facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Φτιάχνουν ειδικό σώμα ελέγχου για τους πλούσιους φορολογούμενους

Αυτοτελές τμήμα ελέγχου στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου συστήνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ελέγχονται οι φορολογούμενοι για τους οποίους ασκείται παραγγελία ελέγχου από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Το ειδικό αυτό σώμα στήνεται μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση σκοπός του νέου αυτοτελούς τμήματος ελέγχου θα είναι:

- Η διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της Επικράτειας, κατόπιν παραγγελιών του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.

- Η αποτελεσματική και αποδοτική διενέργεια όλων των τύπων ελέγχου, με την ορθή και ποιοτική εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου, σύμφωνα με τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων.

- Η τήρηση των ελεγκτικών προτύπων, που έχουν εκπονηθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων και η εφαρμογή σύγχρονων βέλτιστων πρακτικών ελέγχου, καθώς και των διαδικασιών, των κανόνων και των οδηγιών που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φτιάχνουν ειδικό σώμα ελέγχου για τους πλούσιους φορολογούμενους"

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του δήμου Μεγαρέων κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση που είχε υποβάλλει ο δήμος Μεγαρέων ζητώντας την αναστολή της απόφασης για μετεγκατάσταση Ρομά στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα.

Ο δήμος τάσσεται κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά στην παραπάνω θέση, υποστηρίζοντας ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, ότι δεν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής διαβίωσης στην περιοχή και ότι θα προκληθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και κίνδυνοι για την ασφάλεια του πληθυσμού.

Ωστόσο, το ΣτΕ με την απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε ο δήμος για να στηρίξει το αίτημά του.

Εν τω μεταξύ, στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθούν στο ΣτΕ αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν υποβάλλει για το θέμα αυτό ο δήμος Μεγαρέων καθώς και ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας. Με τις προσφυγές τους οι δύο δήμοι ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων που ανάβουν το «πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στη θέση «Κανδήλι».

Αντίστοιχες προσφυγές έχουν υποβάλλει στο ΣτΕ και οι δήμοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι οποίοι στρέφονται κατά άλλου σχεδιασμού για μετεγκατάσταση Ρομά εντός των ορίων τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του δήμου Μεγαρέων κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά"

Τι συζητήθηκε στη Γενεύη για τα εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο

Θετικά είναι τα μηνύματα για τις ελληνικές θέσεις από το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και παρουσία του Έλληνα υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διεθνής οργανισμός στηρίζει τις ελληνικές θέσεις σε ό,τι αφορά το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Για το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, για τον οποίο κατά την πρωινή του τοποθέτηση ο υπουργός Εργασίας είχε επισημάνει την ανάγκη βελτιώσεων, συμφωνήθηκε επίσης, ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας.

Επαρκές θεωρήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το πλαίσιο για την κήρυξη ανταπεργίας («λοκ άουτ») εκ μέρους του εργοδότη, καθώς κρίθηκε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματα εργοδοτών και εργαζομένων.

Εκτιμήθηκε τέλος, ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες και θέματα χρηματοδότησης των συνδικάτων, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις μετά από μελέτη και διάλογο.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία αναμένεται να γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι συζητήθηκε στη Γενεύη για τα εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο"

Άστραψε και βρόντηξε ο Μ. Κεφαλογιάννης για τις "αλβανικές Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά και Πάργα"

Για ενέργειες ακραίου αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας από την Αλβανία, μία υπό ένταξη χώρα, που αντιβαίνουν βασικές αρχές και αξίες της ΕΕ, κάνει λόγο ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης καταγγέλλει στην ερώτησή του ότι «τα σχολικά βιβλία μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Αλβανίας, βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μίας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δήθεν τους ανήκουν».

«Παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα», τονίζει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, «οι Αλβανοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν στα σχολικά τους βιβλία σαν δήθεν αλβανικές τις Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάργα και Καστοριά».

Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Κεφαλογιάννης ρωτά τι πρόκειται να πράξει για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας και τη ρητή αποφυγή στο μέλλον κάθε αλυτρωτικής ενέργειας και προπαγάνδας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Άστραψε και βρόντηξε ο Μ. Κεφαλογιάννης για τις "αλβανικές Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά και Πάργα""

Σε λειτουργία από την Τετάρτη ο σταθμός του προαστιακού στον Ταύρο

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014, στις 10.30 το πρωί, ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του ο σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου, αποτελεί τμήμα του Προαστιακού σιδηρόδρομου μεταξύ Πειραιά - Αθηνών επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 & Κορυτσάς .

Εκτιμάται πως θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: “Ο Προαστιακός πλέον θα κάνει στάση στον Ταύρο εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας, οι οποίοι περίμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα τη λειτουργία του σταθμού. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την έναρξη της λειτουργίας του, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Ξεπεράστηκαν δυσκολίες και εμπόδια με αποτέλεσμα σήμερα να παραδίδεται στο επιβατικό κοινό του Ταύρου ο σταθμός. Όσον αφορά τα σχεδιαζόμενα τεχνικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ, ο Δήμος μας εμμένει στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.”

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία από την Τετάρτη ο σταθμός του προαστιακού στον Ταύρο"

Νέα πρόκληση των Σκόπιων: Δεν αποτελεί παραβίαση η χρήση του όρου «Μακεδονία»

Σε μια ακόμη προκλητική ανακοίνωσή προέβη απόψε το υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας τη θέση ότι η σκοπιανή κυβέρνηση «αρνείται κατηγορηματικά πως η θέση της Ελλάδας υπέρ μίας ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ότι η χρήση της συνταγματικής ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Το υπουργείο Εξωτερικών παραπέμπει στη Ψήφισμα 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο αναφέρει ότι η διένεξη σχετικά με το όνομα της χώρας πρέπει να επιλυθεί προς όφελος της διατήρησης ειρηνικών σχέσεων και σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή και προβλέπει με ποιον τρόπο η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αποκαλείται προσωρινά στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.Το υπουργείο Εξωτερικών παραπέμπει περαιτέρω και στη νομική ερμηνεία του ψηφίσματος που περιέχεται στην ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης από την 5η Δεκεμβρίου 2011. Συνεπώς, η πρακτική χρήσης του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης διπλωματικών σχέσεων και το πως θα αποκαλούν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας άλλα κράτη, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην προαναφερθείσα απόφαση του, εκφράσθηκε σαφώς υπέρ της άποψης ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, παραβιάζοντας τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το άρθρο 11, παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, να μην εμποδίζει την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η χώρα θα συνεχίσει, στο πνεύμα της καλής γειτονίας, να συμμετέχει ενεργά και με καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση στη διαφορά σχετικά με το όνομα που θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

«Από την άλλη πλευρά, δημόσιες τοποθετήσεις για άκαμπτες κόκκινες πολιτικές γραμμές και διαπραγματευτικές θέσεις δεν φανερώνουν διάθεση και ετοιμότητα για δημοκρατικό διάλογο και ανταλλαγή επιχειρημάτων προκειμένου να βρεθεί μια λύση, παρά μόνο δείχνουν πως το ζήτημα αυτό εξακολουθεί να καθορίζεται στη βάση συγκεκριμένων εσωτερικών πολιτικών αδυναμιών στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Η ανακοίνωση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σχετίζεται, όπως σημειώνεται, με αναφορές που περιέχονται σε πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας οι οποίες διεξάγεται υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση των Σκόπιων: Δεν αποτελεί παραβίαση η χρήση του όρου «Μακεδονία»"

Microsoft: Παρουσίασε τα Windows 10, με κοινό OS για PC και mobile συσκεύες

Τα Windows 9 θα ονομάζονται… Windows 10! Αυτό το όνομα επέλεξε η Microsoft να δώσει στην νέα γενιά Windows, θέλοντας ίσως να τονίσει τις μεγάλες αλλαγές, καθώς «Ξεκλειδώνουν νέες εμπειρίες που επιτρέπουν στους καταναλωτές να δουλεύουν να παίζουν και να συνδέονται».

