facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαιούχοι επιδομάτων τυφλότητας είχαν... δίπλωμα οδήγησης

Από "κόσκινο" πέρασαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες περιπτώσεις επιδομάτων τυφλότητας, των οποίων οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι άδειας ικανότητας οδήγησης.
Η έρευνα, που ξεκίνησε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, εστιάστηκε σε επιδόματα που «εγκρίθηκαν» από τις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις «μαϊμού» τυφλών.
Όπως έγινε γνωστό, με τη συνδρομή των αρμόδιων διευθύνσεων Μεταφορών και Προνοιακών Επιδομάτων εξετάστηκαν συνολικά 196 περιπτώσεις τυφλών.
Από την επεξεργασία τους προέκυψε ότι 14 δικαιούχοι, ύστερα από την έγκριση χορήγησης του επιδόματος τυφλότητας, είχαν προχωρήσει σε μετατροπές στα διπλώματα οδήγησής τους, γεγονός που κίνησε υποψίες. Οι μετατροπές αυτές αφορούσαν επί παραδείγματι ανανεώσεις αδειών, αλλαγές από μία κατηγορία οδήγησης σε άλλη κ.ά.
Από την περαιτέρω διερεύνηση των «ύποπτων» περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι έντεκα από τους παραπάνω κατόχους διπλώματος οδήγησης δεν είχαν ικανότητα να οδηγούν, γεγονός που γεννά ερωτήματα ως προς τι εξυπηρετούσαν οι παραπάνω μετατροπές αλλά και ποιοι συναίνεσαν στο να γίνουν. Στις άλλες τρεις περιπτώσεις οι «οδηγοί» δεν προσήλθαν για εξέταση. Για τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω κινήσεις.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαιούχοι επιδομάτων τυφλότητας είχαν... δίπλωμα οδήγησης"

Μανιάτης: Με 114 εκατ. ευρώ ξεκινά το Εθνικό Κτηματολόγιο

Μανιάτης: Με 114 εκατ. ευρώ ξεκινά το Εθνικό ΚτηματολόγιοΗ οριστικοποίηση της διασφάλισης του ποσού των 114 εκατ. ευρώ για την έναρξη του Εθνικού Κτηματολογίου με την παράλληλη υπογραφή των πρώτων συμβάσεων, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

«Το Εθνικό Κτηματολόγιο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς τις επόμενες εβδομάδες υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις με τους αναδόχους. Το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, μετά την έναρξη λειτουργίας πριν ένα μήνα των δύο πρώτων Οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, γυρνά μία ακόμα σελίδα με το ξεκίνημα της τελικής φάσης υλοποίησής του», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός ΠΕΚΑ.
«Η Ελλάδα ανοίγει βηματισμό για τη δημιουργία του πιο σύγχρονου Κτηματολογίου της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι πλέον, «ο Έλληνας πολίτης και κάθε επενδυτής πολύ σύντομα θα μπορεί να έχει βεβαιότητα και ασφάλεια δικαίου για κάθε παρέμβαση ή επένδυση στο χώρο».
Σημειώνεται ότι το έργο του Κτηματολογίου αποτελεί, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Καθώς πρόκειται για «τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου κτηματολογικού πληροφοριακού συστήματος για την βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη του περιβάλλοντος».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Μόσχος Κορασίδης, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Ηλίας Λακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Δημήτρης Πτωχός.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιάτης: Με 114 εκατ. ευρώ ξεκινά το Εθνικό Κτηματολόγιο"

“Να είστε ευγενικοί και να βάζετε χειροπέδες μόνο όταν χρειάζεται” – Οδηγίες του Αρείου Πάγου για τις συλλήψεις οφειλετών

- Με εγκύκλιο ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου δίνει οδηγίες συμπεριφοράς για τις συλήψεις λόγω χρεών στο δημόσιο
- Η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση
- Να αποφεύγονται φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος
- Αφορμή για την εγκύκλιο στάθηκε η σύλληψη 80χρονου που παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές και βρέθηκε με χειροπέδες
Ευγένεια και χρήση χειροπεδών όταν είναι αναγκαίο κατά τη σύλληψη οφειλετών του Δημοσίου συστήνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε και την οποία απευθύνει στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. , ο κ. Παντελής εφιστά την προσοχή των αρμόδιων αρχών και επισημαίνει καταρχάς ότι τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να χρησιμοποιούν χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση.
Η εισαγγελική εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή αναφορά διαμαρτυρίας μιας δικηγόρου για την παραπομπή 80χρονου οφειλέτη που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές για να οδηγηθεί σε αυτόφωρο ή σε ρητή δικάσιμο και παρά τις διαμαρτυρίες δεσμεύθηκε με χειροπέδες.
"Οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου πρέπει να γίνονται με γνώμονα την προστασία της προσωπικής ελευθερίας και μόνον όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι"
Επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία σημειώνει πως η σύλληψη σε περίπτωση αυτοφώρου πρέπει να ερμηνεύεται σε συνάρτηση με το ότι ο κανόνας είναι η προστασία της προσωπικής ελευθερίας (άρθρο 6 του Συντάγματος) και η στέρησή της η εξαίρεση.
Ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στις αστυνομικές αρχές πως πρέπει να συμπεριφέρονται με κάθε δυνατή ευγένεια κατά τη σύλληψη, να μεταχειρίζονται βία μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και να αποφεύγουν φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος.
Σημειώνει ακόμη πως στην πράξη οι οφειλέτες του δημοσίου ειδοποιούνται συχνά από τις διωκτικές αρχές για τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και τους παρέχεται εύλογη προθεσμία τακτοποίησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει, για όσους από αυτούς βρίσκονται σε αδυναμία ή οι υποθέσεις τους δεν μπορούν να ρυθμιστούν και εμφανίζονται αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, είναι προφανές ότι εκλείπουν οι προϋποθέσεις που επιβάλλουν αλλά και δικαιολογούν τη δέσμευσή τους με χειροπέδες.
Ο κ. Παντελής επαναλαμβάνει τις θέσεις παλαιότερης εγκυκλίου του, του 2011, για λελογισμένη χρήση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής και προσθέτει ότι η αυτόφωρη διαδικασία και καταδίκη στα συγκεκριμένα αδικήματα (φοροδιαφυγή μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο) δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων της πολιτείας.
Επιπλέον, αναφέρει ότι από την τριετή εφαρμογή του 3943/2011 προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών επέρχεται ανάκληση των παραγγελιών αυτόφωρης διαδικασίας. Και αυτό διότι – όπως λέει - οι ειδοποιούμενοι για τις οικονομικές εκκρεμότητες σπεύδουν υπό την απειλή σύλληψης να τακτοποιήσουν την οφειλή. Όπως όμως αναφέρει το πρόβλημα είναι πως την ρύθμιση και καταβολή μιας ή δυο δόσεων οι ίδιοι δεν εξυπηρετούν το χρέος τους και επανέρχονται στο καθεστώς του οφειλέτη του δημοσίου
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Να είστε ευγενικοί και να βάζετε χειροπέδες μόνο όταν χρειάζεται” – Οδηγίες του Αρείου Πάγου για τις συλλήψεις οφειλετών"

Δωρεάν wifi σε 35 σημεία στο Δήμο Καλαμαριάς

Με στόχο την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε 35 σημεία σε όλη την Καλαμαριάς.

Είναι ο πρώτος Δήμος που υλοποίησε τις προγραμματικές του εξαγγελίες για την προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. To εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τηςHCN, η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού Internet (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, με έδρα την Καλαμαριά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δωρεάν παροχή Internet ξεκίνησε πιλοτικά από το ιστορικό κέντρο της Καλαμαριάς και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Πρότερη υποδομή δωρεάν ασύρματου internet (WiFi) του Δήμου Καλαμαριάς καλύπτει, την Πλατεία Προφυγικού Ελληνισμού και μέρος του πεζόδρομου της Καλαμαριάς.

Η δυνατότητα σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο παρέχεται σε όλους τους χρήστες φορητών υπολογιστών ή ακόμα και κινητών τηλεφώνων, που έχουν την δυνατότητα σύνδεσης WiFi.

Το Έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% από Εθνικούς Πόρους. Το Ασύρματο Δίκτυο της Καλαμαριάς αναπτύσσεται συνέχεια, υπάρχουν σχέδια για ακόμα περισσότερη κάλυψη και σε αλλα σημεία της πόλης.


dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν wifi σε 35 σημεία στο Δήμο Καλαμαριάς"

«Αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ μου έκοψαν το δάχτυλο στην πορεία για τον Φύσσα»

Αναίτια επίθεση από άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ καταγγέλλει στην κάμερα του STAR 23χρονος, δείχνοντας μάλιστα το τραυματισμένο του χέρι.

