facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Έκκληση για νυχτερινή εκτύπωση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ

Έκκληση στα 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενους, που καλούνται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών, καλώντας τους να αποφύγουν την εκτύπωση των εκκαθαριστικών τους στις ώρες αιχμής.

Μάλιστα τους προτρέπει να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ μετά τις 22:00 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του Taxis έχει ως εξής:

Η Γ.Γ.Δ.Ε. και Γ.Γ.Π.Σ. ανακοινώνουν τα ακόλουθα:

Λόγω της ταυτόχρονης λήξης των ημερομηνιών υποβολής του Φ.Π.Α., πληρωμής της 2ης δόσης της φορολογίας εισοδήματος και πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α., παρατηρείται υψηλό φορτίο στις υποδομές του ΤΑΧΙS τις ώρες 9:00 – 15:00 και 17:00 – 20:00.

Με δεδομένο ότι όλοι οι διαθέσιμοι υπολογιστικοί πόροι έχουν ήδη διατεθεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες, παρακαλούνται οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν το ΤΑXIS για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών φορολογίας εισοδήματος και ΕΝ.Φ.Ι.Α. τις ώρες μη αιχμής και κατά προτίμηση μετά τις 22:00.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση για νυχτερινή εκτύπωση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ"

Επιστολή-κόλαφος του αμερικανού καθηγητή Αρχαιολογίας Στέφεν Μίλλερ-Ξεσκεπάζει με ακράδαντα στοιχεία τους πλαστογράφους των Σκοπίων!

Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!
Ειδικότερα, ο διάσημος Καθηγητής, με αφορμή προκλητικό άρθρο του Δημοσιογράφου Matthew Brunwasser για τα Σκόπια, υπό τον τίτλο «Letter >From Macedonia: Owning Alexander», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του καταξιωμένου αμερικανικού περιοδικού «Archaeology», ανατρέπει με γραπτή επιστολή του το «θεμελιώδες ιδεολόγημα» των Σκοπίων, τεκμηριώνοντας πως η περιοχή εκείνη ήταν η Παιονία και πως δεν έχουν δικαίωμα άρα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, να αποκαλούν το κράτος τους «Μακεδονία», αλλά ούτε και τους εαυτούς τους «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να το κάνουν λόγου χάρη και «οι Αιγύπτιοι»!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

Συγκεκριμένα, γράφει κατά λέξη ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής προς τον Εκδότη του Archaeology :
«Ανοίγοντας σήμερα το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του περιοδικού Archaeology, ανέτρεξα με ενδιαφέρον στο «Γράμμα από τη Μακεδονία», και διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα γράμμα από την Παιονία – περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Όρβηλος. Η περιγραφή του Livy για τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παίονες ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών, (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο.
Κατά το Στράβωνα (7.τμ.4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη). Με άλλα λόγια η περιοχή την οποία περιγράφει ο Matthew Brunwasser στο άρθρο του “Owning Alexander”, ήταν στην αρχαιότητα η Παιονία.

Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Αλεξάνδρου το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελός 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.230), μας λέγει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) σημειώνει τα ίδια. Ομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της Κλεοπάτρας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία (και από όσα γνωρίζω δεν επιζητεί αυτή την ονομασία σήμερα).

ΠΑΙΟΝΕΣ ΕΣΤΩ, “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” ΠΟΤΕ!

Βεβαίως (συνεχίζει ο Καθηγητής), όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει «μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία;

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!

O κ. Brunwasser, (Σ.55) αναφέρεται στους Ελληνικούς ισχυρισμούς, ότι η στάση αυτή αποτελεί «ένδειξη διεκδικήσεων Ελληνικών εδαφών» και επισημαίνει ότι «η βόρεια περιοχή της Ελλάδας, ονομάζεται επίσης Μακεδονία». Αφήνοντας κατά μέρος ότι αυτή η βόρεια περιοχή της Ελλάδας ονομάζεται συνεχώς Μακεδονία για περισσότερα από 2500 χρόνια, (βλέπε μεταξύ άλλων και Ηρόδοτος 5.17 – 7.128 και αλλού) η πλέον σύγχρονη Ιστορία καταδεικνύει ότι οι Ελληνικές ανησυχίες είναι νόμιμες.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι Χάρτης που εκτύπωσαν τα Σκόπια το 1992 (Εικόνα 1) δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί, μέχρι το όρος Όλυμπος, προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και Μακεδονίας σε μία ενότητα.
Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονόμισμα τράπεζας της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, που δείχνει ως ένα από τα Μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Ελλάδα (Εικόνα 2). Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητων για αυτοκίνητα κτλ, με τις ίδιες διεκδικήσεις.

ΣΕ ΠΟΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΠΗΓΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ;

Ο κ. Brunwasser έχει επί πλέον αναδείξει συμφωνώντας, (International Herald Tribune 10-1-2008), εργασία του «Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών 16:9» που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (16:9), κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάστηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποίες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Πήγε στη Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στη Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια (Πράξεις 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στην Παιονία. Τι είδους απαίτηση εγείρεται από ένα Ινστιτούτο των Σκοπίων, που αναφέρεται σε περιγραφή της αρχαίας Μακεδονίας και στη σημερινή περιοχή της σημερινής βόρειας Ελλάδας;

“Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΛΩΡΙΔΑ”

Δεν ξέρω τι θα συμπεραίναμε, εάν ένα μεγάλο νησί κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ άρχιζε να αυτοαποκαλείται Φλώριδα και εμφάνιζε σε χαρτονομίσματά του εικόνες της από το Disney World, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε χάρτες που θα παρουσίαζαν τη “Μεγάλη Φλώριδα”!

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΕΤΤΙΝΙΟΥΣ, 1944

Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι είχε στο μυαλό του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinious, όταν στις 26 Δεκεμβρίου 1944 έγραφε [Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol viii, Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec.1944)]:
“Το Υπουργείο (Εξωτερικών) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημιεπίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης και από Γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας» ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.”

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ!

Ο κάτοικος Βουλγαρίας κ. Brunwasser αναφέρει στη συνεχεία (συνεχίζει πάντα στην Επιστολή του ο Καθηγητής), με έκδηλη καταφρόνηση, ότι η Ελλάδα ισχυρίζεται πως ο “Αλέξανδρος Γ΄, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ….Έλληνας”. Αυτή η στάση με περιπλέκει. Τι “διεκδίκηση” υπάρχει;
Ο προ-προ-πάππος του Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος Α΄ είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην Ολυμπία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της ιστορίας: “Συμβαίνει να γνωρίζω ότι [οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου] είναι Έλληνες” (Ηρόδοτος 5.22)

Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε νικήσει σε διάφορα ιππευτικά αθλήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς (Πλούταρχος, Αλέξανδρος 4.9; Ηθικά 105A), που αποτελούν τα πλέον Ελληνικά από όλα τα Ιερά της αρχαίας Ελλάδας, στα οποία Γραμμένα με ελληνικά γράμματα, 2.300 χρόνια πριν, πιστοποιούν αδιαμφισβήτητα την ελληνικότητα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, που με τον Αλέξανδρο τον Α΄ έσωσε στις Πλαταιές την Ελλάδα, με τον Φίλιππο ετοίμασε το όραμα και το στράτευμα και με τον Αλέξανδρο Γ΄ τον Μέγα, πέτυχε την κατάλυση της απέραντης και πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας, στο όνομα όλων των Ελλήνων δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων σε αγώνες. Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ήταν επίσης και ο γιός του Αλέξανδρος Έλληνας;

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Ο Ευριπίδης, ο οποίος πέθανε και ετάφη στη Μακεδονία (Θουκυδίδης apud Pal. Anth. 7.45; Παυσανίας 1.2.2; Διόδωρος ο Σικελός 13.103), έγραψε το έργο Αρχέλαος, προς τιμή τού προγόνου του Αλεξάνδρου, στη Σλαβική γλώσσα;
Όταν έγραψε τις Βάκχες, ευρισκόμενος στην Αυλή του Αρχέλαου, δεν το έγραψε στα Ελληνικά, όπως έχει διασωθεί μέχρι τις ημέρες μας;
Μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευριπίδης ήταν «Μακεδόνας», που έγραφε στα Σλαβικά (σε μια εποχή που αυτή η γλώσσα δεν υπήρχε) και μετά τα έργα του μεταφράστηκαν στα Ελληνικά;

ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;

Ποια ήταν η γλώσσα στην οποία ο Αριστοτέλης δίδασκε τον Αλέξανδρο;
Ποια γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή;
Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική, σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, φθάνοντας μέχρι το Αφγανιστάν, και όχι στη Σλαβική;
Γιατί η Ελληνική επικράτησε παντού στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, εάν αυτός ήταν πραγματικά όχι Έλληνας αλλά “Μακεδόνας”; (σ.σ. εννοεί εθνικά “Μακεδόνας” όπως το εννοούν οι Σκοπιανοί)
Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Ελληνική και όχι στη Σλαβική;

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΛΑΒΙΚΑ

Στη σελίδα 57 της αποκαλούμενης «Επιστολής από τη Μακεδονία», υπάρχει φωτογραφία του συγγραφέα, που στέκεται μπροστά από “μπρούτζινο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη Πριλέπ”. Το άγαλμα είναι έκδηλα σύγχρονης κατασκευής, αλλά το ερώτημα είναι εάν Αλέξανδρος θα μπορούσε να διαβάσει την επιγραφή που φέρει στη Σλαβική γλώσσα, κάτω από τα πόδια του. Με την δεδομένη ιστορικά μεταγενέστερη ανάπτυξη της Σλαβικής σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι προφανής.

“ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ” ΤΟΥ MATTHEW BRUNWASSER

Παρά το ότι είναι καλοδεχούμενη η αναφορά του κ. Brunwasser σε αρχαιολογικά θέματα της Παιονίας, η εκ μέρους του υιοθέτηση και η προβολή συγχρόνων πολιτικών επιδιώξεων των κατοίκων της ως προς την χρήση της ονομασίας Μακεδονία, δεν είναι μόνο μη καλοδεχούμενη, αλλά αποτελεί παροχή κακών υπηρεσιών προς τους αναγνώστες του περιοδικού Archaeology, οι οποίοι φαντάζομαι ότι ενδιαφέρονται για ιστορικές αλήθειες. Αλλά τότε, η απόφαση εκ μέρους του περιοδικού Archaeology – ενός εντύπου του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ – για την διάδοση αυτής της ιστορικής ανοησίας, αποτελεί εγχείρημα σε βάρος της αξιοπιστίας του.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ

Ας λεχθεί ακόμη μία φορά: Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, όπως ήταν επίσης η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα, τα Τάξιλαe και δωδεκάδες ακόμη. Όλες αυτές είχαν γίνει «Μακεδονικές» για μία περίοδο, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν ποτέ η «Μακεδονία».

“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ας μου επιτραπεί να περατώσω αυτή τη επεξήγηση κάνοντας μία πρόταση, για την επίλυση του ερωτήματος της σύγχρονης χρήσεως της ονομασίας «Μακεδονία». Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος Β΄ το 359 π.Χ. Αυτό θα φαινόταν αποδεκτό από τους σύγχρονους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, δεδομένου ότι ισχυρίζονται πως είναι Ελληνική, ενστερνιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας και του πλέον διάσημου τέκνου της. Τότε οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας Ελληνικής περιοχής, θα μπορούσαν να ασχοληθούν να μάθουν, να μιλούν και να γράφουν Ελληνικά, ας ελπίσουμε τόσο καλά, όσο τα ήξερε και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ειλικρινώς,
Stephen G. Miller, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Berkley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Υ.Γ. Για μία πληρέστερη εξέταση αρχαίων αποδείξεων περί της Παιoνίας, βλέπε I. L. Merker, “The Ancient Kingdom of Paionia,” Balkan Studies 6 (1965) 35-54
Κοινοποίηση:
C. Brian Rose, President, Archaeological Institute of America
Hillary Rodham Clinton, Secretary of State of the United States of America

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή-κόλαφος του αμερικανού καθηγητή Αρχαιολογίας Στέφεν Μίλλερ-Ξεσκεπάζει με ακράδαντα στοιχεία τους πλαστογράφους των Σκοπίων!"

Δημόσιο: Τι αλλάζει για προσλήψεις, μετατάξεις, γονικές άδειες, προϋπηρεσία (νομοσχέδιο)

Αλλαγές στις προσλήψεις συμβασιούχων, στις διαδικασίες μετάταξης/μεταφοράς υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και στις γονικές άδειες και τις διευκολύνσεις προς γονείς-υπαλλήλους, επέρχονται με διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης προϋπηρεσίας σε υπαλλήλους ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα:
1)      Στο άρθρο 20 ορίζεται ότι η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου πρέπει να γίνει μέσα σε πέντε μήνες από τη σχετική απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής.

2)      Σύμφωνα με το άρθρο 21 η διαθεσιμότητα λήγει για έναν υπάλληλο όταν αναλαμβάνει υπηρεσία στο νέο φορέα μέσω μετάταξης/μεταφοράς. Μέχρι τότε ο φορέας προέλευσης υποχρεούται να του καταβάλει το 75% του μισθού

3)      Σύμφωνα με το άρθρο 22 αλλάζει η διαδικασία υποχρεωτικών μετατάξεων/μεταφορών προσωπικού. Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι έχουν προτεραιότητα, επιτρέπεται η υποβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ κατά των προσωρινών πινάκων αλλά εντός προθεσμίας 10 ημερών αντί ενός μήνα

4)      Με το άρθρο 24 δίνεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους ΚΕΠ να αναγνωρίσουν μέχρι εφτά έτη προϋπηρεσίας

5)      Με το άρθρο 25 τροποποιούνται διατάξεις για γονικές άδειες φυσικών, θετών ή ανάδοχων γονέων, ενώ παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους υπαλλήλους-γονείς όταν πρόκειται για νοσηλεία ή ανατροφή τέκνου

6)     Με το άρθρο 26 επεκτείνεται η μείωση ωραρίου και σε υπαλλήλους-γονείς παιδιών έως 15 ετών με διαβήτη με ποσοστό αναπηρία άνω του 50% και με σύζυγο με ποσοστό αναπηρία άνω του 67% αντί για το ισχύον 100%

7)  Με το άρθρο 32 του απαγορεύεται ο διορισμός ή πρόσληψη στις δημόσιες υπηρεσίες, μονίμου προσωπικού, ή με σύμβαση αορίστου χρόνου, ή ορισμένου χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης της σχέσης εργασίας του, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται κενή οργανική θέση. Κατ” εξαίρεση μόνο, επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε προσωποπαγή θέση, αποκλειστικά στις ρητά οριζόμενες περιπτώσεις (π.χ. συμμόρφωση της Διοίκησης με δικαστική απόφαση, διορισμός αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης).

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » " Δημόσιο: Τι αλλάζει για προσλήψεις, μετατάξεις, γονικές άδειες, προϋπηρεσία (νομοσχέδιο)"

Δημόσιο: κινδυνεύει με απόλυση το 1/3 των υπαλλήλων σε πολλές υπηρεσίες

Φαίνεται ότι κάποιοι μάλλον για ψηφοθηρικούς λόγους έκαναν ... πάρτι μονιμοποιώντας παράνομα ή παράτυπα χιλιάδες υπαλλήλους στο Δημόσιο. Τώρα γίνονται έρευνες και για μονιμοποιήσεις με το... αζημίωτο καθώς εντοπίστηκαν υπηρεσίες όπου το 1/3 των υπαλλήλων φαίνεται ότι μονιμοποιήθηκε με περίεργο τρόπο.

Όπως και να 'χει με την τρόικα να μην κάνει πίσω στις απολύσεις που πρέπει να γίνουν και φέτος στο δημόσιο οι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν παράνομα ή παράτυπα βλέπουν πλέον μπροστά τους την πόρτα της εξόδου.

Η απόλυση θα είναι άμεση για τους υπαλλήλους που θα εντοπιστούν.

Ως τώρα από τους ελέγχους που έχουν γίνει φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις έγινε πραγματικό πάρτι.

Για παράδειγμα στο δήμο Ρεθύμνου από τις 98 συμβάσεις που ελέγχθηκαν οι 68 αποδείχθηκαν προβληματικές.

Αντίστοιχα στον δήμο Ασπροπύργου προβλήματα νομιμότητας εντοπίστηκαν στο 30% των 420 φακέλων που ελέγχθηκαν.
Πάρτι όμως γινόταν όπως φαίνεται και σε υπουργεία. Στο πολιτισμού χαρακτηρίζονται πλέον ως παράτυπες 480 μονιμοποιήσεις από τις 1.720 που εξετάστηκαν.