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά την ενοποίηση όλων των πλατφόρμων εφαρμογών, καθώς πλέον θα υπάρχει μόνο ένα Store για όλες τις εκδόσεις του λογισμικού και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν/κατεβάζουν μια εφαρμογή και αυτή να είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές τους.

Φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες για τα Windows 10 και τον επιχειρησιακό κόσμο. Η Microsoft θεωρεί ότι η νέα αυτή έκδοση του λειτουργικού είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει για τις επιχειρήσεις, χωρίς να δοθούν πολλές παραπάνω λεπτομέρειες μέχρι τώρα.


Φυσικά, ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή του start menu, που βρίσκεται καρφιτσωμένο στην μπάρα εργασία και είναι όπως ακριβώς το περιμέναμε: Μια μίξη του κλασσικού μενού έναρξης, μαζί με τα live titles που για πρώτη φορά είδαμε στους υπολογιστές μας στα Windows 8. Η Microsoft εργάστηκε έτσι ώστε να προσφέρει μια οικεία εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα αναβαθμισμένη εμπειρία στους χρήστες των Windows 7. Παράλληλα, βελτιωμένη εμφανίζεται και η αναζήτηση στο νέο λειτουργικό. Πλέον, τόσο οι κλασσικές desktop εφαρμογές, όσο και οι modern εφαρμογές θα τρέχουν στο ίδιο περιβάλλον, προκειμένου οι χρηστές να είναι εξοικειωμένοι με το γραφικό περιβάλλον.

Introducing Windows 10 - the best Windows yet - YouTube


Εγκαινιάζεται επίσης το Task View, το οποίο θα θυμίσει σε κάποιους το Expose του OS X, και το οποίο σε αφήνει να χειριστείς τα ανοιχτά παράθυρα με διάφορους τρόπους, ενώ υποστηρίζονται και οι πολλαπλές επιφάνειες εργασίας, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση εφαρμογών σε διαφορετικά «περιβάλλοντα». Η Charm bar τελικά δεν καταργείται, όπως φημολογούταν, ενώ η οθόνη έναρξης των Windows 10 έχει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές, αλλά δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες.

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό με το οποίο πολλοί (κυρίως power users) θα ευχαριστηθούν και πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί δεν υπήρχε σε προηγούμενες εκδόσεις, είναι η δυνατότητα της συντόμευσης του πληκτρολογίου για επικόλληση (ctrl+v) στην Γραμμή Εντολών (command prompt).

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ περισσότερα θα δούμε από αύριο, όταν θα δοθεί στην δημοσιότητα η έκδοση technical preview για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και η έκδοση για τους servers. Ταυτόχρονα θα τρέξει το πρόγραμμα Windows Insider με το οποίο χρήστες θα μπορούν παρέχουν feedback στην Microsoft για την διαμόρφωση χαρακτηριστικών της νέας έκδοσης πριν από την επίσημη κυκλοφορία. Περισσότερες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά θα δημοσιευτούν στις αρχές του 2015, ενώ η επίσημη έκδοση θα εκδοθεί στα μέσα του 2015, κάποια στιγμή μετά το συνέδριο Build, ενώ δεν δόθηκε κάποια πληροφορία για την τιμολόγηση και τα σχέδια αναβάθμισης των χρηστών.

myphone
Διαβάστε Περισσότερα » "Microsoft: Παρουσίασε τα Windows 10, με κοινό OS για PC και mobile συσκεύες"

Τρόικα σε Χαρδούβελη: Έχετε ξεσαλώσει με τα σενάρια για τις φοροελαφρύνσεις

Κυβέρνηση: «Φοροελαφρύνσεις θα γίνουν, το θέμα είναι πώς και πότε» - Μετά απο οκτώ ώρες συσκέψεων, οι δύο πλευρές έδειξαν να απέχουν πολύ

Τον «οδικό χάρτη» στην οικονομία για τους επόμενους τρεις μήνες και μετά την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, σχεδιάζουν πλέον κυβέρνηση και Τρόικα. Μετά οκτώ ώρες συσκέψεων, οι δύο πλευρές έδειξαν να απέχουν πολύ, αλλά στην κυβέρνηση αισιοδοξούν ότι υπάρχει χρόνος για να καλυφθεί το χάσμα.

«Με το καλημέρα» όμως οι απεσταλμένοι των δανειστών έκοψαν τη φόρα στις διαρροές για σαρωτικές φοροελαφρύνσεις. «Έχετε ξεσαλώσει εκεί στην Ελλάδα» φέρονται να λένε στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος απαντά σε όλα αυτά πως «φοροελαφρύνσεις θα γίνουν, είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, το θέμα είναι πώς και πότε θα γίνουν».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων συναντήσεων:

- Πρωτογενές πλεόνασμα 2014: Η Τρόικα συμφωνεί ότι η Ελλάδα πετυχαίνει το μνημονιακό στόχο φέτος. Η Αθήνα εκτιμά ότι το πλεόνασμα το 2014 θα ξεπεράσει το 1,5% του ΑΕΠ ( γύρω στο 1,7% σύμφωνα με πληροφορίες). Η Τρόικα αμφισβητεί όμως αν αυτό θα καλύψει και μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015. «Είναι θέμα αν η υπέρβαση φέτος απορρέει από πηγές που θα επαναληφθούν και το 2015».

- Προσχέδιο προϋπολογισμού 2015: Στο προσχέδιο θα περιλαμβάνονται μόνον οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ (μείωση έκτακτης εισφοράς, μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κλπ). τα υπόλοιπα θα αποτυπωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο. Όλα αυτά ο κύριος Χαρδούβελης θέλει να γίνουν με ένα οργανωμένο σχέδιο και όχι με σκόρπιες ιδέες και διαρροές. Στη σύσκεψη με την τρόικα δεν συζητήθηκαν πάντως ακόμα τα σχέδια για ρυθμίσεις χρεών με δόσεις. H Αθήνα θεωρεί ότι ο στόχος που θα τεθεί για πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 «είναι εφικτός χωρίς νέα μέτρα».

- «Χωρίς Τρόικα το 2015»: από την πρώτη ημέρα συζητήθηκε πώς θα στηθεί η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο. ΔΝΤ και ΕΕ συζητούν για την επόμενη μέρα ("The Day After" όπως ανέφερε η ίδια πηγή) των Μνημονίων. «Θέλουμε να κλείσει η συμφωνία ταυτόχρονα με την τρέχουσα αξιολόγηση» λένε στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τους όρους με τους οποίους θα βγει η Ελλάδα από την σημερινή επιτήρηση. «Για να κλείσει το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να ξέρουμε και τι θα γίνει και Μετά-το-Πρόγραμμα (Post-program)».

- Διαρθρωτικές αλλαγές: Η Αθήνα θεωρεί ότι έχει καλύψει σχεδόν το 65% των απαιτήσεων, αλλά η Τρόικα ακόμη ζητά διευκρινίσεις.

- Επιτόκια-ομόλογα: στο υπουργείο Οικονομικών δεν ανησυχούν για την άνοδο των επιτοκίων στα κρατικά ομόλογα. «Η δευτερογενής αγορά ελληνικών ομολόγων είναι ρηχή, ένα fund θέλει να κλείσει θέσεις, μπορεί να ανεβάσει και να κατεβάσει τα επιτοκια» έλεγαν χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόικα σε Χαρδούβελη: Έχετε ξεσαλώσει με τα σενάρια για τις φοροελαφρύνσεις"

«Βασιλικότερος του Βασιλέως ο Βενιζέλος, έκανε τα χατήρια της Τουρκίας κατά του Άσαντ»

Τ. Κουίκ: Η Τουρκία έδωσε 400 τόνους όπλα στους ισλαμοφασίστες και ο Βενιζέλος χαριεντιζόταν με την Άγκυρα

Πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ο οποίος αναφορικά με την αποκαλυπτική συνέντευξη στο FARS NEWS AGENCY (FNA)) του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Ερντογάν, δήλωσε:

«Η αποκαλυπτική δήλωση του πρώην αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας και στενού φίλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλατίφ Σενέρ, ότι η τουρκική κυβέρνηση προμήθευσε τους ισλαμοφασίστες της Συρίας με 400 τόνους όπλα και πυρομαχικά, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα χειρίστηκε το θέμα της Συρίας ο Υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος - ως «βασιλικότερος του Βασιλέως» πέρυσι τέτοια εποχή - συμφωνούσε στην στρατιωτική επέμβαση κατά του Άσαντ.

