facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο μειώνονται οι κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 833 ευρώ το μήνα, θα δουν, από τον Ιανουάριο του 2015, τις κρατήσεις φόρου εισοδήματος να μειώνονται κατά 8 έως και 85 ευρώ  το μήνα, λόγω των μειώσεων των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και της αύξησης του αφορολογήτου ορίου από τα 9.550 στα 11.500 ευρώ, που προβλέπονται στο πακέτο φοροελαφρύνσεων το οποίο σχεδιάζει να εντάξει η κυβέρνηση στον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Ειδικά δε όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι λαμβάνουν κάθε μήνα πάνω από 1.000 ευρώ (πάνω από 12.000 ευρώ, ετησίως) θα έχουν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη, καθώς από τον Ιανουάριο θα μειωθούν και οι κρατήσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλονται επί των αποδοχών τους.

Ελεύθερος Τύπος
enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο μειώνονται οι κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους"

"Η Μόσχα δεν θα απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις", λέει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός

Η Ρωσία δεν προσανατολίζεται σε πακέτο αντιμέτρων ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.
Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν ενισχύσει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, την οποία κατηγορούν ότι εξοπλίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει ήδη αντιδράσει σε προηγούμενες οικονομικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας με την αναστολή των εισαγωγών πολλών προϊόντων διατροφής.
"Οι κυρώσεις δεν τίθενται υπό συζήτηση, δεν είναι προτεραιότητα", είπε ο Ντβορκόβιτς, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων RIA και Tass
Η κυβέρνηση μελετά τη λήψη περαιτέρω μέτρων που αφορούν κυρίως την ναυπηγική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική βιομηχανία, στα οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνονται μειώσεις στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ρουχισμού.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ χαρακτήρισε σήμερα αντιπαραγωγική την ενίσχυση των αντιμέτρων και πρόσθεσε ότι δεν αναμένει ότι η Δύση θα επιβάλλει νέες κυρώσεις, γεγονός που θα υποδήλωνε μία πορεία προς την λήξη ενός εμπορικού πολέμου.
"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, όχι επιβάλλοντας αντίμετρα, θεωρώ ότι είναι αντιπαραγωγικό, αλλά υποστηρίζοντας εκείνους που έχουν υποστεί τις κυρώσεις", δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » ""Η Μόσχα δεν θα απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις", λέει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός"

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες!

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι τζιχαντιστές, οι οποίοι ζούσαν στην Ολλανδία, σχεδίαζαν να επιτεθούν στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες!
Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, δύο άτομα, ένας άντρας και μια γυναίκα τουρκικής καταγωγής, συνελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Και οι δύο επέστρεφαν από την Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τις αρχές είχαν ταξιδέψει πρόσφατα και στη Συρία.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι βελγικές αρχές, τα δύο αυτά άτομα κατηγορούνται για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, την παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τη χρηματοδότηση και ενίσχυση της τρομοκρατίας.
Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από τις δύο αυτές συλλήψεις ελέγχθησαν και άλλοι ύποπτοι σε διάφορες πόλεις στην Ολλανδία και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε πολίτες της χώρας με τουρκική καταγωγή, οι οποίοι είχαν διασυνδέσεις με τα δίκτυα των τζιχαντιστών.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες!"

Αυτό είναι το σχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Η νέα ρύθμιση για 72 εως 100 δόσεις

- Η εκρηκτική αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές βάζει τη νέα ρύθμιση με αύξηση των δόσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα
- Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τα χρέη τους σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία
- Στα 9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εως τον Αύγουστο και η κατάσταση επιδεινώνεται αφού είναι άγνωστο πόσοι θα μπορέσουν να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ που ξεκίνησαν
Εμμένει η κυβέρνηση σε μία νέα ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τουλάχιστον 72 δόσεις θορυβημένη από την «εκρηκτική» αύξηση των χρεών και εντός του τρέχοντος έτους .
Μόνο τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους προς την εφορία ύψους 1,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα σε επίπεδο οκταμήνου τα ληξιπρόθεσμα χρέη να φθάνουν στα 8,65 δισ. ευρώ
Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία υπό το βάρος της κρίσης αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την Εφορία και τα Ταμεία.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του μήνα καθώς πάνω από 6 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος
Στο σύνολο τους οι ληξιπρόθεσμες «αγγίζουν» τα 90 δισ. ευρώ (69,24 δισ. προς την Εφορία και πάνω από 20 δισ. προς το ασφαλιστικό σύστημα). Μόνο τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους προς την εφορία ύψους 1,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα σε επίπεδο οκταμήνου τα ληξιπρόθεσμα χρέη να φθάνουν στα 8,65 δισ. ευρώ. Δηλαδή κάθε μήνα οι φόροι που μένουν απλήρωτοι υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ . Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του μήνα καθώς πάνω από 6 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Υπό αυτό το πρίσμα η πρόταση που έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών προς την τρόικα προβλέπει αποπληρωμή των χρεών σε 72 μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φθάνουν και τις 100 στις περιπτώσεις οφειλετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού .
Για να εισέλθουν οφειλέτες στην ρύθμιση θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές των τελευταίων δύο ή τριών μηνών πριν από την κεφαλαιοποίηση των χρεών που θα ρυθμιστούν
Παράλληλα προωθείται και μείωση προστίμων και προσαυξήσεων για τα ρυθμισμένα χρέη χωρίς να είναι προαπαιτούμενο η καταβολή προκαταβολής.
η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ενσωματωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή στις 6 Οκτωβρίου
Στην ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία , θα μπει και μία ασφαλιστική δικλίδα για να αποφευχθεί κατακόρυφη πτώση των εσόδων τους . Για να εισέλθουν οφειλέτες στην ρύθμιση θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές των τελευταίων δύο ή τριών μηνών πριν από την κεφαλαιοποίηση των χρεών που θα ρυθμιστούν.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ενσωματωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή στις 6 Οκτωβρίου

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το σχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Η νέα ρύθμιση για 72 εως 100 δόσεις"

Και «μεταρρύθμιση» Λοβέρδου

Με τα μέτρα του κ. Ανδρ. Λοβέρδου εκτιμάται ότι θα «πληγούν» οι
αριστούχοι λυκείου που επιλέγουν Θετικές Επιστήμες.
 Θετικές Επιστήμες.
Στον αέρα τινάζει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου με κατάληξη στη Γ΄ Λυκείου του 2015-2016-, προχωρώντας σε αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου 4186/13. Πρόκειται για τη δέκατη μερική ή ριζική αλλαγή που γίνεται στο σύστημα εισαγωγής τα τελευταία 30 χρόνια, υποβάλλοντας για άλλη μία φορά σε πειραματισμούς τους μαθητές του Λυκείου. Την ίδια στιγμή, με τις αποφάσεις του ο κ. Λοβέρδος πλήττει ευθέως τους αριστούχους Λυκείου που επιλέγουν θετικές επιστήμες. Και αυτό, διότι με τις αλλαγές Λοβέρδου ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 19.000 μονάδες θα πρέπει να επιλέξει ή τις υψηλόβαθμες σχολές υγείας ή τις περιζήτητες σχολές πληροφορικής. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το περιζήτητο «δίδυμο» της Ιατρικής Αθηνών και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ – τα δύο τμήματα περιλαμβάνονται στην παλέτα των επιλογών όλων των αριστούχων θετικών επιστημών την τελευταία εικοσαετία.

Ειδικότερα, με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής, που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών.

• Στη Γ΄ Λυκείου θα επιλέξει μεταξύ των: α) ανθρωπιστικών σπουδών, β) οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών και γ) θετικών σπουδών, οι οποίες οδηγούν σε σχολές πέντε επιστημονικών πεδίων. Επιλέγοντας πεδίο, ο μαθητής θα εξετασθεί σε 4 μαθήματα διεκδικώντας μία θέση σε συγκεκριμένη ομάδα σχολών.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», στο αναλυτικό πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου αλλάζουν τα ακόλουθα:

• Αφαιρείται το δίωρο μάθημα της Εισαγωγής στις Αρχές της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που είναι μάθημα γενικής παιδείας και διδάσκεται σε όλους τους μαθητές.

• Οι ώρες της Γυμναστικής (εύλογα για όλους τους μαθητές) από μία γίνονται δύο.

• Προστίθεται ως μάθημα επιλογής το Σχέδιο και τα Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά για όσους επιλέξουν να εισαχθούν σε τμήματα που απαιτούν την εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων.

• Σημαντική αλλαγή που ανατρέπει τις ισορροπίες είναι η εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής για τους μαθητές που θα επιλέξουν την ομάδα προσανατολισμού των θετικών επιστημών. Το μάθημα θα διδάσκεται 6 ώρες και όσοι μαθητές το επιλέξουν δεν θα διδάσκονται Χημεία (επίσης έχει 6 ώρες). Την Πληροφορική θα πρέπει να επιλέγουν όσοι υποψήφιοι θέλουν να διεκδικήσουν εισαγωγή σε τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής και τη Χημεία εκείνοι που θέλουν να εισαχθούν σε τμήμα με βασικό μάθημα τη Χημεία.

