facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Γ. Χαρδούβελης αποκλείει τρίτο Μνημόνιο και νέα μέτρα

Ανοικτό παραμένει το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας». Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης λίγο μετά την ομιλία του στο Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου όπου ολοκληρώθηκε σήμερα το 9ο Road Show του χρηματιστηρίου Αθηνών.
O κ. Χαρδούβελης επεσήμανε επίσης πως δεν υπάρχει κίνδυνος η ελληνική οικονομία να πάει προς τα κάτω. «Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός. Παράλληλα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά - σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και οι οίκοι αξιολόγησης συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα σπρεντ θα πέφτουν».
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν επιβληθούν άλλα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Ελληνικής οικογένειας ο κ. Χαρδούβελής ήταν κατηγορηματικός. «Όχι έχουμε ξεφύγει. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους».
Κατά τα λοιπά κατά τη διάρκεια του διημέρου Road Show πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000 συναντήσεις μεταξύ των 200 fund managers και 31 εισηγμένων εταιρειών. Συναντήσεις πραγματοποίησε επίσης το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το κλίμα ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την Ελλάδα και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας πράγμα που αποδείχθηκε και από την συμμετοχή των καλεσμένων στις παράλληλες εκδηλώσεις- ομιλίες όπου για πρώτη φορά οι ακροατές στο αμφιθέατρο του κτιρίου για να χωρέσουν καθόντουσαν ακόμη και στα σκαλιά της αίθουσας.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες. Σήμερα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών με θέμα τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και χθες πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με ομιλητές τους κ.κ. Νοτη Μηταράκη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργο Ζανιά και τον επικεφαλής Οικονομολόγο της Berenbenrg Bank Χόλγκερ Σμίντινγκ.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γ. Χαρδούβελης αποκλείει τρίτο Μνημόνιο και νέα μέτρα"

700 δισ. ευρώ χάθηκαν στα χρόνια του μνημονίου και η χώρα παραμένει στο βάλτο

Ασύλληπτο για τον ελληνικό λαό το κόστος του μνημονίου – Δυσθεώρητο ποσό που δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο, όση ανάπτυξη και να πετύχουμε τις επόμενες δεκαετίες.
Οι αριθμοί είναι αστρονομικοί. Μετά από τέσσερα και κάτι χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα, το κόστος που πλήρωσε και πληρώνει η πραγματική οικονομία και ο απλός κόσμος πραγματικά σοκάρει.
Με τις περικοπές, τους φόρους, το PSI και τις καταθέσεις που έκαναν… φτερά στο εξωτερικό «χάθηκαν» από την πραγματική οικονομία πάνω από 700 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 3 φορές το ελληνικό χρέος. Και παρόλα αυτά η χώρα παραμένει βυθισμένη στο βούρκο.
Δεν είναι μόνο οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και οι αλυσιδωτές παρενέργειες που λειτουργούν σαν ντόμινο. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει μέλλον ή κάτι στον ορίζοντα που να προϊονίζει σωτηρία. Όση ανάπτυξη κι αν έρθει, όσα πρωτογενή πλεονάσματα κι αν πετύχουμε, αφού και αυτά πηγαίνουν απευθείας στο χρέος.
Αν επιχειρήσουμε να κοστολογήσουμε -με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και τις εκτιμήσεις - την «πλάτη» που έβαλε ο κόσμος για να σωθούν κυρίως οι τράπεζες, τότε θα καταλήξουμε να μιλάμε για μια κατάρρευση του κόσμου και της ελληνικής οικονομίας.
Μαζεύοντας τα στοιχεία καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χάθηκαν πάνω από τρία ΑΕΠ (!) μέσα σε αυτά τα χρόνια. Γιατί το κράτος στα επίσημα στοιχεία του μετρά τη μείωση του ΑΕΠ με άλλες παραμέτρους και όχι με όρους πραγματικής οικονομίας.
Με τις επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων και των δανειστών δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Το «δόγμα του Σοκ» σε όλο του το μεγαλείο. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι να μην κυκλοφορεί σχεδόν καθόλου «ρευστό» στην αγορά. Το χρήμα έχει συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένα κέντρα και… παράκεντρα και η ελληνική αγορά είναι ζωντανή-νεκρή.
Σκεφτείτε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, οι μέσες αποδοχές των Ελλήνων το διάστημα 2009-14 μειώθηκαν κατά 21,7%, όταν το μνημόνιο είχε ως στόχο το ..6,7%!
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Από το 2009 μέχρι το 2014:
* Χάθηκαν καταθέσεις άνω των 70 δις (νοικοκυριά και επιχειρήσεις). Αρκετά από αυτά πήγαν σε φόρους, ενώ τα περισσότερα παραμένουν στο εξωτερικό.
* χάθηκαν 30 δις από τις μόνιμες θέσεις εργασίας.
* οι φόροι αυξήθηκαν κατά 6,5 δις. Κόπηκαν από την πραγματική οικονομία για να καλύψουν την τρύπα στο βαρέλι του κράτους.
* χάθηκαν 4,5 δις από ασφαλιστικές εισφορές. Πως θα καλυφθούν οι εισφορές 1 εκατ ανέργων της κρίσης και εργαζομένων με μισθό 500 ευρώ;
* τρύπα σχεδόν 50 δις στα ασφαλιστικά ταμεία (ελλείμματα + απώλειες από το κούρεμα των ομολόγων το 2012)
* τράπεζες και μικρο-ομολογιούχοι έχασαν 50 δις από το κούρεμα των ομολόγων. (Οι τράπεζες καλύφθηκαν από δάνεια που πήρε το κράτος από τους δανειστές). Οι μικρο-ομολογιούχοι έχασαν περί τα 620 εκατ ευρώ.
* χάθηκαν 17 δις από το χρηματιστήριο (με βάση την κεφαλαιοποίηση)
Μέχρι σε αυτό το σημείο το "κόστος" ξεπερνά ένα ΑΕΠ. Θυμίζουμε οτι το ΑΕΠ του 2013 βρέθηκε κοντά στα 186 δις ευρώ.
"Βόμβα" τα ακίνητα
Μπορεί η εκτίμηση να είναι θεωρητική, ωστόσο μοιάζει κατι παραπάνω από πραγματική για όποιον θέλει να αξιοποιήσει την περιουσία του.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακριβώς πριν την κρίση η συνολική ακίνητη περιουσία των Ελλήνων υπολογίζονταν πάνω από 1,5 τρις ευρώ. Βλέποντας από τα στοιχεία μας ήρθε το 2011 από τον Βενιζέλο το χαράτσι στα ακίνητα που πλέον θα μας μείνει ως φόρος και μάλιστα ως ο βασικότερος και πιο κερδοφόρος για το κράτος και τον προϋπολογισμό.
Η αγορά ακινήτων μέσα στην κρίση έχασε το 30-35% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Με άλλα λόγια χάθηκαν περί τα 500 δις ευρώ! Το ποσό μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς ότι με όρους αγοράς, η πτώση στην αξία των ακινήτων είναι πάνω από το 40%.
Παρόλ' αυτά, οι φόροι στα ακίνητα υπολογίζονται με βάση τις αξίες του 2007, πριν την κρίση!
Συνολικά λοιπόν, τα χρόνια του μνημονίου έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής στην πραγματική οικονομία πάνω από 700 δις ευρώ. Ένα ποσό δυσθεώρητο που δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο, όση ανάπτυξη και να πετύχουμε τις επόμενες δεκαετίες.
Με πληροφορίες από την Ελευθεροτυπία
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "700 δισ. ευρώ χάθηκαν στα χρόνια του μνημονίου και η χώρα παραμένει στο βάλτο"

Καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό από την Πρωτοχρονιά του 2016

Την κατάργηση του φορολογικού πιστοποιητικού από την 1.1.2016 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών με θέμα: «Ο μελλοντικός ρόλος του ελέγχου - Αποτελεσματικότεροι έλεγχοι σε πολυπλοκότερο περιβάλλον».