Είναι ο ίδιος Υπουργός Εξωτερικών της ίδιας συγκυβέρνησης και του ίδιου Πρωθυπουργού, που εννοούν να «χαριεντίζονται» διπλωματικά με την Άγκυρα, την ώρα που η Τουρκία απλώνει τα δίχτυα της από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες μέχρι τα Βαλκάνια και με ιδιαίτερο προσανατολισμό την Θράκη

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βασιλικότερος του Βασιλέως ο Βενιζέλος, έκανε τα χατήρια της Τουρκίας κατά του Άσαντ»"

ΥΠΟΙΚ: «Πήγε καλά» η συζήτηση για τα δημοσιονομικά με την τρόικα

Θετικά εξελίχθηκε το πρώτο σκέλος της συνάντησης των κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα, το οποίο είχε ως θέμα τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Από την πλευρά των δανειστών μετείχαν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), καθώς ο Κλάους Μαζούχ έφθασε πριν λίγη ώρα στην Αθήνα από την Φραγκφούρτη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση για τα δημοσιονομικά «πήγε καλά» με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να παρουσιάζει την εκδοχή της για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών του 2015, αλλά και να ενημερώνει για την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Στην συζήτηση δεν ετέθη το θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2015, για το οποίο η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν υφίσταται, ενώ η τρόικα κάνει λόγο για κενό ύψους 2 δισ. ευρώ.

Στην συνάντηση έγινε και μια γενική αναφορά στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην φορολογία και τη φορολογική διοίκηση.

Ακολούθησε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς και συνάντηση με τα στελέχη του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σχετικά με τα δημοσιονομικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «συζητήσαμε για τον προϋπολογισμό του 2014 και του 2015. Άκουσαν τα επιχειρήματά μας». Πάντως, ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες στο ερώτημα ποιος θα είναι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: «Πήγε καλά» η συζήτηση για τα δημοσιονομικά με την τρόικα"

Είσαι δημόσιος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο; Μένεις χωρίς σύνταξη

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Οι διατάξεις δεν αφορούν όσους σήμερα λαμβάνουν σύνταξη αλλά εκείνους που μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταθέσουν τα χαρτιά για συνταξιοδότηση και θα «συλλαμβάνονται» για πλαστογραφία ακόμα και αν το «κάλπικο» πτυχίο είχε κατατεθεί προ 20ετίας

Βαρύτατες ποινές που προβλέπουν ακόμα και απώλεια σύνταξης για όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α΄57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, ρυθμίσεις θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ωστόσο, όπως εξήγησε οι διατάξεις δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν αφορούν όσους σήμερα λαμβάνουν σύνταξη αλλά εκείνους που μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταθέσουν τα χαρτιά για συνταξιοδότηση και θα «συλλαμβάνονται» για πλαστογραφία ακόμα και αν το «κάλπικο» πτυχίο είχε κατατεθεί προ 20ετίας.

«Οι διατάξεις μιλούν για έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών. Αφορούν την γνησιότητα εγγράφων των νεοπροσλαμβανομένων, των μεταταχθέντων ή των προς συνταξιοδότηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Αναφορικά, δε με τις έντονες επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και αρκετών Δημάρχων που αρνούνται να ελέγξουν μετατροπές συμβάσεων εργασίας με Προεδρικά Διατάγματα, είπε « Η ρύθμιση που υπάρχει προβλέπει επιείκεια καθώς προβλέπει την ύπαρξη υπαιτιότητας δηλαδή τον δόλο . Οι ρυθμίσεις του νόμου που ψηφίστηκαν προϋποθέτουν τον δόλο του υπαλλήλου. Μόνο όσοι εξαπάτησαν το Δημόσιο θα διώκονται και άρα οι περιπτώσεις που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν. Γιατί λοιπόν η κυρία Δούρου και οι λοιποί δήμαρχοι φοβούνται και έχουν κλειστή την πόρτα;».

Συνέχισε, με επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «Αν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα ή πλαστογράφησε δεν έχει θέση στο Δημόσιο. Η αντιπολίτευση μας λέει ότι έχει και πρέπει να τον προστατέψουμε και να του δώσουμε και σύνταξη. Έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες τα πάντα. Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βουλευτές λένε ψεύδη και κάνουν προπαγάνδα… Λένε ότι το κράτος δικαίου δεν είναι δίκαιο κράτος».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος ξεκαθάρισε πως «Η Αριστερά και εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ της ανεύρεσης και τιμωρίας όσων παραποίησαν τους φακέλους τους» πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν με Προεδρικά Διατάγματα και με την ανοχή του κράτους. «Ούτε η Δούρου, ούτε ο Τσίπρας ούτε εγώ ο ίδιος δεν είπαμε να μην ανιχνευτούν οι συμβάσεις» σημείωσε για να προσθέσει «Δεν νοείται να υπάρχει δυσαναλογία παραπτώματος και τιμωρίας» χωρίς ωστόσο να καταθέσει την δική του πρόταση.

Αντιρρήσεις για τις προωθούμενες διατάξεις εξέφρασε και ο κ. Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) υποστηρίζοντας ότι στόχος των διατάξεων είναι να «κρατάτε τους εργαζόμενους σε διαρκή ανασφάλεια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Είσαι δημόσιος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο; Μένεις χωρίς σύνταξη"

«Όχι» ΓΣΕΕ σε οποιαδήποτε αλλαγή για συνδικαλιστικό νόμο - ομαδικές απολύσεις

Την κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιαδήποτε αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο αλλά και στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων εξέφρασε η ΓΣΕΕ διά του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου, στην τριμερή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς οργάνωσης Εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με την επισήμανση ότι ο διάλογος γίνεται με το φάντασμα της τρόικας να πλανάται στην αίθουσα, αναφερόμενος στον συνδικαλιστικό νόμο απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση περί αλλαγής, «βελτίωσης», «εκσυγχρονισμού» κλπ. του νόμου 1264 για τον «Εκδημοκρατισμό του Συν/κού Κινήματος & την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων».

Τόνισε μάλιστα ότι ο νόμος 1264 πέρα από τον ιστορικό και εμβληματικό του χαρακτήρα αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικού νομοθετήματος.

Όσον αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων ο κ. Παναγόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της Συνομοσπονδίας ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων, κάνοντας λόγος για δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Από πλευράς ΓΣΕΕ επισημάνθηκε ακόμη ότι στην Ελλάδα το 95% των απεργιών έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές, «καταλύοντας στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας».

Τονίστηκε ακόμη ότι με τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση, ο κοινωνικός διάλογος έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ έχουν διωχθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η συλλογική αυτονομία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» ΓΣΕΕ σε οποιαδήποτε αλλαγή για συνδικαλιστικό νόμο - ομαδικές απολύσεις"

Έρχεται το "ηλεκτρονικό" Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές

Τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 3ο συνέδριο «e-government conference», που διεξάγεται, σήμερα, στην Αθήνα.