Ο κ. Λοβέρδος αλλάζει τις τεχνικές ισορροπίες του συστήματος, καθώς επί της ουσίας, με την εισαγωγή της Πληροφορικής, δημιουργεί ένα έκτο επιστημονικό πεδίο, ενισχύοντας τα επιχειρήματα όσων τον κατηγορούν ότι λειτουργεί με συντεχνιακά κριτήρια αφού στα Λύκεια υπάρχουν πλεονάζοντες καθηγητές Γυμναστικής και Πληροφορικής. Από την άλλη, η επανεισαγωγή της Πληροφορικής στερεί από τους υποψηφίους επιλογές σπουδών καθώς τους βάζει διλήμματα μεταξύ περιζήτητων σχολών (π.χ., όπως αναφέρθηκε, μεταξύ Ιατρικής και τμημάτων Η/Υ, και μεταξύ Χημικών Μηχανικών και τμημάτων Η/Υ), ενώ απροσδιόριστο είναι το βασικό μάθημα για σχολές όπως των Πολιτικών Μηχανικών.

Τέλος, υπουργείο Παιδείας και ΑΕΙ έχουν ολιγωρήσει να ξεκαθαρίσουν σημαντικά ζητήματα για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, όπως σε ποια επιστημονική κατεύθυνση θα ενταχθεί καθένα από τα 450 τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ και το μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή σε καθένα.

Χημικοί «κατά» καθηγητών Πληροφορικής

Η κόντρα μεταξύ καθηγητών Πληροφορικής και Χημείας, που είχε ξεσπάσει πέρυσι όταν ενόψει της ψήφισης του νόμου 4186/13 η Χημεία ήταν μεταξύ των τεσσάρων πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων αλλά όχι η Πληροφορική, αναζωπυρώθηκε τώρα με την απόφαση Λοβέρδου για εισαγωγή της Πληροφορικής.

Ενδεικτικά, μετά την πληροφορία για τον τελικό σχεδιασμό του υπ. Παιδείας, η Ενωση Ελλήνων Χημικών συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των αντιπροσώπων της από όλη τη χώρα, για αύριο, με θέμα τον καθορισμό της στάσης του κλάδου. Οι χημικοί υποστηρίζουν ότι με τις αλλαγές θα υποβαθμιστεί η διδασκαλία της Χημείας στη Γ΄ Λυκείου, καθώς οι περισσότεροι μαθητές θα επιλέγουν την Πληροφορική, που θεωρείται ευκολότερο μάθημα της Χημείας. Οι ενώσεις καθηγητών Πληροφορικής θεωρούν απαραίτητη την εξέταση της Πληροφορικής για την εισαγωγή στα 33 τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι χημικοί αντιτείνουν ότι υπάρχουν περί τα 100 τμήματα σχετικά με τη Χημεία. Πίσω από τη διελκυστίνδα κρύβεται ο φόβος των καθηγητών κάθε ειδικότητας μήπως δημιουργηθεί πλεόνασμα προσωπικού στα σχολεία, αλλά και μήπως μειωθεί η ζήτηση στην αγορά των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων μαθημάτων. Το βασικό ερώτημα, πάντως, είναι εάν οι αλλαγές γίνονται με παιδαγωγικά κριτήρια ή μήπως επικρατούν συντεχνιακές λογικές και συμφέροντα...

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Και «μεταρρύθμιση» Λοβέρδου"

Νοθεία στο σκωτσέζικο δημοψήφισμα; ...

Réseau International (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)
Αμφίβολες κινήσεις (βίντεο παρακάτω), άσχετοι συναγερμοί πυρκαγιάς, ψηφοφόροι που ψηφίζουν για άλλους, κ.λπ. 
Ήταν γραμμένο ότι η Σκωτία δεν έπρεπε να κερδίσει την ανεξαρτησία της με δημοψήφισμα. 


Κατάφωρη απάτη! 




BOOM! PROOF 'SCOTLAND INDEPENDENCE VOTE' WAS RIGGED!

Στη Γλασκώβη , «Η αστυνομία ερευνά δέκα περιπτώσεις εκλογικής νοθείας». 
Ψηφοφόροι πήγαν στα εκλογικά κέντρα και αντιλήφθησαν ότι άλλοι είχαν ήδη ψηφίσει με το όνομα τους . 
Οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τα εν λόγω ψηφοδέλτια. 
Τα ψηφοδέλτια ήταν από 10 διαφορετικές κάλπες στη Γλασκώβη, και δεν συγκεντρώνονται σε μια περιοχή. 
http://www.dailymail.co.uk/ 


Συναγερμός πυρκαγιάς ανάγκασε την εκκένωση του κτιρίου όπου μετρούσαν τα ψηφοδέλτια. 
Στο Dundee, σε περιοχή με ισχυρό ΝΑΙ, διακόπηκε η ψηφοφορία δύο φορές λόγω συναγερμών πυρκαγιάς. 

Στο Νταντί, ψηφοδέλτια «Ναι» εντοπίστηκαν σε μια ντάνα του «Όχι» . 
Ήταν αναμενόμενο ότι στο νομό γνωστό ως Clackmannanshire θα ψήφιζαν ΝΑΙ. Αλλά αναγγέλθηκε ότι το ΟΧΙ πήρε το 54 % των ψήφων στο Clackmannanshire. 
Στη Σκωτία στο σύνολό της , το NO πήρε περισσότερες ψήφους από ό, τι είχαν προβλέψει οι δημοσκοπήσεις.

«Παιδιά τριών ετών ήταν εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους και έλαβαν εκλογικές κάρτες.» 
Σύμφωνα με την Scotland on Sunday «μια επίσημη καταγγελία θα κατατεθεί κατά του πρόεδρου της εφορευτικής επιτροπής του Ayrshire όπου ακτιβιστές ανακάλυψαν ότι τουλάχιστον τέσσερα παιδιά της περιοχής ηλικίας μεταξύ τριών και 11 χρόνων είχαν λάβει κάρτες για να ψηφίσουν». 
Το 1979 στο δημοψήφισμα για την αποκέντρωση, είχαν ψηφίσει ορισμένοι νεκροί. http://www.dailyrecord.co.uk .

Ο Maureen Mackay δήλωσε στην εφημερίδα «Σκωτία της Κυριακής»: 
«Το πρόβλημα είναι ότι με το εκλογικό μας σύστημα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεις που κατοικείς. Δεν υπάρχει καμία επαλήθευση για το ποιος είσαι. Ούτε να ελέγχουν αν όλες οι ψήφοι που καταγράφονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ενήλικους στο όνομα των παιδιών τους». 

Μια δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι ένας Σκώτος στους τέσσερις πιστεύει ότι η ΜΙ6 συνεργάζεται με την βρετανική κυβέρνηση για να αποτρέψουν την ανεξαρτησία. 
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι πολλοί πίστευαν ότι η ψηφοφορία του δημοψηφίσματος θα είναι στημένη . 
Ένας αναγνώστης από τη εφημερίδα Σκωτία : 
«Ξέρω ένα σύμβουλο του Tory του Εδιμβούργου ο οποίος , το βράδυ του δημοψηφίσματος για την αποκέντρωση το 1979 καυχιόταν ότι ο ίδιος ψήφισε έξι φορές». 

Στο παρόν δημοψήφισμα της Σκωτίας , δεν υπάρχουν exit polls . 
«Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν στο Press TV ότι η απουσία διεθνών παρατηρητών για την παρακολούθηση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία και ο στενός ανταγωνισμός μεταξύ των στρατοπέδων υπέρ και κατά της ανεξαρτησία είναι οι κύριοι λόγοι που ενισχύουν τις υποψίες για απόπειρα εκλογικής νοθείας... 

«Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ερευνών του CIM που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, έδειξε ότι η εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας υποστηρίχθηκε από το 54 τοις εκατό σε σύγκριση με το 46 τοις εκατό για την εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας». 

Οι πηγές που προειδοποίησαν για εκλογική νοθεία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
Margot MacDonald 
Η Margo MacDonald ήταν πρώην αναπληρωτής ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας . 
Είπε, πριν πεθάνει, ‘ότι υπήρχαν πράκτορες της ΜΙ6 που λειτουργούν στο εσωτερικό του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας . 

Ο Willie McRae, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, φέρεται να έχει δολοφονηθεί από φαντάσματα. 

Προφανώς, η MI6 και οι φίλοι της ενεπλάκησαν στις δολοφονίες των ακολούθων Σκωτών πολιτικών: 

1. Ο Robin Cook, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι η Αλ Κάιντα δούλευε για τη CIA . 
2. Ο John Smith, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του οποίου ο θάνατος οδήγησε τον Τόνι Μπλερ στη πρωθυπουργία . 
3. Ο Willie McRae, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας . 

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, πλύση εγκεφάλου 
wingsoverscotland.com 

Προφανώς , η MI6 και οι φίλοι της ενεπλάκησαν σε : 
1. τη βομβιστική επίθεση κατά της πτήσης PanAm 103 επάνω από το Lockerbie . 
2. πτήσεις της CIA, βασανιστήρια με τη βοήθεια αεροδρόμιων της Σκωτίας. 

Λόρδος Robertson, ακολουθεί: 
Το βρετανικό σχέδιο για να κλαπεί η ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα στη Σκωτία 
από τον Wayne Madsen στις 10 Σεπτέμβρη 2014. 

http://reseauinternational.net/fraudes-vote-du-referendum-scottish/


Διαβάστε Περισσότερα » "Νοθεία στο σκωτσέζικο δημοψήφισμα; ..."

Νέο αιματηρό βίντεο 55λεπτης προπαγάνδας των τζιχαντιστών

Ανατριχιαστικό στιγμιότυπο από το νέο
βίντεο-προπαγάνδα των τζιχαντιστών
στο οποίο οι αιχμάλωτοι σκάβουν τους τάφους τους.
Νέο αιματηρό βίντεο-προπαγάνδα διάρκειας 55 λεπτών με τίτλο «Flames of War»«Φλόγες πολέμου» έδωσαν χθες στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δύο ημέρες αφότου είχαν ανεβάσει στο διαδίκτυο «τρέιλερ» που διαφήμιζε το εν λόγω υλικό.