Όπως είπε ο υφυπουργός, από το 2016 θα ισχύουν οι νέοι κανόνες που τέθηκαν με την Οδηγία 2014/56 για τους ορκωτούς ελεγκτές, και επίσης «από τη χρονιά αυτή και συγκεκριμένα για χρήσεις που αρχίζουν από 1η Ιανουαρίου 2016, το φορολογικό πιστοποιητικό στη μορφή που είναι σήμερα δεν θα υπάρχει».

«Και οι δύο λόγοι που προανέφερα αποτελούν και την μεγάλη πρόκληση για τους ορκωτούς ελεγκτές στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης εξηγώντας ότι μέσα στο 2015 το ΣΟΕΛ σε συνεργασία με την ΕΛΤΕ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να προετοιμάσουν τη μετάβαση στο νέο καθεστώς ώστε ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων να περιλαμβάνει και έκφραση γνώμης για τη φορολογική κατάσταση της εταιρείας με βάση πάντα τη διεθνή πρακτική στον τομέα αυτό.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης σε σχέση με την κατάργηση του Κώδικα Φορολογικών Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/34 για τις οικονομικές καταστάσεις συγκεκριμένων τύπων επιχειρήσεων και την κωδικοποίηση των λογιστικών διατάξεων σε ενιαίο κείμενο, θα δώσει την ευκαιρία, αφενός στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν σε ένα πιο απλοποιημένο περιβάλλον κανόνων και αφετέρου στους ελεγκτές και στους λογιστές να έχουν τη δυνατότητα να καταφεύγουν σε ένα ενιαίο κείμενο που θα περιέχει τους κανόνες για τα λογιστικά αρχεία, τα παραστατικά συναλλαγών και τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.

«Συνεπώς ο ρόλος του ελέγχου από τους ορκωτούς ελεγκτές στα επόμενα χρόνια αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, και αναβαθμίζεται. Αυτό σημαίνει ότι στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, τα συμπεράσματα από τους ελέγχους θα είναι πολύτιμα για τις εποπτικές αρχές, τα υπουργεία, τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό από την Πρωτοχρονιά του 2016"

Αττική Οδός: Κλειστή η έξοδος στον κόμβο Μεταμόρφωσης την Κυριακή

Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης οδοστρώματος θα παραμείνει για οκτώ ώρες η έξοδος της Αττικής Οδού από Αεροδρόμιο προς Λαμία στον κόμβο Μεταμόρφωσης της Αττικής Οδού (κόμβος 8), από τις 2:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 10:00 το πρωί της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου.

Οι οδηγοί θα ακολουθούν παρακαμπτήρια διαδρομή ως εξής: Θα συνεχίζουν στην Αττική Οδό με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, στη συνέχεια θα εξέρχονται στην αμέσως επόμενη έξοδο (έξοδος 7 – Λ. Δημοκρατίας), θα αναστρέφουν στον κόμβο Λ. Δημοκρατίας και θα επανεισέρχονται, χωρίς να ξαναπληρώνουν διόδια, από τη Λ. Δημοκρατίας προς Αεροδρόμιο, ενώ στη συνέχεια θα εξέρχονται προς Λαμία.

Προς διευκόλυνση των οδηγών, η εταιρία λειτουργίας, Αττικές Διαδρομές, θα εγκαταστήσει κατευθυντήρια σήμανση στην παράκαμψη. Επιπλέον οι οδηγοί θα μπορούν να πληροφορούνται τις κυκλοφοριακές συνθήκες καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, το 1024.


Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Κλειστή η έξοδος στον κόμβο Μεταμόρφωσης την Κυριακή"

Ξανά στη Βουλή οι τροπολογίες για φόρο πετρελαίου και δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες, από ΣΥΡΙΖΑ

Επανακατατέθηκαν στη Βουλή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο τροπολογίες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και για επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Η διατύπωση της τροπολογίας για την παροχή δωρεάν ρεύματος, είναι η ίδια με εκείνη της αποσυρθείσας.

Η ρύθμιση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, διορθώνει αναντιστοιχία που εντοπιζόταν ανάμεσα στην αιτιολογική έκθεση της αποσυρθείσας τροπολογίας (που έκανε λόγο για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο) και στη διατύπωση της νομοθετικής της πρότασης, (η οποία παρέπεμπε σε αποκατάσταση προβλέψεων του ν. 3986/2011, ο οποίος προσδιόριζε το φόρο στα 60 ευρώ/χιλιόλιτρο).

Με τη νέα διατύπωση της τροπολογίας, η διάσταση αυτή διορθώνεται -και πλέον η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζεται, ορίζοντας τον ΕΦΚ σαφώς στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά στη Βουλή οι τροπολογίες για φόρο πετρελαίου και δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες, από ΣΥΡΙΖΑ"

Λεφτά υπάρχουν αλλά οι έλεγχοι πηγαίνουν με βήμα σημειωτόν

Με βήμα σημειωτόν προχωρούν οι έλεγχοι σε φορολογούμενουςμε μεγάλο πλούτο και στις μεγάλες επιχειρήσεις, παρότι όπως δείχνουν τα αποτελέσματα υπάρχει πεδίο για μεγάλα έσοδα.
Τα στοιχεία του οκταμήνου δείχνουν ότι έως το τέλος Αυγούστου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ολοκληρώσει 512 φορολογικούς ελέγχους σε φορολογούμενους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια βεβαιώνοντας φόρους και πρόστιμα ύψους 184,1 εκατ. ευρώ με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 46,8 εκατ. ευρώ ή στο 25,4% των βεβαιωθέντων ποσών.
Σύμφωνα με το μνημονιακό στόχο μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 720 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και να έχει εισπραχθεί το 50% των βεβαιωθέντων ποσών.
Το ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν μόλις 250 φορολογικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και οι φόροι και τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν διαμορφώθηκαν σε 436,23 εκατ. ευρώ από τα οποία έχουν εισπραχθεί 144,19 εκατ. ευρώ ή το 33,05%.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεφτά υπάρχουν αλλά οι έλεγχοι πηγαίνουν με βήμα σημειωτόν"

Στάση εργασίας στο μετρό την ερχόμενη Τετάρτη

Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα την ερχόμενη Τετάρτη, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΣΕΛΜΑ».