«Η οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας και τα βαθιά τραύματα που άφησε στη χώρα μας δημιουργεί καίρια ερωτήματα, που όλες οι κυβερνήσεις στο εξής θα πρέπει να απαντούν πειστικά: Πώς μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, με λιγότερα; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη δημόσια διοίκηση και την εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς να δαπανήσουμε επιπλέον Εθνικούς πόρους; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην καρδιά της τεχνολογικής επανάστασης που εξελίσσεται γύρω μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στις παθογένειες του παρελθόντος, όπως είναι οι αναποτελεσματικοί μηχανισμοί σχεδιασμού και παρακολούθησης δράσεων, τα υπερτροφικά, επικαλυπτόμενα και διάσπαρτα έργα, σε διαφορετικά επιχειρησιακά προγράμματα, αλλά και το αναποτελεσματικό πλαίσιο συνεργασίας με την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Υπογράμμισε, βέβαια, και τα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως είναι η λειτουργία της κεντρικής διαδικτυακής πύλης «Ερμής», το σύστημα «Taxis» και η εφαρμογή του Προγράμματος «Διαύγεια» για την προαγωγή της διαφάνειας.

«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης και μακράς επεξεργασίας, προετοίμασε τις βασικές αρχές και τους κατευθυντήριους στόχους της στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα για την περίοδο 2014 - 2020», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε, πως η στρατηγική ακολουθεί τα βέλτιστα διεθνή πρότυπα και ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη ψηφιακή στρατηγική της χώρας, ενώ εξελίσσεται σε σχέδιο δράσεων που συνδέεται με το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Πλέον θα υπάρχει κεντρικός προγραμματισμός και απόλυτα εκλογικευμένη χρήση των απαιτούμενων κεφαλαίων, για ουσιαστική αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Επιγραμματικά, οι βασικοί άξονες της στρατηγικής είναι οι ακόλουθοι:

• Απλούστευση διαδικασιών: Θα αναζητούνται οι δυνατότητες ψηφιοποίησης και αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δεδομένων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, μέσω της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων, ώστε τελικά να μειωθεί ή εξαλειφθεί ο αριθμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ενδιάμεσων σταδίων.

• Ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων: Η Δημόσια Διοίκηση θα εγκαταστήσει ένα αποκλειστικά ηλεκτρονικό περιβάλλον διακίνησης, διαχείρισης και αρχειοθέτησης εγγράφων, αρχικά μεταξύ των υπηρεσιών των Υπουργείων και στη συνέχεια μεταξύ των Υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών, των ανεξάρτητων αρχών και των περιφερειακών και δημοτικών υπηρεσιών.

• Ενιαία διαχείριση πόρων: Δημιουργία μιας ενιαίας πολιτικής προμήθειας, χρήσης και λειτουργίας, διαχείρισης και συντήρησης των βασικών πληροφοριακών υποδομών και υπηρεσιών του Δημοσίου.

• Ένα σημείο πρόσβασης στο Δημόσιο: Για κάθε υπηρεσία, ο πολίτης θα επικοινωνεί με το Δημόσιο μέσα από ένα μοναδικό σημείο από όπου θα λαμβάνει το τελικό προϊόν επεξεργασίας του αιτήματός του, καθώς η επεξεργασία του αιτήματος θα παραμένει εσωτερικό ζήτημα της διοίκησης.

Οι πηγές χρηματοδότησης του Σχεδίου Δράσης για την Hλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, είναι:

- Το ΕΣΠΑ 2007-2013 (Επιχειρησιακά Προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση»).

- Το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Επιχειρησιακά Προγράμματα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα» και «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»).

- Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

- Ο Τακτικός Προϋπολογισμός (για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών).

«Προκήρυξη για προσλήψεις προσωπικού ΠΕ Πληροφορικής μέσω ΑΣΕΠ»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το γεγονός, ότι το Υ.Δ.Μ.Η.Δ. ως αρμόδιο Υπουργείο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναλαμβάνει το ρόλο συντονιστή με τη νέα διάρθρωση του οργανογράμματος του, που ήδη μπήκε σε εφαρμογή. Έκανε δε γνωστό, ότι σύντομα, για την ενίσχυση του Δημοσίου με έμπειρα στελέχη πληροφορικής, θα ανακοινωθεί οριζόντια προκήρυξη για προσλήψεις προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Πληροφορικής, μέσω ΑΣΕΠ.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχημένες πρωτοβουλίες στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και συγκεκριμένα στη νέα εποχή για το πρόγραμμα «Διαύγεια» στα ΚΕΠ - online, στο νέο, απλό και γρήγορο τρόπο έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και στην ανοιχτή διάθεση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, μέσα από το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

epoli
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται το "ηλεκτρονικό" Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές"

«Λευκή νύχτα» ζητά από τη Δούρου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας

Αίτημα για να μείνουν ανοικτά στις 24 Οκτωβρίου τα καταστήματα της Αθήνας πιο αργά, σε μια... «λευκή νύχτα», κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης προς την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Στην Αθήνα, όπως γνωστοποιείται από τη δημοσιοποίηση του σχετικού αιτήματος, θα πραγματοποιείται εκείνες τις ημέρες παγκόσμιο συνέδριο με τη συμμετοχή 3.000 blogger από όλο τον κόσμο και οι έμποροι ευελπιστούν να γραφτούν θετικές ειδήσεις για την αγορά, που θα προσελκύσουν τα βλέμματα της παγκόσμια κοινότητας.

Σημειώνεται ότι η πρώτη " Λευκή Νύχτα" που διοργανώθηκε στη Σπάρτη την Παρασκευή ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπόρων της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λευκή νύχτα» ζητά από τη Δούρου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας "

Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για το θάνατο άτυχου 70χρονου στην ουρά πληρωμής ΕΝΦΙΑ

Ραχήλ Μακρή: «Την ώρα που Έλληνες πεθαίνουν στις ουρές για την πληρωμή αντισυνταγματικών φόρων κάποιοι μεθοδεύουν κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας για την πολιτική τους επιβίωση»...

Τελευταία μέρα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και χιλιάδες φορολογούμενων συνωστίζονται όχι γιατί είχαν χρήματα και αμέλησαν να πληρώσουν, αλλά γιατί περιμένουν να πάρουν την πενιχρή σύνταξη τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Τη στιγμή που ο Χαρδούβελης συναντιέται με τους εκπροσώπους των δανειστών για την εξασφάλιση ενός παράνομου και ανήθικου χρέους, ο άτυχος 70χρόνος δεν άντεξε την ταλαιπωρία.

Οι ανίκανοι ταλαιπωρούν την Χώρα και τους πολίτες της υπερασπιζόμενοι το χρέος ενώ σφυρίζουν αδιάφορα για την επιβολή άδικων και αντισυνταγματικών νόμων.

Την ίδια ώρα οι πρόθυμοι συνεργάτες τους, επεξεργάζονται άλλο ένα ποταπό σενάριο διευρυμένης συνεργασίας για κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας και διαπραγματεύονται θεσούλες και βολέματα.
Συμμετέχοντας ειλικρινά στη θλίψη της οικογένειας του συνέλληνα, που έχασε τη ζωή του με τόσο άδικο τρόπο εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια παραμένοντας στο πλευρό όλων των Ελλήνων που έχουν πέσει στα πλοκάμια της πολιτικής μαφίας.

tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για το θάνατο άτυχου 70χρονου στην ουρά πληρωμής ΕΝΦΙΑ "

Νέο μισθολόγιο «δύο ταχυτήτων»

Υψηλότερες αποδοχές στους εργαζομένους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ειδικών γνώσεων

Δύο χρόνια από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, το οποίο άρχισε να «ξηλώνεται» στα δικαστήρια πρώτα για τις αποδοχές των ίδιων των δικαστών και μετά για τους ενστόλους, οι οποίοι θα πάρουν σημαντικές αυξήσεις τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση δέχεται την ασφυκτική πίεση της τρόικας να προχωρήσει σε νέες αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2015.

