facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επιδότηση 1.000-5.500 ευρω για αντικατάσταση κεντρικών θερμάνσεων από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο

Πρόγραμμα επιδότησης της μετατροπής κεντρικών θερμάνσεων από πετρελαίου σε φυσικού αερίου στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, με ενισχύσεις που θα φθάνουν έως και το 60% του κόστους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 15 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 10 θα διατεθούν στην Αττική, 2 στην κεντρική Μακεδονία και 3 στη Θεσσαλία (είναι οι τρεις περιοχές όπου υπάρχουν δίκτυα αερίου) και εκτιμάται ότι θα ενταχθούν, αντίστοιχα, 30.000 νοικοκυριά στην Αττική, 7.000 στη Θεσσαλονίκη και 9.000 στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά:
  • Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες στις τρεις περιφέρειες, που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό.
  • Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και οι αιτήσεις θα προκριθούν με σειρά προτεραιότητας, μέχρις εξάντλησης του προϋπολογισμού.
  • Η επιδότηση εξαρτάται από το μέγεθος του καυστήρα. Έως 35.000 θερμίδες η ανώτατη ενίσχυση είναι 1000 ευρώ, ενώ από εκεί και πάνω η ενίσχυση διαφοροποιείται ανάλογα με το αν εκτός από τον καυστήρα θα αλλάξει και ο λέβητας. Συγκεκριμένα από 35.000- 120.000 θερμίδες η επιδότηση είναι 1500 ευρώ και 2000 με αλλαγή λέβητα, από 120.000-170.000 θερμίδες δίνονται 2300 ευρώ (3000 με αλλαγή λέβητα), από 170.000- 200.000 θερμίδες επιδότηση 3300 ευρώ (4.000 με αλλαγή λέβητα) και πάνω από 200.000 θερμίδες επιδότηση 4.700 ευρώ (5.500 με λέβητα).
  • Ενδεικτικά, για μονοκατοικία το κόστος μετατροπής είναι 2000 ευρώ και η επιδότηση 1000 ευρώ. Για πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα το κόστος μετατροπής είναι 5.000 ευρώ και η επιδότηση 3000 ευρώ. Για πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα το κόστος είναι 9.000 ευρώ και η επιδότηση θα είναι 5.500 ευρώ.
  • Οι τρεις ΕΠΑ (οι εταιρείες παροχής αερίου που δραστηριοποιούνται στις ισάριθμες περιφέρειες), ανακοίνωσαν επίσης ότι θα προχωρήσουν σε πρόσθετα κίνητρα όπως εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης, χρηματοδότηση του υπόλοιπου κόστους, κλπ.
  • Οι συμβάσεις θα πρέπει να υπογραφούν από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις υπαγωγής και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 30 Απριλίου 2015 και τα τελικά δικαιολογητικά (τιμολόγια) ως τις 30 Ιουλίου 2015.
Στόχος του προγράμματος, όπως επισήμανε ο κ. Μανιάτης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την υπερβολική καύση βιομάζας (τζάκια, σόμπες κλπ).

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να καταργηθεί η προϋπόθεση συμφωνίας του 51% των συνιδιοκτητών προκειμένου να γίνει η μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης ο κ. Μανιάτης είπε ότι σχετική ρύθμιση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ωστόσο και ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης αυτού του καθεστώτος.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι αν υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο λόγω Ουκρανίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διακοπεί η παροχή σε νοικοκυριά, σχολεία, νοσοκομεία και λοιπές βασικές υποδομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εταιριών Παροχής Αερίου το φυσικό αέριο θα είναι 35- 40% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης μετά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ενώ σε σχέση με πέρυσι η τιμή του αερίου είναι 11% χαμηλότερη. Στο δίκτυο φυσικού αερίου έχουν πρόσβαση 800.000 νοικοκυριά στην Αττική και έχουν συνδεθεί 300.000. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα έχουν συνδεθεί το 52% των κατοίκων (683.000).

Για την ενεργοποίηση του προγράμματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή καθώς και Υπουργική Απόφαση για τον Οδηγό του προγράμματος που θα σταλεί στο ΦΕΚ επίσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εκτίμηση των ΕΠΑ είναι ότι τα χρήματα του προγράμματος θα απορροφηθούν σε ορίζοντα 2-3 μηνών και τα νοικοκυριά θα που θα επιλεγούν θα περάσουν σε θέρμανση με φυσικό αέριο ήδη από τη φετινή χειμερινή περίοδο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση 1.000-5.500 ευρω για αντικατάσταση κεντρικών θερμάνσεων από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο "

Καταδίκη της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε σήμερα δεκτή την προσφυγή 16 Ελλήνων, Ρουμάνων, Ουκρανών, Τούρκων και Αμερικανών κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου και καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με βάση το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση.

Οι προσφεύγοντες είχαν διαμαρτυρηθεί γενικά για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους και ιδιαίτερα για τον υπερπληθυσμό κρατουμένων που επικρατεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Με την καταδικαστική του απόφαση το Δικαστήριο, υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει, σε κάθε έναν από τους προσφεύγοντες, αποζημιώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 5.000 και 15.000 ευρώ και 2.000 ευρώ από κοινού για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου"

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι φάκελοι των Δήμων που αρνήθηκαν τον έλεγχο

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις εκθέσεις των επιθεωρητών - ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για άρνηση ελέγχου δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, πέντε δήμοι, από τους δέκα συνολικά που ελέγχονται έως τώρα για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων και δικαιολογητικών στους εντεταλμένους, για τον σκοπό αυτό, επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Οι δήμοι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου, οι οποίες διαβιβάστηκαν λόγω αρμοδιότητας και στον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, είναι οι δήμοι Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι φάκελοι των Δήμων που αρνήθηκαν τον έλεγχο"

Καθιερώνεται ξεχωριστός φάκελος για κάθε έναν φορολογούμενο όπου καταχωρούνται όλες οι οφειλές του

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση εξατομικευμένου ηλεκτρονικού ελέγχου για κάθε έναν φορολογούμενο ξεχωριστά, όπως αποκαλύπτει το Euro2day.

Δημιουργείται δηλαδή ηλεκτρονικό αρχείο με 2 στήλες.

Στη μία θα εμφανίζονται τα στοιχεία του κάθε φορολογούμενου, ή της επιχείρησης, μαζί με όλες τις οφειλές του για κάθε είδος φόρου, οι δόσεις του και πότε αυτές γίνονται ληξιπρόθεσμες.

Στην δεύτερη στήλη θα καταγράφονται οι επιστροφές φόρων για όσους φορολογούμενους τις δικαιούνται.

Το ηλεκτρονικό ''big brother'' δημιουργείται με στόχο:

- Να ξέρει η κάθε μία ΔΟΥ το ύψος των φορολογικών υποχρεώσεων κάθε φορολογουμένου αλλά και την πορεία καταβολής των δόσεων του ώστε συνολικά να υπολογίζεται η πορεία των δημοσίων εσόδων

- Να μπορεί το υπουργείο Οικονομικών ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τις βεβαιωμένες επιστροφές φόρων ώστε να κάνει διασταυρώσεις

Ήδη η Γ.Γραμ.Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου αποφάσισε και το γνωστοποίησε σε όλες τις Εφορίες να τηρούν τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία θα συγκεντρώνονται από τη διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Διαβάστε την απόφαση:

Άρθρο 1

Βιβλία καταχώρισης φορολογικών οφειλών ή απαιτήσεων ως εισπρακτέων ή επιστρεπτέων ποσών

1. Η φορολογική οφειλή ή απαίτηση του φορολογούμενου για μία ή περισσότερες χρήσεις, περιόδους ή υποθέσεις καταχωρίζεται ως εισπρακτέο ή επιστρεπτέο ποσό στα παρακάτω κατά περίπτωση βιβλία:

α. Εισπρακτέων εσόδων προϋπολογισμού ή εκτός προϋπολογισμού λογαριασμών. Σε αυτό καταχωρίζονται κατά κωδικό αριθμό εσόδου (Κ.Α.Ε.) τα ποσά των φορολογικών οφειλών που βεβαιώνονται, που εισπράττονται και που διαγράφονται.

β. Παραλαβής και βεβαίωσης εισπρακτέων εσόδων, όπου καταχωρίζονται τα ποσά των φορολογικών οφειλών με βάση τον εκτελεστό τίτλο.