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τη 13:00 έως και τις 17:00, όταν και οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στο μετρό την ερχόμενη Τετάρτη"

Βρετανός οικονομολόγος: Μέρκελ και Σόιμπλε... μόνο αυτοί φταίνε για την Ελλάδα

Τους «απόλυτα λανθασμένους» χειρισμούς των Βρυξελλών στην περίπτωση της Ελλάδας και την «καταστροφική στρατηγική» των ευρωπαϊκών θεσμών στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ, καταγγέλλει ο διάσημος, γαλλικής καταγωγής, Βρετανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Φιλίπ Λεγκρέν, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Βίνερ Τσάιτουνγκ", ασκώντας δριμύτατη κριτική στη γερμανική κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι, κατά την άποψή του, φέρουν την πλήρη ευθύνη.
Όπως αναφέρει, το ελληνικό δημόσιο χρέος προφανώς δεν ήταν βιώσιμο και θα έπρεπε να διαγραφεί, κάτι που όμως θα σήμαινε απώλειες για γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, οι οποίες είχαν δανείσει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, αλλά αντί αυτού οι ιθύνοντες των πολιτικών αποφάσεων ενήργησαν ως να επρόκειτο μόνον για πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας, δανείζοντας της χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Κατά την άποψή του, αντί αυτοί να ενώσουν την Ευρώπη και να προσπαθήσουν συλλογικά να φρενάρουν τις τράπεζες, οι οποίες οδήγησαν σε αυτή την άθλια κατάσταση - ανάμεσά τους και πολλές αυστριακές τράπεζες, που έκαναν μεγάλα λάθη - διέσπασαν την Ευρώπη και υπήρχαν ξαφνικά πιστωτές, όπως για παράδειγμα η Γερμανία, και οφειλέτες. Αντί μιας 'Ενωσης με ισότιμα κράτη, η ΕΕ εξελίχθηκε σε κάτι, το οποίο οι χώρες-πιστωτές εκμεταλλεύονταν για να επιβάλουν τη θέλησή τους στις χρεωμένες χώρες και αυτό είναι μια τραγωδία που καταστρέφει την ΕΕ.
Ο Φιλίπ Λεγκρέν διευκρινίζει ότι στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, η Γερμανία και άλλες χώρες απείλησαν να τις αποπέμψουν από την Ευρωζώνη, επειδή γνώριζαν ότι οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί ήθελαν απεγνωσμένα να είναι ένα τμήμα της Ευρώπης, ενώ φοβούνταν μήπως χάσουν το ευρώ, κάτι που οι χώρες-πιστωτές εκμεταλλεύθηκαν για να τους θέσουν άδικους όρους, κάτι που είναι το τελείως αντίθετο από αλληλεγγύη.
Συγχρόνως καταγγέλλει ότι η γερμανική κυβέρνηση υπό την Άγγελα Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν διαπράξει στρατηγικά λάθη που απέβησαν καταστροφικά, μετατρέποντας, κάτι που αρχικά ήταν στην Ευρώπη μόνον μια δημοσιονομική κρίση, σε μια διογκωμένη οικονομική κρίση.
Διέσωσαν τράπεζες αλλά αρνήθηκαν να διαγράψουν μη βιώσιμα χρέη, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, και, αντί να προωθήσουν την ανάπτυξη, επέβαλαν υπερβολική λιτότητα η οποία μάλιστα οδήγησε σε ακόμη υψηλότερο δημόσιο χρέος .

Επιπλέον λάθη που έγιναν, οδήγησαν, όπως σημειώνει, σε έναν πανικό που παρ΄ ολίγο να διαλύσει την Ευρωζώνη, ενώ κάθε φορά προστίθενταν περισσότερα μέτρα λιτότητας και, αφότου η ΕΚΤ σταμάτησε αυτόν τον πανικό που η ίδια έσπειρε, προβάλλεται το επιχείρημα ότι η στρατηγική λειτούργησε, κάτι που βέβαια συνιστά πλήρη ανοησία.
Ο ίδιος πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι συνειδητοποίησαν ότι κυβερνήσεις θέτουν τα συμφέροντα των τραπεζών υπεράνω εκείνων των πολιτών τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται η Γερμανία σε απόλυτα κυρίαρχη θέση, ακολουθώντας μάλιστα μια λανθασμένη πολιτική γραμμή.
Πρόκειται, προσθέτει, για έναν αναποτελεσματικό και άδικο ιμπεριαλισμό από την πλευρά της και οι απαιτήσεις που θέτει - είτε πρόκειται για τη διασφάλιση των γερμανικών τραπεζών, είτε για την υλοποίηση λιτότητας και περικοπές μισθών - υπονομεύουν τις ευρωπαϊκές εθνικές οικονομίες αλλά και την αποδοχή της ΕΕ, για τη διάσωση της οποίας χρειάζεται μια αλλαγή της.
«Τα λάθη έγιναν αποκλειστικά και μόνον από μία κυβέρνηση, εκείνη της Άγγελα Μέρκελ, η οποία ήταν όλη αυτή την περίοδο καγκελάριος, και την ευθύνη φέρουν αυτή και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και κανένας άλλος», τονίζει, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως ο γερμανικός δρόμος ήταν ο λανθασμένος και για την ίδια τη Γερμανία, καθώς είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι η Γερμανία αποτελεί μια τεράστια οικονομική επιτυχία τη στιγμή που οι Γερμανοί (αφαιρώντας κανείς τον πληθωρισμό) έχουν σήμερα μικρότερο εισόδημα από το 1999.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Φιλίπ Λεγκρέν επισημαίνει τις ολοένα και μεγαλύτερες κοινωνικές εντάσεις στην Ευρώπη, που προκαλούν επίσης πολιτικές προστριβές, με παλιά στερεότυπα, όπως ότι οι Νότιοι Ευρωπαίοι είναι τεμπέληδες, να αναβιώνουν, τις ακροδεξιές δυνάμεις να ανέρχονται στις Ευρωεκλογές του Μαϊου, την αποδοχή της ΕΕ να είναι χαμηλότερη από ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει μια ολόκληρη γενιά νέων που ποτέ δεν είχε εργασία και που δεν έχει καμιά ελπίδα ότι θα αποκτήσει στο μέλλον.
Ο ίδιος, ως «φιλοευρωπαίος», επειδή θέλει να έχει επιτυχία η Ευρώπη ζητάει να αλλάξει, ενώ πιστεύει πως είναι πολύ πασιφανές ότι όχι μόνον στις Βρυξέλλες αλλά επίσης σε εθνικό επίπεδο, δεν υπάρχουν πλέον τολμηρές ηγετικές προσωπικότητες με αποσαφηνισμένες ιδέες, αλλά υπάρχουν μόνον συνεσταλμένοι τεχνοκράτες με περιορισμένες φιλοδοξίες, οι οποίοι είναι ευτυχείς και μόνον που μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους.
Ωστόσο, όπως τονίζει, σε άσχημες εποχές, όταν μια χώρα έχει ανάγκη ηγεσίας και αλλαγών, χρειάζονται τολμηρές ηγετικές προσωπικότητες, πολιτικά εγχειρήματα και νέοι άνθρωποι που θα δώσουν έναν καινούριο άνεμο, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται και ένας λαός που απαιτεί την αλλαγή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανός οικονομολόγος: Μέρκελ και Σόιμπλε... μόνο αυτοί φταίνε για την Ελλάδα"