Τις πιέσεις αυτές «προθυμοποιήθηκε» να απορροφήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στη συνάντηση των Παρισίων με την τρόικα παρουσίασε βασικές αρχές του νέου μισθολογίου το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό του θα προβλέπει:

Την καθιέρωση εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο 586 ευρώ τον μήνα, από 780 ευρώ σήμερα, για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τη μείωση του εισαγωγικού μισθού για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που σήμερα αμείβονται με 858 ευρώ τον μήνα σε ανάλογο επίπεδο.

Και για τις δύο αυτές μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων οι χαμηλοί μισθοί προβλέπεται να ισχύουν για τους νεοεισερχομένους - υπολογίζονται σε 11.000 το 2015 - και για τα δύο χρόνια της «δοκιμαστικής πρόσληψης».

Συνολικότερα το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο, όπως έχει γράψει «Το Βήμα», εξυπηρετεί τους εξής στόχους:

1. Να διευρυνθεί η διαφορά αποδοχών μεταξύ των εργαζομένων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (αυτών που έχουν δηλαδή βασικές γνώσεις) με τους εργαζομένους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

2. Να μειωθεί αισθητά ο εισαγωγικός μισθός ώστε να πλησιάσει τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα που έχει καθοριστεί νομοθετικά στα 586 ευρώ.


Η «γκάφα» με τους 12 μισθούς

Ομως αυτό που δεν υπολόγισε ο κ. Μητσοτάκης και το αντελήφθη έγκαιρα ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν κοπεί τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ούτε το επίδομα αδείας, άρα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι παίρνουν 14 μισθούς επί 586 ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε βασικό μισθό 668 ευρώ τον μήνα αν έπαιρναν 12 μισθούς! Κατόπιν τούτων και μετά την ένταση που δημιουργήθηκε αποφασίστηκε το ζήτημα των αλλαγών στο μισθολόγιο, οι «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα να καθοριστούν στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε πολιτικό επίπεδο το επιχείρημα που προβάλλει το ΠαΣοΚ είναι ότι «δεν μπορεί όταν ο Τσίπρας υπόσχεται αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, εμείς να μιλάμε για μείωση μισθών στα 586 ευρώ. Είναι αυτοκτονία...».

Ωστόσο και το ΠαΣοΚ αποδέχεται την ανάγκη «εκσυγχρονισμού του μισθολογίου». Η αλλαγή του μισθολογίου θεωρείται από την τρόικα και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία.

Κερδισμένοι

Πέραν του ενιαίου μισθολογίου αλλαγές θα υπάρξουν στα ειδικά μισθολόγια καθώς κρίνεται αναγκαία η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για δασκάλους και καθηγητές στην Παιδεία και τους νοσηλευτές στην Υγεία. Επίσης μεγάλη είναι η πίεση να δημιουργηθεί το νέο μισθολόγιο των ενστόλων (στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών) οι οποίοι είναι κερδισμένοι αφού σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα τον Νοέμβριο θα τους δοθούν αναδρομικά όσα χρήματα έχασαν το 2012 καθώς η απόφαση των περικοπών κρίθηκε αντισυνταγματική από τα δικαστήρια ενώ θα πάρουν και αύξηση τα μισά χρήματα από αυτά που έχασαν κάθε μήνα.

«Οροφή»

Ολες οι αλλαγές στα μισθολόγια - αυξήσεις και μειώσεις - θα κινηθούν μέσα στα αυστηρά όρια του προϋπολογισμού στον οποίο προβλέπεται ότι οι συνολικές δαπάνες για μισθούς στο Δημόσιο το 2015 δεν θα ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ (από 15,5 δισ. ευρώ εφέτος).

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μισθολόγιο «δύο ταχυτήτων»"

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 70χρονου που περίμενε στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος ενός 70χρονου ενώ περίμενε στην ουρά για να πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Ο ηλικιωμένος λιποθύμησε το πρωί της Τρίτης ενώ περίμενε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ηλικιωμένος αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και κατέληξε.

Το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος κατέρρευσε ενώ περίμενε στην ουρά επιβεβαίωσε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την Εισαγγελία ο ηλικιωμένος άντρας είχε προσέλθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα, με σκοπό να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Γύρω στις 11 το πρωί και ενώ περίμενε ήδη μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Ωστόσο, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Τράπεζας Δημήτρης Σπυρόπουλος έδωσε μια διαφορετική εκδοχή. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αμέσως μετά την είσοδό του στο υποκατάστημα της τράπεζας, ο 70χρονος κάθησε στο καθιστικό της αίθουσας συναλλαγών προκειμένου να μην περιμένει όρθιος στην ουρα. Δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε, δόθηκε αμέσως εντολή να αδειάσει το κατάστημα και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα.

Ο αιφνίδιος θάνατος ηλικιωμένου προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατό του.

Στο μεταξύ, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ένα ακόμη λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, όμως, το δεύτερο αυτό περιστατικό είχε αίσια έκβαση. Και αυτής της περίπτωσης επιλήφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 70χρονου που περίμενε στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ στη Θεσσαλονίκη"

Δείτε πόσο μειώθηκε ο πληθυσμός στη χώρα

Κατά 17.660 άτομα μειώθηκε περαιτέρω πέρυσι ο πληθυσμός στη χώρα, λόγω της φυσικής μεταβολής (περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις, χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης), ενώ την τριετία 2011-2013, ο πληθυσμός περιορίστηκε κατά 38.628 άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι στην Ελλάδα ο δείκτης γεννητικότητας ήταν 8,6 και ο δείκτης θνησιμότητας 10,2, την ώρα που στη γείτονα Τουρκία οι δείκτες ήταν 16,9 και 4,9 αντίστοιχα. Από τις ευρωμεσογειακές χώρες, υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας από εκείνον της θνησιμότητας, είχαν πέρυσι, η Αλβανία (12,3 έναντι 7,1), τα Σκόπια (11,2 έναντι 9,3) και η Ισπανία (9,1 έναντι 8,3). Στον αντίποδα, στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (9,2 έναντι 14,4), η Ιταλία (8,5 έναντι 10) και η Πορτογαλία (7,9 έναντι 10,2).

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού για το 2013, σύμφωνα με τα οποία:

Γεννήσεις

Οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2013, ανήλθαν σε 94.134 άτομα (48.430 αγόρια και 45.704 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,21% σε σχέση με το 2012, που είχαν ανέλθει σε 100.371 άτομα (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες κατά το 2013 ανήλθαν σε 376, μειωμένες κατά 15,7% σε σχέση με το 2012 που είχαν ανέλθει σε 446.

Σχετικά με την υπηκοότητα της μητέρας, καταγράφηκαν 80.940 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 85,98%) και 13.194 από αλλοδαπές (ποσοστό 14,02%). Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2012 ήταν 84.851 (ποσοστό 84,54%) από Ελληνίδες μητέρες και 15.520 (ποσοστό 15,46%) από αλλοδαπές.

Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση ήταν 31,85 έτη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2012, που η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 31,57 έτη. Οι γεννήσεις εκτός γάμου σε απόλυτους αριθμούς, παρουσίασαν μείωση σε σχέση με το 2012 και ανήλθαν σε 6.337 (ποσοστό 6,7% επί του συνόλου των γεννήσεων), από 7.640 (ποσοστό 7,6% επί του συνόλου των γεννήσεων) που ήταν το 2012.

Θάνατοι

Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση κατά 4,15% και ανήλθαν σε 111.794 άτομα, (57.627 άντρες και 54.167 γυναίκες) έναντι 116.670 ατόμων (60.137 άντρες και 56.533 γυναίκες) που ήταν το 2012. Η μέση ηλικία κατά τον θάνατο, ανήλθε στα 75,25 έτη για τους άνδρες και 80,85 έτη για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2012 (για τις άντρες το 2012 ήταν 74,79 έτη και για τις γυναίκες ήταν 80,64 έτη).

Ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) από 2,91 το 2012, αυξήθηκε στο 3,69 κατά το 2013. Ο δείκτης νεογνικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης των 28 ημερών ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) αυξήθηκε στο 2,63 από 1,89 το 2012 και ο δείκτης περιγεννητικής θνησιμότητας (γεννήσεις νεκρών και θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης της μιας εβδομάδας ανά 1.000 γεννήσεις) αυξήθηκε στο 5,79 από 5,64 το 2012. Αναλυτικά, σε σύνολο 347 θανάτων βρεφών, τα 76 ήταν μικρότερα της μιας ημέρας και 248 ήταν μικρότερα του ενός μηνός.

Γάμοι - σύμφωνα συμβίωσης

Οι γάμοι ανήλθαν σε 51.256, έναντι 49.710 το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 3,11%. Οι πολιτικοί γάμοι ήταν περίπου ίσοι με τους θρησκευτικούς. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 51.256 γάμων, οι θρησκευτικοί ήταν 25.624 και οι πολιτικοί 25.632. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο, ήταν 29,9 έτη, ενώ το 2012 ήταν 29,6. Η αντίστοιχη μέση ηλικία των ανδρών ήταν 32,7 έτη, ενώ το 2012 ήταν 32,5.

Σημειώνεται, ότι στο σύνολο των 51.256 γάμων, οι γυναίκες που τέλεσαν πρώτο γάμο ήταν 45.300, ενώ οι άντρες ήταν 44.807.

Τέλος, τα σύμφωνα συμβίωσης αυξήθηκαν κατά 85,03% σε σχέση με το 2012. Για τη χρονική περίοδο από το 2009 (πρώτο έτος εφαρμογής τους) έως το 2013, τα Σύμφωνα Συμβίωσης ανέρχονται σε 161, 180, 185, 314 και 581 αντίστοιχα, δηλαδή καταγράφηκαν συνολικά 1.421 σύμφωνα Συμβίωσης στο σύνολο της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε πόσο μειώθηκε ο πληθυσμός στη χώρα"

Ανάκληση επικίνδυνου τροφίμου από τον ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση γυάλινης συσκευασίας με σκόρδο σε άλμη, η οποία βρέθηκε να περιέχει θειώδη χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος, διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το προϊόν «Σκόρδο σε άλμη», σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, με ημερομηνία παραγωγής 02-09-14 και ημερομηνία λήξης 02-09-15. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία CAMPUS AEBE Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική Εταιρεία Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων, Πλατύκαμπος Λάρισας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος και είναι αλλεργικοί στα θειώδη, να μην το καταναλώσουν.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση επικίνδυνου τροφίμου από τον ΕΦΕΤ"

Απειλήθηκε με κατάσχεση για χρέος 14.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ - Δικαστική δικαίωση από την Κομοτηνή!

-Έγινε δεκτή έστω και προσωρινά η αίτηση αναστολής και η ανακοπή που κατέθεσε

Πέπλο προστασίας σε επιχειρηματία της Κομοτηνής ο οποίος απειλήθηκε με κατάσχεση για χρέος 14.000 προς τον ΟΑΕΕ έριξε δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ο επιχειρηματίας είχε συσσωρευμένες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ειδοποιητήριο από το ΚΕΑΟ και απειλούνταν με κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων. Πρόκειται για μέλος της Κίνησης Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ Ν. Ροδόπης, ο οποίος ωστόσο κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του ανακοπή και αίτηση αναστολής με το δικαστήριο έστω και προσωρινά να τον δικαιώνει εκδίδοντας προσωρινή απόφαση με την οποία αναστέλλονται όλα τα μέτρα εκτέλεσης σε βάρος του.

“Ο αγώνας συνεχίζεται και είναι δύσκολος, σύμφωνα με όσα μου έχουν μεταφέρει οι νομικοί, γιατί αυτό το φαινόμενο του ΚΕΑΟ είναι κάτι πρωτόγνωρο και δικαστικά αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά, τουλάχιστον στην Κομοτηνή. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ευχόμαστε και άλλες ΝΙΚΕΣ σε αυτόν τον δύσκολο δικαστικό αγώνα” αναφέρουν σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στη Ροδόπη.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας δήλωσε αδυναμία τα τελευταία χρόνια να φανεί συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών, όπως και χιλιάδες συνάδελφοί του ανά τη χώρα, ενώ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και στις ρυθμίσεις αποπληρωμής του χρέους.

thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλήθηκε με κατάσχεση για χρέος 14.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ - Δικαστική δικαίωση από την Κομοτηνή! "

Ανοιχτά τα καταστήματα των ΕΛΤΑ έως τις 20:30 και μέχρι τις 6 καταστήματα της Εθνικής - Πίνακες με τα ανοικτά καταστήματα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, έως τις 20:30 και σε καταστήματα της Εθνικής τράπεζας,  έως τις18.00 απόψε.

Το αδιαχώρητο παρατηρείται σήμερα Τρίτη στις τράπεζες και τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όπου οι πολίτες σπεύδουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τελευταία μέρα σήμερα, της προθεσμίας καταβολής.

Οι ουρές σχηματίσθηκαν από νωρίς έξω από τις κλειστές πόρτες των τραπεζών και των ταχυδρομείων, προκειμένου οι υπόχρεοι να πάρουν καλή θέση προτεραιότητας, με την έναρξη του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ στα καταστήματα των ΕΛΤΑ και σε τράπεζες, έως τις 20:30 απόψε. Η Εθνική Τράπεζα θα κρατήσει 70 καταστήματα ανοιχτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών έως τις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα ανοικτά καταστήματα

- Για τον πίνακα με τα 59 καταστήματα των ΕΛΤΑ που θα παραμείνουν ανοικτά πατήστε εδώ.
- Για τον πίνακα με τα 70 καταστήματα της ΕΤΕ που θα παραμείνουν ανοικτά πατήστε εδώ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτά τα καταστήματα των ΕΛΤΑ έως τις 20:30 και μέχρι τις 6 καταστήματα της Εθνικής - Πίνακες με τα ανοικτά καταστήματα"

Καταργείται η λίστα αναμονής για τους γιατρούς - Με πανελλαδικές εξετάσεις θα παίρνουν ειδικότητα

Ανατροπές έρχονται στην Υγεία καθώς με σχέδιο νόμου του αρμόδιου υπουργείου αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι γιατροί θα παίρνουν την ειδικότητα. Αναμένεται σταδιακά να καταργηθεί η γνωστή χρονοβόρα διαδικασία της λίστας αναμονής για ειδικότητα και οι πτυχιούχοι γιατροί να δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις για να την αποκτήσουν.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ με αυτόν τον τρόπο οι γιατροί με την καλύτερη βαθμολογία θα εισάγονται αμέσως στα νοσοκομεία της επιλογής τους, ενώ αναμένεται να μπουν και κριτήρια για την ειδίκευση τους βάσει πληθυσμιακών αναγκών με στόχο οι θέσεις πανελλαδικά να είναι συναρτούμενες με τον ιδανικό αριθμό γιατρών ανά ειδικότητα καταργώντας το αυθαίρετο σήμερα που ισχύει σήμερα.

Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις για την ειδικότητας

Κάθε Μάιο και Νοέμβριο θα διεξάγονται οι γραπτές εξετάσεις με τους αποφοίτους των σχολών να έχουν ένα τετράδιο ειδικού τύπου με αδιαφανές κάλυμμα ώστε να κρύβονται τα στοιχεία τους και θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις με απαντήσεις πολλαπλών επιλογών. Θα βαθμολογούνται με κλίμακα από 0 έως 100 και δεν θα υπάρχει βάση επιτυχίας. Οι καλύτεροι θα καταλαμβάνουν τη θέση της πρώτης προτίμησής τους.

Υπενθυμίζεται πως τώρα 1.900 νέοι γιατροί παίρνουν πτυχίο κάθε έτος ενώ 1.900 λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας.