Στο βίντεο που περιέχει εικόνες από τις μάχες των ισλαμιστών στην Συρία και το Ιράκ, καθώς και αποσπάσματα από ομιλίες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και του Μπαράκ Ομπάμα, άνδρας ο οποίος μιλά στα αγγλικά με βορειοαμερικανική προφορά διηγείται την ιστορία των εξτρεμιστών και προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση.
«Όσο για το κοντινό μέλλον, θα αναγκαστείτε να έχετε μια ευθεία αντιπαράθεση…Οι γιοι του Ισλάμ έχουν προετοιμαστεί για αυτή την ημέρα, οπότε περιμένετε και θα δείτε…» επισημαίνεται απειλητικά.

Οι σκληρές εικόνες που συνοδεύονται από υπότιτλους στα αραβικά, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προπαγάνδας και συνιστούν μια απόπειρα να σταλεί ένα μήνυμα ισχύος, να εκφοβιστούν οι Δυτικοί και κυρίως οι ΗΠΑ, αλλά και να στρατολογηθούν νέοι μαχητές.

Πρόκειται για ένα ακόμη βάρβαρο επικοινωνιακό «τέχνασμα» μετά τα βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων από ΗΠΑ και Βρετανία που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Το 55λεπτο υλικό, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη μιντιακή πτέρυγα της ισλαμιστικής οργάνωσης, Al Hayat Media Center, κατέβηκε από τον ιστότοπο YouΤube, λόγω παραβίασης των κανόνων σε σχέση με το περιεχόμενο.

ethnos
Το τρέιλερ «Flames of War»

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο αιματηρό βίντεο 55λεπτης προπαγάνδας των τζιχαντιστών"

Καταργείται ο «νόμος Κατσέλη» για ρύθμιση χρεών από το 2016

Ημερομηνία λήξης το τέλος του 2015 θα έχει η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Από το 2016 και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η οικονομία θα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, τόσο η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, όσο και ο «νόμος Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα αντικατασταθούν από ένα αναμορφωμένο πτωχευτικό δίκαιο για τις επιχειρήσεις, αλλά πλέον και για τα φυσικά πρόσωπα. Και αυτό διότι, τόσο ο νόμος Κατσέλη όσο και η προωθούμενη ρύθμιση για τη διαχείριση του χρέους των επιχειρήσεων θεωρούνται εμβαλωματικές λύσεις που θεσπίστηκαν ακριβώς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως ήταν αυτές που προκάλεσε η οικονομική κρίση.

Την ίδια ώρα το εάν θα δοθεί παράταση ή όχι στη ρύθμιση που προβλέπει αναστολή των πλειστηριασμών και πόσης διάρκειας θα είναι αυτή, θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τις πολιτικές εξελίξεις και από την πορεία της συνολικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη», θα έχει αναδρομικότητα ισχύος, ακόμη και μετά την κατάργησή του. Με άλλα λόγια, οι αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί στα Ειρηνοδικεία πριν από την κατάργησή του θα αντιμετωπισθούν με βάση τα όσα προβλέπει, προφανώς για λόγους συνταγματικής τάξης. Μέχρι την κατάργησή του, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καταχρηστικότητας του νόμου. Ήδη, τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και εντοπίζουν τα αδύνατα σημεία του νόμου.

Η επικρατούσα άποψη στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων είναι ότι ο «νόμος Κατσέλη», αν και συνέβαλε σημαντικά στην απορρόφηση των κοινωνικών κραδασμών που θα προκαλούσαν οι μαζικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, είχε εξαρχής πολλά δομικά προβλήματα και απέβη επιζήμιος για την αγορά ακινήτων.

Αντιθέτως η ύπαρξη πτωχευτικού δικαίου και για τα φυσικά πρόσωπα θεωρείται παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα η οποία αφενός θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες και αφετέρου θα δίνει τη δυνατότητα «δεύτερης ευκαιρίας».

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται ο «νόμος Κατσέλη» για ρύθμιση χρεών από το 2016"

Έτσι θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μας στο μέλλον: Τέρμα η δωρεάν τουαλέτα, τα σωσίβια και τα καθίσματα

Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες οδηγούνται στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, έτσι στα πλάνα που κάνουν για το εγγύς μέλλον, περιλαμβάνονται ουκ ολίγες αλλαγές εις βάρος των ταξιδιωτών.

Μέχρι πρόσφατα ήταν σαν κάτι ανέκδοτο το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα καταργήσουν τα καθίσματα και θα χρεώνουν παραπάνω τους παχύσαρκους πελάτες. Φαίνεται πως κάποια από αυτά, σε λίγο καιρό, θα γίνουν πραγματικότητα.

Με εξαίρεση τους πελάτες της πρώτης θέσης που θα διατηρήσουν κάποια από τα τωρινά προνόμιά τους, όλοι οι υπόλοιποι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα πως το ταξίδι με αεροπλάνο δεν θα είναι απαραίτητα μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η Daily Mail, οι κλασικές θέσεις επιβατών αλλάζουν για να εξοικονομηθεί χώρος και γίνονται πιο στενές με τον επιβάτη να μοιάζει περίπου σαν να είναι όρθιος. Η πρώτη εταιρεία που σκέφτηκε αυτή την πατέντα ήταν η Ryanair, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πάρει σάρκα και οστά. Πάντως, μια εταιρεία ήδη έχει κατασκευάσει τη συγκεκριμένη φόρμα καθίσματος ευελπιστώντας πως πολύ σύντομα δεν θα προλαβαίνει τις παραγγελίες.

Πιο ακριβά θα είναι και τα εισιτήρια για τους πελάτες που... τρώνε όλο το φαγητό τους. Οι ειδικοί των πτήσεων λένε πως κάθε κιλό κοστίζει, άρα οι υπέρβαροι αναμένεται να πληρώνουν κάτι παραπάνω στο εισιτήριό τους, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να καθίσουν σε μια μόνο θέση, άρα πιάνουν περισσότερο χώρο από κάποιους άλλους.

Υπάρχουν, όμως, πλάνα και για περαιτέρω περικοπές. Επί παραδείγματι η Jazz που ανήκει Air Canada αφαίρεσε όλα τα σωσίβια για να γλιτώσει βάρος, άρα ποιος μπορεί να πιστέψει ότι αυτό δεν θα γίνει νόμος και για τους υπόλοιπους; Με την ίδια λογική ενδέχεται στο μέλλον τα αεροπλάνα να επανδρώνονται μόνο από γυναίκες που ζυγίζουν λιγότερο από έναν άνδρα. Και μια και ο λόγος είναι για το βάρος: ακόμα και τα περιοδικά που υπάρχουν μπροστά σε κάθε κάθισμα είναι πλέον με μειωμένες σελίδες για να μειωθεί το βάρος τους.

Υπάρχουν ακόμα σκέψεις να πάψει η χρήση της τουαλέτας να είναι δωρεάν! Έτσι αν κάποιος επιβάτης επείγεται να πάει στην τουαλέτα, θα πρέπει στο μέλλον να ψάχνει πρώτα στις τσέπες του αν τους βρίσκονται τίποτα ψιλά. Σε αντίθεση περίπτωση η πόρτα δεν θα ανοίγει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το μοναδικό καλό σε όλες αυτές τις αλλαγές είναι ότι εταιρείες πιέζουν να αρθεί η απαγόρευση και να μπορούν να επιβάτες να συνομιλούν στα κινητά τους πάνω από τα 30.000 πόδια.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μας στο μέλλον: Τέρμα η δωρεάν τουαλέτα, τα σωσίβια και τα καθίσματα"

Air France: Απεργούν έως και τις 26 Σεπτεμβρίου οι πιλότοι

H γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι της, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών και τη νέα στρατηγική που αφορά την θυγατρική της εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia, ενημέρωσαν τη διοίκηση ότι ίσως επεκτείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως την επόμενη Παρασκευή.

«Λυπάμαι που οι συγκεκριμένες προτάσεις μας, που σχεδιάστηκαν για να καθησυχάσουν τους πιλότους μας, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα μια λογική απάντηση» δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζί.

Το συνδικάτο SNPL προειδοποίησε χθες ότι οι πιλότοι της Air France ενδέχεται να ψηφίσουν προκειμένου να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις «επ’ αόριστον» εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Air France: Απεργούν έως και τις 26 Σεπτεμβρίου οι πιλότοι"

Φορολογική αμνηστία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων - Χωρίς ελέγχους και πόθεν έσχες

Κίνητρα προκειμένου να επιστρέψουν κεφάλαια από το εξωτερικό στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση. Για να το πετύχει, υπόσχεται φορολογική αμνηστία σε όσους «επαναπατρίσουν» τα χρήματά τους.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42% για τα κεφάλαια που θα επιστρέψουν στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στόχος είναι να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια κι έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα πείσει Ελληνες που έχουν χρήματα στο εξωτερικό, ή κρυμμένα στο εσωτερικό, να τα επαναφέρουν στις ελληνικές τράπεζες.

Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, όπως συμπληρώνουν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογική αμνηστία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων - Χωρίς ελέγχους και πόθεν έσχες"

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%, έναντι 22,2% της ΝΔ, ενώ σε δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύει η «REAL NEWS», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,6%, έναντι 19,9% της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ALCO, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝΕΛ 3,1%, η ΧΑ 6,2%, η ΔΗΜΑΡ 1,7%, το ΚΚΕ 4,4 , το Ποτάμι 4,3%, ο ΛΑΟΣ 1,1 και οι Οικολόγοι 1%.