Εισαγγελέας: Συλλάβετε τώρα τους γιατρούς στο Δρομοκαΐτειο - Είχαν διώξει τον άντρα που αυτοκτόνησε το πρωί στη Χαλκοκονδύλη

- Ο 44χρονος άντρας έπεσε από τον 4ο όροφο κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη που διαμένουν άστεγοι
- Πρόκειται για δύο γιατρούς που αγνόησαν τη διάγνωση των συναδέλφων τους στο Αιγινήτειο
- Στο Αιγινήτειο οι γιατροί ζήτησαν να μεταφερθεί άμεσα στο Δρομοκαΐτειο αλλά εκεί τον έδιωξαν
- Πριν αυτοκτονήσει πληροφορίες αναφέρουν πως ακούγονταν φωνές από το κτίριο


Εντολή για την σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου των γιατρών που ήταν χθες σε υπηρεσία στο Νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο και δεν κράτησαν για νοσηλεία τον 44χρονο άστεγο άντρα που σήμερα έβαλε τέρμα στην ζωή του, έδωσε ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Η υπόθεση , με την άρνηση των γιατρών να δεχθούν τον άντρα, αποκαλύφθηκε σήμερα μετά την τραγική πτώση του από τον 4ο όροφο κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη, το οποίο μισθώνεται από τον Δήμο για να διαμένουν άστεγοι.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν στα πλαίσια του Αυτοφώρου τους δυο γιατρούς του Δρομοκαϊτειου, καθώς φέρονται να αγνόησαν τη διάγνωση των συναδέλφων τους από το Αιγινήτειο , όπου είχε πάει νωρίτερα ο 44χρονος.

Οι γιατροί του Αιγινήτειου Νοσοκομείου διέγνωσαν ότι ο 44χρονος πάσχει από «έκπτωση νοητικής λειτουργίας και κατάθλιψη» και ζήτησαν να μεταφερθεί στο Δρομοκαϊτειο .

Ωστόσο εκεί οι δύο γιατροί , που ζητείται η σύλληψή τους , φέρονται να έκριναν πως ο άντρας δεν χρήζει νοσηλείας και τον άφησαν να φύγει.

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας: Συλλάβετε τώρα τους γιατρούς στο Δρομοκαΐτειο - Είχαν διώξει τον άντρα που αυτοκτόνησε το πρωί στη Χαλκοκονδύλη"

Ανάκληση κονσέρβας ψαριού από τον ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση κονσέρβας ψαριού (Κολεοί Ακέφαλοι Αλίπαστοι), που περιείχαν ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για αλίπαστους κολεούς ακέϕαλους σε λευκοσιδηρά κυτία, με666 την εμπορική επωνυμία «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ - ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΙΠΑΣΤΟΙ», σε συσκευασία των 600 γρ και 850 γρ, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 10/2015 και με αριθμό παρτίδας LΚ02084m. Το προϊόν παρασκευάζεται στη Λήμνο από την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΣΑΡΙΚΛΗ Ο.Ε. «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ», στην οποία και έγινε ο έλεγχος.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί όσους καταναλωτές έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση κονσέρβας ψαριού από τον ΕΦΕΤ"

Κι άλλες αποκαλύψεις! Επιχειρηματίες της λίστας Λαγκάρντ πήραν δάνεια για επενδύσεις και τα έβγαλαν στο εξωτερικό

- Επιστολή Σούρλα στο ΣΔΟΕ και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με αποκαλύψεις για την λίστα Λαγκάρντ
- Κάποιοι από αυτούς τους επιχειρηματίες σταμάτησαν να εξυπηρετούν τα δάνεια με αποτέλεσμα να έχουν “κοκκινίσει”
- Τα ποσά των δανείων αυτών εντάσσονται στα 42 δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων!
- Γιατί δεν γίνονται ενέργειες να εισπραχθούν;

Στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται όχι μόνο φοροφυγάδες, αλλά και επιχειρηματίες που πήραν δάνεια για να κάνουν επενδύσεις και να αυξήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τελικά τα έβγαλαν στο εξωτερικό.
Μάλιστα σταμάτησαν να τα εξυπηρετούν με αποτέλεσμα να έχουν “κοκκινίσει”.

Τη συγκλονιστική αυτή καταγγελία κάνει ο γενικός γραμματέας διαφάνειας κ. Γιώργος Σούρλας. με επιστολή που έστειλε στο ΣΔΟΕ και στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Ειδικότερα, στην επιστολή ο κ. Σούρλας αναφέρει: 
«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλες αποκαλύψεις! Επιχειρηματίες της λίστας Λαγκάρντ πήραν δάνεια για επενδύσεις και τα έβγαλαν στο εξωτερικό"

Διήμερο κινητοποιήσεων στη δημόσια υγεία 1-2 Οκτωβρίου

Η ΟΕΝΓΕ από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί διήμερο κινητοποιήσεων στις 1 και 2 Οκτωβρίου:

- Το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου προτείνεται να διοργανωθούν από τις Ενώσεις Γιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΔΗΝ συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας (πλην Αθήνας), στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς (Αυτοδιοίκηση, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Σύλλογοι, συλλογικότητες ασθενών). Το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι Ενώσεις Γιατρών προτείνεται να παραχωρήσουν συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

- Στις 2 Οκτωβρίου θα προκηρυχτεί απεργία σε όλο το χώρο της δημόσιας υγείας, θα διοργανωθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι και θ΄ ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Ζητήματα αιχμής στην κινητοποίηση:

- Να καταργηθεί η ΕΣΑΝ ΑΕ που ξεθεμελιώνει εκ βάθρων τη δημόσια υγεία

- Διεκδικούμε ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα ΠΦΥ, περίθαλψης, αποκατάστασης

- Απαιτούμε αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου και του Ενιαίου Μισθολογίου

- Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία και ΚΥ

Οι Ενώσεις Γιατρών θα ξεκινήσουν άμεσα την προεργασία, συγκαλώντας Γενικές Συνελεύσεις και ενημερώνοντας τους κοινωνικούς φορείς σχετικά με την κινητοποίηση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διήμερο κινητοποιήσεων στη δημόσια υγεία 1-2 Οκτωβρίου"

Ποιες φοροελαφρύνσεις έρχονται στις 6 Οκτωβρίου;

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, που θα κατατεθεί στις 6 Οκτωβρίου στη Βουλή, θα συμπεριληφθούν οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην 79η ΔΕΘ. Αυτό επεσήμανε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει την τρόικα για τα σχέδια της μέσω αλληλογραφίας, ενώ πρόθεση της είναι να μην προχωρήσει μονομερώς στα ελαφρυντικά μέτρα,αλλά να πάρει το "πράσινο φως" και από τους εκπροσώπους των δανειστών:

Οι φοροελαφρύνσεις:

-η ελάφρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης,
-η σταδιακή αποκατάσταση των ένστολων
-και η διάθεση περισσότερων δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,

Σύμφωνα με το ίδιοστέλεχος, σχετικά με την πορεία του φετινού προϋπολογισμού υπάρχει πολύ καλή εικόνα και φαίνεται πως επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ. Ωστόσο, για τον προϋπολογισμό του 2015 λείπουν ορισμένα στοιχεία από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και δεν είναι εξ ίσου βέβαιο αυτή τη στιγμή ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3% του ΑΕΠ.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες φοροελαφρύνσεις έρχονται στις 6 Οκτωβρίου;"

Παραμυθάς ο κ.Βεργίνης ! Μεγάλη ξεφτίλα με τον ΟΓΑ!