Ο Αλέξανδρος πήρε μέρος στην ειρηνική διαδήλωση που έγινε στο Κερατσίνι για την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ξαφνικά, όπως καταγγέλλει, χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, ξυλοκοπήθηκε από ένα άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

«Κατεβαίνουν 3-4 Δέλτα πετάνε τα μηχανάκια πάνω στον κόσμο… και τον βλέπω ότι έρχεται πάνω μου. Βάζω το χέρι μου, μου εξαφανίζει το δάχτυλο. Μου κόβει το δάχτυλο και το ψάχνω, ήταν από πίσω και κρεμόταν. Δηλαδή θύμιζε ταινία, σκηνικά πολέμου. Σκέψου ότι με ένα γκλοπ από την πίσω μεριά μου έκοψε το δάχτυλο με μια επαφή. Εν ολίγοις, αν δεν είχα βάλει το χέρι μου να προστατεύσω τη μούρη μου θα ήμουν ή ανάπηρος ή φυτό» περιγράφει ο 23χρονος.

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε, όταν ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να σπάει βιτρίνες, να βάζει φωτιά σε κάδους και να πετάει μολότοφ. «…συμμετείχαμε στην πορεία, αλλά αυτό δε σε κάνει εγκληματία, το να πας να διαμαρτυρηθείς. Πέντε άτομα έσπασαν την τράπεζα και αυτοί έριχναν δακρυγόνα και στα 1000 άτομα! Να την πέσεις σε αυτούς που κάνουν τη φασαρία, πρέπει να τους χτυπήσεις όλους;» προσθέτει ο ίδιος.

Ο 23χρονος ζήτησε βοήθεια από μια περαστική, η οποία τον πήγε στο Τζάνειο και από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

«Στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο ήμουν εγώ, δεχτήκαμε αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ. Στο τέλος της πορείας δέχτηκαν επίθεση από ομάδα Δέλτα που χθες φερόταν σαν να ήταν στρατός κατοχής σε αυτήν την πόλη», τονίζει ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου ζήτησε από το δήμαρχο να χειριστεί την υπόθεση και να δρομολογήσει όλες τις νομικές διαδικασίες.

Δείτε τι καταγγέλλει ο 23χρονος Αλέξανδρος; -ΒΙΝΤΕΟ
star
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ μου έκοψαν το δάχτυλο στην πορεία για τον Φύσσα»"

Κατάσχεση σπιτιού για οφειλή 44.000 ευρώ από Ισπανική Τράπεζα (έγγραφα)

Στο σφυρί βγάζει την μοναδική κατοικία δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ανώνυμη τραπεζική εταιρία με έδρα την Μαδρίτη, που έχει εγκατασταθεί νόμιμα στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης για το διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ο οφειλέτης, το ακίνητο που εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από 94.000 ευρώ, βγαίνει στον πλειστηριασμό για οφειλή που φτάνει τα 44.198 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου ακινήτου θα πραγματοποιηθεί από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης στις 15-10-2014, με τιμή εκκίνησης τα 62.700 ευρώ (δηλαδή τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου).

Διαβάστε παρακάτω την έκθεση κατάσχεσης που επιδόθηκε στα χέρια του υπερχρεωμένου πολίτη που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το δάνειο του και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.


Αυτό είναι ένα μόνο και πρόσφατο παράδειγμα των βρόγχων που πνίγουν τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ η κυβέρνηση διαρρέει το ένα σενάριο μετά το άλλο περί δήθεν ευνοϊκών ρυθμίσεων του ιδιωτικού χρέους. Ο πανικός που καλλιεργούν στην ελληνική κοινωνία, είναι τεράστιος. Μοναδική διέξοδος και μόνο για τα χρέη προς τράπεζες και τρίτους, ο  νόμος Κατσέλη.

Σε πανικό και η κυβέρνηση που δεν κρατά σταθερή και ξεκάθαρη στάση για το τι πρόκειται να κάνει προκειμένου να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους. Μάλιστα, πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε μία «ριζοσπαστική πρόταση» για τα κόκκινα δάνεια.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο Ε. Βενιζέλος τονίζει ότι είναι επείγον για το ασφαλιστικό μας σύστημα να εισπραχθούν οι οφειλές μέσα από μια αποτελεσματική ρύθμιση με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

«Ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη ριζοσπαστική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, αρχής γενομένης από τα κόκκινα δάνεια των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και φυσικά από την αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει στα στεγαστικά δάνεια, με ένα τρόπο που διευκολύνει την αγορά και τα νοικοκυριά χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα ούτε για το τραπεζικό σύστημα, ούτε για τους δημοσιονομικούς στόχους του κράτους» δηλώνει στην εφημερίδα.


Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι το χρέος είναι βιώσιμο. 

«Το ζήτημα δεν είναι κούρεμα, ή μη κούρεμα. Οι παραμετρικές αλλαγές που λέμε εμείς ότι είναι εφικτές και θα γίνουν, οι οποίες αφορούν τις λήξεις, τα επιτόκια, την περίοδο χάριτος, οδηγούν σε όρους καθαράς παρούσης αξίας, σε μείωση του χρέους, δηλαδή σε κούρεμα» τονίζει ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως όποιοι υποστηρίζουν μονομερείς ενέργειες λέγοντας «λεβέντικες» δημαγωγίες, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι διεθνείς συσχετισμοί.


Danioliptes

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσχεση σπιτιού για οφειλή 44.000 ευρώ από Ισπανική Τράπεζα (έγγραφα)"

Η Ιταλία επιστρέφει στην Ελλάδα ογδόντα αρχαία ελληνικά νομίσματα

Στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στο Τορίνο της Ιταλίας στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας, έχει προγραμματιστεί να επιστραφούν από την Ιταλία στην Ελλάδα ογδόντα αρχαία ελληνικά νομίσματα.

Τα νομίσματα, εβδομήντα εννέα αργυρά και ένα χάλκινο, χρονολογούνται από τον 5ο έως τον 2ον αιώνα π. Χ. και προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα από τη Χαλκιδική ('Ακανθος και Τορώνη).

Τα αρχαία αντικείμενα είχαν κατασχεθεί το 2008 στην ιταλική επικράτεια από τις ιταλικές Διωκτικές αρχές που επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες προέβησαν στον έλεγχο και την επιστημονική τεκμηρίωση της προέλευσης και της σημασίας των νομισμάτων.

Οι συνεχείς και άοκνες ενέργειες της αρμόδιας Υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, σε συνεργασία με τις ιταλικές Δικαστικές αρχές και τις υπηρεσίες του ιταλικού υπουργείου Αγαθών, Πολιτισμού και Τουρισμού, είχαν ως αποτέλεσμα την απόδοση των παραπάνω νομισμάτων στο Ελληνικό κράτος.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής των αρχαίων νομισμάτων θα λάβει χώρα στο Τορίνο με παρουσία του Ιταλού υπουργού Αγαθών, Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργού Πολιτισμού Κ.Τασούλα.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση εφαρμογής από ιταλικής πλευράς της κοινοτικής οδηγίας 93/7/ΕΟΚ, η οποία αφορά στην επιστροφή στον τόπο προέλευσής τους παρανόμως εξαχθέντων πολιτιστικών αγαθών.

Ο επαναπατρισμός των παραπάνω νομισμάτων, εκτός από σημαντική επιτυχία των εμπλεκομένων υπηρεσιών των δυο κρατών, επιβεβαιώνει την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία των δυο κρατών στον τομέα της πάταξης της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιταλία επιστρέφει στην Ελλάδα ογδόντα αρχαία ελληνικά νομίσματα"

Με προσωπικό ασφαλείας την Τρίτη 23/9 τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω της 24ωρης πανδημοσιουπαλληλικής που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα απεργιακά συλλαλητήρια που οργανώνουν τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) στις 9.30 π. μ., την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκής χρηματοδότηση και προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών και κατάργηση της ΕΣΑΝ.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Με προσωπικό ασφαλείας την Τρίτη 23/9 τα δημόσια νοσοκομεία"

Από αύριο σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ

Από αύριο (23 Σεπτεμβρίου) τίθεται σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει διάφορα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς και νέα εμφάνιση. Το ολόγραμμα και το υδατογράφημά του περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα.

Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία, στον γυαλιστερό αριθμό δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα.

Επίσης, ο αριθμός αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε. Χάρη σε αυτά και άλλα χαρακτηριστικά η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ επαληθεύεται πολύ εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία), αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ διαβεβαίωσαν την ΕΚΤ ότι κατέβαλαν κάθε εύλογη προσπάθεια στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, προκειμένου να διευκολύνουν την προσαρμογή του εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων στις χώρες τους, ώστε όλα τα μηχανήματα να δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο.