Σύμφωνα με την MRB, η ΕΛΙΑ συγκεντρώνει το 4,2%, οι ΑΝΕΛ 3,2%, η ΧΑ 6,7%, η ΔΗΜΑΡ 1%, το ΚΚΕ 5,1% και το Ποτάμι 5,6%.

Στη δημοσκόπηση της ALCO, 33,5% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Αντώνη Σαμαρά πιο αξιόπιστο, ενώ 32,5% τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, σύμφωνα με την MRB το 26,6% διατηρεί ευνοϊκή γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 26,2% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις"

Μεσολόγγι: Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη

Δέος από τα ευρήματα στην αρχαία Αλίκυρνα – αναζητούν λύσεις για την Ιόνια (φωτο)

Εντυπωσιασμένο έμεινε σήμερα το κυβερνητικό κλιμάκιο που με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Ιόνια οδό με τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία που βρέθηκε ακριβώς δίπλα από τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την εκτέλεση της Ιόνιας οδού, κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου και οι επίσημοι, δεν χόρταιναν να βλέπουν την μεγάλη ανακάλυψη που εκτείνεται σε μήκος πολλών στρεμμάτων.
koi-xrysoxoidis-alikyrna3Αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος της ανασκαφής και το τι έχει μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί έκανε η προϊσταμένη της ΛΣΤ” Εφορείας Κλασσικών και προϊστορικών Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου, ενώ παρόντες εκτός από τον κ. Χρυσοχοϊδη, ήταν ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού , οι αντιπεριφεριειάρχες Χρ. Σταρακά, Νίκος Υφαντής και Γιάννης Λύτρας, αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσολογγίου κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως η αρχαία πόλη «ακουμπά» πάνω στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος, γεγονός που απαιτεί νέες ανασκαφές, μελέτες, αποτυπώσεις κλπ.
koi-xrysoxoidis-alikyrna6Πλέον το λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού μιας και απ’οτι φαίνεται η συγκεκριμένη ανασκαφή κρύβει ακόμη πολλές εκπλήξεις. Από την ενημέρωση που έγινε σήμερα στον κ. Χρυσοχοιδη , μέχρι τώρα  έχει βρεθεί μόλις ένα μικρό μέρος της πόλης, που εντυπωσιάζει με τις υποδομές της και το ρυμοτομικό της σχέδιο! «Όπου και να σκάψουμε στην περιοχή, βρίσκουμε αρχαία» φέρεται να είπαν οι αρχαιολόγοι στον υπουργό και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, που έμειναν έκπληκτα από το μέγεθος και τις ανακαλύψεις της ανασκαφής.
koi-xrysoxoidis-alikyrna1Παράλληλα όμως υπάρχει και προβληματισμός , μιας και η αρχαία πόλη σε κάποια τμήματα της βρίσκεται πάνω στην Ιόνια οδό , το έργο στην περιοχή έχει σταματήσει και αυτό που απαιτείται, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Χρυσοχοϊδης όσο και ο Θάνος Μωραΐτης, είναι να «τρέξουν» οι διαδικασίες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να βρεθεί λύση ώστε να μην καθυστερήσει το έργο στην περιοχή. Οπως ανακοινώθηκε μέσα στην επόμενη εβδομαδα, θα υπάρξει συνάντηση με το Κ.Α.Σ. γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, όπου και θα γίνει εκτίμηση της καταστασης και θα εξεταστούν λύσεις
koi-xrysoxoidis-alikyrna2Το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το «Παλαιομονάστηρο» το σημείο δηλαδή όπου υπάρχουν τα ευρήματα του μοναστικού συγκροτήματος του 9ου μ.Χ. αιώνα στην Παλιοβούνα, όπου γενικά όμως θεωρείται πως εκεί το πρόβλημα με την Ιόνια μπορεί να ξεπεραστεί και όλοι επικεντρώνουν τώρα στην αρχαία Αλίκυρνα.
Κατά τα άλλα πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη του κλιμακίου και σε άλλα σημεία του έργου, όπως την σήραγγα της Καλυδώνας, που βρίσκεται σχεδόν σε φάση ολοκλήρωσης (φωτο)
Την πλέον ολοκληρωμένη αποτύπωση και στοιχεία για την Αρχαία Αλίκυρνα, μέχρι το 2012, μπορειτε να  διαβάσετε ΕΔΩ.
koi-xrysoxoidis-siragga-kalydona

agriniopress
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη"

Σχέδιο ΔΝΤ για «βελούδινο» διαζύγιο - Το plan B για το ελληνικό πρόγραμμα

Σχέδιο Β ετοιμάζουν στην Ουάσιγκτον και μάλιστα σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, για την επόμενη ημέρα του ελληνικού Προγράμματος, καθώς από τις ιδιωτικές συνομιλίες που γίνονται με Έλληνες αξιωματούχους αλλά κι από τα μηνύματα που εκπέμπει η Αθήνα, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν προτίθεται να πάει στις διαφαινόμενες κάλπες όντας σε Μνημόνιο.

Το πρόβλημα, που ούτως ή άλλως υπήρχε λόγω του διαφορετικού χρονοδιαγράμματος των δανειακών συμβάσεων με ΔΝΤ και Κομισιόν (η μια ολοκληρώνεται στο πρώτο τρίμηνο του 2016 και η άλλη στο τέλος του έτους), φαίνεται ότι δεν μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο παρά μόνο με την... ταυτόχρονη λήξη της χρηματοδότησης ήτοι την άρνηση της Αθήνας να συνεχίσει τον δανεισμό από το ΔΝΤ για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, προοπτική που κατ' αρχήν δεν φαίνεται να βρίσκει αντίθετο ούτε το Ταμείο ούτε τους Ευρωπαίους.

Όπως φάνηκε και στις συνομιλίες στο Παρίσι αλλά και στις συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο που ακολούθησαν, η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή πολύ μακριά από τους μνημονιακούς στόχους που θα βρεθούν στο τραπέζι της επικείμενης αξιολόγησης και με δεδομένη την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει θέματα όπως οι ομαδικές απολύσεις και το Ασφαλιστικό, στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η αξιολόγηση να κρατήσει μήνες, αναβάλλοντας ακολούθως και τις αποφάσεις για το Χρέος είτε να βρεθεί η φόρμουλα για την απεμπλοκή από το Μνημόνιο εδώ και τώρα, διευκολύνοντας τους χειρισμούς όλων των πλευρών.

Κάπου εδώ αρχίζουν, όμως, οι υπολογισμοί για το τι σημαίνει η διακοπή χρηματοδότησης από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον

. Αν θεωρηθεί ότι τα υπόλοιπα 2,6 δισ. ευρώ από τον EFSF δεν δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών, αναμφίβολα τα 12,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στα υπόλοιπα του ΔΝΤ (3,5 δισ ευρώ για το 2014 και 9 δισ. ευρώ για τη διετία 2015- 2016) χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής, πόσο μάλλον όταν υπάρχει πάντα η εκτίμηση του Ταμείου ότι υπάρχει και χρηματοδοτικό «κενό» περίπου 12,6 δισ ευρώ το 2015.

Η απάντηση έρχεται μέσω των εκδόσεων ομολόγων που έχει ήδη αρχίσει η Αθήνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι επισπεύδεται η έκδοση του 7ετούς ομολόγου, ίσως και εντός Σεπτεμβρίου. Βέβαιη θεωρείται, επίσης, η αξιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των 11 δισ. ευρώ που μένουν αδιάθετα στο ΤΧΣ (πάνω από τα μισά εκτιμάται ότι μπορούν να καλύψουν το όποιο «κενό» χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών), ενώ συν τοις άλλοις θεωρείται πώς στην περίπτωση «βελούδινου» διαζυγίου, οι αγορές δεν θα αντιδράσουν αρνητικά και θα καλύψουν το όποιο υπόλοιπο «κενό» χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο.

Την εξίσωση δυσκολεύει αφενός η εξέλιξη στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και των πρωτογενών πλεονασμάτων πάνω στα οποία έχει «χτιστεί» η προοπτική κάλυψης των δανειακών αναγκών για τα επόμενα χρόνια αφετέρου οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια μακρά περίοδο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο ΔΝΤ για «βελούδινο» διαζύγιο - Το plan B για το ελληνικό πρόγραμμα"

Κρήτη:Ξανά στο εδώλιο ο Νίκος Καστρινάκης για την υπεξαίρεση 1 εκ. ευρώ στον πρώην Δήμο Νεάπολης

Τη Δευτέρα η δίκη για την υπεξαίρεση ταμείου στον τέως Δήμο Νεάπολης Κρήτης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο θα καθίσουν την ερχόμενη Δευτέρα έξι συνολικά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού μεγαλύτερου του 1 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του πρώην δήμου Νεάπολης Λασιθίου, μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και την απιστία της ειδικής ταμία, για απιστία και για παράβαση καθήκοντος.

Βασική κατηγορούμενη είναι η επί χρόνια ειδική ταμίας του τέως Δήμου Νεάπολης Λασιθίου η οποία κατηγορείται ότι από το 1999 μέχρι και το 2011 είχε υπεξαιρέσει περίπου 1.200.000 ευρώ.

Η ειδική ταμίας κατηγορείται για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από τον τέως Δήμο Νεάπολης Λασιθίου, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Η ίδια φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την υπεξαίρεση μόνο ενός μέρους του ποσού για το οποίο κατηγορείται και συγκεκριμένα για 237.000 ευρώ.