Ήδη πολλοί υπάλληλοι, όπως για παράδειγμα οι 35 από τους 69 που εντοπίστηκαν στον Δήμο της Αθήνας, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Για τους υπόλοιπους αναμένεται να γίνει επανέλεγχος και ΕΔΕ για να κριθεί το μέλλον τους.

Όπως και να ΄χει όμως φαίνεται ότι θα είναι πολλοί εκείνοι που θα απολυθούν και μάλιστα άμεσα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο: κινδυνεύει με απόλυση το 1/3 των υπαλλήλων σε πολλές υπηρεσίες"

Ασημακοπούλου: Το σχέδιο είναι να φύγει το ΔΝΤ έως τις 31/12 - Ευ. Βενιζέλος: Δεν έχει ζητηθεί ακόμη αποχώρηση από το ΔΝΤ

Μιλώντας στα Παραπολιτικά και το Νίκο Ευαγγελάτο, η κα Ασημακοπούλου, είπε ότι από την στιγμή που η χώρα μπορεί να βγεί στις αγορές μπορεί και να φύγει το ΔΝΤ.Πρόσθεσε ότι: «Η χώρα δεν χρειάζεται νέα χρηματοδότηση για το 2015 και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσουμε την απεμπλοκή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»

Δεν έχει ζητηθεί η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η στήριξη των Βρυξελλών.

«Φυσικά δεν έχει ζητηθεί, διότι ακόμη βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Και για να το ζητήσουμε αυτό, πρέπει να έχουμε τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας και δικαιούμαστε να έχουμε στήριξη για όλα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασημακοπούλου: Το σχέδιο είναι να φύγει το ΔΝΤ έως τις 31/12 - Ευ. Βενιζέλος: Δεν έχει ζητηθεί ακόμη αποχώρηση από το ΔΝΤ"

Προς μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ένα χρόνο νωρίτερα

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών από το 2015 και ένα χρόνο νωρίτερα απ' ότι απαιτεί η τρόικα δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο, θέμα που είχε αναδείξει σε ρεπορτάζ της η «Η» την 1η Ιουνίου 2014.

Παράλληλα, ίσως και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει η ρύθμιση που θα προβλέπει τον υπολογισμό του «πόθεν έσχες» σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία που υπολογίζεται η εφορία. Σκοπός είναι να «ξεμπλοκάρουν» οι αγοραπωλησίες ακινήτων που ενώ γίνονται σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την αντικειμενική τους αξία (ακόμη και κάτω από 50%) εντούτοις οι πωλητές αναγκάζονται να δικαιολογήσουν πολύ περισσότερα χρήματα, όσα αναγράφονται στο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί εδώ και μερικούς μήνες, εισηγείται τη μείωση των αντικειμενικών αξιών προκειμένου να ελαφρύνει η αγορά ακινήτων από τους υπέρογκους φόρους αλλά και να υπάρξει και μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 αφού οι συντελεστές υπολογίζονται πάνω στις τιμές της εφορίας που σήμερα είναι πλασματικές.
Προς μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ένα χρόνο νωρίτερα

Μια ενδεχόμενη μείωση, κατόπιν συμφωνίας με την τρόικα, μπορεί να αποτελέσει ένα φιλολαϊκό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης όσο πλησιάζουν οι Προεδρικές εκλογές. Παράλληλα, ο φόβος δικαστικών αποφάσεων που θα δικαιώνουν ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν προσφύγει σε διάφορες περιοχές ζητώντας μείωση των αντικειμενικών, αναγκάζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διόρθωση των στρεβλώσεων.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η μεσοσταθμική μείωση κατά 15% στις αντικειμενικές αξίες σε επίπεδο χώρας, ενώ στην Αττική η διόρθωση των τιμών θα είναι γύρω στο 13% μεσοσταθμικά. Υπάρχουν, ωστόσο, και περιοχές στις οποίες θα πρέπει να υπάρξει μείωση κατά 30%-40%, κυρίως στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου και στα ακριβά βόρεια προάστια.

Προβληματισμός, πάντως, υπάρχει αναφορικά με τις περιοχές οι οποίες έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές ζώνης. Για παράδειγμα στα νοτιοδυτικά προάστια της Αττικής υπάρχουν αντικειμενικές αξίες 600-700 ευρώ/τ.μ., όταν οι τιμές πώλησης είναι αισθητά υψηλότερες. Επίσης, ειδικοί του κλάδου δίνουν ως παράδειγμα τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, μια τουριστική περιοχή η οποία έχει αντικειμενική αξία 500 ευρώ/τ.μ.

Στις περιοχές αυτές θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική και προσεκτική προσέγγιση καθώς μια απότομη αύξηση των τιμών ώστε να εξομοιωθούν με τις πραγματικές αξίες, θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας της σημαντικής φορολογικής επιβάρυνσης των ακινήτων. Υπενθυμίζεται ότι οι αυξήσεις ή μειώσεις των αντικειμενικών αξιών επηρεάζουν 20 φόρους στα ακίνητα όπως: ο ΕΝΦΙΑ, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ο ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή, ο φόρος μεταβίβασης 3%, οι φόροι χρησικτησίας, ανταλλαγή, διανομής ακινήτων, ο δημοτικός φόρος, τα τέλη υπέρ Ταμείου Νομικών, το τέλος μεταγραφής συμβολαίων κ.λπ.


imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ένα χρόνο νωρίτερα"

Στα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και των φορολογικών εντύπων Ε9 και Ε2 θα αξιοποιήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους δικαιούχους έκπτωσης 20% που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
 
Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών Άννα Κόλλια μιλώντας χθες Πέμπτη σε σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 ξεκαθάρισε τα εξής:
  • Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα ενσωματώνει και τις τελευταίες αλλαγές του νόμου 4286/2014. Η νέα εκκαθάριση θα αφορά στην έκπτωση 20% για τα κενά  μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τις εκπτώσεις 50% ή 100% για τις περιπτώσεις φορολογούμενων με πολύ χαμηλό εισόδημα, ανάπηρους, ανέργους, κ.λπ..
  • Η εφαρμογή του Ε9 για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων χωρίς πρόστιμα θα ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης.
Για την έκπτωση 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η κ. Κόλλια διευκρίνισε πως θα ισχύσει για αποπερατωμένα κτίσματα τα οποία έχουν ρευματοδοτηθεί, έχουν πάρει ρολόι και για οποιοδήποτε λόγο έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης (συνολικά για όλο το έτος 2013) και σε καμία περίπτωση για ημιτελή κτίσματα καθώς και για ακίνητα που ουδέποτε έχουν ηλεκτροδοτηθεί.
Για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα η κ. Κόλλια διευκρίνισε πως τα στοιχεία θα αντληθούν από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά και τα έντυπα Ε9 και Ε2. Αρχικά οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ταυτοποιήσουν τους αριθμούς παροχής που έχουν δηλωθεί στο Ε9 με τα στοιχεία που θα αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ και εν συνέχεια θα ελέγξει  το Ε2 για να διαπιστωθεί η περίοδος που το κάθε κτίσμα είναι κενό.


Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα"

ΝΕΡΙΤ: 26 άτομα στη Χαλκιδική για την ομιλία Σαμαρά!

ΝΕΡΙΤ: 4ήμερη αποστολή μαμούθ για την ομιλία Σαμαρά

Η ΝΕΡΙΤ στέλνει 26 άτομα για τέσσερις μέρες στη Χαλκιδική για την κάλυψη της ομιλίας Σαμαρά. Επιπλέον, νοικιάζει δορυφορικό λινκ και ιδιωτικό συνεργείο!

Αποστολή μαμούθ 26 υπαλλήλων ενέκρινε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ!

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και στενότητας και σε μια περίοδο που η ΝΕΡΙΤ δέχτηκε εντονότατη κριτική ακόμα κι από τα ίδια της τα στελέχη για το πρωτοφανές λογοκριτικό «κόψιμο» της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ενέκρινε μια πολυμελή αποστολή 26 ατόμων για ομιλία του πρωθυπουργού!