Κάνουν την πολιτική τους παραμυθιάζοντας τον κοσμάκη και γλύφοντας φυσικά τον κομματικό τους προιστάμενο νομίζοντας ότι έτσι παίρνουν πόντους για την πολιτική τους ανέλκυση!

Για το αν ο κόσμος που τον βάζουν σε περιπέτειες έχει να φάει δεν τους ενδιαφέρει.

Ένας από αυτούς τους πολιτικούς παπαγάλους είναι και ο Ξενοφών Βεργίνης Διοικητής του ΟΓΑ που παραμυθιάζει τον κόσμο για πολύ μεγάλο διάστημα λέγοντας είτε με δελτία τύπου είτε με ραδιοτηλεοπτικές παρουσίες,ότι οι δικαιούχοι θα έπαιρναν χθες 18 Σεπτεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα και συγκεκριμένα την 3η δόση.

Μάλιστα διαλαλούσε ακόμη ότι και αυτοί που δεν έχουν πάρει από την αρχή του έτους καμία δόση, θα τους καταβάλονταν μαζεμένες και οι 3 δόσεις του έτους!

Έβαλαν τον κόσμο να κάνει τον προγραμματισμό του, για να βγάλει τις υποχρεώσεις που έχει, έστω και με αυτά τα ψίχουλα αλλά άνθρακες ο θυσαυρός.

Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες δικαιούχοι σε όλη την Ελλάδα είδαν τους λογαριασμούς στο απόλυτο μηδέν και ο κ. Βεργίνης εξαφανισμένος!

Μάλιστα κάποιι λένε ότι η δικαιολογία του είναι πως δεν έχει γίνει ακόμη το ξεκαθάρισμα διοτι δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να προλάβει να είναι ο οργανισμός συνεπής με τους δικαιούχους!

Η πολιτική απατεωνιά φαίνεται όμως ξεκάθαρα από το γεγονός ότι ο κ. Βεργίνης και οι πολιτικοί του προιστάμενοι έστω και αν δεν πρόλαβαν να εκκαθαρίσουν όλες τις αιτήσεις του Α21 δεν πληρώνουν τον κόσμο τις επόμενης μέρας από την 18η Σεπτεμβρίου, αλλά μεταφέρουν την επόμενη πληρωμή στις 18 Δεκεμβρίου!!!

Τόση ξεφτίλα κα απόδειξη ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Υπάρχει παράδειγμα συγκεκριμένο και με στοιχεία που έχει η εφημερίδα μας, που αποδεικνύει αυτά που ισχυριζόμαστε με αυτούς τους πολιτικούς μαιντανούς!

Γαρυφάλλου Γιώργος
i-samos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμυθάς ο κ.Βεργίνης ! Μεγάλη ξεφτίλα με τον ΟΓΑ!"

Ξεκινά ... delivery στα φάρμακα! Τι δήλωσε ο Βορίδης

Τα φάρμακα στο σπίτι τους θα φθάνουν σύντομα για τους βαριά πάσχοντες όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Την ταλαιπωρία των βαριά πασχόντων που τρέχουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα φάρμακά τους προσπαθεί να χτυπήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα κατ οίκον παράδοσης φαρμάκων σε ασθενείς που αδυνατούν να προσεγγίσουν κάποιο σημείο διάθεσης.

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα αφορά άτομα ανήμπορα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουν δυσκολία στο να μετακινηθούν για να πάρουν τη θεραπεία τους.

Με βάση το σχεδιασμό ειδικά οχήματα αλλά ακόμη και δίκυκλα θα επιστρατευθούν ώστε τα φάρμακα να φθάνουν στην ώρα τους στους ασθενείς.

Ήδη πάντως τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα άρχισαν να διατίθενται και από τα φαρμακεία της γειτονιάς μετά από ειδική συμφωνία για το ποσοστό κέρδους.

Να σημειωθεί ότι η δαπάνη για τα ακριβά φάρμακα αγγίζει ετησίως τα 700 εκατ. ευρώ.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά ... delivery στα φάρμακα! Τι δήλωσε ο Βορίδης"

«Βόμβα» ληξιπρόθεσμων: Σε ένα μήνα οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν το 1,4 δισ. ευρώ

«Φουσκώνει» επικίνδυνα μήνα με το μήνα η τεράστια «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Τον Αύγουστο τα ληξιπρόθεσμα χρέη κατέγραψαν νέο ρεκόρ καθώς έφθασαν συνολικά στα 69,24 δισ. ευρώ.

Τον περασμένo μήνα οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους προς την εφορία ύψους 1,4 δισ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους και μέχρι το τέλος Αυγούστου τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν εκτιναχθεί στα 8,654 δισ. ευρώ.
Δηλαδή κάθε μήνα οι φόροι που μένουν απλήρωτοι υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο ενώ στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων τον Σεπτέμβριο αφού στο τέλος του μήνα πάνω από 6 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν μαζεμένους δυο φόρους, τη πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

Τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2014 ανήλθαν σε 8,654 δισ. ευρώ στοιχείο που δείχνει ότι κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους πάνω από 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο.Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, (παλαιών έως το τέλος του 2013 και νέων από τις αρχές του 2014), ανέρχεται σε 69,24 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 16,63 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2013.Οι μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, ενοικίων, πληρωμών προμηθευτών για χρέη προς το Δημόσιο καθώς και οι ποινικές διώξεις κυρίως μεγαλοοφειλετών φέρνουν «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου.
Ειδικότερα τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο οκτάμηνο του έτους διαμορφώθηκαν σε 2,384 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,238 δισ. ευρώ από τα παλαιά χρέη δηλαδή αυτά που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 και 1,146 δισ. ευρώ από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα έχουν διαγραφεί χρέη συνολικού ύψους 803 εκατ. ευρώ.

Έλεγχοι

Στο ελεγκτικό πεδίο, από τα στοιχεία του οκταμήνου προκύπτει, ότι έως το τέλος Αυγούστου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ολοκληρώσει 512 φορολογικούς ελέγχους σε φορολογούμενους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια βεβαιώνοντας φόρους και πρόστιμα ύψους 184,1 εκατ. ευρώ με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 46,8 εκατ. ευρώ ή στο 25,4% των βεβαιωθέντων ποσών. Σύμφωνα με το μνημονιακό στόχο μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 720 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και να έχει εισπραχθεί το 50% των βεβαιωθέντων ποσών.