Κατηγορούμενοι είναι, επίσης, ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης Λασιθίου , η τότε πρόεδρος του παιδικού σταθμού, ο τότε αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΗ.

Η δίκη είχε οριστεί αρχικά για τις 16 του περασμένου Ιούνη , ωστόσο τελικά είχε αναβληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα , έπειτα από σχετικό αίτημα κάποιων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

candianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη:Ξανά στο εδώλιο ο Νίκος Καστρινάκης για την υπεξαίρεση 1 εκ. ευρώ στον πρώην Δήμο Νεάπολης"

"Το τρένο σταμάτησε στην Ήπειρο"

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια απραξίας η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει να αρχίσουν τα έργα των σιδηροδρομικών συνδέσεων με κύριο έργο την... ολοκλήρωση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, διαθέτοντας χρηματοδότηση άνω των 600 εκατ €! Τα έργα αυτά είχαν ενταχθεί σαν έργα προτεραιότητας στα διευρωπαϊκά δίκτυα ήδη από τον Μάρτιο του 2003! Τότε βέβαια είχε ενταχθεί μαζί με τα υπόλοιπα έργα και η Σιδηροδρομική Ιόνια οδός και είχαν γίνει και όλες οι μελέτες χάραξης και οι προκαταρκτικές μελέτες.

Το έργο αυτό δεν εντάχθηκε στην τελευταία απόφαση με προφανές αποτέλεσμα η Δυτική Ελλάδα να μείνει εκτός σιδηροδρομικού δικτύου για τις επόμενες δεκαετίες. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό ήταν βεβαίως η παράλειψη του έργου από την Ελληνική πλευρά ,αποτέλεσμα της έλλειψης αντίστοιχης διεκδίκησης και πίεσης από τους τοπικούς παράγοντες της Δυτικής Ελλάδας .

Ουσιαστικά ξαναρχίζει η υλοποίηση του έργου που προγραμματίστηκε το 2001 αλλά χωρίς το δυτικό κλάδο, γεγονός που σημαίνει αυτομάτως την απομάκρυvση της προοπτικής για σιδηρόδρομο στην Δυτική Ελλάδα τουλάχιστον για τα επόμενα 30-40 χρόνια.

Η ανάγκη να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, είναι επιτακτική, το τρένο παρά το γεγονός ότι αποτελεί το πιο δημοκρατικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς, στην χώρα μας συνεχίζει ακόμη και τώρα να θεωρείται απαξιωμένο ως υποδομή.

Στην Ελλάδα ο σιδηρόδρομος πάντα αποτελούσε το «δύσκολο έργο» ενώ τα οδικά έργα με τόση ευκολία προωθούνται ακόμα και σε μέρη με πολύ μικρή χρήση γεγονός που αποδεικνύεται την τελευταία 15ετία, από την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να προωθήσει έργα χιλιάδων χιλιομέτρων νέου οδικού δικτύου, ενώ αποσπασματικά και σε περιορισμένα τμήματα ανέπτυξε τον σιδηρόδρομο.

Ο σιδηρόδρομος μπορεί να έχει ένα μεγάλο αρχικό κόστος επένδυσης όπως άλλωστε και ένα οδικό δίκτυο, ωστόσο αποτελεί ένα μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον, πιο ασφαλές και σύγχρονο το όποιο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που παράγει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της χώρας με μικρό κόστος μεταφοράς που θα απολάμβαναν τα ελληνικά προϊόντα και οι Έλληνες πολίτες.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς οφείλουν να είναι η ραχοκοκαλιά των μεταφορών και οι οδικές μεταφορές πρέπει να είναι επικουρικές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, διότι αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης, αφού μειώνουν το κόστος των προιόντων, διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα, συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η προσπάθεια για την δημιουργία θετικών συνθηκών για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές ξεκίνησε στις αρχές το 2001 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ,με υπουργό τον Xρίστο Βερελή όπου σχεδιάστηκαν οι πρώτες δράσεις για την αναβάθμιση του σχετικά μικρού βασικού δικτύου που διέθετε η χώρα.

Οι σιδηροδρομικές υποδομές στη χώρα απείχαν πολύ από το να χαρακτηριστούν σύγχρονες κι αφαιρούσαν πόντους από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που αφορούν κυρίως τη γεωγραφική θέση, αλλά και την ύπαρξη σχετικά καλών υποδομών στα λιμάνια. Η Αθήνα ήταν η μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ακόμα εξυπηρετούνταν αποκλειστικά από πετρελαιοκίνητα τρένα. Φυσικά ούτε λόγος για τον Δυτικό Σιδηροδρομικό Άξονα σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Μέσω της χρηματοδότησης του Γ Κοινοτικού Πλαισίου, προγραμματίστηκαν έργα για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω των παρεμβάσεων στα Ελληνικά τμήματα των διευρωπαϊκών και πανευρωπαϊκών σιδηροδρομικών αξόνων. Σχεδιάστηκαν έργα για την αναβάθμιση του κεντρικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας την βελτίωση της διασύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με άλλα μέσα μεταφοράς, μέσω της προώθησης των συνδυασμένων μεταφορών, ειδικά σε λιμένες, αερολιμένες και άλλα διαμετακομιστικά κέντρα επιβατών και εμπορευμάτων.

Η συνολική χρηματοδότηση που είχε δεσμευτεί από το Γ'Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για το σιδηρόδρομο έφτανε περίπου στα 2 δις ευρώ. Την ίδια περίοδο από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της προσφερόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης στη Δυτική Ελλάδα,τόσο για τη σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα, όσο και με την σύνδεση της χώρα μας με την Ιταλία και τη λοιπή Δυτική Ευρώπη που προέβλεπε την αναβαθμισμένη προσφορά εμπορευματικών και συνδυασμένων μεταφορών μέσω των λιμανιών Ηγουμενίτσας και του Πλατυγιαλίου Αστακού.

Το έργο κατασκευής του Δυτικού Σιδηροδρομικού άξονα ( Ιόνιος άξονας) ήταν το έργο μεγάλης προοπτικής, που θα μπορούσε με την ολοκλήρωση του να αλλάξει πλήρως την εικόνα στη μεταφορική εξυπηρέτηση της Δυτικής Ελλάδας. Στο έργο προβλέπονταν και η σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι Πλατυγιάλι στον Αστακό μέσω διακλάδωσης. Η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηγουμενίτσας με την υπόλοιπη Ανατολική Ελλάδα προβλέπονταν και μέσω της διαδρομής Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα - Καλαμπάκα/ Κοζάνη, που θα δημιούργησε πλέον τον συνολικό σιδηροδρομικό άξονα ανατολής-δύσης, με διασύνδεση των δυο βασικών λιμανιών, Ηγουμενίτσας και Βόλου.

Για το μεγάλο αυτό έργο είχε διαπιστωθεί ότι η πρώτη ανάλυση οικονομοτεχνικής σκοπιμότητας είχε θετικά αποτελέσματα ενώ κατέδειξε ότι το έργο: Ήταν συμβατό με τις κατευθύνσεις της πολίτικης της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αυτές εκφράζονταν στη "Λεύκη Βίβλο για τις Μεταφορές"

Συγκεκριμένα η υλοποίηση Δυτικού Σιδηροδρομικού άξονα, αφορούσε άμεσα τους 1,5 εκατ. κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου ,της Δυτικής Πελοποννήσου και θα έδινε ζωή σε περιοχές της Κεντρικής, της Δυτικής και της Νότιας Ελλάδας. (Κοζάνη, Καλαμπάκα, Ιωάννινα ,Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο, Αντίρριο, Καλαμάτα), που μέχρι σήμερα ήταν σχετικά απομονωμένες και έτσι θα ικανοποιούνταν το χρόνιο αίτημα για την καλύτερη διασύνδεση των δυτικών περιφερειών της χώρας και την αποτελεσματικότερη ένταξη τους σε ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα υποδομών μεταφορών.

Με συστηματική προετοιμασία και ογκώδη προσπάθεια της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών το έργο συμπεριελήφθη το 2003 στα έργα προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών. Το προβλεπόμενο κόστος του έργου ήταν 2,7 δις ευρώ και η περίοδος κατασκευής εκτείνονται από το 2006 έως το 2014.

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της μελέτης οικονομοτεχνικής σκοπιμότητας που εκπονήθηκε το 2003 για τη δημιουργία του δυτικού άξονα, προέκυψε ότι το έργο,ήταν οικονομικά βιώσιμο, και για το λόγο αυτό άλλωστε συντάχθηκαν οι μελέτες χάραξης και οι προκαταρκτικές μελέτες. Η διέλευση σιδηροδρόμου από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποκλείστηκε ήδη το 1992 από τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Αχιλλέα Καραμανλή όταν τέθηκαν οι προϋποθέσεις για τη σύνταξη της μελέτης κατασκευής της Γέφυρας!

Στις αρχές του 2000, όταν χτιζόταν η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» έγιναν προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ των πρώην υπουργείων Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ και του παραχωρησιούχου της Γέφυρας προκειμένου να ενταχθεί ο σιδηροδρόμος σε αυτό το εμβληματικό συγκοινωνιακό έργο. Ο παραχωρησιούχος αντιδρούσε, καθώς η Σύμβαση Παραχώρησης δεν προέβλεπε σιδηρόδρομο και τυχόν κατασκευή γραμμών, γεγονός που όπως υποστήριζε θα επηρέαζε την χρηματοοικονομική ισορροπία του έργου. Η Ε.Ε. απαίτησε όμως λύση, προειδοποιώντας ότι δεν θα χρηματοδοτούσε το σχέδιο. Ο ΟΣΕ άρχιζε να εξετάζει είτε την κατασκευή υπόγειας σήραγγας -ιδέα που γρήγορα εγκαταλείφθηκε λόγω κόστους - είτε την χρήση ενός σιδηροδρομικού φέρι, γνωστού ως "Ro - Ro", που θα ένωνε Ρίο και Αντίρριο από την θάλασσα.