Για να καλυφθεί δηλαδή η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει το Σάββατο, συνεργείο 26 ατόμων ταξίδεψε στη Χαλκιδική από χθες Πέμπτη! Κι είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί χρειαζόταν να μετακινηθούν όλοι -και οι 26- για τέσσερις ολόκληρες μέρες, για την ομιλία μιας μέρας.

Να σημειωθεί πως αυτοί οι 26 δεν είναι οι μόνοι που θα εργαστούν για την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Η ΝΕΡΙΤ έχει επιπλέον νοικιάσει ένα δορυφορικό λινκ από ιδιώτη, όπως επίσης και ιδιωτικό συνεργείο με κάμερα και ηχολήπτη.

Κι όλα αυτά ενώ η ίδρυσή της πάνω στο "μαύρο" της ΕΡΤ στηρίχτηκε σε αρχές όπως ανεξαρτησία και σωστή οικονομική διαχείριση...

Δείτε τα σχετικά έγγραφα, που εγκρίνουν την αποστολή και τα αναλυτικά ποσά που αυτή θα στοιχίσει.

thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΕΡΙΤ: 26 άτομα στη Χαλκιδική για την ομιλία Σαμαρά!"

Γκ. Χαρδούβελης: Τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ μπορεί να επιστραφούν για να μειωθεί το χρέος

Τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα δαπανηθούν μόνο εάν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αλλιώς θα χρησιμεύσουν ως εφεδρεία στην μάχη για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας

«Η κυβέρνηση δε θέλει να ξοδέψει, αν δεν παραστεί ανάγκη, τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ, για να παραμείνουν ως "μαξιλάρι" ασφαλείας και αν δεν χρειαστούν να επιστραφούν προκειμένου να μειωθεί το χρέος» ανέφερε στην ΟΤΟΕ, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, όπως επισημαίνει σε εκτενή της σημερινή ανακοίνωση η Ομοσπονδία, με αφορμή συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών.

Τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε η ΟΤΟΕ, προκειμένου να διατυπώσει τις θέσεις της και να ακούσει τις θέσεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ενόψει των stress tests που διενεργούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που αποτελεί το προσεχές μείζον θέμα για τις τράπεζες και την οικονομία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκ. Χαρδούβελης: Τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ μπορεί να επιστραφούν για να μειωθεί το χρέος"

Κούρεμα μισθών και απελευθέρωση απολύσεων ζητά η Κομισιόν

Στην απαίτηση των Βρυξελλών να μην υπάρξει «καμία απόκλιση από τους στόχους του 2015», απειλούνται να θυσιαστούν οι φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που αξιώνουν την εφαρμογή «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη και Δημόσιο.

Η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων, το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και η μετά το μνημόνιο εποχή της ελληνικής οικονομίας είναι τα τρία ζητήματα που απασχολούν τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν σήμερα ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα διεξαχθεί σε τουλάχιστον δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση που θα αρχίσει Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί λεπτομερώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2014, με έμφαση στην πορεία των δαπανών, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Σε ό,τι αφορά το 2015, οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν την εκτίμησή τους για δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ. Για το λόγο αυτόν τονίζουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ο δημοσιονομικός αντίκτυπος των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση. Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν, πάντως, ότι «δεν θα υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015», αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα διασφαλίζει την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι θα εξεταστεί η επέκτασή της για έναν ακόμη χρόνο. Σε ό,τι αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενέργειας, το ζητούμενο για τις Βρυξέλλες είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης.

Παράλληλα, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι είναι σημαντική η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα, πχ στον τομέα της Δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης. Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους μισθούς του δημοσίου και στα επιδόματα, καθώς οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ ανώτατων και κατώτατων μισθών.

Επιπλέον, στην τρέχουσα αξιολόγηση η τρόικα θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές το θέμα του συνταξιοδοτικού και τη συνένωση διαφόρων συνταξιοδοτικών ταμείων. Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού, οι Βρυξέλλες αναμένουν από τις Ελληνικές Αρχές τη σχετική έκθεση που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και η οποία μεταξύ άλλων θα επιδοθεί στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι κατά την τρέχουσα αξιολόγηση, θα δοθεί έμφαση στο θέμα των μαζικών απολύσεων. Επιπλέον, εκφράζουν ανησυχία για την ποιότητα του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Όπως επισημαίνεται, συχνά είτε δεν υπάρχει τέτοιος διάλογος, είτε είναι «συγκρουσιακός».

Εξάλλου, κατά την τρέχουσα αξιολόγηση, θα συζητηθεί η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, καθώς οι επικεφαλής της Τρόικας αναμένεται να συναντηθούν με το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Τρόικα αναμένεται να επισκεφθεί και την Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα συζητηθεί το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των λεγόμενων «κόκκινων δανείων». Οι Βρυξέλλες αποδίδουν ουσιαστική σημασία στην επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», τονίζοντας ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης. Σημειώνουν, πάντως, ότι οι συζητήσεις στο θέμα αυτό βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης είναι ουσιαστικής σημασίας, καθώς χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω του όγκου των μεταρρυθμίσεων και των χιλίων προαπαιτούμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν.

Το δεύτερο μείζον ζήτημα που απασχολεί τις Βρυξέλλες είναι το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Απριλίου, ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ. Πηγές των Βρυξελλών τονίζουν ότι για το ακριβές ύψος του χρηματοδοτικού κενού αναμένονται οι εκτιμήσεις από το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 και από τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής στις τράπεζες.

Η «μετά το μνημόνιο εποχή» είναι το τρίτο θέμα που απασχολεί τις Βρυξέλλες. Πηγές των Βρυξελλών τονίζουν ότι σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα πρέπει να συζητηθεί η επόμενη μέρα. Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν ότι η Τρόικα δεν μπορεί να συνεχιστεί με τη σημερινή της μορφή, πλην όμως τονίζουν ότι οι κοινοτικές υπηρεσίες θα έχουν σημαντική επιτήρηση στην Ελλάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας να μην υπάρξει νέο πρόγραμμα βοήθειας, πηγές των Βρυξελλών τόνιζαν ότι καθοριστικός παράγοντας είναι η δυνατότητα της χώρας να επιστρέψει στις αγορές και να δανείζεται με λογικά επιτόκια. Επίσης, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα παίξει η εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2014 και το 2015, η πορεία των δημόσιων οικονομικών και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων…

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Κούρεμα μισθών και απελευθέρωση απολύσεων ζητά η Κομισιόν"

Προς μείωση τα τεκμήρια των ΙΧ από 30 έως 40%!

Μια ακόμη φοροαπαλλαγή έχει βάλει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ και μάλιστα αναδρομικά, δηλαδή από τη χρήση 2014. Από το συνολικό πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αυτοκίνητα και στο στόχαστρο έχουν μπει τα τεκμήριά τους που «ενοχλούν» εκατομμύρια φορολογούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν κρύβουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα και έκαναν το «λάθος» θα αγοράσουν κάποια στιγμή ένα όχημα μεγάλου κυβισμού.

«Αυτό που έγινε με τα τεκμήρια των αυτοκινήτων το 2010 ήταν μια υπερβολή», λέει στο Capital.gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει επεξεργαστεί το σχέδιο μείωσης των τεκμηρίων. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη μείωση των τεκμηρίων όχι μόνο για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και για τα μεσαία. Ακόμη και ένα 1.600άρι έχει τσουχτερό τεκμήριο».

Το τεκμήριο για ένα όχημα 1.600 κυβικών εκατοστών είναι 6.400 ευρώ εφόσον είναι ηλικίας έως πέντε ετών και μειώνεται κατά 30% εφόσον είναι ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών. Για ηλικία μεγαλύτερη των δέκα ετών το τεκμήριο μειώνεται κατά 50%. Ωστόσο, αν σε αυτό το τεκμήριο προστεθεί και η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τον έγγαμο γίνεται κατανοητό ότι ακόμη και η κατοχή εντός μεσαίου κυβισμού οχήματος μπορεί να οδηγήσει σε υπερφορολόγηση.

Η αλλαγή που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών και έχει παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση για το χρόνο υλοποίησής του, προβλέπει τη μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ κατά 30% έως 40%. Και αυτό θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι φορολογούμενοι θα δούν το όφελος από το επόμενο εκκαθαριστικό της εφορίας. Και ποιο θα είναι το όφελος. Για πολλούς θα είναι διπλό.