γ. Επιστροφών και διαγραφών, στο οποίο καταχωρίζονται τα ποσά που κατά περίπτωση διαγράφονται ή επιστρέφονται.

2. Τα βιβλία του παρόντος άρθρου τηρούνται ηλεκτρονικά ανά Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο από το Τμήμα Εσόδων.

Οι εγγραφές σε αυτά αριθμούνται συνεχόμενα κατ’ έτος.

3. Τα βιβλία «Παραλαβής και βεβαίωσης εισπρακτέων εσόδων» και «Επιστροφών και διαγραφών» τηρούνται και κεντρικά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ενημερώνονται και από αυτή ανά Δ.Ο.Υ.

Άρθρο 2

Καταχώριση βεβαιωθέντων ποσών

1. Οι φορολογικές οφειλές που βεβαιώνονται δημιουργούν «Κατάλογο Εκτελεστών Τίτλων» στον οποίο περιλαμβάνονται τουλάχιστον οι παρακάτω πληροφορίες:

α. Ο αύξων αριθμός και η ημερομηνία καταχώρισης.

β. Το είδος φόρου.

γ. Το είδος του εκτελεστού τίτλου.

δ. Κατά περίπτωση εκτελεστού τίτλου, ο αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης της πράξης προσδιορισμού του φόρου ή του προστίμου ή της δήλωσης ή της δικαστικής απόφασης ή της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών.

ε. Το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του φορολογούμενου.

στ. Ο αριθμός φορολογικού Μητρώου αυτού (Α.Φ.Μ.).

ζ. Η χρήση ή η περίοδος ή η υπόθεση που αφορά.

η. Το ποσό της φορολογικής οφειλής και ανά κωδικό αριθμό εσόδου (Κ.Α.Ε.).

θ. Το πλήθος και η περιοδικότητα των δόσεων.

ι. Το ποσό κάθε δόσης.

ια. Η ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης και των επομένων αυτής.

ιβ. Τα τυχόν αλληλεγγύως ευθυνόμενα πρόσωπα, εφόσον είναι γνωστά, οι Α.Φ.Μ. αυτών με τα αντίστοιχα ποσά για τα οποία ευθύνονται.

ιγ. Τα τυχόν στοιχεία έκπτωσης, ποσοστό ή ποσό, ημερομηνία λήξης αυτής.

ιδ. Το πλήθος των εγγραφών του καταλόγου.

ιε. Λοιπές πληροφορίες αναφορικά με την πράξη.

2. Ο Κατάλογος Εκτελεστών Τίτλων συνοδεύεται από περιληπτική κατάσταση στην οποία αναγράφονται:

α. Η υπηρεσία που εξέδωσε τους εκτελεστούς τίτλους.

β. Το είδος του φόρου.

γ. Ο συνολικός αριθμός των εγγραφών του καταλόγου.

δ. Τα συνολικά κατά κωδικό αριθμό εσόδου ποσά και το γενικό σύνολο αυτών.

Οι πληροφορίες, που περιλαμβάνονται στην περιληπτική κατάσταση, ενημερώνουν το βιβλίο «Παραλαβής και Βεβαίωσης Εισπρακτέων Εσόδων» και −ως προς τους ΚΑΕ− το βιβλίο «Εισπρακτέων εσόδων προϋπολογισμού ή εκτός προϋπολογισμού λογαριασμών».

Σε σχετική στήλη του βιβλίου «Παραλαβής και Βεβαίωσης Εισπρακτέων Εσόδων» καταχωρίζονται τουλάχιστον:

α. Ο αύξων αριθμός και η ημερομηνία δημιουργίας του Καταλόγου Εκτελεστών Τίτλων.

β. Το είδος φόρου.

γ. Το πλήθος των εγγραφών που περιέχονται στον Κατάλογο Εκτελεστών Τίτλων.

δ. Τα συνολικά εντός ή εκτός προϋπολογισμού ποσά και το γενικό σύνολο αυτών.

Άρθρο 3

Καταχώριση επιστρεπτέων ποσών

1. Κάθε απαίτηση του φορολογούμενου που προκύπτει βάσει δήλωσης ή πράξης προσδιορισμού φόρου ή άλλης πράξης ή οριστικής δικαστικής απόφασης, ή απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών δημιουργεί ατομικό φύλλο έκπτωσης (Α.Φ.ΕΚ.), το οποίο εκδίδεται είτε από το αρμόδιο τμήμα της Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικού Κέντρου είτε κεντρικά από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. και στο οποίο περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα εξής:

α. Η υπηρεσία που το εκδίδει.

β. Το είδος του εσόδου που εκπίπτεται και το οικονομικό έτος που αφορά.

γ. Ο αύξων αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης του φύλλου.

δ. Ο Α.Φ.Μ., το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του δικαιούχου.

ε. Τα εκπιπτόμενα ποσά ανά Κ.Α.Ε.

στ. Ο αριθμός και η ημερομηνία της δήλωσης, της πράξης προσδιορισμού ή της απόφασης που δημιουργεί την έκπτωση.

ζ. Η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος ή της δήλωσης του φορολογούμενου.

η. Η Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο όπου λογιστικοποιείται η εκκαθάριση του Α.Φ.ΕΚ. Φύλλα Έκπτωσης ατομικά ή συγκεντρωτικά, εκδίδονται, και κατά περίπτωση εκκαθαρίζονται και κεντρικά, από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. Τα Α.Φ.ΕΚ. που εκδίδονται αλλά δεν εκκαθαρίζονται κεντρικά αποστέλλονται από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. στις Δ.Ο.Υ. για εκκαθάριση.

2. Τα Α.Φ.ΕΚ. συνοδεύονται από περιληπτική κατάσταση στην οποία αναγράφονται:

α. Η υπηρεσία που τα εξέδωσε.

β. Το είδος του φόρου που εκπίπτεται.

γ. Ο συνολικός αριθμός των Α.Φ.ΕΚ.

δ. Τα συνολικά κατά κωδικό αριθμό εσόδου ποσά και το γενικό σύνολο αυτών.

3. Τα Α.Φ.ΕΚ. εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ./του Ελεγκτικού Κέντρου, που παραλαμβάνει τη φορολογική δήλωση από την οποία προκύπτει η έκπτωση ή που έχει εκδώσει την πράξη προσδιορισμού κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. Δ6Α 1036682 ΕΞ/2014 25.2.2014 (Β΄478, 558, 796 και 1076) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως εκάστοτε ισχύει.

Τα Α.Φ.ΕΚ. που εκκαθαρίζονται από τη Δ.Ο.Υ., υπογράφονται κατά περίπτωση, κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., που παραλαμβάνει τις φορολογικές δηλώσεις του δικαιούχου κατά τα οριζόμενα στις περιπτώσεις 100 και 101 του άρθρου 1 της ως άνω απόφασης ή τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ./του Ελεγκτικού Κέντρου που έχει εκδώσει τον εκτελεστό τίτλο.

Το εκκαθαρισμένο Α.Φ.ΕΚ. από το οποίο προκύπτει επιστροφή φόρου που εισπράχθηκε αχρεώστητα, αποτελεί οριστικό τίτλο πληρωμής.

4. Με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του Α.Φ.ΕΚ. ενημερώνεται το βιβλίο «Επιστροφών και διαγραφών», στο οποίο για κάθε φύλλο καταχωρίζονται τουλάχιστον τα εξής στοιχεία:

α. Ο αύξων αριθμός του φύλλου.

β. Ο Α.Φ.Μ., το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του φορολογουμένου.

γ. Το ποσό που εκπίπτεται αναλυμένο σε ξεχωριστές στήλες σε διαγραφόμενο και επιστρεφόμενο.

δ. Η ημερομηνία της εκκαθάρισης.

ε. Σε περίπτωση επιστροφής, η ημερομηνία πληρωμής του ποσού που επιστρέφεται.

5. Στην περίπτωση που από την εκκαθάριση του Α.Φ.ΕΚ. προκύψει «διαγραφή», η διαγραφή αυτή καταχωρίζεται σε κατάσταση που τηρείται ηλεκτρονικά κατά Κ.Α.Ε. Τα συνολικά ποσά της κατάστασης αυτής μεταφέρονται στο βιβλίο «Εισπρακτέων εσόδων προϋπολογισμού ή εκτός προϋπολογισμού λογαριασμών».