Για λόγους που ουδέποτε εξηγήθηκαν από την επομένη κυβέρνηση της ΝΔ η εξέλιξη του έργου παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις, σχεδόν εγκαταλείφθηκε επί των ημερών της, αφού οι προτεραιότητες του υπουργείου ήταν τελείως διαφορετικές με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα εργασιών να αναθεωρείτε συνεχώς. Το 2008 το πρώην υπουργείο Μεταφορών εγκατέλειψε σιωπηρά το σχέδιο, το οποίο προοριζόταν να γίνει σε συνεργασία με ιδιώτες (ΣΔΙΤ), ελλείψει πόρων. Η χρηματοοικονομική δομή του Δυτικού Άξονα θα ήταν 10% δημόσιες επενδύσεις, 40% κοινοτικοί πόροι, 40% δάνεια του παραχωρησιούχου και 10% ιδιωτικά κεφάλαια.

Τον Απρίλιο του 2014, ανακοινώθηκε ανταγωνιστική διαδικασία για την νέα προγραμματική περίοδο και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα αφορούσαν την χώρα μας και θα κατευθύνονταν στην χρηματοδότηση έργων συγκοινωνιακού και μεταφορικού χαρακτήρα.

Η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέταξε για ακόμη μια φορά τον Δυτικό Σιδηροδρομικό Άξονα ως ένα έργο προτεραιότητας αφήνοντας την ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά να επιλέξει τα έργα που θα προωθούσε, εντούτοις, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δήλωνε πως οι προβλεπόμενοι πόροι θα αξιοποιηθούν σε σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ η προοπτική του Δυτικού Σιδηροδρομικού Άξονα θα επανεξεταστεί. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι κονδύλια 580 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως ενίσχυση σε 11 έργα σε ελληνικά λιμάνια, στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο της χώρας, η υλοποίηση των οποίων θα έχει δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του 2016.Ωστόσο παρά το γεγονός ότι στην λίστα των έργων εντάχθηκε η σιδηροδρομική Εγνατία, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ο οδικός άξονας Ιωαννίνων Κακαβιάς, το όνειρο του Δυτικού σιδηροδρομικού άξονα εγκαταλείφθηκε για ακόμη μια φορά, με προφανείς αρνητικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη της περιοχής.

Εκτός των ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας για την εγκατάλειψη του σχεδίου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Δυτική Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα, διαπιστώνουμε με λύπη ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη συνεργασία και ομαδική δουλειά από τους τοπικούς φορείς, με ευρύτερη και έγκαιρη συμμέτοχη των κοινωνικών φορέων και ομάδων για την προετοιμασία και διεκδίκηση του έργου.

Η προσπάθεια για μια πιο παραγωγική Δυτική Ελλάδα δεν έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης, και φυσικά δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον παραλείψεις, λάθη και αδράνεια.

aixmi-news
Διαβάστε Περισσότερα » ""Το τρένο σταμάτησε στην Ήπειρο""

Ρημάζουν τα μικρά νοσοκομεία της Αττικής

Παρά τις υπουργικές εξαγγελίες, υποβαθμίστηκαν, έχασαν τις κλινικές τους και υπολειτουργούν, ενώ κάποια είναι κλειστά.

Σε παρακμή βρίσκεται η Πολυκλινική στην Ομόνοια καθώς τα εξωτερικά ιατρεία της λειτουργούν ως «παράρτημα» του «Ευαγγελισμού»

Αδεια κουφάρια έχουν μείνει αρκετά μικρά νοσοκομεία της Αττικής που έβαλαν «λουκέτο» στα χρόνια της κρίσης. Αλλα ρημάζουν αφού «έχασαν» τις κλινικές τους, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Παρά τις υποσχέσεις των υπουργών Υγείας της τελευταίας πενταετίας και τις μελέτες που έχουν εκπονήσει ειδικοί επιστήμονες, ο μετασχηματισμός των μικρών δημοσίων νοσοκομείων δεν έχει επιτευχθεί. Οι σκέψεις και οι εισηγήσεις για τη μεταμόρφωση των μικρών νοσοκομείων, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, στη φιλοξενία και στην αποκατάσταση ογκολογικών περιστατικών, καθώς και στις ψυχικές παθήσεις, έχουν μείνει στα χαρτιά.

Παρακμή σε Κέντρο και προάστια
Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Πατησίων υπήρχε σκέψη ανάπτυξης ψυχιατρικής κλινικής στο πλαίσιο του προγράμματος αποασυλοποίησης. Οι σκέψεις αυτές δεν προχώρησαν. Το νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούσε κατοίκους της περιοχής, αλλά και της Νέας Χαλκηδόνας, του Περισσού, της Νέας Φιλαδέλφειας, του Γαλατσίου και για συγκεκριμένα περιστατικά, όπως τα οφθαλμολογικά, ασθενείς από όλη την Αττική, αφού σε αυτόν τον τομέα είχε αποκτήσει εξαιρετική φήμη, παρακμάζει. Λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία.

Ανάλογες σκέψεις είχαν ακουστεί και για την Πολυκλινική. Ούτε αυτές πήραν σάρκα και οστά, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα που εδρεύει στην Ομόνοια να έχει την ίδια μοίρα με το Νοσοκομείο Πατησίων. Λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία της, ως «παράρτημα» του «Ευαγγελισμού».

Στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» (το παλιό Λοιμωδών), το οποίο μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, ακόμη και του Περάματος, λειτουργεί πλέον μόνο η μονάδα τεχνητού νεφρού. Με άλλα λόγια, στο νοσοκομείο γίνονται αιμοκαθάρσεις και εξωτερικά ιατρεία.

Το «Αμαλία Φλέμινγκ» λειτουργεί κατά το ήμισυ, αφού πολλές κλινικές του έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο.
Ως έχει συνεχίζει να λειτουργεί το Σπηλιοπούλειο. Οι συζητήσεις για μετατροπή του σε διαγνωστικό κέντρο ή ξενώνα φιλοξενίας ογκολογικών ασθενών δεν έχουν ευοδωθεί.

Αδεια κουφάρια
Υπάρχουν ωστόσο τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας τα οποία άρχισαν να κλείνουν σταδιακά από το 2012 και σήμερα αραχνιάζουν. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ που λειτουργούσαν στην Αττική. Πρώτα έκλεισαν το 1ο (στην Πεντέλη) και το 7ο (στην Πατησίων) και στη συνέχεια το 3ο (στην πλατεία Κάνιγγος) και το 6ο Νοσοκομείο (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας).

«Πρέπει να γίνει προσεκτική αναδιαμόρφωση του χάρτη Υγείας» σημειώνει παράγοντας του χώρου της Υγείας.
Ανησυχία για κλείσιμο περισσοτέρων

Στο πλαίσιο αυτό που έχει διαμορφωθεί, την αντίδραση γιατρών και λοιπών εργαζομένων στην Υγεία έχει προκαλέσει η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ).

«Ο στόχος να μειώσουν τα νοσοκομεία από 135 σε 80 δυστυχώς υλοποιείται σταδιακά. Είναι ενταγμένος στο σχέδιο Υγεία 2020 κατά το Ευρώπη 2020 για μείωση κοινωνικών παροχών» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Ηλίας Σιώρας. «Με τον νέο νόμο για την ΕΣΑΝ», συνεχίζει, «είναι βέβαιο ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν πλήρως με κανόνες του ιδιωτικού τομέα, χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Μπορεί να κλείσουν ολόκληρα νοσοκομεία ή κλινικές τους».

Από την πλευρά τους, στελέχη του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι στον νόμο για τη σύσταση της ΕΣΑΝ υπάρχει πρόβλεψη για τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία και τις ειδικές περιπτώσεις. Οπως αναφέρει, «θα υπάρχουν ειδικοί τιμοκατάλογοι».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρημάζουν τα μικρά νοσοκομεία της Αττικής"

Πάτρα: Σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς - Χωρίς αναισθησιολόγο στις εφημερίες το «409» πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Αν υπάρξει επείγον περιστατικό, τότε καλείται γιατρός να φθάσει από το Γ.Κ.Ν. «Αγ. Ανδρέας»

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Αχαΐας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή εκατοντάδων ασθενών που καθημερινά σπεύδουν για βοήθεια σε αυτά.

Καταγγελίες που έγιναν στο PatrasTimes, αναφέρουν πως σημαντική έλλειψη παρατηρείται στην ειδικότητα του αναισθησιολόγου, ιδίως στο «409» πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, όχι μόνο σε ημέρες που είναι πιο… «χαλαρά», αλλά κυρίως και τις ημέρες που το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει εφημερία.

Προσφάτως, για ένα περιστατικό, όπως καταγγέλθηκε στο PatrasTimes.gr, που κατέφθασε εκτάκτως στο «409» και ο ασθενής χρειαζόταν διασωλήνωση άμεσα, γιατροί και νοσηλευτές κάλεσαν αναισθησιολόγο που βρισκόταν στον «Αγ. Ανδρέα» με αποτέλεσμα αν καθυστερούσε κι άλλο, να κινδύνευε ο ασθενής να χάσει τη ζωή του. Τελικά όλα ευτυχώς, πήγαν καλά.