«Έχει μεγάλη σημασία όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα τραπεζογραμμάτια ευρώ να συνεχίσουν να το κάνουν με απόλυτη εμπιστοσύνη. Γι' αυτό ακριβώς εισάγουμε τη σειρά 'Ευρώπη'» δήλωσε ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, που είναι υπεύθυνος για τα τραπεζογραμμάτια.

«Για να διασφαλίσουμε ότι η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα, καλώ όλους τους ιδιοκτήτες εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων να βεβαιωθούν ότι τα μηχανήματά τους δέχονται τα νέα τραπεζογραμμάτια» συμπλήρωσε ο κ. Μερς.

Tα τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να εκδίδονται, ούτως ώστε να εξαντληθούν τα αποθέματα. Θα κυκλοφορούν παράλληλα με τα τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» και αργότερα θα αποσυρθούν σταδιακά και θα πάψουν να έχουν ισχύ νόμιμου χρήματος. Αυτή η αλλαγή θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Ένα βίντεο με τίτλο «Ανακαλύψτε το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ», διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu σε 23 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το νέο τραπεζογραμμάτιο και τους τρόπους επαλήθευσης της γνησιότητάς του.
Διαβάστε Περισσότερα » "Από αύριο σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ"

Σκοπιανό παραλήρημα: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο Μιλόσοσκι

Πανηγυρίζουν την «κατάκτηση» του Μύτικα, της υψηλότερης κορφής της Ελλάδας, Σκοπιανοί ορειβάτες επιδεικνύοντας το μακεδονικό σύμβολο που προσπαθούν να καπηλευθούν

Νέες προκλήσεις από σκοπιανό αξιωματούχο, επί ελληνικού εδάφους, αυτή τη φορά. 

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της βουλής των Σκοπίων, και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος πανηγυρίζει ότι «κατέκτησε» την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Vest των Σκοπίων, φιλοξενεί φωτογραφίες και δηλώσεις του κ.Μιλόσοσκι. «Ο αντιπρόεδρος της βουλής - πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, συνεχίζοντας: «Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».



Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων. Η ενέργεία του, να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, είναι ιδιαίτερα προκλητική αφού σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, οι γείτονες δεσμεύονται να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Οι προκλήσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου, που «ανηφόρισε» στον Όλυμπο με πολυμελή ομάδα από τα Σκόπια, συνεχίστηκαν και στο ορεινό καταφύγιο, όπου κόλλησε αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στον πίνακα ανακοινώσεων, όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα και από άλλες χώρες.

Ο ίδιος «ανέβασε» περιχαρής το «κατόρθωμά» του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα  social media.



«"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι. Στις απαντήσεις τους, οι followers του πρώην υπουργού Εξωτερικών της FYROM τον συγχαίρουν για το επίτευγμά του να αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορφή της Ελλάδας και του γράφουν μπράβο. Κάποιος μάλιστα παρομοιάζει την αποστολή των Σκοπιανών «ορειβατών» με τους θεούς του Ολύμπου...

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, σχετικά με τη φωτογράφηση, στην κορυφή του Ολύμπου και κραδαίνοντας τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σχολίασε: «Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφηθεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο».

«Δεν τον παροτρύνουμε, όμως, να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων» προσέθεσε.

«Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα, όχι την ΠΓΔΜ και το λαό της» κατέληξε ο κ. Κούτρας.



















protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό παραλήρημα: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο Μιλόσοσκι"

Με εντολή Βούλτεψη κόπηκε ο Τσίπρας από τη ΝΕΡΙΤ

Επιστολή καταπέλτη για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ΝΕΡΙΤ με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα η οποία δεν μεταδόθηκε ποτέ έστειλε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Ανδρέας Ζούλας.

Σύμφωνα με την επίμαχη επιστολή η ομιλία του Σαββάτου του Αλέξη Τσίπρα κόπηκε με εντολή της Σοφίας Βούλτεψη προς τον Βασίλη Θωμόπουλο ερήμην της ΝΕΡΙΤ.

Η επιστολή του Ανδρέα Ζούλα για τη ΝΕΡΙΤ όπως δημοσιεύθηκε στο typologies.gr

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ε. Σ. της ΝΕΡΙΤ ΑΕ
Αγαπητοί φίλοι,

Την προσεχή Παρασκευή, 19 τρ. μηνός, λήγει και η δοθείσα παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ.

Πιστεύω ότι μέσα στο κλίμα πολιτικής αντιπαραθέσεως, αλλά και των δυσμενών σχολίων κατά της ΝΕΡΙΤ για τον τρόπο καλύψεως των πολιτικών εκδηλώσεων της ΔΕΘ, δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσουμε στην επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου και μελών του Δ. Σ. της εταιρείας για πλήρη, πενταετή, θητεία.

Οποιαδήποτε πρόσωπα και αν επιλέξουμε θα βαρύνονται από το γενικότερο κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραίτηση των κ. κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη, οι οποίοι, εκτός του ότι είχαν επιλεγεί ομοφώνως από το Ε. Σ. μόλις τον περασμένο Μάιο, είχαν επιτελέσει σημαντικό έργο προς συμπλήρωση των σωρευτικών παραλείψεων της διοίκησης Προκοπάκη.

Και επειδή το Ε. Σ. δεν συνεδρίασε καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, θα μου επιτρέψετε να παρουσιάσω αναλυτικά τις απόψεις μου και για τα προσφάτως διατρέξαντα και για τα οργανωτικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, για να σχηματισθεί γενική και ασφαλής αντίληψη αν πρέπει να ξαναρχίσουμε από το μηδέν, απλώς και μόνο γιατί έδοξε σε κάποιους να διοικούν την ΝΕΡΙΤ ερήμην των οργάνων της. Αναγκαστικά επομένως θα αναφερθώ πρώτα στα της καλύψεως των εκδηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Όπως προέκυψε από τον διάλογο που είχα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Ε. Σ. την περασμένη Παρασκευή με τον Γεν. Δ/ντή Προγράμματος κ. Β. Θωμόπουλο, το εν λόγω στέλεχος της ΝΕΡΙΤ στην κυριολεξία παγίδεψε τους κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη. Διότι χωρίς να τους έχει ενημερώσει, άρχισε συνεννοήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την Κυβέρνηση, καθώς και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την ζωντανή κάλυψη, στη βάση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, όπως μας είπε. Την ρύθμιση αυτή δέχθηκαν κατά τα λεχθέντα του όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τρόπος όμως αυτός χειρισμού δεν είναι ούτε δίκαιος ούτε σοβαρός για ένα κρατικό μέσο. Δικαιοσύνη και σοβαρότης επιτάσσουν προσυμφωνία όλων για την αλλαγή της βάσης της «ίσης μεταχείρισης».

Και τέτοια πρωτοβουλία αλλαγής δεν μπορεί να παίρνει ερήμην της διοικήσεως της ΝΕΡΙΤ ούτε κάποιος παράγων της, ούτε βέβαια η ίδια η Κυβέρνηση. Τώρα, ως προς την αρχή της «ίσης μεταχείρισης», πρέπει να πω ότι αυτή διασφαλίζει τα δικαιώματα του ασθενεστέρου και η εφαρμογή της επομένως δεν είναι νοητό να προκαλεί διαμαρτυρίες του… Επομένως, εδώ δεν έχουμε «ίση μεταχείριση», αλλά μεταχείριση την οποία μεθόδευσε ο κ. Θωμόπουλος με εντολή της κυρίας Βούλτεψη, η οποία θεώρησε ότι έτσι εξυπηρετούνται τα κυβερνητικά συμφέροντα. Εγώ, προσωπικώς δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι όχι μόνο δεν εξυπηρετήθηκε κανένα κυβερνητικό συμφέρον από τις μεθοδεύσεις της κ. Βούλτεψη, αλλά αντίθετα ο επικοινωνιακά χαμένος, ως προς το συγκεκριμένο θέμα, ήταν η Κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν αφορά εμένα και εσάς, αλλά την Κυβέρνηση. Το ουσιώδες ζήτημα είναι ότι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της δεν είναι νοητό να γίνεται μέσω της κρατικής τηλεόρασης. Ότι δε, όλο αυτό ήταν σχέδιο που εφαρμόσθηκε ερήμην της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο κ. Θωμόπουλος, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις μου, κάθε άλλο παρά με, και μας, διαβεβαίωσε ότι έστω και μετά τις επαφές του με τα κόμματα ενημέρωσε τους κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη για τις συνεννοήσεις του και τα αποτελέσματά τους. Και οι παραιτηθέντες άλλωστεμε διαβεβαίωσαν, δυστυχώς μετά την παραίτησή τους, ότι δεν γνώριζαν ότι «ο Θωμόπουλος συνεννοείτο με τα κόμματα» και μάλιστα στη βάση της κάλυψης μιας εκδήλωσης.