Άρθρο 4

Καταχώριση εισπρακτέων ποσών

Στο βιβλίο «Εισπρακτέων εσόδων προϋπολογισμού ή εκτός προϋπολογισμού λογαριασμών», που τηρείται στο τμήμα εσόδων, καταχωρίζονται:

1. Τα ποσά που βεβαιώνονται κατά κωδικό αριθμό εσόδου.

Στην περίπτωση αυτή συμπληρώνονται σχετικές στήλες, με βάση τις περιληπτικές καταστάσεις βεβαίωσης.

2. Τα ποσά που διαγράφονται κατά κωδικό αριθμό εσόδου. Στη περίπτωση αυτή συμπληρώνονται οι σχετικές στήλες, με βάση τα Ατομικά Φύλλα Έκπτωσης, που έχουν εκκαθαριστεί.

3. Τα ποσά που εισπράττονται κατά κωδικό αριθμό εσόδων, συμπληρωμένων ομοίως των σχετικών στηλών.

Άρθρο 5

Τα αναφερόμενα στη παρούσα απόφαση βιβλία και καταστάσεις τηρούνται ηλεκτρονικά και δύνανται να ανακτώνται και να εκτυπώνονται.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθιερώνεται ξεχωριστός φάκελος για κάθε έναν φορολογούμενο όπου καταχωρούνται όλες οι οφειλές του"

«Σταματούν οι διώξεις για όσους χρωστούν στο δημόσιο»

«Ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο», ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.
«Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί η προθεσμία έκδοσης απόφασης επί ενδικοφανoύς προσφυγής, που είναι σήμερα 60 ημέρες, καθώς έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος υποθέσεων.

Ειδικότερα από την 1η Αυγούστου 2013 θεσπίστηκε η ενδικοφανής διαδικασία για τη διοικητική επίλυση των φορολογικών διαφορών για οποιαδήποτε πράξη της διοίκησης αμφισβητεί ο φορολογούμενος και ανεξαρτήτως ποσού θεσμοθετήθηκε το 2013, με στόχο να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια από υποθέσεις που μπορεί να επιλυθούν σε επίπεδο Φορολογικής Διοίκησης.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, τ. πρωθυπουργός, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για αξιοκρατία στον δικαστικό κλάδο, για ουσιαστική συνεργασία δικαστικής, νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας και κάλεσε την Πολιτεία να αξιοποιήσει την έκθεση του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης συστήνοντας ειδικό μηχανισμό μεταρρύθμισης που θα υλοποιήσει όσα συμφωνηθούν μετά τη διαβούλευση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σταματούν οι διώξεις για όσους χρωστούν στο δημόσιο»"

Έκθεση της Βουλής: 6,3 εκατ. Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή

Το 2013, το όριο της φτώχειας ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια - Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος - Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής

Στοιχεία που προκαλούν σοκ και περιγράφουν την πραγματική κατάσταση της χώρας περιλαμβάνει η νέα ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς αναφέρει ότι 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

Είναι, δε, ενδεικτικό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία.

Οι συντάκτες της έκθεσης με τίτλο «Πολιτικές ελαχίστου εισοδήματος στην ΕΕ και στην Ελλάδα: Μια συγκριτική ανάλυση» επισημαίνουν ότι η βαθύτατη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, «έχει σε σημαντικό βαθμό αποδιαρθρώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Προσθέτουν όμως πως, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, βραδυπορεί.

«Η ζήτηση για κοινωνική μέριμνα από την πλευρά των πολιτών είναι έντονη, ενώ η προσφορά από το κράτος χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα και διοικητικές δυσλειτουργίες. Έτσι το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα δεν προβλέπεται αναπλήρωση των εισοδηματικών  απωλειών από την οικονομική ύφεση στο άμεσο μέλλον» τονίζουν, για να προσθέσουν πως «κοινωνικές ομάδες όπως, οι μακροχρόνιοι άνεργοι, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά  εργασίας, οι εργαζόμενοι χωρίς ασφάλεια, οι οικογενειάρχες με χαμηλό εισόδημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία χρήζουν ειδικής μέριμνας.

Πρόκειται για ομάδες που βιώνουν τη συσσώρευση χρεών, τη μείωση της αγοραστικής τους  δύναμης, τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση των φόρων. Το Μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ήρθε στην Ελλάδα καθυστερημένα.

Η πρώτη ανεπιτυχής προσπάθεια να θεσμοθετηθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (E.E.E.), έγινε το 2000 κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη. Το 2005 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στο Κοινοβούλιο δεύτερο σχέδιο νόμου για την καθιέρωση του Ε.Ε.Ε. το οποίο επίσης δεν προχώρησε.

Στην παρούσα μελέτη εξετάζονται οι πολιτικές ελάχιστου εισοδήματος στις χώρες της ΕΕ με ιδιαίτερη αναφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στα βασικά ζητήματα που αφορούν την υλοποίησή του».

Παρουσιάζοντας μάλιστα το τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες καταλήγουν και στο  εξής συμπέρασμα «Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος μέλος που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος»

«Η Περίπτωση της Ελλάδας: Ανεργία και Φτώχεια»

Με βάση την έρευνα που πραγματοποίησαν οι συντάκτες της έκθεσης, «2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού».

Το 2013 το όριο φτώχειας ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας.

Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην ΕΕ των 28 κρατών-μελών όσον αφορά στον κίνδυνο φτώχειας. Επίσης, η χώρα μας συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς το δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά τις Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Επιπλέον, επισημαίνουν την ανάγκη αναμόρφωσης των κοινωνικών επιδομάτων καθώς υποστηρίζουν πως «η ελληνική κοινωνική πολιτική βασίζεται στη χορήγηση επιδομάτων σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος. Αυτό έχει ωςαποτέλεσμα κάποιες κοινωνικές ομάδες να υπέρ-προστατεύονται και άλλες, που ενδεχομένως χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης, να βρίσκονται έξω από το δίχτυ κοινωνικήςασφάλειας. Η διατήρηση των πολιτικών αυτών -μεσούσης της κρίσεως- οδηγεί σε περαιτέρω όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων».

Εξηγούν ότι η αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής είναι επιτακτική και χρήζει βελτίωσης τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα (δηλ. το ποσοστό κατά το οποίο βελτιώνεται το επίπεδο σχετικής φτώχειας) όσο και ως προς την αποδοτικότητα (δηλ. μείωση της ακραίας φτώχειας με την μικρότερη δαπάνη).

Τα κύρια μέτρα ελάφρυνσης της φτώχειας στην Ελλάδα συνίστανται «στη χορήγηση επιδομάτων, τα οποία απευθύνονται σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Το βασικότερο από τα επιδόματα αυτά είναι το τακτικό επίδομα ανεργίας που χορηγείται υπό ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις με αποτέλεσμα ένα πολύ μικρό ποσοστό ανέργων να επωφελείται από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, το επίδομα ανεργίας  έλαβαν 233.000 άνεργοι όταν ο συνολικός αριθμός ανέργων ανερχόταν σε 1.355.000 άτομα, δηλαδή μόλις το 17% του συνόλου. Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 το ποσοστό των δικαιούχων μειώθηκε περαιτέρω στο 12%. Το 2001 θεσμοθετήθηκε το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας σαν συμπλήρωμα στο τακτικόεπίδομα ανεργίας (200 ευρώ μηνιαίως με συνολική διάρκεια 12 μήνες).

Χαρακτηριζόταν από αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως ετήσιο εισόδημα του δικαιούχου κάτω από  12.000 ευρώ, ηλικία τουλάχιστον 45 ετών και ο δικαιούχος να έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας επί 12 μήνες. Ο νόμος 4093/2012, διεύρυνε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την χορήγηση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, μειώνοντας την κατώτατη ηλικία από 45 σε 20 έτη (από το 2014), ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο ετήσιο εισόδημα μειώνεται από 12.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 586 ευρώ για κάθε παιδί).

Επίσης, η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλή συνταξιοδοτική δαπάνη και ταυτόχρονα εμφανίζει πολύ διευρυμένη φτώχεια των ηλικιωμένων.

Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες προβλέπεται σύνταξη που χορηγείται από τον ΟΓΑ και η οποία χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό παρέχοντας ένα χαμηλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ακόμα, τα επιδόματα αναπηρίας ήταν ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της φτώχειας τα οποία λόγω του στρεβλού συστήματος εξέτασης των αιτούντων κατέληγαν και σε μη πραγματικάδικαιούχους. Σε γενικές γραμμές, το κοινωνικό σύστημα ιστορικά έχει αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους του ενώ όπου έγινε προσπάθεια βελτίωσης μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων απέτυχε ακόμα περισσότερο».