Οι ειδικότητες που δεν έχουν αναμονή
  • Αναισθησιολογία
  • Ακτινοθεραπευτική
  • Ακτινολογία
  • Μικροβιολογία
  • Αιματολογία
  • Παθολογοανατομία
  • Θωρακοχειρουργική
  • Νευροχειρουργική
  • Πυρηνική ιατρική
  • Πνευμονολογία
Οι ειδικότητες που έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια αναμονής
  • Πλαστική χειρουργική
  • Παιδοψυχιατρική
  • Δερματολογία
  • Ενδοκρινολογία
  • Ρευματολογία
  • Ογκολογία
  • Παιδιατρική
  • Γυναικολογία
  • Οφθαλμολογία
  • Παθολογία
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται η λίστα αναμονής για τους γιατρούς - Με πανελλαδικές εξετάσεις θα παίρνουν ειδικότητα"

ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος στον… έλεγχο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών

Νέα πατέντα επινόησε ο ΕΟΠΥΥ για τους ελέγχους των απαιτήσεων που έχουν οι πάροχοι από τον Οργανισμό.

Αφού επέβαλε στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να πληρώσουν οι ίδιοι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά που υποβάλουν προκειμένου να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, τώρα συστήνει επιτροπή που θα ελέγχει τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ προχωρά στη συγκρότηση Ομάδας Ελεγκτών Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα έχει ως σκοπό τον έλεγχο των πορισμάτων των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ, η ομάδα θα αποτελείται από 10 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα εργάζονται στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και θα απασχολούνται με τον έλεγχο των πορισμάτων των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο από την Επιτροπή Βέλτιστης Πρακτικής.

Και ο έλεγχος του ελέγχου δε σταματά εδώ.

Οι αποφάσεις της Ομάδας Ελεγκτών Γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα εξετάζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ το οποίο θα αποφασίζει οριστικά για την αποδοχή των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι πάροχοι προκειμένου να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος στον… έλεγχο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών"

Στο προσκήνιο τα «Greek Statistics» με δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Σε έμμεσο «άδειασμα» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα προχώρησε ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, αποκαλύπτοντας χθες στους Financial Times πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν απέστειλε εγκαίρως στην Ελληνική Στατιστική Αρχή στοιχεία για τους λογαριασμούς της Κεντρικής Κυβέρνησης για τα έτη 1995-2013, κάτι που δεν θα επιτρέψει στην στατιστική Αρχή να κοινοποιήσει σήμερα Τρίτη τα στοιχεία των αναθεωρημένων μετρήσεων για το έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρέπει να σημειωθεί πως από το Φεβρουάριο 2014 η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε δημοσίως ανακοινώσει πως ανέμενε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στοιχεία της Κεντρικής Κυβέρνησης για τα έτη 1995‐2005 προκειμένου να υπολογίσει το έλλειμμα και το χρέος βάσει του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών (ESA 2010).

Αν και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχώρησε εντός του Σεπτεμβρίου στην αποστολή των σχετικών στοιχείων προς την ΕΛΣΤΑΤ χθες ο επικεφαλής της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου μιλώντας στους Financial Times αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα χάσει τη διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποστολή των αναθεωρημένων μετρήσεων για το έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών.

«Ήταν αδύνατο να τηρήσουμε τη διορία εξαιτίας των καθυστερήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, προσθέτοντας πως η Αρχή θα έχει έτοιμες τις τελικές αναθεωρήσεις ως τον Ιανουάριο.

Η δήλωση του κ. Γεωργίου, η οποία επέτρεψε στους Financial Times να επαναφέρουν το θέμα των «Greek Statistics» στο προσκήνιο, ήλθε μια ημέρα πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και σε μια ευαίσθητη στιγμή για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και της ελληνικής αγοράς ομολόγων.

Ακόμη, η παρέμβαση Γεωργίου δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το μηχανισμό καταγραφής και συγκέντρωσης των δημοσιονομικών δεδομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τομέας στον οποίο η κυβέρνηση έχει επιδείξει μεγάλη πρόοδο και ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε αμφισβητηθεί.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο προσκήνιο τα «Greek Statistics» με δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ"

Συγκροτείται ειδική μονάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη ισλαμιστών στην Ελλάδα

Μια ειδική ομάδα συγκροτείται στην Ελλάδα με στόχο των εντοπισμό τζιχαντιστών στη χώρα μας. Θα αποτελείται από την Κρατική Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ.

Σε έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. -που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Alpha- η εν λόγω ομάδα θα καταγράφει το επίπεδο απειλής από τους τζιχαντιστές και πληροφορίες, ιδίως για το αν χρηματοδοτούνται από ελληνικές οργανώσεις. Βέβαια, η Ελλάδα «μπλέκεται» στο θέμα μόνο λόγω τράνζιτ, δηλαδή λόγω τζιχαντιστών που μπαίνουν στη χώρα από την Αγγλία ή τη Γαλλία και περνούν στην Τουρκία για να καταλήξουν στη Συρία.

Όπως αναφέρεται θα αναζητούνται ομάδες 2-4 ατόμων, με ευρωπαϊκό διαβατήριο ηλικίας έως 40 ετών. Παράλληλα, μια σημαντική πληροφορία που θα έχουν τα μέλη της ειδικής ομάδας και θα βοηθά στην αναγνώριση των σαλαφιστών –ακραίων τζιχαντιστών- θα είναι ένα σημάδι που φέρουν στο μέτωπο και προέρχεται από χτύπημα που μένει κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκροτείται ειδική μονάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη ισλαμιστών στην Ελλάδα"

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι μπλοκάρουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα

Παραμένει το ενδιαφέρον των "Ρωσικών Σιδηροδρόμων" για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τι δήλωσε στενός συνεργάτης του Πούτιν

Η ρωσική πλευρά διατηρεί το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όμως η συμφωνία μπορεί τελικά να εμποδιστεί από την πίεση των ΗΠΑ, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων», Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

«Προς το παρόν εργαζόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά οι τελικοί όροι του διαγωνισμού δεν έχουν ανακοινωθεί» είπε ο κ. Γιακούνιν, απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν επίδραση των δυτικών κυρώσεων στην πρόθεση του ρωσικού μονοπωλίου να συμμετάσχει στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.

«Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ρεαλισμό. Η πίεση από την πλευρά των ΗΠΑ είναι ισχυρότατη, δεν αποκλείω ότι οι (σ.σ. Έλληνες) εταίροι μας μπορεί και να το ξανασκεφτούν» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος θεωρείται στενός φίλος και συνεργάτης του προέδρου της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, οκτώ εταιρείες και κοινοπραξίες διεκδικούν το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης: οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι από κοινού με την ελληνική Gek Terna, η γερμανική Deutsche Invest Equity Partners, η ιαπωνική Mitsui & Co, η ολλανδική APM Terminals B.V., η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services, η εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο la Duferco Participation Holding, η λονδρέζικη P&O Steam Navigation Company (DP World) και η τουρκική Yilport Holding. Στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες σε αυτόν θα πρέπει να παρουσιάσουν τις δεσμευτικές οικονομικές προτάσεις τους.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι συμμετέχουν, επίσης, στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO.

Σε άλλες δηλώσεις του, ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν αναφέρθηκε στην «επιτυχημένη διοργάνωση» του 12ου Συνεδρίου του Διεθνούς Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος και συγκαλείται ετησίως στη Ρόδο.

Ο κ. Γιακούνιν σημείωσε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτό κάθε άλλο παρά επηρεάστηκε από τις δυτικές κυρώσεις, καθώς είναι κατανοητό «σε ποιο σημείο μπορεί να κατρακυλήσει ο κόσμος, εάν δεν σταματήσει και δεν αρχίσουμε να συνομιλούμε ο ένας με τον άλλον».