Παρά τις όποιες διαμαρτυρίες, επιστολές, έγγραφες καταγγελίες και συναντήσεις και αν έχουν κάνει οι γιατροί και συγκεκριμένα τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαίας, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εισακουστεί.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Γιώργος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο PatrasTimes, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για τις ελλείψεις στην ειδικότητα του αναισθησιολόγου και τόνισε πως αναμένονται σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε. Τάκη Αντωνακόπουλο να ξεμπλοκάρουν 28 προσλήψεις ιατρών σε ολόκληρη την Αχαΐα, κάτι που ίσως να συμβάλει στην βελτίωση της κατάστασης.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς - Χωρίς αναισθησιολόγο στις εφημερίες το «409» πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο"

Ιταλία εναντίον Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για μια «στρατηγική θέση»

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία η ψηφοφορία στη Συμμαχία για την ανάδειξη του «Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ», όπου έχει θέσει υποψηφιότητα και ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα μα διεκδικεί, επάξια μία τέτοια θέση αψηφώντας τυχόν ισορροπίες μέσα στη Συμμαχία.

Αν και η υποψηφιότητά του είναι πολύ ισχυρή για πολλούς και αντικειμενικούς λόγους, ωστόσο ο Ιταλός ομόλογός του ναυάρχος Luigi Binelli Mantelli θεωρείται ο «εκλεκτός» των αμερικανών, και ενδέχεται να είναι και ο νικητής της ψηφοφορίας αυτής. Και εδώ θα παιχτούν πολιτικές ισορροπίες αν και το ΝΑΤΟ θέλει επίσημα να υποστηρίζει ότι είναι στρατιωτικός οργανισμός και όχι πολιτικός.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ήταν εν γνώση του έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά δεν πτοήθηκε και με ηθικό ακμαιότατο δεν δίστασε να διεκδικήσει τη θέση αυτή δυναμικά και ως πολύ δύσκολος αντίπαλος. Γεγονός που δείχνει και μία εξωστρέφεια στην ελληνική στρατιωτική διπλωματία.

Εξάλλου, όλοι του αναγνωρίζουν ότι είναι πετυχημένος στο έργο του και ότι ακόμα και σε περίοδο που η ελληνική οικονομία διέρχεται κρίση αυτός ξεσκούριασε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο τις κατέστησαν αξιοθαύμαστες στο εξωτερικό για την υψηλή μαχητικότητα που έχουν.

Από την άλλη ο ιταλός αρχηγός ΓΕΕΘΑ Luigi Binelli Mantelli, μπορεί να μην έχει τις εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις που έχει ο Μιχ. Κωσταράκος με τον αμερικανό Αρχηγό Μάρτιν Ντέμπσεϋ, η Ουάσιγκτον όμως θα δώσει «γραμμή» για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Μάλιστα πριν από λίγους μήνες τον αμερικανό αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον είχε προσκαλέσει στην Ελλάδα και επισκέφτηκαν μαζί τη βάση των ΗΠΑ στη Σούδα.

Και αυτό για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί η Ιταλία συμμετέχει πολύ περισσότερο από ότι η Ελλάδα στις νατοϊκές επιχειρήσεις. Η συνεισφορά της δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη ελληνική στις συμμαχικές επιχειρήσεις.

Δεύτερον η εκλογή του Ιταλού δεν θα προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας. Αντίθετα πιθανή εκλογή του έλληνα αξιωματούχου στη θέση αυτή θα προκαλέσει «σεισμό» στην Άγκυρα. Οι στρατηγοί της Τουρκίας - όπου πιστεύουν ότι έχουν επιρροή- ήδη πιέζουν τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των άλλων συμμαχικών κρατών να απορρίψουν τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Πάντως στο ελληνικό Πεντάγωνο αν και γνωρίζουν ότι τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ τους, ωστόσο υπάρχει μία αισιοδοξία έστω και συγκρατημένη και όλοι ελπίζουν στην έκπληξη.

Στη σημερινή ψηφοφορία, που θα γίνει στη Λετονία, θα πάρουν μέρος όλοι οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ που θα ψηφίσουν ,σύμφωνα με την εντολή που τους έχει δοθεί από τις κυβερνήσεις τους. Ο άλλος υποψήφιος είναι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας, στρατηγός Petr Pavel.. Ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, αντικειμενικά, υπερέχει καθώς διαθέτει και εμπειρία και σε όλες τις αποστολές της χώρας μας στο εξωτερικό, υπήρξε επιτυχία. Ακόμα και ο πρόσφατος απεγκλωβισμός οικογενειών από τη Λιβύη στέφθηκε με πλήρη επιτυχία και δεχτήκαμε συνεργασία ακόμα και από την Κίνα.

Όσο για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν σήμερα το απόγευμα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία εναντίον Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για μια «στρατηγική θέση»"

Πελοπόννησος: Ψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου του καταρροϊκού πυρετού

Ξεκίνησαν οι οργανωμένες δράσεις για την καταπολέμηση του εντόμου-φορέα μετάδοσης του καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Πελοπόννησος ΑΕ.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, και στη συνέχεια θα γίνουν επαναληπτικοί ψεκασμοί στη χωρική επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση επιμέρους δράσεων, που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του πληθυσμού των ακμαίων μέσω της τοποθέτησης παγίδων για τα ακμαία έντομα, καθώς και τον έλεγχο αποτελεσματικότητας των εφαρμογών.
Στόχος του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου φορέα του καταρροϊκού πυρετού είναι η προστασία του κτηνοτροφικού κεφαλαίου, η εξασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ζώντων ζώων και η ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πελοπόννησος: Ψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου του καταρροϊκού πυρετού"

ΠΓΔΜ: Το 80% υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε ποσοστό 80% οι πολίτες της ΠΓΔΜ υποστηρίζουν την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), έναντι 14% που είναι κατά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης από τα Σκόπια "Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία-Societas Civilis".Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, από αυτούς που τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, το 63% θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις σχετικά με το όνομα της χώρας, ενώ ποσοστό 26% δήλωσε ότι υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ ανεξάρτητα από την αλλαγή του ονόματος.
Ποσοστό 51% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ΕΕ, ενώ ποσοστό 42% θεωρεί ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κατέδειξαν, επίσης, ότι ποσοστό 47% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει πρόοδο αναφορικά με τη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης στην ΕΕ, 20% εκτιμά πως η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι μικρή, ενώ 31% θεωρεί ότι είτε δεν έχει σημειωθεί πρόοδος είτε ότι η χώρα έχει οπισθοδρομήσει.
Τέλος, σε ερώτηση της δημοσκόπησης σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η ΠΓΔΜ δεν έχει καταστεί ακόμα μέλος της ΕΕ, ποσοστό 59% απάντησε ότι ο βασικός λόγος είναι η παρεμπόδιση της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την Ένωση εκ μέρους γειτονικών της χωρών, 29% απάντησε ότι η αιτία εντοπίζεται στην μη υλοποίηση των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ΠΓΔΜ, ενώ 7% εκτίμησε ότι η αιτία σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΕΕ αμφισβητεί την ικανότητα της χώρας να καταστεί μέλος της "ευρωπαϊκής οικογένειας".
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΓΔΜ: Το 80% υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση"

Κατέρρευσαν τα ενοίκια κατοικιών - Πτώση έως και 25% σε ένα χρόνο - Δείτε πίνακες με τιμές σε 67 περιοχές της Ελλάδας