Διαβάστε την έκθεση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην Ελλάδα
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση της Βουλής: 6,3 εκατ. Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή"

«Βροχή» οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας έγινε αποδέκτης σοβαρότατης καταγγελίας για διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ, την οποία έχει αποστείλει στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με την καταγγελία τα συγκεκριμένα στελέχη απέκτησαν ψευδείς πιστοποιήσεις για την καλή χρήση Η/Υ χωρίς καμιά ώρα μαθήματος, απλώς και μόνο με την παρουσία τους σε εξετάσεις έναντι αμοιβής.

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι επίσης το γεγονός ότι τα παράνομα πιστοποιητικά επικυρώθηκαν από μεγάλο δημόσιο Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο. «Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το εξής: Η Πολιτεία προτίθεται να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να ξεριζώσει τα ογκούμενα φαινόμενα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ή θα αφήσει ισχυρά συμφέροντα να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, του συμφέροντος της κοινωνίας, των δημόσιων σχολείων, αλλά και των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης που λειτουργούν νόμιμα;

Η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια κάνει το καθήκον της, φέρνοντας στο φως ανάλογες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση διαφημίζει στην κοινωνία ότι έχει ξεκινήσει μια σταυροφορία κάθαρσης στη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και αναζήτηση παράνομων τίτλων. Η ΟΙΕΛΕ τους στέλνει όλα τα στοιχεία. Το λόγο έχουν πλέον οι Υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης», αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά η ΟΙΕΛΕ.

Δήμος Αθηναίων: 63 με πλαστά πιστοποιητικά - απολύθηκαν 35

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γ. Καμίνης σημείωσε «Εμείς ξεκινήσαμε εδώ και έντεκα μήνες τον έλεγχο μόνοι μας. Όταν είχε εντοπιστεί υπάλληλος, τότε, της Δημοτικής Αστυνομίας που είχε καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά. Αποφάσισα και επεκτείναμε τον έλεγχο σε όλους τους υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του δήμου. Έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο στο 90% των περίπου 5.000 υπαλλήλων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά σπουδών. Περίπου 30 από αυτούς ήταν δημοτικοί αστυνομικοί. Από το σύνολο αυτών των 63, οι 35 έχουν φύγει, έχει αυτομάτως αρθεί η πράξη πρόσληψής τους. Για τους υπόλοιπους 28 βρίσκεται σε εξέλιξη είτε κάποια ΕΔΕ, είτε το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Εφόσον πιστοποιηθεί δόλος και απάτη θα φύγουν και αυτοί. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να προσλαμβάνεται κάποιος εξαπατώντας την πολιτεία».





Χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστήριξε ότι υπάρχει εν ενεργεία υπουργός με πλαστό πτυχίο. «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς, υπάρχει μέλος του υπουργικού συμβουλίου (με πλαστό πτυχίο). Έχει συζητηθεί όταν εμείς ήμασταν στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Έλεγαν ότι υπάρχει κομματικό, τότε, στέλεχος, το οποίο δεν έχει αποκτήσει το πτυχίο που φέρει... Δεν μπορώ να το πω ποιος είναι. Εννοείται ότι δεν μπορώ», ανέφερε μιλώντας στο Βήμα FM.

Όπως σημείωσε ακόμη, "απ' ό,τι μας ενημέρωναν τότε στελέχη – και δεν θέλω να πω ποια, αν είναι του συνδικαλιστικού, των γυναικών, των επιστημόνων ή των μηχανικών... Δεν πίναμε καφέ και μας το έλεγαν, αλλά υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες.

Δεν το είχαμε εξακριβώσει, αλλά στις συζητήσεις που γίνονταν στα κομματικά όργανα τότε, υπήρχε καταγγελία από διάφορα στελέχη του συγκεκριμένου κομματικού χώρου που έλεγαν «φτάνει πια μ' αυτές τις καταστάσεις». Εγώ είπα πολύ καλά κάτι, στο πλαίσιο όλων αυτών που το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα θέλουν να συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους και αν θέλουν να κάνουν κάθαρση, μπορεί π.χ. αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός να πει «φέρτε μου όλοι εσείς τα πτυχία σας να κάνουμε έναν έλεγχο».

Πρώτα ξεκινά η κάθαρση από τα του οίκου μας... Καθένας που θεωρεί ότι φωτογραφίζεται ή θίγεται μπορεί να βγει... Στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών, επαναλαμβάνω, γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα. Αλλά τα κουκουλώναμε!"

«Όχι (δεν έχω εξακριβώσει την καταγγελία). Το έχω διαπιστώσει μέσα από τις συζητήσεις ότι γινόταν έντονη κουβέντα. Αν είχα στοιχείο στα χέρια μου, θα το είχα βγάλει ότι κάποιος δεν σπούδασε εκείνη την περίοδο και δεν είχε πτυχίο. Θα πήγαινα στον εισαγγελέα. Δεν έχω, όμως, στοιχεία. Αν είχα, θα είχα πάει», κατέληξε ο κ. Μπαλασόπουλος.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βροχή» οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά "

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα έγιναν φέιγ βολάν

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Χαρακτήρα επέβαλε σε εταιρεία βαρύ πρόστιμο – Η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται φάκελος με στοιχεία από τα οποία προκύπτει, σύμφωνα με την «Αρχή Προστασίας Προσωπικών Χαρακτήρα», ότι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών, που εκτιμάται ότι προέρχονταν από παράνομες πηγές, έγιναν φέιγ βολάν από εταιρεία συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών.

Ειδικότερα, η Αρχή, με απόφασή της (100/2014) επέβαλλε συνολικό πρόστιμο 100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΡΑΝΝΕΡ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΕ», καθώς επίσης και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρεία με την επωνυμία «ADD ΟΝΕ – Εμπορική – Εισαγωγική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης».

Στο πόρισμα της Αρχής καταγράφεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επεξεργαζόταν τα δεδομένα δημιουργούσε λίστες και στη συνέχεια τις πουλούσε στους πελάτες της. Επρόκειτο για λίστες που αφορούσαν στοχευμένο κοινό για προωθητικές ενέργειες, ενώ εντοπίστηκε και μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Spam).

Οι λίστες των στοιχείων της εταιρείας εντυπωσιακές. Σε αυτές περιλαμβάνονταν οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος 5 εκατομμυρίων πολιτών όπου καταγραφόταν ακόμη και αν ο φορολογούμενος είναι ΑΜΕΑ. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η Αρχή διαρροή των συγκεκριμένων στοιχείων μπορεί να έχει γίνει μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Στους υπολογιστές της εταιρίας εντοπίστηκαν αρχεία με περισσότερες από 110.000 γεννήσεις από τη δεκαετία του 1990, σε τρία μαιευτήρια. Ονόματα 200.000 προσώπων που κατέχουν πιστωτικές κάρτες συγκεκριμένης τράπεζας, τα στοιχεία και οι αριθμοί τηλεφώνων 4.300.000 συνδρομητών του ΟΤΕ συνδυασμένα με στοιχεία εισοδήματος και τμήμα αριθμού πιστωτικής κάρτας. Ονόματα και ταχυδρομικές διευθύνσεις πελατών μεγάλης αλυσίδας πιτσαρίας. Βέβαια από τα εν λόγω αρχεία δεν έλειπαν αντίγραφα εκλογικών καταλόγων των δήμων Κηφισιάς, Ν. Ερυθρέας και Εκάλης, αλλά και λίστα μελών της Τ.Ο Βούλας του ΠΑΣΟΚ. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και τιμολόγιο πώλησης σε θυγατρική τράπεζας έναντι 14.760 ευρώ, καταλόγου 5 εκατομμυρίων συνδρομητών τηλεφωνίας.