Παράλληλα το ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν 250 φορολογικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και οι φόροι και τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν διαμορφώθηκαν σε 436,23 εκατ. ευρώ από τα οποία έχουν εισπραχθεί 144,19 εκατ. ευρώ ή το 33,05%.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» ληξιπρόθεσμων: Σε ένα μήνα οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν το 1,4 δισ. ευρώ"

Στο 88 ΤΥΠ της Λήμνου η κατάσταση για τους φαντάρους είναι τραγική

Απίστευτα πράγματα φτάνουν κάθε μέρα στη Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από κάθε μεριά της παραμεθορίου για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες αλλά και το οικονομικό ξεζούμισμα των φαντάρων.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση όμως που συμπυκνώνει ακριβώς την αντίληψη του ΓΕΣ για το πώς πρέπει να ζουν οι φαντάροι και τι ρόλο έχουν στον στρατό , έρχεται από την Λήμνο όπου η κατάσταση που μας περιγράφουν οι συνάδελφοι εκεί, φαίνεται μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες να αποτελούν τον κανόνα για τους φαντάρους στο νησί και όχι την εξαίρεση.

Πιο συγκεκριμένα , στο 88 ΤΥΠ της Λήμνου η κατάσταση για τους φαντάρους είναι τραγική.

Ατελείωτες υπηρεσίες και πάνω από μήνα χωρίς έξοδο για τους λιγοστούς φαντάρους που υπηρετούν εκεί. Οι άδειες δίνονται με το σταγονόμετρο τόσο που μπορεί να περάσει και δίμηνο για να δοθεί άδεια σε όποιον φαντάρο την ζητάει.

Η κατάσταση παραμένει ίδια για πολύ καιρό παρά τις προσπάθειες του διοικητή αντισυνταγματάρχη Βασιλόπουλου να την συμμαζέψει. Φαίνεται ότι αυτή την κατάσταση την καθορίζει ο ταξίαρχος του νησιού Τζούμης. Βλέπεις το ΓΕΣ πρέπει να εξασφαλίσει τους χιλιάδες φαντάρους που χρειάζονται ως Υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταγράφεται και περιστατικό άρνησης του να δοθεί σε φαντάρο κατάσταση επιβίβασης αναγκάζοντας τον συνάδελφο να πληρώσει για την μετακίνηση του παρά τα όσα έταζε προεκλογικά ο πρώην Υπουργός Άμυνας Αβραμόπουλος για απεριόριστες καταστάσεις επιβίβασης.

Ουσιαστικά ΓΕΣ και Υπουργείο Άμυνας παίζουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των φαντάρων αφού με το νέο νόμο για τον Στρατό δημοσιοποιούσαν την απόφαση τους να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς κάλυψης του κόστους μετακίνησης των στρατιωτών στις άδειες τους, με καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούσαν στις μακρινές μονάδες της παραμεθορίου.

Απαιτούμε εδώ και τώρα το ΓΕΣ να διευκρινίσει το τι γίνεται με τα δωρεάν εισιτήρια για τους φαντάρους. Δεν γίνεται, να μας υποχρεώνει να υπηρετήσουμε τόσο μακριά, να βιώσουμε αυτή την τραγική κατάσταση, και να πληρώνουμε για να γυρίσουμε σπίτια μας.

Καλούμε τον διοικητή της μονάδας να κλείσει όλες τις υπηρεσίες που δεν είναι αναγκαίες.

Εδώ και τώρα να σταλεί κόσμος στην μονάδα ώστε να αλλάξει άρδην η κατάσταση εκεί .

Το ΓΕΣ να απαντήσει σχετικά με το θέμα των καταστάσεων επιβίβασης και να τις χορηγήσει άμεσα για όλους τους φαντάρους που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
Οι φαντάροι να βγουν παραπονούμενοι, να συγκροτήσουν Επιτροπές και να μην αφήσουν κανένα δικαίωμα μας χωρίς να το διεκδικήσουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ .
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 88 ΤΥΠ της Λήμνου η κατάσταση για τους φαντάρους είναι τραγική"

ΟΑΕΔ: Τα τέσσερα προγράμματα για 39.500 ανέργους «ανοίγουν» τον Σεπτέμβριο

Ακολουθούν 40.000 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας μέχρι το τέλος του 2014


Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 39.500 ανέργων. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προβλέπεται να γίνουν επιπλέον 40.000 προσλήψεις Κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι το τέλους του χρόνου.
Τα τέσσερα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ξεκινήσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου  θα αφορούν ανέργους με διάφορα προσόντα, οι οποίοι θα εργαστούν στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα:
1. Πρόγραμμα για 5.000 ανέργους από 25 έως 66 ετων με επιδοτούμενη εργασία σε επιχειρήσεις διάρκειας ενός έτους
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιδοτεί με 450 ευρώ το μήνα το μισθολογικό κόστος του ανέργου στην επιχείρηση. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες ενώ βρίσκεται στη φάση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας .
Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Εντός τριάντα ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, η επιχείρηση προβαίνει σε πρόσληψη του ατόμου.
2. Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για έξι μήνες  για 8.000 απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εντάσσεται στην ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (YouthEmploymentInitiative – ΥΕΙ) και  αφορά αποκλειστικά αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι νέοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους για 6 μηνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με αμοιβή  586 ευρώ το μήνα.
Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσλάβουν τους ωφελούμενους. Μετά την προκήρυξη για την συμμετοχή των πτυχιούχων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν κάποιον άνεργο πτυχιούχο για έξι μήνες, δίχως καμία δική τους επιβάρυνση.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από τους αποφοίτους, μέσω της πραγματοποίησης:
  •  Θεωρητικής κατάρτισης Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση
  • Κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιείται η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας / πρακτική άσκηση των ωφελουμένων.
3. Πρόγραμμα για 16.000 ανέργους χαμηλών προσόντων ηλικίας 30 έως 66 ετων
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 16.000 άνεργοι χαμηλών προσόντων, οι οποίοι  θα καταρτιστούν και θα εργαστούνσε τομείς της οικονομίας όπως η ανακύκλωση , υποδομές και νέες τεχνολογίες.
4. Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 10.000 ανέργους στους δήμους
Συνολικά το πρόγραμμα θα προσφέρει εργασία σε 50.000 ανέργους. Το πρώτο πακέτο όμως των 10.000 ανέργων που θα εργαστούν στους δήμους της χώρας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Οι ειδικότητες που θα αφορά το νέο πρόγραμμα προσλήψεων με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ είναι:
  • ΥΕ Εργατών Καθαριότητας,
  • ΥΕ Εργατών Κήπου,
  • ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας και
  • ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.
Η πρόσληψη γίνεται ,για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.
Ποιοι θα είναι ωφελούμενοι απο την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ:
  1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
  2. Μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
  3. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
  4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.
  5. Άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Τα τέσσερα προγράμματα για 39.500 ανέργους «ανοίγουν» τον Σεπτέμβριο"

Περισσότερο αζέρικο φυσικό αέριο ζήτησε ο Σαμαράς από τον Αλίγιεφ αν σταματήσει η παροχή από την Ουκρανία