Ο κ. Θωμόπουλος μας είπε επίσης ότι η αλλαγή της πάγιας αρχής «ζωντανή κάλυψη κεντρικής ομιλίας και της συνέντευξης» έγινε λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό. Και ότι το αυτό είχε γίνει και πέρυσι με την κάλυψη που έκανε η «Δημόσια Τηλεόραση». Το ότι η ΝΕΡΙΤ στερείται μέσων είναι ανακριβέστατο, καθόσον ο κ. Μακρυδημήτρης εζήτησε και επήρε από το Αρχείο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η «Δ. Τ.» και πέρυσι ακόμη κατέγραψε πλήρως όλες τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ, ασχέτως αν τις μετέδωσε ή όχι «ζωντανά». Άρα λήψη μπορούσε, κατά μείζονα λόγο, να κάνει η ΝΕΡΙΤ. Αλλά και «ζωντανή μετάδοση» μπορούσε να κάνει, όπως αποδεικνύεται από την θηριώδη, για να μη τη χαρακτηρίσω αλλιώς, ζωντανή μετάδοση (2,5 ώρες επί δύο ημέρες) της αφιερωμένης στη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη εκδήλωσης του «Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης». Το κυριολεκτικά πρωτοφανές και απαράδεκτο αυτό γεγονός (8 και 9 Αυγούστου) κατέστη δυνατό με συντονισμένη δράση της κυρίας Βούλτεψη (η οποία επικαλέσθηκε μέχρι και «επιθυμία του πρωθυπουργού»)και του κ. Θωμόπουλου, παρά την έντονη αντίδραση των κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη.
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση, λίγες εβδομάδες πριν και από την δική μας αποχώρηση, με την επιλογή του οριστικού (πλήρους θητείας) Ε. Σ. Επομένως οι ενέργειές μας και πρέπει να διαφυλάξουν ως κεκτημένο το σχέδιο οργάνωσης και ανάπτυξης της ΝΕΡΙΤ που δεν προλάβαμε να προωθήσουμε ούτε «στα χαρτιά» με τους παραιτηθέντες κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη, αλλά και να μείνουν ως βασικές ελάχιστες ενέργειες για την δημιουργία συνείδησης ανεξάρτητης και ανεπηρέαστης λειτουργίας του φορέα.

Για την εξυπηρέτηση των δύο αυτών στόχων, προτείνω στην πρώτη σε ολομέλεια Συνεδρίασή μας μετά το καλοκαίρι, να επαναφέρουμε σε συζήτηση τις υποψηφιότητες των κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη με τη συλλογιστική ότι αν τυχόν εγκρίνουμε επανατοποθέτησή τους στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αυτό θα σημαίνει:

α. Καταδίκη από ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο των απαραδέκτων μεθοδεύσεων της κ. Βούλτεψη και του κ. Θωμόπουλου και ταυτόχρονα γενικό μήνυμα προς κάθε κυβερνητικό στέλεχος να απέχει από κάθε ανάμιξη στη διοίκηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Η νοοτροπία Βούλτεψη που κατά τις ημέρες της προβολής της εκδήλωσης των «Βρακοφόρων» εκφράσθηκε με τη «νικητήρια» διατύπωση «θα μιλάω και με τη γάτα του Θωμόπουλου», ή με τις διαβεβαιώσεις που λίγες ημέρες πριν από την ΔΕΘ έδινε ότι «αυτοί είναι τελειωμένοι» (εννοώντας τους κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη) πρέπει σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο εμπράκτως να καταδικαστεί, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια συμπεριφορά, που μόνο στις χειρότερες ημέρες της ΕΡΤ είχαμε γνωρίσει, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Δεν θα ξαναπάμε σε τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα με Εποπτικό Συμβούλιο, κατά νόμο «εγγυητή της ανεξαρτησίας» της ΝΕΡΙΤ.

β. Δικαίωση των επιλογών Μακρυδημήτρη – Μορώνη και ενίσχυση εκ μέρους μας του πνεύματος ανεξαρτησίας που πρέπει να διέπει τις ενέργειες και αποφάσεις του μελλοντικού Εποπτικού Συμβουλίου. Και

γ. Παροχή της δυνατότητος να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός της οργάνωσης και ανάπτυξης της ΝΕΡΙΤ, έτσι όπως γενικότατα έχει σχεδιασθεί.
Για το τελευταίο αυτό θέμα επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω πως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων επελέγη ως πρώτος διευθύνων σύμβουλος ο κ. Προκοπάκης, παρά το γεγονός ότι το Εποπτικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του υπογράφοντος, είχε αρχικά απορρίψει την υποψηφιότητά του. Ο μετά της αποχώρησή μου από τη συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου 2013, και κατά πλειοψηφία των παρόντων, επιλεγείς κ. Προκοπάκης,, εννοούσε να διοικεί και να «οργανώνει» τη ΝΕΡΙΤ, σε απόλυτη συμφωνία με τον τότε αρμόδιο υφυπουργό για την ΝΕΡΙΤ, κατά τρόπο τελείως εξωθεσμικό, αγνοώντας ρητές υποχρεώσεις του και στην ουσία παραβιάζοντας συνεχώς τον νόμο που κλήθηκε να εφαρμόσει. Το τέλος της ανορθόδοξης αυτής κατάστασης ήρθε με την παύση του κ. Προκοπάκη, στις 5-5-2014, μετά δηλαδή την παραίτηση του αρμοδίου υφυπουργού, συναδέλφου Παντελή Καψή, ενώ οι σχετικές με την παύση Προκοπάκη συζητήσεις στο Ε. Σ. είχαν αρχίσει από το τέλος Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση όμως στις 6-5-2014 δεν υπήρχε ούτε εισήγηση για το Στρατηγικό Σχέδιο, ούτε Επιχειρησιακό Σχέδιο, ούτε εισηγήσεις για την λειτουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που όφειλε ο κ. Προκοπάκης να έχει υποβάλει στο Ε. Σ. .

Η επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου και Δ. Σ. αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι κάτι σοβαρό μπορεί να γίνει υπό την διοίκηση/διεύθυνση των κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη, την εποπτεία του Ε.Σ. , αλλά και με την φιλότιμη συνδρομή των υπεραπασχολουμένων και υποαμειβομένων συναδέλφων, δημοσιογράφων και όλων των ειδικοτήτων του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ. Κυρίως, όμως, με την συνειδητή αποχή της Κυβέρνησης από κάθε παρέμβαση. Πράγμα που εμπράκτως αποδεικνύεται ότι δεν έγινε μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι η τωρινή στάση μας θα είναι τέτοια ώστε να πείσει την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο που εκείνη εψήφισε και να αφήσει τα διοικητικά και εποπτικά όργανα της ΝΕΡΙΤ να κάνουν τη δουλειά τους και αυτό που κρίνουν σωστό.

Και το σωστό για τη ΝΕΡΙΤ είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο που συζητήσαμε σε αλλεπάλληλες συναντήσεις μας το περασμένο καλοκαίρι ο υπογράφων με τον παλιό και αγαπητό φίλο και συνάδελφο Ξ.Ρ. Μορώνη, αρχικά και κατόπιν με τους κ.κ. Μακρυδημήτρη και Φορτσάκη. Το σχέδιο αυτό μερικώς ανέπτυξαν στην Κυβέρνηση οι κ.κ. Φορτσάκης και Μακρυδημήτρης. Αποτέλεσμα των σχετικών επαφών ήταν η τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου όσον αφορά τον τρόπο επιλογής του Εποπτικού και του Διοικητικού Συμβουλίου. Την τροποποίηση, μετά από πρόταση του κ. Μακρυδημήτρη, εμείς ζητήσαμε με διπλό σκεπτικό: Πρώτον, η αρχικώς προβλεπόμενη διαδικασία ήταν χρονοβόρα. Ιδίως στην πρώτη εφαρμογή της η διαδικασία αυτή θα συνεπαγόταν ασαφές διοικητικό σχήμα (με την ύπαρξη και σύμπραξη προσωρινών και οριστικών οργάνων, πότε Δ. Σ. και πότε Ε. Σ.) επί τουλάχιστον οκτώ μήνες. Δηλαδή, αν κατά την αρχική διάταξη, εκινείτο την 1η Σεπτεμβρίου 2014, η διαδικασία επιλογής Διοικητικού Συμβουλίου πρώτα και Εποπτικού κατόπιν, η ΝΕΡΙΤ δεν θα είχε ολοκληρωμένο οριστικό διοικητικό/εποπτικό σχήμα παρά μόνο περί τα τέλη Μαρτίου με μέσα Απριλίου του 2015. Και, δεύτερον, το κύριο και απαραίτητο στοιχείο της ανεξαρτησίας του φορέα δεν είναι ο τρόπος επιλογής των ηγετικών οργάνων του, αλλά η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης να σεβαστεί τον νόμο που η ίδια είτε εισηγήθηκε και ψήφισε, όπως η σημερινή, είτε εφαρμόζει.