Ο έλεγχος από την Αρχή ήταν αυτεπάγγελτος και έγινε μετά από βροχή καταγγελιών «για αποστολή αζήτητων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών από τις εταιρείες, καθώς και για εμπορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Μάλιστα, όπως καταγράφεται στο πόρισμα οι ελεγκτές της Αρχής παρακωλύθηκαν κατά τη διενέργεια του ελέγχου αφού πολλά αρχεία από τους σκληρούς δίσκους των ελεγχομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών είχαν πρόσφατα διαγραφεί ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του ελέγχου έγινε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία αντιγραφής ψηφιακών πειστηρίων, η οποία συνεχίστηκε μετά από 3 ημερολογιακές ημέρες. Σημειώνεται δε ότι η διακοπή αυτή δεν οφείλεται σε παρέμβαση της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αποδεικνύεται από τις έγγραφες επικοινωνίες με αυτή.

Σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας ήταν συνδεδεμένοι και επιπλέον σκληροί δίσκοι πολλοί από τους οποίους δεν βρέθηκαν κατά τον έλεγχο.

Μετά την έρευνα των ελεγκτών - όπως αναφέρει η Αρχή στην απόφαση της- διαπιστώθηκε πως τα δεδομένα προέρχονται από μη προσβάσιμες πηγές και "δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης ότι τα δεδομένα αυτά όχι μόνο τηρούνται παρανόμως, αλλά έχουν προέλθει και με παράνομο τρόπο, ο οποίος μάλιστα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης."

Από την πλευρά της η εταιρεία στις εξηγήσεις της υποστηρίζει ότι τα αρχεία ανήκαν σε πελάτες της που της τα είχαν διαθέσει για επεξεργασία. Για τα αρχεία με οικονομικά δεδομένα υποστήριξαν ότι ανήκουν σε τράπεζα. Και σε ότι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους ισχυρίστηκαν ότι ο διαχειριστής της εταιρίας είναι πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και τους χρησιμοποίησε ενώ ήταν υποψήφιος. Για το αρχείο του ΟΤΕ υποστήριξαν ότι προέρχεται από τους έντυπους καταλόγους.

Τέλος, με την ίδια απόφαση, επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ και σε δεύτερη εταιρεία η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην αποστολή των spam mail.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα έγιναν φέιγ βολάν"

Δελτίο Τύπου σχετικά με συγχώνευση ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ

Από καιρό είχαμε δηλώσει ότι το νερό και η ΕΥΑΘ θα είναι πάντα στόχος των ιδιωτών, ένα μονοπωλιακό αγαθό που... αποφέρει σίγουρο κέρδος στους κρατικοδίαιτους επενδυτές, είναι ελκυστικό.

Η επιβεβαίωση ήρθε από επίσημα χείλη, του υπουργού υποδομών, κ. Χρυσοχοίδη, ο οποίος έκανε δηλώσεις για συγχώνευση-συνεργασία μεταξύ ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ, με σκοπό την ανάπτυξη, την αξιοποίηση, και άλλες ανάλογα εύγλωττες εκφράσεις που δημιουργούν όμορφες εντυπώσεις.

Ας μην γελιόμαστε, αυτοί που οργάνωσαν σχεδίασαν και προσπάθησαν να ξεπουλήσουν ένα φυσικό αγαθό, δεν έρχονται για να το σώσουν, προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της άρνησης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης με το εκκωφαντικό 98,2% του ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, προς τους υποψήφιους αγοραστές της ΕΥΑΘ. Προσπαθούν να δείξουν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και να παραμείνουν στο παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης, έστω και μέσω ΣΔΙΤ
. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε αυτά τα σχέδια επί χάρτου του κ. υπουργού; Ποιος ακριβοπληρωμένος σύμβουλος είχε αυτή την φαεινή ιδέα; Και μάλιστα τόσο άμεσα, και σε αντικείμενο που οι πολυεθνικές του νερού κατέχουν πολύ καλά, τις ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα). Μόλις πριν μερικούς μήνες η εκπρόσωπος της SUEZ είχε δηλώσει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ «είναι ένα απλό ΣΔΙΤ», τέτοιες συμπτώσεις!

Όσο για τις δηλώσεις ότι η ΕΥΑΘ έχει ανάγκη το παραπάνω σχέδιο λόγω ελλείψεων προσωπικού και κεφαλαίων, να υπενθυμίσουμε ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και μια δεκαετία δεν κάνουν προσλήψεις για να γίνει η ΕΥΑΘ «πιο ελκυστική προς τους επενδυτές», είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αφού έχουν απαξιώσει την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας 1.500.000 κατοίκους με μόλις 8 τεχνίτες υδραυλικούς να τους εξυπηρετούν, μιλάνε τώρα για ανάγκες, είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες έχουν παραδώσει νευραλγικές μονάδες της ΕΥΑΘ στους μεγαλοεργολάβους(Βιολογικούς, μονάδα ξήρανσης, διυλιστήριο) και τώρα μιλάνε για έλλειψη ανάπτυξης, είναι αυτοί που τα βάζουν δήθεν με τους ιδιώτες νερουλάδες των νησιών όταν πριν τρεις μήνες παραλίγο να παραδώσουν την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, αυτές τις «υγιείς και με τεράστια κεφαλαιακή επάρκεια εταιρείες» όπως δηλώνουν, στα νύχια των βαρόνων του νερού, είναι αυτοί που υπογράψανε το μνημόνιο της καταστροφής χωρίς να το διαβάσουν και ξαφνικά γίνανε ειδικοί στα θέματα της ΕΥΑΘ.

Πόσο υποκριτικό είναι να καμαρώνουν για την δημιουργία θυγατρικών όταν υπάρχουν ήδη θυγατρικές, με αμφίβολο ρόλο, όταν υπάρχει αδιαφάνεια στις προσλήψεις σε αυτές παρά το ξεκάθαρο του νόμου που ορίζει μόνο μέσω ΑΣΕΠ;

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την Θεσσαλονίκη και την ΕΥΑΘ, ας προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού για να μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να έχει τις υπηρεσίες που του αρμόζουν, ας προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση της Β’ φάσης του διυλιστηρίου, ας μας πουν πότε κατασκευάστηκε η τελευταία μεγάλη δεξαμενή σε μια πόλη που επεκτείνεται διαρκώς, ας σταματήσουν επιτέλους το απαράδεκτο φαινόμενο, όπου εργαζόμενοι ενοικιάζονται από εργολάβους, με αποτέλεσμα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας να ανθούν σε μια πόλη πρωταθλήτρια στην ανεργία. Η ΕΥΑΘ μπορεί να γίνει πόλος ανάπτυξης στην πόλη μας, υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας, οι οποίες παρά τις ανάγκες, δεν αναπληρώνονται προκειμένου να θησαυρίζουν οι λίγοι μέσω των εργολαβιών, προκειμένου δεκάδες «απασχολούμενοι» να είναι όμηροι, αυτή την ΕΥΑΘ ονειρεύονται, αυτό είναι το όραμα τους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ,

Δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης από το 2007, και θα συνεχίσουμε, δεν μας γελούν τα σχέδια τους για μια ιδιωτικοποίηση με τον μανδύα των ΣΔΙΤ, ας ρίξουν μια ματιά στο εξωτερικό, όπου οι ιδιώτες κερδίζουν και το κράτος πληρώνει, δε θα τους κάνουμε την χάρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                    Π.ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ

seeyath
Διαβάστε Περισσότερα » "Δελτίο Τύπου σχετικά με συγχώνευση ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ"

Κάτω από τα όρια ασφαλείας το ΕΣΥ. Τι καταγγέλλουν ΟΕΝΓΕ & ΠΟΕΔΗΝ

Τα Νοσοκομεία υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στο «κόκκινο». Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Στους τρείς εναπομείναντες μήνες του έτους θα υπάρξουν σημαντικές δυσχέρειες στη παροχή των υπηρεσιών. Οι λειτουργικές δαπάνες από το έτος 2009 έως σήμερα μειώθηκαν 60%.

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μετά από σχεδόν 5 χρόνια οικονομικής κρίσης, περιέγραψαν τα προεδρεία των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των νοσηλευτών – διοικητικών (ΠΟΕΔΗΝ), με την ευκαιρία των κοινών κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια στα περιφερειακά νοσοκομεία την 1η Οκτωβρίου και 24ωρη Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργία και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννακό, το προσωπικό είναι πλέον κάτω των ορίων ασφαλείας. Η μία στις 3 οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων είναι κενή (33.000 κενές οργανικές θέσεις).

Σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις

Οι 2.900 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν φαίνεται να είναι ένα ακόμη «πυροτέχνημα» (όπως οι 2.900 του έτους 2011 και οι 2.500 του έτους 2012), αφού ακόμη δεν προκηρύχθηκαν παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούνιο (από την προκήρυξη απαιτείται ένα έτος έως την ολοκλήρωση). Ακόμη όμως και εάν προχωρήσουν είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφούαποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 15.000 υγειονομικοί τα τελευταία τέσσερα έτη και έως τέλους του έτους θα αποχωρήσουν άλλοι 5.000 (σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από Πρωτοβάθμια Σωματεία) εξαιτίας την επικείμενων δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Διαπαιδαγωγεί τους πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Η κυβέρνηση, τονίστηκε στη συνέντευξη, άνοιξε τα χαρτιά της για το μέλλον που επιφυλάσσει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Διαπαιδαγωγεί τους πολίτες να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά των υπηρεσιών, προετοιμάζοντας έτσι τη μετατροπή του Συστήματος σε ανταποδοτικό – ανταγωνιστικό.

Έως σήμερα με νομοθετικές ρυθμίσεις κατήργησε 11 Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για αλλαγή του ρόλου τους αλλά παραμένουν κτίρια κουφάρια.

Με υπουργικές αποφάσεις μέσω της έκδοσης και επανέκδοσης Νέων Οργανισμών καταργήθηκαν 880 κλινικές, 10.000 κλίνες και 30.000 οργανικές θέσεις. Την περαιτέρω συρρίκνωση, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, αναλαμβάνουν οι Διοικητές των Νοσοκομείων. Απαξιώνουν – διαλύουν τα 50 διασυνδεόμενα Νοσοκομεία που απώλεσαν τη νομική τους μορφή, μετακινώντας προσωπικό προς τα Νοσοκομεία έδρες των Νομικών Προσώπων. Με νέες αποφάσεις συρρικνώνουν νέες κλινικές και κλίνες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

Με την «ψευτομεταρρύθμιση», είπαν οι κ. κ. Βαρνάβας και Γιαννακός, στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τη δραστική μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, η Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη αγοράζεται με χρήματα των ασφαλισμένων. Οι ανασφάλιστοι παρά τις δηλώσεις για πλήρη κάλυψη βρίσκονται στον αέρα αφού δεν προβλέφθηκε σχετικό κονδύλι στον ΕΟΠΥΥ (προβλέπονται μόνο 35εκ.ευρώ). Θεσμοθετούνται συνεχώς νέα χαράτσια.

Ταφόπλακα του ΕΣΥ η ΕΣΑΝ

Ταφόπλακα του ΕΣΥ είναι η ψήφιση στη Βουλή του Νόμου που συστήνει Ανώνυμη Εταιρεία Αμοιβών Νοσοκομείων, σημείωσαν. Η πολυμετοχική αυτή Εταιρεία θα διαχειρίζεται τους συνολικούς πόρους για την Υγεία (Κρατική χρηματοδότηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, χρήματα από αγορά υπηρεσιών) και θα τους κατανέμει κατά το δοκούν στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία με αποτίμηση της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένου και του μισθολογικού κόστους). Εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο και δυνατότητα μεταβίβασης μετοχών στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Την πολιτική υγείας θα την ασκεί η εν λόγω Ιδιωτική Εταιρεία που θα λειτουργεί ως ΔΕΚΟ με κριτήριο το κέρδος. Το Κράτος σταδιακά θα καταργήσει την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία.

Είναι βέβαιον, εκτιμά η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, ότι θα καταργηθούν πολλά Νοσοκομεία, θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, θα γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός Τομές και θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών. Οι πολίτες θα αγοράζουν εξολοκλήρου τις υπηρεσίες.

«Στους ασφαλισμένους θα παρέχεται ένα μίνιμουμ παροχών. Οι ανασφάλιστοι θα παραπέμπονται στις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα πληρώνονται από τη τσέπη. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στο Καιάδα ή στη φιλανθρωπία».

Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση. Το σύστημα μετατρέπεται σε Ανταγωνιστικό. Η χρηματοδότηση θα κατευθύνεται με προνομιακό τρόπο στα ιδιωτικά συμφέροντα της Υγείας.

Σταδιακά η πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας θα καταλήξει στο χρηματιστήριο και στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσαν ακόμα τα εξής:

--Πολλά Νοσοκομεία που είναι ανεπτυγμένα στα νησιά, στους ορεινούς όγκους θα κλείσουν.

--Στο όνομα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που καρκινοβατεί μεθοδεύεται η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων που συμβάλλουν κατά 80% στο Σύστημα Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Ασθενείς που έχουν χρήματα οδηγούνται στον Ιδιωτικό Τομέα. Οι υπόλοιποι στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ και στα παγκάκια. Η αποστολή τεχνικών κλιμακίων του Υπουργείου Υγείας στα Γενικά Νοσοκομεία για εξεύρεση χώρων λειτουργίας Ψυχιατρικών Κλινικών εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως επιτάχυνση και ολοκλήρωση της Μεταρρύθμισης.

--Τα Κέντρα Υγείας Αγροτικού Τύπου σε τρείς μήνες μεταφέρονται Διοικητικά – Οικονομικά – Οργανικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες χωρίς καμία προετοιμασία. Κατά τη μεταφορά αναμένεται να δημιουργηθούν μείζονα λειτουργικά προβλήματα

--Το ΕΚΑΒ στενάζει από ελλείψεις ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

--Στην Πρόνοια επιχειρείται ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας πολλών Μονάδων. Δεν εκδόθηκαν οι Οργανισμοί και στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτικών υπαλλήλων πιστεύουν ότι αποτελεί το εργαλείο της κυβέρνησης για την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

«Με την Αξιολόγηση, είπαν, δεν επιδιώκεται η βελτίωση των Δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών αλλά η κατάργηση, η συρρίκνωση, η ιδιωτικοποίησή τους. Δεν επιδιώκεται η βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, αλλά η δημιουργία νέας δεξαμενής προς χρήση των συμφωνιών με τη τρόικα. Υπολείπονται σύμφωνα με τον υπουργό κ. Μητσοτάκη 6.500 απολύσεις έως τέλος του έτους 2014 και η μνημονιακή δέσμευση πρέπει να τηρηθεί. Επίσης, νέες μισθολογικές απώλειες επιβάλλει η τρόικα. Διορθώσεις στο μισθολόγιο ετοιμάζει η κυβέρνηση με μειώσεις μισθού στους ΔΕ και ΥΕ υπαλλήλους και νέες μειώσεις στους ανεπαρκείς υπαλλήλους που θα προκύψουν από την Αξιολόγηση. Από το νέο μισθολόγιο κανένας υπάλληλος δεν θα βγει ωφελημένος».

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω από τα όρια ασφαλείας το ΕΣΥ. Τι καταγγέλλουν ΟΕΝΓΕ & ΠΟΕΔΗΝ"

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:Νέα έκκληση για βοήθεια!

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Από την αρχή λειτουργίας του ιατρείου μας έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα από τους παιδιάτρους μας ότι πολλές οικογένειες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που βιώνουν, μειώνουν ακόμα και την τροφή στα βρέφη τους, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να υποσιτίζονται δραματικά.

Δυστυχώς λόγω της μεγάλης ζήτησης κάνουμε έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες και πάνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε πάνω από 300 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και ήδη έχουμε σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 33 μήνες, έχει δεχτεί πάνω από 32,000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία).

Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-96-31-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
email mkiellinikou@gmail.com
Την ιστοσελίδα μας θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:Νέα έκκληση για βοήθεια!"

Tο BBC έκανε αφιέρωμα στον κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το BBC έκανε αφιέρωμα στον κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα με τίτλο: «Ο Ασύλληπτος» και «ο μοντέρνος Έλληνας Ρομπέν των Δασών»!
 
Το αφιέρωμα έχει γίνει από το  BBCMagazine και εκτός από τον Παλαιοκώστα αναφέρει ως πρωταγωνιστές της ιστορίας το Νίκο Παλαιοκώστα, τον Αλκέτ Ριζάϊ και την Σούλα Μητροπία.
Μάλιστα περιγράφει την ζωή του σαν ταινία δράσης!

«Έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας το νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας», σημειώνεται στην εισαγωγή του κειμένου. 

untitled.png
 

Στο αφιέρωμα, γίνεται αναφορά στην παράνομη δράση του «αόρατου» καταζητούμενου, στις ένοπλες ληστείες τραπεζών, στα εκατομμύρια που περνάνε από τα χέρια του και εκείνος μοιράζει ένα μέρος τους στους φτωχούς των Τρικάλων από όπου και κατάγεται. Γι’ αυτό εξάλλου έγινε γνωστός και ως ο Έλληνας «Ρομπέν των Δασών». 