Δραματική πτώση στις τιμές ενοικίασης των κατοικιών, μέχρι και 20% σε σχέση με πέρυσι, καταγράφει πανελλαδική έρευνα του δικτύου κτηματομεσιτικών γραφείων RE/MAX σε 67 περιοχές. Η μεγαλύτερη υποχώρηση στα μισθώματα καταγράφεται στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης με 25% και στον Βόλο με 20% ενώ στην Αττική υποχώρηση κατά 17% σημειώθηκε στις ακριβές περιοχές και συγκεκριμένα σε Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη.
Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη πτώση 15% σημειώθηκε στις Βόρειες και Δυτικές συνοικίες, με την Ευκαρπία να εμφανίζει την μεγαλύτερη πτώση κατά 25%.
Αναλυτικά η έρευνα αναφέρει τα εξής:
Με την συμμετοχή των γραφείων του δικτύου της RE/MAX στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδική κλίμακα Έρευνα Ενοικιάσεων. Σε αυτή καταγράφονται στοιχεία της τρέχουσας αγοράς (Σεπτέμβριος 2014) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Στόχος της έρευνας είναι να προσδιοριστεί το προφίλ του ζητούμενου προς ενοικίαση ακινήτου, τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που του προσδίδουν αξία, την τάση της ζήτησης και των τιμών και, τέλος, τις τιμές ενοικίασης (σε € ανά τμ) για επιλεγμένες περιοχές.
Η πορεία των ενοικιάσεων κατοικιών αναμενόμενα επηρεάστηκε από την πορεία της ελληνικής οικονομίας. H υπερπροσφορά των κατοικιών, αλλά και η μείωση του εισοδήματος των εν δυνάμει ενοικιαστών, επηρέασε πτωτικά τα επίπεδα τιμών.
Αναφορικά με το επόμενο χρονικό διάστημα και βάσει των πρώτων δειγμάτων σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας - που εμμέσως βελτιώνει και την ψυχολογία – θα περιορίσει την περαιτέρω μείωση των τιμών.
Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου προς ενοικίαση
Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, όμως γενικά μπορούμε να πούμε ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας προτιμώνται τα διαμερίσματα 2-3 δωματίων, σχετικά καινούρια ή ανακαινισμένα, σε τιμές που ξεκινούν από μια μέση κατώτερη τιμή 200€ και μέχρι μια μέση ανώτερη 550€.
Στην πλειοψηφία των φθηνών/μεσαίων περιοχών της Αττικής προτιμούνται διαμερίσματα 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών σε τιμές γύρω στα 500-600€. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη προτιμώνται τα διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων κάτω των 15 ετών σε τιμές 200-350€. Στις περιφερειακές πόλεις ζητούνται διαμερίσματα 2-3 δωματίων, κάτω των 10 ετών σε τιμές από 200-500€.
Στις περιοχές που μένουν φοιτητές προτιμούνται τα διαμερίσματα του 1 δωματίου, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και σε τιμές από 150-300€.
Στις προνομιούχες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Κηφισιάς, Εκάλης, Πολιτείας, Διονύσου & Γέρακα και στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Πανοράματος, Θέρμης & Ωραιοκάστρου), προτιμούνται μεζονέτες ή μονοκατοικίες τουλάχιστον 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών από 120 τμ και άνω, σε τιμές συνήθως άνω των 500€ και ανάλογα με την περιοχή, την κατασκευή και το μέγεθος έως 1.500€.
Τα στοιχεία που προσδίδουν αξία στο ακίνητο
Τα πλέον επιθυμητά χαρακτηριστικά σχετίζονται με την οικονομία (θέρμανσης & συντήρησης) και την ασφάλεια και είναι:
  • Η αυτόνομη θέρμανση με Φυσικό Αέριο,
  • Τα ενεργειακά εξωτερικά κουφώματα
  • Τα λίγα κοινόχρηστα, και
  • Η θέση σε όροφο πάνω από τον 1ο, με πλέον δημοφιλή τον 3ο.
Τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το ευ ζείν και την άνεση είναι:
  • Το τζάκι
  • Η νεαρή ηλικία του ακινήτου ή η ανακαίνιση που έχει γίνει και
  • Η αποθήκη
  • Parking
Η ζήτηση
Σε σχέση με πέρυσι η ζήτηση για ενοικίαση παρέμεινε αμετάβλητη στις περισσότερες περιοχές (56%), ενώ σε πολλές (44%) παρουσίασε αύξηση. Η προτίμηση των ενοικιαστών στράφηκε σε μικρότερα σπίτια νεαρής ηλικίας (έως 10-15 ετών). Σε κάποιες περιοχές, όπως το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης νέων κατοικιών προτιμώνται τα παλαιά ανακαινισμένα.
Οι τιμές
Οι τιμές των ενοικίων σε πανελλαδική κλίμακα μεσοσταθμικά, σημείωσαν πτώση σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη πτώση 20% καταγράφηκε στο Βόλο και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 9%, η Καρδίτσα με 8%, η Λάρισα με 7% και η Αττική με 5%. Στον αντίποδα αύξηση τιμών 13% είχαμε στην Πάτρα. Τέλος, αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές στη Κέρκυρα και τη Λαμία.
Ειδικότερα στην Αττική η μεγαλύτερη πτώση 6% παρατηρήθηκε στα Βόρεια προάστια, με τη χειρότερη 17% να καταγράφεται στο Παλιό Ψυχικό και τη Φιλοθέη. Ακολουθεί το Κέντρο της Αθήνας με πτώση 5%, με τη χειρότερη επίδοση 9% στο Γκάζι. Στη συνέχεια στο Δήμο Πειραιά η πτώση περιορίσθηκε στο 4%, με τη χειρότερη 11% στα Καμίνια. Ακολουθούν τα Νότια προάστια με πτώση 2% και με χειρότερη επίδοση στη Ν. Σμύρνη με 15%. Οι τιμές παρέμειναν σταθερές σε μια πλειάδα περιοχών όπως Κολωνάκι, Νεάπολη, Χίλτον, Διόνυσος, Εκάλη, Βριλήσσια, Παπάγου, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Πειραϊκή, Νέο Φάληρο και Χατζηκυριάκειο.
Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη πτώση 15% σημειώθηκε στις Βόρειες και Δυτικές συνοικίες, με την Ευκαρπία να εμφανίζει την μεγαλύτερη πτώση κατά 25%. Ακολουθούν οι Ανατολικές συνοικίες με πτώση 7% και με χειρότερη επίδοση στη Θέρμη σε ποσοστό 18%. Τέλος στις κεντρικές περιοχές η πτώση περιορίσθηκε στο 1%, ενώ στην Άνω Πόλη και την Παλιά Παραλία οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες. Αμετάβλητες, επίσης, έμειναν οι τιμές στην Καλαμαριά και στην Πυλαία.
Τιμές ενοικίασης κατοικιών στην Αττική (ευρώ ανά τμ)
Περιοχή
2013
2014
Διαφορά % 2014 / 2013
ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ
5,2
4,9
-5%
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
4,3
4,0
-7%
ΓΚΑΖΙ
5,5
5,0
-9%
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
4,3
4,0
-7%
ΙΛΙΣΙΑ
5,3
5,0
-6%
ΚΟΛΩΝΑΚΙ
7,0
7,0
0%
ΚΟΥΚΑΚΙ
4,3
4,0
-7%
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ
6,0
5,5
-8%
ΝΕΑΠΟΛΗ
5,0
5,0
0%
ΧΙΛΤΟΝ
5,0
5,0
0%
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
6,1
5,7
-6%
ΔΙΟΝΥΣΟΣ
5,5
5,5
0%
ΕΚΑΛΗ
7,0
7,0
0%
ΨΥΧΙΚΟ ΝEΟ
6,5
5,5
-15%
ΨΥΧΙΚΟ ΠΑΛΙΟ
9,0
7,5
-17%
ΦΙΛΟΘΕΗ
9,0
7,5
-17%
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
5,5
5,5
0%
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
5,3
5,2
-2%
ΠΑΠΑΓΟΥ
6,0
6,0
0%
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
5,5
5,2
-5%
ΜΑΡΟΥΣΙ
5,3
4,8
-10%
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
5,5
5,3
-5%
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
4,5
4,5
0%
ΚΗΦΙΣΙΑ
6,0
6,0
0%
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
5,5
5,3
-4%
ΓΕΡΑΚΑΣ
4,8
4,5
-6%
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
5,5
5,3
-2%
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
4,5
4,5
0%
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
4,5
4,5
0%
ΑΛΙΜΟΣ
5,5
5,5
0%
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
5,5
5,5
0%
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
5,3
4,5
-15%
ΓΛΥΦΑΔΑ
7,5
7,5
0%
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
5,6
5,4
-4%
ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ
6,5
6,0
-8%
ΚΑΜΙΝΙΑ
4,5
4,0
-11%
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
5,5
5,0
-9%
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
5,5
5,0
-9%
ΚΑΣΤΕΛΑ
6,5
6,0
-8%
ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ
5,0
5,5
10%
ΠΕΙΡΑΪΚΗ
6,0
6,0
0%
ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ
6,0
6,0
0%
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ
5,0
5,0
0%
ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ
5,6
5,3
-5%
Τιμές ενοικίασης κατοικιών στην Θεσσαλονίκη (ευρώ ανά τμ)
Περιοχή
2013
2014
Διαφορά % 2014 / 2013
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣ
4,5
4,4
-1%
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
3,4
3,2
-6%
ΑΝΩ ΠΟΛΗ
3,0
3,0
0%
ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
7,0
7,0
0%
ΒΟΡΕΙΑ
3,6
3,1
-15%
ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ
3,5
3,2
-9%
ΝΕΑΠΟΛΗ
3,5
2,8
-20%
ΣΥΚΙΕΣ
3,5
2,8
-20%
ΜΕΤΕΩΡΑ
4,0
3,5
-13%
ΔΥΤΙΚΑ
3,4
2,9
-15%
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
3,5
3,0
-14%
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
3,0
2,9
-3%
ΕΥΟΣΜΟΣ
3,3
2,9
-12%
ΚΟΡΔΕΛΙΟ
2,3
2,1
-9%
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
2,6
2,3
-12%
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
5,0
4,0
-20%
ΠΟΛΙΧΝΗ
3,5
2,8
-20%
ΕΥΚΑΡΠΙΑ
4,0
3,0
-25%
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
4,4
4,1
-7%
ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ
4,5
4,4
-2%
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
4,5
4,5
0%
ΒΥΖΑΝΤΙΟ
3,8
3,5
-7%
ΚΗΦΙΣΙΑ
3,9
3,7
-5%
ΠΑΝΟΡΑΜΑ
4,0
3,5
-13%
ΠΥΛΑΙΑ
4,5
4,5
0%
ΘΕΡΜΗ
5,5
4,5
-18%
ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ
4,0
3,6
-9%
Τιμές ενοικίασης κατοικιών στην περιφέρεια (ευρώ ανά τμ)
Πόλη
2013
2014
Διαφορά % 2014 / 2013
Βόλος
5,0
4,0
-20%
Καρδίτσα
3,6
3,3
-8%
Κέρκυρα
5,0
5,0
0%
Λαμία
3,5
3,5
0%
Λάρισα
4,3
4,0
-7%
Πάτρα
4,0
4,5
13%
Σημείωση: Οι ανωτέρω τιμές αφορούν κατοικίες και είναι οι μέσες τιμές μεταξύ της μέσης ανώτερης και της μέσης κατώτερης τιμής κάθε περιοχής, αναφέρονται δε χρονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 και της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2013.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσαν τα ενοίκια κατοικιών - Πτώση έως και 25% σε ένα χρόνο - Δείτε πίνακες με τιμές σε 67 περιοχές της Ελλάδας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news