Σύμφωνα με τον Β. Γιακούνιν, η έξοδος από το καθεστώς των κυρώσεων κατά της Ρωσίας «δεν θα είναι σύντομη και θα απαιτηθεί ένας χρόνος για τη σταθεροποίηση των χρηματιστικών αγορών».

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι μπλοκάρουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα"

ΚΕ.Π.ΚΑ:Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία

Σχολικά κυλικεία
Σύμφωνα με την νέα Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025 (ΦΕΚ2135/Β/29.8.2013), στα σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές), χώρους εστίασης, εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιτρέπεται να πωλούνται, τα παρακάτω προϊόντα:

Φρούτα - Λαχανικά
  • Φρέσκα φρούτα-λαχανικά, ανάλογα με την εποχή (π.χ. μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, μανταρίνια, μπανάνα, βερίκοκα, ροδάκινο κ.λπ.), καλά πλυμένα και συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα
  • Αποξηραμένα φρούτα (π.χ. βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες, μπανάνες κ.λπ.), χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα, έως 5gr
  • Φυσικός χυμός φρούτων, ή και λαχανικών, που παρασκευάζεται, εντός των κυλικείων - καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων, ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Συστήνεται να είναι δυνατή η κατανάλωσή του, άμεσα, μετά την παρασκευή του, σε ποτήρια μιας χρήσης ανακυκλώσιμου υλικού
  • Φρουτοσαλάτα, που παρασκευάζεται, εντός των κυλικείων – καντίνων, από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων, ή άλλων γλυκαντικών ουσιών
  • Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά, που παρασκευάζεται, εντός των κυλικείων - καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού, ή λεμονιού
  • Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία, έως και 250ml.
Γαλακτοκομικά
  • Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο, σε ατομική συσκευασία, έως 500ml, πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5%-1,8% λιπαρά)
  • Σοκολατούχο γάλα, με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%), σε συσκευασία έως 250ml
  • Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά), χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, σε ατομική μερίδα, έως 200gr
  • Ροφήματα, από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων, που θα παρασκευάζονται, στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης. Απαγορεύεται η διάθεση άλλων τυποποιημένων αναλόγων ροφημάτων καθώς και η χρήση έτοιμης σκόνης, για την παρασκευή τους
  • Τυριά, πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά. Συστήνονται τυριά παραδοσιακά και ελληνικά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά, ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά, με αλειφώδη υφή.
Απλά αρτοπαρασκευάσματα ή αρτοσκευάσματα 
  • Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης, πλούσιο, σε φυτικές ίνες, ή λευκό
  • Κριτσίνια ολικής άλεσης, πλούσια, σε φυτικές ίνες, ή λευκά, σε ατομική συσκευασία, έως 50gr
  • Φρυγανιές ολικής άλεσης, πλούσιες σε φυτικές ίνες, ή λευκές, σε ατομική συσκευασία, έως 50gr
  • Κράκερς ολικής άλεσης, πλούσια, σε φυτικές ίνες, ή λευκά, σε ατομική συσκευασία, έως 50gr.
Τα παραπάνω απλά αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές:
  • Κορεσμένα λιπαρά, έως 3%
  • Τράνς λιπαρά, έως 0,1 %
  • Νάτριο, έως 0,5%.
Διάφορα αρτοσκευάσματα
  • Μουστοκούλουρα, σε ατομική μερίδα, έως 60gr
  • Σταφιδόψωμο, σε ατομική μερίδα, έως 60gr
  • Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, σε ατομική μερίδα έως 40γρ, η οποία να πληρεί τις ακόλουθες προδιαγραφές:
    • Κορεσμένα λιπαρά, έως 3%
    • Τράνς λιπαρά, έως 0,1%
    • Νάτριο, έως 0,5%.
  • Τυρόπιτα-πίτα λαχανικών, σε ατομικές μερίδες των 120gr. και με συγκεκριμένες προδιαγραφές:
    • Η λιπαρή ύλη, για τη ζύμη-φύλλο, πρέπει να είναι, αποκλειστικά, ελαιόλαδο. Δεν επιτρέπεται η χρήση ζύμης σφολιάτας.
    • Το τυρί, που θα χρησιμοποιείται, στις τυρόπιτες, θα πρέπει να αποτελεί, τουλάχιστον, το 40% του συνολικού βάρους. Συστήνονται τυριά παραδοσιακά και ελληνικά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Απαγορεύεται η χρήση τετηγμένων τυριών.
  • Πίτσα, με τις παρακάτω προδιαγραφές:
    • Για τη βάση, τα επιτρεπόμενα υλικά είναι αλεύρι, αβγό, γιαούρτι, αλάτι και μυρωδικά βότανα. Απαγορεύεται η χρήση ενισχυτικών γεύσης, όπως το γλουταμινικό μονονάτριο. Για τη γέμιση, τα επιτρεπόμενα προϊόντα είναι τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών.
Σάντουιτς
Τα σάντουιτς/τοστ μπορούν να παρασκευάζονται, με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγράφων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα, ή να παρασκευάζονται, στο χώρο του κυλικείου-καντίνας αυθημερόν.
  • Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, ολικής άλεσης, πλούσιο, σε φυτικές ίνες, ή λευκό, όπως ψωμάκι ατομικό, ψωμί για τοστ, μπαγκέτα, ελληνική πίτα, αραβική πίτα, σησαμένιο κουλούρι. Συστήνεται το ψωμί ολικής άλεσης. Δεν επιτρέπεται το μπριος, το κρουασάν, ή το πιροσκί. Η ελληνική πίτα δεν πρέπει να περιέχει γλυκουρονικό νάτριο.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα, με τις παρακάτω προδιαγραφές:
    • Κορεσμένα λιπαρά, έως 1 %
    • Νάτριο, έως 1 %.
  • Λαχανικά όλων των ειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
  • Ελιές, χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
  • Αβγό καλά βρασμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  • Από λιπαρές ύλες, επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου.
  • Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς, με συνδυασμό των προαναφερομένων ψωμιών και με γέμιση 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ή μέλι-ταχίνι.
Γλυκίσματα
  • Κρέμα και ρυζόγαλο, σε ατομικές μερίδες των 150gr (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%)
  • Χαλβάς, σε ατομική μερίδα, έως 50gr
  • Παστέλι, σε ατομική μερίδα έως 50gr
  • Μέλι, σε ατομική μερίδα
  • Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, σε ατομική μερίδα, έως 30gr
  • Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.
Ξηροί καρποί
  • Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών, χωρίς προσθήκη αλατιού, ή ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία, έως 50gr. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.
Υγρά τρόφιμα
  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Μόνο στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα παρακάτω αφεψήματα: χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ή σύνθετων γλυκαντικών
  • Καφές, μόνο για το προσωπικό
  • Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών.

Επιτρέπεται η διάθεση και «βιολογικών προϊόντων» όπως αυτά ορίζονται στους Κανονισμούς 834/2007 και 889/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, με την προϋπόθεση ότι αυτά εμπίπτουν, στον ανωτέρω κατάλογο.

Δεν επιτρέπεται η διάθεση λειτουργικών τροφίμων, ή συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων, που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Δεν επιτρέπεται η διάθεση άλλων προϊόντων, που δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα Υγειονομική Διάταξη 81025/29.8.2013.

Στα σχολικά κυλικεία, ισχύουν οι παρακάτω ανώτατες τιμές, για ορισμένα τρόφιμα, σύμφωνα με την Απόφαση Α2-718 (ΦΕΚ 2090/Β.31-7-2014)
 
ΕΙΔΗ
ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΜΕ Φ.Π.Α.
α) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης
ή λευκό, με τυρί  (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων)
1,00
β) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων)
1,25
γ) Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι)  σε ατομική συσκευασία 40 γραμμαρίων τουλάχιστον
0,40
δ) Τυρόπιτα – σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων
1,00
ε) Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός  ή εκτός ψυγείου
0,35
στ) Φυσικοί  χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 250 ml
0,85
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των Καταναλωτών. Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕ.Π.ΚΑ:Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news