Πρώτον, οι φορολογούμενοι με μηδενικό ή χαμηλό πραγματικό εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερο φόρο για το τεκμαρτό τους εισόδημα. Δεύτερον, οι φορολογούμενοι που έχουν οχήματα άνω των 1.929 κυβικών και ηλικίας έως δέκα ετών θα κληθούν να πληρώσουν μειωμένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το όχημά τους. Ο συγκεκριμένος φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί του τεκμηρίου για οχήματα έως 2.500 κυβικών και με συντελεστή 10% για οχήματα υψηλότερου κυβισμού.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς μείωση τα τεκμήρια των ΙΧ από 30 έως 40%!"

Τι έδειξε η νεκροψία για το θρίλερ με την 49χρονη

Απάντηση στο μυστήριο με την 49χρονη γυναίκα στην Περαία Θεσσαλονίκης που φερόταν να καλούσε σε βοήθεια από το φέρετρο λίγο μετά την κηδεία της, έδωσε η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα, παρουσία επτά ιατροδικαστών –πέντε που υπογράφουν το πόρισμα και άλλων δύο, που παρέστησαν ως παρατηρητές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τελευταίοι ήταν κατηγορηματικοί και αποφάνθηκαν ομόφωνα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση νεκροφάνειας.

«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ασφυκτικού θανάτου μέσα στο φέρετρο. Η ώρα θανάτου είναι νωρίς το πρωί της Πέμπτης και συμβαδίζει με αυτήν που γράφει το πιστοποιητικό θανάτου», είπε στο «Έθνος» ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που συμμετείχε στη διαδικασία.

Όπως ανέφερε, η νεκρή είχε στο στόμα της και τη γάζα που τοποθετείται εκεί στις κηδείες. «Αν κάποιος ξυπνήσει σε ένα φέρετρο, το πρώτο που θα κάνει είναι να βγάλει τη γάζα για να μπορέσει να αναπνεύσει και να καλέσει σε βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είχε εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου.

Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. "Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς" καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, η οποία ήταν χτες εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.

«Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά», είπε η κ.Ματσικούδη.

«Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι' αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό» πρόσθεσε.

Την υπόθεση ερευνούν από χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες των συγγενών της, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και διενεργείται προανάκριση.

Ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι έδειξε η νεκροψία για το θρίλερ με την 49χρονη"

Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής αγώνα

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου & περιπάτου με την επωνυμία: «6ος Αγώνας δρόμου - περιπάτου Greece Race for the Cure », την Κυριακή 28-9-2014 και κατά τις ώρες 10.00-13.00, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Αναλυτικά:
Λ. Βασ. Σοφίας:
  1. Στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  2. Στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και του ξενοδοχείου « HILTON » και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  3. Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  4. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Κων/νου.
  5. Ριζάρη, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  6. Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.
  7. Αραβαντινού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.
  8. Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.
  9. Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Κων/νου:
  1. Στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Σοφίας (Ξεν. Hilton ) και Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βουλιαγμένης.
  2. Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σπ. Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας.
Κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κάθετη διέλευση των οχημάτων από την διαδρομή που θα λάβει χώρα η εν λόγω εκδήλωση, θα πραγματοποιείται από τους κατωτέρω ελεγχόμενους κόμβους:
  • Λ. Βασ. Κων/νου – Παυσανίου.
  • Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης.
  • Λ. Βασ. Σοφίας – Ξενίας.
Ακόμη δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από την 22.00 ώρα του Σαββάτου 27-09-2014 έως την 13.00 της Κυριακής 28-09-2014 στη Λ. Βασ. Όλγας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω λεωφόρους και οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

 
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής αγώνα"

Καλά νέα για τις επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα δάνεια – Μειώνεται το επιτόκιο

Στο περιθώριο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με την πρέσβειρα της Σουηδίας Σαρλότ Ράνγκμπεργκ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι το επιτόκιο για τις 65.000 επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα ενήμερα δάνεια αναμένεται να μειωθεί.

Ζητήματα αναφορικά με τη δραστηριοποίηση σουηδικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας με την πρέσβειρα της Σουηδίας Σαρλότ Ράνγκμπεργκ (Charlotte Wrangberg).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ενημερώσει όλους τους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα για την πρωτοβουλία τού υπουργείου να μειωθεί το επιτόκιο για τις 65.000 επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα ενήμερα δάνεια.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας «προσπαθούμε να πείσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή και την Κομισιόν και το Κοινοβούλιο, ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε από τα διαρθρωτικά ταμεία για να επιδοτήσουμε το επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων ενήμερων δανείων με 2-3 μονάδες για 2- 3 χρόνια μέχρι να φύγουμε από την κρίση.

Η ελληνική επιχείρηση πληρώνει 4 μονάδες κατά μέσο όρο υψηλότερο επιτόκιο από τον Ευρωπαίο ανταγωνιστή της. Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ζητήσουμε τη συνεργασία και της τελευταίας ευρωπαϊκής κυβέρνησης και της πιο μικρής χώρας».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλά νέα για τις επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα δάνεια – Μειώνεται το επιτόκιο"

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε με δύο αποφάσεις της, τις προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που στρέφονταν κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας.

Με την επίμαχη απόφαση, διαπιστώθηκε η κατάργηση ειδικοτήτων συγκεκριμένων κλάδων, επήλθε η κατάργηση οργανικών θέσεων που οι εκπαιδευτικοί κατείχαν και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, στις προσφυγές τους, οι εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων (αισθητικής, κοινωνικής εργασίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής, βρεφονηπιοκόμων, κ.λπ. ), υποστήριζαν πως η υπουργική απόφαση και οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4172/2013, είναι αντισυνταγματικές και δεν στηρίζονται σε ειδική μελέτη για τη διάγνωση της αναγκαιότητας κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, ωστόσο, με τις αποφάσεις της (3169 και 3170/2014), απέρριψε τις προσφυγές τους κρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ότι κατάργηση των ειδικοτήτων τους και των οργανικών θέσεων τους που επέφερε το καθεστώς της διαθεσιμότητας, στηρίζεται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοικήσεως και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 103 του συντάγματος περί μονιμότητας.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε, ότι δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας και αξιοκρατίας καθώς και εκείνες που αναφέρονται στην εκπαίδευση και στην αρχή της αναλογικότητας. Αντίθετα, η μειοψηφία δέχθηκε, ότι η απόφαση και ο νόμος 4172, αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα"

Μετά τους ένστολους ζητούν αναδρομικά και οι δικαστικοί

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών που τους επιδίκασε το Μισθοδικείο ζητούν οι πέντε ενώσεις των δικαστών και των εισαγγελέων, τα προεδρεία των οποίων επιθυμούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για να διευθετηθεί η εκκρεμότητα.

Πιο συγκεκριμένα οι πέντε δικαστικές ενώσεις (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), επισημαίνουν πως παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εφαρμογή της απόφασης του Μισθοδικείου, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες καταβολής των αναδρομικών.

Ειδικότερα, οι δικαστικές ενώσεις ζητούν, με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, την έκδοση εντός του Σεπτεμβρίου υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει το όλο θέμα και την τήρηση της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει με τον κ. Σαμαρά, και η οποία «περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αφενός την επαναφορά των δικαστικών αποδοχών στο επίπεδο που είχαν διαμορφωθεί πριν από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, αφετέρου την καταβολή έως τα τέλη Ιουνίου 2014 των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών, που παρανόμως παρακρατήθηκαν και αντιστοιχούσαν στα διαστήματα από 1.8.2012 έως 31.12.2012 και από 1.1.2014 έως 30.6.2014».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των πέντε δικαστικών ενώσεων έχει ως εξής:

«Με την 88/2013 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος κρίθηκε ότι οι διατάξεις του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α΄ 222), με τις οποίες επιβλήθηκαν για πολλοστή φορά περικοπές στις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών, αντίκεινται στα άρθρα 26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος και στις απορρέουσες από αυτά αρχές της διάκρισης των λειτουργιών, της ισοδυναμίας και της ισοτιμίας αυτών και της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας, συνεπώς για τον καθορισμό των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών εφαρμόζονται οι διατάξεις που ίσχυαν πριν από τη θέση σε ισχύ των αντισυνταγματικών διατάξεων του ν. 4093/2012.