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στο επιβλητικό Προεδρικό Μέγαρο στο Μπακού.
Το τετ-α -τετ διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και θα ακολουθήσει δείπνο των δύο ηγετών.
Στην συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, καθώς η Ελλάδα είναι ο σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.
Αμέσως μετά ακολούθησε διμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στην οποία, από πλευράς Ελλάδας, συμμετείχαν ο υπουργός και υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο Μπακού.
Σαμαράς και Αλίγιεφ συζήτησαν το ενδεχόμενο επιπλέον παροχής αζέρικου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Το θέμα έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο κ.Αλίγιεφ συμφώνησε να συζητήσουν περαιτέρω οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών τις τεχνικές δυνατότητες.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είναι ο πιο σημαντικός στρατηγικός εταίρος του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο του ελληνοβουλγαρικού αγωγού.
Οι κ.κ. Αλίγιεφ και Σαμαράς έκαναν επισκόπηση των συμφωνιών των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και συζήτησαν για τις διαδικασίες υλοποίησης του TAP, εντός του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος. Μίλησαν και για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, με τη μεταφορά του 66% των μετοχών στην SOCAR.
Είναι σημαντικό ότι μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει και επισήμως την πιστοποίηση ότι η εξαγορά είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκαιο και θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Οι κ.κ. Σαμαράς και Αλίγιεφ συμφώνησαν να επιταχυνθούν τα έργα και να γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα.
Ο κ. Αλίγιεφ είπε ότι η αυριανή ημέρα είναι σημαντική επέτειος και νέα αρχή για την χώρα του και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συζητήσεις που είχε για τα ενεργειακά και με τους άλλους ηγέτες που έχουν έλθει στο Μπακού.
Ο Αζέρος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ενεργειακές δυνατότητες του Αζερμπαϊτζάν και στην επάρκεια των εγκαταστάσεων, ώστε να επωφελούνται και οι γείτονες και σημείωσε ότι το Σαχ Ντενίζ δεν έχει δώσει όλες του τις δυνατότητες.
Μετά το τετ - α - τετ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσωπειών στων δύο χωρών στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός του Ασημάκης Παπαγεωργίου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.-
Αύριο ο κ. Σαμαράς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ και στη συνέχεια θα μεταβούν, μαζί με τις άλλες αντιπροσωπείες, στον καινούργιο τερματικό σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης της νέας γεώτρησης.
Στο Μπακού βρίσκονται αντιπροσωπείες από την Τουρκία, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τη Βρετανία. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με τους ξένους ηγέτες.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότερο αζέρικο φυσικό αέριο ζήτησε ο Σαμαράς από τον Αλίγιεφ αν σταματήσει η παροχή από την Ουκρανία"

Στα 946,56 ευρώ η μέση σύνταξη

Σε 4.490.554 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων, εκ των οποίων οι 11.777 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της 16ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ», που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.655.890 άτομα, ενώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 2.316.389.086,61 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 946,56 ευρώ

Η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο εννεάμηνο του 2014 ανέρχεται σε 20.766.712.221,84 ευρώ, κινούμενη εντός των προγραμματισμένων στόχων της συνταξιοδοτικής δαπάνης και της απορρόφησης πόρων του κρατικού προϋπολογισμού για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα καθώς από προϋπολογισθείσα καταβολή 75,00% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 74,90%

Επίσης, τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης ως προς τις παροχές προνοιακών επιδομάτων είναι τα εξής:

- Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 166.692

- Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 175.664

- Η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα το Σεπτέμβριο ανέρχεται σε 55.947.706 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο εννιάμηνο του 2014 ανέρχεται σε 493.615.072 εκατ. ευρώ.

«Τα δύο τελευταία χρόνια -με σχέδιο, οργάνωση και πολλή δουλειά- καταφέραμε να βάλουμε το ασφαλιστικό σε στέρεες βάσεις. Το νοικοκυρέψαμε, αποκαταστήσαμε κραυγαλέες αδικίες, στρεβλώσεις και διαρροές, εμπεδώσαμε μια πιο υγιή ασφαλιστική συνείδηση σε πολίτες και επιχειρήσεις. Κυριότερα, όμως, ενισχύσαμε την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος, φέρνοντάς το ξανά σε ταμειακή ισορροπία.

Είναι απογοητευτικό, λοιπόν, να μπαίνει το ασφαλιστικό με τόση επιπολαιότητα στη λίστα της ακατάσχετης παροχολογίας. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν, όταν η αξιοποίηση του ασφαλιστικού ως πελατειακό εργαλείο επηρεασμού μικρών και μεγάλων ομάδων, το είχε φέρει σε αδιέξοδο. Υποδηλώνει, αν μη τι άλλο, «πολιτική μυωπία» αφού οι υπεύθυνες ηγεσίες πρέπει να βλέπουν και μακριά, στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος. Το ασφαλιστικό, λοιπόν, πρέπει να παραμείνει μακριά από την πολιτική και κομματική αντιπαράθεση, μακριά από τις εκλογικές σκοπιμότητες. Είναι ένα εθνικό θέμα και απαιτεί σοβαρότητα. Και τις επιπολαιότητες τις έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Σεπτέμβριο παρουσιάζεται η μηνιαία εισροή νέων συνταξιούχων και η δαπάνη για την καταβολή των αναδρομικών και του ποσού των συντάξεων ανά ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Αναλυτικότερα, τον Σεπτέμβριο το πλήθος νέων συνταξιούχων ανέρχεται σε 19.812 (κύρια 11.998 και επικουρική 7.814) στους οποίους δόθηκαν 68,765 εκατ. ευρώ για αναδρομικά και 9,533 εκατ. ευρώ για συντάξεις.

Επιπλέον, για πρώτη φορά παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για το πλήθος των αναστολών συντάξεων και το ποσό αναστολής λόγω ληξιαρχικών μεταβολών (θάνατος, γάμος) ανά ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Ειδικότερα, το πλήθος αναστολών συντάξεων συνολικά ανέρχεται σε 7.907 (κύρια σύνταξη 5.369 και επικουρική 2.369) ενώ το συνολικό ποσό αναστολών ανέρχεται σε 3,446 εκατ. ευρώ (κύρια σύνταξη 3,08 εκατ. ευρώ και επικουρική 380.547 ευρώ)

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 946,56 ευρώ η μέση σύνταξη"

Υπεγράφη η σύμβαση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή πως υπεγράφη στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 η σύμβαση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση χθες υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας για την εν λόγω συναλλαγή μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως πωλητών, της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή και της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. ως εγγυητή.

Όπως διευκρινίζεται, η Apollo Investment HoldCo είναι εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων.

Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η σύμβαση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης"

ΙΚΑ: Έπιασαν κύκλωμα πλαστών ασφαλιστικών ικανοτήτων

Κύκλωμα που διακινούσε πλαστά πιστοποιητικά για ασφαλιστική κάλυψη εξαρθρώθηκε χθες στο ΙΚΑ Κεραμεικού, σε επιχείρηση στην οποία έλαβε μέρος τόσο η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του ιδρύματος όσο και η αστυνομία.

Πρόκειται για την αυτοκόλλητη ετικέτα που αναφέρει ότι το βιβλιάριο υγείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φέτος.

Ήδη, το ΙΚΑ είχε διενεργήσει ελέγχους για διασταυρώσεις από την αρχή του χρόνου και είχε καταλήξει ότι κάπου υπήρχε διαρροή.