Δυστυχώς, η τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΝΕΡΙΤ περιέλαβε και διάταξη φωτογραφική, για να κοπούν επιτυχόντες υποψήφιοι και στη θέση τους να προωθηθούν άλλοι. Η διάταξη αυτή κατά την άποψη όσων νομικών συμβουλεύτηκα, θα «πέσει» ως αντισυνταγματική, αν και εφόσον κάποιος ενδιαφερόμενος προσβάλει οποιαδήποτε πράξη εδραζόμενη σ’ αυτήν. Επίσης, η διάταξη αυτή, πέραν του ότι συνιστά εξ αρχής παρέμβαση, ανοίγει το δρόμο για συνεχείς παρεμβάσεις σε επίπεδο επιλογής και προσλήψεως προσωπικού.

Ακόμη χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δέχθηκε άλλο σημείο του ολοκληρωμένου σχεδίου που συζητούσαμε: Την πρόταση του κ. Μορώνη να πάψει η ΝΕΡΙΤ να είναι ΔΕΚΟ, καθώς και μόνον η υπαγωγή της στις ΔΕΚΟ καταλύει κάθε έννοια οικονομικής ανεξαρτησίας, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στην όλη ανεξάρτητη λειτουργία της. Όπως δεν δέχθηκε την πάγια θέση του υπογράφοντος, να αποδοθεί ολόκληρο το ποσόν του ανταποδοτικού τέλους στη ΝΕΡΙΤ. Αιτιολογικό της πρότασης είναι ότι σήμερα γίνεται παρακράτηση του πόρου κατά 50% και άνω, ενώ ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ δεν προβλέπει τέτοιο πράγμα. Η παρακράτηση γίνεται για να υπολογίζεται το παρακρατούμενο ποσό (το οποίο είναι περίπου 100 εκ. ευρώ) στο συνολικό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό όμως μεταβάλλει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΝΕΡΙΤ σε ουσιαστικό φόρο, κατά το παρακρατούμενο ποσοστό του. Πέραν αυτού, η σκαιά δήλωση του, φυσικά τελείως ανίδεου για τις προγραμματικές ανάγκες και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της ΝΕΡΙΤ, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών ότι «στον προσεχή προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ θα πάρετε λιγότερα κονδύλια από ό,τι πήρατε στην τρέχουσα χρήση», δεν καταργεί απλώς, αλλά γελοιοποιεί τις περί ανεξαρτησίας διατάξεις του νόμου περί ΝΕΡΙΤ.

Η λύση στο θέμα αυτό είναι ωστόσο πολύ απλή και περιλαμβάνεται στην ολοκληρωμένη πρότασή μου που ενσωματώθηκε στο συνολικό σχέδιο που συζητούσαμε το καλοκαίρι οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι.
-Ολόκληρο το ανταποδοτικό τέλος αποδίδεται στη ΝΕΡΙΤ, η οποία καταρτίζει έναν σοβαρό και υπεύθυνο, μέσα στο γενικό πνεύμα λιτότητας, προϋπολογισμό, η εκτέλεση του οποίου δεν θα απαιτήσει το σύνολο του πόρου (περίπου 190 εκ. ευρώ ετησίως). Το υπόλοιπο θα παραμένει ως πλεόνασμα της ΝΕΡΙΤ, το οποίο θα διαχειρίζεται η Γενική Συνέλευση της εταιρείας, αλλά με τα όργανα του φορέα και όχι του υπουργείου Οικονομικών. Βεβαίως τα κονδύλια του πλεονάσματος αυτού δεν διατίθενται οπουδήποτε, αλλά αποκλειστικά και μόνο σε βασικά και πάγια έργα υποδομής, οργάνωσης και ανάπτυξης της ΝΕΡΙΤ, με πρώτα: α. την ανάθεση μελέτης πλήρους αναδιοργάνωσης της εταιρείας β. την πλήρη ανανέωση του τεχνολογικού της εξοπλισμού που αυτή και μόνο μπορεί να εξοικονομήσει τεράστια κονδύλια ετησίως και γ.: μελέτη και ανέγερση, επί τη βάσει της μελέτης ανανέωσης του εξοπλισμού, νέων κτιρίων Διοίκησης – Στούντιο – Αρχείου κ.λπ. στον χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην οδό Μεσογείων. Ένα τέτοιο συνολικό πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι ειδικό τμήμα του, πενταετούς διάρκειας, Στρατηγικού Σχεδίου, με εξειδικευμένους στόχους, κατά το ετήσιο Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Με την εκτέλεση ενός τέτοιου ολοκληρωμένου προγράμματος θα είχαμε μια τελείως αναμορφωμένη ΕΡΤ (και επιμένω στην ονομασία αυτή) έτσι ώστε κανείς απολύτως δεν θα μπορούσε να απαξιώσει τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης/ιντερνέτ. Βεβαίως με την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού, θα γινόταν επανυπολογισμός του ανταποδοτικού τέλους και κατά πάσα πιθανότητα θα μειωνόταν ουσιαστικά, ενώ παράλληλα θα απελευθερωνόταν ολόκληρος ο χώρος που καταλαμβάνουν σήμερα οι εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή, για οποιαδήποτε χρήση εκ μέρους του δημοσίου ή αξιοποίηση, επ’ ωφελεία του κρατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης και στις δύο περιπτώσεις.

Ζητώ την κατανόησή σας αν επεκτάθηκα, έστω και αν κατά τη γνώμη μου περιορίστηκα στα απολύτως απαραίτητα. Αναμένω την τοποθέτησή σας στη πρώτη μας σε ολομέλεια συνεδρίαση.

Με εκτίμηση και φιλικά αισθήματα
Ανδρέας Χ. Ζούλας
Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ε. Σ. της ΝΕΡΙΤ ΑΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Με εντολή Βούλτεψη κόπηκε ο Τσίπρας από τη ΝΕΡΙΤ"

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό την Τρίτη και την Τετάρτη...

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και μετρό, προκειμένου να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη, από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται μια ώρα νωρίτερα, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις πέντε το απόγευμα.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00 και όχι τετράωρη, όπως αρχικά είχε εξαγγείλει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών "ΣΕΛΜΑ"

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό την Τρίτη και την Τετάρτη..."

Οι Σκοπιανοί ενοχλήθηκαν γιατί ο Αμερικανός πρέσβης τους είπε Σλάβους!

Jess L. Bailey
Σε διάβημα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, λόγω αναφοράς περί Σλάβων από τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζες Μπέιλι, σε ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, εκλήθη στο υπουργείο ο επιτετραμμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, στον οποίο «εκφράσθηκε η δυσαρέσκεια σχετικά με την ακατάλληλη χρήση του όρου "Σλάβοι" για τον μακεδονικό πληθυσμό στη Δημοκρατία της Μακεδονίας από τη μεριά του νεοδιορισθέντος πρέσβη των ΗΠΑ Τζες Μπέιλι στην ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία στις 17 Σεπτεμβρίου 2014».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προστίθεται ότι «η επίκληση του όρου αυτού (Σλάβοι) θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητα και προσβάλει τα συναισθήματα του μακεδονικού λαού, κάτι που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό-πολιτικό επίπεδο».

Την προηγούμενη Τετάρτη ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Τζες Μπέιλι, μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων στην αμερικανική Γερουσία, περιγράφοντας τον πολυεθνοτικό χαρακτήρα της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για σλαβική πλειοψηφία και αλβανική μειοψηφία.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι μέσα στον ιστό της μακεδονικής κοινωνίας, υπάρχει κάτι περισσότερο από ό,τι Σλάβοι και Αλβανοί. Υπάρχουν Τούρκοι, υπάρχουν Ρομά και άλλοι, επομένως είναι ένας μικρόκοσμος... του πλούτου των Βαλκανίων και προκειμένου όλες οι ομάδες του πληθυσμού να δουν ένα κοινό μέλλον, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, δεδομένης της δικής μας ιστορίας και το σύνολο των αξιών μας» πρόσθεσε ο κ.Μπέιλι.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία το 2004.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Σκοπιανοί ενοχλήθηκαν γιατί ο Αμερικανός πρέσβης τους είπε Σλάβους!"

Αλλαγές στα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

• Διπλασιάζεται η συχνότητα δρομολογίων τις καθημερινές

• Αναστέλλεται η λειτουργία τις Κυριακές και τα απογεύματα του Σαββάτου , λόγω πολύ χαμηλής επιβατικής κίνησης


Από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 αλλάζουν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, μελετώντας τα νέα δεδομένα όσον αφορά την επιβατική κίνηση και τις ανάγκες όσων χρησιμοποιούν καθημερινά τα δημοτικά λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους, αλλά και τη μεταφορά μαθητών και φοιτητών της πόλης μας σε ημερήσια βάση, που πραγματοποιείται κι αυτή από τη Δημοτική Συγκοινωνία, προχωράμε:

• Στην αύξηση των δρομολογίων τις καθημερινές , όπου ουσιαστικά θα διπλασιαστούν τα δρομολόγια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση έως και 50% σε σχέση με σήμερα του χρόνου αναμονής μεταξύ των δρομολογίων.