Κατόπιν της ως άνω δικαστικής απόφασης έλαβε χώρα συνάντηση, του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων, κατά την οποία ο πρώτος δεσμεύτηκε κατά τρόπο ρητό και ανεπιφύλακτο ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει, ως οφείλει, την απόφαση αυτή, θεσπίζοντας διατάξεις με τις οποίες αφενός οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών θα επανέλθουν εφεξής στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και αφετέρου θα ρυθμίζεται ο τρόπος εξόφλησης των απαιτήσεών τους, των σχετικών με τις αναδρομικές διαφορές των αποδοχών τους.

Σε συνέχεια της ως άνω συνάντησης, οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων συναντήθηκαν επανειλημμένα με τον υπουργό των Οικονομικών, για τη ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών των σχετικών με την υλοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, και, έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις και εμπεριστατωμένες μελέτες ως προς τις δυνατότητες της χώρας κατά την παρούσα συγκυρία, κατέληξαν σε συγκεκριμένη συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας αποτυπώθηκε στα πρακτικά συνάντησης της 9.4.2014 –“non paper”-, τα οποία απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) των Δικαστικών Ενώσεων και σας επισυνάπτουμε.

Η συμφωνία αυτή περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αφενός την επαναφορά των δικαστικών αποδοχών στο επίπεδο που είχαν διαμορφωθεί πριν από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, αφετέρου την καταβολή έως τα τέλη Ιουνίου 2014 των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών, που παρανόμως παρακρατήθηκαν και αντιστοιχούσαν στα διαστήματα από 1.8.2012 έως 31.12.2012 και από 1.1.2014 έως 30.6.2014.

Σε εκτέλεση της συμφωνίας αυτής, στο άρθρο μόνο του ν. 4263/2014 (ΦΕΚ Α΄ 117), με το οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για τα έτη 2015-2018, προβλέφθηκε η δαπάνη για την εξόφληση των ως άνω αναδρομικών απαιτήσεων των εν ενεργεία και των συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και για την εφεξής μισθοδοσία τους (βλ. Κεφάλαιο Β΄ I «Παρεμβάσεις»), ενώ με το άρθρο 181 παρ. 1 περ. α΄ του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ Α΄ 143) καταργήθηκαν τυπικώς οι διατάξεις του ν. 4093/2012, που αφορούσαν τους Δικαστικούς Λειτουργούς και δόθηκε η νομοθετική εξουσιοδότηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση, με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες καταβολής των αναδρομικών διαφορών των αποδοχών.

Προς άρση δε κάθε αμφισβητήσεως για τήρηση των συμφωνηθέντων, την ημέρα υποβολής της σχετικής τροπολογίας για την ψήφιση της διάταξης αυτής από τη Βουλή παραδόθηκε σε εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση αυτή, το οποίο προέβλεπε εξόφληση των αναδρομικών διαφορών αποδοχών σε δύο ισόποσες δόσεις, αμφότερες καταβλητέες εντός του 2014, με τη διαβεβαίωση ότι θα υπογραφεί ταυτόχρονα με τη δημοσίευση του νόμου.

Ωστόσο, αν και έκτοτε έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ως άνω εξουσιοδοτικής διάταξης, καθ' όλη τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση εξακολουθούσε να διαβεβαιώνει τις Δικαστικές Ενώσεις ότι δεν προτίθεται να αποστεί από τα συμφωνηθέντα, η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Ενόψει των ανωτέρω, οι Δικαστικές Ενώσεις θεωρούν ότι έχει εξαντληθεί κάθε εύλογο διάστημα αναμονής για την τήρηση των συμφωνηθέντων και ΖΗΤΟΥΝ την άμεση έκδοση (εντός του Σεπτεμβρίου 2014) της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών διαφορών εντός του 2014 σύμφωνα με το ως άνω σχέδιο, το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Ζητούμε κατεπειγόντως την πραγματοποίηση συνάντησης του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τα προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » " Μετά τους ένστολους ζητούν αναδρομικά και οι δικαστικοί"

Γιατί ναυαγεί ο επανέλεγχος των συμβάσεων – Η επιστολή του «νομιμόφρονα» δημάρχου Ρεθύμνης που «αδείαζει» τον Μητσοτάκη

Στην απάντηση του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η aftodioikisi.gr,  αποτυπώνεται το ναυάγιο του επανελέγχου των συμβάσεων στους δήμους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης (ένας από τους δέκα όπου γίνεται έλεγχος) επέτρεψε στους ελεγκτές να έχουν πρόσβαση στους φακέλους των υπαλλήλων και ο καθόλα «νομιμόφρων» δήμαρχος της πόλης υποστήριξε ότι θα εφαρμόσει το νόμο.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολήτου Γ. Μαρινάκη προς το ΣΕΕΔ, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, λόγω, προφανώς, έλλειψης υπαλλήλων, στην ουσία ζητά από τις υπηρεσίες του δήμου να κάνουν εκείνες τη δουλειά του. Κάτι τέτοιο όμως,  όπως αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ρεθύμνου, είναι αδύνατον καθώς, «το γεγονός ότι το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είναι υποστελεχωμένο λόγω διαθεσιμότητας και  συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του Δήμου μας καθιστά την ανταπόκριση των υπηρεσιών μας στο αίτημά σας αρκετά χρονοβόρα. Επισημαίνουμε τη δυσκολία των υπηρεσιών μας στην ανεύρεση στοιχείων από τα αρχεία Νομικού Προσώπου  και πρώην Δήμων και Κοινοτήτων που καταργήθηκαν», προσθέτει ο κ. Μαρινάκης στην επιστολή του.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Ρεθύμνης θέτει με έμμεσο πλην σαφή τρόπο το θέμα του γιατί ο νόμος στην πραγματικότητα είναι έωλος: «Προχωρώντας λοιπόν η υπηρεσία στην διαδικασία αυτή δηλαδή στο να βρεί π.χ τους τίτλους για τα τυπικά  προσόντα των υπαλλήλων τα οποία έχουν ήδη ελεγχθεί ως ορίζει η νομοθεσία, ή τα παρουσιολόγια τα οποία αν τηρούντο ή όχι είναι ευθύνη και υπαιτιότητα της υπηρεσίας και όχι του υπαλλήλου, ή τις μισθοδοτικές καταστάσεις από τις οποίες προκύπτει αν αμοιβόταν ή όχι οι υπάλληλοι που και αυτό είναι ευθύνη και υπαιτιότητα της υπηρεσίας και όχι του υπαλλήλου, κλπ. μήπως τελικά αποδειχθεί άσκοπη αυτή η ταλαιπωρία για την υπηρεσία; Για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε να επανεξετάσετε την αναγκαιότητα του αιτήματός σας».
Στην πραγματικότητα αυτό που τονίζει ο κ. Μαρινάκης είναι ότι αυτό που αναζητά ο νόμος και, άρα, και το ΣΕΕΔ είναι υπαιτιότητα της υπηρεσίας και όχι του υπαλλήλου, και, με βάση την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο άρθρο 42 του Ν 4250/2014, που ορίζει ότι για υποστεί κυρώσεις ένας υπάλληλος θα πρέπει να αποδειχθεί η υπαιτιότητά του, δεν μπορεί να προχωρήσει.
Να σημειωθεί ότι πλην των πέντε δήμων (Πάτρα, Λάρισα, Νίκαια-Ρέντη, Χαλάνδρι και Ζωγράφου) που δεν επέτρεψαν την είσοδο των Ελεγκτών ο επανέλεγχος δεν έχει προχωρήσει ούτε στο Ρέθυμνο αλλά ούτε και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη λόγω του «μπλόκου» των εργαζομένων στους Ελεγκτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τους δέκα δήμους ο έλεγχος φαίνεται ότι προχωράει μόνο στους δύο: Αθήνα, και Ασπρόπυργο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί ναυαγεί ο επανέλεγχος των συμβάσεων – Η επιστολή του «νομιμόφρονα» δημάρχου Ρεθύμνης που «αδείαζει» τον Μητσοτάκη"

Καταγγελία - σοκ για το θάνατο του πυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο

Καταγγελία-σοκ για άρον άρον μετακίνηση αξιωματικού του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ο οποίος ερευνούσε τα αίτια της πυρκαγιάς και του θανάτου του πυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου στο Παλαιό Φάληρο προκαλεί από χθες κλυδωνισμούς στους κόλπους της Πυροσβεστικής.