Ειδικότερα, είχαν πιστοποιηθεί η ύπαρξη 471 πλαστών ασφαλιστικών ικανοτήτων που δεν μπορούσαν, ωστόσο, να ταυτοποιηθούν με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Εντοπίστηκε ότι μέσα στο κύκλωμα συμμετείχε ένας υπάλληλος του ΙΚΑ και εξωτερικοί παράγοντες.

megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ: Έπιασαν κύκλωμα πλαστών ασφαλιστικών ικανοτήτων"

Οι 4 εντολές Βορίδη στον ΕΟΠΥΥ

Οδηγίες και εντολές έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια της 4ωρης επίσκεψής του στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Μ. Βορίδης, συνεργάστηκε σε μία πολύωρη σύσκεψη, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Μπραβάκο, τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές για τα μείζονα ζητήματα του Οργανισμού και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλες τις δράσεις του ΕΟΠΥΥ, για τον προγραμματισμό και τις προκλήσεις που επόμενου διαστήματος.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο οποίος βρίσκεται εντός των στόχων- σύμφωνα με τα στοιχεία του 7μήνου- χωρίς αποκλίσεις, παρά τη συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων από κάποιους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση της πληρωμής των παρόχων και την ολοκλήρωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού το συντομότερο δυνατό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ έχουν μειωθεί κατά 890 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο υπουργός στον ελεγκτικό μηχανισμό του Οργανισμού και υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους, ενώ δεσμεύθηκε για την ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα, του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την σύναψη των νέων συμβάσεων με γιατρούς και άλλους παρόχους, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), καθώς πάνω από 50 φορείς έχουν αποστείλει τις απόψεις τους.

Ο υπουργός ενημερώθηκε και για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φακέλου στον ΕΟΠΥΥ παρόχων σε ιατροτεχνολογικό υλικό.

Ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι «υπηρετούν τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και διασφαλίζουν το σημαντικότερο αγαθό που είναι η Υγεία. Ζήτησε από αυτούς ιδέες και προτάσεις ώστε ο Οργανισμός να είναι σε διαρκή βελτίωση, επισημαίνοντας ότι είναι σε υψηλή προτεραιότητα η διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων. Σημείωσε μάλιστα ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά από όλους μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε».

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 4 εντολές Βορίδη στον ΕΟΠΥΥ"

Άνοιξαν τη Μητρόπολη για την επέτειο του τέως με την Άννα Μαρία και τους έβαλαν να καθίσουν σε βασιλικούς θρόνους

Επειτα από 15 χρόνια, μετά δηλαδή τις ζημιές που υπέστη στον σεισμό του 1999, ο Καθεδρικός Ναός της Αθήνας, ο οποίος είναι υπό ανακατασκευή, άνοιξε τις πύλες του για μία και μόνο ειδική τελετή. Εκείνη της χρυσής επετείου γάμου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της συζύγου του Αννας - Μαρίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η Μητρόπολη των Αθηνών έζησε χθες στιγμές «βασιλικής» δόξας, όταν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, εψάλη ειδική δέηση με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη γαμήλια τελετή του Κωνσταντίνου και της Αννας – Μαρίας.

Στη διάρκεια της σύντομης τελετής,παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, διαβάστηκε ειδική ευχή για υγεία και μακροημέρευση τους ζεύγους ενώ παρούσα ήταν και βυζαντινή χορωδία που έψαλλε βυζαντινούς ύμνους.

Παρόντες στην τελετή ήταν τα παιδιά του πρώην βασιλικού ζεύγους, Παύλος, Νικόλαος και Αλεξία με τους συζύγους τους και οι νεαρότεροι Θεοδώρα και Φίλιππος.

Ο λόγος που η Μητρόπολη άνοιξε την Πέμπτη ήταν πως πριν από 50 χρόνια σε αυτό τον Ναό είχε τελεστεί ο γάμος του Κωνσταντίνου και της Αννας – Μαρίας. Μάλιστα, ειδικά για την τελετή, βγήκαν από το υπόγειο της Μητρόπολης οι δυο θρόνοι που είχαν χρησιμοποιηθεί για το γάμο τους, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία. Πίσω τους κάθισαν τα παιδιά τους. Ακριβώς απέναντι από τους δυο θρόνους είχε καθαριστεί και τοποθετηθεί η Αγία Τράπεζα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν τη Μητρόπολη για την επέτειο του τέως με την Άννα Μαρία και τους έβαλαν να καθίσουν σε βασιλικούς θρόνους"

«Πράσινο φως» για 1.130 προσλήψεις σε ΟΤΑ

Προτεραιότητα στους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014 έχουν προγραμματίσει από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν αμέσως οι ανάγκες των δήμων και των περιφερειών της χώρας στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα σε επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Από το σύνολο των προσλήψεων, όπως αναφέρει το Έθνος, οι 450 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι 680 αφορούν συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 500 μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οι 180 που θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι 450 θέσεις του μόνιμου προσωπικού, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αφορούν επιτυχόντες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ από το 2008 και μόνο για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Συνολικά έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ για προηγούμενους διαγωνισμούς που αφορούν 1.182 επιτυχόντες των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης εκ των οποίων θα επιλεγούν 450.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η κατανομή των 450 θέσεων θα γίνει σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με τους δήμους και τις περιφέρειες στη βάση των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό που έχει κάθε ΟΤΑ.

Από κοινού θα εντοπίσουν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και κατόπιν θα προκηρύσσεται εσωτερικός διαγωνισμός ανά δήμο μόνο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ προκειμένου να μοριοδοτηθούν και να επιλεγούν οι καλύτεροι για την κάλυψη των θέσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για 1.130 προσλήψεις σε ΟΤΑ"

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ χωρίς χρεώσεις ΥΚΩ

Την απαλλαγή των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος που υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), όπως και των πολυτέκνων, από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προβλέπει τροπολογία που συμπεριέλαβε το ΥΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και στα Ιωάννινα.

Η τροπολογία απαλλάσσει επίσης από τις χρεώσεις ΥΚΩ και τμήμα της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας έως και 10.000 kWh για τους δικαιούχους τιμολογίων υπηρεσιών αλληλεγγύης. Στο νομοσχέδιο κατατέθηκαν ακόμη δύο τροπολογίες, η μία εκ των οποίων προβλέπει παράταση της άδειας εκμετάλλευσης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2015 και η δεύτερη την παράταση άδειας λειτουργίας εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ μέχρι να εγκατασταθεί πλειοδότης. Ακόμη μία τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει την αποσύνδεση των Καταδυτικών Πάρκων από τις παραγωγικές δραστηριότητες. Ο χαρακτηρισμός περιοχής ως Καταδυτικού Πάρκου συνδέεται πλέον ανεξαίρετα με την αειφόρο ανάπτυξη της βιοποικιλότητας της περιοχής του πάρκου σε συνδυασμό με την προσέλκυση σε αυτό καταδυτών επισκεπτών για την αναψυχή και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους, ανεξάρτητα από την ύπαρξη οργανωμένων τουριστικών υποδομών στον ίδιο χώρο. Επίσης, με την προτεινόμενη τροποποίηση συγκεκριμενοποιείται επαρκώς η διοικητική διαδικασία χαρακτηρισμού περιοχής ως Καταδυτικού Πάρκου, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία των πρώτων Καταδυτικών Πάρκων στην ελληνική επικράτεια εντός εύλογου χρόνου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ χωρίς χρεώσεις ΥΚΩ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news