• Στην αναστολή λειτουργίας της Δημοτικής Υπηρεσίας τις Κυριακές και τα απογεύματα του Σαββάτου, αφού οι επιβάτες που μετακινούνται τις ημέρες αυτές δεν ξεπερνούν τους 40.

Με την αλλαγή στα δρομολόγια θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τις εργάσιμες ημέρες οι κάτοικοι , οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και φοιτητές, αλλά και οι επισκέπτες της αγοράς της πόλης μας. Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση χρησιμοποιούν τη Δημοτική Συγκοινωνία περισσότεροι από 10.000 επιβάτες.

Ενώ παράλληλα θα εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια από την αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας τις Κυριακές και τα απογεύματα του Σαββάτου, όπου οι ανάγκες μετακίνησης είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε σχέση με τις εργάσιμες ημέρες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014"

Σε συναγερμό το υπ.Υγείας για την άφιξη της τρόικας! Τι ζητούν οι δανειστές

Στο πόδι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου Υγείας με αφορμή την άφιξη των τροικανών στο τέλος του μήνα (30 Σεπτεμβρίου) όπου και θα κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της υγείας.

Με mail συνηθίζουν να αποστέλλουν τις απαιτήσεις τους για τον τομέα της υγείας οι τροϊκανοί που καταφθάνουν στο τέλος του μήνα για να ρίξουν άλλη μία.... λεπτομερέστατη ματιά στα όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν στον τομέα της υγείας.

Οι δανειστές μας για άλλη μια φορά ζητούν επίμονα να αποπληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι ιδιωτικοί πάροχοι ώστε ο οργανισμός να μην έχει βάρη.

Γι αυτό και ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ να εκκαθαρίσουν άμεσα στα ...υπόλοιπα και να ξεχρεώσει ο οργανισμός. Γι αυτό και επεσήμανε πως οι διαδικασίες θα πρέπει να ...”τρέξουν” όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όμως οι τροϊκανοί έχουν διαμηνύσει πως θα εξετάσουν με λεπτομέρεια και τους προϋπολογισμούς τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και των νοσοκομείων για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν υπερβάσεις.

Βέβαια από τους...μονίμους αγριεμένους δανειστές μας δε θα ξεφύγουν ούτε τα φάρμακα καθώς αναμένεται να ελέγξουν την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οι τροικανοί επιμένουν ότι η δαπάνη δεν πρέπει να ξεφύγει από τα 2 δις ευρώ ούτε φέτος αλλά ούτε το 2015 ανεξάρτητα εάν ασθενείς, φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν να δοθεί ένα περιθώριο τουλάχιστον 150 με 200 εκατ. ευρώ για τα φάρμακα των ανασφάλιστων.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε συναγερμό το υπ.Υγείας για την άφιξη της τρόικας! Τι ζητούν οι δανειστές"

«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ έως και 10 χρόνια

Μέχρι και 10 χρόνια θα περιμένουν στην ουρά οι 35.000 από τις 41.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Αιτία για αυτό η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά και της καθυστέρησης από μέρους της κυβέρνησης της παραμετρικής λύσης στον υπολογισμό τους από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.

Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς το Ταμείο Πρόνοιας χορηγεί περί τα 500 εφάπαξ κάθε μήνα με κεφάλαια που προέρχονται από τις υπάρχουσες εισπραττόμενες εισφορές. Εκτιμάται επίσης ότι με τα 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα επιχορηγήσει το «Ταμείο», από τον προϋπολογισμό θα «καθαρίσουν» περίπου 4.000 αιτήσεις που εκκρεμούν ακόμη κατατεθειμένες μέχρι την 31η Αυγούστου 2013. Δηλαδή, μέχρι την ημερομηνία όπου ισχύει η απόδοση με βάση τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί από την 1/09/2013 το εφάπαξ αποτελεί συνάρτηση των εσόδων και των Ταμείων Πρόνοιας. Και όσο τα έσοδα μειώνονται εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων στο Δημόσιο, τόσο θα περιορίζονται οι εκροές για πληρωμή εφάπαξ.

Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το εφάπαξ θα καθυστερεί μέχρι και 10 χρόνια για κάποιον που καταθέτει σήμερα αίτηση συνταξιοδότησης. Και αυτό γιατί από το τέλος του 2014 θα βρίσκονται 35.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα, χωρίς να υπολογίζεται το «κύμα» συνταξιοδότησης από το 2015 και μετά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ έως και 10 χρόνια"

Ο αντιρατσιστικός νόμος απαγορεύει την ανέγερση Τζαμιού στην Αθήνα!!!

Αγαπητοί αναγνώστες όπως πολύ καλά γνωρίζουμε το ελληνικό κράτος έχει εγκρίνει την ανέγερση Τζαμιού στην περιοχή του Ελαιώνα . Ένα τζαμί που θα γίνει ο τόπος θρησκευτικής λατρείας χιλιάδων παράτυπων μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.
Γνωρίζουμε όμως πως το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων είναι το Κοράνι , όμως λίγοι γνωρίζουν πως το Κοράνι είναι γεμάτο με ρατσιστικές αντιλήψεις  απέναντι σε άλλες θρησκευτικές ομάδες , φυσικά και των Χριστιανών διότι κατά το Κοράνι εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θεωρούμαστε άπιστοι . Φυσικά δεν λείπουν από το κοράνι και οι ρατσιστικές αντιλήψεις απέναντι στο γυναικείο φύλλο . 
Φυσικά στην συνέχεια του άρθρου θα ακολουθήσουν και αποσπάσματα από το κοράνι αλλά και βίντεο που αποδεικνύουν πως προτρέπουν σε ενέργειες βίας απέναντι σε άλλες θρησκευτικές ομάδες, π.χ. των Χριστιανών. 

Με βάση τον Αντιρατσιστικό νόμο 4285/2014 ο οποίος θεσπίστηκε από την βουλή των Ελλήνων το τζαμί ΔΕΝ θα πρέπει να ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ διότι αντιβαίνει την αντιρατσιστική νομοθεσία . Καθώς το κοράνι που θα διαβάζεται εντός του τεμένους περιέχει ρατσιστικά κείμενα που προτρέπουν σε πράξεις βίας κατά άλλων θρησκευτικών ομάδων , δηλαδή κατά των Χριστιανών άρα και κατά εμάς των Ελλήνων . Επίσης εντός του Κορανίου είναι ξεκάθαρες οι ρατσιστικές αντιλήψεις απέναντι στις γυναίκες .  Συγκεκριμένα , το Άρθρο 1 του Αντιρατσιστικού νομοσχεδίου περιγράφει τα εξής : 

«Άρθρο 1
Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.
2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.

Δείτε τα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ αποσπάσματα του Κορανίου που θα διαδίδονται ελεύθερα εντός του Τεμένους στην Αθήνα και αντιβαίνουν τον αντιρατσιστικό νόμο που παραθέσαμε παραπάνω. Συγκεκριμένα  υπάρχει απίστευτο μίσος με βάση την θρησκεία αλλά διακρίσεις με βάση την ταυτότητα του φύλου . 