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» το συγκεκριμένο στέλεχος εκτελούσε το μοιραίο βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στο Ανακριτικό Τμήμα και έκτοτε προσπαθούσε να βρει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 33χρονου συναδέλφου του και της 44χρονης μητέρας που, επίσης, άφησε την τελευταία της πνοή στην ίδια φωτιά.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης έφτασε στην υπηρεσία του με φαξ διαταγή εσωτερικής μετακίνησής του από το Ανακριτικό γραφείο στον Πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο μετακινηθείς ερευνούσε δύο εξαιρετικά σημαντικές πτυχές της υπόθεσης. Η πρώτη έχει να κάνει με αναφορές αξιωματικών που ασχολήθηκα με τη μοιραία πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οποίες έγινε αλλοίωση εγγράφων και συγκεκριμένη αλλαγή των ωρών που κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα υπάρχουν τρεις αναφορές από διαφορετικούς πυροσβέστες που κάνουν λόγο για τη συγκεκριμένη αλλοίωση.

Αυτό που βεβαιώνεται από ανώτατες πηγές είναι ότι κάποιος έσβησε με μπλάνκο από τα βιβλία εξόδου των οχημάτων τις πραγματικές ώρες της κινητοποίησης προκειμένου να φαίνεται ότι οι δυνάμεις έφτασαν περίπου 25 λεπτά νωρίτερα στο συμβάν.

Η δεύτερη σημαντική πτυχή της υπόθεσης που ερευνούσε ο αξιωματικός που μετακινήθηκε είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή κλιμακοφόρο για τον απεγκλωβισμό των ατόμων. Όλα αυτά τα στοιχεία είχε σκοπό να τα συμπεριλάβει σε αναφορά που θα διαβίβαζε στην διοίκησή του, την οποία δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Υψηλόβαθμος παράγοντας του αρχηγείου της αστυνομίας απαντά ότι η απόφαση για τη μετακίνησή του είχε ληφθεί ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή πριν το περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου.

Στο παρελθόν ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε προσφύγει στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης καταγγέλλοντας παρέμβαση στο έργο του για υπόθεση τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού σε πυρκαγιά που ξέσπασε στις 22 Δεκεμβρίου 2013 στην οδό Πάρνηθος στο Περιστέρι. Για το περιστατικό εκκρεμεί ΕΔΕ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία - σοκ για το θάνατο του πυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο"

Δημοψήφισμα και κυβέρνηση εθνικής ενότητας το «plan B» του ΣΥΡΙΖΑ

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει για το εάν θα προκύψει και τι είδους πρόβλημα στην οικονομία σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια ερωτήματα για το «plan B» του κόμματος, δηλαδή τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους καταρρεύσουν.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, το δημοψήφισμα για την έγκριση ή απόρριψη της όποιας συμφωνίας προκύψει με τους εταίρους στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, παραμένει στο συρτάρι του κόμματος.

Το δημοψήφισμα δεν θα αφορά «παραμονή ή όχι στο ευρώ», αλλά την έγκριση ή απόρριψη του πακέτου προτάσεων που θα έχει προκύψει από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, προκειμένου να υπάρχει η εξουσιοδότηση του λαού για την εφαρμογή του.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, στην Κουμουνδούρου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητηθεί ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, υπό την μορφή κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτίστως το θέμα της διαχείρισης του χρέους.

Επίσης, σε περίπτωση εμπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ενεργοποιήσει τη Βουλή προκαλώντας ειδικές συζητήσεις στην Ολομέλεια καθώς και προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις.

Στην Κουμουνδούρου εξετάζουν ακόμη και τη δυνατότητα αξιοποίησης και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με ταξίδια και διεθνείς επαφές στο εξωτερικό για ενημέρωση των άλλων κυβερνήσεων.

ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοψήφισμα και κυβέρνηση εθνικής ενότητας το «plan B» του ΣΥΡΙΖΑ"

«Αχρηστεύονται» από σήμερα τα κλεμμένα κινητά?

Από σήμερα Παρασκευή, όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα υποχρεούνται να μπλοκάρουν μόνιμα τα κινητά που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, αρκεί ο κάτοχος να έχει δηλώσει στην εταιρεία του τον μοναδικό αριθμό IMEI της συσκευής.

Το μέτρο επιβλήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με στόχο την αποτροπή των κλοπών και της πώλησής τους στη μαύρη αγορά.

Στην πράξη, όμως, ο αριθμός IMEI μπορεί να αλλαχθεί παράνομα (οδηγίες μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο Διαδίκτυο), οπότε η συσκευή θα μπορεί να λειτουργήσει εκ νέου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει ένα κινητό στη «μαύρη λίστα» είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του. Ο μοναδικός κωδικός ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity, Διεθνής Ταυτότητα Κινητής Συσκευής) περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής.

Εφόσον το κινητό μπει στη μαύρη λίστα με τους απαγορευμένους αριθμούς IMEI, η χρήση του είναι θεωρητικά αδύνατη ακόμα και με τη χρήση κάρτας SIM από άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:

Στη συσκευασία της συσκευής
Πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
Με την ειδική εφαρμογή της συσκευής

Για το μπλοκάρισμα της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.

Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών και στα δικά τους δίκτυα.

Σημειώνεται ότι το αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές, ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αχρηστεύονται» από σήμερα τα κλεμμένα κινητά?"

Ποιοι δικαιούνται το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ σε εποχιακά εργαζόμενους. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από
458,15 ευρώ έως 916,30 ευρώ σε εποχιακά εργαζόμενους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος 

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ' όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμου,
  • λατόμου,
  • ασβεστοποιού,
  • πλινθοποιού,
  • αγγειοπλάστη,
  • δασεργάτη,
  • ρητινοσυλέκτη,
  • καπνεργάτη,
  • μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου,
  • υποδηματεργάτη,
  • μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης,
  • χειριστή εκσκαπτικών,
  • ανυψωτικών,
  • οδοποιητικών,
  • γεωτρητικών μηχανημάτων,
  • ηθοποιού,
  • τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης,
  • χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου,
  • ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου,
  • ταμία κινηματογράφου και θεάτρου ,
  • μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου,
  • σμυριδεργάτη.
Το επίδομα δικαιούνται, ακόμη:
  • Οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2014, που κατά το έτος 2013 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2014. Θα δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ' όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και η οποία για το έτος 2014 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €. Το ίδιο ισχύει και για όσους καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2014 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δικαιούνται το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ"

Με δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ απαντάει η τρόικα στις σκέψεις για χαλάρωση

Το γρίφο του δημοσιονομικού κενού των 2 δισ. ευρώ που διαπιστώνουν ΕΕ και ΔΝΤ το 2015, εφόσον η Ελλάδα θέλει να τηρήσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3%του ΑΕΠ το 2015, καλείται να λύσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης ως τις 6 Οκτωβρίου.

Αυτό είναι το πλαίσιο της συζήτησης που έθεσε η τρόικα στις δύο τηλεδιασκέψεις που έγιναν την Δευτέρα και την Τετάρτη ενόψει της συνάντησής της με τον υπουργό Οικονομικών στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου και της κατάθεσης του προσχεδίου του Προϋπολογισμού στη Βουλή την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Αν διατηρηθεί ο μνημονιακός στόχος του 3% του ΑΕΠ η εξίσωση γίνεται ακόμα δυσκολότερη διότι τότε στο κενό των 2 δισ. ευρώ η τρόικα κατέστησε σαφές ότι πρέπει να προστεθούν το κόστος των φοροελαφρύνσεων και της αποκατάστασης των μισθών των ενστόλων.

Τρόικα και κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αυτό πρόβλημα λύνεται με δύο τρόπους. Είτε με τη λήψη νέων μέτρων, κάτι που αποκλείεται ουσιαστικά και από τις δύο πλευρές, είτε με τη χαλάρωση του στόχου για το πλεόνασμα, να κατεβεί δηλαδή ο πήχης από το 3% στο 2,5% του ΑΕΠ ή και χαμηλότερα.

Την Πέμπτη κύκλοι του οικονομικού επιτελείου έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο να περιληφθεί στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού (κατατίθεται στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου) ένας ελαφρώς μειωμένος στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στην περιοχή του 2,5% του ΑΕΠ αντί του 3% του ΑΕΠ που προβλέπει το μνημόνιο.

Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα εμμένει στη διαφορετική εκτίμηση για το στόχο του 2015 η οποία διατυπώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Πηγή της Κομισιόν σε άτυπη ενημέρωση την παρασκευή στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 2 δισ. ευρώ και στα 12 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό. Ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για το χρέος θα αρχίσουν τον Νεέμβριο και ότι είναι δύσκολη η αξιολόγηση καθώς υπάρχουν εκατοντάδες δεσμεύσεις.

Η Εκτακτη Εισφορά

Η σκέψεις αυτές θα απασχολήσουν τις δύο πλευρές στη συνάντηση της Τρίτης. Η λύση που κρατάει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι η Εκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης η οποία λήγει ως μέτρο το 2014. Στις εκτιμήσεις της τρόικας το κενό των 2 δισ. ευρώ προκύπτει χωρίς την παράταση του μέτρου, λαμβάνει δηλαδή ως δεδομένο ότι εκπνέει φέτος.

Μάλιστα στο μνημόνιο η τρόικα αναφέρεται σε πιθανή παράταση έκτακτων μέτρων (εννοώντας στην Εκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης) ως μια από τις εναλλακτικές για να κλείσει το κενό του 2015.

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ έκανε λόγο για μείωση της Εκτακτης Εισφορας Αλληλεγγύης κατά 30% το 2015.

Από την Εκτακτη Εισφορά μπαίνουν στα ταμεία του κράτους έσοδα ως 1,3 δισ. ευρώ τα περισσότερα από τα οποία υπολογίζονται λογιστικά τη χρονιά που επιβάλλεται το μέτρο (ένα μικρό μέρος εισρέει το επόμενο έτος).

Αρα από την άποψη των εσόδων η Εισφορά είναι ένα «μπάλωμα» για να καλυφθεί κατά ένα μέρος το κενό.

Ωστόσο η άλλη όψη είναι ότι το μέτρο εκπνέει φέτος και ότι η παράταση έστω και σε «λάιτ» εκδοχή θα χαρακτηριστεί νέο μέτρο το οποίο ούτως η άλλως θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Με δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ απαντάει η τρόικα στις σκέψεις για χαλάρωση"

Λαμία: Αν όχι ΕΣΥ τότε ποιος; ΟΛΟΙ τη Δευτέρα λέμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Αν δεν συμμετέχουμε όλοι οι Λαμιώτες και Φθιωτείς στο συλλαλητήριο της Δευτέρας, τότε καλά μας κάνουν! Ολοι οι Δήμοι του Νομού, όλοι οι φορείς έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Το ζήτημα είναι να συμμετέχουμε όλοι μας τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 2.00 το μεσημέρι στην πλατεία Πάρκου στη συγκέντρωση- πολιτική διαμαρτυρία κατά των διοδίων.



Οπως διαβάζουμε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών
Την Δευτέρα 29-09-2014 και ώρα 2 το μεσημέρι συμμετέχουμε στο κοινό Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Πάρκου κατά των διοδίων.
Ενημερώστε όλους τους συναδέλφους μέλη σας και μη μέλη, αλλά και κάθε συμπολίτη μας με κάθε πρόσφορο τρόπο να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν με κάθε μέσο.
Η θηλιά των διοδίων πνίγει κάθε μέρα και πιο πολύ το σύνολο της κοινωνίας μας, όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά σ΄ ολόκληρη τη χώρα.
Τα τέλη κυκλοφορίας καθίστανται πλέον τέλη κατοχής αυτοκινήτου και η κάθε μας μετακίνηση εξαρτάται από τις ακόρεστες ορέξεις των εργολάβων, που οι Κυβερνώντες τους παραχώρησαν δικαιώματα, ελεύθερης και ανεξέλεγκτης επιβολής χαρατσιών των μετακινήσεων και θανάτωσης δεκάδων επιχειρήσεων κατά μήκος της Εθνικής Οδού με εκατοντάδες εργαζόμενους στο περιθώριο.
Η πολιτική παραχώρησης στους ιδιώτες, αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας , καθιστά κάθε συμπολίτη μας, όμηρο των μεγάλων συμφερόντων των πολυεθνικών.
Λαμία: Κάλεσμα για την κινητοποίηση κατά των διοδίων στις 29 Σεπτεμβρίου από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών
Σήμερα τα διόδια, αύριο η ενέργεια , την επόμενη το νερό, ο αέρας, η θάλασσα, το βουνό, η υγεία, η παιδεία και κάθε άλλο αγαθό και υπηρεσία, που θα έπρεπε ελεύθερα και χωρίς κόστος να παρέχεται σε κάθε πολίτη.
Είναι καιρός να τους φωνάξουμε ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ κυρίως ΕΝΩΜΕΝΟΙ : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
Δεν μπορείτε να εξαθλιώνετε άλλο την κοινωνία, όχι άλλη ανοχή σε πολιτικές εξυπηρέτησης των οικονομικά ισχυρών και εξαθλίωση του λαού μας.
Λέμε : ΟΧΙ στα διόδια
ΟΧΙ στις παραχωρήσεις σε ιδιώτες
ΟΧΙ χαράτσια στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.
Αρκετά η εξαθλίωση, η φτωχοποίηση και η ομηρία ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!
Λαμία: Κάλεσμα για την κινητοποίηση κατά των διοδίων στις 29 Σεπτεμβρίου από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών
Το μήνυμα πρέπει να είναι ισχυρό και διαρκές. Να φθάσει οπωσδήποτε στη Βουλή, στα Κόμματα , σε κάθε βουλευτή.
Όποιος κάνει πως δεν ακούει και περιμένει ειδική παράσταση στο γραφείο του δεν εκπροσωπεί την κοινωνία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-09-2014 στις 2 το μεσημέρι στην ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ .
Από τις 12 έως τις 2 θα είμαστε στα μετωπικά διόδια της Αγ. Τριάδας, θα ανοίγουμε τις μπάρες και θα ενημερώνουμε τους διερχόμενους οδηγούς να πάει το μήνυμα παντού.
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ !!!
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ !!!
ΚΑΛΟΥΜΕ επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας , καφέ, επισιτισμού, περίπτερα – ζαχαροπλαστεία – ταξί – λεωφορεία- φαρμακεία – φροντιστήρια και κάθε άλλον κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου να κλείσουν και να βρεθούν στο συλλαλητήριο.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στους ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ

ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΕΛ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Διαβάστε την ανακοίνωση της Διοίκησης:
Εν όψει της κινητοποίησης εναντίον των διοδίων που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Η εταιρεία μας είναι συμπαραστάτης σε κάθε μορφή κινητοποίησης εναντίον των διοδίων, αφού θιγόμαστε άμεσα από αυτή την λαίλαπα που πνίγει κάθε οικονομική δραστηριότητα στον Νομό μας.
Να σημειώσουμε ότι ετησίως καταβάλλουμε ποσό άνω των 400.000,00 (τετρακόσιες χιλιάδες) ευρώ σε διόδια με δεδομένα πριν την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σε Μπράλο – Μώλο, ποσό το οποίο είναι δυσβάσταχτο για την επιβίωσή μας αν αναλογιστεί κανείς την μείωση της επιβατικής κίνησης, την αύξηση των καυσίμων και την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
Ως αυτοκινητιστές – μέτοχοι της εταιρείας «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας ΑΕ» δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα, αφού ο Νομός μας πλήττεται οικονομικά, τουριστικά και κοινωνικά από το μέτρο των διοδίων και καθίσταται απαγορευτική η κάθε μετακίνηση των πολιτών.
Κι εμείς με τη σειρά μας καλούμε όλους τους πολίτες της Φθιώτιδας να συμμετέχουν μαζικά σε αυτή την κινητοποίηση, ώστε να αποδειχθεί ότι η Φθιωτική κοινωνία είναι ενωμένη και αντιδρά μαζικά σε ένα άδικο μέτρο που απειλεί να την μετατρέψει σε «γκέτο».
Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβουμε τι θα συμβεί και πώς θα διαμορφωθούν οι ζωές μας μετά την λειτουργία και των σταθμών διοδίων σε ΒΙΠΕ, Στυλίδα κλπ.

mag24
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Αν όχι ΕΣΥ τότε ποιος; ΟΛΟΙ τη Δευτέρα λέμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news