατεδάφισης τους.

Με βάση τα παραπάνω επιβεβαιώνεται ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου κινείται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Mε μήνυση και αγωγή απαντά η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σε νέα συκοφαντική ανάρτηση της ιστοσελίδας makeleio.gr"

Καραμπόλα στην Εγνατία: Τι λέει η απόφαση της αστυνομίας και τα ερωτηματικά....

Με ανακοίνωσή της στις 3 Οκτωβρίου 2014 την οποία αναρτά και στο διαδίκτυο, η Α/Δ. Ημαθίας γνωστοποιεί την υπηρεσιακή απόφαση για "Ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό"

Η απόφαση είναι ξεκάθαρη και σαφής... Αναφέρει ότι η διακοπή θα είναι μόλις δεκάλεπτη... Από τις 9:30 - 9:40 και η διακοπή θα γίνει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας... Ο λόγος είναι ότι η ΔΕΔΔΗΕ θα περάσει "τρεις αγωγούς μέσης τάσης"

Μέχρι το πρωί της Κυριακής όλα αυτά μοιάζουν υπόθεση ρουτίνας...

Σύμφωνα με την απόφαση, "οι ρυθμιστικές πινακίδες και οι λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα του αναδόχου του έργου, ο οποίος θα αναλάβει και τα μέτρα τροχαίας, σε συνεργασία με την "Εγνατία οδό" και την υπηρεσία μας"...

Το έγγραφο μιλάει ξεκάθαρα για "ρυθμιστικές πινακίδες και οι λοιπές σημάνσεις" και όχι για δύο ανθρώπους με σημαιάκια τοποθετημένους κατά το δοκούν και προειδοποιώντας τα διερχόμενα οχήματα λες και πρόκειται για σημαιάκια όπως στην παρέλαση...

Από τις "ρυθμιστικές πινακίδες και οι λοιπές σημάνσεις" που έπρεπε να τοποθετηθούν "με μέριμνα του αναδόχου του έργου", το μόνο που υπάρχει στο σημείο είναι δυο άνθρωποι με σημαιάκια...

Η απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας είναι σαφέστατη και ως προς τη χρονική διάρκεια... Από τις 9:30 έως τις 9:40. Κι όμως, στις 10 και 20' ο δρόμος είναι ακόμη κλειστός... Με μοναδική σήμανση δυο άτομα που κουνάνε σημαιάκια... Ενδεχομένως σε απόσταση ασφαλείας από το σημείο των εργασιών, όμως η ουρά των σταματημένων αυτοκινήτων έχει φτάσει πολύ πιο επάνω... Στο τελείωμα της στροφής... Άρα μικραίνει επικίνδυνα η κρίσιμη απόσταση από το σημείο προειδοποίησης μέχρι το τέλος της ουράς των αυτοκινήτων... Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ανησύχησε κανείς γι' αυτό...

Η νταλίκα φορτωμένη κατεβαίνει την τελευταία κατηφόρα πριν φτάσει στο ισιάδι, στον κάμπο της Βέροιας. Μπαίνει στη μοιραία δεξιά στροφή, χωρίς ορατότητα για το τι υπάρχει στο τέλος της. Και ξαφνικά βρίσκεται μπροστά σε ένα τοίχο από σταματημένα αυτοκίνητα... Σ' ένα κατηφορικό σημείο με κλίση πάνω από 10%... Και δε σταματάει... Γιατί δε μπορεί, είναι αδύνατο να σταματήσει σε τόσο μικρή απόσταση... Σταματάει 100 μέτρα παρακάτω. Αφού έχει σκοτώσει 5 ανθρώπους, έχει τραυματίσει πάνω από 30 και έχει σπείρει τον πανικό, τη φρίκη και το θάνατο....

Τραγική ειρωνεία.... Από τις 6 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη στη Βέροια έκθεση της τροχαίας με θέμα "Έκθεση-Ενημέρωση-Πρόληψη"....
verianet
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραμπόλα στην Εγνατία: Τι λέει η απόφαση της αστυνομίας και τα ερωτηματικά...."

Σε σοβαρή κατάσταση τρεις εκ των τραυματιών της καραμπόλας

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση τριών εκ των τραυματιών της φονικής καραμπόλας που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, ενώ τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν πέρασαν ήσυχο βράδυ.

Ειδικότερα, τα παιδιά, ηλιικίας 4 ετών και 16 μηνών αντιστοίχως, πέρασαν το βράδυ τους ήσυχα στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ενώ διέφυγε τον κίνδυνο μια 25χρονη Βουλγάρα, που διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, μαζί με άλλα έξι άτομα.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, από τα επτά θύματα του χθεσινού δυστυχήματος που διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ, οι δύο ήταν νεκροί όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας 60χρονος κατέληξε στο χειρουργείο.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες, μία 18χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύονται ένας 64χρονος κι ένας 22χρονος.

Για τα δύο παιδάκια που νοσηλεύονται στο Γ. Γεννηματάς, ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μετά τη διακομιδή τους υποβλήθηκαν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και εισήχθησαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική, όπου πέρασαν ένα ήρεμο βράδυ μαζί με την γιαγιά τους, ενώ νεώτερα για την κατάσταση της υγείας τους θα υπάρχουν τις προσεχείς ώρες, μετά την επίσκεψη των γιατρών.

Η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρύδου, που επισκέφτηκε το πρωί τα δυο παιδιά, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Ακόμη, εννέα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Βέροιας,Οι τρεις από αυτούς αντιμετωπίστηκαν στην Ορθοπαιδική και οι έξι στη Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται προς το παρόν στη Βέροια είναι 17, εκ των οποίων οι 13 στη Χειρουργική και οι τέσσερις στην Ορθοπαιδική Κλινική.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διοικήτρια του νοσοκομείου Βέροιας Αναστασία Μπούρτζου, από τους 30 τραυματίες που διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Βέροιας, τέσσερις διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ και δύο παιδιά, ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών στο Γ. Γεννηματάς, ενώ οι υπόλοιποι εξυπηρετήθηκαν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Με πρωτοφανή ετοιμότητα, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έφτασε χωρίς να κληθούν. Αυτή τη στιγμή, τα ορθοπαιδικά περιστατικά είναι ελεγχόμενα, δεν υπάρχει κίνδυνος, και στη Χειρουργική Κλινική από τα 13 περιστατικά, το ένα φαίνεται ότι είναι δύσκολη κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα είναι αντιμετωπίσιμα» τόνισε.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε σοβαρή κατάσταση τρεις εκ των τραυματιών της καραμπόλας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news