Το Κοράνιο είναι γεμάτο από εντολές του Αλλάχ για την επίδοση στον πόλεμο, κατά τρόπο σαφή και αναντίρρητο απέναντι στους αλλόθρησκους:
  • «Φονεύετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε»(Η Αγελάδα 2,191)
  • «Πολεμάτε και φονεύετε τούς ειδωλολάτρες, όπου τους βρείτε»(Η Μετάνοια 9,5)
  • «Όταν συναντάτε τους άπιστους, κτυπάτε και σφάζετε τους»(Μωάμεθ Προφήτης 47,4)\
  • «Ο Προφήτης είπε: “Αν ένας Μουσουλμάνος απαρνηθεί τη θρησκεία-του, σκοτώστε-τον.”»(Μπουχαρί:Τ4Β52Α260)
  • «Θυμηθείτε οτι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί-σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς: Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των Απίστων: τσακίστε τους λαιμούς-τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους.”» (Κοράνι, 8:12)
  • «Ω πιστοί! όταν συναντήσετε τους απίστους στη μάχη, ποτέ μη στρέψετε τα νώτα-σας σ’ αυτούς. Αν κανείς στρέψει τα νώτα σ’ αυτούς μια τέτοια μέρα — εκτός αν πρόκειται για στρατηγική κίνηση του πολέμου, ή για υποχώρηση προς μια στρατιωτική μονάδα (δική-του) — στρέφει επάνω-του την οργή του Αλλάχ, και κατοικία-του είναι η Κόλαση.» ( Κοράνι, 8:15–16)
  • «Ω Προφήτη, παρώτρυνε τους πιστούς να δώσουν μάχη. Αν υπάρχουν είκοσι αποφασισμένοι ανάμεσά σαςθα κατατροπώσουν διακόσιους; αν υπάρχουν εκατό τότε θα σκοτώσουν χίλιους απίστους, γιατί αυτοί είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν.» (Κοράνι 8:65)
  • «Επομένως, όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τους λαιμούς-τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε-τους γερά: μετά (είναι ώρα για) είτε γενναιοδωρία είτε λύτρα: μέχρις ότου ο πόλεμος τα φέρει όλα εις πέρας. Έτσι (διατάσσεστε): αλλά αν ήταν Θέλημα του Αλλάχ, ασφαλώς θα μπορούσε να τους τιμωρήσει (ο Ίδιος); αλλά (σας αφήνει να μάχεστε) για να σας δοκιμάσει.»(Κοράνι 47:4)
  • «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος-Του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους Ανθρώπους του Βιβλίου, [Χριστιανοί και Εβραίοι] μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κ’ αισθάνονται καθυποταγμένοι.» (Κοράνι 9:29)
  • «Μου άρεσε η τιμωρία που επιβλήθηκε στους απίστους. Το να τους σκοτώνεις ήταν γλυκύτερο από πιοτό. Καλπάσαμε ανάμεσά τους λαχανιάζοντας για τα λάφυρα. Με τη δυνατή φωνή του στρατού-μας, η ίλη του Αποστόλου προχώρησε στη σύρραξη.» (Ισχάκ:576)
Ξεκάθαρες ρατσιστικές διακρίσεις από το Κοράνι με βάση την ταυτότητα του φύλλου , ξεκάθαρος ρατσισμός απέναντι στις γυναίκες :

Γράφεται στο Κοράνι πως των μυαλό των γυναικών είναι κατώτερο των ανδρών και ότι πάσχει από "ανεπάρκεια" .

Ο Μωάμεθ διατεινόταν πως τα μυαλά των γυναικών είναι ανεπαρκή, και πως τους έλειπε και η κοινή λογική:
[Είπε ο Μωάμεθ]: Ω, γυναίκες, θα πρέπει να κάνετε ελεημοσύνες και να ζητάτε πολλές φορές την συγχώρηση, επειδή σας είδα μαζικά ανάμεσα στους κατοίκους της Κόλασης. Μια σοφή κυρία από αυτές είπε: «Πώς είναι, αγγελιοφόρε του Αλλάχ, και το είδος μας είναι μαζικά στην Κόλαση;» Πάνω σ’ αυτό παρατήρησε ο Άγιος Προφήτης: «Καταριέστε πολύ, και είστε αγνώμονες στους συζύγους σας. Κανέναν άλλο δεν έχω δει, που να του λείπει η κοινή λογική και να χωλαίνει στην πίστη, ενώ (ταυτόχρονα) να κλέβει την γνώση των σοφών, παρά μόνο εσάς.» Σε αυτό, σχολίασε η γυναίκα: «Τι έχει η κοινή λογική μας και η πίστη;» Εκείνος (ο Άγιος Προφήτης) παρατήρησε: «Η έλλειψη κοινής λογικής (κρίνεται επαρκώς από το γεγονός) ότι η μαρτυρία δύο γυναικών ισούται με την μαρτυρία ενός ανδρός. Αυτό είναι μια απόδειξη της έλλειψης κοινής λογικής.

Ο Προφήτης (η ευλογία και η ειρήνη του Αλλάχ ας είναι μαζί του) είπε: «Δεν αληθεύει πως η μαρτυρία μιας γυναίκας ισούται με την μαρτυρία μισού ανδρός;» Η γυναίκα είπε «Ναι». Εκείνος τότε είπε: «Αυτό είναι εξ αιτίας της ανεπάρκειας του μυαλού της.”

Προσέξτε εδώ πως, στην πρώτη παράγραφο, ο Μωάμεθ δικαιολογεί την πεποίθησή του πως οι γυναίκες υστερούν σε κοινή λογική, με το να λέει πως η μαρτυρία τους αξίζει όσο η μισή μαρτυρία ενός ανδρός. Και όμως, στην δεύτερη παράγραφο, ο Μωάμεθ δικαιολογεί την πεποίθησή του πως η μαρτυρία των γυναικών ισοδυναμεί κατά το ήμισυ με την μαρτυρία των ανδρών, με το να λέει πως οφείλεται στην ανεπάρκεια του μυαλού των γυναικών.

Ερευνητής:  «Ω, Μωάμεθ, γιατί είναι γεμάτη από γυναίκες η Κόλαση;»
Μωάμεθ:  «Επειδή τους λείπει η κοινή λογική!»
Ερευνητής: «Πώς το ξέρεις ότι τους λείπει η κοινή λογική;»
Μωάμεθ:  «Η έλλειψη κοινής λογικής φαίνεται από το ότι η μαρτυρία τους αξίζει τα μισά απ’ ότι αξίζει η μαρτυρία ενός άνδρα!»
Ερευνητής:  «Αλλά γιατί να αξίζει η μαρτυρία τους μόνο κατά το ήμισυ από του άνδρα;»
Μωάμεθ:  «Εξ αιτίας της ανεπάρκειας του μυαλού τους!»
Ερευνητής: «Πώς το ξέρεις ότι τα μυαλά τους είναι ανεπαρκή;»
Μωάμεθ:  «Η ανεπάρκεια του μυαλού τους φαίνεται από το γεγονός ότι η μαρτυρία τους αξίζει μισή ανδρική μαρτυρία.»
Ερευνητής:  «Ξαναρωτάω, γιατί αξίζει τα μισά η μαρτυρία τους;»
Μωάμεθ:  «Επειδή τα μυαλά τους είναι ανεπαρκή!»
Ερευνητής: «Μάλλον τελικά το μόνο ανεπαρκές πράγμα εδώ, είναι ο συλλογισμός σου......» 

Αυτά αγαπητοί αναγνώστες είναι μερικά από τα ρατσιστικά αποσπάσματα του Κορανίου που θα διακινούνται ΕΛΕΥΘΕΡΑ όταν φτιαχτεί το ΤΕΜΕΝΟΣ στην ΑΘΗΝΑ μας . Γραπτά τα οποία αντιβαίνουν το ΑΡΘΡΟ  1 του αντιρατσιστικού νόμου . Με βάση τον πρόσφατο νόμο θα πρέπει να μην ανεγερθεί το ΤΕΜΕΝΟΣ καθώς το ΚΟΡΑΝΙ που θα διαβάζεται εντός του τεμένους , δηλαδή σε δημόσια συνάθροιση θα περιέχει τα παραπάνω γραπτά που αντιβαίνουν τον εν λόγω νόμο .

Παραθέτουμε όμως και Βίντεο τα οποία δείχνουν τα παραπάνω :

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων λέει ότι το ΚΟΡΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!! 



Να θυμίσουμε βέβαια και τις σκηνές ΒΙΑΣ που είχαν συμβεί στο παρελθόν στην Αθήνα με αίτιο την Πίστη των παράτυπων μεταναστών μουσουλμάνων :
 


 ΕΔΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΖΙΧΑΝΤ ΔΗΛΑΔΗ ; )
 

Θέλουμε οι αρμόδιοι να εξετάσουν το ρατσιστικό περιεχόμενο των κειμένων που θα διαδίδονται μέσω του Τζαμιού που θα ανεγερθεί στην Αθήνα και να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τον ΝΟΜΟ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ !!!


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΦΩΛΙΑΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ , ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΖΑΜΙ , ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

alertgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αντιρατσιστικός νόμος απαγορεύει την ανέγερση Τζαμιού στην Αθήνα!!!"

Ρεκόρ εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη: Ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο!

Γραφειοκρατία, πολύπλοκες υποθέσεις,έλλειψη προσωπικού και αύξηση των υποθέσεων που παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχουν προκαλέσει τεράστιες καθυστερήσεις στον προσδιορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής της δίκης και κατά συνέπεια και στην έκδοση των αποφάσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων αγγίζει το 1 εκατομμύριο, ενώ το χρονικό διάστημα που μπορεί να μεσολαβήσει για να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση μπορεί να είναι και τα έξι χρόνια! Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή αναφέρει πως περίπου 570 δικαστικοί υπάλληλοι εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 25.000 πολίτες στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Στο 1.000.000 βρίσκονται οι εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ το 2013 χρεώθηκαν στους μόλις 42 ανακριτές του Πρωτοδικείου 8.658 δικογραφίες. Ο όγκος των υποθέσεων έχει εκτοξευτεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το 2013 εκδόθηκαν 51.645 αποφάσεις λιγότερες σε σχέση με το 2007.