Το BBC με τον μεσότιτλο «Παιδί από το βουνό» παραθέτει το βιογραφικό του Παλαιοκώστα:

6WSZ3RQ5.jpg
 

«Γεννημένος το 1966, ο Παλαιοκώστας μεγάλωσε στο χωριό Μοσχόφυτο, ένα χωριό με παράγκες στα χιονισμένα βουνά της κεντρικής Ελλάδας. Εκεί παρακολουθούσε τον πατέρα του να έχει τα κοπάδια του και είχε ως πρότυπο τον αδελφό του, Νίκο. Όσους ζούσαν εκεί τους αποκαλούσαν «ήρωες» διηγείται ο ιερέας της περιοχής, παπα-Παναγιώτης, όχι μόνο γιατί επιβίωναν σε αντίξοες συνθήκες στο βουνό, αλλά και γιατί τα έκαναν όλα χωρίς παπούτσια.

ρτηθςρτυ.png
 

«Ως παιδί του βουνού, δεν είχε άλλες ικανότητες, παρά μόνον να κλέβει για να ζήσει». Ο Νίκος δεν δούλεψε πολύ στα καράβια και θεωρείται ότι από το 1979 έως το 1986, ο Βασίλης και ο Νίκος θεωρήθηκαν υπαίτιοι για 27 κλοπές, video players. Του άρεσαν πολύ οι ταινίες δράσης και ξενυχτούσε βλέποντας ταινίες όπως το Ρόκι, την Απόδραση από το Αλκατράζ αλλά και ταινίες του Σβαρτσενέγκερ, σημείωνει ο συντάκτης του αφιερώματος.

Τότε μπήκε στην ζωή του ο «Καλλιτέχνης», ο Κώστας Σαμαράς. Έγινε η αδελφή ψυχή του και ήταν εκείνος που τον έκανε πιο σκληρό, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο αστυνομικός Δημήτρης Γραβάνης διηγείται ότι «ο Σαμαράς ήταν μεγαλύτερος και πιο έμπειρος από τους αδελφούς Παλαιοκώστα. Τον αποκαλούσαν καλλιτέχνη γιατί σπούδαζε σχέδιο και ζωγράφιζε τις ληστείες σε σημειωματάριο. Μαζί έκαναν ληστείες κοσμηματοπωλείων και τραπεζών».

Η πρώτη τους ληστεία

«Ο Βασίλης ανέβηκε στην κορυφή ενός λόφου και άρχισε να πυροβολεί για να τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών. Όμως είχαν τοποθετήσει έναν τεράστιο φούρνο μπροστά στην πόρτα τους! Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά στους αστυνομικούς να καταφέρουν να βγουν από το τμήμα και μέχρι να συμβεί αυτό ο Νίκος και ο Σαμαράς είχαν ήδη αδειάσει ένα κοσμηματοπωλείο. Όταν προσπάθησαν να τους καταδιώξουν αυτό δεν έγινε αφού τους είχαν βάλει καρφιά στα λάστιχα».

Ο αστυνομικός Γραβάνης διηγείται: «Έχασα τον ύπνο μου με τους αδελφούς Παλαιοκώστα. Ξενυχτούσα δουλεύοντας για αυτήν την υπόθεση και όταν πήγαινα στο σπίτι μου 07.30 το πρωί, τότε η σύζυγός μου ξεκινούσε για τη δουλειά της».

Μάλιστα ο αστυνομικός κλείνει το αφιέρωμα λέγοντας: «Η σύλληψη του Παλιοκώστα είναι για μένα θέμα τιμής. Δεν θα σταματήσω ποτέ να τον αναζητώ

Σήμερα, ο 48χρονος πλέον Βασίλης, εξακολουθεί να είναι άφαντος και ασύλληπτος. Στις 14 Απριλίου του 2009 15 μυστικοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν στο Αλεποχώρι αλλά και πάλι τους ξέφυγε.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Tο BBC έκανε αφιέρωμα στον κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα "

Πάτρα: Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου κατέχει και πληρώνεται για θέση, αλλά δε διδάσκει εδώ και 25 χρόνια!

Προ των ευθυνών τους τίθενται οι Πρυτανικές και Ιατρικές Αρχές

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ρίον και αναγνωρισμένο πρόσωπο όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και πανελληνίως στον τομέα του, εδώ και πολλά χρόνια κατέχει δύο μείζονος σημασίας θέσεις, για τις οποίες φυσικά και πληρώνεται, όμως δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έφθασαν στο PatrasTimes, πρόκειται για πανεπιστημιακό καθηγητή Ιατρικής, συγκεκριμένης ειδικότητας, ο οποίος όμως, αν και είναι υποχρεωμένος να διδάσκει στους φοιτητές, έχει να διδάξει από αμφιθεάτρου, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, τα τελευταία 25 χρόνια!

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές στο PatrasTimes, ο συγκεκριμένος, επειδή είναι και χειρουργός και θα έπρεπε κανονικά να φορά την πράσινη ποδιά, παρ’ όλα αυτά τα χειρουργεία του τα εκτελούν άλλοι συνάδελφοί του, πλην ελαχίστων που αποφασίζει να κάνει ο ίδιος.

Για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ενήμερη τόσο η προηγούμενη Πρυτανική Αρχή όσο και η νέα, αφού έχει γίνει ήδη έγγραφη καταγγελία από συναδέλφους του, όμως μέχρι στιγμής ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων….!

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου κατέχει και πληρώνεται για θέση, αλλά δε διδάσκει εδώ και 25 χρόνια! "

Τι πρόστιμο θα έχουν όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Πρόστιμα και προασυξήσεις θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν στην ώρα τους την πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ . Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι την Τρίτη 30η Σεπτεμβρίου 2014 να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι δόσεις του φόρου

Ειδικότερα εως το τέλος Σεπτεμβρίου οι υπόχρεοι του ΕΝΦΙΑ που έχει αναρτηθεί εκκαθαριστικό για πληρωμή θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του νέου φόρου ακινήτων. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα την δόση του φόρου, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης .
Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη

Κλειστό το taxisnet την Κυριακή

Η ΓΓΠΣ με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του TAXISNET δεν θα είναι διαθέσιμες από την Κυριακή (28-9-2014) στις 12:00 μμ έως τη Δευτέρα (29-9-2014) στις 7:00 πμ λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι πρόστιμο θα έχουν όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ"

Η Κομισιόν ζητά να μας επιβληθεί πρόστιμο για τα απόβλητα

Η Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τα πρότυπα της ΕΕ, πέντε χρόνια μετά την πρώτη καταδικαστική απόφαση

Tην επιβολή προστίμου στην Ελλάδα, με ένα κατ’ αποκοπή ποσό ύψους 14.904.736 ευρώ και ημερήσια χρηματική ποινή 72.864 ευρώ, έως ότου εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις ζητά η Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με νέα προσφυγή της για ανεπαρκή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη καταδικαστική απόφαση, η Επιτροπή έκρινε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τα πρότυπα της ΕΕ.

Η δικαστική απόφαση του 2009 σημείωνε την έλλειψη σχεδίου διαχείρισης για την αντιμετώπιση των διάφορων ειδών επικίνδυνων αποβλήτων, όπως τα ιατρικά απόβλητα και οι χημικές ουσίες, τα οποία παραμένουν στο περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB)] και πολυχλωροτριφαινύλια (PCT).

Σύμφωνα με την Επιτροπή, για να συμμορφωθεί η Ελλάδα, πρέπει:

- Να καταρτίσει κατάλληλο σχέδιο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων.

- Να δημιουργήσει κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη διαχείριση των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων. Για παράδειγμα, όπως τονίζει η Κομισιόν, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για την αναγέννηση ελαίων, την επεξεργασία των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους, την ανακύκλωση συσσωρευτών ή την ανάκτηση ορισμένων μετάλλων.