«Με τεράστιο φόρτο εργασίας και τη μικρότερη αναλογία δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων στην Ευρώπη, οι αστικές υποθέσεις οδηγούνται στο ακροατήριο ακόμα και τέσσερα χρόνια μετά την κατάθεση των δικογράφων και οι ποινικές υποθέσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι περίπου 100.000, φτάνουν στα όρια ακόμη και της πενταετίας προκειμένου οι κατηγορούμενοι να δικαστούν σε πρώτα βαθμό», τονίζει ανώτατη δικαστική πηγή στην εφημερίδα.

«Μα είναι δυνατόν σε κάθε μήνυση να έρχεται ψευδής καταμήνυση; Αυτό πρέπει να το περιορίσει αισθητά ο νομοθέτης. Είναι δυνατόν να διώκεται η εξύβριση; Σε καμιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν γίνεται αυτό. Είναι ανάγκη στις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων να υπάρχει ποινική διαδικασία πέραν των προστίμων;» αναρωτιέται ο ίδιος άνθρωπος.

Η μία όψη του νομίσματος δείχνει απώλειες περίπου 7 δισ. ευρώ λόγω μη εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων για φόρους και πρόστιμα ενώ η άλλη φανερώνει αποφυλακίσεις κατηγορουμένων, ακόμα και για τρομοκρατία. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, είχε τονίσει ότι «την επόμενη δικαστική χρονιά, λόγω φόρτου εργασίας στο Εφετείο, θα αρχίσουν να φεύγουν τα 18μηνα των προφυλακίσεων», δείχνοντας την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εκδίκαση αστικών υποθέσεων μπορεί να φτάσει και τις 819 ημέρες, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 548 ημέρες, ενώ η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ στις δαπάνες στον κλάδο της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί πάνω από 400 φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου για παραβίαση του άρθρου 6 παρ. 1 της Σύμβασης ως προς τον χρόνο διάρκειας δικαστικών υποθέσεων. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ποσοστό 48% επί του συνόλου των καταδικαστικών αποφάσεων της χώρας, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 26%. Μάλιστα για τις καταδίκες αυτές το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεκόρ εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη: Ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο! "

Απεργία στο Δημόσιο έχει προκηρύξει για αύριο η ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία στον Δημόσιο τομέα έχει προκηρύξει για αύριο, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ. Η απεργία αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Παράλληλα, αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και εφαρμόζει πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων με στόχο την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος».

Αύριο Τρίτη, επίσης, η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 9.30 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία στο Δημόσιο έχει προκηρύξει για αύριο η ΑΔΕΔΥ"

Οι εφοπλιστές καλά πάνε κατεβάζοντας την ελληνική σημαία

Ευημερούν οι Ελληνες εφοπλιστές - ιδίως όσοι έχουν από 25 πλοία και πάνω. Δεν είναι και πολλοί. Φέτος μόλις έφτασαν τους 40. Πέρυσι ήταν μόνο 35. Αυτές οι 40 ναυτιλιακές εταιρείες όμως έχουν στην κατοχή τους το 55% του ελληνόκτητου στόλου όχι με βάση τον αριθμό των πλοίων, που δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία, αλλά τη χωρητικότητά τους που είναι και το ουσιώδες στοιχείο. Γράφουμε ελληνόκτητα και όχι ελληνικά πλοία, επειδή αυτά τα δύο καθόλου δεν ταυτίζονται. Ούτε το 40% του αριθμού των πλοίων που ανήκουν σε Ελληνες εφοπλιστές δεν φέρουν την ελληνική σημαία. Τα ελληνόκτητα πλοία τον Ιούλιο ήταν 4.707.

Από αυτά, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και μιλώντας για πλοία άνω των 100 κόρων, υπό ελληνική σημαία ήταν μόνο τα 1.870. Για μία ακόμη φορά ο αριθμός τους είχε μειωθεί, καθώς τον Ιούλιο του 2013 ο αριθμός των πλοίων υπό ελληνική σημαία ήταν 1.913

. Αν μάλιστα σημειωθεί ότι από τα 1.870 πλοία υπό ελληνική σημαία τα 611 είναι επιβατηγά, το ένα τρίτο, αντιλαμβανόμαστε ότι η πηγή ισχύος των Ελλήνων εφοπλιστών δεν είναι φυσικά τα πλοία που έχουν υπό ελληνική σημαία. Λόγω του συνδυασμού της κρίσης στην παγκόσμια ναυτιλία τα τελευταία χρόνια και της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, παρατηρούμε ακόμη και στον αριθμό των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών τόσο με ελληνόκτητα πλοία όσο και με πλοία υπό ελληνική σημαία, την ισχύ του ρητού "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό". Ο αριθμός των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών μειώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Ηταν 762 το 2011, έγιναν 718 το 2012, μειώθηκαν στις 690 το 2013 και μέχρι στιγμής έχουν απομείνει 668 στα μισά του 2014. Ο αριθμός των πλοίων έχει σκαμπανεβάσματα, καθώς οι Ελληνες εφοπλιστές προτιμούν όλο και μεγαλύτερα πλοία.

Τα ελληνόκτητα πλοία ήταν 4.714 το 2011, έπεσαν στα 4.577 το 2012 και παρέμειναν στα 4.573 και το 2013, ενώ εκτινάχθηκαν φέτος στα 4.707 μέχρι στιγμής. Το ουσιώδες είναι ότι αυξάνεται διαρκώς η χωρητικότητά τους: από 242,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (dwt) το 2010 μέσα στο απόγειο της κρίσης η χωρητικότητα των ελληνόκτητων πλοίων αυξήθηκε κατά 25% και έφτασε φέτος στα 303,57 εκ. dwt μέχρι τα μέσα του χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι η μέση χωρητικότητα του ελληνόκτητου πλοίου από 52.100 τόνους που ήταν το 2010 να έχει ανεβεί στους 64.500 τόνους φέτος, με τάσεις διαρκούς ανόδου ακόμη.

Ενα πλοίο 64.500 τόνων ως μέσος όρος είναι ένα πραγματικά μεγάλο πλοίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής φέτος έχουν προστεθεί από πέρυσι στα ελληνόκτητα πλοία 134 σκάφη. Τα 134 αυτά πλοία αύξησαν τη χωρητικότητα των ελληνόκτητων πλοίων κατά 22 εκατ. τόνους. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι αυτά τα 134 πλοία είχαν χωρητικότητα 164.000 τόνους το καθένα, όπως βγαίνει από τη διαίρεση.

Στην αύξηση της χωρητικότητας συνολικά των ελληνόκτητων πλοίων συνεισφέρουν τα μέγιστα και οι αντικαταστάσεις πλοίων με άλλα μεγαλύτερα, που δεν αυξάνουν μεν τον αριθμό των ελληνόκτητων πλοίων, αυξάνουν όμως τη χωρητικότητά τους, έστω και αν ο αριθμός των πλοίων παραμένει σταθερός ή μειώνεται κιόλας... Το 2011 για παράδειγμα τα ελληνόκτητα πλοία ήταν 4.714 και η συνολική χωρητικότητά τους ήταν 256 εκατομμύρια τόνοι dwt. Το 2014 τα πλοία είναι κατά 7 λιγότερα, 4.707, αλλά η χωρητικότητά τους είναι κατά 50 εκατομμύρια τόνους περίπου μεγαλύτερη, αφού ανήλθε στα 304 εκατομμύρια τόνους dwt. Στο διάστημα δηλαδή αυτής της τριετίας η μέση χωρητικότητα του ελληνόκτητου πλοίου ανέβηκε θεαματικά από τις 54.300 τόνους στις 64.500 τόνους! Στη διαδικασία αυτή της διαρκούς μεγέθυνσης του στόλου που κατέχουν οι Ελληνες εφοπλιστές, συντελείται παράλληλα και ο θάνατος του... μικροεφοπλιστάκου!

Από 350 που ήταν το 2011 οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που είχαν μόνο 1 ή 2 πλοία, μέσα σε τρία μόλις χρόνια έχουν μειωθεί σε 274 μέχρι στιγμής και η εξολόθρευσή τους συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στην άλλη άκρη του φάσματος έχουμε 63 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν πλοία με συνολική χωρητικότητα μεγαλύτερη από 1 εκατομμύριο τόνους dwt. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν αριθμητικά αυτό που όλοι φαντάζονται - ότι δηλαδή και στον εφοπλιστικό κλάδο συντελείται η συγκέντρωση της ισχύος στα χέρια όλο και λιγότερων και διαρκώς ισχυρότερων ναυτιλιακών εταιρειών που μονοπωλούν συνεχώς μεγαλύτερο μέρος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και κερδών. Αυτό είναι εξόφθαλμο, χωρίς να επεκταθούμε σήμερα και σε ποιοτικά στοιχεία ιδιαιτέρως κερδοφόρων ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, όπου και εκεί οι Ελληνες εφοπλιστές κινούνται άκρως επιθετικά.

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εφοπλιστές καλά πάνε κατεβάζοντας την ελληνική σημαία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news