- Να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παλαιών αποβλήτων που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά, έως ότου

καταστεί δυνατή η αποτελεσματική διαχείρισή τους

Η Ελλάδα έπρεπε να έχει συμμορφωθεί πλήρως, εντός του 2013. Ωστόσο, το πρώτο αναγκαίο βήμα για την επίλυση του προβλήματος, η θέσπιση ενός κατάλληλου εθνικού σχεδίου διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί και, έως σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει λάβει κάποιο αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν ζητά να μας επιβληθεί πρόστιμο για τα απόβλητα"

Η μαύρη λίστα με τους επτά παιδόφιλους εκπαιδευτικούς

Tη λίστα με τα ονόματα των επτά εκπαιδευτικών που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στη διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, παρέδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, μετά και τη σχετική ενημέρωση που παρείχε στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

«Μπορούνε να πάνε ακόμη και στον Πάπα της Ρώμης οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για παιδοφιλία, αλλά στην εκπαίδευση δεν πρόκειται να μείνουν», δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ενημέρωση που είχε για την εμπλοκή εκπαιδευτικών σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, ενώ ζήτησε και τα ονόματα των εμπλεκομένων από την αρμόδια εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» στη λίστα των ονομάτων περιλαμβάνονται τέσσερις εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Αθήνα και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανάμεσά τους η περίπτωση καθηγηή σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, λέκτορα του πανεπιστημίου Πατρών και δασκάλων σε δημοτικά σχολεία Ρεθύμνου, Κιλκίς και Δράμας.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή πρόκειται για δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια τηςν ΕΛ.ΑΣ. και την επικαιρότητα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η μαύρη λίστα με τους επτά παιδόφιλους εκπαιδευτικούς"

Παραιτήθηκε ο έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο, Π. Ζωγράφος

Οπως αναφέρει tovima.gr η Αθήνα ήταν από καιρό δυσαρεστημένη μαζί του - το υπουργείο Eξωτερικών του καταλόγιζε ότι δίνει ελλειπή εικόνα για τις προθέσεις και τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης.

Η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε στον αποκλεισμό του από την αντιπροσωπεία υπό τον Πρωθυπουργό που επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης την Άνγκελα Μέρκελ.

Το αποκορύφωμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τον στενό συνεργάτη του κ.Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη στο λόμπι του βερολινέζικου ξενοδοχείου Hilton λίγο πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας για την Αθήνα.

Η παραίτηση του πρέσβη είναι, σύμφωνα με έλληνα διπλωμάτη στο Βερολίνο που είναι γνώστης της υπόθεσης και θέλει να μείνει ανώνυμος, οριστική και αμετάκλητη.

«Θα την υποβάλει και για δεύτερη φορά εντός δεκαπενθημέρου, όπως προβλέπει ο διπλωματικός κώδικας, για να είναι τελεσίδικη» λέει. Κι αυτό σημαίνει ότι θα τερματίσει τη θητεία του δέκα περίπου μήνες πριν το προβλεπόμενο τέλος της (Αύγουστος του 2015).

Ο ίδιος διπλωμάτης διέψευσε τις πληροφορίες, ότι η παραίτηση έχει σχέση με την κριτική που άσκησε ο Κάρολος Παπούλιας στους υπεύθυνους για την κατασκευή του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Κατά την επίσκεψη του στη γερμανική πρωτεύουσα προ τριών περίπου εβδομάδων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει:

«Για μια ακόμη φορά φεύγω απογοητευμένος από την υπό κατασκευή πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Δεν έχει τελειώσει, έχει γίνει της Άρτας το γεφύρι . Νομίζω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης καθυστέρησης».

Διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα είχαν συμπεριλάβει και τον κ. Ζωγράφο σε αυτούς τους «υπεύθυνους». «Μεγάλο λάθος» αντιτείνει ο ίδιος διπλωμάτης. «Ο Ζωγράφος ήρθε μόλις τον Απρίλιο του 2013 στην Αθήνα. Εξάλλου, η κατασκευαστική εταιρία δεν υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά σε άλλες υπηρεσίες».

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο, Π. Ζωγράφος"

Εξηγήσεις για το ανθελληνικό παραλήρημα στα αλβανικά βιβλία ζητά ο Κουίκ

Την ανθελληνική προπαγάνδα των αλβανικών βιβλίων Γεωγραφίας και την κρατική ολιγωρία επί του θέματος καταγγέλλει με... Ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έπειτα από το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο ιστολόγιο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού «ellogosar.blogspot.gr».

Ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος ζητάει εξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών αντίστοιχα, καθώς τα επίμαχα βιβλία καθίστανται πλέον επικίνδυνα, αφού στις «αλβανικές περιοχές» («treva shqiptare») περιλαμβάνεται… ολόκληρη η βορειοδυτική Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας!

Ακολουθεί το Κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

YΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ: ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ 9ης &’ 12ης ΤΑΞΗΣ

κ. κ. Υπουργοί,

Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα, όπως αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού «ellogosar.blogspot.gr» την Τρίτη 23.09.14 και αφορά στην σοβαρότατη διαπίστωση, ότι στα σχολεία της αλβανικής επικράτειας οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές» περιοχές στην... Ελλάδα (Trevat shqiptare ne Greqi), δηλαδή Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κτλ.!!!

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:


Παραμένουν οι αλυτρωτικές αναφορές εις βάρος της Ελλάδας στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας στην Αλβανία

Τι και αν γίνονται επί μία και πλέον δεκαετία συναντήσεις επί συναντήσεων μεταξύ διακρατικών επιτροπών Ελλάδας - Αλβανίας.
Τι κι αν συναντήθηκαν οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών τόσες φορές με τελευταία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Έλληνας τότε υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συμφώνησε με την αλβανίδα ομόλογο του Λιντίτα Νικόλα να αφαιρεθούν από τα σχολικά βιβλία οι αλυτρωτικές αναφορές ή οι χαρακτηρισμοί που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις των γειτονικών κρατών...
 Μια ζωή η Ελλάς θα υποχωρεί και η αλβανία θα τραβάει την ίδια ρώτα.

Είχαμε γράψει πρόσφατα για την αφαίρεση κάθε αναφοράς στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό από τα σχολικά βιβλία Ιστορίας στην Ελλάδα, ενώ σε πολλά ρεπορτάζ διάφορων ιστοσελίδων τα τελευταία χρόνια αναφερόταν το ανθελληνικό περιεχόμενο στα σχολικά βιβλία της ιστορίας και της γεωγραφίας στην Αλβανία.

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε και στα σχολεία της αλβανικής επικράτειας οι μαθητές διδάσκονται πάλι για τις αλβανικές περιοχές στην... Ελλάδα (Trevat shqiptare ne Greqi), δηλαδή Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ!

Χωρίς περισσότερα σχόλια ο Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου παρουσιάζει τις επίμαχες σελίδες των αλβανικών σχολικών βιβλίων της Γεωγραφίας της 9ης και της 12ης τάξης, των αντίστοιχων δηλαδή Γ΄ Γυμνασίου και Γ΄ Λυκείου στην Ελλάδα...

Βιβλίο Γεωγραφίας 9ης τάξης

Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κλπ, αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" δηλαδή των Σκοπίων.

Στη σελίδα 7 αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 που "μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη". Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα! 


Στη σελίδα 8 ιστορικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης της αλβανικής περιοχής της Τσαμουριάς στην Ελλάδα το 1913. Δεσπόζει κάτω αριστερά ο πολιτικός χάρτης των αλβανικών περιοχών.


Στη σελίδα 29 στοιχεία απογραφών για τον πληθυσμό "αλύτρωτων αλβανικών περιοχών", μεταξύ των οποίων και η Τσαμουριά


Στις σελίδες 134-135 ιδιαίτερο αφιέρωμα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία για τις "αλβανικές περιοχές της Ελλάδας" με φωτογραφίες από Ηγουμενίτσα και Πάργα


Βιβλίο Γεωγραφίας 12ης τάξης


Εξώφυλλο


Σελίδες 8-9 με... ιστορικά στοιχεία


Συνέχεια στις σελίδες 10-11 των ιστορικών αναφορών για την Ήπειρο από την αρχαιότητα ως το 1913 όταν οι Πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων άφησαν τις περιοχές αυτές της Αρμπερίας εκτός αλβανικού κράτους. 


Μια από τα ίδια και στις σελίδες 12-13



Σελίδες 188-190: Όπως και της 9ης έτσι και το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας, γράφοντας διάφορα στοιχεία για την "Τσαμουριά"...

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξηγήσεις για το ανθελληνικό παραλήρημα στα αλβανικά βιβλία ζητά ο Κουίκ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news